Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ.







Πολύ κοντά σε συμφωνία  βρίσκεται  ο ΑΣ Πρόμαχοι με γνωστό επιθετικό από την ευρύτερη περιοχή, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την αποτελεσματικότητά του, αφού πετυχαίνει πολλά γκολ με όποια ομάδα κι αν αγωνίζεται. Πληροφορίες μας αναφέρουν , ότι σήμερα Σάββατο υπάρχει ραντεβού για συνάντηση του προέδρου Αλέξη Νάνου και του γ.γ. Βασίλη Δήμπαλα σε μυστικό μέρος με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή και όπως όλα δείχνουν θα επέλθει συμφωνία.


Παρά τις καλοκαιρινές διακοπές, πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, που θέλοντας να διατηρήσουν τη φόρμα τους, πηγαίνουν κάθε απόγευμα σε γνωστό κατάστημα 5χ5 στην Αριδαία και μετέχουν στα εκεί μίνι πρωταθλήματα 5χ5.


Βροχή από προτάσεις για μεταγραφή δέχεται ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας Ιλαρίων Μούγιος (Λάρυ), το ταλέντο του οποίου είναι αναγνωρισμένο από όλους, αλλά όπως ο ίδιος δηλώνει, δεν εγκαταλείπει τον σύλλογο του χωριού με καμία δύναμη.


Όπως όλα δείχνουν ο νεαρός Χρήστος Καλογιάννης, που αγωνιζόταν στον Αλμωπό, θα ενσωματωθεί στον ΑΣ Πρόμαχοι και πολλοί πιστεύουν , ότι η προσθήκη του θα δυναμώσει τα μέγιστα την ομάδα, μιας και ο νεαρός ποδοσφαιριστής χαρακτηρίζεται σαν ένα από τα λαμπρότερα ταλέντα της Αλμωπίας.



Σε συνεχή κινητικότητα βρίσκεται ο αγαπημένος της εξέδρας Γιάννης Προίκος (Φουρτού), αφού ως γνωστόν τυγχάνει ιδιοκτήτης πολλών κτημάτων και την περίοδο αυτή τρέχει και δεν φτάνει για την περισυλλογή των κερασιών.
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου λοιπόν για τον Γιάννη, αφού εκτός της αναγκαστικής γυμναστικής, εισπράττει και αρκετά ευρώ .


Νυχτερινή συγκέντρωση είχαν χθες Παρασκευή σε γνωστό στέκι του χωριού μέλη της εξέδρας των οπαδών της ομάδας για να συζητήσουν τις δράσεις, που θα αναλάβουν με την έναρξη της νέας σεζόν.
Ο πρόεδρος Ι.Τρ.Μ. και ο αντιπρόεδρος Ν.Α. εξέθεσαν τις προτάσεις τους στην μεγάλη παρέα και μεταξύ "τυρού και αχλαδιού" ακούστηκαν πολλές όμορφες και καινοτόμες ιδέες.


Μυστικές προπονήσεις κάνει ο στράικερ της ομάδας Γιώργος Νάνος (Μπαπ) σε ιδιόκτητη περιοχή, με σκοπό να βελτιώσει την ευστοχία του, αφού όπως όλοι γνωρίζουν, εκτός από τα 34 τέρματα που πέτυχε πέρυσι, θα μπορούσε να πετύχει άλλα τόσα, αν ήταν πιο εύστοχος. 



Με νέο λουκ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες ο μέσος της ομάδας Δημήτρης Άτζος (Αντράμ) ,και το εξεζητημένο του κούρεμα έχει αναστατώσει πολλές αιθέριες υπάρξεις, που τον πολιορκούν επίμονα.


Αγχωμένοι οι τρεις "Ηρακλειδείς" της ομάδας για την τύχη του ΗΡΑΚΛΗ καθώς η αγαπημένη τους ομάδα δίνει αγώνες ζωής.
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Αμπάρης, ο Στέλιος Σατζάκης και ο Γιώργος Ρατσίτσκας , εκφράζουν πολλά παράπονα για κακή αντιμετώπιση της ομάδας τους από τη διαιτησία και ανησυχούν πολύ για την τελική έκβαση.


Για το βουνό ετοιμάζονται οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, καθώς οι υλοτομίες αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγο καιρό και έτσι η απόκτηση φυσικής κατάστασης σε μεγάλο  υψόμετρο θεωρείται δεδομένη. Να τονίσουμε ότι οι πιο πολλοί παίκτες του συλλόγου δραστηριοποιούνται στην υλοτομία, όντας μέλη δασικών συνεταιρισμών, κι έτσι προσφέρουν στις οικογένειές τους ένα σεβαστό εισόδημα, μιας και το ποδόσφαιρο κινείται σε τελείως ερασιτεχνικά επίπεδα, χωρίς αμοιβή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Α' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ.

Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας γίνονται διώξεις συναδέλφων που απήργησαν στις 13/6/13.Η απεργία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζομένου προκειμένου να διεκδικήσει το δίκαιό του. Η Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας συμπαρίσταται στους συναδέλφους αυτούς που πρόταξαν το συλλογικό καλό αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υφίσταντο.Απαιτούμε:
·    Την άμεση παύση της δίωξής τους από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

·    Την άρση του διατάγματος για την αυτοδίκαιη αργία.


