Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ήταν μια φορά κάποιος που είχε σοβαρό πρόβλημα στο χέρι του. Ένα πρωί σε μια καφετέρια είπε στο φίλο του το πρόβλημα του και ότι θα πήγαινε στο γιατρό.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ “ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ-ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ” ΤΗΣ Ν. ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΔΕΣΣΑΣ


Το Τμήμα “Χαλκηδόνα- Παραλίμνη” της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο σημείο έναρξης της νέας οδού, στον κόμβο της Παραλίμνης,  παρουσία του   Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιου για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.
           Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης ο Μητροπολίτης Έδεσσας, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ,  οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Πέλλας Ι. Ανδρίτσος, Μ. Ζωγράφου-Τσαντάκη, Μ. Καράμπελα και Α. Νουσηκύρου, οι Δήμαρχοι Πέλλας Γρ. Στάμκος, Έδεσσας Δημ. Γιάννου και Αλμωπίας Δημ. Πασόης και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Στρατηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Παυλίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών Γ. Παπαπροδρόμου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Κ.Μ. Αλ. Μήλιος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Κ.Μ. και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.
           “Σήμερα παραδίδουμε στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα Χαλκηδόνα - Παραλίμνη της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο, το οποίο από την έναρξη της κατασκευής του το 2003 αντιμετώπισε αλλεπάλληλα προβλήματα, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να παγώσουν πλήρως οι εργασίες του το Μάιο του 2009. Δουλέψαμε εντατικά και μεθοδικά και καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να απεμπλέξουμε το έργο και να το παραδώσουμε προς χρήση στους συμπολίτες μας εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και χωρίς οικονομικές υπερβάσεις στον αρχικό προϋπολογισμό. Χάρη σε αυτό το έργο μειώνονται αισθητά τόσο η ταλαιπωρία όσο και ο χρόνος μετακίνησης των οδηγών στην περιοχή, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια παρακάμπτοντας την παλιά εθνική οδό, που είναι ανεπαρκής για τις σύγχρονες συγκοινωνιακές ανάγκες”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την ομιλία του στη διάρκεια των εγκαινίων του έργου

           Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε τη σπουδαιότητα των έργων βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και των μεγάλων συγκοινωνιακών έργων για την περιοχή, καθώς στη Βόρεια Ελλάδα εκτελείται το 70% της εθνικής μεταφορικής δραστηριότητας. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι τα έργα αυτά διευκολύνουν τη μεταφορική και την εξαγωγική δραστηριότητα προϊόντων και αγαθών, ενώ συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή της Πέλλας.
           “Από την πρώτη στιγμή, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέσαμε ως κορυφαία προτεραιότητα την εντατικοποίηση των ρυθμών υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013, ώστε αφενός να αυξήσουμε την απορροφητικότητα και αφετέρου να ολοκληρώσουμε την αναβάθμιση του δικτύου υποδομών της περιοχής μας. Με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, υλοποιούμε όλα τα μεγάλα έργα της περιοχής μας που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, ώστε να  ολοκληρωθούν εντός των προβλεπόμενων χρονικών περιθωρίων και να μην υπάρξουν απεντάξεις. Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία, με στόχο να εξυπηρετήσουμε τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις και τις πραγματικές ανάγκες της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλα τα επίπεδα και να προετοιμαστούμε έγκαιρα και μεθοδικά για την ταχύτερη εκκίνηση στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020”, κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.
           Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιος για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τον  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, που “όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει κάνει πράξη το όραμα για μία ενιαία Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”.Με την ολοκλήρωση μεγάλων έργων αστικών και συγκοινωνιακών υποδομών που προωθούν την κοινωνική συνοχή και τροφοδοτούν την οικονομική ανάπτυξη, η εικόνα της Πέλλας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλάζει. Θέλουμε η περιοχή μας να αποκτήσει μία πραγματική ευρωπαϊκή προοπτική που θα της εξασφαλίσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια. Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα μας φέρνει πιο κοντά σ’ αυτό το στόχο και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας. Η τύχη και το μέλλον του τόπου είναι στα χέρια μας”, τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.

           Ο οδικός άξονας “Χαλκηδόνα- Παραλίμνη”, που εγκαινιάστηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία, έχει μήκος 12 περίπου χιλιομέτρων και είναι η παράκαμψη της  Πελλαίας Χώρας, η οποία  περιλαμβάνει το τμήμα από το πέρας του οικισμού της Χαλκηδόνας με κατεύθυνση προς Γιαννιτσά ως πριν από τον οικισμό της Παραλίμνης. Ο νέος οδικός άξονας έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση καθώς και Λ.Ε.Α., ενώ κατασκευάστηκε επίσης παράπλευρο οδικό δίκτυο, μήκους 6 περίπου χιλιομέτρων, ώστε να αποκατασταθεί το  υφιστάμενο αγροτικό οδικό δίκτυο και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των αγροτών στις ιδιοκτησίες τους, οι οποίες είχαν αποκλειστεί με τη διάνοιξη της νέας Εθνικής Οδού.

           Παράλληλα, κατασκευάστηκαν οι ισόπεδοι σηματοδοτούμενοι κόμβοι Πέλλας – Νέας Πέλλας και Παραλίμνης, καθώς και οι συνδέσεις αυτών με την υφιστάμενη Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Η κατασκευή των ισόπεδων κόμβων περιελάμβανε και τον ηλεκτροφωτισμό αυτών και των τεχνικών της οδού, την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, την κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων και τη φύτευση των πρανών.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (Β').


Υπερασπίσου Το ΠαιδίΤελείωσα ένα προηγούμενο κείμενο (Το σύμπλεγμα της Μέδουσας στην ελληνική κοινωνία) με τη φράση «μετά θα έρθει η σφαγή των παιδιών».

Κάποιος φίλος με μάλωσε για αυτήν τη «σφαγή», λέγοντας μου ότι είμαι υπερβολικός και ότι «προσπαθώ να παρασύρω τους αναγνώστες σε συναισθηματικούς δρόμους», όπως οι εφημερίδες που δημοσιεύουν φωτογραφίες από νεκρά παιδιά στη Συρία, για να πουλήσουν περισσότερα φύλλα, λες και ο πόλεμος από μόνος του δεν είναι φρικιαστικός.

Δεν μπόρεσα να του απαντήσω, γιατί δεν είμαι ετοιμόλογος (μάλλον προς το αργόστροφος τείνω).

Το ίδιο βράδυ, καθώς σκεφτόμουν όσα μου είπε, μου ήρθε στο μυαλό μια φράση κάποιου Έλληνα (από τους αρχαίους).

«Ο πόλεμος είναι το χείριστο των κακών, γιατί σε αυτόν οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους.»

Και μετά, καθώς έπινα λίγο κρασί και συνέχιζα να σκέφτομαι (Τι κακό κι αυτό; Η σκέψη, εννοώ…) κατάλαβα ότι πράγματι είχα κάνει ένα λάθος σε εκείνο το κείμενο.

Η σφαγή των παιδιών δεν θα έρθει μετά. Η σφαγή –μεταφορική, αλλά και κυριολεκτική- έχει αρχίσει.

200 σχολεία θα κλείσουν φέτος, 9.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί θα διδάξουν. Οι τάξεις θα απαρτίζονται από 25+ μαθητές.

Αυτά τα παιδιά, τα «παιδιά του λαού», αν τελειώσουν το σχολείο κάποτε, θα βρεθούν σε πανεπιστήμια μόνο κατ’ όνομα. Αν υπάρχουν, γιατί αρκεί μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου και ξαφνικά καταλαβαίνεις ότι το παιδί σου δεν μπορεί να σπουδάσει.


Η πνευματική σφαγή των παιδιών έχει αρχίσει.
Αν δεν σπουδάσουν –ή ακόμα κι αν τα καταφέρουν- θα μάθουν ότι η εργασία τους αξίζει 400 ευρώ το μήνα. 
Χρήματα που δεν θα τους φτάνουν, όχι μόνο για να ζήσουν αξιοπρεπώς, αλλά ούτε για να επιβιώσουν.


Θα είναι άνθρωποι χωρίς μέλλον, χωρίς παρόν, υποχείρια της «πολιτικής αστάθειας» και της «οικονομικής κρίσης».


Υπερασπίσου Το Παιδί.

  • Παιδιά αυτόχειρων που αναρωτιούνται γιατί ο μπαμπάς πήδηξε από το μπαλκόνι.
  • Παιδιά ανέργων που αναρωτιούνται γιατί η μαμά δεν τα καλοπιάνει.
  • Παιδιά μεταναστών (Ελλήνων μεταναστών, ηλίθιε χρυσαυγίτη) που περιμένουν το καλοκαίρι στις υπερβόρειες χώρες –αλλά εκείνο ποτέ δεν έρχεται.

