Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ 125 c.c. ΠΟΥ ΚΛΗΡΩΝΕΙ Ο Μ.Χ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"


Δείτε το ολοκαίνουργιο μηχανάκι 125c.c που κληρώνει ο Μ.Χ.Σ. Προμάχων στα πλαίσια του Πολιτιστικού Ανταμώματος 2015, το οποίο μηχανάκι εκτίθεται απαστράπτον, στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Οι λαχνοί τιμώνται προς 1 ευρώ το ένα και διατίθενται σε κεντρικά σημεία των Προμάχων και στα γραφεία του συλλόγου.


ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ - "Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ"



Σε ένα άκρως ενδιαφέρον -για όσους διαθέτουν κεφάλαια αφού παγερά αδιάφορο έναν λαό ο οποίος έχει από καιρού διαζευχθεί με τον όρο καταθέσεις- ρεπορτάζ του Ποντικιού επιχειρείται να αναλυθούν οι συνέπειες αλλά και οι δυνατότητες επιβολής ενός κάπιταλ κοντρόλ που κατά πολλούς -είπαμε ποιους- είναι ένας εφιάλτης. . Μάλιστα αυτοί που θα επιβάλουν τον έλεγχο αυτόν θα είναι οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας επειδή δεν είμαστε καθόλου καλά παιδιά. Πού όμως βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα;

Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις αξιοποιώντας τρία πολύ ενδιαφέροντα άρθρα, τα οποία ο καθένας μπορεί να βρει στα ελληνικά:

♦ Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» την Τρίτη 16 Ιουνίου και ισχυρίζεται πως «Δεν ισχύει ότι τελευταία προθεσμία της Ελλάδας είναι η 30ή Ιουνίου».
♦ Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την ίδια μέρα στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg και εξηγεί «πώς θα λειτουργούσαν τα capital control», με αναφορές στα παραδείγματα της Κύπρου και της Ισλανδίας.
♦ Ένα άρθρο του Κωνσταντίνου Κατερινόπουλου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στην ελληνική εφημερίδα «Αυγή» και περιγράφει γιατί «Οι έλεγχοι κεφαλαίων δεν μπορούν να μας επιβληθούν ούτε αποτελούν όπλο των δανειστών στη διαπραγμάτευση».
Με οδηγό αυτά τα τρία άρθρα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε σε συνδυασμό, ας προσεγγίσουμε το τι ισχύει και τι όχι, υπό τη μορφή ερωταπαντήσεων.

Ποιος επιβάλλει κεφαλαιακό έλεγχο;

Με βάση το άρθρο 65 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε., ο μόνος αρμόδιος να επιβάλει έλεγχο κεφαλαίων, να ορίσει όριο αναλήψεων κ.λπ. είναι η Τράπεζα της Ελλάδος (Στουρνάρας). Όμως δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει μόνος του, αφού για την απόφαση αυτήν απαιτείται αίτηση της χώρας που θα επιβάλει τον έλεγχο αυτόν και συγκεκριμένα του υπουργείου Οικονομικών (Βαρουφάκης). Σύμφωνα μάλιστα με το «Spiegel», «αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε καν νόμος που να καθιστά ένα τέτοιο μέτρο δυνατό».
Ποιος... δεν μπορεί να επιβάλει κεφαλαιακό έλεγχο;
Οποιαδήποτε αρχή της Ε.Ε., διότι απαραίτητος όρος για την απόφαση αυτήν είναι η ομοφωνία – άρα απαιτείται η συναίνεση της χώρας που θα επιβάλει τον έλεγχο αυτόν.

Για ποιον λόγο μπορεί να επιβληθεί κεφαλαιακός έλεγχος;

Σύμφωνα με το άρθρο 64 παρ. 3 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε., μπορεί να επιβληθεί μόνο από ή προς τρίτες χώρες, όχι εντός της Ε.Ε., σύμφωνα δε με το άρθρο 66, που αφορά τις επείγουσες περιπτώσεις, χρειάζεται πρόταση της Κομισιόν και διαβούλευση με την ΕΚΤ, αλλά αφορά μέτρα εναντίον τρίτων χωρών, αν από την προς αυτές ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων προκαλούνται σοβαρές δυσχέρειες στην ΟΝΕ. Σε κάθε περίπτωση εξαιρούνται οι πληρωμές, οι οποίες δεν επηρεάζονται από τον έλεγχο αυτόν.

