Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

"ΧΡΥΣΟΙ" ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΕΣ!!!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ GOJU-RYU KARATE-DO

   Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 διεξήχθη στην Πέρδικα του νομού Θεσπρωτίας το 21ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του παραδοσιακού συστήματος Καράτε GOJU-RYU KARATE-DO όπου συμμετέχουν οι σύλλογοι που εξασκούνται στο σύστημα αυτό. Το πρωτάθλημα ήταν οργανωμένο από τον τοπικό σύλλογο που δραστηριοποιείται στον τοπικό Δήμο  της Θεσπρωτίας.
    Διεξήχθη με επιτυχία και οι αθλητές αναμετρήθηκαν στο ΚΑΤΑ και στο KUMITE αλλά και στα ομαδικά ΚΑΤΑ και το παραδοσιακό BUNKAI του GOJU-RYU KARATE-DO.



    Συμμετείχε και ο Αθλητικός Σύλλογος ΚΑΡΑΤΕ της Αριδαίας ʽʼΗ ΑΛΜΩΠΙΑʼʼ με πέντε αθλητές και αθλήτριες και η αποστολή τους στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι αθλητές κατέκτησαν συνολικά 6 χρυσά, 2 αργυρά, 1 χάλκινο, μετάλλια.



Τα μετάλλια κατέκτησαν:

 ΝΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣ                                 ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑ
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ                        ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ KUMITE
                                                              ΑΡΓΥΡΟ ΣΤΟ BUNKAI

ΜΙΣΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ                             ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ                   ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ KUMITE

ΚΟΥΚΟΥΣΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                  ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑ
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ                      ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ KUMITE

ΚΕΒΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                           ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ KUMITE
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΣΤΟΥΡΗ ΑΥΓΟΥΣΤΑ                          ΑΡΓΥΡΟ ΣΤΟ BUNKAI
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

     Ο Σύλλογος συγχαίρει τους αθλητές του για τις επιτυχίες τους.



ΠΗΓΗ... http://aridaia-gegonota.blogspot.gr

Ο ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΠΑΡΗΣ ΣΤΟΝ "ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ".

Παίρνει Αμπάρη ο ΠΑΣ
Μια καλή τριάδα τερματοφυλάκων αποτελεί πάντα εγγύηση για μια επιτυχημένη πορεία της κάθε ομάδας. Στον ΠΑΣ Γιάννινα οι μεταγραφές των Μάρκου Βελλίδη και Δημήτρη Σωτηρίου προϋποθέτουν κάτι τέτοιο, ωστόσο από χθες μπορεί να νιώθουν ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά.
Ο Γιώργος Αμπάρης προστίθεται στο δυναμικό της ομάδας και... κλειδαμπαρώνει τα γκολπόστ του «Αγιαξ της Ηπείρου» για τη νέα περίοδο. Ο 31χρονος Προμαχιώτης  τερματοφύλακας επιστρέφει στα γήπεδα της Super League μετά από μια ανεπιτυχή απόπειρα για διεθνή καριέρα με τη φανέλα της ρουμανικής Ουνιβερσιτατέα Κλουζ (μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα), με την οποία δεν είχε ούτε λεπτό συμμετοχής.
Φυσικά, οι 167 συμμετοχές του στη Super League με τη φανέλα των Ηρακλή, Αστέρα Τρίπολης και Λάρισας αποτελούν ασφαλιστική δικλείδα για την επιλογή των ανθρώπων του ΠΑΣ, οι οποίοι κατάφεραν να πείσουν τον Αμπάρη (διαπραγματευόταν και τη μεταγραφή του με την ΑΕΚ) να επιλέξει την ομάδα τους, παρά το ότι γνωρίζει πως το Νο 1 θα πάει στον Βελλίδη.
Στη συμφωνία περιλαμβάνεται μπόνους ευρωπαϊκής εξόδου αλλά και συμμετοχών, τα οποία ανεβάζουν κατά πολύ την οικονομική πρόταση.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΕ ΤΟΥ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΗ ΔΗΜΟΥ ΝΑΝΟΥ!!!



Το Δ.Σ. του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ συγχαίρει θερμά τον Προμαχιώτη  ποδοσφαιριστή του συλλόγου Δήμο Νάνο,
 για τις διακρίσεις του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα GOJU-RYU και KARATE-DO με τον Αθλητικό σύλλογο Καράτε της Αριδαίας "Η ΑΛΜΩΠΙΑ".
Συγκεκριμένα για το χρυσό μετάλλιο στο KATA και στο KUMITE και για το αργυρό μετάλλιο στο BUNKAI.

