Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας,

Σας καλούμε να έρθετε στις 31 Αυγούστου,  του έτους 2016,  ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00΄π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας,  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου  Αλμωπίας, για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1 Γενική αναμόρφωση (10η) προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2016 – Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

2 Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2016. 

3 Παραλαβή τμήματος “ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΥΤΑ 1ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ (ΧΥΤΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ) ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ”

4 Ορισμός πληρεξουσιου δικηγόρου για παράσταση  και έγκριση δαπάνης για  ανακοπή (Μονομελές Πρωτοδικείο Έδεσσας), αίτηση αναστολής και προσωρινής  διαταγής κατά   του πρώτου απογράφου εκτέλεστου της υπ΄αρ. 6/2016 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας  και ορισμός πληρεξουσιου δικηγόρου για παράσταση “Ανακοπή του από 26/7/2016 κατασχετηρίου εις Χείρας της Εθνικής Τράπεζας ( κατάθεση, συζήτηση,  για την πιο πάνω υπόθεση)”.

-΄Εγκριση δαπάνης για τις επιδόσεις από τον δικαστικό επιμελητή, για τις παραπάνω  πράξεις.

5 Ορισμός πληρεξουσιου δικηγόρου για  κατάθεση παρέμβασης σε ασφαλιστικά από το Δήμο Αλμωπίας  κατά της Εθνικής Τράπεζας τα οποία δικάζονται την 8/9/2016 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Έδεσσας.

6 ΄Εγκριση πρακτικών δημοπρασίας δημοτικών (πρώην σχολικών) αγροτεμαχίων Υδραίας

7 Καθορισμός των όρων δημοπρασίας δημοτικών (πρώην σχολικών) αγροτεμαχίων  Αλώρου


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΜΠΙΝΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Γιάννης Σηφάκης : Οι αγρότες της Πέλλας επιτέλους οργανώνονται - Οι πρώτοι 1000 τόνοι από την Πέλλα στην επισιτιστική βοήθειαΓιάννης Σηφάκης :  Οι πρώτοι 1000 τόνοι φρούτων από την Πέλλα στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας - Η Πέλλα ξυπνάει 

Συγκροτήθηκε σε σώμα  του προσωρινό ΔΣ του Συνδέσμου Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών Πέλλας
Συνάντηση του προσωρινού ΔΣ με την ΔΑΟΚ Πέλλας για να εκκινήσει η διαδικασία της επισιτιστικής 
Ο προσωρινός πρόεδρος Νίκος Μηνάς στην Αθήνα για επαφές με το Υπουργείο με την βοήθεια του Γιάννη Σηφάκη 
Συγκροτήθηκε η προσωρινή διοίκηση του Συνδέσμου Ομάδων παραγωγών και Συνεταιρισμών Πέλλας και καθόρισε τις διαδικασίες για την έγκριση του καταστατικού του Συνδέσμου μετά τις υπογραφές του συνόλου σχεδόν των ομάδων παραγωγών και ενεργών συνεταιρισμών της Πέλλας που συγκεντρώθηκαν για την ίδρυση του. 
Ακόμη ασχολήθηκε με τον αναγκαίο συντονισμό των διαδικασιών για να αρχίσουν οι ΟΠ και οι μεμονωμένοι αγρότες της Πέλλας να παραδίδουν προϊόντα στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ( συνεργασία με Δήμους και Περιφέρειες για δωρεάν διανομή φρούτων σε ευπαθείς ομάδες και χυμοποίηση). 
Ήδη η ΟΠ Φλαμουριάς ξεκινά δωρεάν διάθεση δαμασκήνων και ροδακίνων στον Δήμο Νεστορίου Καστοριάς, η ΟΠ «Μέγας Αλέξανδρος» θα παραδώσει σημαντικές ποσότητες προϊόντων, ο Μεγαπλάτανος, η Πιπεριά, το Δροσερό θα διαθέσουν άμεσα ποσότητες δαμασκήνων, ετοιμάζεται και ο ΑΦΟΣ Αλμωπίας  και πολλοί άλλοι.
Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση η Πέλλα θα παραδώσει στο πρόγραμμα άμεσα περί τους 1000 τόνους διαφόρων προϊόντων και μετά θα ακολουθήσουν ποσότητες για χυμοποίηση.
Να σημειωθεί ότι τις δύο προηγούμενες χρονιές η Πέλλα δεν παρέδωσε καμιά ποσότητα προϊόντων με αποτέλεσμα να «βγεί» από μόνη της από τις ωφέλειες του προγράμματος. Χαρακτηριστικά την περσινή χρονιά οι αγρότες της Ημαθίας εισέπραξαν, μέσω του προγράμματος, 11 εκατομμύρια ευρώ, οι αγρότες του Βελβεντού 2 εκατομμύρια ευρώ και οι αγρότες της Πέλλας ούτε ένα ευρώ γιατί καμιά Ομάδα Παραγωγών η μεμονωμένος αγρότης δεν αιτήθηκε ένταξη στο πρόγραμμα.  
Αποφασίστηκε επίσης ο Σύνδεσμος να ζητήσει την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται η νομοθεσία για την εργασία των αλλοδαπών εργατών παράτυπα διαμενόντων ( με τουριστικές βίζες κλπ) με εργόσημα, την παράσταση στην διοίκηση του ΕΛΓΑ για να ζητήσει επιπλέον παράταση για την πληρωμή των εισφορών του 2015 και να συζητήσει τον τρόπο που θα γίνουν οι εκτιμήσεις για τις φετινές ζημιές, να ζητήσει την συμμετοχή του Συνδέσμου στην διεπαγγελματική οργάνωση πυρηνοκάρπων που θα δημιουργηθεί και να δεί με ποιο τρόπο μπορούν να ιδρυθούν Ελληνορωσικές εταιρίες για να «σπάσει» το Ρώσικο εμπάργκο , σύμφωνα με τις συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο κυβερνήσεων κατά την επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στην Αθήνα. 