Ποια θα ήταν η επίπτωση ενός κεφαλαιακού ελέγχου;

Για τους μικροκαταθέτες πολύ μικρή. Στην Κύπρο το ελάχιστο ποσό ανάληψης ημερησίως ήταν 300 ευρώ, ενώ απαγορευόταν η αποστολή χρημάτων εκτός χώρας άνω των 5.000 ανά τρίμηνο. Ακόμη και με όριο ανάληψης 100 ευρώ ημερησίως και 3.000 μηνιαίως, ελάχιστοι μικροκαταθέτες θα είχαν πρόβλημα.
Ωστόσο το κόστος για τις επιχειρήσεις θα ήταν τεράστιο σε ό,τι αφορά τις λιανικές πωλήσεις, τον τουρισμό, τη βιομηχανία, τις εισαγωγές και κάθε τομέα της οικονομικής δραστηριότητας, με συνέπεια τη μη λειτουργικότητα της οικονομίας.

Μπορεί ο έλεγχος κεφαλαίων να οδηγήσει αυτόματα σε Grexit;

Σε καμιά περίπτωση, αφού, ακόμη και αν υπάρξει ανάγκη εισαγωγής ενός παράλληλου νομίσματος για λόγους εσωτερικών πληρωμών, η Ελλάδα θα παραμένει μέλος του ευρώ. Κανείς δεν μπορεί να την εξαναγκάσει να φύγει, αφού για την έξοδο προϋποτίθεται ελληνικό αίτημα.
Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν την κοινή παραδοχή ότι το Grexit μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια αστάθεια, τόσο η έξοδος από το ευρώ όσο και ο έλεγχος κεφαλαίων, που θα οδηγούσε ενδεχομένως μεσοπρόθεσμα στο Grexit, απαιτούν μια σαφή και αμετάκλητη πανευρωπαϊκή (και ελληνική) απόφαση.

Μπορεί η Ελλάδα να εξαναγκαστεί σε έλεγχο κεφαλαίων;

Μόνο αν η ρευστότητά της είναι αδύνατη με άλλον τρόπο. Στην περίπτωσή μας, μόνο αν σταματήσει η ροή χρήματος μέσω του ELA από την ΕΚΤ. Για να συμβεί αυτό, σύμφωνα με την «Αυγή», θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες – και όχι το κράτος – να κριθούν εντελώς αφερέγγυες. Ήδη γνωρίζουμε – διά χειλέων του κεντρικού τραπεζίτη της Ε.Ε. Μάριο Ντράγκι – ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Σύμφωνα πάντως με το Bloomberg, «αν η Ελλάδα χάσει μια πληρωμή χρέους, οι κεντρικοί τραπεζίτες πιθανότατα θα αποφασίσουν ότι οι τράπεζες δεν είναι πλέον σε θέση να λαμβάνουν έκτακτη χρηματοδότηση γιατί ο εγγυητής – το ελληνικό κράτος – δεν είναι φερέγγυο».

Ωστόσο υπάρχει, σύμφωνα με ρεπορτάζ, ήδη ειλημμένη απόφαση για κούρεμα της αξίας των εχέγγυων (collaterals) που οι ελληνικές τράπεζες προσκομίζουν στην ΕΚΤ για να δανειστούν. Η απόφαση αυτή δεν δημοσιεύεται για λόγους πολιτικούς – όσο πολιτικοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους η ΕΚΤ παρατύπως ασκεί ρόλο δανειστή και διαπραγματευτή στην ελληνική υπόθεση.
Άρα ο εξαναγκασμός της Ελλάδας να προσφύγει σε έλεγχο κεφαλαίων είναι μια αμιγώς πολιτική υπόθεση.

