Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ



Αριδαία, 2/8/2016

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ

Το έμπρακτο ενδιαφέρον της για το Νηπιαγωγείο Πολυκάρπης δείχνε ο Δήμος Αλμωπίας.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστος Γεωργίου επισκέφθηκαν το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν παλιότερα ο Παιδικός Σταθμός του χωριού που σήμερα δεν λειτουργεί. 
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να πραγματοποιήσουν αυτοψία στον χώρο ώστε να φιλοξενηθούν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, καθώς το κτίριο που στεγάζονται μέχρι σήμερα παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες, όπως για παράδειγμα με τη σκεπή που έχει υποστεί σημαντικές φθορές λόγω παλαιότητας.
Έτσι, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν άμεσα κάποιες απαραίτητες εργασίες, όπως ο ελαιοχρωματισμός των χώρων, η επισκευή κάποιων μικρών φθορών και ο ευπρεπισμός του περιβάλλοντα χώρου, ώστε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να φιλοξενήσει το Νηπιαγωγείο του χωριού.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Πριν λίγο καιρό γονείς μου είχαν αναφέρει τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νηπιαγωγείο. Ανταποκρινόμενη στο αίτημα των συμπολιτών μας, η Δημοτική Αρχή προχωρά άμεσα στην υλοποίηση της παραπάνω λύσης με στόχο να απολαμβάνουν οι μικροί μαθητές καλύτερες συνθήκες».


ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Αριδαία, 2/8/2016

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ
ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δήμου Αλμωπίας στο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε όσον αφορά στην άρδευση της Πολυκάρπης.
Συγκεκριμένα, σημειώθηκε σημαντική βλάβη στη γεώτρηση που βρίσκεται στην περιοχή «Νταμάρι», με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν πολλά στρέμματα με καλλιέργειες. Για το ζήτημα που προέκυψε ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος με παρέμβασή του σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Αβραμίκα έδωσε άμεση λύση.
Για την επίλυση του προβλήματος έγινε επέκταση του δικτύου κατά 100 μέτρα, ώστε να συνδεθεί με την γεώτρηση της περιοχής «Πασχαλίδη».
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Η Δημοτικής μας Αρχή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή με στόχο την επίλυση όσο το δυνατόν περισσότερων ζητημάτων. Με το πρόβλημα που προέκυψε στην Πολυκάρπη, κινδύνευσαν πολλά στρέμματα με καλλιέργειες.  Ωστόσο, η παρέμβασή μας ήταν άμεση και αποφύγαμε τα χειρότερα. Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό κλίμα, εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγρότες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες».


Ο Γιάννης Σηφάκης κεντρικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενεργειακό νομοσχέδιο στη Βουλή



Ο Γιάννης Σηφάκης κεντρικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο 
«Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης - Διατάξεις για το νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό των κλάδων προμήθειας και διανομής στην αγορά του φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή
Το νομοσχέδιο περιέχει αλλαγή του τρόπου στήριξης των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με συμμετοχή τους στην αγορά προς όφελος της ανάπτυξης τους για να επιτευχθούν οι στόχοι της χώρας ως το 2020 αλλά και η προστασία του τελικού καταναλωτή από υπέρογκες χρεώσεις μέσω του ΕΤΜΕΑΡ. 
Ακόμη ρυθμίζει θέματα που απασχολούν τις ΑΠΕ λύνοντας ώριμα αιτήματα χρόνων. 
Ρυθμίζει θέματα φυσικού αερίου και εισάγει ρυθμίσεις Υπουργείου Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Εργασίας, Πολιτισμού και άλλες διατάξεις. 

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τη Συντονιστική Επιτροπή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Π.Ε. Πέλλας



Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τη Συντονιστική Επιτροπή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Π.Ε. Πέλλας  

Η Συντονιστικής Επιτροπή του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» της Π.Ε. Πέλλας επισκέφτηκε σήμερα (2/8) τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, για ενημέρωση και συνεργασία. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αποτελείται από τους κ. Διούδη Αντώνη (Πρόεδρο), Καλαϊτζή Αντώνη (μέλος) και Μπουνταγκίδη Ρωμέο (μέλος).

