Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Αγαπητά μου παιδιά,
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ξεπροβάλλουν νέοι στόχοι και νέες εμπειρίες. Θα πρέπει να έχετε πάντοτε κατά νου, ότι ο αγώνας ποτέ δεν πάει χαμένος, μετανιώνουμε μόνο για τις μάχες που δεν δώσαμε.
Όσον αφορά στη Δημοτική Αρχή την οποία εκπροσωπώ, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουμε ως Δήμος, όσα προβλήματα κι αν προκύπτουν εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, δεν πρόκειται να αφήσουμε τον τομέα της παιδείας στην τύχη του.
Ήδη έχουμε εφοδιάσει τα σχολεία με πετρέλαιο για τις κρύες μέρες του χειμώνα, εξασφαλίσαμε την καθαριότητα μέσα σε δύσκολες συνθήκες, προχωρήσαμε σε διαγραμμίσεις διαβάσεων και θα είμαστε παρόντες όποτε κι αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις για να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στις σχολικές μας κοινότητες.
Σεβαστοί δάσκαλοι και καθηγητές,
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δοκιμάζεστε όπως όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου και τα εμπόδια στην εξάσκηση του λειτουργήματός σας είναι μεγάλα. Παρόλαυτά, δεν είναι απροσπέλαστα αν αναλογιστείτε την ικανοποίηση που θα λάβετε όταν δείτε το χαμόγελο στα χείλη των μαθητών σας. Είμαι πολλά χρόνια εκπαιδευτικός και είχα την τύχη να βιώσω αυτό το συναίσθημα.
Φίλοι γονείς,
Στην προσπάθειά μας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας, σας θέλουμε δίπλα μας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνάτε και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρίσκονται οι μαθητές σε ένα υγειές περιβάλλον. Να είστε δίπλα στα παιδιά σας και να τους δίνετε απλόχερα την αγάπη και την φροντίδα σας που τόσο έχουν ανάγκη.
Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσω ότι αρωγοί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για να είναι όλα έτοιμα, στέκονται οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών κ. Χρήστος Γεωργίου (Α’Βάθμιας) και κ. Δημήτρης Βέσκος (Β’ Βάθμιας) οι οποίοι είναι στη διάθεση των σχολικών κοινοτήτων.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!

Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ



Επειδή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, όλες οι "ωραίες κοιμωμένες" των πολιτικών σχηματισμών της πατρίδας μας, ξυπνούν από το λήθαργο και θυμούνται να απευθύνουν τα μηνύματά τους προς τους παραμελημένους τους ψηφοφόρους, χρησιμοποιώντας τα διάφορα ενημερωτικά ιστολόγια,κατακλύζοντας τα με δεκάδες καθημερινά email, όπως ΚΑΙ το δικό μας, τα "Προμαχιώτικα Νέα" ΔΕΝ θα τους συνδράμουν, εκτός κι αν πληρώσουν 100(εκατό) ευρώ την κάθε ανάρτηση.(100 ΕΥΡΏ είναι ψίχουλα μπροστά στα εκατομμύρια των επιδοτήσεων που παίρνουν οι εθνοπατέρες).

Ευελπιστούμε έτσι με τα ελάχιστα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε από τους τυχόν διαφημιζόμενους, να πληρώσουμε το ρεύμα κάποιων δύστυχων συμπολιτών μας οι οποίοι αδυνατούν.
Οποιδήποτε άλλη ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου που δεν θα πληρωθεί, ΔΕΝ θα αναρτάται μέχρι το τέλος των εκλογών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ


Προς οριστική λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών
«Απέδωσαν καρπούς» οι συνεχείς παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας


Από την Αθήνα όπου είχε σημαντικές επαφές με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών λύνεται άμεσα.

