Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πέλλας, ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (κακοκαιρία «Μήδεια»)

 


Έδεσσα, 11 Φεβρουαρίου 2021

 

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πέλλας, ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (κακοκαιρία «Μήδεια»)  

Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για μέτρα αυτο-προστασίας από τους πολίτες

 

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν την χώρα, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα ισχυρά, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, ακολουθώντας τον κεντρικό συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη διαχείριση της έκτακτης ανάγκης, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, με τη συμμετοχή στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε ο τοπικός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και για όσο διαρκέσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα. Συγκεκριμένα, αναμένεται πυκνή χιονόπτωση για το προσεχές Σαββατοκύριακο και ισχυρός παγετός τις επόμενες ημέρες.

 

Στόχος του σχεδιασμού είναι η διατήρηση ανοικτού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ Πέλλας, που είναι οι πλέον κεντρικοί και σημαντικοί δρόμοι και απαραίτητοι για τη διακίνηση αγαθών, αλλά και για ειδικές περιπτώσεις (μετακίνηση προσώπων για λόγους υγείας, κλπ.). Για τον λόγο αυτό είναι σε επιφυλακή και πρόκειται να διατεθεί μεγάλος αριθμός μηχανημάτων αποχιονισμού, ενώ υπάρχει και ικανοποιητική ποσότητα άλατος αποχιονισμού.    

 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς που συμμετέχουν στον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαίτερη προσοχή και συνεργασία όμως, χρειάζεται να επιδείξουν οι πολίτες. Διανύουμε ήδη μία δύσκολη περίοδο λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Είναι λογικό οι πολίτες να νιώθουν ψυχολογική κόπωση, αλλά χρειάζεται να αυτο-προστατευτούν. Ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες και η φροντίδα του εαυτού μας ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς είναι η πρώτη και πιο σημαντική προτεραιότητα που χρειάζεται να έχουμε αυτές τις μέρες». 

Η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλμωπίας, ενημερώνει τους δημότες



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλμωπίας,  ενημερώνει τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , καθώς με την έλευση της κακοκαιρίας «Μήδεια» τις επόμενες ώρες,  προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυροποίηση των ανέμων στην περιοχή. 

Για τη δική σας ασφάλεια, και για όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα :

• Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.

• Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

• Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Περιοριστείτε στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις.


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ


Πρόσληψη μονίμων (4) τεσσάρων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας - Ν.Μ. Γιαννιτσών



  Πρόσληψη μονίμων (4) τεσσάρων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου   Πέλλας - Ν.Μ. Γιαννιτσών 

    

         Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Διοίκησης του Γ.Ν. Πέλλας – Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών και της Διοίκησης της 3ης Υ.ΠΕ  έχει εξασφαλισθεί η επικείμενη πρόσληψη τεσσάρων (4) μονίμων Ιατρών:

Δύο (2) ιατρών ειδικότητας ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ή ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ για Μ.Ε.Θ.

Ενός (1) ιατρού ειδικότητας ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ                                                 Ενός (1) ιατρού ειδικότητας ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ  

(Λήξη υποβολής υποψηφιοτήτων έχει οριστεί η 03.03.2021)                           

           

        Η ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού με ειδικότητες πρώτης γραμμής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Νοσοκομείου.

     

      Η  Διοίκηση και το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου Γιαννιτσών συνεχίζει τις προσπάθειες για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών  σε ένα περιβάλλον ανθρώπινο και αξιοπρεπές , με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.



                        Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 

                                                                                   της Ν.Μ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ

                  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Ανακοίνωση σχετικά με τα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι τα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2 αποτελούν μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία αλλάζει ριζικά τους όρους της μάχης που δίνει η ανθρωπότητα κατά της πανδημίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια από μόνα τους αρκούν για την αναχαίτιση της πανδημίας. Είναι ζωτικής σημασίας άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης και πραγματικής θωράκισης του συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές, μέτρα προστασίας στο «θερμοκήπιο» του κορονοϊού: στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΜΜΜ. Με δεδομένη τη σταδιακή εξάπλωση μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, η γρήγορη ανοσοποίηση του γενικού πληθυσμού και η έγκαιρη επίτευξη «συλλογικής ανοσίας» είναι επιβεβλημένη.

