Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.



Από την τοπική κοινότητα Προμάχων ανακοινώνεται  ότι σήμερα Τετάρτη 5/3 και τις απογευματινές ώρες, θα γίνεται από τη γραμματέα, η θεώρηση των βιβλιαρίων του ΟΓΑ.
Η διαδικασία της θεώρησης θα γίνεται στο κέντρο νεότητας και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν το βιβλιάριο του ΟΓΑ και την τελευταία απόδειξη πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον ΟΓΑ  έχει δοθεί παράταση ισχύος των βιβλιαρίων μέχρι 31/3/2014.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Νεαρός έπιασε δουλειά σε φαρμακείο,την πρώτη νύχτα εργασίας του διανυκτερεύει και το αφήνει ο Φαρμακοποιός να κάνει τη διανυκτέρευση..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Π.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ "ΤΟ ΠΟΖΑΡ".


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου "ΤΟ ΠΟΖΑΡ" σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νέων Λουτρακίου, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Λουτρακίου, τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων και το Αθλητικό Σύλλογο "Ἁρη Λουτρακίου"
 διοργάνωσε και φέτος με απόλυτη επιτυχία τα Ποζαροκούλουμα ανήμερα της Κ.Δευτέρας.
 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε και σε αυτή την εκδήλωση καθώς και όλους τους τουρίστες όπου κατέκλυσαν την περιοχή των Λουτρών Πόζαρ το 3ημερο αυτό και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ανανεώνουμε και πάλι το ραντεβού μας για τις προσεχείς εκδηλώσεις που αναμένονται και φέτος δυναμικές.

Με τιμή 
το Δ.Σ. 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 
"ΤΟ ΠΟΖΑΡ"

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΣΥΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.


Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής στον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής για τις αλλαγές στο καθεστώς μετάκλησης των εποχιακών εργατών.

Τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Άγγελος Συρίγος επισκέφθηκαν οι Βουλευτές του Νομού μας Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αλλαγής στο καθεστώς μετάκλησης των εποχιακών εργατών που απασχολούνται στην αγροτική οικονομία.
Σε συνέχεια  της συζήτησης του νομοσχεδίου « Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης» στη συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, οι Βουλευτές παρουσίασαν στον Γενικό την υφιστάμενη κατάσταση και τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτή για τους παραγωγούς, οι οποίοι επιθυμούν να απασχολήσουν έναν πολίτη τρίτης χώρας.
Ειδικότερα συζητήθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:  
1) Μετά το πέρας του πρώτου διμήνου και για το υπόλοιπο διάστημα του 6μήνου που απομένει, να δίνεται η δυνατότητα αλλαγής εργοδότη.
2) Η εξάμηνη άδεια παραμονής να υπολογίζεται ως το άθροισμα των ημερών εργασίας του εργάτη. Να υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα επιστροφής του εργάτη στη χώρα προέλευσης και η εκ νέου είσοδος του στη χώρα μας για εργασία, έως ότου ολοκληρώσει τον αριθμό εργάσιμων ημερών, διάρκειας 6 μηνών. 
3) Στην περίπτωση που ο πολίτης της τρίτης χώρας έχει μόνιμη συνταξιοδοτική ασφάλεια στη χώρα του, να παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής μόνο των ιατροφαρμακευτικών εισφορών. 
4) Απλοποίηση και επίσπευση  των απαραίτητων διαδικασιών και διεκπεραίωση αυτών κατά την προηγούμενη χρονιά, ειδικότερα θα πρέπει η διαδικασία μετάκλησης των εποχικών εργατών να ξεκινάει κάθε Σεπτέμβριο ώστε στην αρχή κάθε επόμενου έτους οι εργάτες να βρίσκονται στην χώρα για εργασία, ώστε να εξυπηρετούνται οι παραγωγοί σε καλλιέργειες που απαιτούν εργάτες εκείνη την περίοδο.   
Ο κ. Συρίγος από την πλευρά ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις και τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το πλαίσιο της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μεταναστευτική πολιτική, η οποία θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, καθιστώντας εφικτές τις απαραίτητες αλλαγές. 

ΕΚΘΕΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.


Εγκαίνια έκθεσης αφιέρωμα στη δημιουργικότητα των γυναικών

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας διοργανώνει την έκθεση «Παράθυρα», με έργα ζωγραφικής της Μαρίας Κοσσίνη-Ζάχου και ποίησης της Ιωάννας Αμπατζή. Η έκθεση αποτελεί ένα αφιέρωμα στη γυναικεία δημιουργικότητα και διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του "Παρθεναγωγείου" στην Έδεσσα. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και η Κοινωνική Λειτουργός κα. Λεμονιά Χυδίρογλου θα αναπτύξουν το θέμα "Γυναίκες και Δημιουργικότητα".