Η πνευματική σφαγή των παιδιών έχει αρχίσει.

  • Παιδιά που δεν θα ακούσουν ποτέ στο ραδιόφωνο κλασική ή ελληνική μουσική, μόνο κορεάτικη ραπ και εγχώρια τσιφτελοπόπ.
  • Παιδιά που θα νομίζουν ότι η ελληνική κουλτούρα είναι τα Jumbo και η Στανίση.
  • Παιδιά που δεν θα δουν ντοκιμαντέρ, παρά μόνο τούρκικα σίριαλ.
  • Παιδιά χωρίς κρατικά ωδεία, αλλά με άφθονα talent show και reality games, όπου θα αλληλοσπαράσσονται για να μεγιστοποιήσουν την τηλεθέαση.
  • Παιδιά κλειδωμένα μέσα στο σπίτι για να αποφύγουν τον τρόμο που περιγράφουν οι φυλλάδες στα πρωτοθέματα τους.

Ο ναζισμός αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για το μέλλον των παιδιών μας
Αυτή η σφαγή κάποιους δεν τους πειράζει.

Γιατί ποτέ δεν άκουσαν κάτι άλλο από σκυλάδικα, ποτέ δεν είδαν κάτι άλλο από σίριαλ, ποτέ δεν πήγαν στα ωδεία ούτε έμαθαν να μιλάνε τη γλώσσα που τους έδωσαν.

«Και τι πάθαμε;» ρωτάνε, γιατί η αυτοπεποίθηση συχνά συνάδει με την αποκτήνωση.

Αλλά η άλλη σφαγή θα τους πειράξει, γιατί η άλλη δεν θα είναι μεταφορική.


Όλοι αυτοί που αποδέχονται το ναζισμό και τον νεοφιλελευθερισμό (σχέση εντός εκτός και επί τα αυτά), όλοι αυτοί που κλείνουν τα μάτια τους, σιωπούν και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η «ευτυχία είναι επιλογή», τι θα κάνουν όταν θα μαχαιρώσουν τα παιδιά τους οι νεοναζί (τύπου Μπρέιβικ) ή όταν μια αστυνομική σφαίρα (τύπου Κορκονέα) θα εποστρακιστεί «τυχαία» στο στέρνο του παιδιού τους;


Τι θα κάνουν όταν το παιδί τους ή το εγγόνι τους, θα δολοφονηθεί επειδή ήταν πιο μελαψό απ’ ό,τι είθισται;


  • Όταν θα ξυλοκοπηθεί επειδή ήταν πιο θηλυπρεπές –παρότι αγόρι- απ’ ό,τι είθισται;
  • Όταν θα το βιάσουν επειδή τόλμησε να διαπράξει την ύβρη της διαφυλετικής σχέσης;
  • Όταν θα στειρωθεί ή θα περιθωριοποιηθεί επειδή ήταν πιο αυτιστικό απ’ ό,τι είθισται;
  • Όταν θα δολοφονηθεί επειδή ήταν πιο αναρχοαυτόνομο απ’ ό,τι επιτρέπεται;
  • Όταν θα γίνει πόρνη –αρσενική ή θηλυκή- για να εξασφαλίσει τον άρτον ημών τον επιούσιο;

Ναζί πυροβολεί μητέρα ενώ αυτή κρατάει το μωρό της στην αγκαλιά της
Θα πουν τότε, ο παππούς και η γιαγιά που ψήφιζαν για να σώσουν τις συντάξεις και το «μέλλον» τους, θα πουν τότε, ο πατέρας και η μητέρα που ψήφιζαν για να ξεβρωμίσει ο τόπος ή κάθονταν στα σπίτια τους περιμένοντας να τους λυπηθούν οι τραπεζίτες και οι πρωθυπουργοί, θα πουν «καλά να πάθουν τα παιδιά μας»;

Καλά να πάθουν, επειδή ήταν πούστηδες, επειδή ήταν αναρχικοί, επειδή ήταν μαυριδεροί, επειδή έγιναν πουτάνες, επειδή ήταν φτωχοί;


Δεν το πιστεύω. Όσο πορωμένοι κι αν είναι θα κλάψουν μπροστά στο νεκρό κορμί του παιδιού τους, του εγγονού τους, και θα ζητήσουν από το Θεό να λυπηθεί την ψυχή του, την ψυχή τους.

Όμως ο Θεός δεν ψηφίζει, ο Θεός δεν κατεβαίνει σε διαμαρτυρίες, ο Θεός δεν διαδηλώνει.

Μια φορά έκανε το λάθος να στείλει τον γιο του να μιλήσει για αγάπη και τον σταυρώσανε.

(Κι αυτό μπορείτε να το δείτε ως πραγματικότητα οι ένθεοι, ως αλληγορία οι άθεοι. Ούτως ή άλλως φανερώνει πολλά για τους ανθρώπους.)


Η σφαγή των παιδιών, η κυριολεκτική, έχει αρχίσει.

Κάνω μια αναφορά σε αυτήν, έτσι όπως την άκουσα, στο «Παιδικό πάρτι στην Ουγκάντα».

Αλλά ίσως κάποιοι να νομίσουν ότι αυτές είναι ονειροφαντασίες ενός ανθρώπου που δεν φημίζεται για τη σχέση του με την πραγματικότητα.

Ας το δούμε κι αλλιώς.

Παιδιά στην Ελλάδα της δεκαετίας του '40. Έτσι θα καταντήσουμε και πάλι σε μερικές δεκαετίες
Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν όλες τις αποστολές τους από τις τριτοκοσμικές χώρες για να αφοσιωθούν στην τριτοκοσμική Ελλάδα.

Έφυγαν από την Ουγκάντα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά του Πειραιά. Που δεν είναι ένα και δύο και τρία, αλλά χίλια δεκατρία. Χιλιάδες παιδιά χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς φάρμακα, χωρίς παρόν.

Και η σφαγή συνεχίζεται:

Πέντε νοσοκομεία θα κλείσουν μέσα στον Ιούλιο. Τα υπόλοιπα υπολειτουργούν –μέχρι να κλείσουν κι αυτά, θυσία για ούριους ανέμους στην ελληνική οικονομία, την αναπτυγμένη ελληνική οικονομία, την νεοφιλελεύθερη ελληνική οικονομία, που καλπάζει προς την ανάπτυξη.

Αυτό, βεβαίως, ενδιαφέρει μόνο όσους έχουν ακόμα ιατρική ασφάλιση (και σύντομα θα έχουν πολύ λιγότεροι -ή και κανείς, αφού ο ΕΟΠΥΥ είναι η πιο βολική «Ιφιγένεια»).

Και θέλω να σε δω, φίλτατε συμπολίτη, που βλέπεις μόνο τη θετική πλευρά της ζωής και συνεχίζεις να πιστεύεις ότι η ευτυχία είναι ένα φρούτο που σου προσφέρουν επειδή συνεχίζεις να χαμογελάς και να υπακούς, τι θα κάνεις όταν το παιδί σου θα χρειαστεί να εγχειριστεί ή να κάνει μια μεταμόσχευση, και θα βρεις τα νοσοκομεία κλειστά.


Βρεφοδόχος
Δεν στο εύχομαι, από τα βάθη της ψυχής μου το απεύχομαι, όχι για σένα, γιατί εσύ παίρνεις ότι σου αξίζει, αλλά για εκείνο το άτυχο παιδί σου, που δεν διάλεξε ποιοι γονείς θα το μεγαλώσουν ούτε σε ποια χώρα θα μεγαλώσει, που δεν ξέρει καν τι είναι το ΔΝΤ και τι ο πρωθυπουργός.

Γιατί εκείνο το παιδί δεν αξίζει να πεθάνει επειδή εσύ είσαι φασίστας ή/και κοντόφθαλμος, επειδή επιλέγεις ως καταλληλότερο τον μονόφθαλμο, επειδή σε νοιάζει να σωθούν μόνο τα δικά σου, τα «γαλάζια» παιδιά.

Δεν υπάρχουν «γαλάζια», «πράσινα» και «κόκκινα» παιδιά. 


Τα παιδιά ξέρουν ότι γαλάζιο είναι το χρώμα του ουρανού, πράσινο είναι το χορτάρι και κόκκινες είναι οι παπαρούνες.

Τα παιδιά είναι αθώα. Κανείς άλλος δεν είναι.
Τα παιδιά είναι αθώα. Κανείς άλλος δεν είναι. 
Κανείς άλλος δεν είναι άμοιρος ευθυνών.


Το αίμα των παιδιών μας θα πέσει στα κεφάλια μας, και τότε θα είναι πολύ αργά για να κάτσουμε και να κλάψουμε επί των ποταμών Βαβυλώνος.


