Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α1: ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣΟ Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε μαζί με τον ανάδοχο το έργο με τίτλο «Μελέτη υδραυλική αγροτικών δικτύων» στο Αγρόκτημα της Σωσάνδρας.

Στόχος να διαπιστώσει την ολοκλήρωση των εργασιών και να δει τα προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο που προέκυψαν από το έργο.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε στον εργολάβο ότι πρέπει να αποκαταστήσει τις φθορές που προκλήθηκαν από τις εργασίες.


ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣΤην έμπρακτη συμπαράσταση και την καθολική στήριξη του δίκαιου αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Πέλλας, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής κ. Στέφανος Αβραμίκας, με αφορμή τη μετάβαση των αγροτών της περιοχής μας στην Αθήνα με σκοπό να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρουν σε δήλωσή τους, ο Δήμος Αλμωπίας θα σταθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι δεν αντέχουν άλλους φόρους και πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας των άδικων μέτρων που τους επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια και συνεχίζονται να τους επιβάλλονται.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Αλμωπίας θα προχωρήσει το πρωί της Τετάρτης σε συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου, χωρίς ωστόσο να παρεμποδιστεί η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, που βιώνουν κι αυτοί στο σύνολό τους τα δικά τους προβλήματα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ" ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥΣτην παρουσίαση του βιβλίου «Ταξιδιώτες του Αιώνα» της συντοπίτισσάς μας εκπαιδευτικού κ. Αφροδίτης Ευαγγελίδου παρέστη ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος την Παρασκευή 13/11 στην Ηπειρωτική Εστία της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση και είχε την ευκαιρία να χαιρετήσει την παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο έχει ιδιαίτερες αναφορές στην περιοχή μας, ενώ δέχτηκε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της συγγραφέως για την παρουσία του.

Την παρουσίαση του βιβλίου είχε αναλάβει ο φιλόλογος κ. Μπέσπαρης, ο οποίος υπηρέτησε για αρκετά χρόνια την εκπαίδευση στην Αριδαία.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣΣε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και παραγωγών πιπεριού από την Αλμωπία.

Ο σκοπός είναι η προώθηση αυτού του προϊόντος, το οποίο με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να διακινηθεί στην Ελληνική και διεθνή αγορά. Όπως ειπώθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αλμωπίας, στόχος είναι να γίνουν οι διαδικασίες ώστε το προϊόν να πάρει ονομασία προέλευσης και να συσκευάζεται στην περιοχή μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα γίνει παρουσίασή του σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες 22-25 Νοεμβρίου, όπου θα παραστεί ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σχετική ημερίδα στην Αλμωπία, όπου οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εκτενώς για όλα όσα τους αφορούν.ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΜΥΕΛΟΠΑΘΕΙΑ . ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗΟριστική λύση στην αυχενική μυελοπάθεια, η οποία οδηγεί σε βέβαιη αναπηρία αλλά και στον   θάνατο, δίνει η χειρουργική αντιμετώπιση με την μέθοδο της Πρόσθιας Αυχενικής Σωματεκτομής  !
Αυτό τονίστηκε από  κορυφαίους χειρουργούς σπονδυλικής στήλης στο  9ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης, το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Ναύπλιο.
« Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών σε όλο τον κόσμο η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη λύση στην αντιμετώπιση της αυχενικής μυελοπάθειας που ορθά έχει χαρακτηριστεί ως «σιωπηλός δολοφόνος» αναφέρει ο γνωστός  νευροχειρουργός-χειρουργός σπονδυλικής στήλης, επισκέπτης καθηγητής κ Ιωάννης Πολυθοδωράκης,ο οποίος μίλησε στο συνέδριο και προσθέτει.

