Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΨΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΡΑ - 19ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ 41ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΙ


ΣΤΗΝ ΑΨΑΛΟ

Ένας 19 χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο .

Πρόκειται για τον Ι.Παπαδόπουλο του Β.
19 χρονών που έμενε στην Άψαλο. Το πρωί της Κυριακής επέστρεφε στον χωριό του, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε σε περίφραξη φωτοβολταϊκού, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του. Λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.




ΑΠΟ ΤΡΑΚΤΕΡ

Στον Άγρα, έχασε τη ζωή του 41 χρονος που πραγματοποιούσε  υλοτομικές εργασίες στην δασική περιοχή της τοπικής κοινότητας .
 Για  άγνωστο λόγο, ανατράπηκε ο γεωργικός του ελκυστήρας, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από αυτόν και να τραυματισθεί θανάσιμα.



ΠΗΓΗ...http://aridaia-gegonota.blogspot.gr/

ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; - ΠΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!

Οι φωτογραφίες είναι μια ευγενική παραχώρηση του Συμμετέχω – Αδέσποτα Κατερίνης
Διάσπαρτες ειδήσεις, μικρές αγγελίες με φωτογραφίες χαρακωμένων σκυλιών, φήμες, καταγγελίες, κλειστά στόματα. Τα παραπάνω στοιχεία είναι που συνθέτουν ένα αποτρόπαιο ψηφιδωτό των κυνομαχιών, που φαίνεται πως ανθίζουν στην Ελλάδα. Κάθε τόσο, εκπρόσωποι φιλοζωικών συλλόγων από διάφορες ελληνικές πόλεις καταθέτουν τους φόβους, αυτά που τους μεταφέρουν άνθρωποι που είδαν, αλλά όλα τελειώνουν σε μια δημοσίευση.
Όταν ξεκίνησα να ψάχνω τα δεδομένα για τις κυνομαχίες στην Ελλάδα, βρήκα ανθρώπους κουρασμένους από την προσπάθεια. Μέλη φιλοζωικών συλλόγων που δέχονται καταγγελίες, που βρίσκουν σκυλιά με σημάδια από πάλη, που μαθαίνουν σκόρπιες πληροφορίες, αλλά και πάλι, δεν συμβαίνει τίποτε. 
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Μαρτίου, το 2013, σε έναν στάβλο αλόγων έξω από την Κατερίνη, όπου λειτουργεί και ως “στέκι κυνηγών”, η αστυνομία συλλαμβάνει έπειτα από καταγγελία πολίτη, 17 άτομα. Στο χώρο βρισκόταν δεκάδες άτομα που τρέπονται σε φυγή. Το θέαμα που αντικρίζουν τα μέλη του “Συμμετέχω – Αδέσποτα Κατερίνης”, που έχουν ειδοποιηθεί από την αστυνομία για να παραλάβουν τα ζώα είναι αποτρόπαιο. “Δεν βρέθηκαν χρήματα, αλλά στο χώρο υπήρχε μια στημένη αρένα, σκυλιά σε κλουβιά, φιάλες ορών, ένα νεκρό σκυλί και άλλα δύο που μάλωναν στην αρένα. Αυτά μου είχαν μεταφέρει και υπάρχουν και οι φωτογραφίες”, μου λέει η Αντωνία Ντατσιοπούλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Σε τρία αυτοκίνητα, μάλιστα, οι αστυνομικοί εντοπίζουν άλλα 7 σκυλιά, όλα ράτσας πίτμπουλ.
Σκυλιά Μαχητές
Οι άνθρωποι που διοργανώνουν τις κυνομαχίες, φυσικά και ψάχνουν τα πιο δυνατά σκυλιά, ανάμεσα στη ράτσα pitbull. Ο Γιώργος Μίλιας, του σωματείου Stray.gr αποκαλύπτει κάτι που μοιάζει ολίγον... “Φρανκεσταϊνικό”: “Αυτό που ξέραμε παλιότερα, ήταν πως έπειτα από μια γέννα, κρατούσαν το πιο δυνατό κουτάβι και είναι εκείνο που έσπρωχνε τα υπόλοιπα για να φτάσει πρώτο και να θηλάσει τη μητέρα του. Αρχικά, αυτό δείχνει πως πρόκειται για ένα δυνατό σκυλί. Αφού έκαναν ευθανασία στα υπόλοιπα, κρατούσαν το δυνατό για να το ζευγαρώσουν με ένα αντίστοιχο, από άλλη γέννα. Το αποτέλεσμα της διασταύρωσης ήταν ένα πολύ πιο δυνατό. Έπειτα, ξεκινά η εκπαίδευση, όπου ωθείται να επιτίθεται σε άλλα σκυλιά”.
Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Ρίτσα Κόντζογλου, μάλιστα, εντόπισε μόνη της ένα παράνομο εκτροφείο. “Μπήκα σε ένα σπίτι και είδα πως υπήρχε ζευγάρι pitbull, που φαινόταν πως έπαιρναν μέρος σε αγώνες, αφού υπήρχαν σημάδια πάνω τους. Φαινόταν πως ήταν μαχητές. Τα μωρά τους τα πουλούσαν οι ιδιοκτήτες. Ήταν σε μια υπόγεια αυλή, μέσα σε πολύ μικρά κλουβιά, που δεν μπορούσε κανείς να εντοπίσει. Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες παραδέχθηκαν στην αστυνομία πως το έκαναν για τα χρήματα”. Σύμφωνα με την ίδια, δεν είναι το μόνο  παράνομο εκτροφείο αφού “έχουν γίνει καταγγελίες για ορισμένα σημεία που μαζεύουν αυτή τη ράτσα. Δεν τα παίρνουν μόνο από εκτροφεία, αλλά τα κλέβουν κιόλας από τα αφεντικά τους. Και στη συνέχεια τα πουλάνε. Δεν ξέρω όμως σε τι τιμές”.
Για να γίνουν τα σκυλιά οι καλύτεροι μονομάχοι τα αφεντικά τους τα φέρνουν με διάφορους τρόπους στα όριά τους. “Τρώνε συνήθως ωμά κρέατα και μάλιστα θηράματα. Ακόμη και μικρά σκυλάκια και γάτες. Είχε γίνει σχετική καταγγελία για πολλά ζώα, προφανώς μαζεμένα για αγώνες, στην περιοχή του Δενδροποτάμου” μου αποκαλύπτει η Ρίτσα Κόντζογλου, “και τα ρίχνουν ζώντα ζώα, προφανώς για να τα αγριέψουν”.
“Τα ζώα αυτά είναι αναλώσιμα για τα αφεντικά τους”, υπογραμμίζει ο Γιώργος Μίλιας. Και αυτό μπορεί εύκολα να το καταλάβει κανείς εύκολα, εάν τσεκάρει μέχρι και τις αγγελίες φιλοζωικών συλλόγων, όπου υπάρχουν τραυματισμένα pitbull. “Έχουμε μαζέψει εγκαταλελλειμένα pit bull. Δεν ξέραμε εάν ήταν σε μάχες”, μου λένε από το Φιλοζωικό Σύλλογο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχει και η μη επιβεβαιωμένη φήμη πως πολλά από αυτά είτε χάνουν τη ζωή τους στις κυνομαχίες και τα θάβουν, είτε τα θανατώνουν όταν είναι βαριά τραυματισμένα για να εξαφανίσουν τις όποιες αποδείξεις.
Πολιτισμός δεν είναι μόνο η ανάπτυξη των Τεχνών και των Γραμμάτων. Πολιτισμός είναι και ο σεβασμός προς τον αδύνατο, είτε πρόκειται για άνθρωπο, είτε για ζώο. Είναι προφανές πως όλα αυτά συμβαίνουν για τα χρήματα. Συζητώντας με την Αντωνία Ντατσιοπούλου, αντιπρόεδρο του “Συμμετέχω – Αδέσποτα Κατερίνης” αποφεύγει να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ποσά, αλλά υποστηρίζει πως “μιλάμε για πολλές χιλιάδες ευρώ. Στην Ελλάδα δεν ξέρουμε επισήμως, αλλά εάν κρίνω από τις στατιστικές που βλέπω στο εξωτερικό, τα ποσά που διακινούνται είναι πολύ μεγάλα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις κυνομαχίες, αλλά και όλο το περιφερειακό σύστημα... Πώληση κουταβιών, εκπαίδευσης”. Την ίδια εικόνα έχουν και στη Θεσσαλονίκη, όπου η Ρίτσα Κόντζογλου μου λέει ότι “έχω ακούσει για ποσά άνω των 3.000 ευρώ στο στοίχημα. 
