Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Γιάννης Σηφάκης : Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Πέλλας μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το LEADER για τις εκδηλώσεις τους



Γιάννης Σηφάκης: Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Πέλλας μπορούν να χρηματοδοτηθούν για τις εκδηλώσεις τους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (μέτρο 19 CLLDLEADER) που διαχειρίζεται η «Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ» 
O Γιάννης Σηφάκης, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης του με τον πολιτισμό υπηρετώντας πολιτιστικό σύλλογο της Αλμωπίας και την υπό ίδρυση Ένωση Πολιτιστικών συλλόγων Αλμωπίας, επιθυμεί να ενημερώσει τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων της Πέλλας ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν για τις εκδηλώσεις τους από το πρόγραμμα LEADER.
Καλεί τους πολιτιστικούς συλλόγους της Πέλλας να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα με δεδομένο ότι τα χρόνια της κρίσης η χρηματοδότηση τους ήταν πολύ υποβαθμισμένη και στηρίχθηκαν, σχεδόν κατά αποκλειστικότητα, στις εισφορές των μελών και στα έσοδα από τις εκδηλώσεις τους.
Συγκεκριμένα στην προκήρυξη του μέτρου 19 του ΠΑΑ ( CLLDLEADER) αναφέρεται :
Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η υπο-δράση περιλαμβάνει ενέργειες προβολής, ανάδειξης και αξιοποίησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιοχής παρέμβασης. Οι πράξεις που δύναται να υλοποιηθούν θα πρέπει να συνδέονται με άμεσο τρόπο με την προβολή / διατήρηση των τοπικών στοιχείων της περιοχής όπως για παράδειγμα η παράδοση, τα έθιμα, η λαογραφία, η ιστορία, τα τοπικά προϊόντα και επαγγέλματα. Η ενίσχυση αφορά αποκλειστικά σε πράξεις άυλου χαρακτήρα. Επισημαίνεται ότι οι εκδηλώσεις ή οι λοιπές πράξεις που θα ενταχθούν θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη διατήρηση των πολιτιστικών/ ιστορικών / περιβαλλοντικών κλπ στοιχείων της περιοχής ή τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων και όχι την προσέλκυση τουριστών ή την άμεση ή έμμεση προβολή ιδιωτικών συμφερόντων.
Στόχος της Υποδράσης είναι η υποστήριξη των πολιτιστικών φορέων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμού και η δημιουργία, ανάδειξη, βελτίωση και αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου και υποδομών
Πεδίο και γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής της Υποδράσης : Το σύνολο της περιοχής παρέμβασης
Δυνητικοί δικαιούχοι υποδράσης : Συλλογικοί φορείς, σωματεία, ΑΜΚΕ, λοιπές ΜΚΟ – ΝΠΙΔ στο καταστατικό των οποίων προβλέπεται η υλοποίηση αντίστοιχων έργων
Ποσοστό Επιχορήγησης : Σε περίπτωση κατά την οποία από την υλοποίηση της πράξης δεν  προκύπτει στους δικαιούχους  κέρδος το ποσοστό ενίσχυσης είναι 100%. 
Στην περίπτωση κατά την οποία η υλοποίηση της πράξης επιφέρει κέρδη το ποσοστό της ενίσχυσης δεν υπερβαίνει τη διαφορά μεταξύ των επιλέξιμων δαπανών και του κέρδους εκμετάλλευσης της επένδυσης.  Εναλλακτικά στις περιπτώσεις εφαρμογής των άρθρων 53 και 55 του Καν. 651/14, το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης δύναται να καθοριστεί στο 80% των επιλέξιμων δαπανών χωρίς τη διεξαγωγή χρηματοοικονομικής ανάλυσης.
Για τις επιλέξιμες δαπάνες της υποδράσης το συνολικό επιλέξιμο κόστος θα ανέρχεται μέχρι 50.000,00 € (καθώς αφορά αποκλειστικά ενέργειες άυλου χαρακτήρα) και θα καλύπτει δαπάνες που ενδεικτικά θα αφορούν σε:
Σχεδιασμός και παραγωγή πληροφοριακού και διαφημιστικού υλικού
Διαφημιστικές καταχωρήσεις
Αξιοποίηση διαδικτύου
Διεξαγωγή ημερίδων εκδηλώσεων ενημέρωσης και προβολής
Μίσθωση χώρων και εξοπλισμού
Διαμόρφωση χώρων
Συμμετοχή άμεσα εμπλεκόμενων φορέων -προσώπων σε εκδηλώσεις
Οργάνωση πολιτιστικών δρώμενων

