Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΑΡΤΙΝΟ LIVE ΣΤΟ ΜΠΑΡ "ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ"



Και μιας και το "ΝΑΥΑΓΙΟ" έχει γίνει θεσμός σε όλη την διάρκεια των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στο μαγικό ΓΑΡΕΦΙ όλα αυτά τα χρόνια,



έρχεται την Παρασκευή 14 Αυγούστου & ώρα 22:00 με πολύ πολύ όρεξη ο εκπληκτικός Στάθης Αρτινός σε ένα live που θα σας μείνει αξέχαστο
Είσοδος Ελεύθερη



"Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΑΡΕΦΗ": ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Σ. ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ




Ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαρεφείου ''ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ'' σε συνεργασία με τον Παπαδόπουλο Γιάννη διοργανώνει Παράσταση Θεάτρου Σκιών με θέμα Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΑΡΕΦΗ
Μια παράσταση με ιστορικά στοιχεία που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σε μικρούς και μεγάλους 
Μια παράσταση για τον τόπο μας....
Την Κυριακή 10 Αυγούστου με ώρα έναρξης 21.30 στην πλατεία του Άνω Γαρεφείου και  με ελεύθερη είσοδο για όλους.

ΣΕ ΙΣΧΥ Ο "ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΣ" ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ρωσία: Σε ισχύ ο "δρακόντειος" νόμος για το Internet
Ένας νόμος που περιορίζει την online ελευθερία σε bloggers και χρήστες κοινωνικών δικτύων 

Ένας νέος νόμος που περιορίζει σημαντικά τις online ελευθερίες στους χρήστες του internet, τίθεται σε ισχύ από σήμερα στην Ρωσία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.

   Μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος, που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο της χώρας τον περασμένο Απρίλιο, προβλέπει ότι οι bloggers με περισσότερους από 3.000 αναγνώστες καθημερινά, πρέπει να υποβάλλουν το πλήρες ονοματεπώνυμό τους στην Roskomnadzor, τη ρυθμιστική αρχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Παράλληλα θα πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τους κανονισμούς που διέπουν μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

   Επιπρόσθετα, με βάση τη νέα νομοθεσία, οι εταιρείες διαδικτύου που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, είναι υποχρεωμένες να επιτρέπουν στις ρωσικές αρχές να έχουν άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες των χρηστών τους, αποθηκεύοντάς τις σε σέρβερ που βρίσκονται εντός των ρωσικών συνόρων, για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

   Τόσο ο νέος νόμος όσο και η κυβέρνηση, έχουν δεχτεί έντονη κριτική από το εσωτερικό της χώρας αλλά και από διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αποκαλούν τον νόμο "δρακόντειο", ο οποίος "απειλεί να περιορίσει την ελευθερία του διαδικτύου στη Ρωσία".

   Εδώ και καιρό, πάντως, αρκετοί δημοφιλείς bloggers έχουν λάβει τα μέτρα τους, περιορίζοντας τεχνητά τον αριθμό αναγνωστών τους ή αποκρύπτοντας εντελώς τα στατιστικά, ώστε να προστατευτούν από τον νέο νόμο περί "ασφάλειας πληροφοριών", σύμφωνα με το δημοσίευμα.

   Ο Anton Nossik, που θεωρείται ο "internet guru" της Ρωσίας, έγραψε στο blog του ότι ο "νέος νόμος δεν στοχοποιεί συγκεκριμένους blogger, αλλά πρoσφέρει το νομικό έδαφος για το μπλοκάρισμα δημοφιλών κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook, το Twitter, το LIveJournal και η Google" και συνεχίζει τονίζοντας, "Είναι ένα ζήτημα καθαρά πολιτικό, την έκβαση του οποίου θα καθορίσει ένα και μοναδικό άτομο", αφήνοντας ένα σαφές υποννοούμενο στον πρόεδρο Πούτιν.