Πάνω από τις ιδεολογίες και τα δόγματα, πάνω από τις θρησκείες και τις καταβολές, πάνω από τα έθνη και τις φυλές, πάνω από τα χρήματα και τη δόξα, βρίσκονται μόνο τα παιδιά.


Μόνο γι’ αυτά αξίζει να πεθάνει κανείς. Γιατί αν γλιτώσει το παιδί… Υπάρχει ελπίδα.



Sanejoker.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

Η ΦΡΙΚΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ.

Η φρίκη σε πρώτο πλάνο
Τόσα χρόνια, τόσοι τόποι διαφορετικοί, αποτυπώθηκαν στο μνημονικό μου επάνω σκηνές χιλιάδες. Βρέθηκα σε όλων των ειδών τις επικίνδυνες αποστολές και τις ανταποκρίσεις, πάντα με ένα μικρόφωνο στο χέρι και μια κάμερα από πίσω να ακολουθεί υπομονετικά τα λαχανητά μου, καθώς κατέγραφα περιστατικά που στην πορεία θα βαφτίζονταν γεγονότα και μετά από το κατάλληλο μοντάζ θα κατέληγαν να παίζονται ως τρίλεπτα ρεπορτάζ στα δελτία των ειδήσεων. Σε ζούγκλες μέσα, σε ερήμους, σε στάδια που έγιναν καταυλισμοί για τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου.
Κι είναι μερικές εικόνες που όσο και αν προσπαθώ να ξεχάσω μαζί με τα καταχωνιασμένα βίντεο που έχω στο αρχείο, αυτές δεν λένε να ξεκολλήσουν από την οθόνη του μυαλού μου. Εικόνες σκληρές, γεμάτες από τα απάνθρωπα έργα των ανθρώπων.
Είναι στιγμές που νιώθω ότι κουβαλάω τα τραύματα ενός στρατιώτη βετεράνου, έτσι καθώς συχνά-πυκνά τινάζομαι μέσα στη νύχτα και βλέπω απέναντί μου να με κοιτά κατάματα στα μάτια εκείνο το γλυκό κοριτσίστικο προσωπάκι που είχαν βιάσει τότε, έξω από εκείνο το αχυρένιο σπίτι, κι ύστερα φωτιά, φωτιά, φωτιά, παντού φωτιά, καθώς γυναικόπαιδα έτρεχαν γυμνά με πέλματα καμμένα και μαλλιά λαμπαδιασμένα, νερό, ρε, φέρτε νερό, εδώ ο κόσμος καίγεται την ίδια ώρα που διψά.
Και σηκώνομαι απότομα για να συνέλθω και να δροσιστώ και έτσι, καταπίνοντας, θυμάμαι τους λαούς εκείνους που ξυπνάνε με τα χέρια γύρω από το λαιμό και αργοπεθαίνουν και πνίγονται σε μια γουλιά νερό.

Ξημέρωσε γρήγορα, ευτυχώς. Είναι μέρες τώρα που με ξυπνά αυτός ο υπέροχος ήλιος, έτσι όπως πρόωρα ανατέλλει και λούζει με φως τον απέραντο καταγάλανο ουρανό.
Με έστειλαν εδώ για μια τελευταία δημοσιογραφική έρευνα, τη δυσκολότερη από όλες, μου είπαν. Ήρθα σε μια χώρα που μετρά κάθε ημέρα θύματα χιλιάδες, χωρίς να βρίσκεται σε πόλεμο.
  • Που παρά το λαμπερό και γελαστό της κλίμα, οι κάτοικοί της περπατούν με πρόσωπα μαύρα και σκυφτά. 
  • Που δίπλα στα πιο μεγαλοπρεπή μνημεία του ανθρώπου, βλέπεις να γίνονται μάρμαρο οι άνθρωποι από την πείνα και τη μοναξιά. 
  • Που δίχως βόμβες να βουτάνε βαθιά μέσα στη γη, δίχως πυρομαχικά να καρφώνονται στα μέτωπα των περαστικών, πέφτουνε διαρκώς όλες οι γέφυρες της κοινωνίας και τα κενά ανάμεσα στις υπάρξεις γίνονται μεγαλύτερα ολοένα. 
  • Που χωρίς άρματα να ποδοπατάνε πεζοδρόμια και κορμιά, παραπατάς πάνω σε νεκρούς που μένουν έτσι αραδιασμένοι στα πλακόστρωτα, ηλιοκαμένοι και γυμνοί. 

Και όταν πας να τους περιεργαστείς, δεν βλέπεις αίματα στα δέρματά τους. Βλέπεις αριθμούς και σύμβολα νομισμάτων να τους έχουν καλύψει με βαθύ μαύρο όλη την καρδιά. Που ψάχνεις να βρεις μια σκιά να δροσιστείς, την ώρα που καύσωνας εξατμίζει τις ανάσες και νομίζεις ότι η σκιά ξαφνικά κινείται και λες ότι έχεις παραισθήσεις από την πολλή τη ζέστη αλλά σηκώνεις το ιδρωμένο κεφάλι σου ψηλά και διαπιστώνεις ότι δροσίζεσαι από τη σκιά ενός γέρου που κρεμάστηκε σε ένα κάγκελο από τη λουλουδάτη βεράντα του σπιτιού του.
Είναι η εποχή που ανθίζει η φρίκη.

Ψάχνω να βρω μια κάποια παραμικρή εξήγηση για όλα τούτα τα περίεργα που συμβαίνουν εδώ πέρα. Χτυπάω μεσημεριάτικα τις πόρτες και μπαίνω σε σπίτια μέσα και ανοίγω όποια τηλεόραση βρεθεί μπροστά μου, αλλά διαρκώς πέφτω πάνω σε οθόνες μαύρες που δείχνουν μόνο μαύρο μαυρισμένο και τίποτε άλλο. Βάζω σε φουλ ένταση τα ραδιόφωνα αλλά από τα ηχεία δεν βγαίνουν ανθρώπινες φωνές, παρά μόνο ο συνεχής ήχος του κενού, ξέρω πολύ καλά αυτόν τον ήχο, είναι όπως τότε, όταν βάζεις το αυτί σου πάνω από έναν σκοτωμένο εργάτη, προσπαθώντας να καταλάβεις αν όντως έπαψε να υπάρχει ο σφυγμός του, ή όπως όταν προσπαθείς να επικεντρώσεις όλες τις αισθήσεις σου στο ελάχιστο εκείνο κλάσμα του δευτερολέπτου, ακριβώς πριν σκάσει η βόμβα χιλιόμετρα πιο πέρα και ταρακουνηθεί το έδαφος κάτω από τα πόδια σου και σωριαστείς λίγο μετά κι εσύ σαν θραύσμα από σφαίρα.
Για τέτοιο κενό μιλάμε, κενό διαπεραστικό, θανατηφόρο. Και βλέπεις οικογένειες ολόκληρες να κάθονται αμίλητες, αγκαλιαστά, κρατώντας σημαιάκια πράσινα και μπλε, έχοντας μπουκώσει με τηλεχειριστήρια τα στόματα, καθώς βυθίζονται βαθιά σε καναπέδες τεράστιους, που έχουν το χρώμα της άμμου. Και είναι λες και ζωντανεύει το έπιπλο και γίνεται άμμος κινούμενη, που καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά της, αντικείμενα, σημαιάκια και ανθρώπους, με την εξέχουσα παλάμη τους να κάνει το σύμβολο της νίκης, έτσι όπως ρουφιούνται κυκλικά και χάνονται προς τον ατέλειωτο πάτο του σαλονιού τους. Και με τη νίκη. Κι ας νικηθούμε.