Δικαιούχοι μπορεί να είναι :
ΟΤΑ Α & Β βαθμού και φορείς τους
Φορείς Δημοσίου Τομέα
Iδιωτικοί φορείς και νομικά πρόσωπα με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων καθώς και  φυσικά πρόσωπα για την υλοποίηση της υποδράσης 19.2.6.1
Άρα περιλαμβάνονται και οι πολιτιστικοί σύλλογοι στους δικαιούχους.
Το πρόγραμμα ια ξεκινήσει άμεσα.
Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται από την «Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ»
Σακελλαροπούλου 14, Τ.Κ. 58200 Έδεσσα
Tηλ 2381024858, 2381023181
Email: anpe@otenet.gr  www.anpe.gr 

Νέα δεδομένα στην διάγνωση του καρκίνου του θυρεοειδούς



Νέα δεδομένα στην διάγνωση του καρκίνου του θυρεοειδούς  τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά δημιουργούν τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών στην Αμερική.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα  με τις  επιστημονικές μελέτες, η διάγνωση του καρκίνου του θυρεοειδούς στους ενήλικες μπορεί να συνδυάζεται με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σακχαρώδους  διαβήτη, δισλιπιδαιμιών και οφθαλμολογικών παθήσεων σε σχέση με τους ενήλικες που δεν είχαν ποτέ   τον καρκίνο.
«Τα αποτελέσματα των μελετών πράγματι δημιουργούν νέα δεδομένα που αφορούν την διάγνωση» αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», μέλος  της  Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου (ΕΕΟΚΤ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς (25 Μαΐου) και προσθέτει.
«Τα παιδιά που επιβιώνουν για πολύ καιρό από τον καρκίνο του θυρεοειδούς είναι πιο συχνό να εμφανίσουν διαστολική δυσλειτουργία με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση της καρδιάς σε σχέση με τα φυσιολογικά παιδιά».
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο  των μελετών είναι το γεγονός ότι στις ΗΠΑ τα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς στον γενικό πληθυσμό αρχίζουν να μειώνονται, αλλά αυξάνονται σε επιμέρους κατηγορίες όπως οι ισπανόφωνοι, οι έγχρωμοι και τα παιδιά.
Οι επιστήμονες αναλύοντας  τας δεδομένα αυτά συμφωνούν ότι  αν ο καρκίνος του θυρεοειδούς διαγνωστεί και χειρουργηθεί  έγκαιρα είναι ιάσιμος σε πολύ μεγάλο ποσοστό, που ξεπερνά το 95%!
 «Η ολική θυρεοειδεκτομή είναι η αναμφισβήτητη θεραπεία εκλογής και έχει θεαματικά αποτελέσματα όταν ο καρκίνος εντοπιστεί έγκαιρα και είναι μικρός» τονίζει ο διακεκριμένος Χειρουργός – Ωτορινολαρυγγολόγος  κ. Μηνάς Αρτόπουλος
Τα καλά νέα είναι ότι η Ελλάδα έχει την μικρότερη πιθανότητα προσβολής από καρκίνο του θυρεοειδούς στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό υγείας (WHO) , σε ποσοστό 1,9 ανά 100.000 του γενικού πληθυσμού, ενώ ο μέσος  ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 6,5. Την μεγαλύτερη πιθανότητα προσβολής  έχουν  όσοι ζουν στην Λιθουανία, Ιταλία και Αυστρία κατά σειρά με ποσοστά 15,5 , 13,5 και 12,4 αντίστοιχα! Στην Κύπρο δε, το ποσοστό είναι αρκετά υψηλό στο 10,1.
« Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε . Αντίθετα θα πρέπει να απευθυνόμαστε άμεσα  σε εξειδικευμένο χειρουργό θυρεοειδούς  όταν παρατηρήσουμε κάποιο σύμπτωμα» επισημαίνει με έμφαση ο κ Αρτόπουλος.
     ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ  ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
Ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα  δεν  εμφανίζει  έντονα συμπτώματα. Συνήθως εντοπίζεται  από την παρατήρηση του ιδίου του ασθενούς που βλέπει διόγκωση στο λαιμό ή κατά τη διάρκεια κλινικής εξέτασης ρουτίνας από τον παθολόγο που εντοπίζει όζο στο θυρεοειδή αδένα.
Σε μερικούς ασθενείς προκαλεί  πόνο στο λαιμό, στη γνάθο ή στο αυτί. Όταν  η  διόγκωση είναι μεγάλη, μπορεί να παρουσιαστεί  δυσκολία στην κατάποση ή στην αναπνοή και βραχνάδα στη φωνή, αν ο καρκίνος πιέζει το λαρυγγικό νεύρο.
«Η οποιαδήποτε παρατήρηση των παραπάνω συμπτωμάτων θα πρέπει να μας οδηγήσει άμεσα στον εξειδικευμένο χειρουργό θυρεοειδούς, ο οποίος θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα μας συστήσει περαιτέρω έλεγχο αν κρίνει ότι είναι αναγκαίο» συμπληρώνει ο κ Αρτόπουλος.
Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι συχνότερος σε ανθρώπους με ιστορικό έκθεσης σε ακτινοβολία, σε εκείνους με οικογενειακό ιστορικό και σ’ αυτούς που είναι μεγαλύτεροι από 40 χρόνων. Παρόλα αυτά, στους περισσοτέρους ασθενείς, αναπτύσσεται ο καρκίνος χωρίς εμφανή αιτιολογία.
 