 Πηγή: www.lifo.gr

ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ ΕΝΑΝ ΙΟ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Magnify Image

Εάν, εκεί που λάμβανες ένα μήνυμα μια στο τόσο, έχει γεμίσει το inbox του λογαριασμού σου στο Facebook με μηνύματα γνωστών τε κι αγνώστων, που σε κατηγορούν ότι "σπαμάρεις το σύμπαν" κι εσύ δεν έχεις καταλάβει τίποτα, τότε, ο λογαριασμός σου έχει μολυνθεί από έναν ιό τύπου Malware.

   Don't Panic. Έχει συμβεί σε πολλούς χρήστες. Κατά πάσα πιθανότητα "ψάρωσες" και πάτησες το link προς κάποιο δήθεν 'σοκαριστικό βίντεο', πρόσθεσες κάποιο ύποπτο "add on" προγραμματάκι στο browser σου, άνοιξες κάποιο .rar αρχείο που έλαβες από ευπαρουσίαστο χρήστη ή (κατά το Facebook) επισκέφθηκες κάποιο site που υποσχόταν πρόσθετες παροχές και... "υπερδυνάμεις" στο κοινωνικό δίκτυο. Αυτή σου η ενέργεια, "μόλυνε" το λογαριασμό σου με έναν ιό τύπου malware που είναι σχεδιασμένος να ενεργεί για λογαριασμό σου και συνήθως χωρίς τη δική σου έγκριση.

   Μετά τα τελευταία κρούσματα του επίμονου ιού Koobface, που υπάρχει από το 2010, στραφήκαμε στο ίδιο το Facebook, που -θεωρητικά- κατέχει το θέμα καλύτερα από κάθε άλλο site, αφού -θεωρητικά- πληρώνει μια στρατιά ειδικών για την αντιμετώπιση των διαφόρων malware.
   Ιδού, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις, σε τέσσερα απλά βήματα: 

  1. Άλλαξε αμέσως το password σου
. Να πως: "Αν είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας στο Facebook, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας από τη σελίδα Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια: Πατήστε Κωδικός Πληκτρολογήστε τον τωρινό και τον νέο κωδικό Πατήστε Αποθήκευση αλλαγών"

   2. Βάλε εμπρός το antivirus και ξεκίνα να σαρώνεις τον υπολογιστή. Όμως, και πάλι, το Facebook σε προειδοποιεί ότι μια σάρωση ίσως να μην είναι αρκετή. Η πλατφόρμα υποστηρίζει ότι "συνεργάζεται με την F-Secure, την Trend Micro και τη Microsoft." Και συνεχίζει: "Ακόμα και αν έχετε ήδη λογισμικό προστασίας κατά των ιών στον υπολογιστή σας, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε και τα δωρεάν προγράμματα σάρωσης για ιούς που προσφέρουμε.".

    3. Χρησιμοποιείς παλιό browser; Αναβάθμισέ τον! Θέτεις σε κίνδυνο τον υπολογιστή σου! Για το λόγο αυτό το Facebook συνιστά να αναβαθμήσουμε το "πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Οι τρέχουσες εκδόσεις των προγραμμάτων περιήγησης διαθέτουν ενσωματωμένη προστασία."

   4. Ξερίζωσε οποιοδήποτε ΄ύποπτο' πρόσθετο κατέβασες και εγκατέστησες πρόσφατα στον browser σου. Θυμήσου εάν συμπίπτει χρονικά με την ανεξέλγκτη συμπεριφορά του λογαριασμού σου.

   Εάν έχεις τσιμπήσει συγκεκριμένα τον ιό που αναφέραμε πιο πριν, καλό θα είναι να τσεκάρεις και τα applications που βρίσκονται εγκατεστημένα στο προφίλ σου, (αφού μπορεί να βρίσκεται εκεί η πηγή του κακού) και να διαγράψεις όσα δεν αναγνωρίζεις.

    Κάνεις κλικ στις "ρυθμίσεις" ή "Settings"


Επίλεξε το "Apps" ή "Εφαρμογές":



Σβήσε χωρίς έλεος όποια εφαρμογή δεν αναγνωρίζεις.

