Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΤΑΞΙΔΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΓΙΑ TRAVEL BLOGGERS ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ



Αριδαία, 17/3/2016

ΤΑΞΙΔΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΓΙΑ TRAVEL BLOGGERS ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ

Ταξιδιωτικοί bloggers και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην Αλμωπία από την Καθαρά Δευτέρα 14.03.2016 έως την Πέμπτη 17.03.2016 στο πλαίσιο του ταξιδιού εξοικείωσης που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αλμωπίας. Στόχος του ταξιδιού ήταν να γνωρίσουν την πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου Αλμωπίας.
Οι θεματικές διαδρομές που ανακάλυψε η ομάδα περιλαμβάνουν μερικά από τα σημαντικότερα σημεία φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της Αλμωπίας που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τους καταρράκτες της Κουνουπίστας και της Τζένας, το Λαογραφικό Μουσείο, τους οικισμούς Ξιφιανή, Αετοχώρι και Χρυσή, τους ιερούς ναούς Αγίου Δημητρίου και Αγίου Ιωάννη και το κάστρο της Χρυσής.
Η δράση είναι ενταγμένη στο διασυνοριακό έργο «living history, living nature II» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.
Οι βασικές δράσεις που υλοποιούνται από μεριάς του Δήμου Αλμωπίας στο πλαίσιο του έργου είναι:
- Ωρίμανση της ανάδειξης/αποκατάστασης του Κάστρου της Χρυσής
- Ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου
- Μελέτη συνολικής ανάδειξης του Σπηλαιοβάραθρου στα Λουτρά Λουτρακίου
- Οργάνωση εργαστηρίου αρχιτεκτονικής για τη διαμόρφωση των τόπων των Διασταυρώσεων της Ιστορίας και της Φύσης στην Αλμωπία
- Διοργάνωση περιοδειών για την εφαρμογή μεθόδων crowd sourcing








ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ




Την άποψή του για το ισχύον σήμερα εκλογικό σύστημα ανάδειξης βουλευτών και Κομμάτων, καθώς και ποιο είναι κατά τη γνώμη του το δικαιότερο εκλογικό σύστημα, ζήτησε από τον Γιώργο Καρασμάνη,   τοπικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.

          Η απάντηση του Βουλευτή και πρώην Υπουργού, ήταν η εξής:   

Γιώργος Καρασμάνης: «Κατά την προσωπική μου άποψη, το ισχύον εκλογικό σύστημα δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού βιώσιμων Κυβερνήσεων – αυτό δηλαδή που ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες περιόδους έχει ανάγκη η χώρα. Άλλωστε, η μακρά κοινοβουλευτική μου θητεία και η εμπειρία μου για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, με έχουν πείσει ότι αυτό ακριβώς έχουμε ανάγκη: Ισχυρές Κυβερνήσεις και πολιτική σταθερότητα που είναι το Α και το Ω για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας.
          Όμως, ενώ για τα μικρότερα Κόμματα το σύστημα είναι αναλογικό, το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο Κόμμα, αποδυναμώνει σημαντικά το δεύτερο  και, συνεπώς την μείζονα αντιπολίτευση. Από την άλλη μεριά, αν πάμε στην απλή αναλογική που χαϊδεύει τα αυτιά ορισμένων ως το πλέον δικαιότερο σύστημα, θα έχουμε ως αποτέλεσμα ένα μωσαϊκό Κομμάτων στο Κοινοβούλιο και μια Κυβέρνηση πολυκομματική που θα άγεται και θα φέρεται από τα δεκανίκια που εκάστοτε θα την στηρίζουν.
          Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης για την ανάδειξη των Βουλευτών, άποψή μου είναι ότι οι μεγάλες εκλογικές Περιφέρειες, πρέπει να διαιρεθούν σε μικρότερες , ώστε ο ψηφοφόρος να έχει άμεση σχέση με τον Βουλευτή, να τον γνωρίζει καλά και αυτός να είναι υπόλογος μόνον στον ψηφοφόρο του και όχι στα οργανωμένα συμφέροντα. Επίσης πιστεύω ότι οι υποψήφιοι Βουλευτές σε κάθε Νομό θα πρέπει να τριπλασιαστούν, ώστε να μην αποτελούν μια κλειστή ¨κάστα¨ και ο πολίτης να έχει αναλογικά περισσότερες επιλογές.
          Επειδή δε, γίνεται μεγάλος λόγος για μείωση του αριθμού των Βουλευτών από 300 σε 200- άλλοι λένε σε 150, άλλοι σε… 100 – αφού το θέλουν ας τους περιορίσουμε… αριθμητικά κατά την ποδοσφαιρική ορολογία σε μερικές… ενδεκάδες ομάδες, για να μπορεί κάθε μεγαλόσχημος οικονομικός παράγοντας να τους ελέγχει ευκολότερα και αποτελεσματικότερα. Ένα κοινοβούλιο χειραγωγημένο, πιστό υπηρέτη συμφερόντων όχι του λαού, αλλά προσώπων.
          Πάγια άποψή μου – και πριν μπω στην Βουλή – ήταν και παραμένει ότι ο Βουλευτής πρέπει να είναι απόλυτα ανεξάρτητος και αδέσμευτος… Και ότι για να επιτευχθεί αυτό, η Πολιτεία οφείλει να τον στηρίζει με όλα τα μέσα, να φύγουν από τη μέση χορηγοί και σπόνσορες, ώστε να μην εκβιάζονται από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να τραπεζώνουν ροδακινοπαραγωγούς, παραμονές των εκλογών προκειμένου να κατευθύνουν τη ψήφο τους.
          Γίνεται επίσης από κάποιους κύκλους πολύς λόγος για το κόστος λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας. Τους πληροφορώ ότι αυτό το κόστος δεν υπερβαίνει το 2‰ (δύο τοις χιλίοις και όχι το 2% δύο τοις εκατό) του συνολικού Κρατικού Προϋπολογισμού. Και αυτό αποτελεί μια αποστομωτική απάντηση σε όλους όσους μιλούν για μείωση του αριθμού των ελλήνων βουλευτών.
          Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τους λαϊκισμούς οι επιτήδειοι, που πολύ θα ήθελαν να χειραγωγήσουν τη Βουλή με εξαρτημένους από τα συμφέροντά τους Βουλευτές.»