Ειδικότερα, με διάταξη που εισάγεται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και σε ΚΥΑ που θα ψηφιστεί άμεσα, δίνεται η δυνατότητα στις Περιφέρειες να οργανώνουν τη μεταφορά μαθητών για τη νέα σχολικά χρονιά που ξεκινά αύριο, ως εξής:

Α. με ανάθεση κατά περίπτωση σε προσωρινούς μειοδότες που προκύπτουν από διαγωνισμούς που έχουν προκύψει,
Β. με ανάθεση σε μεταφορείς που ήταν την προηγούμενη χρονιά και
Γ. με νέα διαπραγμάτευση

Με την εξέλιξη αυτή και με την εισαγωγή διατάξεων για την ορθολογική κάλυψη τόσο των αδιάθετων δρομολογίων όσο και των νέων δρομολογίων, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων, με μεταφορά σε ομάδες δρομολογίων ή/και σε μεμονωμένα δρομολόγια δίνεται λύση τη στιγμή που πολλοί διαγωνισμοί έχουν κηρυχθεί άγονοι.

Πιο συγκεκριμένα, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες α) προέκυψαν νέες ανάγκες μετά την προκήρυξη των διαγωνισμών, β) υπάρχουν αδιάθετα δρομολόγια για τα οποία είτε δεν υποβλήθηκαν προσφορές είτε οι υποβληθείσες προσφορές κρίθηκαν μη κατάλληλες, γ) δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες στους εκκρεμείς διαγωνισμούς, η Οικονομική Επιτροπή μπορεί με απόφασή της είτε να παρατείνει την εκτέλεση των συμβάσεων, που ήταν σε ισχύ στις 30.06.2015, είτε να αναθέσει το σχετικό έργο με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Επίσης, στο τέλος του άρθρου 1 της ΚΥΑ24001/2013 προστίθεται παράγραφος ως εξής: «Η μεταφορά μαθητών των μουσικών σχολείων, των καλλιτεχνικών σχολείων και των σχολείων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης από τον τόπο διαμονής τους ή από συγκεκριμένο τόπο συγκέντρωσής τους στο σχολείο που φοιτούν και αντίστροφα πραγματοποιείται χωρίς τους χιλιομετρικούς περιορισμούς της παρ. 1 της ΚΥΑ 24001/11.06.2013 (ΦΕΚ Β’ 1149)».


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέφερε σχετικά: «Με την εξέλιξη αυτή και τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις δίνεται λύση στο πρόβλημα της φετινής μεταφοράς μαθητών που απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς τη στιγμή που ξεκινά, αύριο, η νέα σχολική χρονιά. Ακόμη, δίνεται σημαντική διέξοδος στη διαχείριση των περιπτώσεων των μαθητών που φοιτούν σε μουσικά σχολεία που αποτελούν ειδική κατηγορία δρομολογίων και είχαμε σοβαρό πρόβλημα στην Πέλλα. Οι παρεμβάσεις που έχω κάνει προσωπικά όλο το προηγούμενο διάστημα «απέδωσαν καρπούς». Σε κάθε περίπτωση η καλύτερη λύση για όλες τις Περιφέρειες και για την Π.Ε. Πέλλας είναι η συζήτηση των διαδικασιών που περιλαμβάνει ολόκληρο το έργο της μεταφοράς μαθητών να τεθεί σε νέα βάση. Άλλωστε, για το θέμα έχουμε κάνει σειρά συγκεκριμένων προτάσεων οι οποίες έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο. Επισημαίνω ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ειδικά, με τους μαθητές που μεταφέρονται με ταξί και πρόκειται για ΑμεΑ, μαθητές ειδικών σχολείων κλπ. τα οποία όμως πρόκειται να λυθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Απευθύνομαι λοιπόν στους μαθητές και στους γονείς τους και συστήνω υπομονή για λίγες ημέρες ακόμη ώστε να δοθεί λύση από το Υπουργείο στο πρόβλημα που ταλανίζει όλους τους εμπλεκόμενους και φυσικά τις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας που είναι επιφορτισμένες με το θέμα αυτό».