Όπως πάντως ισχυρίζεται ο Κατερινόπουλος: 

«Ωστόσο, στον βαθμό που η έκθεση των τραπεζών σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου είναι πολύ μικρή, μια τέτοια απόφαση θα είναι μη νόμιμη, θα κινείται εκτός του πεδίου της νομισματικής πολιτικής και θα εντάσσεται φανερά σε μια προσπάθεια της ΕΚΤ να υπαγορεύσει ή και να εκβιάσει έμμεσα την οικονομική πολιτική της χώρας. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να προσβληθεί από την κυβέρνηση και την ΤτΕ σύμφωνα με το άρθρο 263 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε. στο Δικαστήριο της Ε.Ε. και να πετύχουν αναστολή ισχύος της απόφασης της ΕΚΤ με το άρθρο 278» της ίδιας Συνθήκης.


Επιπλέον, σύμφωνα με το «Spiegel», η αποφασιστική ημερομηνία για την ΕΚΤ δεν είναι η 30ή Ιουνίου, αλλά η 20ή Ιουλίου. Το αργότερο μέχρι τη (για τότε) προγραμματισμένη αποπληρωμή των 3,5 δισ. στην ΕΚΤ, η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα πρέπει να έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Δεν υπάρχει όμως κανένας αυτοματισμός. Η ΕΚΤ θα πρέπει να διαβουλευτεί με το Eurogroup για το αν θα σταματήσει τη ρευστότητα μέσω του ELA. Κι εκεί οι Έλληνες θα είναι επίσης παρόντες, αφού και σε αυτό το επίπεδο απαιτείται ομοφωνία!