Ωστόσο την ώρα που η επιδημία καλπάζει με πάνω από 106 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα  και πάνω από 2,3 εκατομμύρια νεκρούς, η έγκαιρη προμήθεια του αναγκαίου αριθμού εμβολίων υπονομεύεται από την υποταγή της παραγωγής εμβολίων στην κερδοφορία των φαρμακοβιομηχανιών, στις κόντρες μεταξύ των κρατών, τους εμπορικούς πολέμους, την προνομιακή μεταχείριση ισχυρών κρατών σε βάρος πιο αδύναμων.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο η τεράστια αντίφαση της εποχής μας: από τη μία η αλματώδης ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αποτέλεσμα της συλλογικής ανθρώπινης δραστηριότητας και από την άλλη η ιδιοποίηση και ο σφετερισμός αυτών των επιτευγμάτων για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της υγείας και της ζωής μας. 

Είναι μέγιστη υποκρισία όλων εκείνων που ανακάλυψαν ξαφνικά την «ασυδοσία των πολυεθνικών του Φαρμάκου», «την ανήθικη στάση τους» που «βάζουν τα κέρδη τους πάνω από την υγεία των λαών». 

Της Ε.Ε., των κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων που στήριξαν και στηρίζουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου, χρηματοδοτούν με ζεστό κρατικό χρήμα που προέρχεται από τις τσέπες των λαών τις φαρμακοβιομηχανίες, ψηφίζουν δεκάδες νόμους για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, με ακρογωνιαίο λίθο την πατέντα.

Η ΟΕΝΓΕ, εκπροσωπώντας τους μαχόμενους γιατρούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που σηκώνει όλο το βάρος της πανδημίας, απαιτεί να επιτευχθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού με γρήγορες διαδικασίες και να εξασφαλιστούν όλα τα διαθέσιμα, ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια και φάρμακα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Αγωνιζόμαστε για να καταργηθεί η πατέντα, η ιδιοποίηση – ιδιοκτησία των επιστημονικών επιτευγμάτων, της συλλογικής ανθρώπινης σκέψης για τα κέρδη των λίγων. Για να είναι η υγεία, το φάρμακο, τα εμβόλια κατοχυρωμένα κοινωνικά αγαθά και όχι χρυσοφόρα εμπορεύματα.

«Δεν υπάρχει πατέντα. Μπορείς να πατεντάρεις τον Ήλιο;»

Τζόνας Σόλκ, Αμερικανός ιολόγος ανακάλυψε το πρώτο εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας



Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που ισχύει από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021.

 


11/02/2021

 

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ  (α.α. 03/11-02-2021) που ισχύει από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων:


Κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:
A. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
B. Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό.

Γ. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο.

Δ. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

1. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το Σάββατο (13-02-2021) το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο.
Την Κυριακή (14-02-2021) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.
Από τη Δευτέρα (15-02-2021) οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια, όμως θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

 

2. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί από την Κυριακή (14-02-2021) στα βόρεια και από τη Δευτέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής χώρας. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός.
Ο κατά τόπους ισχυρός παγετός θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

3. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (13-02-2021) το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο, που από την Κυριακή (14-02-2021) θα ενισχυθούν στα ανατολικά και θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Από τη Δευτέρα (15-02-2021) μέχρι την Τετάρτη (17-02-2021) θα πνέουν στο Αιγαίο άνεμοι εντάσεως τοπικά σε επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ.


4. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
α. Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την Ήπειρο από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (13-02-2021) μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (14-02-2021).
β. Στη νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες της Κυριακής (14-02-2021).
γ. Στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα την Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (14-02-2021) μέχρι αργά το απόγευμα.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...