Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Τα Νέα της Πέλλας (Τεύχος 55).















 

Μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας της ΚΕΔΕ ορίστηκε ο Δημήτρης Μπίνος.



 Μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας της ΚΕΔΕ ορίστηκε ο πρ. Δήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού "Η Αλμωπία της Καρδιάς μας" Δημήτρης Μπίνος.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή συζητά και προετοιμάζει για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θέματα που αφορούν στην απασχόληση καθώς και την κοινωνική οικονομία και μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισσαίων και Αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Γεωργάκος, Δήμαρχος Πρέβεζας.

Ο κ. Μπίνος σε δήλωσή του ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα τοπικά προβλήματα της περιοχής μας σε κεντρικό επίπεδο.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ των ΔΗΜΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ-ΕΔΕΣΣΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ-ΣΚΥΔΡΑΣ για την ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

 


Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


      Η  Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αποτελεί πανελλαδικά μια από τις περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο στην εξέλιξη του covid 19.

      Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Υπάρχουν σοβαροί και συγκεκριμένοι λόγοι, που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Η εντατικοποίηση και οι συνθήκες δουλειάς σε χώρους εργασίας, όπως τα εργοστάσια επεξεργασίας φρούτων ένας απ’αυτούς. Επίσης συνέβαλε η έλλειψη επαναλαμβανόμενων  test  σε χώρους συγχρωτισμού, όπως εργοστάσια, υπηρεσίες, σχολεία, που καθόρισαν το αποτέλεσμα.

      Ανησυχία προκαλεί το γεγονός, ότι οι μαθητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθή-ματα σε πολυπληθή τμήματα όταν ανοίξουν τα σχολεία.  Ο αριθμός των σχολικών καθαρι-στριών, που είναι ελάχιστος σε σχέση με τις  αίθουσες  και τα πρωτόκολλα καθαριότητας λόγω covid 19.

     Η υποχρηματοδότηση και οι περικοπές που έγιναν στον τομέα της Υγείας από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συνεχίζουν να γίνονται, έχουν οδηγήσει τα 2 Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας  της Πέλλας στην έλλειψη του απαραίτητου υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού. Έχουν  οδηγήσει σε έλλειψη κλινών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ ) και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας με τα Κέντρα Υγείας της περιοχής σε υπολειτουργία.

      Οι νοσοκομειακοί γιατροί μήνες τώρα ανησυχούν και φωνάζουν, πως ο χρόνος που κερδήθηκε με την καραντίνα, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να υπάρξει η απαραίτητη οργάνωση σε μέσα και προσωπικό.

      Ενόψει της απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας              ( ΟΕΝΓΕ ) στις 24/9/2020 δηλώνουμε, σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της Πέλλας, την συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματά τους για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και παλεύουμε μαζί τους για : 

-- Επείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής    απασχόλησης.   

-- Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων.


-- Ανάπτυξη και στελέχωση 3.500 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ.

-- Επίταξη των δομών υγείας του ιδιωτικού τομέα.

-- Άμεση  πληρωμή του συνόλου των εφημεριών.

Η  υγεία δεν είναι  μόνο  ατομική ευθύνη.

Είναι  πρόληψη και κρατική υποχρέωση.

   


                                                                         Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

                                            Δήμου Αλμωπίας :  Δρόσογλου Σταύρος - Επικεφαλής Παράταξης

                                            Δήμου Έδεσσας    :  Τσιτσάγκας Χαράλαμπος   -   Δημ.Σύμβουλος

                                            Δήμου Πέλλας       :  Παπαδοπούλου Ολυμπία  -      «            «

                                            Δήμου Σκύδρας     :  Σουμελίδης Γιάννης             -      «            «      


Περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό


<< Περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό>>.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της με το απαραίτητο προσωπικό βάσει των διαμορφωθεισών συνθηκών, η Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών του Γ.Ν. Πέλλας  σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 3ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας και το Υπουργείο Υγείας
εντός του μηνός Σεπτεμβρίου προχώρησε :
Στην προκήρυξη πλήρωσης δύο(2) θέσεων  μονίμων Ιατρών:
Ενός ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής 
Ενός ιατρού ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας
        (Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 07.10.2020)

Στην ολοκλήρωση των διαδικασιών, την τοποθέτηση και ανάληψη καθηκόντων πέντε (5) ειδικευόμενων νοσηλευτών στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική:
Ενός (1) υπαλλήλου κατηγορίας/κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής
Τεσσάρων (4) υπαλλήλων κατηγορίας/κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής

     Η Διοίκηση και το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου Γιαννιτσών έχοντας ως γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης του σε όλα τα επίπεδα (στελέχωση, ιατρικός - υλικοτεχνικός εξοπλισμός ) με αποκλειστικό στόχο την παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων Υπηρεσιών στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής .
                                                                           
                
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ                                                                                  του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ – Ν.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

                                        ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ                                                              

Σεμινάρια για κινηματογραφικές πρακτικές

 


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΣ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ!

 

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας διοργανώνει για 2η φορά, σεμινάρια για όσους θέλουν να εκπαιδευτούν στην κινηματογράφηση ταινιών. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν από τις 28/09 - 08/10 από τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Δράμας Σακαρίδη Γιάννη, στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας, στην αγγλική γλώσσα και τα έξοδα θα καλυφθούν από το πρόγραμμα, για τους επιλαχόντες.

Με στόχο την εκπαίδευση στον τομέα του κινηματογράφου, το διασυνοριακό Πρόγραμμα Cine Culture Interreg IPA-CBC 2014-2020 Greece-North Macedonia θα παρέχει σε 20 ενδιαφερόμενους την δυνατότητα να  γνωρίσουν σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, πως γίνονται οι Λήψεις, το Μοντάζ, η Επεξεργασία και πως μπορούν να χειριστούν αποδοτικά τα Εργαλεία Προβολής καθώς και τα Ηλεκτρονικά Μέσα, ακόμη και αν διαθέτουν μόνο ένα κινητό!

Δηλώστε συμμετοχή στο www.edessacity.gr – Cine Culture ή στον σύνδεσμο https://forms.gle/U8mhrwYoZmZBzeSY7 και μπορεί να είστε και εσείς, ανάμεσα στους 20 τυχερούς που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια σκηνοθετικών δεξιοτήτων.

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας 

Έναρξη της Άσκησης ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 20» ΤΑΑΣ «ΑΝΤΙΟΧΟΣ – 20» στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



Έναρξη της Άσκησης ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 20»

ΤΑΑΣ «ΑΝΤΙΟΧΟΣ – 20» στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

 

Με την παρουσία εκπροσώπων απ’ όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στον σχεδιασμό για την Πολιτική Άμυνα, ξεκίνησε η υλοποίηση της Άσκησης ΤΑΜΣ«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ– 20» ΤΑΑΣ «ΑΝΤΙΟΧΟΣ – 20» στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής Ιορδάνης, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την άμεση ανταπόκρισή τους και ευχήθηκε επιτυχία στην ολοκλήρωση όλων των ασκήσεων που περιλαμβάνονται. «Η ενεργητική συμμετοχή των στελεχών, αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και το υψηλό αίσθημα ευθύνης όλων των εμπλεκομένων φορέων», τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...