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Αύριο Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου2015, έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στα σχολεία των Προμάχων, θα γίνει ο καθιερωμένος κοινός Αγιασμός του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου στις 8.45 π.μ.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ



Διονύσης Σταμενίτης: «Τώρα πάμε πάλι την Ελλάδα μπροστά.  Βάζουμε την Πέλλα μπροστά»

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, 
Αγαπητές μου συμπολίτισσες, 
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου κρίνεται αν η χώρα μας θα διασφαλίσει οριστικά και χωρίς κραδασμούς την ευρωπαϊκή της πορεία και προοπτική ή αν θα βυθιστεί ακόμα περισσότερο στην αστάθεια και την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Οι προηγούμενοι 7 μήνες ήταν καταστροφικοί για την πατρίδα μας. Πολλά χάθηκαν. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι τα προβλήματα δεν λύνονται µε ευχολόγια, µε ψέµατα, µε πορείες και µε δημοψηφίσματα. Λύνονται µε σταθερότητα, συνεργασία, σχέδιο και δουλειά. Με ειλικρίνεια και προοπτική.
Εµείς είµαστε αποφασισμένοι να πάµε πάλι την Ελλάδα µπροστά, µε ενωµένους όλους τους Έλληνες. Δεν πρόκειται να αφήσουµε την Πατρίδα µας να συνεχίσει την καταστροφική πορεία που επέλεξαν για αυτήν ο κ. Τσίπρας και οι  συγκυβερνώντες του. Γιατί είµαστε η πολιτική δύναµη που βάζει πάνω από οποιοδήποτε κοµµατικό συµφέρον, το συμφέρον της Πατρίδας και του Έθνους. Βάζουμε πάνω από όλα το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον. 
Η Νέα Δημοκρατία έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησε στην Ευρωζώνη, σηκώνοντας τεράστιο πολιτικό κόστος. Αποδείξαµε ότι είµαστε η δύναµη της ευθύνης, της συνέπειας και της ενότητας. 
Τώρα πια οι ψηφοφόροι της Ελλάδας και της Πέλλας ξέρουν ποιος τους είπε ψέματα και ποιος πήγε την Ελλάδα πίσω. Ξέρουν ποια πολιτική δύναμη μπορεί να εγγυηθεί ότι την επόμενη μέρα των εκλογών η χώρα θα έχει κυβέρνηση, που θα είναι αποφασισμένη να λύσει τα προβλήματα που μας ταλανίζουν και να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. 
Για αυτό σας καλώ να στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και να δώσουμε, όλοι μαζί, τον αγώνα για πολιτική σταθερότητα, συνεργασία, ειλικρίνεια και προοπτική. Για να μπορέσουμε σε ένα υγιές και οικονομικά ασφαλές πλαίσιο να διεκδικήσουμε περισσότερα για τον τόπο μας, τον Νομό μας που όλοι αγαπάμε. 
Αυτοί μας γύρισαν πίσω. Τώρα πάμε την Ελλάδα μπροστά.  Βάζουμε την Πέλλα μπροστά!»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αλμωπίας και το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αλμωπίας. στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Στο Κ.Δ.Β.Μ του ΔήμουΑλμωπίας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:
(Αναφορά  στα προγράμματα Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας) 
ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΙΑΣ 
  ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων[ Διάρκεια: 25 ώρες
Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση Διάρκεια: 25 ώρες
Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν 25 ώρες
Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές 25 ώρες
Αστικοί λαχανόκηποι 25 ώρες
  ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) 50 ώρες
Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) 50 ώρες
Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25 ώρες
Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης 25 ώρες
  ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βασικά Γαλλικά Α1 50 ώρες
Βασικά Γερμανικά Α1 50 ώρες
Βασικά Γερμανικά Α2 50 ώρες 
Βασικά Ιταλικά Α1 50 ώρες
Βασικά Ιταλικά Α2 50 ώρες 
Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) 25 ώρες
Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2) 25 ώρες
Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25 ώρες
Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25 ώρες
Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25 ώρες
Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
Ιστορία της Τέχνης 25 ωρες
Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση) 50 ωρες
ΤΟΠΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
Βασικά Τουρκικά Επιπέδου Α1 50 ΩΡΕς
Ασθένειες και τρόποι αντιμετώπισης στη γεωργία 25 ωρες
Εκμάθηση γραφής BRAILLE σε άτομα με προβλήματα όρασης 50 ωρες
Θεατρολογία 25 ωρες
Εργαστήρι οικολογικής βαφής νημάτων και υφαντικής 50 ωρες

