Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





Μια γριουλα παει στο νοσοκομείο με σφαίρα στο αριστερό γόνατο. Της λέει ο γιατρος:
-Τι έγινε γιαγια;ποιος σε πυροβόλησε;
-

ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.ΑΦΑΝΤΟΣ Ο "ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ" ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ  ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ...

ΒΙΝΤΕΟ.."JINGLE BELLS" ΑΛΑ BOLLYWOOD !!!



VIDEO: Jingle Bells αλα Bollywood!
Πρόκειται για ένα παλιότερο βιντεάκι το οποίο είχε κάνει θραύση και έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα λόγω των ημερών...

ΣΑΡΚΟΖΙ.."ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ" ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ.


20111221-135057.jpg
Όλοι φανταζόμασταν πως μεγάλες εταιρείες όπως η Sony, η Fox, η Universal αλλά και η ένωση δισκογραφικών εταιρειών των ΗΠΑ θα ήταν ενάντια στην πειρατεία.

ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ...ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ


Μερικές φορές οι άνθρωποι κάνουν τρελά πράγματα στην τηλεόραση μόνο και μόνο για να αυξηθεί η θεαματικότητα. 

Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια αληθινή ιστορία και ότι έγινε στην Ιαπωνία, κάποιοι άλλοι λένε ότι έγινε στην Κορέα ή ακόμα και στην Ταϊλάνδη ή σε κάποια ανατολική χώρα…..

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΗΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΦΟΡΙΑΣ


ierosagon796 200x140 Πως να ξεκολλήσετε το σήμα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου...Για να ξεκολλήσετε το αυτοκόλλητο σήμα κυκλοφορίας από το τζάμι του αυτοκινήτου σας…

ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΑΝΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ


Οι ανάγκες των ανδρών σίγουρα αλλάζουν ανά δεκαετία. Πώς όμως βλέπουν τις γυναίκες στα 20, 30, 40;

24 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ


Μπορεί να μην φαίνονται ιδιαίτερα πρακτικά, αλλά σίγουρα δίνουν έναν διαφορετικό αέρα σε όσες τολμήσουν να τα φορέσουν… 

"ΓΟΥΡΟΥΝΑ" ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΚΑΖΙΑ


Το γρηγορότερο quad-bike στον κόσμο που σίγουρα τραβάει τα βλέμματα και μία τιμή που αγγίζει τα 202.891 ευρώ, δυστυχώς δεν θα μπορεί να οδηγηθεί στους δρόμους.

ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.



Η Κλίντον αναγκάστηκε να μιλήσει αφού βγήκε το βίντεο της φρίκης από το Russia Today, την ίδια ώρα που δεν έχει βγάλει άχνα από τις δεκάδες νεκρούς, διαδηλωτές και Χριστιανούς που εκτελούνται εν ψυχρώ από τους “νικητές της επανάστασης”. Από τους α λα Κλίντον Δημοκράτες.

22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ..Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ


abstract_0108-254845
Η αποψινή νύχτα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, η πρώτη «επίσημη» νύχτα του χειμώνα, θα είναι η μεγαλύτερη του έτους, καθώς θα έχει διάρκεια 14 ωρών και 29 λεπτών.
Σήμερα, ο Ήλιος θα φθάσει στο σημείο της ετήσιας τροχιάς του που ονομάζεται «Χειμερινό Ηλιοστάσιο», οπότε αρχίζει και επίσημα η εποχή του χειμώνα. Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο δεν «πέφτει» πάντα την ίδια ημερομηνία από ημερολογιακής πλευράς, αλλά κυμαίνεται μεταξύ της 20ής και της 23ης Δεκεμβρίου. Η τελευταία φορά που το Χειμερινό Ηλιοστάσιο έπεσε στις 23 Δεκεμβρίου, ήταν το 190, ενώ η επόμενη θα είναι το 2303, σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο.
 Το χειμερινό ηλιοστάσιο συμβαίνει ακόμη πιο σπάνια την 20ή Δεκεμβρίου, με την επόμενη φορά να είναι το 2080. Οι ημερολογιακές αυτές διακυμάνσεις οφείλονται στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, του οποίου το κάθε έτος έχει 365 ημέρες, εκτός από τα δίσεκτα έτη που έχουν 366 ημέρες.
Η Γη συμπληρώνει μία πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο σε περίπου 365,25 ημέρες. Κάθε μέρα η Γη βρίσκεται σε διαφορετική θέση από αυτήν που βρισκόταν την προηγουμένη, με αποτέλεσμα η διάρκεια των ημερών και των νυχτών να αυξομειώνεται μέσα στο έτος.
Στις 22-23 Σεπτεμβρίου, όταν ο ήλιος φτάνει στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο, υπάρχει ίση μέρα και νύχτα, αλλά στη συνέχεια σταδιακά αυξάνεται η «επικράτεια» της νύχτας σε βάρος της ημέρας. Στις 21-22 Δεκεμβρίου, ο ήλιος φθάνει στο νοτιότερο σημείο της τροχιάς του, που ονομάζεται χειμερινό ηλιοστάσιο. Από την ημέρα αυτή αρχίζει ο χειμώνας, ενώ στη συνέχεια ο ήλιος αρχίζει και πάλι να σκαρφαλώνει κάθε μέρα όλο και πιο ψηλά στον ουρανό, με αποτέλεσμα η ημέρα να κερδίζει ξανά το χαμένο «έδαφος», ώσπου στην εαρινή ισημερία της άνοιξης το φως και το σκοτάδι έχουν ίση διάρκεια.
Στη διάρκεια του χειμώνα, οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν πάνω στο βόρειο ημισφαίριο της Γης με πλάγιο τρόπο, γι' αυτό υπάρχει χειμώνας, ενώ το αντίθετο συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο, όπου εκεί υπάρχει καλοκαίρι. Στη διάρκεια της άνοιξης ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ισημερινό της Γης, οπότε και τα δύο ημισφαίρια δέχονται με τον ίδιο τρόπο της ζωογόνες ακτίνες του Ήλιου. Στη διάρκεια του καλοκαιριού ο Ήλιος ευνοεί το βόρειο ημισφαίριο, καθώς οι ακτίνες του πέφτουν πάνω μας περισσότερο κάθετα, οπότε ενώ εμείς έχουμε καλοκαίρι, στο νότιο ημισφαίριο έχουν χειμώνα.
Ο Ήλιος λατρεύτηκε από τους αρχαίους σαν θεός, καθώς εθεωρείτο ο δημιουργός των εποχών του έτους και των κυκλικών εναλλαγών που σχετίζονται με αυτές, από τη σπορά ως τη βλάστηση και από την ανθοφορία ως τη συγκομιδή, όπως αναφέρει ο κ. Σιμόπουλος.
Έτσι, όλοι ανεξαιρέτως οι λαοί καθιέρωσαν προς τιμή του Ήλιου διάφορες γιορτές, ιδιαίτερα στο μεταίχμιο των εναλλαγών από τη μια εποχή στην άλλη.
Σχεδόν παντού, οι μεγαλύτερες γιορτές γίνονταν στην εποχή του χειμερινού ηλιοστάσιου, που εθεωρείτο η γιορτή της γέννησης του Ήλιου. Κεντρική σημασία για τους Ρωμαίους είχε η γιορτή του «αήττητου ηλίου» (Sol Invictus) στις 25 Δεκεμβρίου, όταν εορταζόταν το γεγονός ότι ο ήλιος άρχιζε και πάλι να ανεβαίνει στον ουρανό και έτσι να μεγαλώνουν οι ημέρες. Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Πλανηταρίου, οι πρώτοι χριστιανοί, που ήσαν εκτός νόμου στη Ρώμη, κατέφευγαν κρυφά στις κατακόμβες τους, όπου αποφάσισαν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα την ίδια ημερομηνία, στις 25 Δεκεμβρίου, όταν οι Ρωμαίοι ήσαν απασχολημένοι με τις δικές τους γιορτές των Σατουρναλίων.
Το χειμερινό ηλιοστάσιο δεν συμβαίνει σήμερα στις 25 Δεκεμβρίου, όπως στην εποχή του Χριστού, αλλά στις 22 Δεκεμβρίου, επειδή αντικαταστάθηκε το παλαιότερο Ιουλιανό Ημερολόγιο, που είχε εισάγει ο Ιούλιος Καίσαρ από το 44 π.χ. και το οποίο είχε θεσπίσει το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά έχανε μία ημέρα κάθε 128 χρόνια. Το 1582, ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ' εισήγαγε ένα νέο ημερολόγιο, που πήρε το όνομά του (Γρηγοριανό) και το οποίο χάνει μόνο μία ημέρα στα 4.000 χρόνια. Με βάση το νέο ημερολόγιο, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο συμβαίνει σήμερα στις 22 Δεκεμβρίου

THE INSIDER

ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ


perierga.gr - Δύο χέρια είναι καλύτερα από... ένα!Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Xiaonan Sun ζωγραφίζει πορτρέτα διασήμων με έναν δικό του, εντελώς προσωπικό τρόπο!

"Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ".




Δείτε το παρακάτω διδακτικό έργο με τα παιδιά σας.

ΧΙΟΝΙ.10 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ


Χιόνι: 10 εντυπωσιακά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε (2)
Γνωρίζατε ότι κάθε Χειμώνα, ένα επτάκις εκατομμύριο (1,000,000,000,000,000,000,000,000) από κρυστάλλους χιονιού πέφτουν από τον ουρανό, και ότι χρειάζονται περίπου ένα εκατομμύριο μικρά σταγονίδια για να γίνει μια νιφάδα χιονιού; Όσο απλό κι αν φαίνεται με την πρώτη ματιά, το χιόνι είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ περίπλοκο φαινόμενο.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ


4 Ετών: Ο μπαμπάς μου ξέρει τα πάντα
Πατέρας και γιος (1)
Μια ενδιαφέρουσα και σε πολλές περιπτώσεις αληθινή παρουσίαση της σχέσης πατέρα και γιου σε κάθε ηλικία.

"ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ".




Ο ιερέας Joseph Mohr έγραψε το ποίημα που μετά έγινε χριστουγεννιάτικο τραγούδι με τον τίτλο Stille Nacht! Heilige Nacht!  το 1816, όταν διορίστηκε σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Αυστρία, στο Mariapfarr. Μετά από δύο χρόνια πήρε μετάθεση στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Oberndorf της Αυστρίας κι εκεί αποφάσισε να μελοποιήσει το ποίημα. Στις 24 Δεκεμβρίου του 1818 ζήτησε από το φίλο του Franz Gruber να σκαρφιστεί μια μελωδία και συνοδεία κιθάρας. Οι δύο άντρες το τραγούδησαν πρώτη φορά στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία του Αγίου Νικολάου με τον κύριο Mohr στην κιθάρα, με συνοδεία χορωδίας.

Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΙΝΙΚΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ...ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!


ΒΙΝΤΕΟ: Εκπληκτικός χορευτής στο Σινικό Τείχος
Θυμάστε τον Marquese Scott που «μάγεψε» το YouTube με τα χορευτικά του;

ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΝΕΤΕ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ


 
Ο Τέρι Μουρ ανακάλυψε ότι έδενε με λάθος τρόπο τα κορδόνια του σε όλη του τη ζωή. Εσείς;

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ

 ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΜΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...