10/03/2016

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Β.Α.


Ξεκινά η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής από την Π.Ε. Πέλλας στο πλαίσιο του Ε.Π. Ε.Β.Υ.Σ. του Τ.Ε.Β.Α.


Σχετικά με την πρώτη διανομή στα πλαίσια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ανακοινώνει ότι ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στους ωφελούμενους των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας.

Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παραλάβουν τρόφιμα νωπά (κοτόπουλα), ξηράς αποθήκευσης (φασόλια, φακές κ.ά.), φρούτα και είδη βασικής υλικής συνδρομής (απορρυπαντικό πλυντηρίου, υγρό πατώματος κ.ά.).

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21/3, την Τρίτη 22/3 και την Τετάρτη 23/3, ώρες 09:00 – 14:00, στους παρακάτω χώρους:

·         Για τον Δήμο Έδεσσας οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη από το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ολυμπιάδος 13, πίσω από το Διοικητήριο,

·         Για τον Δήμο Πέλλας, οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη από τον ισόγειο χώρο που βρίσκεται επί της οδού Πηνελόπης Δέλτα 17-19 (παλιό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών – παλιά αγορά), περιοχή 9ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών,

·         Για τον Δήμο Αλμωπίας,  οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη από το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αριδαίας για τα τρόφιμα ξηράς αποθήκευσης και τις εγκαταστάσεις της ΑΦΟΣ Αλμωπίας για τα νωπά τρόφιμα και,

·         Για τον Δήμο Σκύδρας οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη από τις αποθήκες της εταιρείας Πρ. Παυλίδη (ΝΕΑ ΜΕΛΙΣΣΑ) στο 2ο χλμ Σκύδρας – Γιαννιτσών.


Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα ενημερωθούν εξατομικευμένα με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, για τις ώρες προσέλευσης και τα είδη που θα παραλάβουν.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΕΛΛΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η Αναπτυξιακή Πέλλας αποτελεί σημαντικό φορέα υποστήριξης της τοπικής ανάπτυξης

                                                                                                 
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/3, η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πέλλας


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (16/3) η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Πέλλας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Προέδρου της ΑΝ.ΠΕ. κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα ημερήσιας διάταξης, έγινε απολογισμός των δράσεων που υλοποιήθηκαν από την Αναπτυξιακή, οι «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» και το «Πολιτιστικό Καλεντάρι» και αναφέρθηκαν τα νέα προγράμματα τα οποία πρόκειται να διεκδικήσει η Αναπτυξιακή Πέλλας για να χρηματοδοτήσει πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, το έργο «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων Community Led Local Development (CLLD) 2014 – 2020», το έργο «Development and support of local economy» καθώς και «η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για αποφοίτους μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της διασυνοριακής περιοχής με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και πρακτικών» (τα δύο τελευταία εντάσσονται στην πρωτοβουλία INTERREG-ΙΡΑ CBC), θα αποτελέσουν χρηματοδοτικές πηγές της νέας προγραμματικής περιόδου. Τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στο INTERREG έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2.000.000,00 €, ενώ, για το CLLD η Αναπτυξιακή Πέλλας θα διεκδικήσει το μεγαλύτερο δυνατό προϋπολογισμό για την χρηματοδότηση τοπικών αναπτυξιακών σχεδίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εξέλιξη της έναρξης των διαδικασιών για την διεκδίκηση των προγραμμάτων αυτών για την Πέλλα. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «…τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν πρέπει να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, να τονώσουμε την απασχόληση στους νέους και να δώσουμε ώθηση στην τοπική πραγματική οικονομία».