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση, για την πορεία του αναπτυξιακού προγραμματισμού και τα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Επεσήμανε ότι το σημαντικότερο έργο υποδομών για την Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία είναι το ενιαίο έργο των «παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας» το οποίο παρουσιάζει πλήρη μελετητική ωριμότητα και αναμένεται η χρηματοδότησή του από κεντρικούς οικονομικούς πόρους. Αποτελεί ένα σημαντικό έργο το οποίο η πολιτεία οφείλει στην Πέλλα η οποία δεν έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό. Για τη χρηματοδότηση του έργου χρειάζεται η συνεργασία και από κοινού διεκδίκηση με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της Πέλλας. Μάλιστα συμφωνήθηκε να ενημερώσει η συντονιστική επιτροπή τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Καμμένο προκειμένου να γίνουν ενέργειες για ένταξη του έργου προς χρηματοδότησης από τα αρμόδια υπουργεία.


Η Συντονιστική Επιτροπή πραγματοποιεί έναν κύκλο επαφών και συναντήσεων με φορείς και πρόσωπα της Π.Ε. Πέλλας για τη διάγνωση των τοπικών προβλημάτων και των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο του κόμματος και να καλύψει το «κενό» που υπάρχει λόγω έλλειψης τοπικού βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».  

Ημερίδα στο Δήμο Σκύδρας με θέμα: «Η αγροτική ανάπτυξη στο Δήμο Σκύδρας».



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής σας προσκαλούμε στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σκύδρας με θέμα:
«Η αγροτική ανάπτυξη στο Δήμο Σκύδρας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016, ώρα έναρξης 10:00πμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας.
Η παρουσία σας θα μας τιμούσε.


Η πρόεδρος της Ο.Ε.

Αικατερίνη Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας
Ο αντιπρόεδρος της ΟΕ

Δρ Νικόλαος Γρηγοριάδης, Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος
Αικατερίνη Ιγνατιάδου Δήμαρχος Δήμου Σκύδρας
Αντιπρόεδρος
Δρ Νικόλαος Γρηγοριάδης, Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσ/νίκης & Πρόεδρος Ελληνικής  Εταιρείας (ΕΔΕ)
Μέλος
Ιγνάτης Καραπαναγιώτης, Προϊστάμενος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Σκύδρας
Μέλος
Ελένη Ευαγγελίδου, Προϊσταμένη Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δήμου Σκύδρας
Μέλος
Γεώργιος Γαϊτάνης, Προϊστάμενος Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Σκύδρας ΔΑΟΚ.ΠΕ Πέλλας
Μέλος
Δρ Θωμάς Σωτηρόπουλος, Αναπληρωτής Ερευνητής Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας
Μέλος
Δρ Βλαδήμηρος Χριστοδούλου, Τακτικός Ερευνητής Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών
Μέλος
Μιχάλης Σιδηρόπουλος MSC, Γεωπόνος ΚΕΓΕ Σκύδρας
Μέλος
Ιωάννης Θεοδοσίου, Γεωπόνος –Δημοτικός  Σύμβουλος Δ. Σκύδρας
Μέλος
Ιορδάνης  Κιοσέογλου, Δ/ντής ΑΝ.ΠΕ.
Μέλος
Δρ Δημήτριος Στάθης, Αν. Καθηγητής ΑΠΘ / εκπρόσωπος  ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Μέλος
Σοφία Θεοδωρίδου, ΚΠΕ Εδέσσης - Γιαννιτσών

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ MORTON ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ



Οριστική λύση στο σύνδρομο Morton΄s  (μούδιασμα δακτύλων και πόνος στο πέλμα) δίνει το χειρουργείομε αφαίρεση του παθολογικού νεύρου.
«Η χειρουργική αφαίρεση του νευρινώματος και του νεύρου επιτυγχάνει ανακούφιση από τον πόνο» αναφέρειο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπαιδικός - Μικροχειρουργός  Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.