Τρέχω να ξεφύγω μακριά, να φτάσω έως τη θάλασσα, να βουτήξω με φόρα μέσα στα διάφανα νερά της, να θυμηθώ ότι η χώρα τούτη έχει μέρη μαγικά και μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις τα βάσανα και να δεις τις αρνητικές σκέψεις να χάνονται, όπως το κύμα που σβήνει τώρα πάνω στην ακρογιαλιά.
Μα έτσι όπως έχω παρασυρθεί και με ταχύτητα ορμάω, αντί να καταλήξω στο βυθό, πέφτω με δύναμη πάνω σε μερικές κοιλιές που έχουν κάτσει στη σειρά, πασαλειμμένες με λίπος και ιδρώτα. Και γλιστράει το πρόσωπό μου πάνω σε τρίχες που μπλέκονται με επίχρυσα στολίδια γύρω από αρωματισμένα μπράτσα και λαιμούς γεμάτους κρεατοελιά.
Όπως κάνω να σκουπίσω την αηδία που κόλλησε πάνω στα μάγουλά μου, παρατηρώ ότι τούτοι εδώ οι τύποι λένε δυνατά λέξεις ελληνικές αλλά για κάποιον περίεργο λόγο όταν μιλάνε στραβώνουνε τα στόματά τους και χασκογελάνε φωναχτά και τα στραβά τους δόντια στάζουν νικοτίνη καφετιά και τα νύχια των ποδιών τους είναι πιο μεγάλα κι από τα ίδια τους τα πέλματα, έτσι όπως εξέχουν μέσα από σκισμένες σαγιονάρες και φτέρνες ποτισμένες με τις ουσίες της λίγδας. Δεν μπορεί να είναι απόγονοι των ένδοξων αρχαίων Ελλήνων όλοι αυτοί, δεν γίνεται να βλέπεις άντρες που το στήθος τους πάχυνε τόσο που σχημάτισε βυζιά, δεν είναι δυνατόν οι γυναίκες αντί για φύλλα ελιάς να ρίχνουν στο πέλαγος αποτσίγαρα, δεν στέκει μικρά παιδιά να πετάνε σακούλες μ’ αποφάγια και πλαστικά κουτιά έξω από τα παράθυρα των φιμέ αυτοκινήτων. Σαν ταινία τρόμου μοιάζει.
Κι ύστερα ήρθαν οι μπάσταρδοι.

Πετυχαίνω το πρώτο λεωφορείο και ανεβαίνω γρήγορα τα σκαλιά και βρίσκω μια θέση δίπλα στο παράθυρο. Πάντα μου άρεσε να το κάνω αυτό, όχι μόνο για λόγους εμπνεύσεως, αλλά επειδή μέσα από το τζάμι μπορώ κάθε φορά και συλλέγω χρήσιμες πληροφορίες για κάθε μέρος που θα βρεθώ σ’ αυτόν τον πλανήτη. Ειδικά αν η διαδρομή είναι μακρινή και περάσει ώρα μέχρι να φτάσουμε στον τερματικό σταθμό, μπορώ να γράψω ολόκληρο αφιέρωμα.
Βρίσκω την ευκαιρία και παρατηρώ την αρχιτεκτονική της πόλης, σημειώνω τα χρώματα που κυριαρχούν στον χώρο, τις τάσεις και τις κινήσεις των κατοίκων, τις συνήθειές τους, τον τρόπο που επιλέγουν να συνωστίζονται, λίγο πριν ανέβουν και κατέβουν στις στάσεις που τους ενδιαφέρουν. Λίγο πιο κάτω, το λεωφορείο σταματάει σχεδόν αναγκαστικά έξω από μια λαϊκή αγορά. Κόσμος πολύς που μοιάζει να είναι στάσιμος, μποτιλιαρισμένος.
Ξαφνικά βλέπεις τους πάγκους να εκτοξεύονται και τις πολύχρωμες τέντες να γίνονται πανιά που τα ξεσκίζουν μερικοί καλογυμνασμένοι τύποι, έτσι όπως πετάγονται απότομα πίσω από τους κάδους και που τώρα τρέχουν απειλητικά, έχοντας λεπίδες στα χέρια για να γδάρουν τους άτυχους τους εμποράκους. Και βλέπεις τους μαύρους να ασπρίζουν από το φόβο. Βλέπεις τους λευκούς να μαυρίζουν από το μίσος.
Δευτερόλεπτα μετά, μπουκάρουν μέσα στο λεωφορείο. Και μου σπάνε την κάμερα. Και ψάχνω έντρομος έναν τρόπο να κλείσω τούτο το ρεπορτάζ. Από τη χώρα του ποτέ. Για την τηλεόραση που δεν θα δείξει τίποτα. Ο ανταποκριτής που φοβήθηκε να πει τ’ όνομά του.

Που τον έκαναν να καταπιεί την ίδια του τη γλώσσα.


Πάνος Μουχτερός για τα Κακώς Κείμενα





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

GEORGE ORWELL: "ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΧΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ".

George Orwell: «Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος, όχι ζωντανός»

Στις 25 Ιουνίου του 1903, γεννήθηκε ο μεγάλος συγγραφέας και δημοσιογράφος Eric Arthur Blair, γνωστός ως George Orwell. Τα δύο όψιμα και γνωστότερα έργα του, η πολιτική σάτιρα «Φάρμα των Ζώων» και το «1984», έχουν προκαλέσει πολλές και επίμονες συζητήσεις γύρω από τα πολιτικά πιστεύω του Βρετανού συγγραφέα, αδικώντας συχνά την ευρύτερη σημασία του έργου του.


Ο Eric Arthur Blair, γεννήθηκε στην τότε αποικιακή κτήση της Βρετανίας, Βεγγάλη της Ινδίας, όπου δεν έμεινε πολύ καθώς η μητέρα του τον πήγε στην Αγγλία σε ηλικία ενός έτους. Από το 1917 έως το 1921, παίρνοντας υποτροφία, φοιτά το κολέγιο του Ήτον. Μετά το τέλος των σπουδών του, ο Eric υπηρέτησε ως μέλος της Αυτοκρατορικής Αστυνομίας Ινδιών στη Βιρμανία όπου εμπνεύστηκε το πρώτο του μυθιστόρημα «Burmese days» (1934) και δοκίμια όπως τα «A Hanging» και «Shooting an Elephant».

Ο Eric Arthur Blair αλλάζει το όνομα του σε George Orwell, μετά την παραίτησή του από το βασιλικό Αστυνομικό Σώμα, λόγω διαφωνίας με την ιμπεριαλιστική πολική της βρετανικής αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια ζει για ένα διάστημα στο Παρίσι και στο Λονδίνο, κοντά σε φτωχούς ανθρώπους, κάποιες φορές άστεγος και ο ίδιος, κάνοντας διάφορες δουλειές. Αυτή την περίοδο της ζωής του αποτυπώνει στο «Down and Out in Paris and London» (1933).

Λίγο μετά το ξέσπασμα του Ισπανικού Εμφυλίου, ο Orwell συμμετέχει εθελοντικά στη δημοκρατική πολιτοφυλακή εναντίον των Ισπανών Εθνικιστών. Ως υποστηρικτής του Ανεξάρτητου Δημοκρατικού Κόμματος, τάχθηκε στο πλευρό του αδελφού ισπανικού επαναστατικού (μαρξιστικού) Κόμματος POUM, με το οποίο πολέμησε ως πεζικάριος. Ο Orwell τραυματίστηκε στον λαιμό, το 1937, και μαζί με την γυναίκα του εγκατέλειψαν την Ισπανία όταν κατηγορήθηκαν ως τροτσκιστές από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας.

Οι εμπειρίες του από τον Ισπανικό Εμφύλιο καταγράφονται στο έργο του «Homage to Catalonia», στο οποίο εκφράζει τον θαυμασμό του για την απουσία ταξικής διάρθρωσης στις επαναστατημένες περιοχές της Ισπανίας αλλά κυρίως χαιρετά την καλοσύνη των ανθρώπων και εξαίρει «τα ξεσπάσματα του μεγαλείου της ψυχής» τους. Αντίθετα, απεικονίζει την προδοσία της επανάστασης από το κομμουνιστικό κόμμα, υποστηριζόμενο από την Σοβιετική Ένωση.

Το 1938, εισήχθη σε σανατόριο και από τότε δεν ανάνηψε ποτέ εντελώς. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εργάστηκε στην Ανατολική Υπηρεσία του BBC, προσφέροντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες του στον Βρετανικό Στρατό που προσπαθούσε να κερδίσει την στήριξη της Ινδίας και της Ανατολικής Ασίας. Το 1944 ο Orwell, τελειώνει το αξεπέραστο βιβλίο του «Η φάρμα των ζώων» που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, ενώ η φήμη του έφτασε στο απόγειό της με το σκοτεινό, «προφητικό» «1984» (1949). Το πρώτο θεωρείται μία αλληγορία της διαφθοράς των σοσιαλιστικών ιδανικών της Ρωσικής Επανάστασης από τον Σταλινισμό, ενώ το δεύτερο ως μία προφητική ματιά στα αποτελέσματα του ολοκληρωτισμού. Στο οργουελικό κράτος υπήρχε μια ολόκληρη υπηρεσία που σκοπό είχε να αλλάζει φωτογραφίες, ντοκουμέντα, πίνακες και άλλα ιστορικά στοιχεία, με στόχο να ελέγξει τον πληθυσμό διά της πλαστογράφησης της ιστορίας.