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Αντιπρόεδρος της ΑΝ.ΠΕ. κ. Δημήτρης Μπίνος, ο Δήμαρχος Έδεσσας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΠΕ. κ. Τάκης Γιάννου, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας κ. Φίλιππος Γκιούρος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Μάρκου, ενώ, τις εισηγήσεις των θεμάτων έκανε ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής κ. Ιορδάνης Κιοσέογλου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΙΙας ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας και Σωμάτων Ασφαλείας αποτελεί προϋπόθεση τοπικής ανάπτυξης

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον απερχόμενο Υποδιοικητή της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού


Συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο γραφείο του στο Διοικητήριο με τον Υποστράτηγο Σταύρο Τσερπέ ο οποίος μετατίθεται και προάγεται στη θέση του Επιτελάρχη της Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (Α.Σ.Δ.Υ.Σ.) στην Αθήνα.

Ο κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Τσερπέ και καλή δύναμη στο έργο του. Από την πλευρά του ο Στρατηγός ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα και για την κοινή αντιμετώπιση των θεμάτων ασφαλείας και πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο. Με την ευκαιρία ο κ. Τσερπές ευχήθηκε στον κ. Θεοδωρίδη καλή επιτυχία του στο δύσκολο έργο του, σε μια όμορφη και με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης περιοχή όπως είναι η Έδεσσα και ολόκληρη η Πέλλα, όπως ανέφερε.


Κλείνοντας, να αναφέρουμε, ότι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης θα παραβρεθεί στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας στην Έδεσσα.  

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΒΑΖΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ



       «Φρένο»  στην γήρανση του προσώπου αλλά και των μαλλιών αναμένεται να βάλει τα επόμενα χρόνια η ιατρική καθώς επιστήμονες ταυτοποίησαν πρόσφατα γονίδιο το οποίο ενοχοποιείται για το γκριζάρισμα των μαλλιών!
Η είδηση χαροποίησε εκατομμύρια ανθρώπους ανά την Γή, καθώς ο άνθρωπος κέρδισε μια ακόμη σημαντική μάχη στον αέναο πόλεμο με το χρόνο. Η ταυτοποίηση του γονιδίου IRF4   ήταν το αποτέλεσμα μεγάλης  επιστημονικής έρευνας που έκαναν  ερευνητές σε γενετικό δείγμα 6000 εθελοντών.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το γονίδιο IRF4   ελέγχει το χρώμα και την πυκνότητα των μαλλιών, αλλά και άλλα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες του δέρματος. Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να ανοίξει το δρόμο άμεσα  για νέες θεραπείες αντιμετώπισης της γήρανσης.
Μέχρι τότε όμως και αξιοποιώντας ένα καινούριο DNAtest, έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε αν ο οργανισμός μας έχει την προδιάθεση  να εμφανίσουμε αλωπεκία ή πρόωρο γκριζάρισμα!

Με  αυτό το DNAtestμπορούμε να προλάβουμε όχι μόνο την πτώση των μαλλιών αλλά και το πρόωρο γκριζάρισμα.

 
                      ALOPECIA   DNATEST
«Το AlopeciaDNAtest, όπως είναι το όνομα του, γίνεται πλέον στην Ελλάδα και μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για την προδιάθεση του ανθρώπινου οργανισμού στο ενδεχόμενο εμφάνισης αλωπεκίας αλλά και πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών» επισημαίνει ο   διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός διευθυντής της Advanced   Hair Clinics, κέντρου εξειδικευμένου στη μεταμόσχευση μαλλιών, όπου εφαρμόζεται με επιτυχία το AlopeciaDNAtest.
 Σύμφωνα με τους ειδικούς  το  Alopecia  DNA testαποκαλύπτει μορφολογικά χαρακτηριστικά της τρίχας και ενδεχόμενες παθογένειες, όπως η αλωπεκία. Ειδικότερα δείχνει την προδιάθεση για:

