Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών kick boxing από τον Χρήστο Χριστιανίδη του ΑΣ "Κένταυρος" Αριδαίας


Σημαντική διάκριση για τον ΑΣ "Κένταυρος" Αριδαίας στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο των Σερρών.

Συγκεκριμένα, ο αθλητής του Κενταύρου, Χριστιανίδης Χρήστος από το Νεοχώρι Αλμωπίας,  κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία των  68 κιλών στο άθλημα του kick boxing, επιβραβεύοντας με την επιτυχία του αυτή τον προπονητή του  Αναστασιάδη Δημήτρη και τον ιστορικό σύλλογο στον οποίον ανήκει.

Μετά την επιτυχία του αυτή ο χαρισματικός αθλητής θέτει νέους στόχους και βάζει τον πήχη ψηλά, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, επιδιώκοντας υψηλότερες αποδόσεις και μεγαλύτερη καταξίωση, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον σύλλογο που τον ανέδειξε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στους αγώνες μετείχαν σύλλογοι από 12 χώρες από όλον τον κόσμο και διοργανώτρια αρχή ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.).





Οι Πρόμαχοι από ψηλά


Τέσσερις φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης που ευγενικά μας παραχώρησε το https://www.inpozar.net/ και αποτυπώνουν το ιστορικό χωριό των Προμάχων από ψηλά, προσδίδοντας στον θεατή μια άλλη, διαφορετική οπτική ...







Η χορωδία του Ακαδημαϊκού Μουσικού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων στη Θεία Λειτουργία του Αγίου Δημητρίου Προμάχων


Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς, Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου των Προμάχων.

Ιδιαίτερο τόνο στην Θεία μυσταγωγία, προσέδωσε η συμμετοχή της  50μελούς χορωδίας του Ακαδημαϊκού Μουσικού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων, η οποία έψαλλε και δημιούργησε με την αριστοτεχνική της πληρότητα, τον τέλειο κρίκο στην αλυσίδα της «ένωσης και επικοινωνίας» με το Θείο.
Οι δεκάδες πιστοί που κατέκλυσαν τον Ιερό Οίκο, απόλαυσαν την πρωτόγνωρη εμπειρία και ρούφηξαν μέχρι τα μύχια της ψυχής τους και την τελευταία νότα των γλυκόφωνων ιεροψαλτών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφού ο Ιερέας του χωριού πάτερ Γεώργιος ευχαρίστησε για την τιμή της επίσκεψης,  η χορωδία ερμήνευσε μια μικρή συλλογή τραγουδιών από Έλληνες ποιητές στο προαύλιο του Ναού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση με καφέδες, χυμούς, κέικ, τυρόπιτες και γλυκίσματα, τα οποία ετοίμασαν με μεράκι οι εκκλησιαστικοί Επίτροποι και οι κυρίες της Ενορίας του οικισμού.

Τέλος, μέλη της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων, διένειμαν στους επισκέπτες, ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες για το χωριό.








































Η χορωδία του Ακαδημαϊκού Μουσικού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Προμάχων


Την Κυριακή 7 Μαίου 08:30π.μ. στον Ιερό Ναό  Αγίου Δημητρίου Προμάχων η 50μελής χορωδία ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ θα ψάλλει στη Θεία Λειτουργία.

Στη συνέχεια στην Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος, η χορωδία θα ερμηνεύσει διάφορα τραγούδια.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η χορωδία του Ακαδημαϊκού Μουσικού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων (σωματείο αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) λειτουργεί ως εκκλησιαστική χορωδία της Ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας ενώ η ιστορία της αρχίζει από τα δύσκολα χρόνια της κατοχής (1941 -1942) όπου στο τότε συσσίτιο που λειτουργούσε στο υπόγειο του κτηρίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης (Πλ. Αγίας Σοφίας) άρχισαν τα πρώτα χορωδιακά μαθήματα για παιδιά απο τον αείμνηστο Εμμανουήλ Μάνο.
 Το 1967 κατόπιν παροτρύνσεων του τότε Μητροπολίτου Κύρου, Λεωνίδα Παρασκευόπουλου συστάθηκε ως σωματείο και αποτελείται από επιστήμονες και επαγγελματίες, που είχαν διατελέσει μέλη μαθητικών και φοιτητικών εκκλησιαστικών χορωδιών.
 Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει εκκλησιαστικούς ύμνους, που ανήκουν στην παραδοσιακή βυζαντινή μουσική, και πολυφωνικά έργα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συνθετών βασισμένα στην ορθόδοξη παράδοση. Ιδιαίτερη φροντίδα καταβάλλεται για τη διατήρηση του ορθόδοξου εκκλησιαστικού ύφους. Επί πλέον το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει και έντεχνα ελληνικά τραγούδια.
 Η χορωδία ψάλλει μόνιμα κατά τη δεύτερη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης. Μετέχει επίσης σε Θείες Λειτουργίες και συναυλίες, που γίνονται σε άλλους Ναούς της Θεσσαλονίκης ή σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους κλπ) ενώ σημαντική είναι και η κοινωνική δράση της μέσω των παρουσιάσεων σε ιδρύματα (γηροκομεία κλπ).
 Στο εξωτερικό ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πήρε μέρος, σε συναυλίες και ορθόδοξες Θείες Λειτουργίες, στη Σόφια (1983,1993), στο Ντόρτμουντ (1991), στις Βρυξέλλες (1992), στην Κολωνία (1992), στο Ντύσελντορφ (1992), στην Κωνσταντινούπολη (1992), στη Ρώμη (1993), στο Βουκουρέστι (1993), στο Λονδίνο (1996), στην Ιερουσαλήμ (1999), στη Στουτγάρδη (2000), στο Ράιχεναου της Γερμανίας (2000), στην Κωνστάντια της Γερμανίας (2000) στη Λουκέρνη της Ελβετίας (2000) στο Βερολίνο (2006),στη Βιέννη (2015), στη Βελεράδη Τσεχίας (2015) κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης της Τσεχίας και στο Βιδίνιο (2015).
 Επίσης, πήρε μέρος και τραγούδησε, ύστερα από σχετική πρόσκληση, σε αντικατοχική εκδήλωση, που έγινε στη Λευκωσία (1999).Το 2014 συμμετείχε σε εκδήλωση με τον Πέτρο Γαϊτάνο στο παλατάκι της Καλαμαριάς.
 Έχει κυκλοφορήσει δίσκους, κασέτες, CD με ελληνική ορθόδοξη λειτουργική υμνωδία. Επίσης βραβεύτηκε για τη δράση και την προσφορά της από πολλούς φορείς όπως από το Δήμο Καβάλας, τη Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και το Δήμο Κολωνίας και έχει τιμήσει σε ειδική εκδήλωση τον καταξιωμένο άρχοντα πρωτοψάλτη Αθανάσιο Καραμάνη, συγγραφέα και δάσκαλο της Βυζαντινής μουσικής.

https://www.facebook.com/100011423717026/videos/442542426136544/




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...