Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ



Ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Π.Ε. Πέλλας και Κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας
Επιστολή του Πρωθυπουργού Adam Giles για τη συνέχιση της συνεργασίας με το Darwin της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη

Επιστολή με την οποία επισημαίνει την καλή συνεργασία που είχαν στο διάστημα που ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης επισκέφθηκε το Darwin απέστειλε ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας κ. Adam Giles.

Ο κ. Giles στην επιστολή του ευχαριστεί τον κ. Θεοδωρίδη για τη συνεργασία τους και την πρωτοβουλία που ανέλαβε το προηγούμενο διάστημα προσκαλώντας τον κ. Πρωθυπουργό στην Π.Ε. Πέλλας. Ακόμη, αναφέρεται στην εποικοδομητική συζήτηση που έγινε με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ενώ, τονίζει ότι θα συνεχιστεί η επικοινωνία και η συνεργασία αυτή στο μέλλον. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΓΚΟΝΤΙΝΑ DRAGAN MARKOVIC PALMA ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑ ΘΕΟΔΩΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ



Τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της  Π.Ε. Πέλλας στο επίκεντρο της συνεργασίας με τη Σερβία
Επιστολή του Προέδρου της Γιαγκοντίνα Dragan Markovic Palma στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης Σέρβων αξιωματούχων στην Π.Ε. Πέλλας και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.
Σε συνέχεια της συνάντησης με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη στο Διοικητήριο, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κυβέρνησης της Γιαγκοντίνα κ. Dragan Markovic Palma απέστειλε επιστολή στον κ. Θεοδωρίδη με την οποία προτείνει την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και της πόλης της Γιαγκοντίνα στον τομέα του εμπορίου αγροτικών προϊόντων από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στη Σερβία.
 Συγκεκριμένα, το προσεχές διάστημα πρόκειται να επισκεφτεί την Π.Ε. Πέλλας αποστολή Σέρβων επιχειρηματιών και στελεχών της αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα διοργανωθεί ευρεία σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Π.Ε. Πέλλας την οποία θα συντονίσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης. Στη σύσκεψη θα υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Π.Ε. Πέλλας και της Περιφέρειας της Γιαγκοντίνα στον τομέα του εμπορίου και των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών από την Πέλλα στη Σερβία. Παράλληλα θα γίνει συζήτηση για ενδεχόμενη συνέργεια και σε άλλους τομείς.

Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ικανοποιημένος για την θετική αυτή εξέλιξη και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η συνεργασία της Π.Ε. Πέλλας με την πόλη της Γιαγκοντίνα ξεκινά με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας για τις εξαγωγές ποιοτικών αγροτικών προϊόντων από την Πέλλα στη Σερβία. Είναι πολύ σημαντική η εξέλιξη αυτή για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί κύριο πυλώνα ανάπτυξης και επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας της περιοχής μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Palma για την επικοινωνία και συνεργασία που προωθείται με αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα για τις οικονομίες και κοινωνίες των δύο περιοχών».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας. William Butler Yeats | (Ιρλανδός ποιητής ) | 1965-1939

       Mια φλόγα όμως που κάποιες φορές, για κάποια παιδιά δεν μπορεί να ανάψει.
Στις μέρες μας όλο και πιο πολλά είναι τα παιδιά που η οικονομική κατάσταση τους δεν τους επιτρέπει να εκπαιδευτούν. Είναι σαν δεντράκια που χρειάζονται λίγο λίπασμα για να αναπτυχθούν και να καρποφορήσουν.
Υπάρχουν όμως κάποιοι εθελοντές δάσκαλοι και καθηγητές που απλόχερα προσφέρουν την βοήθεια τους σε παιδιά που χρειάζονται λίγη βοήθεια για να τα καταφέρουν στις απαιτήσεις του σχολείου ακόμα και στις απαιτήσεις της ξένης γλώσσας. Τους εθελοντές αυτούς νιώθω την μεγάλη ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την ανταπόκριση στο κάλεσμα μου για βοήθεια καθώς και να δηλώσω την εκτίμηση μου σε αυτό που προσέφεραν. Η προσφορά αυτή δόθηκε χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, με μοναδικό όφελος τα σπίρτα για το άναμμα της φλόγας των παιδιών αυτών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν και ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους αυτούς, για το μεγάλο δώρο που προσέφεραν στα παιδιά, διότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι αυτή που μας βοηθά να προχωρήσουμε στους δύσκολους καιρούς που αναγκαζόμαστε να ζούμε.   
Η θέληση για δωρεάν παροχή υπηρεσιών όμως έχει ίδια αξία και με την ίδια την παροχή. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω θερμά και όλους όσους δήλωσαν ενδιαφέρον για την παροχή δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά που το έχουν ανάγκη αλλά για λόγους πέραν της θελήσεως τους δεν ήταν εφικτό να γίνει.
Τέλος θέλω να ενημερώσω ότι όσοι δάσκαλοι και καθηγητές ελληνικής και ξένης γλώσσας ή ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε παιδιά που αγωνίζονται για την εκπαίδευση τους, σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στα τηλέφωνα : 2384022170- 2384022877 από Δευτέρα εώς Παρασκευή
Η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι Αριδαίας

Νικολαϊδου Σοφία  

ΚΚΕ - ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


       Φουντώνει το κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό σε όλη τη χώρα και ενάντια στην απάνθρωπη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ.
      Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ των Γιαννιτσών προχώρησαν σε εξόρμηση - πικετοφορία αλληλεγγύης στον Πεζόδρομο της πόλης μοιράζοντας ανακοίνωση καταγγελίας της βάρβαρης επίθεσης ενάντια σε άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας.
     Με κεντρικό σύνθημα-απαίτηση «Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης» καταγγέλλεται στην ανακοίνωση με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η ένταση της επιθετικότητας του Ισραηλινού κράτους ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και καταδικάζονται οι δολοφονικές πολεμικές του επιδρομές στα Παλαιστινιακά εδάφη.
    Υπογραμμίζονται οι βαριές ευθύνες της πολιτικής ΕΕ και ΗΠΑ, που ενθαρρύνουν την εγκληματική δράση του Ισραηλινού κράτους, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα. Η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ, που αναβαθμίζουν με διάφορους τρόπους τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραηλινό κράτος, που διοργανώνουν από κοινού στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, έχουν βαριές ευθύνες για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και της νεολαίας του.
     Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την διεθνιστική τους αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό που βρίσκεται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, στο έδαφος των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που υπάρχουν και προωθούνται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

 ·  Να σταματήσουν άμεσα οι πολεμικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
 · Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
 · Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
 · Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας  της Ελλάδας με το Ισραήλ.

 · Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...