Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΦΘΗΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ


Μια μάχη ενάντια στις διατάξεις που προωθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων εκτροφής χοίρων σε βάρος τόσο της ανθρώπινης υγείας όσο και της καλής διαβίωσης των ζώων έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη. Ενάντια στα μέσα που χρησιμοποιούνται από τις Πανευρωπαϊκές αγροτικές επιχειρήσεις, σε συμβούλους και βουλευτές που τάσσονται υπέρ αυτών των λογικών έχουν συσπειρωθεί σοσιαλιστές, οικολόγοι αλλά και συντηρητικοί στο πλευρό αγροτικών κοινοτήτων που ζημιώνονται οικονομικά. To «Pig Business» είναι ένα ντοκιμαντέρ με αυτό ακριβώς το θέμα. Επιχειρεί την προβολή των συνθηκών εκτροφής και τη διαμάχη των ξένων εταιριών, κολοσσών στον αγροτικό κλάδο με κατοίκους και μικροεπιχειρηματίες.

ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ...Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ



Ο Ιούλιος Βερν γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1828 στην Νάντη της Γαλλίας. Είναι ο συγγραφέας δεκάδων μυθιστορημάτων που είμαι σίγουρος πως πολλοί από εμάς έχουμε διαβάσει στα παιδικά μας χρόνια (ενδεικτικά μόνο από αυτά που έχω διαβάσει στα παιδικά μου χρόνια: 20.000 λεύγες κάτω από την Θάλασσα, μυστηριώδης νήσος, Ροβήρος ο κατακτητής, τα παιδιά του πλοιάρχου Γκραντ, μπροστά στη Σημαία, από την γη στην σελήνη, ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες, οι περιπέτειες της κας Μπράννιγκαν, ο δεκαπενταετής πλοίαρχος, ο φάρος στην άκρη του κόσμου).

" Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ".ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ HISTORY CHANNEL.


Δείτε ένα όμορφο ντοκιμαντέρ του History Channel,

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΥΡΟΒΛΗΤΗΣ




 Ο Άγιος Νικόλαος, είναι  μία από τις σημαντικότερες μορφές του Χριστιανισμού και από τους πιο αγαπητούς Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας με αμέτρητους ναούς προς τιμήν του.  Γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας 3ο αιώνα μ.Χ. και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού, Μαξιμιανού και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι και ευσεβείς και έλαβε αξιόλογη μόρφωση.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ




1. Καλά

Αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να τελειώσουν μια διαφωνία, όταν έχουν δίκιο και πρέπει να το βουλώσεις.

ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΕΣ



Ναρκωτικά και εφηβεία.

Η εφηβεία είναι η περίοδος της ζωής που αποκτάς πρωτόγνωρες εμπειρίες και σου αρέσει να δοκιμάζεις ΝΕΑ πράγματα.

Μέσα από αυτό το συναρπαστικό ταξίδι γνωρίζεις τον εαυτό σου, στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου και προσπαθείς να κατακτήσεις τους στόχους σου...

ΠΟΥΤΙΝ..ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΒΡΥΧΑΤΑΙ




Επίθεση εξαπέλυσε ο Πούτιν κατά των αμερικανοευρωπαϊκών κέντρων που προωθούν προπαγάνδα εναντίον του, για την δήθεν μείωση της δημοτικότητάς του, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

ΑΡΧΑΙΕΣ ΤΣΙΧΛΕΣ



Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν από τους πρώτους που ανακάλυψαν τη χαρά του να μασάς κάτι χωρίς να σκοπεύεις να το καταπιείς. Η μαστίχα βεβαίως έχει και κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες, βοηθώντας στη χώνεψη ας πούμε, αλλά η βασική της ιδιότητα είναι το συνεχές μάσημα χωρίς σκοπό.

ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΠΙΟ CULT ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ



Δύο πράγματα μου 'ρχονται στο μυαλό όταν αντικρύζω πράγματα που ανήκουν ή παραπέμπουν σε εκείνη την εποχή: ο μεγάλος μπασκετικός Άρης και οι βιντεοταινίες. Κι ας μην έζησα ιδίοις όμμασι τίποτα από τα 2. Μονάχα στο VCR, με τα αλλοιωμένα χρώματα και τα χιόνια στην οθόνη. Θεωρώ ότι αποτελούν 2 σύμβολα που συμπυκνώνουν, περιγράφουν και αντιπροσωπεύουν επάξια αυτή την εποχή.

"ΖΩ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ"

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΚΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

"Η ΠΡΕΣΠΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.......ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ"...ΚΡΥΦΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ


Χθές η εκπομπή “Πρωταγωνιστές” είχε τίτλο “Από την κρίση στη φύση”
Ήταν στην ουσία ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα.
Φυσικά οι αναφορές γινόταν πάντα με τοπωνύμια..

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ!!!


 «Κάτι τους φοβίζει και απαγορεύουν την είσοδο στο εσωτερικό του λόφου του Αμφείου» δηλώνει ο Αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που ανακάλυψε την βαθμιδωτή πυραμίδα, αλλά που δεν ολοκλήρωσε, καθώς…

ΕΡΕΥΝΑ...ΜΟΝΟ ΤΟ 1% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ.

ΈΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: Μόνο το 1% των νέων είναι χαρούμενο
Έχουν μέλλον οι νέοι; Σε άλλους καιρούς θα ήταν μια χωρίς νόημα ερώτηση. Γιατί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η νέα γενιά παραπέμπει στο μέλλον, είναι το μέλλον. Αλλά για τους σημερινούς νέους το μέλλον προβλέπεται να έχει πολλή ξηρασία και η – όπως αποδείχθηκε επίπλαστη – ευημερία και η αισιοδοξία προηγούμενων δεκαετιών έχουν δώσει τη θέση τους στην οργή και στην απελπισία.

"ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ" ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

ΒΙΝΤΕΟ: «To Άστρο των Χριστουγέννων» στο Πλανητάριο
Μία γνωστή ψηφιακή παράσταση για όλη την οικογένεια θα παρουσιάσει και φέτος το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την περίοδο των Χριστουγέννων 2011 και την Πρωτοχρονιά του 2012. Πρόκειται για το επίκαιρο «‘Άστρο των Χριστουγέννων», που υπόσχεται να γεμίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων με το εορταστικό πνεύμα.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΓΙΑ...ΟΣΚΑΡ!!!

Άνθρωποι με ιδιαιτερότητες για… όσκαρ [φωτο]
Λένε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...