«Μετά το χειρουργείο, προσθέτει ο κ Ιγνατιάδης, είναι αναγκαίο για να αποφευχθεί τυχόν υποτροπή και για ταχύτερη επούλωση, ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει ειδική αγωγή και μέτρα προφύλαξης, όπως.
  • Να φορά ειδικό υπόδημα με το τακούνι μπροστά(πρόσθια υπερύψωση) για αποφόρτιση του προσθίου ποδός
  • Να κάνει τοπική διήθηση(με ένεση) στο σημείο της επέμβασης, κατά την πρώτη αλλαγή, με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες αιμοπεταλίων που λαμβάνονται από το πλάσμα του ίδιου του ασθενή με απλή αιμοληψία μόλις 8 ml αίματος και φυγοκέντρηση.
Η διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά , δεν έχει παρενέργειες και γίνεται στο ιατρείο. Κατά τη θεραπεία με τους παράγοντες που επιταχύνουν την επούλωση δεν επιτρέπεται ταυτόχρονη χρήση αντιβιοτικών, κορτιζόνης και αντιφλεγμονωδών».
                             ΣΥΝΔΡΟΜΟ     MORTONS
 Μουδιάζουν τα δάχτυλα των ποδιών σας και νιώθετε κάψιμο και πόνο στο πέλμα; Μην το αγνοείτε γιατί μπορεί να πάσχετε από το σύνδρομο Morton΄s!
Πρόκειται γι  ένα σύνδρομο  ευαισθησίας και πόνου που προσβάλει την περιοχή του πρόσθιου πέλματος, συνήθως στην φορτιζόμενη επιφάνεια  μεταξύ  του  τρίτου και του τέταρτου δάκτυλου.
«Το σύνδρομο Morton’s  προκαλεί την  αίσθηση εισδοχής  χαλικιού στην κάλτσα κάτω από  το δάχτυλο. Συχνότερα εμφανίζεται  στις μεσήλικες γυναίκες μεταξύ 3ου-4ου δακτύλου (80%) και μεταξύ 2ου-3ου δακτύλου (20%)» αναφέρειο   Δρ.Ιγνατιάδης.
Όπως εξηγεί ο κ Ιγνατιάδης ανατομικά πρόκειται για  πάχυνση του πελματιαίου νεύρου (σαν όγκος) που καταλήγει στα δάχτυλα των ποδιών και προκαλεί:
Øκάψιμο  στο μπροστινό πέλμα  του ποδιού
Ø  μούδιασμα στα  δάχτυλα
Ø συναίσθημα εισδοχής  χαλικιού κάτω από το δάχτυλο
            ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ    ΠΟΥ   ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Το σύνδρομο Morton’sφαίνεται να εμφανίζεται μετά από χρόνιο ερεθισμό, πίεση ή τραυματισμόσε ένα από τα νεύρα που οδηγούν στα δάχτυλα των ποδιών σας. Παράγοντες που φαίνεται να συμβάλλουν είναι:
ØΨηλά τακούνια η στενά παπούτσια. Ταψηλά τακούνια έχουν συνδεθεί με την ανάπτυξη του Morton, καθώς πολλοί ασθενείς ανακουφίζονται με την μείωση των τακουνιών και τα φαρδιά παπούτσια
ØΟρισμένα αθλήματα,όπως  τρέξιμο, τζόκινγκ  ή αναρρίχηση μπορεί να εκθέσει τα πόδια σε επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς 
ØΠαραμορφώσεις του άκρου ποδός. Οι άνθρωποι που έχουν κάλους, πτώση μεταταρσίων, σφυροδακτυλία, υψηλή καμάρες ή πλατυποδία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν το σύνδρομο.
 
Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι στο 20% του πληθυσμού των ΗΠΑ υπάρχει γονιδιακή προδιάθεση, υπάρχουν πόδια έτσι κατασκευασμένα που προδιαθέτουν στο σύνδρομο και λέγονται δάκτυλα Morton’s και ένα 70-80% αυτών παρουσιάζουν συχνά-πυκνά ευαισθησία και χρόνιους πόνους ποδός (μεταταρσαλγίες) χωρίς να σημαίνει ότι απαραίτητα θα κάνουν νεύρωμα Morton’s.
                     ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ    ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Το σύνδρομο Morton’s μπορεί να αντιμετωπιστεί αρχικά συντηρητικά και αν δεν υπάρξει ανακούφιση οριστική λύση δίνει το χειρουργείο.
Συντηρητικά:
ØΗ υποστήριξη με μικρά υπομετατάρσια υποστηρίγματα (μαξιλάρια ποδιών) πάτοι σιλικόνης ή αφρολέξ που τοποθετούνται μέσα στο παπούτσι σας και μπορεί να βοηθήσει να μειώσει την πίεση στο νεύρο. Αυτά μπορούν να αγοραστούν έτοιμα, ή καλύτερα ο γιατρός σας συνταγογραφήσει μια παραγγελία κατόπιν πελματογραφήματος, δηλαδή να κατασκευαστεί ένα ξεχωριστά σχεδιασμένο ένθετο παπουτσιών - φορμαρισμένο για να χωρέσει το ακριβές περίγραμμα του ποδιού
Ø Aντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να μειώσουν τη διόγκωση και την ανακούφιση του πόνου
ØΑνάπαυση-μείωση δραστηριοτήτωνγια μερικές εβδομάδες από το τρέξιμο, το χορό, την αναρρίχηση
Ø Ενέσεις. Μερικοί ασθενείς βοηθούνται προσωρινά από ένεση στεροειδών στην επώδυνη περιοχή.
Εάν οι συντηρητικές θεραπείες δεν έχουν βοηθήσει ή χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη

www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr,τηλ. 210 6974280,  κιν. 6944251529.

Εδεσσαϊκό Θέατρο: «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν φέτος το καλοκαίρι στη Γαβαλιώτισσα, στη μεγάλη γιορτή του Θεάτρου!»



«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν φέτος το καλοκαίρι στη Γαβαλιώτισσα, στη μεγάλη γιορτή του Θεάτρου!»

Πιστοί στο όραμά μας και με την υποστήριξή σας κινητήριο δύναμη,  συνεχίζουμε την πορεία μας βάζοντας κάθε φορά υψηλότερους στόχους.
Το μεράκι και η εργατικότητα που χαρακτηρίζει όλους όσοι ανήκουν στη μεγάλη αυτή θεατρική οικογένεια, στοιχεία που μαζί με την αστείρευτη αγάπη για την Τέχνη του Θεάτρου, έχουν καταφέρει να αναδείξουν το Εδεσσαϊκό Θέατρο ως ένα σύλλογο που πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και στις καρδιές του θεατρόφιλου κοινού.
Ανταποδίδοντας την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια,  αποφασίσαμε να διοργανώσουμε Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου από 18-28 Αυγούστου 2016. Μια πρωτοβουλία που αγκάλιασε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας καθώς ανταποκρίθηκε στην πρόταση συνεργασίας για την σωστή διοργάνωση του Φεστιβάλ, θέτοντας τις βάσεις για ένα θεσμό που γεννιέται φέτος  και που θα συμβάλει καθοριστικά στο πολιτιστικό έργο του Δήμου Έδεσσας. 
Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του ανοιχτού Θεάτρου Γαβαλιώτισσας προσδιορίζει ένα ζωντανό σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς, έτοιμο να υποδεχτεί θεατρικά σχήματα της ευρύτερης περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας,  δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να απολαύσουν αξιόλογες παραστάσεις. Ευελπιστούμε με τη δική σας συμβολή, το όραμα, η δίψα και η επιθυμία για δημιουργία παρόμοιων εκδηλώσεων, να γίνονται πραγματικότητα. Εμείς από την πλευρά μας, υποσχόμαστε πως θα προσπαθούμε συνεχώς να ανταποδίδουμε την στήριξη σας και την αγάπη σας με πολλούς τρόπους.
Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, ευχαριστεί τον Διευθυντή  της  ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε κο Τακατζόγλου Κωνσταντίνο για την άψογη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια του συλλόγου για Θεατρική ανάταση στην πόλη καθώς και τον Δήμο Έδεσσας για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα του Εδεσσαϊκού Θεάτρου σχετικά με την έγκριση χρηματοδότησης της αποστολής της Θεατρικής ομάδας στο Φεστιβάλ Κορίνθου.
Τέλος, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο εκλεκτό μέλος του συλλόγου μας Δημήτρη Γούλιο, που κατάφερε να διακριθεί στις προκριματικές εισαγωγικές εξετάσεις των τμημάτων Δραματικής σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. και ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!