Τα pit bull είναι η ράτσα που κατά κύριο λόγο πρωταγωνιστεί στις αυτοσχέδιες αρένες. Η εξέλιξη της συγκεκριμένης ράτσας δεν έχει να κάνει με την αγριότητά τους, αλλά με την εξαιρετική σωματοδομή τους. Μικρό μέγεθος, ταχύτητα, ευελιξία, αντοχή, είναι τα πλεονεκτήματά τους, σε συνδυασμό με την “αγωνιστικότητά” τους, τη θέληση του ζώου να επιτύχει στην αποστολή του, δηλαδή. Μια αποστολή που δεν την έχει επιλέξει το ίδιο, σαφώς, αλλά το άρρωστο μυαλό του ιδιοκτήτη του. Για να μην δημιουργούνται σκιές για τη συγκεκριμένη ράτσα, αξίζει να τονισθεί πως ένας ακόμη λόγος είναι η μη επιθετικότητά τους προς τους ανθρώπους. Κανένα αφεντικό δεν θα ήθελε να δει το pit bull να του επιτίθεται στην αρένα ή την ώρα της εκπαίδευσης, όταν και το φτάνει στα όριά του. 
Μία άλλη πτυχή της αρρωστημένης αντίληψης των ιδιοκτητών των αθώων ζώων, είναι αυτό που συμβαίνει συχνά τα βράδια, σε πάρκα... “Αυτοί που έχουν ζώα και τα βάζουν να παλεύουν, αποφεύγουν να τα βγάλουν έξω. Γιατί θα έχουν σημάδια επάνω τους, θα τους καταλάβουν. Συνήθως τα βγάζουν πολύ αργά το βράδυ και τα βάζουν να ορμάνε σε γάτες ή άλλα αδέσποτα σκυλάκια. Τα προκαλούν. Έχουν δικό τους κώδικα, για να αγριεύει το ζώο και να ορμήξει”, σημειώνει η Ρίτσα Κόντζογλου, ενώ κάτι παρόμοιο συμβαίνει στην Κατερίνη, όπου “ιδιοκτήτες pit bull ηλικίας 18 έως 27, τα βγάζουν στο δρόμο και τα βάζουν να ορμάνε σε αδέσποτα και γάτες. Αυτό συμβαίνει κατ' εξακολούθηση. Μάρτυρες υπάρχουν συνήθως αρκετοί, ειδοποιείται η αστυνομία, αλλά στη συνέχεια υποχωρούν κάποιοι και δεν μιλάνε, υπάρχουν μικρά παιδιά που ευαισθητοποιούνται, αλλά δεν μπορείς να βάλεις έναν ανήλικο να καταθέσει”, μου εξομολογείται η Αντωνία Ντατσιοπούλου.
Καταγγελίες
Την τελευταία πενταετία υπάρχουν καταγγελίες και δημοσιεύματα για κυνομαχίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Ρόδο, το Ηράκλειο, το Βόλο. Ρώτησα τον Γιώργο Μίλια του Stray.gr εάν έχει εικόνα για το τι συμβαίνει στην Αθήνα. 
“Εμείς έχουμε καταγγελίες για περιοχές περιμετρικά της Αττικής”, μου απαντά και συνεχίζει με τις λεπτομέρειες λέγοντας πως “συγκεκριμένα μας αναφέρουν περιοχές όπως Άνω Λιόσια, Μενίδι, Ασπρόπυργο, Μαρκόπουλο. Έχουμε καταγγελίες ακόμη και από ανθρώπους που ακούνε στη γειτονιά τους να γίνονται κυνομαχίες.
Η επέμβαση της αστυνομίας όποτε γίνεται, είναι συνήθως στο τελικό στάδιο, όταν αυτά τα ζώα θα έχουν υποστεί μια άνευ προηγουμένου κακοποίηση. Τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί όλο αυτό το σκηνικό του παραλόγου; Η απάντηση της Αντωνίας Ντατσοπούλου, σαφώς και δεν μπορεί να αγνοηθεί:  
“Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα έπρεπε να υπάρχει αυστηρή νομοθεσία και υψηλή φορολογία για εκείνες τις ράτσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αγώνες διότι έχουμε εκατοντάδες σκυλιά που ταλαιπωρούνται και χάνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα”, επισημαίνει και γίνεται πιο σαφής: “Δεν λέμε να φτάσουμε στα άκρα και να απαγορευτούν αυτές οι ράτσες, αλλά θα έπρεπε να φροντίζει ο Νομοθέτης να υπάρχει υψηλή φορολογία και αυστηρή εφαρμογή του νόμου στην εκτροφή. Έτσι ώστε να μην δίνουμε το δικαίωμα για να συμβαίνει αυτό. Επειδή η κατάσταση είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε”, σαφώς έχουν το περιθώριο, βρίσκουν τα σκυλιά και κάνουν ό,τι θέλουν”.
Φυσικά και το θέμα έχει πολλές πτυχές, που είναι όλες παράνομες. Από την εκτροφή και το θάνατο ζώων, μέχρι το παράνομο ντόπινγκ, τα χρήματα που διακινούνται είναι πάρα πολλά.