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει για την έκθεση: «Πρόκειται για μία πρωτότυπη καλλιτεχνική δουλειά η οποία περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, ποιήματα και μία πολυμεσική εφαρμογή που θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης συνδυάζοντας την εικόνα με τον λόγο. Ο τίτλος της έκθεσης και το κεντρικό θέμα στο οποίο εργάστηκαν από κοινού οι δύο καλλιτέχνιδες είναι τα «παράθυρα», παραπέμποντας στους ανοικτούς ορίζοντες της γυναικείας έκφρασης, σκέψης και δημιουργίας. Παράλληλα, μας προειδοποιεί για τον κίνδυνο που καραδοκεί από τα σφαλισμένα ή εμποδιζόμενα παράθυρα.

Τιμώντας τον σύγχρονο ρόλο των γυναικών, διοργανώνουμε την έκθεση «Παράθυρα» και καλούμε τους φίλους της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης των γυναικών να παραβρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Σάββατο 8 Μαρτίου και ώρα 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου της Έδεσσας».


Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό το διάστημα 8-16 Μαρτίου, ώρες 17.00-21.00.  

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ
Τα τελευταία γεγονότα με επίκεντρο την Ουκρανία ήταν η πιο τρανή επιβεβαίωση για τον απαίσιο τρόπο λειτουργίας της σημερινής Ευρώπης και των κρατών-μελών που αποτελούν την Ευρωζώνη και χρησιμοποιούν το ευρώ σαν επίσημο νόμισμα.

Όχι πως πριν από την Ουκρανία δεν είχαμε δει έμπρακτα τις διαθέσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, ή δεν είχαμε αντιληφθεί πως η ένωση των λαών της Γηραιάς Ηπείρου μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο αν χτιστεί πάνω στα θεμέλια του σεβασμού, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Τα σημάδια της τραπεζοκρατίας, του οικονομικού ελέγχου της Γερμανίας και της πλήρης αστυνόμευσης ήταν πολλά και δεν μπορούσες να τα αγνοήσεις, όσο "ευρωπαϊστής" και αν είσαι. Για παράδειγμα, τα πτώματα των μεταναστών που ξεβράζονται στις ευρωπαικές ακτές για να μην λερώσουν το σαλόνι δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από ανούσιες θεωρίες και ψεύτικες δηλώσεις συμπαράστασης για πάντα.

Η εξαθλίωση του ελληνικού λαού και η ισοπέδωση μιας χώρας για να πετύχει με το στανιό το πείραμα του ευρώ και μάλιστα σε σύμπραξη με το ΔΝΤ ήταν το πρώτο καμπανάκι κινδύνου. Η εξάπλωση της οικονομικής κρίσης σε ολόκληρο το νότο και η μονιμοποίηση της λιτότητας σαν ιδανική θεραπεία για πάσα νόσο και πάσα μαλακία ήταν το δεύτερο καμπανάκι. Η ληστεία στις τραπεζικές καταθέσεις της Κύπρου ήταν το έγκλημα του αιώνα και η οριστική αποκαθήλωση του ευρωπαϊκού ονείρου.

Η σημερινή Ευρώπη είναι μία δράκα ληστών που ενδιαφέρονται μόνο για τα λεφτά, τις τράπεζες και τα συμφέροντα τους. Γραφειοκράτες με σακάκια και γραβάτες, βάζουν επίσημες υπογραφές που εξαθλιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου και αφανίζουν χώρες μέσα σε πέντε λεπτά. Είναι προφανές ότι καμία σύγκλιση δεν μπορεί να επιτευχθεί έτσι και κανένας δεν μπορεί να θεωρεί ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν στο άμεσο μέλλον.

Ναι, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει δημοκρατία. Μπορούμε να ταξιδεύουμε ανενόχλητοι σε όλη την Ευρώπη με μία ταυτότητα στην τσέπη, να γνωρίζουμε κόσμο, να έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα και να προστατεύονται τα δικαιώματα μας. Σωστά όλα αυτά, μέχρι που είδαμε ότι η αιματηρή εξέγερση στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου κατέληξε σε μία φασιστική κυβέρνηση που έχει την πλήρη υποστήριξη της Ευρώπης, δηλαδή της Γερμανίας και του ΔΝΤ. Οι φιλεύσπλαχνοι σωτήρες ετοιμάζονται να σώσουν την Ουκρανία με ένα έκτακτο σχέδιο για να αποφευχθεί η επίσημη χρεωκοπία. Σας θυμίζει κάτι;

Η σημερινή Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των τεχνών και των γραμμάτων ή το πνευματικό κίνημα του διαφωτισμού. Είναι ένα σάπιο δημιούργημα που τρέφεται με αίμα και χρειάζεται "τολμηρούς" ανθρώπους που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Στην Ουκρανία μπορούν να κάνουν τη δουλειά οι φασίστες, επομένως η ηγεσία της Ευρώπης δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί μαζί τους. Στην Ελλάδα και την Ιταλία χρειάστηκαν οι τραπεζίτες, στην Ουκρανία οι φασίστες. Συμπέρασμα; Όλοι οι καλοί χωράνε, αρκεί να διαλέξουν το σωστό στρατόπεδο.

Για αυτή την κατάντια δεν χρειάζονται δάκρυα. Αντιθέτως, απαιτείται μία μαζική αντίδραση των λαών που θα στείλουν στο διάολο αυτή την Ευρώπη και όσους ευθύνονται για την ανάσταση του ναζισμού και την εγκαθίδρυση της τραπεζοκρατίας.

