Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ετήσιος χορός του Λ. Ο. "Οι Άλμωπες"


Σεμινάριο Ζωής από τον ΦOA


Ο Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί για τον εορτασμό των 40 χρόνων, διοργανώνει ένα σεμινάριο με τη βοήθεια του ανθρωπιστικού οργανισμού Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές - σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, με σκοπό την εκπαίδευση αθλητών, προπονητών και γονέων στη βασική υποστήριξη ζωής! 
Γιατί να μάθετε κι εσείς πρώτες βοήθειες; Αφού υπάρχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχουμε γιατρούς, διασώστες, ασθενοφόρα...
Η θλιβερή απάντηση... αποδεικνύεται πως η χώρα μας έχει την τελευταία θέση στην Ευρώπη σε ανθρώπους που επιβιώνουν μετά από εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή.
Η λύση: Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ γιατί τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να πετάξουν. Δεν απαιτείται να είσαι υγειονομικός υπεύθυνος ή ενήλικος το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι άνθρωπος για να μάθεις να βοηθάς τον άγνωστο συνάνθρωπό σου ή τους αγαπημένους σου.
Σας προσκαλούμε στο αρχικό σκαλοπάτι εκμάθησης των πρώτων βοηθειών με σκοπό, στο εγγύς μέλλον, να αποκτήσουμε τον ΠΡΩΤΟ φορητό απινιδωτή της πόλης μας και να εκπαιδευτούν όλο και περισσότεροι πολίτες.
Ο Φ.Ο.Αριδαίας σας προσκαλεί σε ένα σεμινάριο ΖΩΗΣ!

Γνωστοποίηση κατανομής επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών 2018.


Γνωστοποίηση κατανομής επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών 2018.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στα πλαίσια εφαρμογής της υπ’ αριθ. 915/69142/15-5-2018 Υ.Α. (ΦΕΚ 1812 Β’/21-05-2018) του Υ.Π.Α.Α.Τ., καλεί του κτηνοτρόφους της περιοχής, με σκοπό να λάβουν γνώση ενυπόγραφα, σχετικά με τις επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις που τους κατανεμήθηκαν για την ΕΑΕ 2018, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. 873/55993/20-05-2015 Κ.Υ.Α. και κοινοποιήθηκαν στην Υπηρεσία μας.
Συγκεκριμένα,  οι κτηνοτρόφοι  των οποίων  η έδρα της εκμετάλλευσής τους βρίσκεται εντός της Περιφερειακής Ενότητα Πέλλας, καλούνται από σήμερα 12-12-2018 και για διάστημα 30 ημερών, στα γραφεία της υπηρεσίας μας, προκειμένου να λάβουν γνώση ενυπόγραφα, σχετικά με τα στοιχεία της κατανεμηθείσας βοσκήσιμης έκτασης.
Κτηνοτρόφοι των Δήμων Έδεσσας και Σκύδρας, θα προσέρχονται στα γραφεία της Έδεσσας (τηλ. 2381351217).
Κτηνοτρόφοι του Δήμου Αλμωπίας, θα προσέρχονται στα γραφεία της Αριδαίας (τηλ. 2384021330).
Κτηνοτρόφοι του Δήμου Πέλλας, θα προσέρχονται στα γραφεία των Γιαννιτσών (τηλ. 2381352318).
Σε περίπτωση διαφωνίας, ο κτηνοτρόφος έχει δικαίωμα να υποβάλει στη Δ.Α.Ο.Κ., αίτημα χωροταξικής ανακατανομής βοσκότοπου, έως τις 31-12-2018, σύμφωνα με την παραπάνω Υ.Α.. Παρόμοια αιτήματα που θα υποβληθούν μετά την ημερομηνία αυτή θα εξεταστούν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, το επόμενο ημερολογιακό έτος αιτήσεων.
Σε περίπτωση μη προσέλευσης και υπογραφής του κτηνοτρόφου εντός του παραπάνω 30ήμερου, θεωρείται ότι ο ίδιος αποδέχεται την κατανομή επιλέξιμων βοσκοτόπων, ως έχει και χάνει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση χωροταξικής ανακατανομής για το επόμενο έτος.

Ανάρτηση Καταστάσεων Πληρωμής της Δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία



Ανάρτηση Καταστάσεων Πληρωμής της Δράσης 1.2  Βιολογική Κτηνοτροφία, (Ανειλημμένες υποχρεώσεις Μέτρου 2.1.4., Δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2007-2013 – Καν (ΕΚ) Λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες-Νησιά Αιγαίου),  για το έτος εφαρμογής 2016 (5ο έτος).

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018 αναρτήθηκαν στον χώρο ανακοινώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας (2ος όροφος , Διοικητήριο, 'Εδεσσα) και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Αριδαίας (Αγροτικό Κτηνιατρείο, 1Ο χλμ. Αριδαίας – Τσακώνων)  Καταστάσεις Πληρωμής των δικαιούχων της Δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία για το έτος εφαρμογής 2016 (5ο έτος), προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.
Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν 2   δικαιούχους.
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι δικαιούχοι και ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται   στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Αριδαίας (Αγροτικό Κτηνιατρείο, 1Ο χλμ. Αριδαίας – Τσακώνων, τηλ. 2384021330).
                                                                                                                        Ο Δ/ΝΤΗΣ


                                                                                                                    ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ ΤΡΥΦΩΝ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...