Γιώργος Πράτανος

ΠΗΓΗ...http://www.vice.com/gr

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ TEΛEYTAIOY ΔΙΣΚΟΥ ΤΩΝ PINK FLOYD

Το εξώφυλλο του Ahmed Emad Eldin για το άλμπουμ των Pink Floyd «The Endless River» (κυκλοφορεί 10 Νοεμβρίου)
Αν και η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να ξεφύγεις από την μουσική των Pink Floyd, καθώς είναι το soundtrack μιας κάποια γενιάς, ομολογώ ότι η πρώτη φορά που είδα τα εξώφυλλα των δίσκων τους δεν ήταν σε δισκοπωλείο. Πήγαινα ακόμα στο πανεπιστήμιο και είχα επισκεφτεί στο Χόλυγουντ έναν πρώην μου, ο οποίος ήταν μουσικός και ζούσε σε ένα στούντιο, σε μια κάπως βρωμερή γωνιά της πόλης. Τον τοίχο του διαμερίσματός του, κοσμούσε η περίφημη φωτογραφία του Back Catalogue, που απεικόνιζε έξι από τα εξώφυλλα δίσκων της μπάντας ζωγραφισμένα με λεπτομέρεια σε έξι γυναικείες πλάτες. Όπως και πολλοί άλλοι, θυμάμαι να μένω ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από το εξώφυλλο του The Dark Side of the Moon, από την απλότητα, τις γραμμές του και τα χρώματά του.
Στις 10 Νοεμβρίου, οι Pink Floyd θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο εδώ και 20 χρόνια. Το The Endless River είναι ένα άλμπουμ βασισμένο σε νέες εκτελέσεις παλιών κομματιών, τα οποία ηχογραφήθηκαν κατά την διάρκεια παραγωγής του The Division Bell, του δίσκου τους δηλαδή από το 1994. Αποτελεί φόρο τιμής στον πρώην keyboard-ιστα τους Rick Wright, ο οποίος απεβίωσε το 2008, νικημένος από καρκίνο στον πνεύμονα. Από την στιγμή που οι Floyd φημίζονται για τον μπλουζ, ψυχεδελικό ήχο τους -άλλωστε μιλάμε για μια μπάντα που στήθηκε στην καρδιά της βυθισμένης στα ναρκωτικά Λονδρέζικης underground σκηνής της δεκαετίας του ’60- χρειάζονταν και την αντίστοιχη καλλιτεχνική πινελιά στο artwork τους. Ο γραφίστας που δημιούργησε τα προηγούμενα εξώφυλλα της μπάντας όμως, ο Storm Thorgerson, απεβίωσε πέρυσι, αναγκάζοντας το συγκρότημα να ψάξει αλλού.
Η δημιουργική ομάδα των Pink Floyd έψαξαν στο διαδίκτυο και καθώς κοιτούσαν παραδείγματα ψηφιακής τέχνης στο behance.com, βρήκαν αυτό που έψαχναν: τον Ahmed Emad Eldin, έναν 18χρονο γραφίστα από την Αίγυπτο.
Το έργο του Eldin με τίτλο «Schizophrenia»
Η ψηφιακή του τέχνη, αποπνέει μια σχεδόν παιδική, φαντασιακή ατμόσφαιρα που αναμειγνύεται με μια απρόσμενη αίσθηση σκότους. Σε ένα από τα έργα του, το Schizophrenia, το μισοκρυμμένο πρόσωπο μια γυναίκας με έντονα, κατακόκκινα χίλια, ξεπροβάλει πίσω από μια πρόσοψη φτιαγμένη από βράχια και φύκια. Σε ένα άλλο, το Gaza is Burning, βλέπουμε πορτοκαλί μπαλόνια να αιωρούνται μπροστά από μια σειρά από εκρήξεις. Το avatar του στο Gmail, μια φιγούρα που ξεπροβάλει από ένα εφιαλτικό δάσος φορώντας μια χλωμή πορσελάνινη μάσκα, θα έβρισκε θέση σε μια από τις ταινίες σκοτεινής φαντασίας του Guillermo del Toro.
O καλλιτεχνικός διευθυντής των Pink Floyd Aubrey Powell, διάλεξε μια πιο ελαφριά και ονειρική σύνθεση για να κοσμήσει το εξώφυλλο: την εικόνα ενός μοναχικού άντρα, που φορώντας ένα ξεκούμπωτο λευκό πουκάμισο, οδηγεί την πλεούμενό του πάνω σε μια θάλασσα από σύννεφα. Είναι μια διφορούμενη εικόνα, παραισθησιακή και περιέργως ελπιδοφόρα την ίδια στιγμή. Μίλησα με τον Eldin, για να μάθω περισσότερα για την δουλειά του.
VICE: Πηγαίνεις στο λύκειο ή είσαι στο πανεπιστήμιο;
Ahmed Eldin: Είναι ο πρώτος μου χρόνος στο πανεπιστήμιο και σκοπεύω να σπουδάσω φαρμακευτική.
Τι ήθελες να γίνεις όταν ήσουν μικρότερος; Ποια ήταν η ιδανική σου δουλειά;
Ήθελα να γίνω γιατρός. Βασικά ακόμα θέλω να γίνω γιατρός, αλλά θέλω να συνεχίσω να ασχολούμαι με την τέχνη μου.
Πότε άρχισες να σχεδιάζεις;
Άρχισα στα 13 μου, βλέποντας διάφορα έργα τέχνης στο διαδίκτυο και αποφάσισα να δοκιμάσω κι εγώ.
To «Gaza is Burning» του Ahmed Eldin
Πώς άκουσες αρχικά για τους Pink Floyd; Ήξερες για τα εξώφυλλά τους;
Έμαθα για τους Pink Floyd από έναν φίλο μου. Ειδικότερα βέβαια το The Dark Side of the Moon.
Πώς έμαθες ότι η τέχνη σου θα υπάρχει στο νέο τους άλμπουμ;
Είδαν την δουλειά μου στο Behance.net και ήρθαν σε επαφή μαζί μου μέσω email.
Τι σε ενέπνευσε να δημιουργήσεις το έργο που κοσμεί το εξώφυλλο;
Κάθε σχέδιο δημιουργείται υπό άλλες συνθήκες. Τα συγκεκριμένο δημιουργήθηκε μετά από μια σειρά σκέψεών μου σχετικά με την ζωή, τη φύση και το τι βρίσκεται πέρα από τον κόσμο μας, τι είναι αυτό που σε πάει προς νέα σύνορα, νέα όρια.
Ποια η γνώμη σου για την μουσική των Pink Floyd;
Είναι φανταστική!
Πώς αντέδρασαν τα μέλη της οικογένειας σου, οι φίλοι σου και οι συμμαθητές σου με την είδηση της συνεργασίας σου;
Προσωπικά, δεν περίμενα ποτέ μια τέτοιου είδους επιτυχία. Οι φίλοι μου στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες εντυπωσιάστηκαν και χάρηκαν πάρα πολύ για μένα. Ήταν το ωραιότερο συναίσθημα.
Θα ήθελες να συνεχίσεις να δουλεύεις μαζί τους;
Δεν χρειάζεται ερώτηση κάτι τέτοιο! Σίγουρα, είναι τιμή να μπορείς δουλεύεις με μια τόσο θρυλική μπάντα.


ΠΗΓΗ...http://www.vice.com/gr

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ (Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ) ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ



Τι ακούγαμε λάθος τόσο καιρό! 

Δεν είναι απλώς Misheard Lyrics. Αυτό που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό στις Εξομολογήσεις, με αφορμή κάποιον που όταν ήταν μικρός νόμιζε ότι την Δήμητρα Γαλάνη την έλεγαν Δήμη Τραγαλάνη, είναι πραγματικά φανταστικό.

    Σχεδόν 650 σχόλια μαζεύτηκαν μέχρι στιγμής, από ανθρώπους που θυμήθηκαν τις ηχητικές παρανοήσεις της παιδικής, κυρίως, ηλικίας τους.

