Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ



Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής


Με επιτυχία και την συμμετοχή εκπροσώπων πολλών διαφορετικών τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Πέλλας στην Έδεσσα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων που προωθούν την αποτελεσματική ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα πολιτικής προστασίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη η οποία, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, παρουσίασε την κεντρική φιλοσοφία και τους στόχους της πρωτοβουλίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο  κ. Νικόλαος Γκούρτσας,  Διευθυντής Προγραμμάτων Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αθλητιάτρων, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι κκ. Άκης Παπουτσής και Τάσος Τζιβελικίδης οι οποίοι είναι εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, του επίσημου ευρωπαϊκού οργανισμού, ο οποίος παρέχει πιστοποιημένα προγράμματα εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Η εκδήλωση είχε ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους εκπροσώπους φορέων που η λειτουργία τους συνδέεται με την πολιτική προστασία στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της κοινωνίας των ενεργών πολιτών.

Ο κ. Γκούρτσας τόνισε ότι, στην Ευρώπη, κάθε μέρα 1000 άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι από καρδιακή ανακοπή, καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευμένοι συνάνθρωποί μας στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της πρακτικής, βιωματικής εκπαίδευσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής αφού σε κάθε περιστατικό χρειάζεται να δώσουμε μία μάχη με το χρόνο ώστε ο παθών να επιβιώσει και να μην υποστούν βλάβη ζωτικά όργανά του με πρώτο τον εγκέφαλο.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει μία εκστρατεία ενημέρωσης των συνεργαζόμενων φορέων για την δυνατότητα πιστοποιημένης εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Η εκπαίδευση έχει διάρκεια τέσσερις ώρες αλλά μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου που συνήθως είναι πρόσωπο του στενού οικογενειακού, επαγγελματικού ή κοινωνικού μας περιβάλλοντος.


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει ότι «παράλληλα με την εκπαίδευση, θα καταβληθεί προσπάθεια για την προμήθεια απινιδωτών σε χώρους που καθημερινά παραβρίσκονται πολλοί άνθρωποι, ώστε, να είναι ταχύτερη η αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου περιστατικού».  



ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΜΗΝΙΣΚΟ



       Τέλος στο χειρουργείο για την αντικατάσταση μηνίσκου βάζει η  Αναγεννητική  Ορθοπεδική με την εφαρμογή σύγχρονων βιολογικών μεθόδων και τη  χρήση αυτόλογων ενήλικων  βλαστικών κυττάρων!
«Όχι μόνο καταργείται το χειρουργείο με την μορφή που ξέραμε, αλλά  αποφεύγονται οι μετεγχειρητικές επιπλοκές και ο κίνδυνος ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας»αναφέρει  ο  διαπρεπής Ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, με αφορμή την αφαίρεση  μηνίσκου στην οποία υποβλήθηκε  πριν από μερικές ημέρες ο αρχηγός του κόμματος " ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" κ Θεοδωράκης.
«Τα αποτελέσματα,  που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο Xειρουργικής Γόνατος και Αρθροσκόπησης ( ISAKOSCongress2015) δείχνουν πως  ήδη η χρήση αυτόλογων ενήλικων  βλαστικών κυττάρων είναι μέθοδος επιλογής από κορυφαίους ορθοπεδικούς στον κόσμο» συμπλήρωσε ο Δρ Αλευρογιάννης που εφαρμόζει  με επιτυχία στην Ελλάδα  σύγχρονες βιολογικές μεθόδους .

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες  πάνω από το 50%  των ασθενών, που έχουν υποβληθεί στο παρελθόν σε χειρουργικές επεμβάσεις για τον μηνίσκο τους αναπτύσσουν οστεοαρθρίτιδα 10-15 χρόνια  μετά την επέμβαση.Επίσης σε πρόσφατη μελέτη από το American Journal of Sports Medicine, σε 295 επεμβάσεις γόνατος για αποκατάσταση ρήξης μηνίσκου, 37 ασθενείς, χρειάστηκαν επανεπέμβαση, λόγω κακής χειρουργικής αποκατάστασης, ενώ το ποσοστό επιπλοκών κυμαίνεται διεθνώς από 5 μέχρι 45%.
 
     ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ΜΕΘΟΔΟΥ  ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ  ΚΥΤΤΑΡΩΝ
«Η διαδικασία είναι απλή. Λαμβάνεται λιπώδης ιστός ή/και κύτταρα από τον μυελό των οστών με αναίμακτες διαδικασίες και αυτά τοποθετούνται μετά από ειδική ενεργοποίηση στο σημείο της  βλάβης του μηνίσκου, με υπερηχογραφική καθοδήγηση»αναφέρει ο Δρ Αλευρογιάννης και συνεχίζει «Ορισμένοι αυξητικοί παράγοντες, από το αίμα του ασθενούς, υαλουρονικό οξύ, κυτοκίνες και ισχυρά αντιοξειδωτικά εγχέονται  τις επόμενες εβδομάδες με ειδικό πρωτόκολλο και ο ασθενής αποφεύγει με τον τρόπο αυτό τη χειρουργική επέμβαση. Σε περιπτώσεις ασθενών μικρότερης ηλικίας, με εκτεταμένη ρήξη μηνίσκου, που απαιτείται μερική μηνισκεκτομή, προχωρούμε στην τοποθέτηση συνθετικών ικριωμάτων και βλαστοκυττάρων , πάνω σε αυτά, με αρθροσκοπικό τρόπο " .
 Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί   στις κακώσεις με :
  • σταθερές οριζόντιες ρήξεις κάτω από 10χιλ. σε έκταση, με λιγότερο από 3-5 χιλ. παρεκτόπιση
  • εκφυλιστικού τύπου ρήξεις
  • μικρές ( λιγότερο από 3χιλ. ) ακτινωτές ρήξεις
  • σταθερές μικρές ρήξεις
  • περιφερικού τύπου ρήξεις, όπου η αιμάτωση είναι μεγάλη
 
             ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ    ΤΗΣ    ΜΕΘΟΔΟΥ
Η μέθοδος με τη χρήση αυτόλογων ενήλικων  βλαστικών κυττάρων έχει πολλά και σημαντικά  πλεονεκτήματα.  Συγκεκριμένα είναι:
  • αναίμακτη διαδικασία
  • απόλυτα ανεκτή από την πληθώρα των ασθενών
  • δεν απαιτείται νοσηλεία
  • ο ασθενής κινητοποιείται με ευχέρεια, μερικές μόνο ώρες μετά την τοποθέτηση των κυττάρων, χωρίς τη χρήση εξωτερικής βοήθειας
  • δεν απαιτείται μακρόχρονο πρωτόκολλο φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης
  • μπορεί να συνδυαστεί με αρθροσκοπικό καθαρισμό
  • καθυστερεί την εμφάνιση ή και την προοδευτική επιδείνωση της οστεοαρθρίτιδας
  • δεν έχει επιπλοκές
 
        ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΓΙΑ  ΡΗΞΗ  ΜΗΝΙΣΚΟΥ
Οι κακώσεις των μηνίσκων περιγράφονται πολύ συχνά τόσο στον γενικότερο πληθυσμό, όσο και ανάμεσα σε αθλητές. Μόνο στις Η.Π.Α εκτελούνται πάνω από 1×106 επεμβάσεις τέτοιου είδους κάθε χρόνο και αφορούν άτομά ηλικίας  20-64 ετών.  Συγκεκριμένα:
  • οι άνδρες τραυματίζουν το μηνίσκο τους συχνότερα από τις γυναίκες σε ποσοστό 20% παραπάνω.
  • ο έσω μηνίσκος τραυματίζεται σε διπλάσιο ποσοστό από τον έξω.
  • τo63% των ρήξεων αφορά το οπίσθιο κέρας, τo21% οπίσθιο κέρας και σώμα, το 5,2% μόνο το σώμα και το 3,9% πρόσθιο και οπίσθιο κέρας μαζί.
  • εάν αφαιρεθεί 15-30% του μηνίσκου, οι δυνάμεις που ασκούνται στις διεπιφάνειες επαφής αυξάνουν περίπου κατά 350%.
  • με την πάροδο της ηλικίας οι μηνίσκοι εκφυλίζονται και αφυδατώνονται, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ευκίνητοι και  υπόκεινται πιο συχνά σε ρήξη.
  • το ένα τρίτο των ρήξεων μηνίσκου συμβαίνει σε αθλητική κάκωση και επίσης ένα τρίτο εξ αυτών, συμβαίνει μαζί με ρήξη χιαστών συνδέσμων
  • η μηνισκεκτομή είναι η πιο συχνή ορθοπεδική επέμβαση
  • η μηνισκεκτομή είναι η πιο συχνή επέμβαση που εκτελείται σε ρήξη μηνίσκου, σε ποσοστό 0.61 ανά 1000 ασθενείς ανά έτος
  • μετά από μερική μηνισκεκτομή, η εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας προκύπτει στα 15 έτη κατά μέσον όρο, όταν η ρήξη συμβαίνει σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 30 ετών και μόλις στα 5 έτη μετεγχειρητικά, σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
 