·       Την άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

ΜΙΚΡΟΣ!

Μικρός!
 Tyler Durden

Δεν μας τα ‘πες καλά.

Μίλησες για ‘άντρο αδιαφάνειας και σπατάλης’. Πως αυτός ήταν ο στόχος σου. Κουτοπονηριά ! Εσκεμμένη λήθη, την ώρα που οι ιδιώτες καναλάρχες κάνουν επί δεκαετίες πρωταθλητισμό στην διαπλοκή. Την ώρα που οι δημόσιες συχνότητες τους χαρίζονται μέσα από παρατάσεις επί παρατάσεων τζάμπα. Ποια ‘διαπλοκή’; Ποια ‘αδιαφάνεια’ στόχεψες κύριε Πρωθυπουργέ;; Δεν σ’ άκουσα να αναφέρεις απολύτως τίποτε, γι’ αυτούς. Τζίφος επομένως.

Κανέναν δεν έχεις πείσει. Ξέρεις, φαντάζομαι. Μαθαίνεις, τι λέει ο κόσμος στον δρόμο: Πως σε στρίμωξε η τρόικα, για την επόμενη δόση. Πως σου ζήτησαν (σε μια παραφροσύνη επίδειξης πυγμής) τους δυόμισι χιλιάδες, ‘επί πίνακι’. Και πως πάνω στον ΠΑΝΙΚΟ σου, έψαξες να βρεις ποιος δημόσιος οργανισμός έχει περίπου τόσους. Και βρήκες την ΕΡΤ…

Μίλησες για ‘θλιβερή ακροαματικότητα’. Μεγαλειώδες ψέμα ! Ξέρεις. Όλοι ξέρουν, πως ρόλος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ τηλεόρασης ΔΕΝ είναι η ακροαματικότητα. Ξέρεις. Όλοι ξέρουν πως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να σχεδιάζει το πρόγραμμά της με όρους ιδιωτικού καναλιού: Ούτε ‘ντάνσινγκ γουίθ δε σταρς’ μπορεί να δείχνει, ούτε ‘μάστερ σεφ’. Άλλος είναι, άλλος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο ρόλος της: Αλλά ούτε και τόλμησες να μιλήσεις για ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Εσύ. Που χρημάτισες και ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κάποτε! Και τι άλλωστε μπορούσες να πεις; Πώς μπορούσες να αμφισβητήσεις την αβυσσαλέα απόσταση της ΕΡΤ, της ΕΤ3, της ΝΕΤ, σε σχέση με ΟΛΑ τα ιδιωτικά μαγαζάκια! Μόκο λοιπόν! Λήθη ! Αποσιώπηση..

Ξέχασες –απέφυγες να θυμηθείς- παντελώς την ΙΣΤΟΡΙΑ! Πού ‘κατεβάζεις’ τους διακόπτες ! Τι είναι ΑΥΤΟ που ΚΛΕΙΝΕΙΣ ! Ξέχασες, ποιοι έχουν περάσει από εκεί μέσα ! Ξέχασες τι παραγωγές, τι πολιτισμός έχει χτιστεί εκεί μέσα! Ξέχασες –δεν ξέχασες, θέλησες να ξεχάσεις- το Τρίτο. Τα Μουσικά Σύνολα. Τον Μάνο. ‘Θυμήθηκες’ μόνο το ‘Αρχείο’: Που μπορούμε να το ‘μοσχοπουλήσουμε’: Μόνο που το Αρχείο το στήσανε και το συντηρήσανε κάποιοι εκατοντάδες εργαζόμενοι. Που θα χρειαστείς –αν πιστεύεις στην αξία του- να τους ..επαναπροσλάβεις! Τέτοια επιτυχία !...

Τόλμησες να πετάξεις κι άλλη μια λέξη: ‘Κέρδος’ ! Μας θύμισες την ιδεοληψία σου! Την εμμονή σου στο ‘κερδοφόρο δημόσιο’ ! Την ιδεοληψία σου στα ‘ιδιωτικοοικονομικά’ κριτήρια: Κι όμως: Ξέρεις! Δεν υφίσταται κέρδος ποτέ όταν σώζεις την ζωή ενός αρρώστου σ’ ένα δημόσιο νοσοκομείο ! Εκτός, εάν διασώσεις μόνον μέχρι του ποσού που έχεις εισπράξει απ’ τις εισφορές του ! Εκτός, εάν πριν μπεις ‘μέσα’, τον αφήσεις να πεθάνει! Τότε ναι. Μπορείς να δημοσιεύσεις και ..ισολογισμό! Να πουλήσεις και ..μετοχές του ..Ευαγγελισμού. Της ‘Σωτηρίας’. Του Κρατικού Νικαίας ! Χρυσές δουλειές….