Μεγάλη σύσκεψη ΟΠ και συνεταιρισμών στα Καλύβια της Πέλλας με συμμετοχή του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη



Κάτι γεννιέται  -  Ήταν καιρός
Πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών στα Καλύβια με συμμετοχή του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη
Συμμετείχαν η ΟΠ «Μέγας Αλέξανδρος» ( Καλύβια και Δροσερό), οι πρόεδροι των συνεταιρισμών Παλαιού Μυλοτόπου, Γαλατάδων, Πλαγιαρίου, Προφήτη Ηλία, οι γεωπόνοι κ. Βερυκούκης και Γαϊτάνης από την ΔΑΟΚ Πέλλας, ιδιώτες γεωπόνοι και πολλά μέλη ΔΣ συνεταιρισμών καθώς και αγρότες.
Ο βουλευτής εισηγούμενος παρότρυνε τους αγρότες να οργανωθούν και να εκπροσωπηθούν. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών και θα εκμεταλλευτούν  τις δυνατότητες που τους δίδονται με τα δυναμικά προϊόντα της Πέλλας και τον σημαντικό εξαγωγικό προσανατολισμό της περιοχής.
Τους παρότρυνε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα διάθεσης νωπών και χυμοποίησης που υπογράφηκε πριν λίγες μέρες  σε αντιστάθμισμα του Ρώσικου εμπάργκο.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για όλα τα θέματα, ζητήθηκε από τους αργότες η άμεση εκτίμηση των φετινών ζημιών από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, εκδηλώθηκε ανησυχία για τον τρόπο που μπορούν να γίνουν οι εκτιμήσεις μετά από τόσον καιρό. Οι παριστάμενοι εκτίμησαν ότι το φαινόμενο με τα «στέκια» με την έκταση που πήρε είναι σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας για την ίδρυση νέων ομάδων παραγωγών και οπωσδήποτε πρέπει η πολιτεία να παρέμβει αποφασιστικά. Όπως και με το φαινόμενο της εκτεταμένης μαύρης διακίνησης αγροτικών προϊόντων που παρατηρήθηκε ιδιαίτερα φέτος.
Οι αγρότες αποφάσισαν , με πρωτοβουλία της Ομάδας Παραγωγών «Μέγας Αλέξανδρος» να βρεθούν μέσα στην βδομάδα ξανά για να αρχίσουν τις διαδικασίες για την κοινή εκπροσώπηση τους.

Ακόμη οι γεωπόνοι της ΔΑΟΚ και οι ιδιώτες γεωπόνοι καθώς και ο οικονομικός σύμβουλος της ΟΠ Γιάννης Στογιαννίδης αναφέρθηκαν λεπτομερέστερα στο πρόγραμμα διάθεσης νωπών και χυμοποίησης αλλά και σε άλλα σημαντικά θέματα της αγροτικής οικονομίας της Πέλλας.  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...