www.stavrosalevrogiannis.gr     Τηλ  210 778 6868 & 694 499 8694

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ 2015


«Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2015, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ»
    
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας υπενθυμίζει στους αμπελουργούς ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν(ΕΚ) 436/2009, όπως ισχύει κάθε φορά.
Ειδικότερα για το έτος 2014, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ. www.minagric.gr.
Η προθεσμία υποβολής δήλωσης  λήγει στις 30 Νοεμβρίου του 2015, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.
Μετά την ολοκλήρωση της δήλωσης Συγκομιδής, δηλαδή μετά την λήξη της περιόδου υποβολής και τροποποίησης (30 Νοεμβρίου), υπάρχει η δυνατότητα  εκτύπωσης από τους παραγωγούς του αντίγραφου της δήλωσης που ενέχει θέση βεβαίωσης κατάθεσης δήλωσης Συγκομιδής. Σε περίπτωση που ο παραγωγός διαπιστώσει λάθος στη δήλωση Συγκομιδής, τότε έχει την δυνατότητα να ζητήσει από την αρμόδια ΔΑΟΚ με αίτηση τροποποίησης και κατόπιν προσκομίσεως των απαραίτητων δικαιολογητικών-παραστατικών τη διόρθωση της δήλωσης Συγκομιδής τους. Η νέα εκτύπωση θα περιλαμβάνει τις αλλαγές όπως αυτές έγιναν από τη ΔΑΟΚ.

1) Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής:
α) οι αμπελουργοί των οποίων το σύνολο της σταφυλο-παραγωγής προορίζεται για άμεση μεταποίηση σε χυμό σταφυλιών. Σε αντίθετη περίπτωση (π.χ. πώληση μέρους σταφυλικής παραγωγής), ο παραγωγός υποχρεούται να υποβάλει δήλωση συγκομιδής και οι ποσότητα που
πωλείται προς χυμοποίηση εισάγεται στο πεδίο «ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ». Αντίστοιχα η ποσότητα που προορίζεται για οινοποίηση θα εισάγεται στο αντίστοιχο πεδίο «ΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΛΟΥΝΤΑ» ή «ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ» ή «ΠΩΛΗΘΕΝΤΑ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΟ».
β) οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.
γ) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής). Σε αντίθετη περίπτωση (π.χ. πώληση μέρους σταφυλικής παραγωγής) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης υποχρεούνται να υποβάλουν και δήλωση συγκομιδής.

2) Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων συγκομιδής οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου και παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο.

3) Οι αμπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.

4) Σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής, οπότε και στο αντίστοιχο πεδίο θα συμπληρώνεται και το αίτιο που την προκάλεσε (π.χ ανωτέρα βία, μη συγκομιδή για οικονομικούς λόγους, ζημιά από παγετό, χαλάζι, περονόσπορο, καύσωνα και λοιποί λόγοι).

5) Εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας, οι υπόχρεοι για δηλώσεις συγκομιδής που δεν υποβάλουν τις δηλώσεις αυτές κατά τις ημερομηνίες που ορίζει η αρμόδια Διεύθυνση του Υπ.Α.Α.Τ., αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων των μέτρων που προβλέπονται, (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, πρόγραμμα στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου, χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό), για την τρέχουσα και την επόμενη αμπελοοινική περίοδο.

Ωστόσο, η υπέρβαση των ημερομηνιών που έχουν οριστεί κατά 10 εργάσιμες ημέρες το μέγιστο, επισύρει αναλογική μείωση των καταβλητέων ποσών για την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο σε επιδοτούμενα προγράμματα, σε ποσοστό 1% για κάθε μέρα καθυστέρησης). (αρθρο 18 Καν (ΕΚ) 436/2009).
Η διαδικασία αναλυτικά έχει ως εξής μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στην διεύθυνση
     http://www.minagric.gr και ακολουθούμε την παρακάτω πορεία:
Ψηφιακές Υπηρεσίες         Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών  Προϊόντων                   Σύνδεση                           Δημιουργία λογαριασμού                        Σύνδεση  Χρήστη                  Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών  Προϊόντων                    
 Ο χρήστης την πρώτη φορά που επιθυμεί να κάνει δήλωση για το έτος κάνει πρόσθεση εγγραφής πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο        Το έτος και τα στοιχεία συμπληρώνονται αυτόματα. 
Επιπλέων στοιχεία και οδηγίες για τον χειρισμό της εφαρμογής εμφανίζονται εάν πατήσουμε το εικονίδιο της βοήθειας. 
Μετά την οριστικοποίηση των δηλώσεων συγκομιδής η εφαρμογή κλειδώνει και δεν είναι δυνατή η εισαγωγή νέων στοιχείων ή τροποποίηση των υποβληθέντων .
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους υπεύθυνους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσα) Καραβίτη Σταύρο τηλ. 2381351289 και Αλιμπάκη Χριστίνα Τηλ. 2381351217. 

                                                                              Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

                                                                                                  

                          Τσαντάκης Τρύφων   

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις απαράδεκτες  αποφάσεις και δηλώσεις της ΕΕ για την κοινή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες αποφάσεις και δηλώσεις της ΕΕ για την κοινή φύλαξη συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία με ερώτησή της στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην ερώτησή του υπογραμμίζει τα εξής :

"Τόσο οι δηλώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Κ Γιούνκερ στην τελευταία Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και οι δηλώσεις άλλων παραγόντων της ΕΕ με πρόσχημα το μεταναστευτικό θέτουν ζήτημα καθιέρωσης κοινής φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας μαζί με την Τουρκία.

Στα Συμπεράσματα δε, της Συνόδου Κορυφής της 15ης Οκτωβρίου 2015 προβλέπεται η ενίσχυση της Frontex «για την ανάπτυξη συστήματος Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, μεταξύ άλλων όσον αφορά την αποστολή ομάδων ταχείας επέμβασης στα σύνορα», καθώς και τη «σταδιακή καθιέρωση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων».

Πρόκειται για τοποθετήσεις που στρέφονται κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και κινούνται στον επικίνδυνο δρόμο της  «συνδιαχείρισης»  του Αιγαίου που έχει ανοίξει ήδη η ΝΑΤΟική παρουσία, την ώρα που  η αστική τάξη της Τουρκίας αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, μιλά για «γκρίζες ζώνες», παραβιάζει διαρκώς τα ελληνικά θαλάσσια κι εναέρια σύνορα, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:

Πώς τοποθετείστε στο αναφαίρετο δικαίωμα κάθε χώρας να υπερασπίζεται η ίδια τα σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ακεραιότητά της;".

22-10-2015                                       Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ "GAMATO" ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ;



Έχει βουίξει το ίντερνετ για το κλείσιμο του Gamato και ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος προς τι η έκπληξη. Απολαμβάνω την παρανομία όσο ο καθένας μας, αλλά γνωρίζω ότι είναι παρανομία και δεν σοκάρομαι όταν κλείνουν αυτά τα σάιτ, το ένα μετά το άλλο για λόγους πνευματικής ιδιοκτησίας.