   Πριν βάλω ένα απάνθισμα απ' τις πιο ενδιαφέρουσες και αστείες, ας πω και δύο που θυμάμαι εγώ:
   1. Μπέρδευα την Σχολή Τυφλών (είναι και όνομα στάσης λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη). Όλη την παιδική μου ηλικία νόμιζα ότι οι εισπράκτορες έλεγαν Σχολίτη Φλον.
   2. Στο "Τ' αγόρι μου τ' αγόρι μου τ' αγόρι μου" της Βουγιουκλάκη, εκεί που λέει "Και όταν παίρνει πόζες άντρα ώριμου", άκουγα "Και όταν παίρνει πόζες τ' αντραόρι μου" - όπου "αντραόρι" υπέθετα ότι ήταν ο συνδυασμός άντρα και αγοριού. 

======================================

Πώς ξεκίνησαν όλα 

Magnify Image

https://www.youtube.com/watch?v=z3qg4GP2BSs

Όξω! Αλλού τρως, αλλού πίνεις, κι αλλού πας και το δίνεις!!   Όξω! Ο λουντρός, ο λουμπίνης, αλούμπας και ο μπίνης!! 

================================================

15.4.2013 | 15:10
 Νομίζω ένα μπέρδεμα που το είχαμε όλοι μικροί, ήταν με το τραγούδι freestyler.
 Αντί για "rock the microphone" εγώ άκουγα 'freestyler γουακα μακα φο' και το τραγούδαγα με υπερηφάνια.

https://www.youtube.com/watch?v=71ICco_C2GQ

18.4.2013 | 14:16
 Τι; ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ; 

==================================================


24.4.2013 | 00:35
 9 χρονων στο γήπεδο του Πανσερραϊκού άκουγα το σύνθημα: "Πανσερραϊκάρα, σκίσ'τους την κωλ@ρ@!!!" και εγώ νόμιζα ότι φωνάζανε "Πανσερραϊκάρα σκίσ'τους την γκολάρα!!!"
 Το ίδιο πίστευαν και κανά δυό φίλοι μου που παρακολουθούσαμε τους αγώνες κι έτσι αργήσαμε "λίγο" να το καταλάβουμε... 

================================================


15.4.2013 | 13:09
 Σ ένα τραγούδι του Τερζή που λέει "στην οδό γράφει μόνος, επικίνδυνη λέξη"
 άκουγα κ νόμιζα πάντα "στην οδό Γραφιμόνος, επικίνδυνη λέξη".. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=Ayald1UhoFg

16.4.2013 | 22:35
 εγώ το άκουγα "στην οδό Κλαυθμώνος, επικίνδυνη λέξη"   

17.4.2013 | 12:53
 εγώ τώρα μόλις το κατάλαβα ότι δεν έλεγε Γραφιμόνος...αχαχαχαχαχα...

===============================================


23.4.2013 | 20:14 
εμπρός με βήμα ταχύ = εμπρός με βήματα χι 

===============================================


15.4.2013 | 13:07
 ένα τραγούδι της Θεοδωρίδου που σε ένα στίχο λέει: μια ζωή εγώ σου χάριζα... 
εγώ άκουγα: μια ζωή εγώ σφουγγάριζα! 

https://www.youtube.com/watch?v=Fdn8buA10fg


===============================================


ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ: 
15.4.2013 | 13:09
 "Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Θέλει νεκροί χιλιάδες να ναι στους τροχούς Θέλει κι η Ζωντανίνα δινεί το αίμα τους" 

https://www.youtube.com/watch?v=7biQLcP5CHg

15.4.2013 | 19:12
 χαχαχαχαχααχχαχα τα ίδια και γω με τη Ζωντανίνα!!!! χαχαχαχαχαχαχαχα πωπω κάτι τέτοιες ώρες δεν αισθάνομαι τόσο μόνη στη βλακεία μου!!!   Ανώνυμος/η

 17.4.2013 | 16:20
 και εγω το ιδιο και ζωντανινα και μυρσινεσυ αντι για μυρσινη εσυ και θελει νεκροι χιλιαδες να ναι στους τροφους αντι για τροχους χαχαχαχα γενικα αυτο το τραγουδι....του χα αλλαξει τα φωτα  

 20.4.2013 | 01:25 
Αντί για ένα το χελιδόνι εγώ άκουγα ένατο χελιδόνι. Και ποτέ δεν μου φάνηκε παράξενο. Μέχρι πρότινως. Που έμαθα την αλήθεια. 


==============================================


22.4.2013 | 03:58
 οταν ημουν μικρη η γιαγια μου και η μαμα μου εβλεπαν την σειρα Ατιθασα Νιατα και εγω νομιζα οτι ηταν Ατίθα Σανιάτα και οτι ηταν καποιο προσωπο. 


===============================================


15.4.2013 | 16:57
 Τραγουδαγε ο Καλλίρης " γιορτάζω γιορτάζω μ' ακούτε που το φωνάζω" κι εγώ άκουγα "γιορτάζω γιορτάζω μα ούτε που το φωνάζω". Προφανώς θα έβρισκα λογική αυτή τη συστολή του τραγουδιστή, να μην θέλει να φωνάξει τριγύρω οτι γιορτάζει 

https://www.youtube.com/watch?v=BbreXAJXJwk

===============================================


15.4.2013 | 19:51
 Κουνέλι στη φάδο. Και υπέθετα ότι η φάδος είναι κάτι σαν μεγάλη κατσαρόλα για κουνέλια.    


