Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΚΑΝΕΑΣ ΕΤΩΝ 12 ! Ο ΝΕΑΡΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ.




Το μπόι του δεν ξεπερνούσε τα 140 – 150 εκατοστά. Το πρόσωπο ήταν ακόμη παιδικό. Δεν είχαν καν ξεκινήσει να εμφανίζονται χνούδια, όχι γένια. Στο άλογο έφτανε με...
δυσκολία να αγγίξει τη σέλα. Όμως όσο μπόι του έλειπε, τόσο σίδερο και τσαγανό είχε στην καρδιά του.
Τις πράξεις και τα ανδραγαθήματα του θα τα ζήλευαν μεγαλύτεροι μπαρουτοκαπνισμένοι και σφυρηλατημένοι στη φωτιά του πολέμου, στρατιώτες. Στο άκουσμα του ονόματος του Τούρκοι και Βούλγαροι πάγωναν. Γεράσιμος Ραφτόπουλος, ετών 12...

Ο νεαρότερος, Έλληνας υπαξιωματικός που με τις πράξεις του στα πεδία των μαχών απέδειξε ότι η γενναιότητα, το θάρρος και ο ηρωισμός είναι αγαθά που δεν μπαίνουν σε κανένα καλούπι και δεν έχουν προδιαγραφές. Θέλουν και απαιτούν όμως ψυχή!

Γεννήθηκε το 1900 στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς. Η Ελλάδα εκείνη την περίοδο προσπαθούσε να βρει την ταυτότητα της. Προσπαθούσε να ορθοποδήσει οικονομικά, προσπαθούσε να συνέλθει από το ηχηρό χαστούκι του “ατυχούς πολέμου” του 1897 και την ταπεινωτική ήττα από το στρατό του Σουλτάνου.
Στα 12 του ο Ραφτόπουλος, έφυγε από το νησί του για να καταταγεί εθελοντικά στο πεζικό. Ήδη έχει ξεσπάσει ο Α Βαλκανικός πόλεμος κατά των Οθωμανών και η χώρα έχει ανάγκη από στρατιώτες.

Έφτασε στον Πειραιά και πήγε αμέσως στο στρατολογικό γραφείο. Εκεί, οι στρατολόγοι στην αρχή ίσως να γέλασαν ειρωνικά ίσως και τρυφερά και να του είπαν: “Επ μικρέ τι κάνεις εσύ εδώ. Πήγαινε στο σπίτι σου ο πόλεμος είναι για άνδρες. Έχεις χρόνια ακόμη”. Ο Γεράσιμος δεν πτοήθηκε, βγήκε από το κτίριο και πήγε αμέσως στο σταθμό των τρένων, που γεμάτα φαντάρους και εφόδια έφευγαν για το μέτωπο.


Το μικρο του κορμί τον βοήθησε να μην γίνει αντιληπτός από τους φρουρούς και σε μια στιγμή χαλαρότητας τους, ο μικρός πέρασε κάτω από τα μάτια τους και μπήκε σε ένα βαγόνι γεμάτο στρατιώτες. Προορισμός του, η Λάρισα και το 18ο Σύνταγμα της 6ης Μεραρχίας. Μόλις παρουσιάστηκε στο Διοικητή, εκείνος γέλασε αλλά τελικά τον πήρε ως “παιδί του Συντάγματος”. Ο ρόλος του θα ήταν διακοσμητικός, κάτι σαν την Μασκώτ του συντάγματος. Όμως ο μικρός είχε άλλα σχέδια στο μυαλό του.

Το βάπτισμα του πυρός το παίρνει στη μάχη της Ελασσώνας. Όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό με αυτόν τον 12χρονο σατανά που πολέμησε λυσσασμένα και συμπεριφερόταν στη μάχη σαν έμπειρος στρατιώτης. Και όχι μόνο αυτό, έγινε μάλιστα και κάτοχος ενός λαφύρου. Ενός όπλου τύπου “Μαρτίνι” που απέσπασε από κάποιο Τούρκο.


Επόμενη μάχη το Σαραντάπορο. Ο Γεράσιμος Ραφτόπουλος πολεμάει με περισσότερη λύσσα και ορμή. Και ο διοικητής του μπροστά σε αυτό το μικρό γίγαντα έχει μείνει άφωνος. Του δίνει να έχει ένα Manlicher-Schonauer .


Στη μάχη Κιλκίς – Λαχανά, το 1913, η τύχη γυρίζει την πλάτη στον 12χρονο. Συλλαμβάνεται αιχμάλωτος από Βούλγαρους. Αλλά είπαμε ο τολμών νικά. Ένα βράδυ ο μικρός τα παίζει όλα για όλα. Με κάποιο μαγικό τρόπο καταφέρνει να σκοτώσει 3 Βούλγαρους από το απόσπασμα των 5 που συνόδευε Έλληνες αιχμαλώτους και τον ίδιο, και να δραπετεύσει. Γίνεται ένα με το σκοτάδι και σαν ζαρκάδι τρέχοντας επιστρέφει στο στρατόπεδο των Ελλήνων.