   Ίσως περιττεύει, αλλά καλό θα είναι να γνωρίζεις, ότι δεν πρέπει να ανοίγεις ΠΟΤΕ οποιοδήποτε μήνυμα, ιδίως όταν περιέχει συνημμένα αρχεία (.rar, .zip κ.α.) το οποίο δεν προέρχεται από αξιόπιστη πηγή. Δηλαδή κάποιον που να μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του. Εάν υποπτεύεσαι κάποιο μήνυμα, διέγραψέ το χωρίς δεύτερη σκέψη, και ακολούθα τις οδηγίες του άρθρου από την αρχή.

   Καλή επιτυχία!





 Πηγή: www.lifo.gr

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ

Λύθηκε το μυστήριο με τις γιγαντιαίες τρύπες στη Σιβηρία -Προβληματισμένοι για τ

Οι τρεις μυστηριώδεις τεράστιες τρύπες που εμφανίστηκαν ξαφνικά στη Βόρεια Σιβηρία προκάλεσαν τρομερή εντύπωση και η παραφιλολογία ξεκίνησε.

Πολλοί προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις για την εμφάνισή τους, με τα σενάρια να λένε ότι επρόκειτο για τρύπες που δημιουργήθηκαν από κάποιον μετεωρίτη, άλλοι το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και ανέφεραν πως οι τρύπες έγιναν από εξωγήινους, ενώ δεν έλειψαν και οι θεωρίες συνωμοσίας καθώς πολλοί υποστήριξαν ότι οι τρύπες δημιουργήθηκαν για την παράνομη μεταφορά καυσίμων.

Μετά από όλα αυτά, οι ειδικοί έρχονται να δώσουν μία πιο λογική εξήγηση, λέγοντας πως οι τρεις τρύπες, μία εκ των οποίων που εντοπίστηκε χερσόνησο Γιαμάλ στη Ρωσία έχει βάθος που φτάνει τα 70 μέτρα και είναι γνωστή ως «το τέλος του κόσμου», είναι ουσιαστικά καταβόθρες, όπως αναφέρει ο ιστότοπος LiveScience.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καταβόθρα είναι μία τρύπα, που σχηματίζεται με φυσικό τρόπο από την υποχώρηση του εδάφους. Μέσα στην καταβόθρα εισέρχεται ή εξέρχεται νερό.

Γεωφυσικός του Πανεπιστημίου της Αλάσκα, μιλώντας στο LiveScience, ανέφερε ότι κατά την άποψή του οι καταβόθρες που εμφανίστηκαν στη Σιβηρία προκλήθηκαν από την τήξη των παγωμένων νερών. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι με κάποιο τρόπο κατέρρευσε το έδαφος και έτσι δημιουργήθηκαν οι τρύπες.

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη τρύπα εντοπίστηκε επίσης στη χερσόνησο Γιαμάλ, ενώ η τρίτη στη χερσόνησο Ταϊμίρ, στον Αρκτικό Κύκλο.

Παρόλα αυτά οι επιστήμονες παραμένουν προβληματισμένοι και παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το φαινόμενο.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ. ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ 11 ΑΛΟΓΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ

Κτηνωδία στον Αχέροντα, δηλητηρίασαν 11 άλογα περιήγησης-Δύο είναι ήδη νεκρά

Μπροστά σε μία απίστευτη κτηνωδία βρέθηκε ο ιδιοκτήτης μίας τουριστικής επιχείρησης στον ποταμό Αχέροντα. Αγνωστοι δηλητηρίασαν 11 άλογά του, με αποτέλεσμα τα δύο από αυτά να κείτονται νεκρά και τα υπόλοιπα εννέα να χαροπαλεύουν. 

Προκειμένου να διαπιστωθεί η ουσία που χρησιμοποιήθηκε έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ την έρευνα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, δίχως να υπάρχουν πληροφορίες για τους δράστες του εγκλήματος. 

Τα άλογα χρησιμοποιούνταν από την επιχείρηση για περιήγηση στον ποταμό, ενώ το περιστατικό εκτιμάται ότι έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της Πέμπτης ή τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με το paramythia-online.gr.


