Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Αυτή είναι η κοινή ανακοίνωση των πέντε πολιτικών αρχηγών
Κοινό ανακοινωθέν υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι 4 πολιτικοί αρχηγοί, πλην ΚΚΕ, μετά την σχεδόν 7ωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ήταν εκείνος που ζήτησε να μπουν οι υπογραφές των πολιτικών αρχηγών κάτω από το κοινό ανακοινωθέν.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:
 • Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας,
 • Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,
 • Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,
 • Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,
 • Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και
 • Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη Γεννηματά.
Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος.  Στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.
Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:
«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.  Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.
Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:
 • Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
 • Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
 • Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
 • Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
 • Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.
 • Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων».

Σακελλαρίδης:
Στη παραδοχή ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη των πολιτικών αρχηγών προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον απόηχο του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας με δήλωσή του ότι ότι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης αφορούν σε πρωτοβουλίες για την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας.
Η ανακοίνωση Σακελλαρίδη: Ο Τσίπρας ζήτησε να «βάλουν πλάτη» οι αρχηγοί
Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει το μαζικό, πλειοψηφικό και σαφές μήνυμα του ελληνικού λαού.
Την εντολή, δηλαδή, για μια ουσιαστική και βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση που θα επιμερίζει τα βάρη με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, θα ρυθμίζει το ζήτημα του χρέους, θα διασφαλίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και φυσικά θα αποκαθιστά τη ρευστότητα των τραπεζών.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την στήριξη των πολιτικών αρχηγών για την υλοποίηση της απόφασης του ελληνικού λαού. Η ελληνική κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης και απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών προχωρά άμεσα στη λήψη όλων των απαραίτητων πολιτικών πρωτοβουλιών για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.


Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -Ορκίζεται στις 20:00
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβει το βάρος της συνέχισης της διαπραγμάτευσης από εδώ και στο εξής, μετά την θορυβώδη αποπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών. 
Ο νέος υπουργός Οικονομικών θα ορκιστεί στις 8 το βράδυ στο προεδρικό Μέγαρο με πολιτικό όρκο, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Τσακαλώτος μέχρι σήμερα ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και το τελευταίο διάστημα υπεύθυνος της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης. 
Business Insider: «Το μεγάλο μυαλό»
«Η Ελλάδα έχει νέο υπουργό Οικονομικών και τον αποκαλούν το ''μεγάλο μυαλό''», έγραψε το Business Insider, μόλις επιβεβαιώθηκε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο κ. Τσακαλώτος ήταν επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από τον Απρίλιο, όταν έγινε ξεκάθαρο ότι το Eurogroup είχε διάφορα προβλήματα με το διαπραγματευτικό στιλ του κ. Βαρουφάκη, συνεχίζει το δημοσίευμα.
«Φαίνεται πως ήταν εύκολη η απόφαση», σχολιάζει το Business Insider, σχετικά με τη διαδοχή στο υπουργείο Οικονομικών. «Ο κ. Τσακαλώτος είναι ένας καθηγητής με εκπαίδευση στην Οξφόρδη και περιγράφεται ως το ''μεγάλο μυαλό της οικονομικής πολιτικής'' για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Μέχρι και Τετάρτη με υπουργική απόφαση η τραπεζική αργία – 60 ευρώ το όριο ανάληψης
Μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, πολύ σημαντικό για την καθημερινότητα του ελληνικο λαού αποτελεί το τι θα γίνει με τις τράπεζες.
Στέλεχος του ΥΠΟΙΚ τόνιζε σήμερα για το θέμα ότι η τραπεζική αργία θα ισχύσει μέχρι και την Τετάρτη και τελικά δεν θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά με υπουργική απόφαση.
Το όριο των αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ μέχρι και την Τετάρτη, σύμφωνα με το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, ενώ αναφορικά με τις θυρίδες η ρύθμιση θα γίνει αργότερα όταν αρθεί η τραπεζική αργία.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: "ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ..."Μίλησε ο λαός!!! και πράγματι το μήνυμα του ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου!! 