Στη διαδρομή όμως άκουσε πνιχτές κραυγές μέσα σε ένα όρυγμα. Ένας Έλληνας εύζωνας, βαριά τραυματισμένος αργοπέθαινε. Ο Ραφτόπουλος δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Πήρε τον εύζωνα στην πλάτη και τον γύρισε στο στρατόπεδο.
Για την ανδρεία του προήχθη στο βαθμό του δεκανέα, στις 28 Αυγούστου του 1913.
Είναι χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα του τύπου της εποχής.
Η ΕΣΤΙΑ , έγραφε: “Σας παρουσιάζομεν σήμερον τον μικρότερον υπαξιωματικόν του Ελληνικού Στρατού. Είναι ηλικίας 12-13 ετών και κατάγεται από το Φισκάρδον της Κεφαλληνίας. Το όνομα του ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ (αριστερά στην εικόνα). Ο πατέρας του αρτοποιός εις την Ύδραν, η μητέρα του μένει εις τον Πειραιάν και αυτός ήτο υπηρέτης εις Πύλον όπου τον εύρεν η επιστράτευσις.
Το πολεμικόν μένος που είχε καταλάβει όλον τον κόσμο, ηλέκτρισε και τον μικρόν υπηρέτην, ο οποίος εζήτησεν αμέσως όσα χρήματα είχε να λαμβάνει από τον πάτρωνα του και την επομένη απεβιβάζετο εις Αθήνας, παρουσιασθείς εις το Στρατολογικόν γραφείον όπως καταταχθή εθελοντική. Η ηλικία του δεν εβοήθησε την αποδοχήν της αιτήσεως του και ο μικρός έφυγε από το γραφείον λυπημένος αλλ’ όχι και απηλπισμένος.
Μίαν πρωίαν διαφυγών την προσοχήν των φρουρών, εσκαρφάλωσεν εις τον μεταξύ των δύο βαγονίων χώρον και μαζή με τον στρατόν έφθασεν εις την Λάρισσαν, όπου επί τέλους μετά την τόσην του επιμονήν εγένετο δεκτός εις το 18ον σύνταγμα της 6ης μεραρχίας ως «παιδί του συντάγματος».
Εις την μάχην της Ελασσώνος έγεινε κάτοχος Τουρκικού λαφύρου, όπλου Μαρτίνι, με το οποίον έλαβε το βάπτισμα του Πυρός. Η ανδρεία του εξετιμήθη από όλους και εις την μάχην του Σαρανταπόρου του εδόθη εις ένδειξιν αναγνωρίσεως της ικανότητός του, Μάλινχερ.
Εις την πεισματώδη μάχην του Κιλκίς ευρέθη μεταξύ πέντε Βουλγάρων αιχμάλωτος, αλλά καθ’ ην στιγμήν οι Βούλγαροι ησχολούντο να εύρουν κανένα σχοινί δια να τον δέσουν, αυτός αρπάζει το Μάλινχερ και ρίπτει νεκρούς τους τρεις, ενώ οι δύο άλλοι εσώζοντο δια της φυγής.
Κατ’ αυτόν τον τρόπον, ο μικρός στρατιώτης έσωσε και έναν τραυματίαν εύζωνον, όστις θα περιήρχετο εις χείρας των δημίων. Το γεγονός τούτο της ανδραγαθίας του λιλυπουτείου υποδεκανέως επιστοποιήθη και επισήμως, μεθ’ ο και ο διοικητής του, τον προήγαγε εις δεκανέα”


Δυστυχώς μετά τα ίχνη του μικρού δεκανέα χάθηκαν. Κανένα αρχείο, καμία αναφορά στο πρόσωπο του δεν έχει υπάρξει και πολλές φορές σε αρκετές ιστοσελίδες, άνθρωποι που διάβασαν την ιστορία του, έχουν κάνει προσπάθειες να βρουν κάτι..


Πηγή
http://jimmy--pee.blogspot.gr
http://periergaa.blogspot.gr

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!!

Aυτός είναι ο πιό φτωχός και πιο έντιμος πρόεδρος χώρας στον πλανήτη! Υποκλινόμαστε όλοι!
Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία με το φτηνό ζακετάκι είναι ο Χοσέ Μουχίκα, πρόεδρος της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας!

Ο κ. Μουχίκα οδηγεί ένα παλιό Volkswagen, αξίας μόλις, 1.945δολαρίων και αποτελεί τη μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.

Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!

Το παρατσούκλι βγήκε μετά την αποκάλυψη ότι εάν και ο μηνιαίος μισθός του είναι 12.500 δολάρια εκείνος κρατάει μόνον 1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», με τα 1.250 δολάρια το μήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα. Και μπορεί γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα.

Αυτή η είδηση που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου, δεν θα μπορούσε να μην μας βάλει σε σκέψεις σε σχέση με το πόσο τελικά, υπηρετούν τον λαό οι δικοί μας πολιτικοί... οι οποίοι..

Σαμαράς Βενιζέλος - κλέφτες, λαμόγια προδότες πολιτικοί






























ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ.


Το νόημα της ζωής -όπως μου το φανέρωσε ένας νεκρός.

«Γεννιόμαστε όλοι τρελοί. Μερικοί παραμένουν.»



Περιμένοντας τον Γκοντό


Κανείς δεν έλεγε στο Γελωτοποιό τι στ’ αλήθεια είχε συμβεί στον παππού του.