ΑΓΝΩΣΤΗ ΦΥΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ - ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Απίστευτο: Αγνωστη φυλή εμφανίστηκε ξαφνικά στις όχθες του Αμαζονίου -Πρώτη επαφ

Ενα πρωτοφανές περιστατικό κατέγραψε ο φακός στη Βραζιλία και συγκεκριμένα σε ένα σημείο του Αμαζονίου όταν εμφανίστηκαν τα μέλη μιας άγνωστης μέχρι σήμερα φυλής, η οποία δεν είχε καμία επαφή με τον σύγχρονο κόσμο μέχρι πρόσφατα.
Στις φωτογραφίες και το βίντεο αποτυπώνονται η απορία και ο φόβος τους για την πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία βιώνουν τα μέλη αυτής της φυλής.
Σύμφωνα με ανθρωπολόγους η φυλή φέρεται να εκδιώχθηκε από τα εδάφη της είτε από διακινητές ναρκωτικών, που κινούνται μέσα στο δάσος, είτε από άνδρες που ασχολούνται με την παράνομη υλοτομία.
Τα μέλη της φυλής φέρεται να άρχισαν να ταξιδεύουν από σημείο του Περού προτού καταλήξουν στις τροπικές περιοχές της Βραζιλίας.
Η φυλή αυτή με την οποία, η οποία μιλάει την διάλεκτο Pano, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στις 30 Ιουνίου στην βόρεια Βραζιλία, κάτι που κατεγράφη σε βίντεο από το «Εθνικό Ιδρυμα για τους Ινδιάνους της Βραζιλίας» (FUNAI), ενώ τα μέλη της φυλής είναι οπλισμένα με βέλη και τόξα.
Σύμφωνα με τον Jaminawa Jose Coreia, μέλος της φυλής Ashaninka ο οποίος μίλησε μαζί τους, η άγνωστη μέχρι πρότινος φυλή αναζητούσε όπλα και συμμάχους προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απειλές. «Ελεγαν ότι δέχονταν επίθεση από μη γηγενείς και ότι πολλοί από αυτούς είχαν πεθάνει εξαιτίας γρίπης και διφθερίτιδας», δήλωσε ο Coreia στους εμπειρογνώμονες.
Μέλος της FUNAI ανέφερε στον Guadrian ότι οι αυτόχθονες επέστρεψαν στο δάσος, αλλά εμφανίστηκαν ξανά πριν από τρεις εβδομάδες. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει στείλει στην περιοχή εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό καθώς οι επιδημίες έχουν εξαφανίσει στο παρελθόν ολόκληρες φυλές στην περιοχή του Αμαζονίου. Το Ιδρυμα εκτιμά ότι άγνωστες φυλές που κατοικούν σήμερα στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας ανέρχονται στις 77.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΛΙΜΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ

Μυστηριώδης λίμνη εμφανίστηκε μέσα στη μέση της ερήμου στην Τυνησία [εικόνες]

Μία απρόσμενη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους των χωριών γύρω από την έρημο της Τυνησίας, αφού απέκτησαν μία παραλία κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά.

Το μυστηριώδες σώμα νερού, που οι παρατηρητές εκτιμούν ότι καλύπτει μια έκταση περίπου 2,6 στρεμμάτων και μετρά πάνω από 15 μέτρα στα βαθύτερα σημεία του, φαίνεται να έχει προκύψει μέσα από τη Γη.

Ενώ οι ειδικοί ερευνούν το πώς η λίμνη σχηματίστηκε και ακόμα δεν γνωρίζουν την πηγή του νερού, εικάζουν ότι απλώς έσπασε ένα στρώμα βράχου που κρατούσε μια υπόγεια δεξαμενή και τα υπόγεια ύδατα βγήκαν στην επιφάνεια.