www.artopoulos.com.gr,    Τηλ. 6937673736

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ,ΔΗΜΑΡΧΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Τις προηγούμενες ημέρες Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας σε κοινό πρόγραμμα του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου και της Ελληνικής Πρεσβείας, πραγματοποίησαν – σε συνέχεια προηγούμενων επισκέψεων σε Αυστρία και Γερμανία – επίσκεψη σε μονάδες και εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων στη Γαλλία. Μεταξύ των εταιρειών που επισκέφτηκαν ήταν και η γνωστή SUEZ, μέτοχος της ΕΥΑΘ ΑΕ.

Οι συγκεκριμένες επισκέψεις, μπορεί να παρουσιάζονται «αθώες» και στη λογική ότι οι δήμαρχοι επιδιώκουν να γνωρίσουν ευρωπαϊκές μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων, όμως κρύβουν το γεγονός ότι η διαχείριση των απορριμμάτων σε ολόκληρη την ΕΕ, αποτελεί έναν κερδοφόρο τομέα για καπιταλιστικές επιχειρήσεις, γίνεται με κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Οι δηλώσεις και οι πράξεις των Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, δείχνουν ότι συμφωνούν με αυτή την κατεύθυνση διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως και με το νομοθετικό πλαίσιο που την κατοχυρώνει και στη χώρα μας. Πλαίσιο που το διατήρησε και το ενίσχυσε η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ η τοπική διοίκηση, με τις κυβερνητικές πλάτες, προωθεί παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω των Δήμων και του ΦΟΔΣΑ. 
Οι εταιρείες δεν «ασχολούνται» με τη διαχείριση του νερού, των απορριμμάτων κ.ά., όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου της η ΠΕΔ-ΚΜ, αλλά επενδύουν σε τομείς που το κράτος παραδίδει στο κεφάλαιο. 
Η ΠΕΔ-ΚΜ «βγαίνει στα κάγκελα» για τη διαχείριση του νερού της Θεσσαλονίκης και δηλώνει ότι είναι κατά της ιδιωτικοποίησής του. Όμως δεν είναι κατά της ιδιωτικοποίησης σε άλλους τομείς και υπηρεσίες των Δήμων, όπως της καθαριότητας, του πράσινου, της στάθμευσης κ.ά. Ενώ, και σε ό,τι αφορά το νερό, δεν είναι κατά της εμπορευτοποίησής του από τη στιγμή που η λειτουργία της ΕΥΑΘ ως Ανώνυμης Εταιρείας, είτε είναι ιδιωτικοποιημένη, είτε κρατικοποιημένη, είτε δημοτικοποιημένη, λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος, το οποίο βγαίνει από τις τσέπες του λαού. 
Από αυτή τη σκοπιά και η αντιπαράθεση που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ΠΕΔ-ΚΜ είναι στείρα και αποπροσανατολιστική, μιας και Κυβέρνηση – ΠΚΜ – ΠΕΔ-ΚΜ δεν διαφωνούν ότι το νερό, τα απορρίμματα, η καθαριότητα, άλλες δημοτικές υπηρεσίες, άλλοι τομείς του κράτους, όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές κτλ., πρέπει να αποτελούν εμπορεύματα, να πωλούνται και να αγοράζονται. 
Οι συνέπειες από μια τέτοια πολιτική εμπορευματοποίησης, είτε μέσω της ιδιωτικοποίησης, είτε μέσω της κρατικοποίησης, που υπηρετούν τα αστικά κόμματα τόσο στη βουλή, όσο και στην τοπική διοίκηση, έχουν αρνητικά αποτελέσματα για τα λαϊκά νοικοκυριά που χρυσοπληρώνουν άμεσα ή έμμεσα γι’ αυτές τις επενδύσεις, όσο και για τους εργαζόμενους σ’ αυτές τις εταιρείες όπου αυξάνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι ολιγόμηνες συμβάσεις, οι χαμηλοί μισθοί, η εντατικοποίηση της εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα. 
Η λύση για το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας  και της χώρας βρίσκεται στην κατεύθυνση ενός ενιαίου εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης όλων αυτών των υπηρεσιών (νερό, απορρίμματα κτλ.), χωρίς τη συμμετοχή  επιχειρήσεων, με λειτουργία που να υπηρετεί την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος. Κάτι τέτοια, βέβαια, απαιτεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με τα μέσα παραγωγής και τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στα χέρια του λαού και όχι των μονοπωλίων. 