«Κάτι χρέη», του λέγανε, «κάτι στεναχώριες...»


«Ανέβηκε σε μια καρυδιά να τινάξει τα καρύδια και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του και κόντεψε να τα τινάξει», απαντούσε ο πατέρας του, αλλά το ύφος του έδειχνε ότι έλεγε ψέματα.

Ήταν σαν τότε που του είχε πει ότι αν δεν έπλενε καλά τον αφαλό του θα σάπιζε η κοιλιά του και θα έπρεπε να του ράψουν κομμάτια γάτας στο δέρμα του!
Ο Γελωτοποιός, παρότι παιδί –ή μπορεί ακριβώς εξαιτίας αυτού, μπορούσε να καταλάβει πότε του έλεγαν ψέματα.


Ήξερε σίγουρα πως ο παππούς «έπαθε τη ζημιά» όταν ήταν μεγάλος –δε γεννήθηκε έτσι. Εγκατέλειψε τη δουλειά του και τα εγκόσμια και αφιερώθηκε στην τέχνη του καπνίσματος.

Με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις μετουσίωνε σε καπνό –μέσα σε ελάχιστα λεπτά- τα Άσσος άφιλτρα, τα λεγόμενα και «στούκας». Τέλειωνε το τσιγάρο, άναβε αμέσως καινούριο και το κάπνιζε μέχρι να καούν τα δάκτυλα του.
Μετά κι άλλο κι άλλο, μια επαναλαμβανόμενη κίνηση στο χρόνο και στο χώρο, δίχως δυνατότητα λύτρωσης.


Ανάμεσα σε κάθε τζούρα, κρυμμένος στην αχλή της εθελούσιας καταδίκης του, μουρμούριζε ακατάληπτα λόγια, μονολογούσε, ψιθύριζε ανόσια ξόρκια.

Καθόταν στην αγαπημένη του θέση –στην άκρη του δωματίου, μακριά από το τζάκι- και άφηνε το βλέμμα του να κείτεται παράλυτο στο πάτωμα, ενώ κάπνιζε και μονολογούσε.


Από πολύ μικρός ο Γελωτοποιός διαισθάνθηκε ότι τα λόγια του έκρυβαν κάποιο βαθύτερο, σιβυλλικό νόημα. Οι υπόλοιποι συγγενείς πίστευαν ότι οι λέξεις ξεπηδούσαν από το στόμα του σαν βατράχια, χωρίς πρόθεση, και τον ρωτούσαν γελώντας: «Ποιος σε πείραξε πάλι, ρε Σπύρο;»


Ο παππούς δεν απαντούσε –ούτε καν τους κοιτούσε- και όταν γίνονταν πολύ πιεστικοί πήγαινε στο διπλανό –κρύο- δωμάτιο για να μείνει μόνος.


Κάποια νύχτα, όταν είχαν πάψει οι παρεμβολές των λογικών, ο Γελωτοποιός σύρθηκε αθόρυβα στον νεφελώδη κόσμο του παππού του και άκουσε:


Εισπνοή καπνού. Ξεφύσημα.

«Τα πάντα ματαιότητα και θλίψη πνεύματος.»
Εισπνοή καπνού. Ξεφύσημα.
«Πάντες οι ποταμοί υπάγουσιν εις τη θάλασσα και η θάλασσα ποτέ δε γεμίζει.»
Εισπνοή καπνού. Ξεφύσημα.
«Ό,τι έγινε, τούτο πάλι θέλει γίνει και ουδέν καινόν υπό του ήλιου.»
Σβήσιμο στο τασάκι. Τα δάκτυλα ψαρεύουν ένα ακόμα από την «κασετίνα». Σπίρτο...
Εισπνοή καπνού. Ξεφύσημα.
«Εν πολλή σοφία είναι πολύ λύπη και όποιος προσθέτει γνώση προσθέτει πόνο.»
Εισπνοή καπνού. Ξεφύσημα.
«Ευφραίνου, νεανίσκε, εν την νεότητα σου. Διότι η νεότης και η παιδική ηλικία είναι ματαιότης.»


Και συνέχιζε έτσι, μονολογώντας και καπνίζοντας ατελεύτητα, χωρίς να ενδιαφέρεται για την παρουσία του Γελωτοποιού, μήτε για κανέναν άλλο, ίσως ούτε για τον εαυτό του.

Έμοιαζε να έχει μετατραπεί σε αυτόματο, σε έναν ασυνείδητο μηχανισμό εκμηδένισης τσιγάρων, ξεκομμένος απ’ ό,τι οι άλλοι θεωρούσαν σημαντικό, ταυτόχρονα υπερρεαλιστής και θιασώτης του παράλογου –μα ίσως πιο λογικός απ’ όλους, παγιδευμένος σε μια σπειροειδή πλανητική τροχιά –στη μια εστία της έλλειψης ο καπνός, στην άλλη ο Εκκλησιαστής- καταδικασμένος σε μια σισύφεια προσπάθεια.


Πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα...


Αρκετά χρόνια μετά το θάνατο του, ο Γελωτοποιός τον συνάντησε σε ένα όνειρο.