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Βασίλης Δήμπαλας μας δήλωσε:
"Ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ,  η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές, οι φίλαθλοι και όλοι οι κάτοικοι του χωριού, είναι υπερήφανοι για τις μεγάλες επιτυχίες του φιλότιμου και εργατικού παιδιού, που δίνει το παράδειγμα σε όλα τα νέα παιδιά για στροφή προς τον αθλητισμό".

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΝΟΕΙΣ!!!!


Τι μπορείς να κάνεις αν σου κλέψουν το κινητό; 

Για να μάθεις τον σειριακό αριθμό του κινητού σου (IMEI) σχημάτισε το.. *#06# στο κινητό σου, χωρίς να το καλέσεις και θα...
εμφανιστεί ένας αριθμός. Αυτός ο κωδικός είναι μοναδικός σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σημείωσε τον αριθμό και κράτησέ τον σε ασφαλές μέρος. Αν σου κλέψουν το κινητό θα μπορείς να δώσεις τον αριθμό αυτό στον πάροχό σου και το κινητό σου θα μπλοκαριστέι οριστικά, ακόμη κι αν ο κλέφτης αλλάξει κάρτα SIM.

Είναι πιθανό να μην ξαναβρείς το κινητό σου. Με τον τρόπο όμως αυτό θα ξέρεις ότι σίγουρα κανείς δεν θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ξανά. Αν οι άνθρωποι γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του κωδικού, οι κλοπές των κινητών θα ήταν άχρηστες.

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο είναι: 112.

• Μπορείς να σχηματίσεις και να καλέσεις τον αριθμό, ακόμη και αν το τηλέφωνό σου είναι μπλοκαρισμένο.

Κλείδωσες τα κλειδιά στο αυτοκίνητο και είσαι μακριά από το σπίτι, όπου βρίσκεται το δεύτερο κλειδί;

• Κάλεσε το σπίτι και ζήτα από κάποιον να πλησιάσει το δεύτερο κλειδί στο τηλέφωνο και να πατήσει το control, ενώ εσύ κρατάς το κινητό σου σε απόσταση 20εκ. από την πόρτα του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει!

Δοκίμασέ το...

To κινητό σου είναι ξεφόρτιστο; Όλα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτισης. Σχηματίζοντας το *3370# η ρεζέρβα ενεργοποιείται αυτόματα δίνοντας περίπου 50 % πρόσθετη φόρτιση.

Ξαναφορτίζοντας το κινητό η ρεζέρβα ξαναγεμίζει για την επόμενη χρήση.



ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΑ TATOO ΣΑΣ.


Βασικά βήματα περιποιήσης
Για όποιο λόγο κι αν επιλέξατε να έχετε τατουάζ, σίγουρα αποτελεί ένα έργο τέχνης πάνω στο σώμα σας όσο μικρό ή μεγάλο είναι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το φροντίζετε όπως θα κάνατε με έναν πίνακα…
στην προκειμένη περίπτωση ο καμβάς είναι το δέρμα σας, το οποίο σε σχέση με τον καιρό αλλάζει πάντα υφή και όψη, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την εικόνα του τατουάζ σας. Ειδικά εάν έχετε επιλέξει έντονα χρώματα, η επαφή με τον ήλιο και το αλάτι είναι ο νούμερο ένα εχθρός του! Μάθετε πώς να το προστατέψετε!

Επιλέξτε προσεκτικά τα χρώματα του τατουάζ: όσο πιο έντονο είναι το χρώμα, τόσο πιο γρήγορα θα ξεθωριάσει. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) τοξικολογικών ερευνών, οι ακτίνες του ήλιου κάνουν τις κίτρινες χρωστικές των τατουάζ να διασπώνται με τον καιρό. Τα πιο σκούρα χρώματα τείνουν να παραμένουν έντονα για πολύ καιρό αλλά ακόμα και το μαύρο μπορεί σταδιακά να γίνει γκρι.