Τέλειωσες με την πιο ατυχή κορώνα: Τους ‘τελευταίους σπασμούς του θηρίου’: Την ώρα που ΕΣΥ είσαι το ΘΗΡΙΟ, κύριε Πρωθυπουργέ μου. Την ώρα που ΕΣΥ το εκπροσωπείς, με τα μνημόνια, τις λιτότητες, τις περικοπές, τις φοροεπιδρομές, την ανεργία, τα ξεπουλήματά σου! Τι το ‘θελες;; Μιλάνε στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί;;…

Τουλάχιστον αγένεια: Μίλησες για ‘τολμηρή απόφαση’. Πως ‘χρόνια ο κόσμος ζητούσε κάποιον να τολμήσει’: Εσύ όμως ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΣ. Δεν τόλμησες να βγεις να πεις την αλήθεια. Δεν τόλμησες να πεις, έστω, πως ‘δεν γινόταν αλλιώς’. Δεν τόλμησες να ξεχωρίσεις τους ‘σπάταλους εργαζόμενους’ απ’ τον ίδιο τον θεσμό. Δεν τόλμησες να ομολογήσεις, πως έχει πρώτο-πρώτο το ίδιο σου το κόμμα την μεγάλη ευθύνη (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) και για την εργασιακή κατάσταση αλλά και για τις κομματικές αγκυλώσεις της ‘δημόσιας τηλεόρασης’. Δεν τόλμησες να ομολογήσεις, πως σ’ εμπόδιζε το Σύνταγμα να ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, πως έπρεπε να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ τον ίδιο τον ΦΟΡΕΑ εν μία νυκτί ! Και δεν ΤΟΛΜΗΣΕΣ, γιατί έτσι θα έπρεπε να παραδεχθείς πως αυτά που σου ΖΗΤΟΥΝ, δεν γίνονται ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ !

Μικρός, λοιπόν. Ελάχιστος, τούτη την ώρα που η χώρα θέλει όσο ποτέ άλλοτε ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΑ. Μικρός, άτολμος, αλλά δυστυχώς και ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ: Με λυσσώδη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ καταφέρνεις να ΔΙΧΑΣΕΙΣ τον κόσμο. Με ηλεκτρονικές ‘Digea’ κουτοπονηριές θυμίζεις άλλες εποχές, άλλα ..πολιτεύματα! Πείθεις, τους μισούς ! Δες γύρω σου ποιούς: Τον Άδωνη. Την Χρυσή Αυγή. Τον ..κ. Χρυσοχοϊδη! Ναι ! Τα κατάφερες, πάντα η προπαγάνδα πιάνει στην αρχή (μέχρι τον επόμενο ..οργανισμό). Δίχασες ! Πολλοί είναι σήμερα, που βλέπουν μόνο τους ‘σπάταλους τεμπέληδες εργαζόμενους’. Πολλοί είναι αυτοί που λένε σήμερα ‘καλά έκανε’! Πολλοί είναι αυτοί που παρασύρονται ‘μπήκαν με μέσο’, ‘έπαιρναν τόσα’ και τα ρέστα: Έτσι κι αλλιώς, πάντα στην άγνοια, την αμορφωσιά και την ανοησία στηρίζονταν οι τέτοιες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ! Μόνο που όποιος ποντάρει σ’ αυτά, οδηγεί σε μεσαίωνες και σε καταστροφές τις κοινωνίες. Και δεν μπορεί να μην το ΞΕΡΕΙΣ αυτό..

Λοιπόν, ξέρεις; ΔΕΝ ΘΕΛΩ να λειτουργήσει η ΕΡΤ ! Όχι ! Θέλω, να μείνει κλειστή. Θέλω, ναι, να φτιάξεις την …ΝΕΡΙΤ, να βάλεις και στην διεύθυνση τους δικούς σου, να την συρρικνώσεις, να την κάνεις ‘Ιδιωτική’, να της βάλεις ‘πρωινάδικα’, να την φορτώσεις ‘τούρκικα’, να την στολίσεις με όλα τα τηλεοπτικά ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που υπάρχουν, κάντο! Γιατί, πώς να το κάνουμε:Τα ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ πρέπει να αφήνουν πίσω τους κάποια ΜΝΗΜΕΙΑ !

Για να μην τα λησμονούμε ποτέ !






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 11, Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ.

Ιστορίες συνωμοσίας: Ο αριθμός 11, η ΕΡΤ και το Μνημόνιο
Υπάρχει άραγε κάτι διαφορετικό στον αριθμό 11; Γεγονός είναι, πως όλοι οι αριθμοί έχουν δεχτεί πολλές μαγικές, φιλοσοφικές, παραδοξολογικές, αριθμοσοφικές, γεωμετρικές, μυστηριακές αναλύσεις και ερμηνείες.

Παρ' όλ' αυτά, το 11 όχι μόνο μοιάζει να ξεχωρίζει αλλά ίσως χαρακτηρίζει και την εποχή μας... και το λέω αυτό, διότι το πέρασμα της νέας χιλιετίας έγινε μέσα από την πτώση των Δίδυμων Πύργων (ένα μεγάλο αρχιτεκτονικό 11), γεγονός που κρύβει πολλά επόμενα εντεκάρια.

Ιστορίες συνομωσίας και ένα πέπλο μυστηρίου έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ διακόπηκε στις 11.11 μ.μ. της 11ης Ιουνίου.

Ο αριθμός 11 θωρείται σημαδιακός και ιδιαιτέρως για θέματα που αφορούν το Μνημόνιο.

Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος ορκίστηκε 11ος Πρωθυπουργός της Ελλάδας στις 11/11 του 2011.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΝΕΟΣ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Ο νέος Superman δανείζεται πολλά από την ιστορία του Χριστού

Σύμφωνα με το παραγωγό Zack Snyder, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η σύγκριση.