Ο Orwell είναι ακόμη γνωστός για τη σκέψη του ως προς τις πολιτικές επιπτώσεις της χρήσης της γλώσσας. Στο δοκίμιό του «Politics and the English Language», επικρίνει την κυριαρχία των κλισέ, της γραφειοκρατικής γλώσσας και της ακαδημαϊκής γλώσσας. Η ανησυχία του για την επίδραση της γλώσσας στην διαμόρφωση της πραγματικότητας, φανερώνεται στο 1984, με το εύρημα της γλώσσας Newspeak, η οποία περιορίζει την έκφραση ιδεών που αντιλέγουν στην επίσημη γραμμή της εξουσίας.

Ο Orwell πέθανε την 21η Ιανουαρίου 1950, σε ηλικία 47 ετών, και θάφτηκε σύμφωνα με το αγγλικανικό τελετουργικό όπως είχε ζητήσει, όμως η επιθυμία του να μην εκδοθεί η βιογραφία του μετά τον θάνατό του δεν εκπληρώθηκε.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ;





Πολλές φορές ακούμε πως κάποιος ανάμεσά μας έχει καρκίνο! Γιατί άραγε? Φταίει το τσιγάρο? Μα… δεν κάπνιζε! Φταίει το κινητό? Μα, βγαίνουν “επιστήμονες” και λένε πως δεν προκαλούν καρκίνους! Τότε στην Αμερική γιατί οι περισσότερες συσκευές βγαίνουν.. με εξωτερικές κεραίες?
Καθημερινά διαβάζω για ψεκασμούς πόλεων, βγαίνουν κάποιοι και λένε διάφορα! Δοκιμάζουν κάτι σε λαούς εκ του ασφαλούς? Ισως!

Κι όμως θεωρώ πως με όσα διαβάζω κατά καιρούς δεν είναι τα μόνα παράξενα!


Κάποιοι μιλάνε για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων!

Δεν έχω τις γνώσεις να αναλύσω το θέμα, ας δοκιμάσετε και εσείς να βρείτε πόσο παλιό θέμα είναι και πόσα “τρελά γράφονται” για αυτό το θέμα, τα περισσότερο μου φαίνονται λογικά και εξελίξιμα! Κάτι που αναφέρουν είναι για έλεγχο γεννήσεων, πως πρέπει να λιγοστέψει ο πληθυσμός της Γης! Εκεί στέκομαι σήμερα με αυτό το θέμα!


Πώς μπορεί να λιγοστέψει ο πληθυσμός της Γης?

Ουσιαστικά εύκολα, αν προσέξουμε τί γίνεται παγκόσμια! Πχ Ακούμε για πολέμους! Ως γνωστό, ο πόλεμος έχει θύματα, έχει όμως και μεγάλες μπίζνες για αυτούς που θα αναλάβουν να ξαναφτιάξουν τις χώρες που έχουν καταστραφεί! Θα έχουν μετά λόγο στη διοίκηση των πόρων, θα έχουν πουλήσει όπλα, θα έχουν πουλήσει φάρμακα, θα έχουν κάνει πολλά πειράματα σε ανθρώπους! Αρα, δεν υπάρχει λόγος ο Πόλεμος να μη γίνεται, είναι πολλά τα φράγκα και δεν μοιράζονται ούτε αγνοούνται από πολλούς!


Το τσιγάρο έχει μέσα μέχρι και Βενζόλιο! Γιατί αφήνουν να μας βάζουν μέσα φάρμακα και δηλητήρια να εμπνεύσουμε? Μάλλον γιατί αν προσέξουμε λίγοι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα που έχουν ακουμπήσει το τσιγάρο! Τυχαίο άραγε? Το σίγουρο είναι πως ξέρουμε πως το τσιγάρο θα σκοτώσει το 1/3 των καπνιστών και εμείς ελπίζουμε πως θα είμαστε από τους “τυχερούς” που δεν θα πάθουμε τίποτα! Πολλή διαφήμιση είχε γίνει για να καπνίζει ο κόσμος, χαρακτηριστικό είναι και η προσπάθεια να πείσουν πως η “δυναμική” γυναίκα και ίση προς τον άντρα καπνίζει! Γιατί δεν κάνουν το τσιγάρο όπως παλιά που είχε μόνο καπνό και καθόλου χημικά? Ετσι θα “φύγει” πολλής κόσμος και κοσμάκης, με τη διαφήμιση που γίνεται τώρα ξέρουμε πως θα πεθάνουμε οι καπνιστές, δεν κάνουν τίποτα οι κυβερνήσεις για να στρώσουν τη ποιότητα, απλά μετά μας λένε, πως ό,τι παθαίνουμε το ξέραμε γιατί απλά καπνίζαμε! Το ότι επιτρέπουν οι κυβερνήσεις τα χημικά κάτι παράξενο μου αφήνει…


Αλλος τρόπος για να λιγοστέψει ο πληθυσμός, είναι η Πείνα! Ας πεινάς, σιγά να μη μπορείς να κάνεις παιδιά, άλλωστε όταν δεις το παιδί να να πεθαίνει από τη πείνα, πώς να σου πάει καρδιά να κάνεις άλλο? Πιστεύετε πως δεν μπορούσαμε εμείς οι άνθρωποι να σταματήσουμε τη πείνα στην Αφρική? Εύκολα πια, αλλά σκασίλα μας! Πιστεύετε πως αν στείλει η θείτσα από την Ελλάδα φασόλια σε διάφορες οργανώσεις καλής θέλησης θα λύσει το πρόβλημα? Αρα, θα νοικιάσουν μία αποθήκη τεράστια, θα υπάρχουν μισθωμένα άτομα που πρέπει να ξεδιαλύνουν/ομαδοποιήσουν τα προϊόντα ανά είδος και ανά ημερομηνία λήξεως, ή κατεστραμμένες συσκευασίες, θα ναυλώσουν ολόκληρο αεροπλάνο, θα χαλάσουν τόσα καύσιμα και αμοιβές σε πλήρωμα για να τους στείλουμε ζάχαρη και φασόλια? Είναι πιο οικονομική λύση? Μπα, απλά έτσι φαίνεται πως ενώ προσπαθούμε (!) δεν γίνεται τίποτα για αυτούς τους άμοιρους ανθρώπους, άρα πρέπει να πάρουμε και άλλα μέτρα, και άλλες “επιδοτήσεις” για να μη πεθαίνει ο κόσμος! Αποδεδειγμένα και πολλές φορές ειπωμένα, το 20% το πολύ από αυτά τα χρήματα που μαζεύονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς πηγαίνουν στο προορισμό τους, τα υπόλοιπα πηγαίνουν σε γνωστές τσέπες ή σε γκαλά και δεξιώσεις!


Τί έγινε με το AIDS? Ακόμα να βρεθεί το αντίδοτο? Γιατί πολλοί λένε πως είναι εργαστηριακός ιος? Αν δεν χρησιμοποιείς προφυλακτικό δεν θα κολλήσεις από το AIDS, αλλά δεν θα κάνεις και περισσότερα παιδιά! Τυχαίο είναι πάλι πως βγήκε στην Αφρική αυτός ο ιος, εκεί που γεννοβολούσαν σαν τα κουνέλια? Εκεί που πέφτουν τεράστιες επιδοτήσεις για να φάει ο κόσμος ένα κομμάτι ψωμί? Τώρα, όλοι σκεφτόμαστε το AIDS, άρα κόβονται και πολλές ανεπιθύμητες γέννες!


Μας έμαθαν πια “τους Ευρωπαίους” να έχουμε όσα παιδιά μπορούμε να θρέψουμε, άρα λίγα, αφού πια δεν φτάνει ο μισθός μας για να ζήσουμε εμείς! Λες και πριν από 50 χρόνια, τα παιδιά πέθαιναν από τη πείνα, αλλά πια φαίνεται λογικό να κάνουμε δύο άτομα μόνο ένα παιδί! Πόση δόση αλήθειας υπάρχει όμως? Πρίν από 50 χρόνια γιατί η κάθε ελληνική οικογένεια είχε 5 παιδιά και τώρα όχι? Είναι απλά πληροφορίες και κατευθύνσεις για να μη κάνουμε άλλα παιδιά και όχι πραγματική μας βούληση…

Τα τρόφιμα πια είναι χωρισμένα σε δύο ποιότητες, σε αυτά που καταναλώνεις για να ζήσεις και άλλα για να πάθεις καρκίνο ή να αρρωστήσεις με το παραμικρό! Κάποτε ξέραμε πως και οι πατάτες είχαν ποιότητα (ΑΑΑ, ΑΑ κλπ), πως μπορούσες να φας απ’ ευθείας από το μποστάνι, να φας από το δέντρο τη τροφή χωρίς προβλήματα! Τώρα τί έχουμε? Τις ακριβές τροφές για λίγους που πια λέγονται “βιολογικές” και άλλες για τους πολλούς, τους εργάτες που λέγονται (!) δεν ξέρω, πράγματι δεν ξέρω πως λέγονται αυτές οι τροφές που δεν έχουν φάρμακα και είναι θεωρητικά όπως είχε προβλέψει η Μητέρα Φύση! Εσείς ξέρετε πώς λέγονται?