Ονειρεύτηκε ότι είχε χαθεί σε ένα κτίριο με άπειρες διαδοχικές αίθουσες, με ανάποδες σκάλες που οδηγούσαν μέσα στους τοίχους, με παράθυρα που «έβλεπαν» τα ανεστραμμένα είδωλα τους και με αιωρούμενες αψίδες, όπως εκείνες που απεικονίζει στις λαβυρινθώδεις κατασκευές του ο Πιρανέζι.


Περπατούσε χωρίς να ξέρει που βρίσκεται ή που πηγαίνει –ήξερε μόνο ότι ήθελε να βγει το συντομότερο από ‘κει μέσα. Ώσπου είδε να τον πλησιάζει από την αντίθετη πλευρά ο παππούς του, με χαμηλωμένο το κεφάλι.

Ο Γελωτοποιός φώναξε, αλλά εκείνος δεν αντέδρασε.
«Παππού», ξαναφώναξε και τον είδε να σηκώνει το κεφάλι.
«Ποιος είναι;» αποκρίθηκε ο παππούς.
«Είμαι ο εγγονός σου, ο Γελωτοποιός, ο γιος της Γλαύκης», είπε και θέλησε να τον πλησιάσει.


Όμως σταμάτησε λίγο πριν την πόρτα γιατί ήξερε (πως το ήξερε; είχε ξαναβρεθεί εκεί;) ότι αν την περνούσε θα μπορούσε να βρεθεί σε εντελώς διαφορετικό μέρος.

Ο παππούς στεκόταν δύο βήματα μπροστά του και προσπαθούσε να τον αναγνωρίσει.


«Ο Γελωτοποιός...», μονολόγησε.

Έπειτα άξαφνα φωτίστηκε, πέρασε την πόρτα (εκείνος μπορούσε να το κάνει, μάλλον επειδή ήταν νεκρός) και τον αγκάλιασε.
Έκλαιγαν για πολύ ώρα, όμως δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια την ώρα στα όνειρα.
Έπειτα ο παππούς ξεκίνησε να ψάχνει νευρικά τις τσέπες του.


«Παππού», είπε ο Γελωτοποιός, «για πες μου... Εσύ που έζησες και τώρα πια έχεις πεθάνει, πες μου, πρέπει να ξέρεις, ποιο είναι το νόημα της ζωής;»

«Το νόημα;» Ο παππούς τον κοίταξε απορημένος. «Δεν υπάρχει κάποιο νόημα... Απλώς ζούμε... Απλώς ζούμε.»


Και λίγο πριν ξυπνήσει ρώτησε τον εγγονό του:

«Μήπως σου βρίσκεται κάνα τσιγάρο;»


Μετά από αυτό το όνειρο, όποτε ο Γελωτοποιός βρισκόταν στο χωριό, πήγαινε στο μνήμα του παππού του, άναβε ένα τσιγάρο, τράβαγε μια τζούρα και μετά το άφηνε να καίγεται ανάποδα χωμένο στον τάφο.










ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΠΟ ΤΟ 1992 ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.ΤΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ!


Από τον 1992 τα έλεγε ο Βασίλης Λεβέντης. Του ζητάμε συγνώμη
Επαναφέρουμε σκόπιμα στην επικαιρότητα, το προεκλογικό σποτ την Ένωσης Κεντρώων, στις εκλογές Μαΐου-Ιουνίου. Κανένας άλλος αρχηγός κόμματος, δεν έχει διασυρθεί τόσο από τα ΜΜΕ, όσο ο Βασίλης Λεβέντης. 

Η διαδικασία αυτή άλλωστε, αποτελεί πάγια τακτική και τεχνική των ΜΜΕ, σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαία η φίμωση της αλήθειας. 

Τον αποκάλεσαν γραφικό, γελοίο, ακόμα και τρελό. 20 χρονιά μετά τις δηλώσεις του, που άφησαν εποχή, ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων αποδεικνύεται σοφότερος όλων μας και του ζητάμε ένα μεγάλο συγνώμη.



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com





   

ΧΡΥΣΟΣ 24 ΚΑΡΑΤΙΩΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΒΑΚΤΗΡΙΑ.


Χρυσός 24 καρατιών φτιαγμένος από βακτήρια

Όταν ερευνητές και αλχημιστές γίνονται ένα.
Μπορεί πολλοί κατά το παρελθόν να προσπάθησαν να φτιάξουν χρυσάφι, μετατρέποντας άλλα υλικά, μέσω διάφορων αλχημειών, αλλά τελικά πάντα αποτύγχαναν.

Τώρα μία ομάδα ερευνητών του Michigan State University κατόρθωσε, σύμφωνα με το Gizmodo, να εξάγει 99.9% καθαρό χρυσό 24 καρατίων από χλωρίδιο του χρυσού (AuCl3). Πρόκειται για μία τοξική ένωση που συναντάται στη φύση, με τη βοήθεια του βακτηρίου Cupriavidus Μetallidurans, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1976 σε εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου.

Σημειώνεται ότι το βακτήριο αυτό είναι ανθεκτικό σε τοξικό περιβάλλον και εντός μίας εβδομάδας μπορεί να αφομοιώσει το χλωρίδιο του χρυσού, έτσι ώστε να το μετατρέψει σε καθαρό χρυσό 24-καρατίων.