«Νομίζω ότι η σχέση μεταξύ του Ιησού και του Superman δεν είναι ένα πράγμα που εφευρέθηκε σε αυτήν την ταινία, είναι ένα πράγμα που έχουμε δει από τη δημιουργία του Σούπερμαν», λέει ο Snyder (γνωστός από τους «300»).

Στην πάνω φωτογραφία: Αυτή είναι η αφίσα της ταινίας για το νέο Superman 2013 - "Man of Steel". Είναι μια άμεση αναφορά στην επιστροφή του Ιησού Χριστού κατά στη Δευτέρα Παρουσία - «Ιδού, έρχεται με τα Ιδού, έρχεται μετά των νεφελών, και θέλει ιδεί αυτόν πας οφθαλμός». (Αποκάλυψη 1:7)

«Όταν μιλάς για μυθολογία, θέλεις να τονίσεις τη σημασία ενός χαρακτήρα, ή την καταλληλότητα της στιγμής, να είναι σε θέση να αντλήσει από τους λαούς “συλλογικές εμπειρίες”. Το εάν εσείς προσωπικά ή κάποιος άλλος βλέπει εδώ μια ιστορία του Χριστού ή κάποιος όχι, θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο που βλέπουν οι άνθρωποι την ταινία με διαφορετικό τρόπο, ή μπορεί να κάνει τα γεγονότα στην ταινία πιο προσωπικά, ή να κάνει τη μυθολογικά σημεία της ταινίας πιο έντονα.

«Για μένα προσωπικά, πιστεύω ότι το μυθολογικό μέρος της ιστορίας - και υπάρχουν εξίσου και άλλες ομοιότητες - αλλά αν δείτε αυτήν την ιστορία που μοιάζει του Χριστού μέσα σε αυτή, πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει ως μια μεταφορά για να δείτε ότι ο Σούπερμαν αγωνίζεται με ένα τρόπο που θα μπορούσε να υπάρχει ένα άλλο στρώμα σε αυτό που μπορούμε να αντλήσουμε από άλλες εμπειρίες. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μια ιδέα που θέλει να ακυρώσει μια άλλη».


Και σύμφωνα με τον σεναριογράφο David Goyer, δεν είναι μόνο ο Ιησούς Χριστός Superman.

Λέει ο Goyer (ο οποίος είναι Αμερικανο-Εβραίος): «Εμείς δεν καταλήξαμε σε αυτές τις αναφορές περί Superman ότι μοιάζει στον Χριστό - αυτό είναι κάτι που είναι ήδη ενσωματωμένο στον χαρακτήρα από την αρχή, είπε. «Αλλά και ο θρύλος του Μωυσή, (ταιριάζει), σαφώς, όλη η ιστορία με τους γονείς του να τον εγκαταλείπουν και να τον στέλνουν μακριά...».

«Σε ένα διαστημόπλοιο από σπαρτά!», λέει ο Snyder. «Αυτή ήταν η αρχική ιδέα, αλλά στη συνέχεια είπαμε « αυτό είναι τρελό! Θα καεί, δεν έχει κανένα νόημα».

«Επίσης, εστιάσαμε στο Γκιλγκαμές και στον Beowulf ...» πρόσθεσε ο Goyer. «Όποιος και αν είναι», καταλήγει ο Snyder. 


Δημιουργοί του Superman είναι οι Αμερικανο-Εβραίοι Jerry Siegel (συγγραφέας) και Joe Shuster (σχεδιαστής) που το 1938 εξέδωσαν με την ‘DC Comics’ το ‘Man of Steel’ (‘Ο Άνθρωπος από Ατσάλι’) μέσα από τις σελίδες του Action Comics #1. O Σούπερμαν ενσαρκώνει την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους οι Εβραίοι (ή το απωθημένο) ότι έρχονται ως "ξένοι" (μετανάστες) στη "γη μας" (Αμερική-"εθνικοί") και μας "σώζουν" – βλ. άρθρο: Οι Εβραίοι στα κόμικς - Πώς οι Εβραίοι της Αμερικής δημιούργησαν την βιομηχανία των comics. Και αυτό.

Ειδικά για τον Superman υπάρχουν πολλοί παραλληλισμοί με την ιστορία του Χριστού. Ο Σούπερμαν είναι ο γιος του ‘Jor-El’, που στα εβραϊκά σημαίνει “Ο Θεός θα ανυψώσει”. Στάλθηκε από «άλλο πλανήτη» και ανατράφηκε από θετούς γονείς. Το όνομά του είναι ‘Kal-El’, που στα εβραϊκά σημαίνει ”φωνή Θεού”. Ξεκινάει να «σώζει τον κόσμο» ως σούπερμαν, στην ηλικία των 33 - 34 ετών.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΣΥΛΛΗΠΤΗΣ ΑΞΙΑΣ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Αποκάλυψη! Ασύλληπτης αξίας ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας! Όλη η αλήθεια!
«Στην περιοχή μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο.

Τα στοιχεία προέρχονται από γαλλική εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες στην περιοχή και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων.

Οι εκτιμήσεις είναι πως πρόκειται για κοίτασμα 50 δισεκατομμυρίων βαρελιών»
.