Δυναμώνει όλους τους λαούς της Ευρώπης στον αγώνα τους για να απαλλαγούν από τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα.

 Αυτός ο λαός ο μικρός, ο Μέγας έδωσε την απάντηση του σε όλους μέσα και έξω από την χώρα νόμισαν ότι ο φόβος που έσπερναν θα τον λυγίσει, η δημοκρατία νίκησε!!

 Αυτό το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για βιώσιμη λύση το συντομότερο δυνατόν.

 Σήμερα ανασαίνουμε αέρα εθνικής ανεξαρτησίας και δημοκρατίας!!!

Ευχαριστούμε τον Λαό της Πέλλας και της χώρας και θα τιμήσουμε την στήριξη και την ψήφο του.

Ιωάννης Σηφάκης

ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡΘα βουλιάξουν τα Λουτρά Πόζαρ!
Το 4ο Φεστιβάλ Πόζαρ 17 – 19 Ιουλίου                                                                 θα τα έχει όλα!

Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι αξίζουν μόνο οι παραλίες;
Για 4η συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Νέων Λουτρακίου διοργανώνει το Φεστιβάλ Πόζαρ από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο μαγευτικό καταπράσινο τοπίο των Λουτρών Πόζαρ.
Κάθε μέρα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πληθώρα εκδηλώσεων και τα βράδια θα απολαμβάνουν κορυφαίους καλλιτέχνες επί σκηνής!
Την Παρασκευή 17 Ιουλίου, ο αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου συναντά το Χρήστο Θηβαίο και μαζί υπόσχονται μια μοναδική συναυλία χωρίς φραγμούς και σταθερές. Την ίδια ημέρα, θα εμφανιστούν στη σκηνή το συγκρότημα V.I.C. (Villagers of Ioannina City).
Στις 18 Ιουλίου, ο χώρος της συναυλίας θα γεμίσει από τις μοναδικές φωνές του τραγουδοποιού Σωκράτη Μάλαμα και στη συνέχεια του Μπάμπη Στόκα των ΠΥΞ ΛΑΞ.
Τέλος, την Κυριακή 20 Ιουλίου ο παραδοσιακός και ταυτόχρονα πρωτότυπος Γιάννης Χαρούλης, θα μας ταξιδέψει με το λαούτο του σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια. Το μουσικό κλείσιμο του Φεστιβάλ, θα γίνει από ένα πρωτότυπο γκρουπ της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, τους Μπλε.
Τις συναυλίες θα υποστηρίξουν με την εμφάνιση τους τα συγκροτήματα: OUTDOOR, THE ALCOHOLIC΄S  AFTERNOON, KARANOS (samba-reggae), Los Mujeros, Από πριν και από μετά, EKMEK και Ηλιοδρόμιο.
Παράλληλες εκδηλώσεις:
Ø  Νιώστε τη φύση μέσα σας σε μια μεγάλη γιορτή!
Ø  Δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους όπως: Face painting, πλανόδιους θιάσους, κλόουν κ.α
Ø  Τουρνουά σκάκι, Cross Fit, Μαθήματα μαγειρικής, Zumba Gym, εκθέσεις, αγώνες mountain bike και εκδρομές στα μονοπάτια του Καιμάκτσαλαν
Ø  Συμμετοχή κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
Ø  Free camping
Ø  Mini stage με τοπικά ροκ και εναλλακτικά συγκροτήματα
Ο Σύλλογος Νέων Λουτρακίου, ο οποίος διοργανώνει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ με την πολύτιμη βοήθεια και άλλων συλλόγων της Αλμωπίας, στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας του με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, εξασφάλισε για όλους τους συμμετέχοντες, τη δυνατότητα να διεκδικήσουν υποτροφίες σπουδών.
Συγκεκριμένα οι υποτροφίες που θα κληρωθούν είναι:
Ø  1 ολική υποτροφία σπουδών για σπουδές στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ
Ø  2 ετήσιες υποτροφίες σπουδών για σπουδές στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ
Ø  2 ετήσιες υποτροφίες σπουδών για σπουδές στο Mediterranean College
Ø  25% επιδότηση διδάκτρων για όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για σπουδές στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ & το Mediterranean College

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό των υποτροφιών, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσα από τα Facebook pages του Συλλόγου Νέων Λουτρακίου, του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας και του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015.