 == ============================================


15.4.2013 | 16:57 
οτι για χρόνια νόμιζα πως λένε 'χέστηκε η φοράδα Σταλόνε'..κι αναρωτιόμουν ρε γαμώτο,ποια είναι αυτή η φοράδα??ο θηλυκός Ρόκυ???


===============================================

15.4.2013 | 15:16
 Στο γνωστό παλιό ρεμπέτικο "με βιολί σαντουροβιόλι Θα χορέψουν οι διαβόλοι"
 Εγώ "άκουγα" "με βιολί σαν του Ροβιόλη" και για πολλά χρόνια αναρωτιόμουν ποιος είναι αυτός ο "Ροβιόλης".... 

https://www.youtube.com/watch?v=gWB7eRjRXFI

15.4.2013 | 15:45
 χαχαχαχα Κι εγώ το ίδιο! Μόλις τώρα μου απάντησες στο ποιός είναι ο Ροβιόλης!!!! 

  16.4.2013 | 22:48
και σε μένα μόλις τώρα. Είναι απίστευτο, τελικά δεν υπάρχει αυτός ο Ροβιόλης!!! 


================================================

25.4.2013 | 18:36 
Κατεβαίνω σε διαδηλώσεις εδώ και χρόνια...Ομολογώ πώς πριν από μόλις δύο χρόνια συνειδητοποίησα ότι το γνωστό σύνθημα εννοεί :
 "Εμπρός Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και ΠΑΛΗ" ...
 Τόσα χρόνια νόμιζα ότι εννοεί "αντίσταση και ΠΑΛΙ" ... 


================================================


16.4.2013 | 22:57
 Λοιπόν εγώ μέχρι πρότινος καταλάβαινα: Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε ήσουν Σκιούδας...
 Ευτυχώς με άκουσε η μάνα μου και μου εξήγησε ότι είναι Ιησούς κι Ιούδας... Ντροπή... 

https://www.youtube.com/watch?v=jqwSyYjjj7A

================================================


 15.4.2013 | 14:44
 Eγώ μικρή πίστευα πως η Jennifer Lopez λεγόταν Jenny Ferlopez! 

  16.4.2013 | 02:07 
Ναιιιιι!!!! Jenny Ferlopez!!! Αφού όταν μου έκαναν δώρο ένα CD της η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι διάβασα λάθος! 

17.4.2013 | 03:39 
Η μανα μου το νομιζε αυτο και την ελεγε "Ferlopez"! Ποσο γελιο ριχναμε με την αδερφη μου! 

  26.4.2013 | 22:13
 ειχα το ιδιο με τον travolta, τον ελεγα ΤΖΟΝΤΡΑ ΒΟΛΤΑ ! Τετοια συγχιση που ειχα ρωτησει "γιατι δεν τον λενε ΤΖΟΝ???" και με τον Vidal Sasson (κομμωτη θεος' σχωρεστον) λουζόμουν με το σαμπουαν κ το ελεγα "Vidalsa Soon" :-D     
==============================================

  [+ Τελευταίο για σήμερα]
 16.4.2013 | 14:31
 η δικιά μου παρανόηση λίγο άσχετη με φράσεις/λέξεις είναι η εξής:
 παλιά είχαμε μια γειτόνισσα η οποία είχε σε κάδρο τον che κι εγώ νόμιζα ότι ήταν ο παππούς της νέος. όταν μετά από χρόνια ξαναείδα την εικόνα του che κάπου αλλού σκέφτηκα "ωχ ρε!ο παππούς της νίτσας!!"





 Πηγή: www.lifo.gr

ΕΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΟΥΤΙΕΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Μόνο με αυτά τα έξι πράγματα μπορεί να συγκριθεί η αίσθηση που δίνει στις γυναίκες το βγάλσιμο του σουτιέν στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας [εικόνες gif]

Η ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει το βγάλσιμο του σουτιέν στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, μόνο μια γυναίκα μπορεί να το καταλάβει.

Πολλές έχουν προσπαθήσει να μεταφέρουν σε άνδρες την αίσθηση αυτή χωρίς να τα έχουν καταφέρει. Η γραφίστρια Εύα Χιλ, με πολύ φαντασία και χιούμορ, προσπαθώντας να δώσει σε όλους να καταλάβουν τι αίσθηση ευχαρίστησης προσφέρει αυτή η μικρή κίνηση... ξεκουμπώματος δημιούργησε τα παρακάτω εκπληκτικά σχέδια.
Οπως λέει μόνο αυτά μπορεί να συγκριθεί...

Με το να κάνεις ιππασία με ένα μονόκερο
Με το να βουτάς σε μια πισίνα σοκολάτας
Με το να φιλάς έναν άγγελο
Με το να ανακαλύπτεις ότι είσαι σούπερ ήρωας
Με το να περιτριγυρίζεσαι από 100 κουτάβια
Με το να απολαμβάνεις ένα ατελείωτο ποτήρι ροζέ κρασί






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ-ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΕΙ

Μετά το μπουγατσάν έρχεται το σουβλάκι τουλουμπάκι -Το νέο γλυκό που έχει ξετρελάνει τη Βόρειο Ελλάδα [εικόνες]

Μετά το μπουγατσάν, το... υβριδικό γλυκό, διασταύρωση της περίφημης μπουγάτσας Θεσσαλονίκης και του κρουασάν, άλλο ένα γλυκό που έφτιαξαν «πολυμήχανοι» ζαχαροπλάστες από τη Βόρειο Ελλάδα κάνει θραύση τελευταία. Πρόκειται για το σουβλάκι-τουλουμπάκι.