IMF FUCK OFF



ΠΗΓΗ... http://www.ramnousia.com/

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΕΓΩΝ.

Magnify Image

«Είναι σύμβολο ελπίδας» («It’s a symbol of hope»).
 Αυτός είναι ο τίτλος του αφιερώματος που προβλήθηκε πριν από λίγες μέρες από το επίσημο κανάλι της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας FIFA (FIFAtv,  www.fifa.com), με θέμα την ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων.
Τα γυρίσματα έγιναν στο τέλος του περασμένου χρόνου, στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και στο γήπεδο του Ρουφ, που αποτελεί την αθλητική εστία της ομάδας και της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια».
 Το αφιέρωμα προβλήθηκε στην επίσημη τηλεοπτική εκπομπή της FIFA «Futbol Mundial», η οποία μεταδίδεται σε δεκάδες χώρες, σε ολόκληρο τον πλανήτη.
   Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε πριν λίγες μέρες και στο επίσημο κανάλι της FIFA στο youtube. 
   Να το:



*Η εθνική αστέγων έκανε την πρώτη της προπόνηση τον Μάρτιο του 2007 στο πλαίσιο της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», στόχος της οποίας είναι η υποστήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και, εν τέλει, η κινητοποίηση των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.
 Οι άστεγοι, άτομα εξαρτημένα από ψυχότροπες ουσίες και οι πρόσφυγες είναι οι τρεις κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας.
 Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, εξασφαλίστηκε η συμμετοχή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στο 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων το οποίο πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2007 στην Κοπεγχάγη. Άλλωστε, το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων ήταν, στην πραγματικότητα, η πηγή «έμπνευσης» των ανθρώπων που ξεκίνησαν την ελληνική καμπάνια.
 Το 2007, ήταν και η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα συμμετείχε σε αυτή την σπουδαία από κάθε άποψη διοργάνωση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, της UEFA και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
   Στη Θεσσαλονίκη και στη Χιλή Η ελληνική ομάδα αστέγων ξεκίνησε από την Αθήνα, αλλά σύντομα εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις, σε συνεργασία με τοπικές δομές που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας (Κοζάνη, Βόλο κ.λπ.).
 Σύντομα δε, η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» θα εγκατασταθεί –μετά το περιοδικό δρόμου «σχεδία»- και στη Θεσσαλονίκη. Ένα γήπεδο στην καρδιά της συμπρωτεύουσας θα αρχίσει να υποδέχεται, σε εβδομαδιαία βάση, συμπολίτες μας που αυτή τη στιγμή, βιώνουν τον αποκλεισμό και από τον αθλητισμό.
    Όλα αυτά, καθώς τα παιδιά της ομάδας (αγόρια και κορίτσια, όλων των ηλικιών) προετοιμάζονται πυρετωδώς και για τον επόμενο σταθμό αυτής της ξεχωριστικής ποδοσφαιρικής παρέας: Το 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που θα φιλοξενηθεί στα τέλη Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο.
   Για περισσότερες πληροφορίες:
 Καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια»,
 Περιοδικό Δρόμου "σχεδία" Φράγκων 24, 546 25
 Θεσσαλονίκη Φαβιέρου 39Α, 104 38 
Αθήνα Τ: 2313 013615, 213 0231220
 www.shedia.gr 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

"ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΕΣ" ΑΝΤΙΛΟΠΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

Αντιλόπες υπό την επήρεια ναρκωτικών προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές

Μια απρόσμενη απώλεια είχαν αγρότες της περιοχής Μαντσαούρ της Κεντρικής Ινδίας. Αντιλόπες σε κατάσταση αμόκ μετά την κατανάλωση παπαρουρονόσπορου κατέστρεψαν μεγάλες εκτάσεις με σπαρτά.
   Οι αντιλόπες της περιοχής ξεκίνησαν να τρώνε τους καρπούς της παπαρούνας, από τους οποίους παράγεται το όπιο, τα τελευταία δύο χρόνια. Από τότε οι καταστροφές είναι συχνές. Ένας αγρότης της περιοχής είπε ότι μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα τα ζώα κατέστρεψαν δύο εκτάρια με ρεβίθια και υποστήριξε ότι ενώ οι αντιλόπες κανονικά συνήθως ταξιδεύουν σε κοπάδια των 50-100 ζώων, όταν πρόκειται να φάνε αυτούς τους καρπούς κινούνται μόνες τους.
   "Δεχτήκαμε καταγγελίες από τους αγρότες", είπε ένας αξιωματούχος της δασικής υπηρεσίας στο Γερμανικό Πρακτορείο, όπως γράφει ο Σκάι.
 "Όμως είναι περίεργο, αφού η κατανάλωση οπίου θα έπρεπε να ηρεμήσει τα ζώα και όχι να τα κάνει να πάθουν αμόκ", σχολίασε.

ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.