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Γενική Συνέλευση  της ΠΕΔ-ΚΜ

Ευχαριστήριο Ιωάννη Τριανταφυλλίδη


Αγαπητοί φίλοι, φίλες, μέλη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας στις εσωκομματικές εκλογές, έμμεσα γιατί αποδείξατε τους άρρηκτους δεσμούς της Αλμωπίας με την παράταξή μας και άμεσα για την εκλογή μου ως μέλος της τοπικής οργάνωσης.
Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την ψήφο σας. Μέλημά μου είναι να σταθώ άξιος της εμπιστοσύνης σας. 'Ολοι μαζί ενωμένοι θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε τη ΔΗΜ.Τ.Ο Αλμωπίας σε νέες βάσεις,  με φρέσκιες ιδέες,  όρεξη για δουλειά και προοπτική για τον τόπο μας.

Τριανταφυλλίδης  Ιωάννης

Ευχαριστήριο Σταύρου Καραγεωργιάδη


Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Η ψήφος εμπιστοσύνης σας αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή και ξεχωριστή χαρά, καθώς με ανέδειξε πρώτο μεταξύ των συμβούλων που απαρτίζουν τη νέα διοίκηση της ΔΗΜ.ΤΟ.ΑΛΜΩΠΙΑΣ με νέο Πρόεδρό μας τον Γιώργο Τζάτση.

Ενωμένοι, όλοι οι σύμβουλοι στη νέα διοίκηση μπορούμε και πρέπει να εργαστούμε μαζί. 
Στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας, είμαστε απέναντι σε κάθε εσωστρέφεια και εγωκεντρισμό, αγωνιζόμαστε ώστε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.
Καλή δύναμη σε όλες και όλους τους συναγωνιστές συμβούλους, 
θερμές ευχαριστίες σε καθεμία και καθένα από εσάς ξεχωριστά. 

Σταύρος Καραγεωργιάδης

Ευχαριστήριο του νεοεκλεγέντος προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ. Αλμωπίας Γιώργου τΖΆΤΣΗ


Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και με αναδείξατε Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ Αλμωπίας. 
Ευχαριστώ τους φίλους που βοήθησαν σε αυτόν τον έντιμο αγώνα. Σας υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας.
Συγχαρητήρια σε όλους του υποψήφιους, όσους εκλέχτηκαν και όσους δεν εκλέχτηκαν.
Η ίδια η σύνθεση της νέας ΔΗΜ.ΤΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ σηματοδοτεί το άνοιγμά μας στη κοινωνία και κάνει πράξη το δικαίωμα της βάσης του Κόμματος να μετέχει η κοινωνία στη λήψη των αποφάσεων.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κρίνεται κρίσιμο για την πατρίδα μας. Επιβάλλεται να δουλέψουμε με ενότητα και συνεννόηση ώστε η Αλμωπία  να συμβάλει τα μέγιστα στην νίκη της Νέας Δημοκρατίας. 
Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς.  Γι αυτό περιμένουμε όλους όσους το επιθυμούν να πλαισιώσουν τον κοινό αγώνα ώστε να δυναμώσουμε τη φωνή του κόμματος στην κοινωνία.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την απερχόμενη διοίκηση για όσα προσέφερε.
Ενωμένοι όσο ποτέ βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Εύχομαι καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλους για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, ισχυρή Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό.