Την αποκάλυψη αυτή, που επαναλαμβάνει στο «ΚΑΡΦΙ» ο κ. Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την έχει αναλύσει εδώ και καιρό στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Φώσκολος βρίσκεται στον Καναδά, όπου είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Ιζηματογενούς Γεωλογίας της καναδικής κυβέρνησης και επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας Καναδά. Στις αρχές του Δεκεμβρίου, του ζητήθηκε να συναντήσει στο Μαξίμου τον Έλληνα πρωθυπουργό και να τον ενημερώσει για το μέγεθος των κοιτασμάτων στο ελληνικό υπέδαφος.

Ο κ. Φώσκολος μαζί με τον Ηλία Κονοφάγο και τον Νίκο Λυγερό ήταν οι συντάκτες μιας έκθεσης που αποτύπωνε με πολλές λεπτομέρειες τα κοιτάσματα και εκτιμούσε πως μόνο στο βυθό νότια της Κρήτης βρίσκεται «θαμμένος» μαύρος χρυσός και φυσικό αέριο, η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια. Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιοχή του Κατάκολου, το οποίο υπολογίζεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και για το πετρέλαιο που βρίσκεται εγκλωβισμένο στην ίδια περιοχή, αλλά και για το τεράστιο κοίτασμα στην περιοχή του Καστελόριζου, το οποίο εκτιμάται στα 50 δισεκατομμύρια βαρέλια ή, μεταφρασμένο σε ποσό, ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Ποσά ικανά να προκαλέσουν ίλιγγο σε κάθε κυβέρνηση και ισχυρές εντάσεις στην περιοχή. Το κοίτασμα του Καστελόριζου βρίσκεται στα όρια της περιοχής που ορίζεται από την ελληνική ΑΟΖ, αλλά διεκδικείται με ένταση και από την τουρκική πλευρά. Συμφώνησαν πως… διαφωνούν για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στην ημίωρη συνάντηση, κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ταγίπ Ερντογάν επετράπη μόνο η παρουσία ενός Έλληνα επιχειρηματία της Πόλης, που εκτελούσε χρέη διερμηνέα.

Οι δύο ηγέτες, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν πως… διαφωνούν για το ποιος θα έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων. Η Άγκυρα δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο μια επανάληψη της ιστορίας της ΑΟΖ με την Κύπρο και, από την άλλη, στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί θιασώτες της κυπριακής πολιτικής και πιέζουν σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις των Γάλλων η Αθήνα να το κάνει όπως και η Λευκωσία. Το «προξενιό» για τη συνάντηση των τριών επιστημόνων- ερευνητών με τον Αντώνη Σαμαρά το έκανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Λιβιεράτος, που γνώριζε από την πανεπιστημιακή κοινότητα το έργο του κ. Φώσκολου και πως δεν επρόκειτο για κάποιο… χθεσινό που αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή και να πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τον είχαν λοιδορήσει. Τα τελευταία 15 χρόνια ο κ. Φώσκολος ήταν ένας από τους ελάχιστους που φώναζε πως το ελληνικό υπέδαφος είναι γεμάτο πετρέλαιο και πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου. Οι διαπιστώσεις του, που γι’ αυτόν βασίζονταν σε επιστημονικές εργασίες, είχαν λοιδορηθεί αρκετές φορές από ανθρώπους που τύχαινε να κατέχουν κρίσιμα πολιτικά πόστα αλλά είχαν επιλέξει να «θάψουν» τις επιστημονικές φωνές για το αντίθετο. Το 1996, με μια υπουργική απόφαση, δείγμα μοναδικής πολιτικής ανευθυνότητας, απαγορεύονταν διά νόμου οι έρευνες για την ύπαρξη ή μη πετρελαίου στον ελλαδικό χώρο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 να συσταθεί ειδικό υφυπουργείο, με τον Γιάννη Μανιάτη επικεφαλής, για να παραδεχτεί επιτέλους η επίσημη πολιτεία πως υπάρχουν κοιτάσματα και θα προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευτούμε.

Η δικαίωση ήρθε από τους Νορβηγούς Η δικαίωση για τον κ. Φώσκολο, αλλά και όσων επί τόσα χρόνια λοιδορήθηκαν ήρθε με την ολοκλήρωση των ερευνών του νορβηγικού πλοίου Nordicexplorer, τα επιστημονικά ευρήματα του οποίου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, όπως ανακοίνωσε ο Σβέρε Στράντερες, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της PetroleumGeoServices(PGS).

Η εταιρεία PGSπλήρωσε από την τσέπη της 120 εκατομμύρια ευρώ για να πραγματοποιήσει μια τεράστια έρευνα σε μια συνολική έκταση 12.431 χιλιομέτρων. Οι Νορβηγοί «όργωσαν» το Ιόνιο, τις περιοχές μεταξύ Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Κυθήρων, Κυπαρισσίας, Πύλου και τη Νότια Κρήτη. Η ανάλυση στις φουσκάλες μεθανίου που αναδύονται στην περιοχή του Κατάκολου αποκάλυψε, σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, πως κάτω από τις τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου βρίσκονται εγκλωβισμένες ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου. «Οι φυσαλίδες των αερίων που διαφεύγουν από τον πυθμένα της θάλασσας αποτελούνται από μεθάνιο κατά 80%-90% και από υδρόθειο σε μικρότερο ποσοστό, κάτι που σημάνει πως υπάρχει πετρέλαιο – και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας, πολύ καλύτερης από αυτής των αραβικών χωρών».