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ 

   Όλα ξεκίνησαν χτες το μεσημέρι: 
Gamato
Entertainment Website58,872 Likes
October 20 at 12:51pm
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, καταρχάς σας ευχαριστούμε που είσαστε κοντά μας τόσο καιρό και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Δυστηχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Παρενέβη η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και το σαιτ μας θα παραμείνει κλειστό. Δεν γνωρίζουμε εάν και πότε θα ανοίξει ξανά. Για τα υπόλοιπα θα ενημερωθείτε πιθανώς από κάποια ανακοίνωση που θα βγεί σε λίγες μέρες από το αρμόδιο τμήμα.

Οι αντιδράσεις χρηστών του Gamato ήταν έντονες. Πολλοί επιτέθηκαν στην Δίωξη που δεν πιάνει τους παιδεραστές αλλά τους Παστίτσιους και το gamato (αγνοώντας ότι, ευτυχώς, πιάνει και τους παιδεραστές), γράφοντας πχ.:

   «Εκει στην διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος αντι να ασχολειστε με το γαματο πιαστε κανεναν παιδεραστη η κανεναν απο τους ανωμαλους που γυρνανε ελευθεροι» 

Τέλος κάποιοι ζητούν να η Αστυνομία να κυνηγήσει τα πορνοσάιτ ή το facebook (φανταστείτε τότε αντιδράσεις!): «Να κυνηγισουν κανενα πορνοσαιτ η να κανουν το φεισμπουκ με λιγοτερα πορνο ατομα δεν ξερουν το gamato movies τους πειραξε».

    Πάντως, όπως γράφει και ο Πάνος Παπαδόπουλος στο Το μοιρολόι του τσάμπα: «Το site έκλεισε ύστερα από παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Διότι σε όλη αυτή την ωραία ιστορία υπήρχε, βλέπετε, ένα μικρό προβληματάκι:
 Τα πνευματικά δικαιώματα όλων αυτών των αμέτρητων ανθρώπων που είχαν εργαστεί στο παρελθόν για να γίνουν οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές, τα οποία παραβιάζονταν κατάφωρα. Εν ολίγοις, έκλεισε γιατί διέπραττε μια σειρά από αξιόποινες πράξεις:
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΗΕ, το site έφθανε να μετρά και 930.000 προβολές ημερησίως ενώ η συνολική ζημία των δικαιούχων εκτιμάται στα 465 εκατ. ευρώ, και η ζημιά του Δημοσίου από διαφυγόντα έσοδα από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος υπολογίζεται περίπου στα 230 εκατ. ευρώ.
 Αλλά αυτή η παρανομία, σε μια χώρα που το τσάμπα έχει γίνει ιδεολογία, λίγη σημασία έχει. Αμέσως κινητοποιήθηκε η γνωστή λογική του συμψηφισμού που όλα τα αλέθει.
 Όπως όταν σου κόβει κλήση ο τροχονόμος το επιχείρημά σου, εσένα του παράνομου, είναι «τους άλλους γιατί δεν τους γράφετε;», έτσι επιστρατεύτηκε γενικά ο κουβάς της διαφθοράς στη χώρα – από τη λίστα Λαγκάρντ μέχρι το πόθεν έσχες, απ’ όλα έχει ο μπαξές, άρα γιατί μας κλείνετε, κύριε αστυνόμε, το site όπου βλέπουμε παράνομα ταινίες;»