Σύμφωνα με το Thrakitoday.gr πρόκειται για μια γευστική σύνθεση από τουλουμπάκια, βουτηγμένα στη σοκολάτα τα οποία προσφέρονται πάνω σε ξυλάκι που φτιάχνει ζαχαροπλαστείο στην Ξάνθη.

Το ιδιαίτερο γλύκισμα που πλέον έχει βρει τη θέση του στις αγαπημένες επιλογές τόσο των κατοίκων της Ξάνθης όσο και των επισκεπτών της πόλης, καθώς διεγείρει με έναν εκπληκτικά μοναδικό τρόπο τον ουρανίσκο όσων έχουν την τύχη να το γευτούν ενώ και μόνο η εντυπωσιακή του όψη... προκαλεί και τους πιο δύσπιστους να το δοκιμάσουν.

Το γλυκό που έχει ξετρελάνει την Ξάνθη παρασκευάζεται στο «Γλυκοπωλείο», που βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 182 στην Πλατεία Ελευθερίας.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ: ΟΙ ΜΥΚΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Μανιτάρια: Οι μύκητες με τις θεραπευτικές ιδιότητες

Μπορεί στην Ελλάδα, τα μανιτάρια να χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά στη μαγειρική, ωστόσο αυτοί οι «γευστικοί» μύκητες διαθέτουν ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα, μπορούν να αξιοποιηθούν και στο πρόβλημα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε o μυκητολόγος Γιώργος Ζερβάκης, αναπληρωτής καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην εφημερίδα «Καθημερινή», «οι ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες των μανιταριών –από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης ώς την καταστολή ορισμένων μορφών καρκίνου– έχουν αναδειχθεί εδώ και καιρό από τη διεθνή βιβλιογραφία».

Οι ιατρικές ιδιότητες μανιταριών όπως το πλευρώτους και η λεντινούλα είναι γνωστά στην Απω Ανατολή, όπου πρωτοκαλλιεργήθηκαν, εδώ και αιώνες. Οπως σημειώνει ο κ. Ζερβάκης, η δυτική ιατρική άρχισε μόλις πριν από 20-30 χρόνια να ερευνά σοβαρά τις φαρμακευτικές ουσίες στα μανιτάρια. Σήμερα όμως, όπως λέει, μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια οργανώνουν τεράστιες αποστολές συλλογής ειδών σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής, χρησιμοποιώντας ντόπιους ερασιτέχνες συλλέκτες. Ο όγκος δειγμάτων που συγκεντρώνεται μελετάται στα πανεπιστήμια σε συνεργασία με φαρμακευτικές και άλλες εταιρείες, ώστε παράλληλα με την παραγωγή γνώσης να υπάρχει και εμπορική αξιοποίηση.


Επιπλέον, όπως υποστήριξε ο κ. Ζερβάκης, ιδιαίτερα την τελευταία εικοσαετία έχουν γίνει σημαντικές έρευνες για τη συμβολή των μυκήτων στον έλεγχο της βιομηχανικής ρύπανσης, λόγω της αποτελεσματικότητάς τους στη διάσπαση σύνθετων οργανικών ενώσεων.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ζερβάκη στην εφημερίδα, υπάρχουν κάποια πιλοτικά προγράμματα, που διαχειρίζεται, για τον έλεγχο των υγρών αποβλήτων από τα ελαιοτριβεία μέσω μυκήτων (μεγάλο πρόβλημα στη Μεσόγειο). Κυοφορείται επίσης μια συνεργασία με τους μεταλλειολόγους του ΕΜΠ για τη μετατροπή με φυσικά μέσα του εξασθενούς χρωμίου σε μη τοξικό τρισθενές. Ωστόσο οι πόροι είναι ελάχιστοι, σημειώνει ο καθηγητής, καθώς «η μυκητολογία είναι παραμελημένος τομέας», με αποτέλεσμα οι καλύτεροι φοιτητές να φεύγουν στο εξωτερικό. «Χάνουμε τα καλύτερα μυαλά μας», σημειώνει με θλίψη.

Πηγή φωτό: Καθημερινή



22.000 ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ 500 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ AEGEAN - ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

H Aegean «Κοντά στους Νέους»: 22.000 δωρεάν εισιτήρια σε 500 φοιτητές -Ποιους αφορά το πρόγραμμα

Την 6η Οκτωβρίου 2014 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη B’ φάση του προγράμματος της AEGEAN «Κοντά στους Νέους», μέσω του οποίου 500 φοιτητές θα χρησιμοποιήσουν περισσότερα από 22.000 δωρεάν εισιτήρια κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές των ακαδημαϊκών ετών 2013/14 & 2014/15, που φοιτούν σε Πανεπιστήμια μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και, άρα, αντιμετωπίζουν την ανάγκη μετακίνησής τους.

Η Α’ φάση της πρωτοβουλίας αυτής ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2014 με την ανακήρυξη των 250 δικαιούχων πρωτοετών φοιτητών της ακαδημαϊκής χρονιάς 2013/2014, από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα, στους οποίους προσφέρθηκαν δωρεάν τα εισιτήρια που δικαιούνταν. Η AEGEAN έχει ήδη δεσμεύσει 11.000 εισιτήρια για τους 250 πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2013/14, μέχρι το τέλος των σπουδών τους.

Κατά τη Β’ φάση του προγράμματος, οι νέοι πρωτοετείς της ακαδημαϊκής χρονιάς 2014/15 θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο www.kontastousneous.gr από την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στις 12:00 έως 2 Νοεμβρίου 2014 στις 23:59, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις  19 Νοεμβρίου 2014 μετά τις 11:00.