ΠΗΓΗ...http://klydonas.blogspot.gr

ΜΕ 178 "ΝΑΙ" ΚΑΙ 120 "ΟΧΙ" ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

  • Ψήφισαν 298, οι 178 τάχθηκαν υπέρ, οι 120 κατά 
  •  -
  • Υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή
  •  -
  • Τσίπρας:
  • «Είμαι πεπεισμένος πως ο ελληνικός λαός θα πει όχι στην πρόταση των δανειστών»
  •  -
  • Σαμαράς σε Τσίπρα: Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τη χώρα
  •  -
  • Μπουρλότο στη συνεδρίαση από τη Ζωή, ενώ μιλούσε ο Σαμαράς 
  •  -
  • Η πρόεδρος της Βουλής παραβίασε τον κανονισμό, αποχώρησε η ΝΔ, διεκόπη για λίγο η διαδικασία
  •  -
  • Δραματικό Σάββατο για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες
  •  -
  • Απορρίφθηκε η πρόταση για παράταση του προγράμματος μετά την Τρίτη
  •  
  • Eurogroup: Η ΕE παίρνει μέτρα για να αποφύγει διάχυση του κινδύνου
Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου. 
Συγκεκριμένα, η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, έλαβε 178 «ναι» και 120 «όχι», ενώ υπήρχαν και δύο βουλευτές που απουσίαζαν (Γιώργος Γαλέος της ΧΑ και Μαρία Αντωνίου της ΝΔ). Υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, ενώ κατά οι βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ το οποίο κατέθεσε δική του πρόταση, προκειμένου ο λαός να ερωτηθεί εάν δέχεται ή απορρίπτει και την ελληνική πρόταση.  
Αμέσως μετά την ψηφοφορία και την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετέβη στο προεδρικό μέγαρο και επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την έγκριση του δημοψηφίσματος από το Σώμα, προκειμένου αυτός να υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα σήμερα Κυριακή.
Μπουρλότο στη συνεδρίαση από την Κωνσταντοπούλου
Νωρίτερα και εν μέσω μιας πολύωρης και θυελλώδους συνεδρίασης το λόγο έλαβαν πολλοί βουλευτές και υπουργοί, ενώ η διαδικασία της συζήτησης ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα. 
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά η διαδικασία διεκόπη καθώς η πρόεδρος της Βουλής παραβίασε τον Κανονισμό και ανέβηκε στο προεδρείο ενώ δεν είχε δικαίωμα, μετά την ομιλία της που έκανε ως βουλευτής προκαλώντας την οξύτατη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ αλλά και του προέδρου του κόμματος που αντέδρασε οξύτατα και αφού η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν συμμορφωνόταν με τον κανονισμό, αποχώρησε μαζί με τους βουλευτές του. «Κυρία πρόεδρε να το πάρετε χαμπάρι το έχετε παρακάνει, δεν είστε δικτάτορας είστε πρόεδρος της βουλής και εσείς κύριε Τσίπρα να την μαζέψετε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς. 
Η συνεδρίαση διεκόπη για μερικά λεπτά και ύστερα από παρέμβαση και σχετική υπόδειξη του Αλέξη Τσίπρα η κυρία Κωνσταντοπούλου αποδέχθηκε ότι πρέπει να συμμορφωθεί με τον κανονισμό της Βουλής και αφού απολογήθηκε στο Σώμα παραχώρησε τη θέση της στον αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο. 
Τσίπρας: Δεν θα ρωτήσουμε τον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ για να απευθυνθούμε στο λαό
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αφού επιτέθηκε για μια ακόμη φορά σε αντιπολίτευση και δανειστές, κατηγορώντας τους ότι υπονόμευσαν τη διαπραγμάτευση, άφησε ανοιχτό παράθυρο για συμφωνία με τους πιστωτές, λέγοντας ότι, ακόμα και μετά το δημοψήφισμα, «στο τραπέζι θα παραμένει η συμφωνία».
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε ότι το δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας και πρόσθεσε: «Θα σεβαστούμε όλοι το αποτέλεσμα. Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και ταυτόχρονα τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης». Η απάντηση του ελληνικού λαού πρέπει να είναι πάνδημη, συνέχισε και επισήμανε ότι «δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισεμπλουμ για να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό και να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, για μια ακόμη φορά επέρριψε τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση και τη μη επίτευξη συμφωνίας στους δανειστές λέγοντας: «Διαπραγματευτήκαμε με ανοιχτά χαρτιά και με διάθεση συνεργασίας, με στόχο έναν έντιμο συμβιβασμό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι και προσωπικά έκανα ό,τι ήταν δυνατό. Στο τέλος επικράτησαν οι ακραίες φωνές μεταξύ των εταίρων και των θεσμών». Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως κάθε πολίτης αυτού του τόπου γνωρίζει πως η Ελλάδα έκανε ειλικρινή προσπάθεια διαπραγμάτευσης. «Από τις πρώτες μέρες της εκλογής μας δώσαμε σκληρή μάχη για τον λαό και την πατρίδα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «διαπραγματευτήκαμε με την πλάτη στον τοίχο σε συνθήκες πρωτοφανούς ασφυξίας».
Προς το τέλος της ομιλίας του τόνισε ότι η  απόφαση της κυβέρνησης  να εκφραστεί κυρίαρχα ο ελληνικός λαός δεν είναι απόφαση ρήξης με την Ευρώπη, αλλά ρήξης με τις πρακτικές που προσβάλλουν την Ευρώπη. «Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα σταθεί στο ύψος της ιστορίας του και θα πει όχι στο τελεσίγραφο» υπογράμμισε και επισήμανε ότι «θα στείλει και μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη». 
Σαμαράς: Κάνετε πραξικόπημα, καλείτε τον ελληνικό λαό να εγκρίνει την αποκοπή της Ελλάδας από το ευρώ και την Ευρώπη με ένα δημοψήφισμα παρωδία
Αμέσως πριν ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, είχε εξαπολύσει επίθεση στον κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι προχωρεί σε πραξικόπημα κάνοντας ένα δημοψήφισμα παρωδία, που καλεί τον λαό να αποφασίσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» αν θα βγει από το ευρώ και την Ευρώπη.

