Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Η χορωδία του Ακαδημαϊκού Μουσικού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων στη Θεία Λειτουργία του Αγίου Δημητρίου Προμάχων


Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς, Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου των Προμάχων.

Ιδιαίτερο τόνο στην Θεία μυσταγωγία, προσέδωσε η συμμετοχή της  50μελούς χορωδίας του Ακαδημαϊκού Μουσικού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων, η οποία έψαλλε και δημιούργησε με την αριστοτεχνική της πληρότητα, τον τέλειο κρίκο στην αλυσίδα της «ένωσης και επικοινωνίας» με το Θείο.
Οι δεκάδες πιστοί που κατέκλυσαν τον Ιερό Οίκο, απόλαυσαν την πρωτόγνωρη εμπειρία και ρούφηξαν μέχρι τα μύχια της ψυχής τους και την τελευταία νότα των γλυκόφωνων ιεροψαλτών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφού ο Ιερέας του χωριού πάτερ Γεώργιος ευχαρίστησε για την τιμή της επίσκεψης,  η χορωδία ερμήνευσε μια μικρή συλλογή τραγουδιών από Έλληνες ποιητές στο προαύλιο του Ναού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση με καφέδες, χυμούς, κέικ, τυρόπιτες και γλυκίσματα, τα οποία ετοίμασαν με μεράκι οι εκκλησιαστικοί Επίτροποι και οι κυρίες της Ενορίας του οικισμού.

Τέλος, μέλη της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων, διένειμαν στους επισκέπτες, ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες για το χωριό.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...