Βλέποντας λοιπόν διάφορες “αλήθειες” σταμάτησα και επεξεργάστηκα τις πληροφορίες που βρήκα στο youtube με όνομα “Esoteric Agenda – Greek Subtitles”! Για δείτε το, λέει πολλά πράγματα που μάλλον έχουν βάση! Πχ. Η Επιτροπή Διατροφικού Κώδικα διοικείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας. Το 1994 ο Κώδικας, χωρίς καμία ανακοίνωση σε όλη την Αμερική ανακήρυξε τα θρεπτικά στοιχεία σε τοξίνες! Κατά το Κώδικα, κάθε αγελάδα στον πλανήτη που παράγει γάλα θα πρέπει να της χορηγηθεί η αυξητική ανασυνδυασμένη ορμόνη της Monsato.







Επιπλέον κάθε ζώο στο πλανήτη που προορίζεται για τροφή πρέπει να του χορηγούνται υποκλινικά αντιβιοτικά και πρέπει να του χορηγούνται εξωγενείς αυξητικές ορμόνες! Αν κάνετε τις πράξεις, κατά τις προβλέψεις του Οργανισμού Φαρμάκων, Οργανισμού Τροφίμων, τις επιδημιολογικές προβλέψεις, υπολογίζουν πως μόνο από τις βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, μόνο από τις κατευθυντήριες γραμμές θα έχει ως αποτέλεσμα, το ελάχιστο 3 δισεκατομμύρια θανάτους! Το ένα δις από απλή λιμοκτονία, αυτοί που θα πεθάνουν δεν είναι ιδιαίτερα “οικονομικοί επιτυχημένοι” όπως το εννοούν οι οργανισμοί. Τα άλλα δύο δις θα πεθάνουν από τις αναπόφευκτες ασθένειες του υποσιτισμού! Ποιοί θα ζήσουν? Πιθανότατα αυτοί που θα είναι πλούσιοι αρκετά ισχυροί αρκετά που θα έχουν δικούς τους προμηθευτές καθαρής τροφής και θρεπτικών στοιχείων!






Τί είναι το Φθόριο που έχουμε στο νεράκι που πίνουμε?

Είναι γνωστό πως έχει τρομακτικές επιπτώσεις στο καρκίνο των οστών, προβλήματα αρθρώσεων, αδυναμία οστών, πτώση οιστρογόνων και τεστοστερόνης, ενώ οδοντική φθορίωση που είναι κιτρίνισμα και διάβρωση του σμάλτου! Δεν θα ήταν πιο λογικό λοιπόν να εμπλουτίζουν το δημόσιο νερό με βιταμίνες παρά από το να φθοριώνουν? Ενα από τα σημαντικά θέματα είναι πως οι Ρώσοι έκαναν 3 πειράματα σε ανθρώπους που ζούσαν στα Γκούλαγκ, και ένα από αυτά τα 3 ήταν η φθορίωση του νερού! Γιατί? Αν φθοριώσεις το νερό, ο κόσμος δεν θα είναι τόσο επιθετικός, όσο θα ήταν! Αλλη ερώτηση: Ποιό είναι το ενεργό συστατικό του Πρόζακ? Φαντάζεστε τί εννοώ… είναι μία ένωση φθορίου!


Ξέρουμε τί είναι πραγματικά η Ασπαρτάμη που συναντάμε παντού?

Είναι το τεχνιτό γλυκαντικό προϊόν που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε προϊόν με λίγη ζάχαρη ή χωρίς ζάχαρη στην αγορά! Αποτελείται από 3 πράγματα, μεθανόλη η οποία φυσικά προκαλεί τύφλωση, ασπαρτικό οξύ και φαινυλαλανίνη άρα δύο δηλητήρια, που το ασπαρτικό οξύ προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες, αυτό ήταν γνωστό πίσω στη δεκαετία του 70! Η μεθανόλη προκαλεί τύφλωση, η φαινυλαλανίνη κάθεται στον εγκέφαλο και σε μεγάλες δόσεις προκαλεί τραύμα. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εξέδωσαν τις 92 παρενέργειες της ασπαρτάμης… και οι παρενέργειες είναι εξαιρετικά σοβαρές.


Λέτε πως οι καρκίνοι εντέλει είναι απλά τυχαίο περιστατικό?

Ξανασκεφτείτε το και δώστε βάση σε αυτά που γράφω, και βγάλτε εσείς τα δικά σας συμπεράσματα! Οταν πήγα σε οικολογικό super market και είδα πώς είναι το οικολογικό κρέας έμεινα παξιμάδι, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που τόσο καιρό τρεφόμαστε…

“Σκέψου πως εκατομμύρια σπερματοζωάρια βγήκαν αλλά το δυνατότερο και γρηγορότερο, ίσως και ικανότερο ήταν αυτό που γονιμοποίησε το ωάριο που εμείς δημιουργηθήκαμε! Δεν είναι τυχαίο, έτσι πράττει η φύση για να αντέχουμε τα πάντα, να βρίσκουμε λύσεις και να επιβιώνουμε!” Ωραίο πράγμα είναι να ξέρεις τη θέση σου στο κόσμο και να μπορείς να δείχνεις πως πράγματι είσαι το δυνατότερο και το γρηγορότερο σπερματοζωάριο που ξέρει να επιβιώνει και τί του γίνεται γύρω του…”




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

Η ΑΡΒΕΛΕΡ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ.


Η διεθνούς κύρους βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, φανερά ενοχλημένη δήλωσε πως η ιστορικός και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση μπερδεύει τους ρόλους της και εξήγησε τι πραγματικά συνέβη το 1922 στη Σμύρνη.

Δείτε το βίντεο..




Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, η κα Αρβελέρ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, δήλωσε για την Μαρία Ρεπούση:

«Αλλο να ξέρεις ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία». Οταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει αν εκτιμά ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μπερδεύει τους ρόλους της, απάντησε καταφατικά.
Με ιδιαίτερη ένταση αναφέρθηκε στην αναφορά της Μαρίας Ρεπούση περί συνωστισμού στις αποβάθρες της Σμύρνης, λέγοντας « Αν υπάρχει μια πτώση για την Ελλάδα μετά το 1453, αυτή δεν είναι άλλη από το 1922. Τότε άλλαξε ο ρυθμός του Ελληνισμού.»






ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

"ΕΡΧΕΤΑΙ" ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Ο ΜΠΡΟΥΣ ΣΠΡΙΝΓΚΣΤΙΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ.

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν "έρχεται" στο Μουσείο Μπενάκη τον Ιούλιο
Μπορεί να μην έβαλε την Ελλάδα στον συναυλιακό του χάρτη, όπως πολλοί ήλπιζαν, ο Μπρους Σπρίνγκστιν όμως θα βρεθεί ανάμεσα στους θαυμαστές του στην Αθήνα στις 22 Ιουλίου… μέσω της οθόνης.

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Ο Μπρους Σπρίνγκστιν κι εγώ» στο πλαίσιο του καλοκαιρινού του φεστιβάλ. Για αυτό το αφιέρωμα ο τραγουδιστής της ροκ σκηνής έδωσε τον λόγο στους θαυμαστές του που τον ακολούθησαν στις συναυλίες του τα τελευταία 40 χρόνια.

Με τη βοήθεια των κινηματογραφιστών της ομάδας του βρετανού σκηνοθέτη και παραγωγού Ρίντλεϊ Σκοτ, οι θαυμαστές του δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους για μια από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της ροκ κουλτούρας. Μια ταινία γεμάτη από την μουσική του Σπρίνγκστιν και σπάνιο οπτικό αρχειακό υλικό από τις συναυλίες του.

Αυτή την περίοδο ο τραγουδιστής ετοιμάζει το επόμενο άλμπουμ του μετά το «Wrecking Ball» του 2012, όπως επιβεβαίωσε στο Rolling Stone, ενώ συνεχίζει την ευρωπαϊκή περιοδεία του με τελευταίο σταθμό την Ιρλανδία στις 28 Ιουλίου.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη βρίσκεται και η προβολή του ντοκιμαντέρ «Crossfire Hurricane» (17 Ιουλίου) που ταξιδεύει το κοινό σε στιγμές της καριέρας των Rolling Stones, από τη δεκαετία του ’60 έως και σήμερα.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη

* Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Μπρους Σπρίνγκστιν κι εγώ» στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, τηλ. 210-3453.111), 22 Ιουλίου στις 21.00.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ: ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ.