«Να μην πουληθεί η ΔΕΠΑ»

«Η ύπαρξη των υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο είχε επιβεβαιωθεί με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων του Πρίνου, του φυσικού αερίου στα νότια της Θάσου, του φυσικού αερίου στην Επανομή και του πετρελαίου στο Κατάκολο, αλλά και των επιφανειακών εμφανίσεων στην Ήπειρο. Παρόλα αυτά, η πολιτική επιλογή ήταν να μην αναζητήσουμε τα κοιτάσματα αυτά για χρόνια», υποστηρίζει ο κ. Φώσκολος. Στον πρωθυπουργό μετέφερε και τις υποψίες του εξαιτίας ποιων επί τόσα χρόνια η Ελλάδα καθόταν πάνω σε ένα θησαυρό χωρίς να κάνει τίποτα. «Τώρα θα είναι έγκλημα να πουληθεί η ΔΕΠΑ στους Ρώσους, που με την ανακάλυψη των ελληνικών κοιτασμάτων βλέπουν πως μπορούν να χάσουν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δύναμης, γιατί με αυτά τα αποθέματα η Ελλάδα πια θα μπορεί να τροφοδοτήσει την Ευρώπη για δεκάδες χρόνια.

Η ΔΕΠΑ μπορεί να γίνει η νέα GASPROM και ακόμη μεγαλύτερη», αποκαλύπτει ο άνθρωπος που συνέδεσε την επιστημονική δουλειά του με αυτό που σήμερα θεωρείται πια πραγματικότητα και όχι παιχνίδι φαντασίας.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ROAMING.



Οριστικό τέλος στις υπερχρεώσεις περιαγωγής (roaming) δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιουλίου 2014, καθώς υπερψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο από τις 27 χώρες-μέλη!...

Αυτό σημαίνει ότι από του χρόνου το καλοκαίρι θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον αριθμό μας σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χρεώσεις για τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα SMS και την πρόσβαση στο Internet θα παραμένουν ίδιες με αυτές που ισχύουν στη χώρα μας.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει επιτέλους να αναπτυχθεί σωστά το δίκτυο τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 100 πάροχοι, έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει τις ταχύτητες των ΗΠΑ, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το δίκτυο 4G LTE.





Πηγή: techgear.gr http://www.gkourou.com

ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΣΕ ΕΦΙΑΛΤΗ!




Ναι, είναι τόσο τρελό όσο φαίνεται ή όσο τρελός είναι ο ερασιτέχνης εφευρέτης του Colin Furze, ο οποίος είχε την ιδέα να κατασκευάσει ένα αεριωθούμενο ανοσιούργημα που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το πιο επικίνδυνο δίτροχο όχημα του πλανήτη!

To εν λόγω αεριωθούμενο ποδήλατο, αν μπορεί κανείς να το ονομάσει έτσι, ξεπερνάει σε ταχύτητα τα 80 χιλιόμετρα την ώρα, μετατρέποντας το κάθε δευτερόλεπτο της τροχοδρόμησης ένα ζωντανό εφιάλτη!

Παρακολουθείστε το βίντεο:







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr http://www.exonea.com

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΜΠΟΒΟ: ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ!


1Ποιος ο ρόλος γερμανού αρχαιολόγου και γιατί κατηγόρησαν δύο νεαρούς από την Επισκοπή!

Η εκκλησία της Παναγίας του Λμπόβου του Σταυρού είναι από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία στη Βόρειο Ήπειρο.

Φέρει το όνομα του Σταυρού, γιατί στην εκκλησία αυτή φυλάσσονταν τμήμα Τίμιου Ξύλου (από τον σταυρό που σταυρώθηκε ο Χριστός), δώρο σύμφωνα με την παράδοση του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιουστινιανού (482 – 565). 
Το σπάνιο αυτό ιερό κειμήλιο, σύμφωνα με τον ιστορικό που κατάγεται από το Λάμποβο Στέφανο Μίχο , γλύτωσε από τις διώξεις των κομουνιστών γιατί το φύλαξαν οι χριστιανοί στα σπίτια τους.

Το 1986 επέστρεψε στην εκκλησία που είχε μετατραπεί από το καθεστώς σε μουσείο και φυλάσσονταν. Σύμφωνα με τον ιστορικό, την εκκλησία αυτή επισκέπτονταν συχνά γερμανός ιστορικός, διευθυντής του βυζαντινού αρχαιολογικού μουσείου, συνοδευόμενος από την κόρη του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα. 

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, κρατικές υπηρεσίες οργάνωσαν το 1989 μία εικονική ληστεία με το βοήθεια δύο νεαρών με ειδικές ανάγκες από το διπλανό χωριό Επισκοπή που στη συνέχεια τους φυλάκισαν. 




ΠΗΓΗ...borioipirotis.blogspot.gr

ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.