Μετά την υποβολή σχετικών αιτήσεων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των για τη Β’ φάση του προγράμματος, συνολικά 500 φοιτητές (250 εισαχθέντες το 2013 και 250 εισαχθέντες το 2014) θα λάβουν από την AEGEAN 8 δωρεάν εισιτήρια ανά έτος για όλη τη τετραετή ή πενταετή διάρκεια των σπουδών τους. Η επιλογή των δικαιούχων στο πρόγραμμα γίνεται βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Η πρωτοβουλία αυτή της AEGEAN αφορά, για κάθε ένα από αυτά τα δύο έτη, σε 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από περιοχές που εντάσσονται στις άγονες γραμμές (Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος) και σε 150 νεοεισαχθέντες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στόχος της AEGEAN μέσα από το πρόγραμμα «Κοντά στους Νέους», είναι να σταθεί δίπλα στους νέους που βρίσκονται στο ξεκίνημα της πορείας τους, και παράλληλα να στηρίξει οικονομικά τις οικογένειές τους, φέρνοντάς τους κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.aegeanair.com ή   www.kontastousneous.gr


"ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ"

"Εγώ πήγα στον Χριστούλη και στην Παναγίτσα ψιλά στον ουρανό"
Αφηγούνται ο Ηλίας και η Θεοφανώ Τσιραμπίδη, από το Δροσάτο N. Κιλκίς, γονείς τριών παιδιών.
 Στις 30-3-2001 πήγαμε το Μιχαλάκη μας ηλικίας 4,5 χρονών επειγόντως στο Νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης με ανυπόφορο κοιλόπονο. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και διάγνωση αποφρακτικό ειλεό, χειρουργήθηκε επί 3,5 ώρες, και του αφαιρέθηκε μισό μέτρο σάπιο έντερο.
 Οι γιατροί μας είπαν ότι το παιδί πέρασε πολύ μεγάλη μπόρα, αλλά δεν ξεπέρασε τον κίνδυνο. Το βράδυ της Δευτέρας ως το επόμενο πρωΐ είχε 40 πυρετό. Την Τρίτη μεταφέρθηκε επειγόντως στη μονάδα εντατικής θεραπείας με σηψαιμία και οξύ αναπνευστικό σόκ. Οι ελπίδες να ζήσει μόλις 10%.
Στο μεταξύ, χωρίς να γνωρίζει τίποτα μια γειτόνισσα, βλέπει σε όνειρο τον άγιο Ραφαήλ και της λέει: «Αντωνία, εγώ θα φύγω, εσύ δεν με χρειάζεσαι άλλο. Θα πάω στον Ηλία, εκείνος με έχει ανάγκη τώρα!» Η γυναίκα ύστερα έμαθε για το γιό μας. Μιά γνωστή μας οικογένεια από τη Γουμένισσα, του κ. Πολυβίου Σαμαρά, πήγαν στον Άγιο Ραφαήλ στη Γρίβα και γονατιστοί με τον Ιερέα διάβασαν παράκληση για τη σωτηρία του παιδιού μας. Ο αδελφός μας Αβραάμ το απόγευμα ήρθε στο άδειο σπίτι μας να κάνει Παράκληση στον άγιο Γεώργιο για την υγεία του Μιχάλη. Κάποια στιγμή έλαμψε το δωμάτιο, τόσο που τρόμαξε. Από που ήρθε τόσο φώς ; Ίσως η Χάρη του Αγίου.
Μετά απ' αυτά, η κατάσταση του παιδιού άρχισε συνέχεια να βελτιώνεται, μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου που άνοιξε τα ματάκια του. Την Μ. Δευτέρα ήταν εντελώς καλά και βγήκε από τη Μ.Ε.Θ. Μετά από εικοσιτρείς ημέρες νοσηλείας φύγαμε από το Νοσοκομείο.
Όταν συνήλθε, άρχισε να μάς λέει διάφορα: «Εγώ πήγα στο Χριστούλη και στην Παναγίτσα ψηλά στον ουρανό, όπου έχει πολλά σύννεφα. Με το άσπρο άλογο του Αγίου Γεωργίου. Είδα το θείο Φάνη (γείτονά μας που πέθανε πριν 8 μήνες) και τη Δεσπούλα (ένα κοριτσάκι που πέθανε πριν 3 χρόνια), ήταν πολλοί άγνωστοι άνθρωποι εκεί και φορούσαν χρυσά αγγελουδίστικα και όλοι τραγουδούσαν… Ο Χριστούλης και η Παναγίτσα με ρώτησαν αν έχω αδέλφια, πως τα λένε και μου είπαν, μη φοβάσαι θα πας πάλι στη μαμά και τα αδέλφια σου. - Δεν ξέρω πως να πάω πάλι εκεί. - Με το άλογό μου, είπε ο άγιος Γεώργιος. - Φοβάμαι, δεν ξέρω να οδηγήσω το άλογο. - Μη φοβάσαι, θα το οδηγήσω εγώ». Ο Μιχάλης είναι κοντά μας, γερό παιδί όπως και πριν, κάθε μέρα δοξάζουμε τον Θεό την Παναγία και όλους τους Αγίους που μας τον χάρισαν πάλι κοντά μας.
* † Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Θαύματα Αγίων ­ σημεία Θεού, 'Εκδοση Ι. Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης, Γρίβα Γουμενίσσης.


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...