Τα προσφερόμενα προγράμματα θα ξεκινήσουν μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης  μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας. 
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στο Δήμο Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο) Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207 βρίσκονται οι βεβαιώσεις των εκπαιδευομένων για το εκπαιδευτικό ετος 2013-2014 και μεσα στο Σεπτέμβριο θα βρίσκονται και οι βεβαιώσεις για το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .
ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Οργάνωσης του ΚΔΒΜ Αλμωπίας ΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τηλ. 6973060793-2384350265

email: kdvm10@gmail.com

Δηλώσεις συμμετοχής: 
στο Δήμο Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο) Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, email: social@0598.syzefxis.gov.gr 
στο γραφείο του ΚΔΒΜ, Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας, κάθε Δευτέρα & Πέμπτη 8,00-14,00 τηλ. 2384350265:
Υπεύθυνος Οργάνωσης, Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ Α' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ


 Κάλεσμα για τη στελέχωση Κοινωνικού Φροντιστηρίου  για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων της περιοχής της Α' ΕΛΜΕ »

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας, αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς – μέλη της Ένωσης, συνταξιούχους συναδέλφους  και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, για εθελοντική προσφορά υπηρεσίας, προκειμένου να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο στην Έδεσσα, για μαθητές και μαθήτριες  Γυμνασίων - Λυκείων της περιοχής της Έδεσσας,  Αριδαίας και Σκύδρας
Η Α΄ΕΛΜΕ έχει ήδη διερευνήσει κι έχει πάρει θετική απάντηση απο το Δήμο Έδεσσας,ενώ θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στους Δήμους Αριδαίας και Σκύδρας για τη διασφάλιση σχολικού χώρου και του  απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη λειτουργία του Φροντιστηρίου.
Τα τμήματα θα συγκροτηθούν από μαθητές μας οι οποίοι, λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αδυναμία πρόσβασης σε οποιαδήποτε  εξωσχολική βοήθεια.
Η επιμέλεια και η οργάνωση της διδασκαλίας, θα γίνεται από τον εθελοντή συνάδελφό μας, ο οποίος θα έχει την ευθύνη του τμήματος που θα αναλάβει.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή στο e-mail της Α’ ΕΛΜΕ: elmepellas@gmail.com , αναφέροντας την ειδικότητα και τη χρονική διαθεσιμότητά τους.
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος    
                              Δουλγερίδου Μαριάννα                                      

  Ο Γραμματέας

    Παπαδόπουλος Γιώργος

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για τη νέα σχολική χρονιά


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές με υπομονή, επιμονή, συνέπεια και πολύ δουλειά στην καθημερινότητά τους για να πετύχουν τους στόχους τους. Επίσης, εύχομαι καλή δύναμη στους γονείς και στις οικογένειες των μαθητών και καλή σχολική χρονιά στους δασκάλους και στους καθηγητές οι οποίοι διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην εκπαίδευση των μαθητών και πρέπει να είναι κοντά τους και να δείχνουν κατανόηση.


Η κρίση γενικότερα και οι τρέχουσες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις ιδιαίτερα, έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα σχολεία με αποτέλεσμα να ξεκινά η σχολική χρονιά με ελλείψεις. Είναι σημαντικό να αποκατασταθούν τα κενά που υπάρχουν ώστε να επιτελείται το εκπαιδευτικό έργο σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών. Ελπίζω και εύχομαι ότι η πολιτεία και η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα ακούσουν με προσοχή τα αιτήματά των καθηγητών και όλου του εκπαιδευτικού κόσμου και θα ανταποκριθούν ανάλογα. Μέσα από τον διάλογο, με λογική και σύνεση προκύπτουν συνήθως κοινά αποδεκτές λύσεις προς όφελος της κοινωνίας μας». 

"ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" - ΤΟ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Τα μάτια του Θεού: Το εξωπραγματικό σπήλαιο στη Βουλγαρία [εικόνες&βίντεο]

Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες και εκπληκτικό σημείο για bunjee-jumping. Το εκπληκτικό σπήλαιο Prohodna στη Βουλγαρία είναι γνωστό ως «Τα μάτια του Θεού», λόγω των δύο ανοιγμάτων στην οροφή του.
Βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το χωριό Καρλούκοβο και 112 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σόφια. Είναι ένα φυσικό άνοιγμα σε βράχο και έχει δύο εισόδους και άπλετο φυσικό φωτισμό, χάρη στα μεγάλα ανοίγματα που έχει στην οροφή του, που αν τα κοιτάξετε από κάτω μοιάζουν με τεράστια αμυγδαλωτά μάτια.
Για αυτό το χαρακτηριστικό του άλλωστε οι ντόπιοι τού έδωσαν την ονομασία «Τα μάτια του Θεού» και το σπήλαιο ανακηρύχθηκε φυσικό ορόσημο το 1962, ενώ αρκετές βουλγαρικές και ξένες ταινίες έχουν γυριστεί εκεί.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ-ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΑΠΟ 50%-130%