Προστατέψτε το: αν χρησιμοποιείτε ανελλιπώς ένα καλό και αδιάβροχο αντιηλιακό με δείκτη SPF τουλάχιστον 30, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το τατουάζ σας όταν έρχεστε σε επαφή με τον ήλιο και τη θάλασσα.

Ενυδατώστε το: ακόμα κι αν έχει περάσει ένα μήνας από την ημέρα που κάνατε το τατουάζ σας, το δέρμα θέλει πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να επουλωθεί ολοκληρωτικά αφού στην πραγματικότητα είναι μια πληγή, για αυτό επιλέξτε μια κρέμα για ευαίσθητα δέρματα ώστε να μη σας προκαλέσει περισσότερο ερεθισμό, χωρίς άρωμα και με ενυδατικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία.





ΠΗΓΕΣ...
http://www.news.gr
http://www.exonea.com

ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ.

Κώδικας αποκρυπτογράφησης
Έρχεται κάποιος και λέει:
- «Είναι απαράδεκτο να δίδονται τα δημόσια έργα με απευθείας αναθέσεις». Έχει δίκιο.
- «Είναι απαράδεκτο να προσλαμβάνονται υπάλληλοι για ψηφοθηρικούς λόγους». Έχει δίκιο.
- «Είναι απαράδεκτο οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην απολύονται όταν κλέβουν». Έχει δίκιο.
- «Η χώρα πρέπει να κάνει οικονομίες για να αντεπεξέλθει στην κρίση χρέους». Έχει δίκιο.

Όμως αυτός που το λέει είναι ο ηγέτης του ενός ή του άλλου από τα δύο κόμματα που για χρόνια κατακτούσαν την εξουσία γιατί έδιναν τα δημόσια έργα στους φίλους τους, διόριζαν μέλη του κόμματός τους, δεν απέλυαν δημοσίους υπαλλήλους για να μην δημιουργήσουν προβλήματα στους διορισθέντες δικούς τους, σπαταλούσαν γενικά το δημόσιο χρήμα προς όφελος των δικών τους ανθρώπων και συμφερόντων. Πώς θα εκλάβουμε τα λεγόμενα του εν λόγω ηγέτη;

Είτε πρόκειται για ειλικρινή μεταμέλεια· είτε δεν εννοεί αυτό που λέει.

  • Αν είναι μεταμέλεια, κινδυνεύει να μην επανεκλεγεί. 
  • Αν όντως πάψει να πλουτίζει εργολάβους αφοσιωμένους στο κόμμα του, αυτοί ίσως στραφούν στο άλλο κόμμα. 
  • Αν δεν τακτοποιεί πια τα δικά του παιδιά, ίσως οι πεποιθήσεις τους στραφούν στο άλλο κόμμα. 
  • Αν δεν καλύπτει την οκνηρία των δικών του διορισμένων, ίσως φύγουν προς το άλλο κόμμα. 
  • Αν δεν χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα για να πλουτίζει τα μέλη τού κόμματός του, ίσως συνεχίσει να το κάνει το άλλο κόμμα. 

Δυστυχώς, οι κανόνες του δικομματισμού δεν αφήνουν πολύ χώρο για μεταμέλειες.

Ως τώρα τα δύο μεγάλα κόμματα δεν κέρδιζαν τις εκλογές χάρη στις ιδέες τους. Πριν από την κρίση, γιατί άραγε εκπροσωπούσε τη «δεξιά» η Ν.Δ. και όχι το Κόμμα των Φιλελευθέρων; Γιατί άραγε έπαιρνε το χρίσμα της «Αριστεράς» το ΠΑΣΟΚ και όχι ο Συνασπισμός; Επειδή δεν αντιπροσώπευαν απλώς κάποιες πολιτικές ιδέες. Η Ν.Δ. δεν είναι γνήσια φιλελεύθερη, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πραγματικά σοσιαλιστικό, ποτέ δεν εννοούν ό,τι λένε επίσημα. Είναι μάλλον ομάδες αλληλοϋποστήριξης. Έτσι, όταν ο ηγέτης ενός από τα δύο αυτά κόμματα λέει κάτι, οι αποδέκτες ξέρουν πως δεν εννοεί ό,τι λέει. Ξέρουν όμως και να αποκρυπτογραφούν τι ακριβώς εννοεί.