1Του  Grace Treston
Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος


O Αυστραλός AJMiller ισχυρίζεται ότι είναι η 2η ενσάρκωση του Ιησού Χριστού από τη Ναζαρέτ. Ο πρώην προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαδίδει εδώ και λίγο καιρό ότι είναι ο υιός του θεού. Ήδη έχει αποκτήσει οπαδούς απ’ όλη την Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο, οι οποίοι τον αναγνωρίζουν ως τον Μεσσία.
Ο AJ ζει στο Κουίνσλαντ και διαδίδει τη δική του εκδοχή της «Θείας Αλήθειας», την οποία θεωρεί ότι ο κόσμος θα πρέπει να μάθει. Ο Millerλέει ότι θυμάται ένα μεγάλο μέρος της ζωής του πριν 2000 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των θαυμάτων και της σταύρωσής του. 
Τον AJ βοηθά στο έργο του η σύντροφος του Μαίρη Λακ η οποία πιστεύει ότι είναι η Μαρία η Μαγδαληνή.
Ο Μίλλερ δέχεται «δωρεές» από δεκάδες μανιώδεις οπαδούς του οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους και τα σπίτια τους και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή για να είναι πιο κοντά στονAJ και τη Μαίρη.

«Είμαι ο Χριστός» λέει και Νοτιοαφρικανός

1

Ένας άνθρωπος από τη Νότια Αφρική ισχυρίζεται ότι είναι η «μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού», μια είδηση που έρχεται μετά από μια εβδομάδα από την ανακοίνωση ενός ανθρώπου στην Αυστραλία ότι είναι αυτός ο «Ιησούς Χριστός».

«Δεν θα πεθάνω ποτέ, καθώς ο Θεός μου έδωσε μια εντολή», δήλωσε ο Moses Hlongwane σε συνέντευξή του στο Κανάλι eNews Channel Africa. Ο άνθρωπος, που ζει στη βόρεια πόλη KwaZulu-Natal, έχει προσελκύσει κοντά του πάνω από μια ντουζίνα οπαδούς, οι οποίοι του δίνουν χρήματα με την ελπίδα ότι το μήνυμά του θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.
Ο Hlongwane λέει ότι μοιάζει πολύ με τον Ιησού, ξοδεύοντας χρόνο στην έρημο, όπου «νίκησε τον Σατανά» και «αναστήθηκε ως Υιός του Θεού».

"Ήμουν σε αυτό το δωμάτιο από το 1992 και έχουν περάσει 22 χρόνια μαχών με το διάβολο και τον νίκησα", λέει ο Νοτιοαφρικανός. «Όπως σας έχω πει ποτέ δεν θα γνωρίσω θάνατο και ετοιμάζομαι τώρα για το άνοιγμα των τάφων και τη θεραπεία των τυφλών και των κουτσών".
Το eNews Channel Africa πήρε συνέντευξη από έναν οπαδό του, τον 84χρονο Paul Sibiya, ο οποίος είπε ότι ο ίδιος δίνει ολόκληρη τη σύνταξή του για τον άνθρωπο που πιστεύει ότι είναι ο μετενσαρκωθείς Υιός του Θεού.

"Είμαι ένας συνταξιούχος, όμως, δεν χρησιμοποιώ την σύνταξή μου για να υποστηρίξω τη σύζυγό μου, αλλά τη δίνω στο βασιλιά των βασιλιάδων ως οικονομική ενίσχυση," είπε ο Sibiya. Η σύζυγός του, Alfin, είπε ότι ο σύζυγός της, πιστεύει ότι έχει «κάνει μια θυσία για την ψυχή του». Μερικοί από τους μαθητές είναι νέοι ως 14 ετών και λένε ότι θέλουν όλος ο κόσμος να «αναγνωρίσει τον Hlongwane ως το νόμιμο Ιησού Χριστό».


Και τρίτος…

1

Πάντως για να επιστρέψουμε στον Hlongwane, φαίνεται ότι έχει και άλλον «ανταγωνιστή» και μάλιστα μέσα στη Νότια Αφρική, καθώς ένας 48χρονος, ο Phetole Selepe, από το χωριό Dan έξω από την Tzaneen στη Limpopo της Νότιας Αφρικής ισχυρίζεται και αυτός ότι είναι ο «Ιησούς Χριστός».

Ο Selepe υποστηρίζει ότι τον έστειλαν οι πρόγονοί του για να σώσει τον κόσμο.
Από το 2004 ζούσε παράνομα στις όχθες του ποταμού Letaba και ο δήμος προσπάθησε μάταια να τον ξεφορτωθεί. Τον συνέλαβαν συνολικά οκτώ φορές. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μπορεί λέει να αναστήσει ανθρώπους, να συγχωρήσει αμαρτίες και - σύντομα – να εξουσιάζει τον κόσμο, ιδίως εκείνον των εχθρών του. Ο «Χριστός» λέει ότι δεν του επιτρέπεται να είναι με γυναίκα και του επιτρέπεται μόνο να επιβιώνει με ψωμί, τα ψάρια και μπανάνες.


Σχόλιο
Η ειδωλοποίηση ενός ανθρώπου και η δημιουργία μιας σέκτας, ακόμα μιας καταστροφικής λατρείας, βρίσκεται στα σκαριά. Πώς θα εξελιχθεί κανείς δεν γνωρίζει.
Εκείνο που προκαλεί ανησυχία, είναι η παραπλάνηση ανυποψίαστων συνανθρώπων μας οι οποίοι, είτε από άγνοια είτε από άλλη αδυναμία παρασύρονται στα πλοκάμια επιτήδειων απατεώνων οι οποίοι κατεργάζονται και μεθοδεύουν τις σκοτεινές και υποχθόνιες επιδιώξεις τους. Απώτερος σκοπός τους, αφού δελεάσουν τα ανύποπτα θύματά τους με το πρόσχημα της θρησκείας, είναι η κάθε μορφής εκμετάλλευση των οπαδών τους, σωματική, ψυχική, πνευματική, οικονομική.