Γιώργος  Τζάτσης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ν.Δ.

Διαμόρφωση του αύλειου χώρου της Μαθητικής Εστίας Αριδαίας


ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου ,που αφορά στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου της Μαθητικής Εστίας Αριδαίας.
Οι εργασίες που έγιναν περιλαμβάνουν καθαιρέσεις πλακοστρώσεων δαπέδων παντός τύπου, εκσκαφές για τη μόρφωση του εδάφους και επιχώματα από κοκκώδη υλικά. Η βάση της κύριας όψης του αύλειου χώρου κατασκευάστηκε από σκυρόδεμα C16/20, το πάχος της είναι 0,15μ. και τοποθετήθηκε χαλύβδινο δομικό πλέγμα Β500C. Οι επιστρώσεις που έγιναν δημιουργούν μεγάλα καρέ από τσιμεντόπλακες, διαστάσεων 400x400x35 mm (τύπου βοτσαλωτές) και από συμπαγή κυβόλιθους από τσιμέντο, διαστάσεων 260x160x80 mm οιουδήποτε σχεδίου, χρώματος και υφής. Επίσης, έγιναν επιστρώσεις δαπέδων με απλές τσιμεντόπλακες, διαστάσεων 400x400x35 mm, χρώματος λευκού και μαύρου για τη δημιουργία υπαίθριας σκακιέρας. Στην πλαϊνή είσοδο τοποθετήθηκε γρανιτικός κυβόλιθος, διαστάσεων 10x10x10cm. Σε ορισμένα σημεία του αύλειου χώρου τοποθετήθηκε κυβόλιθος από τσιμέντο διάτρητο, διαστάσεων 50x50x10cm με διάκενο μεταξύ τους για την εγκατάσταση πρασίνου.
Ακόμη το έργο προέβλεπε την αντικατάσταση τμήματος της παλαιάς συρμάτινης περίφραξης με γαλβανισμένη εν θερμώ περίφραξη ελεύθερου ύψους 1,50μ. Στην κύρια όψη έγινε επένδυση εσωτερικά του υφιστάμενου συμπαγούς τμήματος ,που έχει διαβρωθεί με διακοσμητικές εμφανείς δρομικές πλινθοδομές. Στο κάτω τμήμα της όψης αυτής τοποθετήθηκαν κανάλια αποστράγγισης δαπέδων, τυποποιημένα κανάλια εσωτερικού πλάτους 150 mm, με σχάρες από γαλβανισμένο χάλυβα για τα όμβρια ύδατα της αυλής. Διάσπαρτα και όπου κρίθηκε αναγκαίο από τις κλίσεις που θα προκύψουν στον αύλειο χώρο τοποθετήθηκαν τυποποιημένα φρεάτια αποστράγγισης και αποχέτευσης ομβρίων.
Τέλος δημιουργήθηκαν παρτέρια/πεζούλια πρασίνου τόσο συνεπίπεδα με την πλακόστρωση, όσο και χτιστά από εμφανή σκυρόδεμα, ύψους περίπου 0,45cm και πλάτους 0,25 cm, ενώ στα σημεία των καθιστικών τα πεζούλια/πλάτη έχουν ύψος περίπου 1,00 m και πλάτος 0,25 cm.
Σε επιλεγμένα σημεία τοποθετήθηκε νέος αστικός εξοπλισμός και ειδικότερα μονόφωτα φωτιστικά σώματα, παγκάκια χτιστά με πλάτη και καθιστικό από εμφανή σκυρόδεμα, κάδοι απορριμμάτων, μεταλλικές σχάρες δένδρων, τραπεζόπαγκοι, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων, παγκάκια χωρίς πλάτη και με πλάτη, όργανα γυμναστικής εξωτερικών χώρων (όπως όργανο ποδηλάτου, όργανο ελλειπτικής κίνησης, όργανο πάγκου κοιλιακών) καθώς και άλλες οικοδομικές εργασίες.
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου με το Φ.Π.Α. είναι 99.999,94 ευρώ, ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής με την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου είναι να διαμορφωθεί για τους μαθητές ένα περιβάλλον ανάλογο των απαιτήσεων της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας.Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε μελέτη ύψους 40.000 € για να ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις ( όπως γήπεδο μπάσκετ , όργανα γυμναστικής ,ολοκλήρωση περίφραξης και άλλα).




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...