Μόλις ανακαλύφθηκε η λίμνη, το γραφείο δημόσιας ασφάλειας της Γκάφσα προειδοποίησε τους επισκέπτες να αποφεύγουν το κολύμπι στα νερά, εφόσον οι υπάλληλοι έπρεπε ακόμα να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια του νερού και κατά πόσο είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο ή, ενδεχομένως, καρκινογόνο, αφού γίνεται εξόρυξη φωσφόρου στην περιοχή.

Ωστόσο, αυτό δεν σταματά τους ντόπιους από το να απολαμβάνουν την νέα παραλία τους.



ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ: "ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΟΤΩΣΑ 13 ΠΑΙΔΙΑ"

Απάνθρωπη ανάρτηση Ισραηλινού στρατιώτη: Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά [εικόνα]

Ο Ντέιβιντ Οβάντια είναι σκοπευτής του ισραηλινού στρατού. Ο Ντέιβιντ Οβάντια πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί ψυχίατρο, καθώς το μίσος του για τους Παλαιστίνιους τον έχει οδηγήσει σε παράκρουση. Αψευδής μάρτυρας η τελευταία απεχθής, κυνική και απάνθρωπη ανάρτηση που έκανε στο Instagram.
Εμφανίζεται σε μια φωτογραφία ξαπλωμένος μπροστά από το όπλο του και από κάτω έχει γράψει: «Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και εσείς είστε οι επόμενοι γ...οι μουσουλμάνοι, πηγαίνετε στο διάβολο σκύλες».
Όπως ήταν επόμενο, η ανάρτηση προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο. Ανώνυμες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι μετά από αυτό οι «Ανώνυμοι» χάκαραν τον λογαριασμό του στο Instagram και τον έσβησαν, ενώ μπήκαν και στα... άδυτα της Μοσάντ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah το όπλο του Ισραηλινού, ένα Barret 0.50 ιντσών, δίνεται μόνο σε επίλεκτα μέλη του IDF, του Στρατού του Ισραήλ. Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, αν και είναι απίθανο το συγκεκριμένο όπλο να χρησιμοποιήθηκε κατά τις εχθροπραξίες στη Γάζα, θεωρείται βέβαιο πως ο στρατιώτης φωτογραφίζεται μαζί του για να εκφοβίσει τους Παλαιστινίους.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ: "ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ"

Ομολογία Μπαράκ Ομπάμα: Είναι αλήθεια, μετά την 11η Σεπτεμβρίου βασανίσαμε κάτι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 η χώρα του έκανε πράγματα «αντίθετα» με τις αξίες της, ομολογώντας ότι οι Αμερικανοί «βασάνισαν ανθρώπους», όμως ζήτησε να μην τους κρίνουν πολύ αυστηρά.

«Κάναμε πολλά σωστά πράγματα, όμως βασανίσαμε κάποιους ανθρώπους», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο, αναφερόμενος στον επικείμενο αποχαρακτηρισμό μιας έκθεσης του Κογκρέσου για τις τεχνικές ανάκρισης που χρησιμοποιούσε η CIA μεταξύ 2002-'06.

Την εποχή εκείνη, πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο προκάτοχός του Τζορτζ Ου. Μπους.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι εμπιστεύεται πλήρως τον διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, παρά την αποκάλυψη ότι οι μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν την Επιτροπή της Γερουσίας που ερευνούσε τις τεχνικές ανάκρισης.

Για τον Πούτιν: Κάποιες φορές οι άνθρωποι δεν αντιδούν με λογική

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον έχει κάνει τα πάντα για να πείσει τη Ρωσία να αλλάξει στάση στο θέμα της Ουκρανίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε ότι ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν αγνοεί ακόμη και τα συμφέροντα της ίδιας του της χώρας. Η Δύση, πρόσθεσε, έχει κάνει ότι μπορούσε, εκτός από το να εμπλακεί σε πόλεμο, για να τον αναγκάσει να υποχωρήσει.

«Κάποιες φορές οι άνθρωποι δεν δρουν πάντοτε με τη λογική», τόνισε ο Ομπάμα.