Η Γαύδος δεν θα ψηφίσει λόγω χημικών

Αποχή από τις Ευρωεκλογές αποφάσισαν οι κάτοικοι της Γαύδου ως διαμαρτυρία για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Μάλτας.
   Οι κάτοικοι με κείμενο που υπέγραψαν καταλογίζουν αδιαφορία στις κυβερνήσεις, ζητούν να πάρουν τα χημικά πίσω αυτοί που τα έφτιαξαν και αυτοί που τα αγόρασαν και ζητάνε επίσης να απαντηθούν οι σχετικές ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από βουλευτές στη Βουλή.
   Το κείμενο των κατοίκων της Γαύδου:
   «Η Γαύδος στη μέση της Μεσογείου, που "απειλείται" από την αδιαφορία της μνημονιακής κυβέρνησης, και τη διακίνηση των χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας, σε διεθνή ύδατα δίπλα μας, αντιδρά και συμμετέχει στις δράσεις για να ακυρωθεί αυτή η μετακίνηση.
 Η απειλή
 Για τη Γαύδο, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Μάλτα, την Ιταλία κι ολόκληρη τη Μεσόγειο, είναι η εγκληματική ενέργεια να «πειραματιστούν» την υδρόλυση εν πλω εξαιρετικά επικίνδυνων υλικών, τα οποία σε περίπτωση ατυχήματος θα βυθιστούν στη θάλασσα μας και θα καταστρέψουν κάθε ζωντανό οργανισμό και μας μαζί τους.
 Η συνενοχή
 Κι όλα αυτά με τη στήριξη του ΟΗΕ, ο οποίος χρησιμοποίησε τον χαρακτήρα διεθνή χωρικά ύδατα για να καθαρίσει για λογαριασμό των συμφερόντων, πολιτικών και οικονομικών, λες και τα διεθνή ύδατα που δεν είναι παρά γραμμές στον πολιτικό χάρτη τους δεν απειλούνται από την ενδεχόμενη καταστροφή. Κι όλο αυτό ενάντια στη διεθνή νομοθεσία που ορίζει ότι η καταστροφή των χημικών του πολέμου θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά πάνω σε έδαφος χώρας που τα παράγει ή πάνω σε έδαφος χώρας που τα έχει αγοράσει. Αλλά και την αδιαφορία των κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών οργάνων που αδιαφορούν για τις περιβαλλοντικές συνέπειες, κυνηγώντας με περισσότερη λιτότητα για τους λαούς και μεγαλύτερα κέρδη για τους οικονομικά ισχυρούς.
 Η αμφισβήτηση
 Η Πορτογαλία και Αλβανία αρνήθηκαν την συμμετοχή σε αυτό το έκφυλο παιχνίδι πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.
 Τι προτείνουμε 
Δικά τους είναι τα χημικά, δικός τους είναι ο πόλεμος, ας πάρουν στις πατρίδες του και τα απόνερα. Να τα πάρουν πίσω στις πατρίδες τους, αυτοί που τα φτιάξανε κι αυτοί που τα αγοράσανε. Να απαντηθούν οι επερωτήσεις βουλευτών κι ευρωβουλευτών και επιτέλους οι κυβερνήσεις να πάρουν θέση, υπολογίζοντας την ανθρώπινη ζωή, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ψήφος του λαού δεν χρίζει τους βουλευτές και ευρωβουλευτές θεούς για να παίζουν με τις ζωές μας.
 Η Γαύδος
 Συμμετέχει στα συντονιστικά για τις δράσεις ενάντια στην εφαρμογή αυτής της παράλογης κι επικίνδυνης απόφασης. Μαζεύει υπογραφές των κατοίκων και θα τις αποστείλει στα αρμόδια όργανα.
 Αναρτά πανό διαμαρτυρίας στο ΦΑΡΟ του ΝΟΤΟΥ της Ευρώπης. Γυρίζει την πλάτη σε μια τέτοια Ευρώπη αδιάφορη στους λαούς της και 
Αποφασίζει
 ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ». 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΤΑΝ "ΠΕΦΤΕΙ" ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Η αγχωτική μας σχέση με το Διαδίκτυο: Παρανοϊκοί μονόλογοι και «δολοφονικές» σκέ

Ενα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορούν να μας συμβούν είναι να «πέφτει» η σύνδεση του δικτύου. Αυτό συμβαίνει πάντα, ή σχεδόν πάντα, την πιο ακατάλληλη στιγμή. Στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει την ώρα εκείνη που θα τελειώνεις μία εργασία ή που θα παραδίδεις άλλη, ακόμη και όταν θα χρειαστεί να στείλεις εκείνο το σημαντικό e-mail στην δουλειά σου ή τότε που θα πραγματοποιείς μία online πληρωμή.

Ποια είναι τα συναισθήματά σου, τι σκέφτεσαι όταν σου συμβαίνει κάτι τόσο «σπαστικό»;

Αγανακτείς και ξεκινάς να φωνάζεις:

«Ποιος πείραξε το router;

Πείτε μου τι είναι αυτό που πρέπει να θυσιάσω για να επανέλθει η σύνδεση;

Να θυσιάσω το σεξ;

Καλά εντάξει, δεν το λες και μεγάλη θυσία, αφού δεν έχω σχέση.

Τότε ποιόν να θυσιάσω;

Μαμααά, μα δεν είναι εδώ, κανείς δεν είναι εδώ, ζω μόνη....