Αυξήσεις-σοκ στις εισφορές των αγροτών από 50% έως 130%
Μονόδρομο θα αποτελέσει η αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ για τους αγρότες καθώς το Ταμείο πρέπει να επιβιώσει τα επόμενα χρόνια με πολύ λιγότερη κρατική επιχορήγηση.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι αυξήσεις των εισφορών θα κυμανθούν από 50% έως 130%, ενώ το σχέδιο που επεξεργάζεται ο ΟΓΑ με το υπουργείο Εργασίας εν όψει των σαρωτικών αλλαγών που έρχονται στο ασφαλιστικό των αγροτών τον Οκτώβρη, περιλαμβάνουν πληρωμή ανά τρίμηνο, δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας, αλλά και πιθανές εκπτώσεις στην περίπτωση που ασφαλίζονται και οι δύο σύζυγοι.
Όλα τα παραπάνω θεωρούνται αναγκαία καθώς η μόνη εναλλακτική είναι η συγχώνευση με κάποιον άλλο φορέα και έτσι το Ταμείο πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως.


ΤΑ ΕΠΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Τα 7 αρχαία μυστήρια που θα λυθούν τα επόμενα χρόνια -Ανάμεσά τους και αυτό του τάφου του Μ. Αλεξάνδρου [εικόνες]
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο αποκαλούμε τον 21ο αιώνα «νέα εποχή της εξερεύνησης». Οι νέες τεχνολογίες διευρύνουν τις δυνατότητες των ερευνητών και των αρχαιολόγων, δίνοντάς τους τα απαραίτητα εργαλεία για να λύσουν σημαντικά μυστήρια της Ιστορίας.
Το National Geographic ζήτησε από τον αρχαιολόγο Φρέντρικ Χιέμπερτ να κάνει μία πρόβλεψη των ανακαλύψεων και των ιστορικών μυστηρίων που αναμένεται να λυθούν στον αιώνα που διανύουμε - και οι απαντήσεις του είναι μάλλον αισιόδοξες.
1. Θα ανακαλύψουμε άγνωστες πόλεις ή ακόμα και πολιτισμούς στην Κεντρική και Νότια Αμερική
Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποιούν πλέον LiDAR (ανίχνευση φωτός και κυμάτων) για να δουν κάτω από τα πυκνά φυλλώματα της ζούγκλας σε μέρη όπως η Ονδούρα και το Μπελίζ και να εντοπίσουν οικισμούς που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν.
2. Θα βρούμε τους τάφους του Τζένγκις Χαν και του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Τεχνολογίες όπως το ραντάρ διάτρησης εδάφους (GPR) επιτρέπουν στους αρχαιολόγους να δουν κάτω από τη γη χωρίς σκάψιμο. Στα πλαίσια του πρότζεκτ Valley of the Khans του National Geographic, η ομάδα χρησιμοποίησε δορυφορικές εικόνες για να εντοπίσει πιθανές τοποθεσίες για το σημείο ταφής του Τζένγκις Χαν και στη συνέχεια «τρύπησε» τις περιοχές με GPR για να το διαπιστώσει. «Αν και δεν έχουμε εντοπίσει τον τάφο του Χαν ακόμη, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το καταφέρουμε. Η ίδια τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί και για τον εντοπισμό του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου» επισημαίνει ο Χιέμπερτ.
3. Θα μπούμε στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας
Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν το σημείο ταφής του Qin Shi Huang Di, που περιβάλλεται από τους πολεμιστές τερακότα, ωστόσο δεν έχουν μπει μέσα, φοβούμενοι ότι μπορεί να τον καταστρέψουν. «Πλέον τα εργαλεία τηλεπισκόπησης, όπως το GPR και τα μαγνητόμετρα, μπορούν να μας δώσουν μια ιδέα της εσωτερικής δομής, ενώ μικρές ρομποτικές συσκευές μπορούν να εισέλθουν στον τάφο και να συλλέξουν δεδομένα χωρίς πρόβλημα», προσθέτει ο Χιέμπερτ.