Ποιοι πληρώνουν και ποιοι γλιτώνουν το Τέλος Επιτηδεύματος;
Με τις «ταρίφες» του 2012 θα πληρώσουν το Τέλος Επιτηδεύματος φέτος, όσοι συμπληρώσουν τον Πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1). Ενδέχεται όμως να κληθούν για έλεγχο, όπως τονίζεται στις νέες οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες.

Για να γλιτώσουν το αυξημένο Τέλος Επιτηδεύματος,  όσοι φορολογούμενοι εισέπραξαν το 2012 αμοιβές για τις οποίες εξέδωσαν αποδείξεις από δελτίο παροχής υπηρεσιών («μπλοκάκι») οι αμοιβές αυτές θεωρούνται ουσιαστικά εισοδήματα προερχόμενα από μισθωτές υπηρεσίες, θα πρέπει να αναγράψουν το σημείο «Χ» πάνω στη λέξη «ΝΑΙ» που βρίσκεται δίπλα από τον κωδικό 019 ή 020. Έτσι κατά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης να υπολογιστεί το τέλος επιτηδεύματος στο ποσό των 500 ευρώ κι όχι στο αυξημένο επίπεδο των 650 ευρώ που ορίστηκε φέτος για όλους τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στην κατηγορία των φορολογουμένων αυτών υπάγονται όσοι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι 3 εργοδότες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) ή όσοι εισέπραξαν το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους από 1 μόνο εργοδότη.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο γ.γ. Δηημοσίων Εσόδων κ. Χ.Θεοχάρης:

- το Τέλος επιτηδεύματος για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) θα επιβληθεί σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν δραστηριότητα μέσα στην διαχειριστική περίοδο 2012

- η ΓΓΠΣ θα βεβαιώσει τα ποσά με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο Φορολογουμένων.

- η μη άσκηση δραστηριότητας αναγνωρίζεται, μόνο εφόσον υποβλήθηκε δήλωση διακοπής εργασιών στην Δ.Ο.Υ.

- η ημερομηνία της διακοπής είναι μία και μοναδική (καταληκτική), δεν τροποποιείται και οι φορολογούμενοι δεν δύνανται να την αντικαταστήσουν με προγενέστερη ούτως ώστε να απαλλαχθούν από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος.

- από φέτος και μετά, αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος ως εξής:

α)  Για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σε εξακόσια πενήντα (650) ευρώ ετησίως.

β) Για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, σε 800 ευρώ ετησίως.

γ) Για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 1.000 ευρώ ετησίως.

δ) Για κάθε υποκατάστημα σε 600 ευρώ ετησίως.


-  η αύξηση αυτή δεν ισχύει για τις Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε. Για αυτές τις περιπτώσεις, εξακολουθούν να ισχύουν τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος όπως επιβλήθηκαν κατά το οικονομικό έτος 2012.

- η αύξηση αυτή δεν ισχύει επίσης για τα φυσικά πρόσωπα που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν

(α) έγγραφη σύμβαση με μέχρι τρία (3) φυσικά ή/ και νομικά πρόσωπα, ή

(β) το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από 1 φυσικό ή και νομικό πρόσωπο.

- η υπαγωγή στην παραπάνω περίπτωση δηλώνεται υπεύθυνα, από τον ίδιο τον φορολογούμενο, στην περίπτωση 11 του Πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της δήλωσης (έντυπο Ε1) στους κωδικούς 019-020 και δύναται να ελεγχθεί από την Δ.Ο.Υ.  Τονίζεται πάντως ότι, τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, από το οικονομικό έτος 2014 και μετά θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, χωρίς να δικαιούνται την έκπτωση των δαπανών!

-  εξαιρούνται της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά τα πέντε πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς τους (έναρξη για πρώτη φορά μετά την 01/01/2008).

- για το οικονομικό 2013, εξαιρούνται και όσοι ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση και είναι άνω των εξήντα δύο ετών (62), όπου για το οικονομικό 2013 είναι τα πρόσωπα που γεννήθηκαν μέχρι την 31/12/1950. Το γεγονός αυτό πρέπει να δηλώνεται υπεύθυνα, από τον ίδιο τον φορολογούμενο, στην περίπτωση 12 του Πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της δήλωσης (έντυπο Ε1) στους κωδικούς 027-028.

- εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν την δραστηριότητά τους αποκλειστικά σε χωριά, όπως προβλέπονταν πριν από την έναρξη του σχεδίου «Καποδίστριας», με πληθυσμό ως πεντακόσιους κατοίκους και νησιά έως 3.100 κατοίκους, εκτός κι αν είναι τουριστικοί τόποι.

- για τον προσδιορισμό του πληθυσμού να λαμβάνεται υπόψη η απογραφή του 2001

- ως τουριστικοί τόποι να θεωρούνται αυτοί που περιλαμβάνονται στο ΠΔ 664/77.

- θα ληφθεί υπόψη ο πληθυσμός των χωριών τα οποία αποτελούσαν, πριν από εφαρμογή του σχεδίου «Καποδίστριας» (ν. 2539/1997), αυτοτελή νομικά πρόσωπα, δηλαδή κοινότητες. Συνεπώς αν κάποιο χωριό δεν αποτελούσε, κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, από μόνο του κοινότητα και άνηκε διοικητικά σε άλλη κοινότητα ή σε κάποιο δήμο, λαμβάνεται υπόψη για την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος, ο πληθυσμός της κοινότητας (ή αντίστοιχα του δήμου) που υπαγόταν.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ.

Ποιοι δικαιούνται φθηνότερο ρεύμα αλλά και "ευκολίες" στην πληρωμή
Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος που χρήζουν ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με τις πληρωμές των λογαριασμών και τις διακοπές ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με την Ημερησία, η απόφαση αφορά στους «ευάλωτους» πελάτες και περιγράφει τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στο μητρώο «ευάλωτων» πελατών μέσα από την ιστοσελίδα του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Βάσει της απόφασης, όσοι είναι ήδη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο δεν υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο μητρώο, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως την 15η Δεκεμβρίου κάθε έτους, ενώ για την πρώτη εφαρμογή οι αιτήσεις θα στέλνονται μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2013.

Υπενθυμίζεται ότι οι «ευάλωτοι» πελάτες των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και της ΔΕΗ δικαιούνται περισσότερες δόσεις στους διακανονισμούς πληρωμής των λογαριασμών τους, δεν διακόπτεται η παροχή ρεύματος για τρεις μήνες το καλοκαίρι και τρεις μήνες τον χειμώνα, ενώ οι περισσότερες κατηγορίες πληρώνουν φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος.

Ποιοι θεωρούνται «ευάλωτοι πελάτες»

1. Για τους σκοπούς της παρούσας απόφασης, ως Ευάλωτοι Πελάτες εννοούνται οι Οικιακοί Πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας, κατά την έννοια της περίπτωσης (ιζ) της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 4001/2011 (εφεξής καλούμενοι «Πελάτες»), και αποκλειστικά σε σχέση με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας τους, εφ' όσον εντάσσονται σε μία από τις κάτωθι κατηγορίες και εφ' όσον η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωσή τους δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για την αντίστοιχη κατηγορία.

α) Α' Κατηγορία

Πελάτες που έχουν ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 12.000 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου οι εν λόγω Πελάτες κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα του Πελάτη, όπως αυτά ορίζονται στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1500kWh.

β) Β΄ Κατηγορία

Πελάτες, οι οποίοι έχουν τρία προστατευόμενα τέκνα, όπως προκύπτει από την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωσή τους κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης έτος και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 23.500 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.
Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1700kWh.

γ) Γ΄ Κατηγορία

Πελάτες, οι οποίοι είναι άνεργοι την 30η Νοεμβρίου του προηγούμενου του έτους ένταξης έτους για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι (6) μηνών και έχουν ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 12.000 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου οι εν λόγω Πελάτες κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.

Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα του Πελάτη, όπως αυτά ορίζονται στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Στο παραπάνω φορολογούμενο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που τυχόν συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω δήλωσή του και αφορά την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας του. Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1500kWh.

δ) Δ΄ Κατηγορία

Πελάτες οι οποίοι είναι άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, όπως προκύπτει από την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωσή τους κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης έτος και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από το όριο της Κατηγορίας Β, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος. Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1700kWh.

ε) Ε΄ Κατηγορία

Πελάτες οι οποίοι έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και η οποία είναι απαραίτητη για τη ζωή τους ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και η οποία είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 30.000 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.