Η σπιτονοικοκυρά μου, θα ήταν καλή ιδέα.

Ποτέ δεν πήρε τηλέφωνο για να φτιάξει το χαλασμένο πλυντήριο πιάτων. Και τώρα πονάνε τα χέρια μου.

Ορίστε λοιπόν σας την προσφέρω απλόχερα, με ακούει κανείς άραγε ;;;

Οχι την μαμά δεν την θυσιάζω, την αγαπώ, θα την πάρω τηλέφωνο κιόλας, θα ψάξει εκείνη για μένα στο google.

Πως είναι δυνατόν να μην το σηκώνει; Δεν μπορώ να το πιστέψω.

Αυτό είναι, έχει μυστική διπλή ζωή, είναι πράκτορας. Αραγε ξέρουν ότι είναι μητέρα;

Ομως από την άλλη, είναι τόσο χαριτωμένη, δεν μπορεί να είναι έτσι, λες;

Ισως η μητρότητα για εκείνη λειτουργούσε σαν κάλυψη μέχρι τώρα.

Μα να τη, με καλεί! Το ήξερα πως δεν ήταν πράκτορας

Ναι καλά είμαι, ευτυχώς που δεν βγήκα σήμερα για να καθίσω να τελειώσω με τις εκκρεμότητές μου.

Υπέροχο αυτό που μου συνέβη οφείλω να παραδεχτώ. Ούτε έξω είμαι, ούτε την δουλειά μου τελείωσα.

Χαίρομαι που θα κάτσω σπίτι και θα χαζεύω στην τηλεόραση...

Να μην ξεχάσω να πάω μέχρι το περίπτερο, να αγοράσω τσιπς.

Μαμά σε ευχαριστώ που δεν μπόρεσες να ψάξεις αντί για εμένα 3 λέξεις στο διαδίκτυο.

Νομίζω «επέστρεψε» το Internet.

Σε κλείνω»

Ευτυχώς απαλλάχθηκα από την σπιτονοικοκυρά μου, πάω να φάω να ανταμείψω τον εαυτό μου, έχω και Ιντερνετ τώρα!

Αυτός είναι ένας κατά τα άλλα «απλός εσωτερικός-και-όχι-μόνο διάλογος» που γίνεται από μία νεαρή κοπέλα. Την κρίσιμη εκείνη ώρα που έχεις αποφασίσει ότι ήρθε η στιγμή να στρωθείς στην δουλειά, ένα είναι σίγουρο, όλα περνάνε από το μυαλό σου.

Η εξάρτηση των ανθρώπων από το διαδίκτυο είναι τόσο μεγάλη, που ακόμη και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ικανά να σκεφτούν ο,τι πιο παράξενο υπάρχει.

Παραληρούν στην αποξένωση από τα... διαδικτυακά και νιώθουν σαν «ψάρι έξω από το νερό». Τα λίγα λεπτά που θα τύχει να απέχουν από τα κοινά είναι αρκετά για να οδηγήσουν στην «παράνοια»!






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΜΥΣΤΗΡΙΟ Η ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΦΑΡΣΑ; ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Μυστήριο ή μακάβρια πλάκα; Το Διαδίκτυο μελετάει φωτογραφία δαίμονα μέσα σε δωμάτιο νοσοκομείου [βίντεο]

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες μία φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο με έναν δαίμονα που φαίνεται να στέκεται στο κρεβάτι ενός ασθενή σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Μάλιστα, ο ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λίγα λεπτά μετά το περιστατικό «έσβησε».

Το απίστευτο αυτό περιστατικό, το οποίο δεν γνωρίζει αν είναι δημιούργημα φαντασίας ή όχι, κατέγραψε από το κινητό της τηλέφωνο μία νοσοκόμα. Ολα συνέβησαν όταν η ίδια είδε μία μαύρη φιγούρα πάνω από τον ασθενή. Σε κατάσταση σοκ πήρε το κινητό της και τράβηξε φωτογραφία την εικόνα που έβλεπε από το μόνιτορ παρακολούθησης της μονάδας του νοσοκομείου. Αμέσως, έδειξε τη φωτογραφία στο προσωπικό, προκαλώντας αναστάτωση στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Την ώρα που όλοι προσπαθούσαν να λύσουν το μυστήριο ένα άλλο περιστατικό έμελλε να προκαλέσει ανατριχίλα. Ο ασθενής, τον οποίο επισκέφθηκε ο «δαίμονας» πέθανε. Κανείς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει η επίσκεψη του δαίμονα και η φωτογραφία ντοκουμέντο αποτελεί ένα κακόγουστο αστείο ή αν πρόκειται για ένα μυστήριο.




Η 73ΧΡΟΝΗ DJ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝ.