4. Θα αποκρυπτογραφήσουμε τη μυστηριώδη γλώσσα των αρχαίων Μινωιτών
Έχει περάσει περισσότερο από ένας αιώνας από τότε που ανακαλύφθηκε ο ισχυρός Μινωικός πολιτισμός της Μεσογείου, όμως οι μελετητές δεν είναι ακόμη σε θέση να αποκρυπτογραφήσουν τη γλώσσα τους, που είναι γνωστή ως Γραμμική Α'. «Μέχρι στιγμής έχουμε πάνω από 1.400 παραδείγματα της Γραμμικής Α' για μελέτη» εξηγεί ο Χιέμπερτ. «Εχουμε αρκετά στοιχεία για να μπορέσουμε να βρούμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε».
5. Κατανόηση των σχεδίων Νάσκα
Οι ερευνητές εξακολουθούν να κάνουν εικασίες για τον λόγο ύπαρξης των γραμμών Νάσκα. Μήπως αυτά τα περίτεχνα γεωγλυφικά στο Περού αντιπροσωπεύουν αστερισμούς; Μήπως συνδέονται με πηγές νερού; Ο Χιέμπερτ συμφωνεί με τον ανθρωπολόγο Γιόχαν Ράινχαρτ, ο οποίος λέει ότι καμία μεμονωμένη αξιολόγηση δεν αποδεικνύει κάποια θεωρία για τις γραμμές Νάσκα. «Εδώ είναι που θα χρειαστούν η ισχυρή υπολογιστική ανάλυση και τα μεγάλα αρχεία γεωγραφικών και αρχαιολογικών δεδομένων που κατέχουμε πλέον», καταλήγει.
6. Ανάκτηση ενός ανέπαφου Νεάντερταλ
Καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη λιώνει, τα στρώματα του πάγου και οι παγετώνες υποχωρούν, σύμφωνα με τον Χέιμπερτ, θα είναι «πολύ-πολύ πιθανό» να έρθει στο φως ένας καλά διατηρημένος Νεάντερταλ σύντομα, όπως έγινε και με το 40.000 ετών μωρό ελέφαντα-μαμούθ που βρέθηκε στη Σιβηρία.
7. Θα επιβεβαιώσουμε την παρουσία των Βίκινγκς στη Βόρεια Αμερική
Ακριβώς όπως η άνοδος της θερμοκρασίας θα κάνει τους παγετώνες να αποκαλύψουν τα μυστικά τους, έτσι και η «απόψυξη» των ακτών του Καναδά θα αποκαλύψει ένα δίκτυο οικισμών των Βίκινγκς που θα μας αναγκάσει να ξαναγράψουμε την ιστορία της «ανακάλυψης» της Αμερικής, σύμφωνα με τον Χιέμπερτ. «Εχουμε ήδη εντοπίσει δύο περιοχές Βίκινγκς στην Αμερική, και τη στιγμή που θα κατανοήσουμε καλύτερα τη φύση των εν λόγω οικισμών θα μπορούμε να εντοπίσουμε και άλλους κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού», εξηγεί.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 250 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Οι Γιατροί του Κόσμου προειδοποίησαν σε συνέντευξη Τύπου ότι πάνω από 250 χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα δεν κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

   Η  γενική γραμματέας της οργάνωσης Λιάνα Μαΐλλη, εξήγησε ότι η εκτίμηση των 250.000 παιδιών έγινε πριν από δύο χρόνια, πριν από τη δραματική αύξηση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος. «Στους αριθμούς που είχαμε προστίθενται και τα παιδιά των προσφύγων που δεν ξέρουμε πόσα εμβόλια έχουν κάνει.
 Όλα αυτά δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση και είναι ορατός ο κίνδυνος να εμφανιστούν νοσήματα που είχαν εξαλειφθεί, όπως η διφθερίτιδα, ο τέτανος, ο κοκίτης, η ιλαρά και η πολιομυελίτιδα, και τα οποία σποραδικά εμφανίζονται» υπογράμμισε η κ. Μαΐλλη. όπως είπε επίσης οι δομές του ΕΟΠΥΥ και οι άλλες δομές υγείας έχουν αποδεκατιστεί και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, πόσο μάλλον τα ανασφάλιστα παιδιά.

   Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της οργάνωσης κ. Κανάκη υψηλά είναι και τα ποσοστά των οδοντιατρικών προβλημάτων στα παιδιά που πριν από δυο χρόνια έφταναν στο 60% και αναμένεται να έχουν αυξηθεί.

   «Για να πάει ένα παιδί σχολείο θα πρέπει να δείξει το βιβλιάριο υγείας, όπου φαίνεται αν είναι πλήρως εμβολιασμένο. Οπότε η απουσία εμβολιασμών στα παιδιά έχει επίδραση και στη φοίτησή τους», επισήμανε η κ. Μαΐλλη. «Είναι οξύμωρο σχήμα ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να δώσει δωρεάν στα παιδιά τα εμβόλια, την ώρα που το πρόγραμμα εμβολιασμών είναι υποχρεωτικό» είπε. 




Πηγή: www.lifo.gr

ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ



Απολύθηκε κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας διευθυντής σχολείου στην Καμπέρα της Αυστραλίας μετά την αποκάλυψη ότι έκλεισε σε κλουβί 10χρονο που έπασχε από αυτισμό.

   Σύμφωνα με την Daily Mail, μετά από ανεξάρτητη έρευνα από το υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας αποκαλύφθηκε ότι το κλουβί είχε αγοραστεί από χρήματα του σχολείου  και παρέμενε στο χώρο για 14 ημέρες, πριν αποφασιστεί να κλειστεί μέσα ο μαθητής για να ηρεμήσει.
 Το πόρισμα ανέφερε ότι για την αγορά του κλουβιού υπεύθυνο ήταν ένα άτομο και δεν υπήρχε προηγούμενη γνώση και συμφωνία του διδακτικού προσωπικού και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

   Η υπουργός Παιδείας δήλωσε απογοητευμένη για το γεγονός και σημείωσε ότι επρόκειτο για λάθος για αυτό και ο υπεύθυνος  δεν βρίσκεται πια στη θέση του. 



Πηγή: www.lifo.gr

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ;

'Ενας ισραηλινός στρατιώτης (με μάσκα) συλλαμβάνει ένα μικρό παλαιστίνιο αγόρι (με το χέρι στο γύψο). Φωτ. Reuters. 

"Ας ξεχάσουμε για λίγο πως, πράγματι, η οικογένεια Tamimi είναι γνωστή για το σκηνοθετικό της ταλέντο, κάτι που οι ανένδοτοι οπαδοί του Ισραήλ ονομάζουν "Pallywood". 
Ας θυμίσουμε απλά ότι κάθε Παρασκευή, σε κάθε χωριό της Δυτικής 'Οχθης που βρίσκεται αντιμέτωπο με το διαχωριστικό τείχος, διοργανώνονται διαδηλώσεις εν μέσω πλήρους αδιαφορίας. Και κυρίως, ας σταθούμε σε μια λεπτομέρεια της σκηνής : ο ισραηλινός στρατιώτης φοράει μάσκα.

 Η χρήση αυτή της μάσκας είναι πολύ πρόσφατη μέσα σε σαράντα οκτώ χρόνια κατοχής. 'Οσοι πιστεύουν πως οι στρατιώτες μας βάζουν μάσκα για να αποφύγουν μία παραπομπή σε ξένο δικαστήριο κάνουν λάθος. Αν όλο και πιο πολλοί στρατιώτες εμφανίζονται μασκοφορεμένοι, είναι από ντροπή.
Οι περισσότεροι γνωρίζουν πολύ καλά πως οι ηγέτες τους τούς έχουν εγκλωβίσει σε μια αδιέξοδη κατάσταση, και λίγοι είναι αυτοί οι οποίοι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους απόψεις, επιστρέφουν στην οικογένειά τους το σαββατοκύριακο περήφανοι για μια αποστολή που τους αναγκάζει να συλλαμβάνουν ή να χτυπούν εφήβους.
 Σήμερα, έχουμε φτάσει ήδη στην τρίτη γενιά στρατιωτών που έχουν επωμιστεί τη διαιώνιση μιας κατάστασης που εκφυλίζει κάθε μέρα και πιο πολύ την ισραηλινή κοινωνία."