Η τεχνική αυτή για όσους ενδιαφέρονται είναι εξαιρετικά δαπανηρή και ξεπερνάει το κόστος του χρυσού, κάτι που σημαίνει ότι μόνο όταν ανέβει η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα σκεφτούν οι εταιρείες την εφαρμογή της στη μία πιο ευρεία κλίμακα παραγωγής.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΕΝΑΣ «ΑΓΙΟΣ» ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

15
Του Νίκου Πιτσιακίδη
Υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, ανάμεσα σε μεγάλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, θα είναι «ο άγιος των φυλακισμένων». 
Ο πατέρας Γερβάσιος από τη Θεσσαλονίκη έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προσφορά βοήθειας σε άπορους φυλακισμένους. 
Τα τελευταία 35 χρόνια έχει συμβάλει στην αποφυλάκιση 15.200 απόρων φυλακισμένων, οι οποίοι προέρχονται από 90 χώρες του κόσμου, έχοντας καταβάλει περισσότερα από 4.100.000 ευρώ!

Ανθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και πολλοί επιστήμονες από τις πέντε ηπείρους έχουν προτείνει τον αρχιμανδρίτη πατέρα Γερβάσιο Ραπτόπουλο ως υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από τη Νορβηγική Ακαδημία. Η αντίστροφη μέτρηση για τα βραβεία έχει αρχίσει, καθώς η σχετική ανακοίνωση θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

Ο πατέρας Γερβάσιος και η διακονία αποφυλάκισης άπορων κρατουμένων «Η Οσία Ξένη» έχουν μια τεράστια προσφορά εδώ και 35 χρόνια.

Βοηθούν να ανακτήσουν την ελευθερία τους άτομα που βρίσκονται στα κρατητήρια για μικρά αδικήματα και δεν μπορούν να πληρώσουν για να εξαγοράσουν την ποινή τους. Δεν είναι όμως μόνον αυτό. «Η προσφορά στον κρατούμενο γίνεται σε είδη ένδυσης, υπόδησης και καθαριότητας. Σε οικονομική συνδρομή για τις βασικές ανάγκες του. Σε οδοντιατρική και ορθοπεδική περίθαλψη. Σε ποικίλη συνδρομή των οικογενειών άπορων κρατουμένων. Σε μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ στα παιδιά όσων εκτίουν ποινή φυλάκισης εκτός Ελλάδας, ώσπου να ολοκληρώσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Σε συμβολή στο συσσίτιο και στη θέρμανση των φυλακών της πατρίδας μας» λένε στη «δημοκρατία» από τη διακονία.

Γι' αυτή του την προσφορά αποδόθηκε στον πατέρα Γερβάσιο ο τίτλος τού «παπά των φτωχών» και του «αγίου των φυλακισμένων», αφού γυρίζει τις φυλακές μοιράζοντας ηθική, πνευματική και υλική βοήθεια στους εγκλείστους.

Τα χρήματα που καταβλήθηκαν για την αποφυλάκιση των χιλιάδων φυλακισμένων προέρχονται από προαιρετικές συνδρομές χιλιάδων φιλάνθρωπων Ελλήνων και ομογενών.

Με αφορμή τα 35 χρόνια προσφοράς της, η διακονία διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ...ΜΕΛΙ.


Μελισσοκόμοι στη βορειοανατολική Γαλλία βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα: εδώ και μερικές εβδομάδες, το μέλι που παράγουν έχει πράσινη και μπλε απόχρωση. Το θέαμα αρχικά τους προκάλεσε απορία και έντονο προβληματισμό, όμως η λύση του μυστηρίου βρισκόταν 4 χιλιόμετρα μακριά από τα μελίσσια. Ο λόγος για μια μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων από εργοστάσιο με... πολύχρωμα καραμελάκια.
Όλα άρχισαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι μελισσοκόμοι του Ριμποβίλ, στην Αλσατία, είδαν ότι οι μέλισσες επέστρεφαν στις κυψέλες τους μεταφέροντας χρωματιστές ουσίες, οι οποίες «έβαψαν» και το μέλι. «Για μένα, αυτό δεν είναι μέλι», δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της ένωσης μελισσοκόμων της Γαλλίας Αλέν Φρι. Αναγνώρισε ότι η γεύση του μπορεί να είναι ίδια, προσθέτοντας όμως πως λόγω της ιδιαιτερότητάς του «δεν μπορεί να πωληθεί».
Έπειτα από δική τους έρευνα, οι μελισσοκόμοι εντόπισαν την πηγή του προβλήματος στις δεξαμενές μονάδας παραγωγής βιοαερίου από τα βιομηχανικά απόβλητα εργοστασίου της Mars, στο Στρασβούργο, όπου παρασκευάζονται τα γνωστά κουφετάκια M&Ms. Η χρωματιστή σκόνη που μετέφεραν οι μέλισσες στις κυψέλες τους ήταν το κατακάθι των δεξαμενών, το οποίο προοριζόταν για επεξεργασία.
Η εταιρία Agrivalor, η οποία διαχειρίζεται τη μονάδα εξέφρασε τη λύπη της για το συμβάν, λέγοντας πως έχει ήδη καθαρίσει τις δεξαμενές και πως στο εξής θα διοχετεύει τα απόβλητα σε κλειστά βυτία, ώστε οι μέλισσες να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά.