Η μεγαλύτερη και πιο περιζήτητη dj στον κόσμο: 73χρονη ξενυχτάει στα decks κάνοντας τους νέους να παραληρούν [εικόνες&βίντεο]

Φορώντας ένα ζευγάρι γυαλιά, προφανώς πρεσβυωπίας, το αγαπημένο της κόκκινο κραγιόν, τα πιο μοντέρνα ρούχα και στο γεμάτο ρυτίδες της πρόσωπο το πιο πλατύ χαμόγελο μία 73χρονη γυναίκα από την Βαρσοβία της Πολωνίας ξέρει πολύ καλά να κάνει σχεδόν κάθε βράδυ ένα πράγμα: Να ξεσηκώνει τους νέους με τις μουσικές της επιλογές πίσω από τα decks στα μεγαλύτερα κλαμπ.
Ο λόγος για την μεγαλύτερη σε ηλικία dj στον κόσμο. Την γλυκιά Wika Szmyt, η οποία είναι περιζήτητη για τις ικανότητές της πίσω από τα decks.
Η αγάπη της για τη μουσική δεν την έκανε να σταματήσει ακόμα και σε ηλικία 73 ετών να μιξάρει στα μεγαλύτερα κλαμπ της πόλης και να γίνεται η αγαπημένη dj της νεολαίας.



Μπορεί να είναι 73 ετών, ωστόσο, όπως δηλώνει η ίδια νιώθει 25 και δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα decks μέχρι να πεθάνει.



Μάλιστα, όπως αναφέρει το oddstuffmagazine.com, η trendy γιαγιά ξέρει τις απαιτήσεις που έχει κάθε «κοινό» και κάθε φορά πράττει ανάλογα.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΘΑ ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΕΑΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ.

Θα του ξεριζώσουν τα μάτια ως τιμωρία για επίθεση σε μια νεαρή γυναίκα -Η φρικτή απόφαση δικαστηρίου

Ιρανός καταδικάστηκε να χάσει την όραση του ως τιμωρία για το οξύ που έριξε στο πρόσωπο ενός νεαρού κοριτσιού αφήνοντάς την τυφλή.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος δεν θα εκτίσει κάποια ποινή αλλά θα του αφαιρέσουν τα δυο του μάτια. Ομάδα της αντιπολίτευσης, το Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν, ανέφερε πάντως ότι θα μπορούσαν απλά να κόψουν το δεξί αυτί και τη μύτη του, όπως αναφέρει το haartez.com.

Η αφαίρεση μελών του σώματος όσων έχουν κριθεί ένοχοι εγκλήματος, εντάσσεται στο πλαίσιο του δικαστικού συστήματος της χώρας.



ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 58.- ΔΕΙΤΕ ΕΝΤΕΚΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

Οι έντεκα περιπτώσεις για σύνταξη στα 58

Έξοδο για σύνταξη στα 58 βλέπουν φέτος χιλιάδες εργαζόμενοι από όλα τα ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τραπεζών), καθώς και οι γυναίκες που είναι ασφαλισμένες στο ΕΤΑΑ (Ταμείο μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σε τουλάχιστον 11 περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι μπορούν να ανοίξουν την πόρτα για έξοδο στη σύνταξη συμπληρώνοντας το 58ο έτος της ηλικίας τους χωρίς κατ' ανάγκη να έχουν και την 35ετία. Μάλιστα, σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να ενταχθούν 600.000 ασφαλισμένοι και να συνταξιοδοτηθούν με τα παλιά όρια.

Ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις

Κατοχύρωση σύνταξης στα 58 ή 59 με 31 ή 30 έτη ασφάλισης έως το 2012 και με αναγνώριση των υπόλοιπων ετών έως την 35ετία από πλασματικούς χρόνους για τα έτη 2011 και 2012.

Κατοχύρωση σύνταξης στα 58 με αναγνώριση θητείας για παλαιούς- μέχρι 1982- ασφαλισμένους.

Κατοχύρωση μειωμένης σύνταξης στα 58 με 25 έτη στο Δημόσιο το 2012.

Κατοχύρωση μειωμένης σύνταξης από τα 57 με 4.500 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ για γυναίκες που έκλεισαν τα 55 τους μέσα στο 2012.

Σύνταξη στα 58 (πλήρης) για μητέρες με ανήλικο παιδί που είναι ασφαλισμένες στο Ταμείο Νομικών (ΕΤΑΑ) και συμπληρώνουν 22,5 έτη ασφάλισης έως το 2012.

Σύνταξη (πλήρης) σε ηλικία 58,6 ετών για γυναίκες που ασφαλίστηκαν στο Δημόσιο μέχρι 31/12/1992 και μπορούν πέραν της πραγματικής τους υπηρεσίας να συμπληρώσουν από πλασματικούς χρόνους 25ετία μέχρι το 1998.

Πλήρης σύνταξη σε ηλικία 58-59 ετών αντί 62 ή 63,6 ετών για άνδρες ασφαλισμένους στο ΙΚΑ που είχαν 10.000 ημέρες ασφάλισης ως το 2012 και αν κάνουν αναγνώριση ως τις 10.5-- βγαίνουν με σύνταξη έως και 5,5 χρόνια νωρίτερα.

Κατοχύρωση σύνταξης σε ηλικία 58,6 ετών για γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ με 10.000 ημέρες ασφάλισης έως το 2012. Οι εν λόγω ασφαλισμένες μπορούν να αποχωρήσουν με πλήρη σύνταξη από τα 57 αν είχαν τις 10.000 ημέρες ως το 2010.

Σύνταξη στα 57 για γυναίκες με 3.600 βαρέα στο ΙΚΑ και με συνολικό χρόνο 4.500 ημερών ασφάλισης.