Πληροφορίες: www.festivalpozar.gr

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΕΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Συνολικά αποτελέσματα απο τα τρία εκλογικά τμήματα των Προμάχων
Έλαβαν:
ΟΧΙ     405
ΝΑΙ     632
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ     223

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

33ο Εκλογικό τμήμα  Προμάχων (Κέντρο νεότητας)
Ψήφισαν οι εκλογείς από Α έως Κ
Εγγεγραμμένοι 631
Ψήφισαν 428 
Έλαβαν:
ΟΧΙ     130   Ποσοστό 36,31%
ΝΑΙ     228   Ποσοστό 63,69%
Άκυρα 67
Λευκά  3


34ο Εκλογικό τμήμα Προμάχων  (Ολοήμερο Νηπιαγωγείο)
Ψήφισαν οι εκλογείς από Λ έως Π 
Εγγεγραμμένοι 619
Ψήφισαν 408 
Έλαβαν:
ΟΧΙ     123   Ποσοστό 37,96%
ΝΑΙ     201   Ποσοστό 62,04%
Άκυρα 78
Λευκά  6


35ο Εκλογικό τμήμα Προμάχων (Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο)
Ψήφισαν οι εκλογείς από Σ έως Ψ
Εγγεγραμμένοι 608    
Ψήφισαν 424
Έλαβαν:
ΟΧΙ     152   Ποσοστό 42,82%
ΝΑΙ     203   Ποσοστό 57,18%
Άκυρα 59
Λευκά 10

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
Ομαλά «κύλησε» η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Π.Ε. Πέλλας
Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας σε όλους όσους απασχολήθηκαν στη διαδικασία


Οι διαδικασίες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Ιουλίου, «κύλησαν» ομαλά και χωρίς προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαριστεί όλους όσους απασχολήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις διαδικασίες προετοιμασίας του δημοψηφίσματος, οι οποίες απαιτούσαν εγρήγορση και μεγάλη αποτελεσματικότητα. Την ίδια σοβαρότητα, δεδομένης της κρισιμότητας της διαδικασίας επέδειξαν όλοι όσοι εργάστηκαν την Κυριακή για να πραγματοποιηθεί κανονικά η διαδικασία σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Πέλλας. Συγκεκριμένα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχαριστεί θερμά τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, τα στελέχη των τεσσάρων Δήμων, το αστυνομικό και στρατιωτικό προσωπικό των αρχών της Π.Ε. Πέλλας για την άψογη συνεργασία.


Το δημοψήφισμα διεξήχθη χωρίς προβλήματα και η μετάδοση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε πολύ γρήγορα σε συνεννόηση και συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 - ΕΚΛ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΛΑΣ
 - ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΗΜ.ΩΡΑ 06/07  02.15
ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ 63/63  100%
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 31.843
ΨΗΦΙΣΑΝ 19.380  60.86%
ΕΓΚΥΡΑ 18.Ο39  93.08%
ΑΚΥΡΑ 1.146  5.91%
ΛΕΥΚΑ 195  1.01%

ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ - ΟΧΙ  10.339  57.31%
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ - ΝΑΙ   7.700  42.69%

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Παραιτήθηκε ο Γ. Βαρουφάκης

Την παραίτησή του ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του blog ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης «προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές».


Η ανακοίνωση του Γ. Βαρουφάκη στο blog του τιτλοφορείται «Υπουργός, όχι πια!» και είναι η ακόλουθη:
Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.
Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.
Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.
Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.
Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!