   Anshel Pfeffer, σχολιαστής της ισραηλινής εφημερίδας Ha'Aretz. [πηγή : Courrier International] 

Περικυκλωμένος από την οικογένεια Tamimi, ο στρατιώτης προσπαθεί να αμυνθεί και τελικά αποχωρεί. Φωτ. Reuters. 

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ - ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

 
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ   ΠΕΛΛΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τηλ. &  Fax  : 23810 - 22914                                  
Κινητό : 6972 - 096914                                      

To ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ του ΚΚΕ στην ΠΕΛΛΑ

1. Ουγγρίνος Αλέκος:Γεννήθηκε το 1963 στην Έδεσσα και κατοικεί στα Καλύβια-Σκύδρας.
      Γεωπόνος στη Δ/νση Αγρ.Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πέλλας στα Γιαννιτσά.
      Πρόεδρος του Περιφ.Συμβουλίου Γιαννιτσών της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημο-σίων Υπαλλήλων ( Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ), μέλος του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας                ( ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Πέλλας του Συλλ. Εργαζομένων Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας ( Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ.), πρόεδρος προσωρινού Ν.Τ. Πέλλας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
      Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών

2. Χατζηβασιλειάδου  Κατερίνα : Γεννήθηκε το 1978 στα Γιαννιτσά, όπου και κατοικεί.
     Σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Θεσσαλονίκης.
     Από το 2003 διατηρεί Λογιστικό Γραφείο στα Γιαννιτσά και εργάζεται σαν Λογίστρια - Φοροτεχνικός.
     Διετέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Λογιστών Γιαννιτσών.
    
3. Φουνταλής Μιχάλης : Γεννήθηκε το 1951 στη Νάουσα και κατοικεί στο Κλεισοχώρι - Έδεσσας.
     Είναι απόφοιτος της Σχολής Εργοδηγών Μηχανολόγων, εργάστηκε στη Δ.Ε.Η. απ’όπου συνταξιοδοτήθηκε. Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά για πολλά χρόνια στο χώρο της Δ.Ε.Η. και στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας.
     Είναι για 5η συνεχή τετραετία εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» .
     Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

4.  Χατζηγιαννίδης Χαράλαμπος : Γεννήθηκε το 1963 στην Θεσσαλονίκη και κατοικεί στα Σεβαστειανά - Σκύδρας.  
     Πτυχιούχος Συγκοινωνιακών έργων του Τ.Ε.Ι. Σερρών.
     Αυτοκινητιστής - Γραμματέας Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Πέλλας.
     Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων Σεβαστειανών για τη διεκδίκηση των  κτημάτων του πρώην Κ.Ε.Γ.Ε. Μαυροβουνίου.
     Είναι πατέρας ενός παιδιού .

5.  Παπαδοπούλου  Ολυμπία :  Γεννήθηκε το 1965 στα Γιαννιτσά, όπου και κατοικεί.
      Είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ, πρώην εργαζόμενη στην Ένωση Αγρ. Συνεταιρισμών Γιαννι-τσών. 
     Διετέλεσε μέλος  Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Α.Σ.Γιαννιτσών. 
     Είναι μέλος της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( ΟΓΕ ).
     Είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πέλλας με την «Λαϊκή Συσπείρωση».
     Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.    


 
6. Δρόσογλου Σταύρος: Γεννήθηκε το 1954 στη Φιλώτεια του Δήμου Αλμωπίας.
     Το 1965 εγκαταστάθηκε οικογενειακά στην Αθήνα , όπου εργάστηκε σαν εργοστασιακός εργάτης σε βιομηχανία φωτιστικών .  Απολύθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση στο Σωματείο Μετάλλου Αθήνας « Ο Προμηθέας »  .
     Εργάστηκε στη συνέχεια στο Δήμο Ηλιούπολης , όπου ήταν εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου .
    Είναι συνταξιούχος Ο.Τ.Α από το Δήμο Ηλιούπολης .
    Από το 2006 είναι εγκατεστημένος στη Φιλώτεια Αλμωπίας .

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...