Τι δήλωσε για το μακελειό στη Γάζα

Ακόμη, ο κ. Ομπάμα παραδέχθηκε ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας μετά τους φόνους δύο ισραηλινών στρατιωτών και την αιχμαλώτιση ενός ακόμη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τη Χαμάς και τις άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις να απελευθερώσουν τον αιχμάλωτο ισραηλινό στρατιώτη, κάτι που χαρακτήρισε προϋπόθεση για να αμβλυνθεί η ένταση και να αποκατασταθεί η εκεχειρία που κατέρρευσε.

«Εάν αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την προσπάθεια να διευθετηθεί αυτή η κατάσταση, ο στρατιώτης αυτός πρέπει να απελευθερωθεί άνευ όρων το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο.

«Μια εκεχειρία είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τους σκοτωμούς, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε ορισμένα από τα ζητήματα που δημιούργησαν την κρίση», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Η προσπάθεια να αποκατασταθεί (η εκεχειρία) θα αποτελέσει μια πρόκληση, αλλά θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε προσπάθειες», πρόσθεσε.

Ωστόσο μια συμφωνία θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη εάν το Ισραήλ και η διεθνής κοινότητα δεν πιστέψουν πως η Χαμάς θα την εφαρμόσει.

Ακόμη, ο Ομπάμα σημείωσε ότι όταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι προσπαθεί να επιτύχει μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας «θα οφείλαμε να τον υποστηρίζουμε» και όχι «να διαμαρτυρόμαστε» —αναφερόμενος προφανώς στις επικρίσεις που δέχθηκε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη χώρα του και από το Ισραήλ—, ενώ υπογράμμισε ότι θέλει να δει από μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης να γίνεται ό,τι είναι δυνατόν ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα χάνουν τη ζωή τους Παλαιστίνιοι άμαχοι.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ: "ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΡΕΕΙ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ"

Νέο προκλητικό «κτύπημα», μέσω Facebook, από τον Κοσοβάρο Αλβανό σφαγέα της Συρίας, Λαβντρίμ Μουτζαχέρι (ή Μουχατζέρι), 
ο οποίος δηλώνει ότι θα επιστρέψει στο Κόσοβο να παλέψει για την πλήρη αποκατάσταση της Μιτρόβιστας, τονίζοντας μάλιστα ότι «το αίμα δεν θα έχει τέλος» (στα αλβανικά: gjak pa fund»)!

Ο ισλαμιστής Κοσοβάρος Αλβανός, που πολεμάει για τον Αλλάχ, με τους τρομοκράτες του ISIL,«ξανακτύπησε» με νέο μήνυμα μέσω του παγκόσμιου κοινωνικού δικτύου.
«Θα έρθω στη Μιτρόβιτσα, να το θυμόσαστε, και η χώρα θα αιμορραγεί χωρίς τέλος, ακόμη και αν οι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν τον έλεγχό της, το λέει η καρδιά μου μια μέρα θα έρθω στη Μιτρόβιτσα!», έγραψε ο 24χρονος Αλβανός από την πόλη Kaçanik του νότιου Κοσσυφοπεδίου, που έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό διεθνώς, με τα απάνθρωπα εγκλήματά του στην Συρία τα οποία διαλαλεί ανερυθρίαστα στο Facebook…

----------
Η φωτογραφία ενός Ισλαμιστή του ΙΚΙΛ που έκοβε το κεφάλι ενός Σύριου και δημοσιεύθηκε στο Facebook έκανε πάταγο στο Κοσσυφοπέδιο.

Πρόκειται για έναν 24χρονο ισλαμιστή αλβανικής καταγωγής, ονόματι Λαβντρίμ Μουτζαχέρι, από την πόλη Kaçanik του νοτίου Κοσσυφοπεδίου, στην περιοχή της Φεριζάι.
Ο ίδιος που καμάρωνε για τον αποκεφαλισμό του Σύριου, έκανε έκκληση σε σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία για συμμετοχή φίλων και γνωστών του ισλαμιστών, στον πόλεμο της Συρίας, όπως σημειώνει το σλαβικό Α1on. 



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...