Εδώ και χρόνια η πελατειακή πρακτική έχει δημιουργήσει τον δικό της κώδικα αποκρυπτογράφησης.
«Είναι απαράδεκτο να δίδονται τα δημόσια έργα με απευθείας αναθέσεις» ερμηνεύεται ως «δεν πρέπει να δίδονται σε εργολάβους της άλλης ομάδας συμφερόντων».
«Είναι απαράδεκτο να προσλαμβάνονται υπάλληλοι για ψηφοθηρικούς λόγους» ερμηνεύεται ως «να προσλαμβάνονται μόνο δικοί μας, όχι άσχετοι» («διορίζαμε αριστερούς»).
«Είναι απαράδεκτο οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην απολύονται όταν κλέβουν» ερμηνεύεται ως «να προστατεύουμε τους επίορκους μόνο της δικής μας ομάδας συμφερόντων».
«Η χώρα πρέπει να κάνει οικονομίες για να αντεπεξέλθει στην κρίση χρέους» ερμηνεύεται ως «τώρα που έσφιξαν τα πράγματα, θα διορίζουμε αποκλειστικά και μόνο δικούς μας».


Ένα παράδειγμα: «Κλείνουμε την ΕΡΤ γιατί απασχολεί ανθρώπους που διορίστηκαν για ψηφοθηρικούς λόγους (είναι "άντρο διαφθοράς")· θα ιδρύσουμε μια άλλη εταιρεία με λιγότερους υπαλλήλους» ερμηνεύεται ως «τώρα που πρέπει να κάνουμε οικονομίες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να διορίζουμε άλλους πέρα από τους δικούς μας· πρέπει λοιπόν να ιδρύσουμε μια νέα ΕΡΤ όπου θα διοριστούν αποκλειστικά και μόνο δικοί μας άνθρωποι».


Του Γιώργου Φαράκλα* για την Εφημερίδα "Αυγή"
*Ο Γιώργος Φαράκλας διδάσκει πολιτική φιλοσοφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Η ΝΕΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΟΤ.

Μαϊντανού συνέχεια. Η νέα διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ

"Όταν μια χώρα έχει πολλούς κάδους απορριμάτων και δε βλέπεις σκουπίδια στους δρόμους, είναι πλούσια. Όταν μια χώρα δεν έχει κάδους απορριμάτων και έχει πολλά σκουπίδια στους δρόμους, είναι φτωχή. Όταν μια χώρα έχει και πολλούς κάδους και πολλά σκουπίδια, είναι τουριστική". 

Τη νέα καμπάνια του ΕΟΤ, παρουσίασε σήμερα ο μαϊντανός Όλγα Κεφαλογιάννη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στο 49 δευτερολέπτων βίντεο, το οποίο έχει ως σύνθημα το "Ελλάδα, η πλουσιότερη χώρα του κόσμου", η Όλγα και η παρέα της μας λένε πως η Ελλάδα είναι μια υπέροχη ηλιόλουστη χώρα, αλλά έχει ένα πολύ μεγάλο ελάττωμα. Έχει πολλούς Έλληνες.

Ως εκ τούτου, ο ξένος επισκέπτης, σύμφωνα πάντα με την Όλγα και την παρέα της, ο ξένος επισκέπτης, μπορεί "περίπου" να απολαύσει τις μαγικές ελληνικές παραλίες, καθώς εκεί οι Έλληνες παίζουν ρακέτες, τα κρυστάλλινα νερά, αφού εκεί πετάμε σκουπίδια, την ηρεμία, την οποία διαταράσσουμε βάζοντας μουσική, αλλά και τη φιλοξενία, αφού τους βλέπουμε απλά σαν ευρώ. 

Ο μαϊντανός Όλγα, προφανώς ξέχασε να μας εξηγήσει, για ποιο λόγο εφαρμόζονται "περίπου" οι νόμοι που αφορούν το φράξιμο των αιγιαλών από ιδιώτες και την απαγόρευση της εισόδου του κοινού σε ένα χώρο που βάσει νόμου είναι κοινόχρηστος, τι ισχύει όσο αφορά τη νομοθεσία κατά της ρίψης σκουπιδιών, αλλά και χημικών αποβλήτων σε παραλίες και υδάτινους χώρους και σε τελική ανάλυση, γιατί σε μια χώρα η οποία είναι αμιγώς τουριστική, δεν υπάρχουν ή δεν εφαρμόζονται νόμοι που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και της τουριστικής αγοράς.