ΠΗΓΗ...www.enikos.g

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΝΟΜΠΕΛ.


Αρχίζει τη Δευτέρα η απονομή των Νόμπελ

Παρασκήνιο από το παρελθόν και «δυνατές» υποψηφιότητες

Οι πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου σηματοδοτούν την έναρξη της «εποχής Νόμπελ» και τις εικασίες για το ποιοι θα τιμηθούν με το βραβεία, ανάμεσά τους και το Νόμπελ Ειρήνης για το οποίο τα ονόματα που κυκλοφορούν είναι του Γερμανού πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ, της Αφγανής ακτιβίστριας πολέμιας της μπούρκα Σίμα Σαμάρ και ο Αμερικανός Τζιν Σαρπ που υπερασπίζεται τους μη βίαιους αγώνες.

Φέτος, οι επιτροπές έχουν αυξήσει τα μέτρα, ώστε να μην διαρρεύσουν τα ονόματα των νικητών, πριν από την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου όταν θα ανακοινωθεί το Νόμπελ Ιατρικής, πρώτο στη σειρά. Οι ανακοινώσεις θα ολοκληρωθούν μια εβδομάδα αργότερα με ο Νόμπελ Οικονομίας.

Συνήθως είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς αυτούς που θα τιμηθούν από τους τομείς της επιστημονικής έρευνας-Ιατρική, Φυσική, Χημεία, Οικονομία-αντίθετα για το Νόμπελ Λογοτεχνίας και το Νόμπελ Ειρήνης, τα προγνωστικά και τα στοιχήματα... δίνουν και παίρνουν.

Η Σουηδική Ακαδημία που απονέμει το Νόμπελ Λογοτεχνίας, σημειώνει το ΑΜΠΕ, είναι γνωστή για τις μεθόδους μυθιστορημάτων κατασκοπείας που εφαρμόζει για να αποκλείσει κάθε διαρροή του ονόματος του νικητή: κωδικοί για τα ονόματα των λογοτεχνών και ψεύτικα καλύμματα για τα βιβλία των υποψηφίων.

Το 2005, όταν με το Νόμπελ Λογοτεχνίας τιμήθηκε ο Βρετανός Χάρολντ Πίντερ, τα μέλη της επιτροπής αναφέρονταν σε αυτόν ως Χάρι Πότερ, λόγω των ίδιων αρχικών.

Οι φήμες για πιθανή διαρροή του ονόματος του νικητή την περασμένη χρονιά προκάλεσε τριγμούς...Όσοι αμφισβητούν το αδιάβλητο της επιτροπής ανέφεραν ως παράδειγμα το πώς είναι δυνατόν λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του ονόματος του Σουηδού ποιητή Τόμας Τρανστρέμερ, τα στοιχήματα υπέρ του από 13 προς 1 να έγιναν 2 προς 1.

Λόγω έλλειψης αποδείξεων οι έρευνες για πιθανές διαρροές σταμάτησαν, αλλά η επιτροπή αύξησε τα μέτρα προστασίας και περιόρισε τον αριθμό των ατόμων που έχουν πρόσβαση στο όνομα.

Το Νόμπελ με το μεγαλύτερο κύρος είναι αυτό της Ειρήνης, για το οποίο φέτος φαίνεται να μην υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Οι υποψήφιοι ξεπερνούν τους 230, αλλά αν και η επιτροπή δεν ανακοινώνει ποτέ τα ονόματά τους, ανάμεσά τους βρίσκονται αυτό του Μπιλ Κλίντον, ο Χέλμουτ Κολ και ο Αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ που κατηγορείται για τις διαρροές στο Wikileaks.

Στη λίστα που εκδίδει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ερευνάς για την Ειρήνη στο Όσλο Κρίστιαν Μπεργκ Χαρπβίκεν, περιλαμβάνονται επίσης η ρωσική μη κυβερνητική οργάνωση Memorial, ο ρωσικός ραδιοσταθμός Ηχώ της Μόσχας.

Οι προβλέψεις για το Νόμπελ Φυσικής είναι λογικό να επικεντρώνονται στην ανακάλυψη του CERN τον Ιούλιο ενός σωματιδίου που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο του Χιγκς, όμως η επιτροπή δεν θέλησε να δώσει καμιά πληροφορία για το ποιοι είναι οι πιο πιθανοί υποψήφιοι. «Είναι πολύ σημαντική ανακάλυψη», αρκέστηκε να πει ένα μέλος της, ο Λαρς Μπρινκ.

Από φέτος, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, το Ίδρυμα Νόμπελ μείωσε κατά 20% το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το βραβείο.



ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΙΜΑ.


Πολλοί καλλιτέχνες υποστηρίζουν ότι "δίνουν το αίμα τους" για τη δουλειά τους όμως τουλάχιστον ο Βίνσεντ Καστίλια το έκανε στ' αλήθεια: ζωγραφίζει με το ίδιο του αίμα.