Σύνταξη σε ηλικίες μεταξύ 55 και 59,6 ετών για ασφαλισμένους με 10.500 ημέρες εκ των οποίων οι 7.500 στα βαρέα.

Σύνταξη με επιλογή διατάξεων ΙΚΑ ή Δημοσίου για άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (οργανισμοί και φορείς υπουργείων όπως ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, κ.ά).
 Οι περισσότεροι επιλέγουν τις διατάξεις του ΙΚΑ για σύνταξη στα 58 με 35ετία και στα 55-57 έτη οι γυναίκες, κάνοντας χρήση των διατάξεων ΙΚΑ για μητέρες με ανήλικο καθώς παίρνουν μεγαλύτερη σύνταξη από αυτή του Δημοσίου.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΟ ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ.

Το 333 μέτρων αεροπλανοφόρο, με τους 3.500 ναύτες που μπορεί να κινείται επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό, αφήνει άφωνο όποιον περάσει από το Φάληρο [εικόνες]

Μέχρι την Παρασκευή θα παραμείνει στα ανοιχτά του Φαλήρου το αεροπλανοφόρο USS George H W Bush, το οποίο κατέφθασε χθες στη χώρα μας.

Το USS George H W Bush με το ψευδώνυμο «Εκδικητής» αποτελεί το καμάρι του αμερικανικού στόλου, καθώς πρόκειται για το πιο σύγχρονο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ. Η ναυπήγησή του ολοκληρώθηκε το 2009 και κόστισε στο αμερικανικό δημόσιο 6,2 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μια πλωτή πόλη με 3.500 άτομα. Με μήκος σχεδόν 333 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του υπερβαίνει τους 30 κόμβους. Έχει εκτόπισμα που υπερβαίνει τους 100.000 τόνους, και μπορεί να κινείται επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό.Από το αεροπλανοφόρο έχουν δυνατότητα άμεσης προσνήωσης και απονήωσης οχτώ μοίρες μαχητικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου της 16ης Φεβρουαρίου, το αεροπλανοφόρο θα υποστηρίξει επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, και περιοχές της Αφρικής.











ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/


ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ;



«Μία ερώτηση ακόμα, πάτερ Μάξιμε», είπε ο Γιάννης. «Όταν η ψυχή διαχωρίζεται από το σώμα, αυτή που θα βρίσκεται μέχρι την τελική Ανάσταση; Τι θα κάνει; Εξελίσσεται, ή παραμένει, ας πούμε, σε μια κατάσταση βαθέος ύπνου;»

«Άλλη μία λογική ερώτηση! Δυστυχώς, δεν μπορεί να απαντηθεί με τη λογική. Η έννοια του χώρου ανήκει στον υλικό κόσμο. 

Έτσι το ερώτημα “πού θα βρίσκεται η ψυχή μέχρι την κοινή Ανάσταση” μπορεί να απαντηθεί μόνο με αυτό τον τρόπο: “Θα είναι στον κόσμο των πνευμάτων όπως και οι άγγελοι”. Είναι ένας κόσμος πέρα από το χώρο και το χρόνο. Εδώ μιλάμε για έναν ριζικά διαφορετικό κόσμο, μία ριζικά διαφορετική διάσταση, που είναι πέρα από την ικανότητα μας να τη γνωρίσουμε -να μη γνωρίσουμε με τη λογική, δηλαδή. Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει με Λόγια αυτό τον κόσμο που βρίσκεται πέρα από το χώρο και το χρόνο. Ταυτόχρονα, σ’ αυτή την περίοδο της αναμονής, υπάρχει, θα Λέγαμε, μία εξελικτική πορεία της ψυχής προς τον Θεό. Πρόκειται για μία δυναμική πορεία, καθώς η ψυχή προχωρεί προς το μεγαλείο του Θεού».

«Έτσι, η ψυχή συνεχίζει να αναπτύσσεται», είπα. «Δεν βρίσκεται εν υπνώσει, σε κάποια κατάσταση “συντήρησης” περιμένοντας τη Δευτέρα Παρουσία».

«Σωστά. Αυτό λένε οι άγιοι πατέρες. Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, αν η ψυχή βρισκόταν σε κατάσταση αδράνειας ή στάσης, τότε σε κάποια φάση θα αισθανόταν κόπωση και ανία στην ενατένιση του Θεού, ανεξάρτητα από το πόσο καλός και ωραίος είναι ο Θεός. Όταν είμαστε συνεχώς συγκεντρωμένοι σε κάτι χωρίς αλλαγή, αναπόφευκτα δημιουργείται κόπωση και έλλειψη ενδιαφέροντος. Ο άνθρωπος όμως προχωρεί σε μία δυναμική πορεία προς έναν Θεό που είναι άπειρος.