Μην ανησυχείς μαϊντανέ, είμαι εδώ για να σε βοηθήσω:

Πρόστιμο 10.000 ευρώ για τη ρίψη σκουπιδιών εκτός κάδων απορριμάτων. 
Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ, σε όποιον ιδιώτη/επιχειρηματία/ελευθ. επαγγελματία δε δίνει απόδειξη.
Πρόστιμο 10.000.000 ευρώ σε όποιον ιδιώτη/επιχειρηματία/ελευθ. επαγγελματία δε δίνει απόδειξη, η οποία να συμφωνεί με τις αναγραφόμενες/καθορισμένες τιμές του προϊόντος ή της υπηρεσίας. 
Πρόστιμο 100.000.000 ευρώ σε όποιον φοροδιαφεύγει.
Πρόστιμο 1.000.000.000 ευρώ σε όποιον παρανόμως εισπράττει έστω 1 ευρώ δημοσίου χρήματος. 

Ξεκινήστε από το τελευταίο και όλα θα πάνε καλά.

Α ναι. Απολαύστε το βίντεο, που λογικά επιμελήθηκε το 4χρονο ξαδερφάτσι της Όλγας από την Κρήτη. 

http://www.youtube.com/watch?v=9DX0ONLvVeo
ΥΓ:Αυτό το παραμύθι, ότι "έχουμε τη λαμογιά μέσα μέσα μας και πως "ο Έλληνας δεν αλλάζει" που σας πότισαν τα τσοντοκάναλα και κάτι πονηροί πολιτικοί σαν τον Πάγκαλο, το οποίο επαναλαμβάνετε δεξιά και αριστερά σαν υπνωτισμένοι, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Έλληνες ζουν και στη Γερμανία και στην Αμερική και στη Σουηδία και στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο, και ζουν με τους νόμους και τους κανόνες των κρατών αυτών και όχι της Ελλάδας.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ 11 ΑΝΘΡΩΠΩΝ.



Θεωρητικοί του κινηματογράφου ανέλυσαν με ποιο τρόπο βλέπουν οι θεατές τις σκηνές.



Δεν είναι μόνο εκπληκτικό, αλλά έχει και εντυπωσιακούς υπαινιγμούς για δημιουργούς κινηματογραφικών και τηλεοπτικών σόου. Με τη χρήση της τεχνολογίας Eyelink, η οποία καταγράφει την κίνηση της κόρης των ματιών του θεατή κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μέσω μιας υπέρυθρης κάμερας, θεωρητικοί του κινηματογράφου ανέλυσαν με ποιόν τρόπο 11 εθελοντές παρακολουθούσαν τις σκηνές διαφόρων ταινιών.

Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα: τα μάτια μας κινούνται περίπου κάθε 1/3 του δευτερολέπτου, ακόμα και όταν βλέπουμε μια σχετικά στατική σκηνή. Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα ήταν το πόσο συγχρονισμένες ήταν οι ματιές των έντεκα θεατών· το φαινόμενο αποκαλείται συγχρονισμός προσοχής και συμβαίνει όταν μια κίνηση κατά τη διάρκεια μιας σκηνής κάνει τους θεατές να κοιτούν στο ίδιο μέρος της οθόνης την ίδια στιγμή.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την ακόλουθη σκηνή από την ταινία «Θα χυθεί αίμα». Είναι υπνωτιστικό και παράξενο να βλέπει κανείς τη σκηνή μαζί με τα… βλέμματα έντεκα άλλων ανθρώπων.




Τι συμπεράσματα μπορεί κανείς να βγάλει από αυτό λοιπόν; Αν είναι σκηνοθέτης, κυρίως το ότι υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί και ικανοποιητικοί τρόποι να κατευθύνεις το βλέμμα του κοινού, πέραν από ανάστροφες λήψεις, πρώτα πλάνα και τα συναφή. Μπορείς να μετακινείς τους ηθοποιούς αντί την κάμερα.