«Οι ασθενείς εμφανίζουν σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων τους μετά την  επέμβαση κι αυτό αποδεικνύει ότι η μόνη λύση σε όσους διαγνωσθούν με μυελοπάθεια είναι η χειρουργική αντιμετώπιση, καθώς το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνά το 90%».
Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονεςη αυχενικήμυελοπάθεια,  προκαλείται από την στένωση του σπονδυλικού σωλήνα στον αυχένα, η οποία οδηγεί σε δυσλειτουργία του νωτιαίου μυελού με τελικό αποτέλεσμα την προοδευτική παράλυση των άνω και κάτω άκρων, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις στον θάνατο.
             ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ    ΝΟΣΟΥ
Τα συμπτώματα της αυχενικής μυελοπάθειας εμφανίζονται αργά και ύπουλα, πολλές φορές δεν υπάρχει καθόλου πόνος κι έτσι μπορεί ο ασθενής να καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει όταν έχει ήδη χάσει ένα μεγάλο μέρος της μυϊκής ισχύος και έχει πχ ατροφία στα χέρια.Αν επιτρέψουμε να προχωρήσει μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη παράλυση και ακόμη και σε θάνατο.
Η νόσος πλήττει  πιο συχνά τους άνδρες και εμφανίζεται σε μικρότερη ηλικία από ότι στις γυναίκες. Ακτινολογικά διαπιστώνεται στο 13% των ανδρών στην 3η δεκαετία της ζωής τους και στο 100% των ανδρών άνω των 70χρόνων. Στις γυναίκες η νόσος εμφανίζεται αργότερα με το 5% αυτών να εμφανίζει ακτινολογικές αλλοιώσεις την 4η δεκαετία της ζωής τους , ενώ ανεβαίνει στο 96% στις γυναίκες άνω των 70χρόνων.
 
Τα βασικά συμπτώματα είναι :
 • Μούδιασμα ή και αδυναμία στα χέρια (ειδικά δυσκολία στις λεπτές κινήσεις όπως το γράψιμο και το κούμπωμα στο πουκάμισο),
 • Δυσκολία στο περπάτημα, αστάθεια βάδισης, βαριά ή «μαγκωμένα» πόδια),
 • Δυσκαμψία, πόνος  στον αυχένα και  σε προχωρημένες περιπτώσεις, δυσκολία στην ούρηση, την αφόδευση και την σεξουαλική λειτουργία.ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ
 Οι αιτίες που ενοχοποιούνται για την πρόκληση της νόσου είναι:
 • Η εκφυλιστική στένωση που προκαλείται από την σπονδύλωση (εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα), που είναι η πιο συνήθης αιτία.
 • Οι φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η Ρευματοειδής αρθρίτιδα,
 • Η συγγενής στένωση,
 • Η οστεοποίηση του οπίσθιου επιμήκους συνδέσμου,
 • Οι κήλες μεσοσπονδυλίου δίσκου
 • Η σπονδύλωση
 • Ο τραυματισμός του αυχένα
 • Όγκοι
            ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ   ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Σύμφωνα με τον κ Πολυθοδωράκη η μέθοδος που έχει τα καλύτερα αποτελέσματα είναι η Πρόσθια Αυχενική Σωματεκτομή και Σπονδυλοδεσία.
Η μέθοδος αυτή  πραγματοποιείται σε ασθενείς με συμπτωματική, στένωση του αυχενικού σπονδυλικού σωλήνα και μυελοπάθεια που οφείλεται σε σπονδύλωση.
«Με την επέμβαση αυτή αφαιρούνται τα μεγάλα οστεόφυτα που πιέζουν τον νωτιαίο μυελό και τα νωτιαία νεύρα»εξηγεί ο κ Πολυθοδωράκης και προσθέτει
« Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να αφαιρεθεί σχεδόν ολόκληρο το σπονδυλικό σώμα και οι δίσκοι και στη συνέχεια να ανακατασκευασθεί η Σπονδυλική Στήλη. Η ανακατασκευή  γίνεται είτε με οστικό μόσχευμα είτε με ειδικό εκπτυσσόμενο κύλινδρο (τιτανίου ή πολυμερούς πλαστικού) που θα ενσωματωθεί με τους άλλους σπονδύλους για να επιτευχθεί η σταθερότητα και να αποκατασταθεί η λόρδωση της Αυχενικής Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης».
Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, μετομή 3-5 εκατοστών είτε επιμήκης είτε εγκάρσια και με τη χρήση ειδικού χειρουργικού μικροσκοπίου, υπό συνεχή νευροπαρακολούθηση και ειδικό ακτινοσκοπικό μηχάνημα.
Ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση μιας ειδικής πλάκας που σταθεροποιείται στην πρόσθια επιφάνεια των σωμάτων των σπονδύλων που βρίσκονται πάνω και κάτω από τους σπόνδυλους που έχουν αφαιρεθεί.
Ο χρόνος της χειρουργικής επέμβασης είναι συνήθως 2-4 ώρες ανάλογα με τον αριθμό σπονδύλων που θα χειρουργηθούν, ενώ η νοσηλεία  2-3 ημέρες. Ο ασθενής μπορεί να χρειασθεί να φορέσει αυχενικό κολάρο για 15-30 ημέρες.

www.brain-spine.grΤηλ :210 6826030

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...