Η ζωή του ανθρώπου μέσα σ’ αυτό τον άπειρο “χώρο” του Θεού είναι μία συνεχής και αδιάλειπτη κίνηση που οδηγεί, για να το πούμε έτσι, από τη μία έκπληξη στην άλλη, καθώς της αποκαλύπτεται το μεγαλείο του Θεού. Γι’ αυτό οι άγιοι, όπως και οι άγγελοι, δοξάζουν ακατάπαυστα τον Θεό, γιατί παρακολουθούν συνεχώς το μεγαλείο της αγάπης Του καθώς ξετυλίγεται μέσα στην καρδιά τους. Έτσι, και πάλι έχουμε να κάνουμε με μία εξελικτική κίνηση μέσα στο άπειρο μεγαλείο του Θεού. Δεν είναι μία στατική κατάσταση που προκαλεί ανία. Ταυτόχρονα, όμως, είναι μία στάση».

«Τι σημαίνει αυτό το παράδοξο;» ρώτησα.

«Είναι εξέλιξη και στάση ταυτόχρονα, Κυριάκο», απάντησε ο πατήρ Μάξιμος. «Ενώ στέκεσαι ενώπιον του Θεού κινείσαι προς τον Θεό• και αντίστροφα». «Δεν μπορούμε να πούμε ότι η ψυχή είναι τοποθετημένη σε ένα συγκεκριμένο σημείο, σε μία προκαθορισμένη και σταθερή τρόπον τινά θέση, γιατί, όπως ήδη ανέφερα, αυτό θα σήμαινε κορεσμό και ανία. Ταυτόχρονα, η ψυχή βρίσκεται σε μία συνεχή κατάσταση διαρκούς πορείας».

«Αν ισχύει αυτό για τον κόσμο, φανταστείτε σε ποσό μεγαλύτερο βαθμό ισχύει για την επιδίωξη της γνώσης του Θεού», πρόσθεσε ο πατήρ Μάξιμος.

«Γι’ αυτό, ο Απόστολος Παύλος μας έδωσε αυτά τα λόγια, ότι ο δρόμος μας προς τον Θεό προχωρεί από δόξα σε δόξα και από έκπληξη σε έκπληξη, σε μία διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ. Επομένως, ο άνθρωπος μετά το θάνατο συνεχίζει να διατηρεί τις δυνάμεις της συνειδητότητάς του, και μπορεί να συνεχίσει να επικοινωνεί με τον Θεό. Δεν εννοώ ότι η ψυχή θα προσεύχεται στον Θεό ζητώντας αυτό ή εκείνο το αντικείμενο, ή αυτή ή εκείνη τη χάρη.

Όταν λέω προσευχή, εννοώ την ενέργεια που ενώνει τους ανθρώπους με τον Θεό. Με αυτό το είδος προσευχής, οι νεκροί μπορούν να επικοινωνούν με ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή, με τον ίδιο τρόπο που επικοινωνούμε και προσευχόμαστε για τις ψυχές των νεκρών.

Γι’ αυτό έχουμε τα μνημόσυνα. Είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, με εκείνους που έχουν φύγει ήδη για το μεγάλο ταξίδι».

Από το βιβλίο: «Οι δοκιμασίες στη ζωή μας» Ιερόν Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» Σουρωτή Θεσσαλονίκης 2002 







ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνκαρναβαλιστές που συμμετείχαν και φέτος στα γκρουπ της παρέλασης του 8ου καρατζοβίτικου καρναβαλιού, αλλά και όλους αυτούς που ήταν παρόντες  και με το ασταμάτητο  χειροκρότημα τους, μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε τις έρευνες για τον δραπέτη!

 Και βέβαια να ευχαριστήσουμε  την οργανωτική επιτροπή που έκανε μια νέα αρχή για το καρατζοβίτικο καρναβάλι.
Και του χρόνου με υγεία...

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας υποσχόμαστε ότι το 2015 θα είμαστε πάλι εδώ.

Το Δ.Σ.

της υπερκαναβαλικής ομάδας Αλμωπίας. 

Η Α' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την  ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ  ΤΙΣ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ΚΑΤΑ  ΤΗΝ  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΟΔΟ
Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται την Τετάρτη 5/3/2014 (νομοσχέδιο για την ΕΛΑΣ) καταργείται η διάταξη του ν.3870/2010 (άρθρο 17) που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών (18/3-18/5/2014).
Αν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία, όλοι οι υπάλληλοι που μπήκαν στη διαθεσιμότητα στις 22-7-2013 (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθηγητές ΜΕ, καθαρίστριες ΥπΟΙΚ, υπάλληλοι ασφαλιστικών φορέων κ.ά.), εφόσον δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλη θέση, θα απολυθούν στις 22-3-2014 χωρίς καμία  άλλη διατύπωση. 
Η Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ εκφράζει έντονη διαμαρτυρία για την πολιτική των μαζικών απολύσεων εκπαιδευτικών, με τραγικές επιπτώσεις στην Παιδεία.
Με χιλιάδες ώρες μαθημάτων που έχουν χαθεί λόγω κατάργησης ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, το Υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα των μαθητών της Γ’ Λυκείου να συμμετέχουν ισότιμα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Καταγγέλλουμε την πλήρη αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για το μέλλον των μαθητών των ΕΠΑΛ, που αφήνει χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους στην αβεβαιότητα.

Ο Πρόεδρος                                                                                  
Τριαντάφυλλος  Σερμέτης                                                             

Η Γραμματέας
Μαριάννα Τόμα 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...