στ) ΣΤ΄Κατηγορία

Πελάτες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ό) έτος της ηλικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συνοικούν με άλλο πρόσωπο το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το ως άνω όριο ηλικίας και επιπροσθέτως το ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, είναι μικρότερο από 25.000 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου οι εν λόγω Πελάτες κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 2.000 kWh.

η) Η΄ Κατηγορία

Πελάτες, οι οποίοι έχουν άνω των τριών προστατευόμενων τέκνων, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 26.500 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου οι εν λόγω Πελάτες κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.

Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα πέμπτο και έκτο προστατευόμενα τέκνα του Πελάτη και κατά 1.500 ευρώ για κάθε ένα προστατευόμενο τέκνο πλέον του έκτου, όπως αυτά ορίζονται από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 2.500 kWh.

2. Σε περίπτωση που η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση Ευάλωτου Πελάτη για συγκεκριμένο τετράμηνο υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης, δεν εφαρμόζονται για το συγκεκριμένο τετράμηνο οι διατάξεις του Κώδικα Προμήθειας, και ειδικότερα οι διατάξεις του κεφαλαίου 6, εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση, βάσει καταμετρημένων ενδείξεων, υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου στο άρθρο 2.

ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΑΛΛΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!


15Ο Dobre κατάγεται από τη Βουλγαρία και είναι 99 ετών. Όλη του τη ζωή την πέρασε δύσκολα, πολλές φορές σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Ζούσε σε τρώγλες και τρεφόταν με ό,τι έβρισκε στα σκουπίδια ή του έδιναν οι «καλοί άνθρωποι» στο σδρόμο όπως λέει ο ίδιος. Ζει σε μια μικρή πόλη της χώρας, το Bajlo, και κάνει καθημερινά πάνω από 30 χιλιόμετρα για να φτάσει στη Σόφια.

Εκεί στέκεται για πολλές ώρες στο προαύλιο μιας ορθόδοξης εκκλησίας και ζητιανεύει. Όχι για τον εαυτό τους, αλλά για τους άλλους. Ό,τι χρήματα συγκεντρώσει τα δωρίζει στην εκκλησία, σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία αλλά και σε φτωχές οικογένειες «που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμένα», όπως επισημαίνει.

Πρόκειται για τον ιδιώτη που κάνει αυτή τη στιγμή τις μεγαλύτερες δωρεές στην εκκλησία, ενώ μέχρι τώρα έχει δωρίσει πάνω από 30.000 ευρώ, χωρίς να κρατήσει τίποτα για τον εαυτό του. Ο ίδιος είναι αυτάρκης, ζει με μια πενιχρή σύνταξη των 80 ευρώ που παίρνει και δείχνει να μην ενοχλείται καθόλου από τις δυσκολίες. 

Στην πόλη όλοι τον γνωρίζουν με το προσωνύμιο ο «δίκαιος από το Bajlo», αφού και ο ίδιος είναι υπέρμαχος της δικαιοσύνης και της αγάπης. Γιατί ο άνθρωπος αυτός ικετεύει τον συνάνθρωπο όχι για τον εαυτό του αλλά για τους αναξιοπαθούντες. Και συνεχίζει… «Για όσο ζω», λέει ο ίδιος!


alt



ΠΗΓΗ...synodoiporia

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ "ΤΕΛΟΣ" ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΜΗΤΕΡΑ.


15ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ

 Σύμφωνα με την τροπολογία, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα πρέπει να διδάσκονται τη θεωρία της ισότητας των φύλων και να επισημαίνεται ότι οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικώνδεν είναι φυσικές, αλλά ιστορικά και κοινωνικά κατασκευασμένες και αναπαράγονται.

Κατά τη νέα σχολική χρονιά, ένα νέο υποχρεωτικό μάθημα, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, θα εισαχθεί σε όλα τα Γαλλικά σχολεία. Τα παιδιά θα πρέπει να εκπαιδευτούν από την ηλικία των έξι ετών! Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι για να μετατοπίσει πλήρως την αντίληψη των παραδοσιακών βιολογικών ρόλων των ανδρών και γυναικών στο μυαλό των παιδιών, αντικαθιστώντας τις με τις νέες ιδέες σχετικά με το λεγόμενο "κοινωνικό φύλο".

Η Γαλλία έχει γίνει το πεδίο στην καλλιέργεια της αφύσικης ανθρωπότητας στους νέους. Η κυβέρνηση Ολάντ έχει απίστευτη επιμονή στην εισαγωγή του γάμου των ομοφυλοφίλων και στο να επιτρέψει ζευγάρια του ιδίου φύλου να υιοθετούν παιδιά, συμπληρώνοντας με συστημικά μέτρα, για να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά, που δεν θα έχει καμία ιδέα του άνδρα και της γυναίκας.
Η "δημοκρατική" κυβέρνηση δεν παρέχει καμία εναλλακτική λύση.

Το θέμα θα εισαχθεί σε όλα τα Γαλλικά σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών και των εκκλησιαστικών σχολείων. Τον Φεβρουάριο, η Επιτροπή Πολιτιστικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης ενέκρινε νομοθετική τροποποίηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της αναπληρωτή Julie Sommaruga, σύμφωνα με την οποία η αποστολή του σχολείου είναι η"διδασκαλία της ισότητας των φύλων".

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα πρέπει να διδάσκονται τη θεωρία της ισότητας των φύλων και να επισημαίνεται ότι οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι φυσικές, αλλά ιστορικά και κοινωνικά κατασκευασμένες και αναπαράγονται.

Η τροπολογία αυτή υποστηρίχθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, καθώς και από τους αριστερούς στο κοινοβούλιο - Περιβαλλοντολόγους, Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές, και στις 19 Μαρτίου, η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας ενέκρινε το "Νόμο των φύλων" στην πρώτη ανάγνωση, ανοίγοντας το δρόμο για την επίσημη διαφθορά των ανηλίκων στα σχολεία της Γαλλίας.

Η προτεινόμενη έννοια περιλαμβάνει μια "θεωρία των φύλων".
Είναι εύκολο να καταλάβουμε για το τι είδους "φύλα" μιλούν, αν εξετάσουμε το είδος των"φύλων" που παρουσιάζονται καθημερινά. Σε αντίθεση με τους κλασικούς ρόλους των δύο φύλων, σήμερα, το ίδιο άτομο μπορεί να έχει πολλαπλούς ρόλους και των δύο φύλων. Εκτός από τους "untrendy" παραδοσιακούς άνδρες και γυναίκες, υπάρχουν ομοφυλόφιλοι (οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες), όπως και κάθε άλλο "είδος", όπως αμφιφυλόφιλων, τραβεστί και τρανσέξουαλ. Δηλαδή, η ομοφυλοφιλία που χρησιμοποιείται για να θεωρηθεί μια ασθένεια από τα ιστορικά πρότυπα σερβίρεται ως ένα από τα «είδη» των σεξουαλικών σχέσεων.

Η ίδια η έννοια του «φύλου» εισήχθη στα Γαλλικά σχολικά βιβλία το 2011. Η ιδεολογία των φύλων εισάγει μια έννοια σύμφωνα με την οποία, το φύλο δεν καθορίζεται βιολογικά, αλλά είναι συνέπεια της πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης του ατόμου στην κοινωνία.

Κατευθυνόμενες από παραλογισμό, οι σκέψεις αυτές στη σύγχρονη Γαλλία έχουν γίνει"μια δικαιολογία" για να νομιμοποιήσει τους γάμους των ομοφύλων και να επιτρέψει διεστραμμένους να υιοθετούν παιδιά.

Κρίνοντας από τις τρέχουσες τάσεις, θα αποτελέσει τη βάση για την θεσμοθετημένη παιδεραστία και την ομοφυλοφιλία της νεότερης γενιάς, που από πολύ μικρή ηλικία, θα πρέπει να εμφυσήσει την ιδέα του διεστραμμένου σεξ ως βασικό σκοπό της ζωής.

Όταν μια τέτοια ιδεολογία έχει τεθεί σε εφαρμογή από την κυβέρνηση σε ένα δημόσιο οργανισμό όπως η γενική εκπαίδευση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μια υλοποίηση του συνολικού σχεδίου για τηνκαταστροφή της ανθρωπότητας, με τη μετατόπιση των θεμελιωδών εννοιών της παραγόμενης εξέλιξης της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Πρώτα, η αγαμία και οι αρχές στην προσέγγιση για αυστηρή ρύθμιση της σεξουαλικής ζωής σε μια οικογένεια ήταν ο στόχος, στη συνέχεια, η ομοφυλοφιλία έγινε κάτι το φυσικό, τώρα, οι ιδέες για πολλαπλούς ρόλους των φύλων είναι η εισαγωγή που αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση της φυσικά άρρωστης και χειραγωγημένης κοινωνίας. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...