«Καλείτε το λαό να εγκρίνει ο ίδιος την αποκοπή του από την ΕΕ. Αυτό που θα κληθούν να πουν οι Έλληνες πολίτες δεν είναι ένα ναι ή ένα όχι στα 8,5 δισ. ευρώ που προτείνει η τρόικα ή η κυβέρνηση Τσίπρα» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Το λέω ξεκάθαρα, θέλουμε οι Έλληνες να είμαστε σταθερά στην καρδιά της Ευρώπης».

«Το δημοψήφισμα σέρνει τη χώρα έξω από την Ευρώπη» τόνισε, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί καλύτερης διαπραγμάτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η διαπραγμάτευση τελείωσε. Έβγαλαν τον υπουργό Οικονομικών έξω από το Eurogroup. Την παράταση που ζητήσαμε, δεν την πήραμε. Το βράδυ της Τρίτης θα είναι η χώρα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς την προστατευτική ομπρέλα της Ευρώπης» υποστήριξε και συμπλήρωσε:

«Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο, κ Τσίπρα. Φέρατε μια απαράδεκτη συμφωνία και οδηγείτε σε έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη. Η δική σας συμφωνία που φέρατε είναι χειρότερη από κάθε μνημόνιο. Έχετε ικανοποιήσει πλήρως και απολύτως όλες τις απαιτήσεις των δανειστών. Οκτώ φορές περισσότερα μέτρα λιτότητας από το email Χαρδούβελη. Προεκλογικά υποσχεθήκατε 11 δισ. για παροχές και φέρνετε μέτρα λιτότητας 8,5 δισ. ευρώ. Είναι ο δικός σας εφιάλτης, κ. Τσίπρα».

Και ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας: «Γιατί δεν φέρατε για το δημοψήφισμα τη δική σας πρόταση; Μήπως γιατί θα την καταψηφίζατε πανηγυρικά; Βάλατε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας στην πρόταση που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών σας δήλωσε ότι οδηγεί σε ανεργία, είναι υφεσιακή και το email Χαρδούβελη μπροστά της μοιάζει παιχνιδάκι».


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ" (Sideritis sp.) ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ



Το Δασαρχείο Έδεσσας ενημερώνει τους πολίτες της περιοχής μας ότι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις επιτρέπεται η συλλογή βλαστών φύλλων και ανθέων από «τσάι του βουνού»  (Sideritis sp.) από δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις της περιοχής μας μέχρι ποσού μισού κιλού (0,5) κατά συλλέκτη και κατά ημέρα. 

Επίσης απαγορεύεται αυστηρά η εκρίζωση του φυτού. Για τον λόγο αυτό όλοι οι συλλέκτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ψαλίδι κοπής, και να συλλέγουν μόνο τα επάνω 2/3 της κόμης ενώ το υπόλοιπο 1/3 θα πρέπει να παραμείνει άκοπο. Επίσης για την προστασία του είδους θα πρέπει σε κάθε φυτό (θύσανο) να αφήνονται τουλάχιστον 2-3 άνθη. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συλλογή ανθέων και τμημάτων φυτών από δάση και δασικές εκτάσεις της περιοχής μας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν από το Δασαρχείο Έδεσσας στο τηλ. 2381028342 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή την υπ’ αριθ. 32/2010 (ΑΔΑ:4ΙΦΜΙΑ0-Ρ) δασική απαγορευτική διάταξη, διαθέσιμη στο Διαδίκτυο. 

Επειδή σε ορισμένες περιοχές έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παράνομης συλλογής που θέτουν σε κίνδυνο το είδος παρακαλούμε τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την συλλογή, καθώς έχουν δοθεί οδηγίες στο προσωπικό του Δασαρχείου Έδεσσας να εφαρμόσει την ρυθμιστική διάταξη με ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρότητα.

Έδεσσα 25-06-2015
H προϊσταμένη 
Δασαρχείου Έδεσσας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Μ.Χ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητικές κοινότητες του Γυμνασίου Προμάχων, ευχαριστούν το Μορφωτικό Σύλλογο Προμάχων «ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ» για την οικονομική ενίσχυση που προσέφεραν στο Γυμνάσιο Προμάχων προκειμένου να υλοποιηθούν εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Γυμνασίου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...