Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Αριδαία, 30/7/2016

ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Με αίσθημα αγάπης προς τα ζώα αλλά και προστασίας προς τους συμπολίτες μας, ο Δήμος Αλμωπίας περνά από τα λόγια στα έργα και δημιουργεί έναν χώρο όπου θα συγκεντρώνονται τα αδέσποτα ζώα που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά και θα σιτίζονται.
Ήδη, ξεκίνησαν οι εργασίες για την περίφραξη του χώρου, που βρίσκεται αριστερά της γέφυρας στο 1ο χλμ της Ε.Ο. Αριδαίας – Εξαπλατάνου και ο οποίος περιλαμβάνει ένα έτοιμο κτίριο για την προστασία των ζώων από τις καιρικές συνθήκες.
Για την εξεύρεση της παραπάνω λύσης, προηγήθηκε συνεργασία μεταξύ του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου, του Αντιδημάρχου κ. Στέφανου Αβραμίκα και του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» κ. Φώτη Παραστατίδη, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει ότι ένας κλειστός χώρος θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους τετράποδους φίλους μας αλλά και για τους συμπολίτες μας.
Ο Δήμος Αλμωπίας θα στηρίζει την όλη προσπάθεια, με την σίτιση και τον εμβολιασμό των ζώων.


ΑΨΟΓΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ



Αριδαία, 30/7/2016

ΑΨΟΓΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!

Μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση δίνει ο Δήμος Αλμωπίας, με παρεμβάσεις ουσίας που στοχεύουν στην αναβάθμιση των συνθηκών στα σχολεία της περιοχής μας. Σε αυτά τα πλαίσια, πραγματοποιήθηκε συντήρηση σχολικών κτιρίων σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου.
Συγκεκριμένα, κατά την απερχόμενη σχολική χρονιά μεταφέρθηκαν το 3ο και το 5ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας στο πέτρινο κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας. Το συγκεκριμένο κτίριο συντηρήθηκε και ελαιοχρωματίστηκε και πλέον αποτελείται από πολύ όμορφους χώρους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 5ο Νηπιαγωγείο στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο χώρο, άρα υπάρχει και εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ παράλληλα και τα δύο Νηπιαγωγεία έχουν πολύ καλύτερες συνθήκες και πιο λειτουργικούς χώρους για τα παιδιά. Επίσης, αποσυμφωρήθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, όπου πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση και ελαιοχρωματισμός του χώρου όπου μέχρι την προηγούμενη χρονιά στέγαζε το τμήμα του Νηπιαγωγείου. Παράλληλα, συντηρήθηκε η στέγη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας και πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στο κτίριο που στεγάζονται το 1ο και 4ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις κόστισαν 9.230 ευρώ και περιλαμβάνονται στην ΣΑΤΑ Σχολικών του 2015.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Η Δημοτική μας Αρχή δείχνει καθημερινά το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, που οι δάσκαλοι έχουν μία άψογη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και λύνονται σημαντικά ζητήματα που χρόνιζαν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, να βρισκόμαστε δίπλα στις σχολικές κοινότητες με όσα μέσα διαθέτουμε. Όταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μιλούσε για νοικοκύρεμα και έμενε μόνο στα λόγια, εμείς με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση και κυρίως με ανθρώπους που έχουν διάθεση για προσφορά προχωράμε στις πράξεις. Με την ίδια λογική, έχουν ήδη δρομολογηθεί παρεμβάσεις σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου μας στα σχολεία και στην Μαθητική Εστία, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».


Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Oμάδας του KKΕ για την κατάργηση επιστροφής ΦΠA και τον αποκλεισμό πολλών αγροτών από το ειδικό καθεστώς ΦΠA.



Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Oμάδας του KKΕ για την κατάργηση επιστροφής ΦΠA και τον αποκλεισμό πολλών αγροτών από το ειδικό καθεστώς ΦΠA.
Mε την κατάργηση επιστροφής ΦΠA 3% και τον αποκλεισμό πολλών αγροτών από το ειδικό καθεστώς ΦΠA συνεχίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙZA - ANΕΛ και ΕΕ την επίθεση σε βάρος των φτωχών αγροτών, τονίζει ο ευρωβουλευτής του KKΕ Σωτήρης Zαριανόπουλος σε ερώτησή του για το θέμα αυτό προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
H ερώτηση έχει ως εξής :
"Με νόμο που ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, καταργείται η ισχύουσα επιστροφή ΦΠΑ, ύψους 3%, που δικαιούνταν αγρότες που παραδίδουν προϊόντα παραγωγής τους από λαϊκές αγορές ή από δικό τους κατάστημα ή πραγματοποιούν εξαγωγές ή παραδόσεις των προϊόντων τους προς άλλο κράτος μέλος της EE, ενώ με το νέο τρόπο υπολογισμού της αξίας των πωλήσεων που πραγματοποιούν, πολλοί αγρότες αποκλείονται από την ένταξή τους στο ειδικό καθεστώς επιστροφής ΦΠΑ.  
Η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται να προστεθεί στα μέτρα εναντίον των αγροτών (φορολογικό, ασφαλιστικό) που κυβέρνηση και ΕΕ προώθησαν το προηγούμενο διάστημα και πλήττει κυρίως τους φτωχούς αγρότες που διαθέτουν προϊόντα στις λαϊκές αγορές κι αυτούς με χαμηλά εισοδήματα, μεγαλώνοντας τη φοροληστεία της φτωχομεσαίας αγροτιάς. 
Δεδομένου ότι όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου η κατάργηση αυτή «….κρίνεται απαραίτητη, καθώς έχει ξεκινήσει διαδικασία έρευνας παράβασης σε βάρος της χώρας μας» γιατί η σχετική διάταξη του Κώδικα ΦΠΑ. «αντίκειται στις διατάξεις της Οδηγίας 2006/112/ΕΚ».

Ερωτάται η Ευρ. Επιτροπή : πώς τοποθετείται στο γεγονός ότι :

- η διαδικασία παράβασης που έχει ξεκινήσει στρέφεται ενάντια στους φτωχομεσαίους αγρότες επιβάλλοντας σε βάρος τους νέα φορολογικά βάρη;

- η ΚΑΠ και τα αντιαγροτικά μέτρα που εφαρμόζουν ελληνική κυβέρνηση και ΕΕ ξεκληρίζουν τους φτωχομεσαίους αγρότες με στόχο τη συγκέντρωση της αγροτικής γης και παραγωγής στις μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις;".
29/07/2016           Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Γιάννης Σηφάκης: Να ενταχθούν οι Ομάδες Παραγωγών της Πέλλας στο φετινό πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης 7800 τόνων ροδακίνων και νεκταρινιών σε ευπαθείς ομάδες



Γιάννης Σηφάκης:  Να ενταχθούν οι Ομάδες Παραγωγών της Πέλλας στο φετινό  πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης 7800 τόνων ροδακίνων και νεκταρινιών σε ευπαθείς ομάδες (λόγω Ρώσικου εμπάργκο)  που υπογράφηκε χθες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  
Να μην συμβεί η περσινή ολιγωρία των αγροτών της Πέλλας με την οποία έχασαν εκατομμύρια ευρώ  
Συναντήσεις του βουλευτή με Ομάδες Παραγωγών για την οργάνωση της ένταξης τους στο πρόγραμμα
Να ενταχθούν οι Ομάδες Παραγωγών στο πρόγραμμα και για άλλα προϊόντα ( μήλα, δαμάσκηνα κλπ) 
Μπορούν να ενταχθούν και μη μέλη Οργανώσεων Παραγωγών 
Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών. 
Οι ποσότητες που θα ενισχυθούν ανά κατηγορία ( μαζί με την κατανομή των συμπληρωματικών ποσοτήτων) είναι : Ροδάκινα και νεκταρίνια 7800 τόνοι, 1000 τόνοι μήλα και αχλάδια, 5100 τόνοι δαμάσκηνα, επιτραπέζια σταφύλια και ακτινίδια, 3500 τόνοι πορτοκάλια, κλημεντίνες, μανταρίνια και λεμόνια.
Οι ποσότητες που θα ενισχυθούν θα διατεθούν στο πλαίσιο της δωρεάν διανομής σε δικαιούχους- ωφελούμενους οι οποίοι είναι : δικαιούχοι κάρτας σίτισης, όποιοι παίρνουν (ή θα πάρουν από 01/01/17) Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα κοινωνικά παντοπωλεία, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και άλλοι. 
Αποδέκτες για την δωρεάν διανομή οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, οι κοινωνικές υπηρεσίες Περιφερειών, δημόσια σχολεία, παιδικές κατασκηνώσεις και κοινωνικές συμπράξεις για την εφαρμογή του προγράμματος. 
Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες της απόσυρσης. 
Ο Γιάννης Σηφάκης θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με Ομάδες Παραγωγών τηςε Πέλλας ( ή υπό σύσταση ομάδες παραγωγών) με στόχο να μην επαναληφθεί η περσινή απαράδεκτη κατάσταση η Πέλλα να μείνει εκτός από την διαχείριση του προγράμματος, να πειστούν οι αγρότες της Πέλλας να κάνουν αιτήσεις και να διεκδικήσουν μερίδιο της πίτας.  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...