Ο ζωγράφος από τη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί από χθες νέα έκθεση με τίτλο "Ανάσταση" στη συνοικία Σόχο του Μανχάταν και πρόκειται να διαρκέσει ολόκληρο τον μήνα. Η έκθεση περιλαμβάνει έναν αριθμό έργων του Καστίλια της τελευταίας δεκαετίας, όλα ζωγραφισμένα με το αίμα του.

Ο 30χρονος καλλιτέχνης δήλωσε σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα ότι οι πρώτες του απόπειρες με αυτή την. . . τεχνοτροπία ξεκίνησαν από την "ανάγκη να συνδεθώ με το έργο μου στο πιο στενό επίπεδο".

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το ανθρώπινο αίμα περιέχει οξείδιο του σιδήρου, υλικό που συναντάται σε πολλές παραδοσιακές βαφές.

Οι μεγαλύτεροι και πιο περίτεχνοι πίνακές του χρειάζονται μέχρι και τρεις μήνες για να ολοκληρωθούν. Οι τιμές των έργων του ξεκινούν από 950 δολάρια και φθάνουν τα 26.000.




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012, κατά την Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2012», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω: 

Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής ένταξης). 

Τοπική ώρα 11.05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης). 

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝ.


                                                
      
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                              Γιαννιτσά ,   01 / 10  / 2012

ΤΜΗΜΑ : Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ                
Ταχ. Δ/νση: Πλ. ΠΙΚΠΑ
Ταχ. Κώδικας : 585 00 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Πληροφ: Κοτλέας Ευθ. . 
Τηλ.: 23820 - 84419  - 84420
E-mail : u12513@minagric.gr
Site      : www.pella.gr


                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Ενόψει  της περιόδου απόσταξης των στεμφύλων η ΔΑΟΚ  ενημερώνει τους αμπελουργούς της ΠΕ Πέλλας για τα παρακάτω.
      1.Δικαιούνται να αποστάξουν οι αμπελουργοί που οινοποιούν την παραγωγή τους. Από 110  κιλά σταφύλια ο παραγωγός μπορεί να αποστάξει μέχρι 35 κιλά στέμφυλα.
2. Η οινοποίηση  μπορεί να γίνει μόνο σε οινοποιεία. Χωρική οινοποίηση (στο σπίτι) μπορεί να κάνει ο παραγωγός σταφυλιών την παραγωγή από αμπέλι με έκταση μέχρι 1 στρ. Ο παραγόμενος οίνος και το τυχόν προϊόν της απόσταξης(τσίπουρο, γράπα), χρησιμοποιείται αποκλειστικά για προσωπική χρήση του παραγωγού.
3. Η καλλιέργεια των οινοποιήσιμων  ποικιλιών είναι αυστηρά ελεγχόμενη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρούνται νόμιμοι οι αμπελώνες με οινοποιήσιμες ποικιλίες όσοι φυτεύτηκαν πριν το 1998  και όσοι μετά το 1998 πήραν άδεια φύτευσης και ελέχθηκε η εγκατάσταση  του αμπελώνα από την υπηρεσία μας.
4. Προβλέπονται πολύ αυστηρές ποινές στους κατόχους των παράνομων αμπελώνων.
  


                                                                                 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ


                                                                               ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ του ΚΚΕ στην ΑΡΙΔΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Με μαχητικό συλλαλητήριο στην Αριδαία απάντησε αγωνιστικά η Νομαρχιακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ  στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα, τον νέο αντεργατικό προϋπολογισμό της συγκυ-βέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  κάνοντας πράξη αυτό που  συζητούν καθημερινά και τα λαϊκά στρώματα της Αλμωπίας δηλ. το ότι «δεν πάει άλλο»! και ότι «κάτι πρέπει να γίνει»!   
        Στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Αριδαίας μίλησε από τη Νομ.Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ ο γραμματέας της Ουγγρίνος Αλέκος . Με την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε αγωνιστική πορεία στους δρόμους της πόλης ξεσηκώνοντας τους κατοίκους με συνθήματα ενάντια στο φόρτωμα των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού, όπως :  «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά-Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» , «Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού-Τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού» , «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή -με το ΚΚΕ για την ανατροπή» , «Τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία-Έξω από της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία» , κ.ά.