ΠΗΓΗ...http://www.ethnos.gr/

ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΕΥΡΩΠΗΣ

Φωτογραφία: ANDREA BONETTI/EUROKINISSI
Μια εβδομάδα πυκνών πολιτικών εξελίξεων ξεκινά από σήμερα. Αφού έκλεισε ο κύκλος του δημοψηφίσματος, ο οποίος προκάλεσε έντονες αναταράξεις στην οικονομία, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό, αρχίζει αυτός μίας ακόμη σκληρής διαπραγμάτευσης με στόχο μια «βιώσιμη συμφωνία».
Στο Μέγαρο Μαξίμου οι διαβουλεύσεις μέχρι τα ξημερώματα ήταν πυρετώδεις,με τον πρωθυπουργό να καλείται να διαχειριστεί τη δραματική κατάσταση έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται στις τράπεζες, αλλά και να πάρει γρήγορες αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του σε επίπεδο διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.
Κομβικό σημείο άλλωστε από δω και πέρα, είναι η ταχύτητα με την οποία θα επιτευχθεί μια πιθανή συμφωνία, ενώ σε δεύτερη φάση, στόχος του πρωθυπουργού είναι να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξή της στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης διασφαλίζοντας και την ενότητα του κόμματός του.
Οι πολίτικοι αρχηγοί στο τραπέζι της συζήτησης
Έπειτα από το αίτημα του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί στις 10 το πρωί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών,δίχως το Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.
Ο κ. Τσίπρας, αναμένεται να ενημερώσει τους αρχηγούς για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση έως τώρα και να καλέσει την αντιπολίτευση να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι στη συμφωνία, δεδομένου ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί μια καθοριστική για τη χώρα Σύνοδος Κορυφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να καλέσει μαζί του στα κέντρα λήψης αποφάσεων και τους πολιτικούς αρχηγούς, δίχως ωστόσο να μπορεί κανείς να μιλήσει με ασφάλεια και να επιβεβαιώσει για το αν τελικά μια τέτοια κίνηση θα είναι  η επιλογή του.
Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να συζητήσει μια βελτιωμένη έκδοση της συμφωνίας. Αμφίβολο δε, παραμένει, αν οι Ευρωπαίοι εταίροι θα οπισθοχωρήσουν  ή θα επιμείνουν στη σκληρή γραμμή για επίτευξη συμφωνίας πρώτα και μετά άνοιγμα της στρόφιγγας του ELA.
Κλειστές οι τράπεζες, το κλειδί στα χέρια της ΕΚΤ
Το κλειδί των εξελίξεων στο κομμάτι της ρευστότητας  κρατά στα χέρια του ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μαζί με τους υπόλοιπους κεντρικούς τραπεζίτες της Ευρωζώνης.
Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το διοικητικό συμβούλιο θα κλιθεί να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει στα ίδια επίπεδα, θα αυξήσει ή θα μειώσει την παροχή ρευστότητας των τραπεζών μέσω του ELA.
Η ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα πάντως, εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί σε βάθος χρόνου, με την ΕΚΤ να αυξάνει τη στήριξη μέσω του ELA, σε περίπτωση συμφωνίας, τη σταδιακή αποκατάσταση της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στο ευρωσύστημα μετά την ψήφιση της συμφωνίας και την έναρξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, μετά την άρση των capital controls.
Τηλεδιάσκεψη Γιούνκερ με Τουσκ, Ντραγκι, Νταισελμπλουμ
Κομβικής σημασίας, θεωρείται η Τηλεδιάσκεψη που θα έχουν για τη χώρα μας ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Την ίδια στιγμή η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό, -όπως είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης- ενώ αύριο το βράδυ συγκαλείται σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα. Σ'αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να είναι πυκνές οι τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού.
Τέλος, στις 7.30 προγραμματίζεται η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι, προκειμένου να συζητήσουν εξίσου για το ελληνικό θέμα.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΤην παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έκανε γνωστή πριν από λίγα λεπτά ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

   Ο κύριος Σαμαράς σε φορτισμένο κλίμα είπε «Από σήμερα παραιτούμαι από το τιμόνι της ΝΔ».

   Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό το τηλεφώνημα της Ντόρας Μπακογιάννη, με το οποίο ζητούσε από τον πρόεδρο της ΝΔ να παραιτηθεί.
 Ακολούθησαν, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης αλλά και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.Real.gr Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ από realmedialive

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ«Αποδείξαμε ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτικό του διάγγελμα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Είπε ότι πρόκειται να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και να ακούσει τις απόψεις τους.

   «Έχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης για μια επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας. Με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, με όρους προοπτικής και απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της λιτότητας. Και αυτή την εντολή θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή», επισήμανε. Όπως είπε, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως δίκαιες λύσεις, βιώσιμες λύσεις, αρκεί να το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές.

   Τόνισε ότι από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με άμεση προτεραιότητα την τάχιστη αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού μας συστήματος, την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας. «Και είμαι βέβαιος ότι η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως όχι μόνο τη γενική οικονομική κατάσταση αλλά και την ανθρωπιστική διάσταση που έχει πάρει η κρίση στη χώρα μας».

   «Είμαστε ήδη έτοιμοι να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση. Με ένα πλάνο αξιόπιστης χρηματοδότησης. Με ένα σχέδιο αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων, που θα έχουν την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας. Με κριτήριο τη κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεταφορά βαρών από τους αδύναμους στους οικονομικά ισχυρούς. Και με ένα αξιόπιστο σχέδιο άμεσων αναπτυξιακών επενδύσεων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτήν τη φορά, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το πρόβλημα του χρέους. Κάτι που παραδέχεται και το ίδιο το ΔΝΤ στην έκθεσή του, όπως είπε, «έκθεση που απουσίαζε μέχρι σήμερα από τις διαπραγματεύσεις, αφού μόλις προχθές είδε το φως της δημοσιότητας, και επιβεβαιώνει τις ελληνικές θέσεις για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη λύση οριστικής εξόδου από τη κρίση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».

   «Το σημερινό δημοψήφισμα δεν έχει νικητές και ηττημένους. Αποτελεί μια μεγάλη νίκη από μόνο του. Σήμερα, όλες και όλοι μαζί, γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. Αποδείξαμε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και αποτελεί κυρίαρχη αξία και επιλογή διεξόδου. Αποδείξαμε επίσης ότι όταν ένας λαός έχει πίστη και συλλογική συνείδηση, μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει ακόμα και τις μεγαλύτερες δυσκολίες», σημείωσε. «Ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε στην κάλπη σήμερα, από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα, Και χρέος μας είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε αυτή τη κρίση και να ξανασηκώσουμε ψηλά την Ελλάδα. Διαφυλάττοντας ως κόρη οφθαλμού την εθνική ενότητα, αποκαθιστώντας τη κοινωνική συνοχή αλλά και την οικονομική σταθερότητα.», πρόσθεσε.

   «Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω ότι με τη σημερινή ιστορική και γενναία επιλογή του ο ελληνικός λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα και ταυτόχρονα άλλαξε και το ερώτημα του διαλόγου στην Ευρώπη. Δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Αυτό το ερώτημα πρέπει να φύγει οριστικά από τη συζήτηση. Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος των μνημονίων της λιτότητας. Ο Ελληνικός λαός σήμερα έδωσε απάντηση στο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε. Και απάντησε : θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας». 


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015 - ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Σαρωτική ήταν η νίκη του «Οχι» στο χθεσινό δημοψήφισμα, αφού με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων το «Οχι» συγκεντρώνει 61,31% και το «Ναι» 38,69%, ενώ τα λευκά και τα άκυρα έφτασαν το 5,8%. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...