Δεν είναι η πρώτη φορά και ούτε θα είναι η τελευταία, που κάποιος αυτοανακηρύσσεται μεσσίας ή ισχυρίζεται ότι αποτελεί τη δευτέρα παρουσία του Χριστού στη γη. Τέτοια φαινόμενα έχουν γίνει κατά καιρούς γνωστά και οι τραγικές τους συνέπειες φανερώνονται είτε με μαζικές αυτοκτονίες, είτε με εξαφανίσεις μελών από τις οικογένειές τους, παιδεραστία, καταρράκωση της προσωπικότητας του ατόμου, καταπάτηση των δικαιωμάτων του, αποκοπή από το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον, απώλεια της ψυχής του.

Τι μας είπε όμως ο ίδιος ο Κύριος για την ένδοξη Δευτέρα Παρουσία Του; «Προσέχετε να μη σας πλανήσει κανείς... Εάν σας πει κανείς, να, εδώ είναι ο Χριστός, ή εδώ, μη πιστεύσετε. Διότι θα αναφανούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες, ώστε να πλανήσουν αν είναι δυνατόν και αυτούς τους εκλεκτούς. Ιδού, σας τα προείπα. Αν λοιπόν σας πουν, να, στην έρημο είναι ο Μεσσίας, μη βγείτε να τον συναντήσετε. Αν πάλι σας πουν, να ο Χριστός είναι μέσα σε ιδιαίτερα δωμάτια, μη πιστεύσετε. Διότι, ούτε κρυμμένος σε δωμάτια, ούτε σε μέρος ερημικό θα παρουσιασθεί ο Μεσσίας, αλλά καθώς η αστραπή βγαίνει από το ανατολικό σημείο του ορίζοντα και φαίνεται αμέσως έως το αντίθετον δυτικό σημείο, έτσι (φανερά) θα γίνει και η παρουσία Του. Θα γίνει αμέσως παντού και σε όλους αισθητή» (Ματθ. 24,  23 – 27).




ΠΗΓΗ...thedailyshift.com &.ppu.org.cy

Η PATTI SMITH ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ!

Έρχεται στο Ηρώδειο η Patti Smith

Στις 22 Ιουνίου η συναυλία

Για συναυλία στο Ηρώδειο έρχεται στις 22 Ιουνίου η Patti Smith, μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες και μουσικούς της γενιάς της, που κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας της συνδύασε την μπητ ποίηση με το garage rock, επιδρώντας στη γαλούχηση των Αμερικανών εφήβων που απείχαν ηθελημένα από το ελαφρύ ντίσκο κίνημα.

H Patti Smith έγινε παγκοσμίως γνωστή με το τραγούδι «Because the Night» φτάνοντας στη 13η θέση του Billboard με τα 100 πιο δημοφιλή τραγούδια. 

Το 2005 η Patti Smith επονομάστηκε τιμητικά Διοικητής του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων από τον Γάλλο υπουργό Πολιτισμού, ενώ το 2007 πήρε τη θέση της στο Rock and Roll Hall of Fame.


ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ. ΕΒΑΛΑΝ ...ΠΟΔΙ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ.

Προκαλούν οι Σκοπιανοί: Έβαλαν… πόδι στις συχνότητες της ΕΡΤ!

Λίγες μόνο ημέρες μετά την βίαιη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ και ήδη η συχνότητά της καταπατήθηκε από τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων.
Στην φωτογραφία φαίνεται πως πρόκειται για το δίκτυο MPT (Македонска радио телевизија) και η υπόθεση έχει ήδη εξοργίσει χιλιάδες τηλεθεατών της Θεσσαλονίκης που ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή την ιδιότυπη «πολιτιστική εισβολή», μετά την εκ μέρους «μας» εγκατάλειψη των συγκεκριμένων συχνοτήτων.
Κάποιοι έδωσαν την αφορμή για να μας εμπαίζουν τόσο απροκάλυπτα οι «αγαπημένοι» μας Σκοπιανοί...





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Στα ίχνη του Αρκτούρου (video)
Ταινία μικρού μήκους για το έργο της οργάνωσης.
Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε το νέο ενημερωτικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στα ίχνη του Αρκτούρου».

Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το έργο και την ιστορία του Αρκτούρου.

Στο ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Γιώργος Παπαγεωργίου ο οποίος μαζί με το προσωπικό της οργάνωσης αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τους θεατές στα Καταφύγια της Καφέ Αρκούδας και του Λύκου, στο Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού.

Στη διαδρομή εξηγεί συνοπτικά μερικές από τις πιο σημαντικές δράσεις μας για την προστασία των αρκούδων στην Ελλάδα, το επιστημονικό έργο της ραδιοπαρακολούθησης και θυμάται τον Μικρό Τζον και το Νικήτα, τα δύο ορφανά αρκουδάκια που κατάφερε να επανεντάξει ο Αρκτούρος στη φύση.

Δείτε την ταινία


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...