      Ο ομιλητής τόνισε : 
     «Καλούμε όλους τους κατοίκους της Καρατζόβας , πρώτα-πρώτα την εργατική τάξη, τους αγρό-τες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να δώσουν αποφασιστική απάντηση, συνέχεια και κλιμάκωση για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μονοπωλίων. 
        Να αποδοκιμάσουμε μαζικά & αποφασιστικά και να αντιπαλέψουμε τα βάρβαρα μέτρα, που η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου κατόπιν εντολών της Τρόϊκας ( Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου-Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας & Ε.Ε. ), φέρνει για ψήφιση στη βουλή.
          Εργάτες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, συνταξιούχοι, νεολαίοι της Αριδαίας !
     Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη έφτιαξαν μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, ντόπια και ξένα μονοπώλια, ένα ακόμα "μνημόνιο - φωτιά". Κατέθεσαν στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού, που αποκαλύπτει ότι δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Η καταιγίδα αντεργατικών μέτρων πάει χέρι - χέρι με έναν τυφώνα αισχρής προπαγάνδας, ψέματος και απάτης.
       Έχουμε μπροστά μας έναν ορυμαγδό νέων μέτρων για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων. Μια ολομέτωπη επίθεση με ασήκωτα χαράτσια, σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες. Στο σφαγείο πάνε τα προνοιακά – κοινωνικά επιδόματα, τα κονδύλια για συντάξεις, μισθούς, ασφάλιση, υγεία.
      Μειώνουν τις αποζημιώσεις για τις απολύσεις, καταργούν τον κατώτερο μισθό, τις τριετίες και τα επιδόματα, φέρνουν εφιαλτικές ανατροπές στο ωράριο εργασίας, αυξάνουν τα όρια ηλικίας για σύνταξη στα 67 χρόνια.
      Διαμορφώνουν συνθήκες ασφυξίας για τους μικροεπαγγελματίες, ακόμα περισσότερα λουκέτα σε μικρομάγαζα με τη νέα φοροληστεία που ετοιμάζουν. Καταργούν το αφορολόγητο για επαγγελματίες και αγρότες.
      Με την τρομοκρατία, τις συκοφαντίες για κλάδους που αγωνίζονται, θέλουν να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου. Η σιωπή, η μοιρολατρία δεν οδηγούν πουθενά ! Όποιος δε συμμετέχει στον αγώνα σκάβει μόνος του το λάκκο που θα τον ρίξουν. Παρουσιάζουν τη σιωπή σαν συμφωνία, σαν στήριξη στη βαρβαρότητα που νομοθετούν. Ο δρόμος της σωτηρίας του λαού είναι η οργάνω-ση παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές. Είναι η δύναμη του οργανωμένου, ταξι-κού αγώνα.
      Πάρτε αποφάσεις οργανωμένης αντίδρασης τώρα που ανακοινώνονται τα βάρβαρα μέτρα !
      Με τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας στήνουμε: Εργατικό - λαϊκό μπλόκο στα μέτρα. Ένα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Αυτά τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία, αν ο λαός δεν πάρει τώρα την υπόθεση στα χέρια του.
Έχουμε χρέος, να μην επιτρέψουμε να μας καταδικάσουν εμάς και τα παιδιά μας στην πείνα και την εξαθλίωση!
      Δεν πρέπει να παρασυρθεί κανένας εργαζόμενος από την απάτη ενός άλλου μίγματος διαχείρισης της κρίσης. Καμιά επιμήκυνση, καμιά ρήτρα αντικατάστασης, νέα αναδιάρθρωση του χρέους, καμιά αναπτυξιακή πολιτική που θα τονώνει τα κέρδη του κεφαλαίου, δε θα βελτιώσει τη ζωή του λαού, δε θα μας γλιτώσει από τη χρεοκοπία που ήδη ζούμε.
     Ξέρουμε ότι πολύς κόσμος με αριστερές ανησυχίες, σήμερα έχει εναποθέσει, έχει στηρίξει κάποιες ελπίδες του στο ΣΥΡΙΖΑ ως «αριστερό» κόμμα. Κάποιοι περιμένουν να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και διαπραγματευτεί καλύτερα μέσα στην ΕΕ, μήπως κάνει καλύτερες συμμαχίες. Προεκλογικά μιλούσε για καταγγελία του μνημονίου και μετεκλογικά τα μάζεψε. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να περιμένει να δοκιμάσει κάποιο κυβερνητικό σχήμα διαχείρισης τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Η συμμετοχή και ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση καταδεικνύει συνολικά τη χρεοκοπία της λεγόμενης «κυβερνώσας αριστεράς». Θυμηθείτε τι έγινε στην Ιταλία, τη Γαλλία και αλλού, όπου η αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόσθηκε με αριστερή ταμπέλα.
      Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, των δανεια-κών συμβάσεων, των εφαρμοστικών νόμων και του μεσοπρόθεσμου,  που ληστεύουν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών. Στο πραγματικό δίλημμα "με τα μονοπώλια ή με το λαό", μόνο το ΚΚΕ με συνέπεια στέκεται στο πλευρό του λαού με πράξεις, όχι με παχιά λόγια.
      
 Στηρίξτε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ με όλους τους τρόπους !
      Τα μνημόνια των καπιταλιστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ θα τα ανατρέψει η οργανωμένη, μαζική, πολιτική πάλη, η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτω-χών αγροτών, με τη συμμετοχή νεολαίας & γυναικών και όχι τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
    Διέξοδος για το λαό υπάρχει ! Δεν βρίσκεται στα ψευτοδιλήμματα των εταίρων της συγκυβέρνη-σης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, αλλά στην πάλη για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα, με αγώνες προσανατολισμένους στην αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
     Καλούμε - και από εδώ από την Αριδαία - τις εκατοντάδες χιλιάδες που λένε «κάτι πρέπει να γίνει» να οργανώσουμε μαζί τη λαϊκή αντεπίθεση. Καμιά αναμονή - Όλοι και όλες στους δρόμους!
    Λαϊκό μπλόκο παντού, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους εκπαίδευσης για να μην περάσουν τα μέτρα ! » , έκλεισε την ομιλία του ο Ουγγρίνος Αλέκος .

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...