Ο θεωρητικός κινηματογράφου David Bordwell αναλύει:

Τα βλέμματα των θεατών έλκονται από την ξαφνική εμφάνιση αντικειμένων και κινούμενων χεριών, κεφαλιών και σωμάτων. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση κίνησης ανάμεσα στο κινούμενο σημείο και το στατικό φόντο, τόσο πιο πιθανό είναι να προσεχθεί απ’ τους θεατές. Αν υπάρχει μόνο ένα κινούμενο σημείο σε κάποια δεδομένη στιγμή, τότε όλοι οι θεατές θα κοιτάξουν το σημείο αυτό, συγχρονίζοντας την προσοχή τους.

Ελαχιστοποιώντας τους περισπασμούς στο φόντο, ο σκηνοθέτης P.T. Anderson δημιούργησε μια σκηνή η οποία κατευθύνει την προσοχή του θεατή με μεγάλη ακρίβεια. Επίσης, το πλεονέκτημα ενός μοναδικού, μακράς διάρκειας πλάνου είναι η ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης. Οι θεατές νομίζουν ότι μπορούν να κοιτάξουν όπου θέλουν στην οθόνη, αλλά, λόγω της ανεπαίσθητης επιρροής του σκηνοθέτη και των ηθοποιών, το σημείο της οθόνης στο οποίο θέλουν να κοιτάξουν αυτοί είναι το ίδιο που ο σκηνοθέτης θέλει να κοιτάξουν.

Επιπλέον, το στατικό μακράς διάρκειας πλάνο δημιουργεί μια αίσθηση ξεκάθαρου συσχετισμού των χαρακτήρων και έναν ήπιο, αργό ρυθμό που είναι κρίσιμος για τη συνέχεια της ταινίας. Αν η ίδια σκηνή είχε γυριστεί με ζουμ και πρώτα πλάνα, ο θεατής ίσως την ερμήνευε τελείως διαφορετικά.

Και αυτό ήταν το σημερινό μάθημα βασικής σκηνοθεσίας!




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΕΙΣΑΙ ΜΑΤΙΑΣΜΕΝΟΣ; ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ SMARTPHONE ΓΙΑ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ!




Πόσες φορές σας έχει πιάσει το κεφάλι σας, έχετε ζαλιστεί απότομα σε κάποια εκδήλωση και το έχετε αποδώσει στο κακό το μάτι; 




Η βασκανία είναι κάτι που δέχεται πως υπάρχει ακόμα και η εκκλησία, οπότε μην αισθάνεστε τύψεις που νομίζετε πως όλοι σας γλωσσοτρώνε επειδή έχετε το πιο όμορφο αγόρι ή φοράτε τα πιο στυλάτα ρούχα. Τουλάχιστον, τώρα δε θα χρειαστεί να ξαναπάρετε τη θεία σας να σας ξεματιάσει καθώς με ένα κλικ στο smartphone κινητό σας επικοινωνείτε κατευθείαν με τη γιαγιά Τριγώνα που είναι η διαδικτυακή σας ξεματιάστρα.



Η εφαρμογή αυτή που μας έκανε να χαμογελάσουμε με την ψυχή μας είναι δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε στο κινητό σας. Κάθε φορά που θα νιώθετε ματιασμένοι θα τραβάτε μία φωτογραφία του εαυτού σας και σε λίγα δευτερόλεπτα θα εμφανίζεται η γιαγιά Τριγώνα με τη φωτογραφία σας που πάει να την ξεματιάσει. Στο τέλος και αφού σας ξεματιάσει σας λέει και πόσο τις εκατό ήταν το μάτιασμα, ενώ υπάρχουν συμβουλές για να αποφύγετε το κακό το μάτι και οδηγίες.

Μη φοβάστε τίποτα, η γιαγιά Τριγώνα είναι εδώ! 




ΠΗΓΗ...http://freepatentsgr.blogspot.gr

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Ποιοι δικαιούνται οικογενειακά επιδόματα - Όλες οι προϋποθέσεις
Οι πιο «αδύναμες» οικονομικά οικογένειες θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος από τα 750 εκατομμύρια ευρώ που θα «μοιραστούν» φέτος μέσω του ΟΓΑ μετά την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα νέα «οικογενειακά επιδόματα».

Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων (από το πρώτο παιδί) και την πρόσθετη παροχή των 500 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και άνω.