Παραλαβή των VOUCHERS για την εγγραφή των νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλμωπίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά την ανάρτηση, από την  ΕΕΤΑΑ των οριστικών αποτελεσμάτων για τους Παιδικούς Σταθμούς του ΕΣΠΑ 2016-2017, το ΚΕΚΠ-Α Δήμου Αλμωπίας ανακοινώνει ότι:
Η Διεύθυνση του ΚΕΚΠ-Α Δήμου Αλμωπίας υποδέχεται καθημερινά από ώρα 09.00π.μ. έως 14.30 τους ενδιαφερόμενους γονείς, για την παραλαβή των VOUCHERS για την εγγραφή των νηπίων (Κατηγορία Α2) στις Δομές επιλογής τους.
Οι ωφελούμενοι της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2016-2017» θα πρέπει:
1.      Να εκτυπώσουν την αξία τοποθέτησης (voucher) για κάθε παιδί.
2.      Να συμπληρώσουν και να υπογράψουν σε τρία αντίγραφα τη σύμβαση (με σίτιση) με τον φορέα.
3.      Να συμπληρώσουν και να υπογράψουν την εξουσιοδότηση προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α.   Α.Ε.
4.      Να προσκομίσουν τη βεβαίωση ότι έχουν εισαχθεί τα στοιχεία του Ερωτηματολογίου Εισόδου κάθε ωφελούμενου στην ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ και,
να απευθυνθούν, μέχρι και την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2016 στη Διεύθυνση του ΚΕΚΠ-Α στην κ. Τότσα Βασιλική, στον Α΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αριδαίας, Σωκράτους 2 – Αριδαία για την εγγραφή των παιδιών τους στις Δομές.

 Ο Πρόεδρος  του ΚΕΚΠ-Α


                                     Δόντσος Χρήστος

«Αυλαία για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Έδεσσα»
«Αυλαία για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Έδεσσα»

Με επιτυχία στέφτηκε το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Έδεσσα, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, τίμησε με την παρουσία του τόσο το Εδεσσαϊκό Θέατρο, όσο και τα θεατρικά σχήματα που παρουσίασαν έργα ποιότητας.
Το ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας έγινε για λίγες μέρες, κέντρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, βήμα έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας για τις Θεατρικές ομάδες που φιλοξενήθηκαν καθώς μέσα από ενδιαφέρουσες παραστάσεις παρουσίασαν έργα του σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου.
Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών για την ανταπόκριση των Θεατρικών σχημάτων στην πρόσκληση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου,  απονεμήθηκαν αναμνηστικά και διπλώματα συμμετοχής, ενώ μετά το πέρας των παραστάσεων, παρατέθηκε γεύμα στους φιλοξενούμενους συνοδεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με την υπόσχεση αμφότερων για ανανέωσης της Θεατρικής συνάντησης την επόμενη χρονιά.
Δυστυχώς, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κάποιες παραστάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν. Το Θεατρόφιλο κοινό πάντως,  θα έχει την ευκαιρία να τις απολαύσει καθώς η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, δεσμεύτηκε να προβεί σε ενέργειες, ώστε σύντομα, τα Θεατρικά σχήματα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην πόλη μας.
Την αυλαία του Φεστιβάλ έκλεισε η Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου την Κυριακή 28 Αυγούστου με την κωμωδία των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου «Φούστα-Μπλούζα» κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα των θεατών, καθώς ενθουσίασε η αμεσότητα των ηθοποιών και το σφρίγος με το οποίο ερμήνευσε ο καθένας το ρόλο του. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως αν και ερασιτέχνες, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν επαγγελματικά σχήματα. 
«Σκληρή δουλειά, συντονισμός, συνεργασία, αποτελεσματικότητα. Με βάση αυτές τις αξίες πορευθήκαμε και επιτύχαμε τον στόχο μας, της δημιουργίας αυτής της Θεατρικής συνάντησης και  την προώθηση της τέχνης του Θεάτρου στην πόλη μας. Η συμμετοχή και τα καλά σας λόγια, θα γίνουν δύναμη και κουράγιο δικό μας, ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να είμαστε αρωγοί της επικοινωνίας σας με το Θέατρο», είπε πριν την έναρξη της παράστασης η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου, ενώ παράλληλα εξέφρασε ευχαριστίες τόσο στο θεατρόφιλο κοινό για την έμπρακτη συμμετοχή , όσο και προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του εγχειρήματος και στήριξαν την ιδέα για δημιουργία Φεστιβάλ.
Τόνισε δε τη σημαντικότητα που έχει στα ερασιτεχνικά σχήματα, ο εθελοντισμός και η προσφορά ανιδιοτελούς και ακούραστης παρουσίας, ανθρώπων που εργάζονται όχι μόνο μπροστά αλλά και πίσω από τα φώτα της σκηνής, φέροντας ως παράδειγμα τον κο Λάζαρο Δαλκαλίτση, στον οποίον απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του στο σύλλογο.
Κλείνοντας, έδωσε ραντεβού με το κοινό για το Νοέμβρη, όπου η Κεντρική Σκηνή θα ανεβάσει νέα παραγωγή καθώς η λήξη του Φεστιβάλ σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας Θεατρικής περιόδου 2016-2017.
Στο πλάνο δράσης του συλλόγου συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η διοργάνωση σεμιναρίων για το μήνα Σεπτέμβρη καθώς και η επαναλειτουργία  του Θεατρικού Εργαστηρίου στις αρχές του Οκτώβρη. 

 


Ακρίτεια 2016


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...