  • εμφάνιση αλωπεκίας
  • γκριζάρισμα (μέσω του γονιδίου IRF4 κ.ά)
  •  σχήμα τρίχας (μέσω του γονιδίου PRSS53)
  • πάχος της τρίχας (μέσω του γονιδίου EDANκ.ά)
 
 « Σύμφωνα με την παγκόσμια ιατρική  βιβλιογραφία στην εμφάνιση της αλωπεκίας, που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, εμπλέκονται ποικίλοι γενετικοί τόποι (γονίδια)» εξηγεί ο κ Βεκρής και προσθέτει.
«Ειδικότερα, περισσότερα από 70 γονίδια συνδέονται με το πρόβλημα, ενώ ο συνολικός αριθμός εκείνων που εξετάζουμε στην καινούρια γονιδιακή εξέταση είναι σημαντικά μεγαλύτερος».
Με το AlopeciaDNAtestσυνολικά εξετάζονται σχεδόν 500 γενετικοί τόποι (γονίδια) από την ανάλυση των οποίων μπορούμε να υπολογίσουμε ένα σκορ γενετικής διείσδυσης όσον αφορά την προδιάθεση της νόσου. Η ταυτόχρονη γονοτύπηση τόσο πολλών γενετικών τόπων είναι εφικτή μέσω της τεχνολογίας των microarraysχρησιμοποιώντας γενετικό υλικό του εξεταζόμενου.

                     ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ   ΑΓΩΓΉ
«Ανάλογα με το αποτέλεσμα  που μας δίνει το AlopeciaDNATestεπιλέγουμε και τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος. Αν η πιθανότητα τριχόπτωσης είναι σημαντική, προτείνεται η πρώιμη χορήγηση συντηρητικής αγωγής με τη φαρμακευτική ουσία μινοξιδίλη σε μορφή λοσιόν ή αφρού ή με τη φιναστερίδη που έχει αντιανδρογόνο δράση (μόνο σε νεαρούς άνδρες)» τονίζει ο κ Βεκρής και καταλήγει

« Σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή, τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην τριχόπτωση, σε άνδρες και γυναίκες, η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP(PlateletRichPlasma).
Η  θεραπεία βασίζεται στο αίμα του ίδιου του ασθενή και εφαρμόζεται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής . Αρχικά γίνεται αιμοληψία  και στη συνέχεια επεξεργασία του αίματος για να γίνει διαχωρισμός του πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος. Ακολουθεί ενεργοποίηση του πλάσματος και έγχυση στο τριχωτό της κεφαλής με τη μορφή μεσοθεραπείας.
Τα πλεονεκτήματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRPείναι σημαντικά καθώς:
  • Αναστέλλει την έναρξη της τελογενούς φάσης των τριχοθυλακίων
  • Αυξάνει το μέγεθος της διαμέτρου της τρίχας
  • Επιμηκύνει το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας (αναγενής φάση) με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μην πέφτουν πρόωρα
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRPεφαρμόζεται επικουρικά και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών και την επούλωση.

 www.advancedhairclinics.gr, τηλ (+30) 210 6980451.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ



Στη διεθνή έκθεση του Βερολίνου συμμετείχε η Π.Ε. Πέλλας


Πετυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, 9-13 Μαρτίου.

Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκπροσώπησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Κ.Μ. Γιάννης Τσίκος.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου οι οποίοι ενημερώθηκαν για το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής της Π.Κ.Μ. Επιπλέον, στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ. με bloggers παρατηρήθηκε η ζήτηση για εναλλακτικό τουρισμό, με σημείο αναφοράς τα Λουτρά Λουτρακίου, το όρος Βόρας και τις δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον της Πέλλας.

Ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους εκπροσώπους της Π.Κ.Μ. και τη Διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας Ευτυχία Αϊβαλιώτου με την οποία συζητήθηκαν οι μεγάλες προοπτικές ανάδειξης των τουριστικών προορισμών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων με έμφαση στον θεματικό τουρισμό. Στο περιθώριο της συνάντησης η κυρία Αϊβαλιώτου δέχθηκε ως δώρο εθιμοτυπίας ένα βιβλίο της Πέλλας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους η Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ενώ, σημαντικές επαφές πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιωάννης Γιώργος.

Την επόμενη εβδομάδα και, συγκεκριμένα, το διάστημα 23-26 Μαρτίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετέχει στην έκθεση MITT στη Μόσχα προσκαλώντας όσους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου επιθυμούν να παραβρεθούν στο ενιαίο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. όπου θα συμμετέχει η Π.Κ.Μ.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2381351386 (Γιάννης Τσίκος) και 2381351204 (Αναστασία Μπιρόζη).


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...