«Οδηγό» υπολογισμού των επιδομάτων εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και με βάση αυτόν και τα δύο επιδόματα «χάνονται» από τις οικογένειες με εισόδημα

    κάτω των 45.000 ευρώ

Περισσότερο κερδισμένοι είναι όσοι έχουν εισόδημα

    έως 13.000 ευρώ.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων -που, σύμφωνα με τον νόμο, είναι 40 ευρώ τον μήνα και θα έπρεπε να καταβληθεί στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, δηλαδή τέλη Ιουνίου, με την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και του ειδικού εντύπου Α21 στο TaxisNet, την κατάθεση δικαιολογητικών και τον τελικό έλεγχο των δικαιούχων- ενισχύει τις οικογένειες με τα χαμηλότερα εισοδήματα και τα περισσότερα παιδιά.

Αντίστοιχα, το ειδικό επίδομα των 500 ευρώ για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες (που, κανονικά, καταβάλλεται σε τρεις δόσεις) το «χάνουν» όσοι έχουν εισόδημα

    κάτω των 45.000 ευρώ

(ο νόμος προβλέπει προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για της οικογένειας με 4 τέκνα και κατά 4.000 ευρώ για τις οικογένειες που έχουν άνω των 4 τέκνων) και στηρίζει οικογένειες με πολύ χαμηλότερο εισόδημα και πολλά παιδιά.

«Ο εισοδηματικός περιορισμός διασφαλίζει ότι οι παροχές θα χορηγούνται στις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες», υπογραμμίζεται στον «οδηγό» του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων αφού γίνουν οι φορολογικοί και οι άλλοι έλεγχοι και διαπιστωθεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις. Η ηλεκτρονική βάση των δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων που προβλέπεται να διενεργούνται σε όλα τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις παράνομης καταβολής επιδομάτων.




Ο ΠΟΝΟΣ...


15«…Ο Πόνος υπάρχει… Δεν πρέπει κανείς να φοβάται να μιλήσει γι΄ αυτόν ή να τον κοιτάξει κατά πρόσωπο. Είναι μέσα σου ο πόνος. Είναι καλό να τον γνωρίζεις.

Αλλά αν μια μέρα θα εκδηλωθεί στην ψυχή σου, όπως η θύελλα στους κήπους μας, με μια τέτοια δύναμη, που θα νιώθεις χαμένος, τότε θυμήσου ότι υπάρχει ένα σωσίβιο που μπορείς ν’ αρπάξεις: Η Προσευχή, και ότι σου μένει ένας Θεός.

Και με την Προσευχή, δεν εννοώ μερικές φράσεις που επαναλαμβάνονται από συνήθεια ή πρόληψη, αλλά την φωνή της ψυχής που χωρίς δύναμη πετιέται προς την άλλη αυτή Ανώτερη Δύναμη: Θεέ μου… Θεέ μου… Κι αυτό είναι.

Τίποτε άλλο δεν χρειάζεται να ειπωθεί.
Οι λέξεις είναι ανώφελες.

Αυτό το κάλεσμα θα πάει όπου πάνε οι φωνές μας, τα δάκρυα κι οι πόθοι μας. Κι ο Θεός θα έρθει, γιατί ο Θεός έρχεται πάντα.

Αλλά εσύ ενώ ο Θεός σου έρχεται, μείνε όρθιος, μέχρι το τελευταίο όριο της δυνάμεως σου, στάσου εργάσου και κάνε το καθήκον σου.

Ο Πόνος είναι τρομερός, αλλά η δύναμη σου είναι μεγάλη, κι ο Θεός σου έρχεται… 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΓΙΝΕ ΕΣΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ! ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ...

.
Δώσε αγάπη και άλλαξε τον κόσμο.

Δείτε παρακάτω ένα καταπληκτικό βίντεο αγάπης και προσφοράς. Μικρές καθημερινές μας πράξεις που μπορούν να επηρεάσουν άλλους συνανθρώπους μας.






ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΟ "ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ".

Το «αυτί του Ιούδα»
Το «αυτί του Ιούδα»
Μπορεί να μοιάζει με ανθρώπινο αυτί, όμως είναι ένας κοινός μύκητας που ευδοκιμεί σε κορμούς δέντρων, σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Ονομάζεται Auricularia auricula-judae και οφείλει την ονομασία του στο γνωστό μαθητή του Ιησού Ιούδα, ο οποίος, αφού πρόδωσε τον Κύριο, στη συνέχεια κρεμάστηκε από ένα δέντρο.





Πηγή: perierga.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...