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΥΛΟΤΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 3039
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
Α):
1. Την αριθ. 4/1928 Απόφασης Διοικητικού Δικαστηρίου του Υπουργείου Γεωργίας με το οποίο
αναγνωρίσθηκε το Δάσος Προμάχων ως ιδιοκτησία της Κοινότητας Προμάχων
2. Τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 2539/1997 «Συγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Τοπικής
Αυτοδιοίκησης»
3. Τις διατάξεις των άρθρων 1 και 58 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης –Πρόγραμμα Καλλικράτης»
4. Την υπ’ αριθ. 31/1989 Απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου Σωσάνδρας για πρόσληψη ιδιώτη για την
φύλαξη Κοινοτικών δασών
5. Την υπ’ αριθ. Πρωτ. 458-13/07/1989 Απόφαση Προέδρου Κοινότητας Σωσάνδρας σχετικά με την
πρόσληψη του Κεχαγιά Χρήστου του Θεοδώρου ως έκτακτο-εποχιακό υπάλληλο - δασοφύλακα.
6. Την υπ’ αριθ. 407 – 27/07/1990 Απόφαση Προέδρου Κοινότητας Σωσάνδρας σχετικά με την
σύσταση θέσης ΙΔΑΧ και κατάταξη σε αυτή του Κεχαγιά Χρήστου του Θεοδώρου ως Διοικητικό
υπάλληλο της Κοινότητας Σωσάνδρας
Β) Την επιτακτική ανάγκη παρακολούθησης υλοτομικών εργασιών και την παραλαβή των προϊόντων στις
συστάδες του Δημοτικού Δάσους Προμάχων
Γ) τις υπηρεσιακές ανάγκες και το προσωπικό της Υπηρεσίας

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1. Ορίζουμε ως επιβλέποντα παρακολούθησης υλοτομικών εργασιών του Δημοτικού Δάσους
Προμάχων, τον Κεχαγιά Χρήστο του Θεοδώρου, υπάλληλο του Δήμου, με αρμοδιότητα την επίβλεψη
της παραλαβής παραγόμενων πρώτων υλών ξυλείας και υποπροϊόντων από τις συγκεκριμένες
συστάδες και τον έλεγχο δασικών παραβάσεων από παράνομες υλοτομίες.
2. Σε περίπτωση διαπίστωσης τυχόν παραβάσεων έχει αρμοδιότητα να ειδοποιήσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες
του Δασαρχείου Αριδαίας για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.
3. Η επίβλεψη θα πραγματοποιείται κατά την διάρκεια των ετήσιων υλοτομικών εργασιών στις
συγκεκριμένες συστάδες και η παραλαβή των προϊόντων θα πραγματοποιείται σε εργάσιμες ημέρες και
ώρες και συγκεκριμένα.

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
 α.α.
ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΗΓΗ...https://et.diavgeia.gov.gr/f/dimosalmopias

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΘΗΝΑ 21/10/2015

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με ταχύτατους ρυθμούς ετοιμάζει την άγρια φοροληστεία της αγροτιάς και την ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης, που είχε απομείνει, με συνέπεια ν’ αυξηθούν ραγδαία οι ανασφάλιστοι στον ΟΓΑ, από το 40% που είναι σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να στερηθούν στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Στόχος αυτής της σκληρότητας και βαναυσότητας είναι οι αγρότες να πληρώσουν, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, το κόστος της κάλυψης των κρατικών ελλειμμάτων και χρεών για τη δημιουργία των πλεονασμάτων, που είναι απαραίτητα για την στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Η φοροαφαίμαξη είναι συνέχεια της αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 23% για αγροτικά εφόδια, σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, που ροκανίζουν το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα της αγροτικής λαϊκής οικογένειας με την αύξηση στο κόστος παραγωγής.
Η κυβέρνηση άμεσα προωθεί μέτρα φωτιά:
·       Φορολογία από 13% σε 26% από το πρώτο ευρώ και στο σύνολο των εισοδημάτων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων
·       Υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από 27,5% μέχρι και 100%
·       Έως και τριπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ, ενώ συζητείται και η διάλυση του ΟΓΑ.
Τα μέτρα αυτά είναι στο δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων που υπηρετεί το 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ.
Η υποκρισία για εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων, που επικαλούνται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, κλπ, επιδιώκει να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες ότι στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, που έχει τα κλειδιά τη οικονομίας και της εξουσίας, μπορεί να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Η διαπραγμάτευση και τα όποια «ισοδύναμα» ή «έξυπνα» μέτρα της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων για φοροελαφρύνσεις θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα που δεν έχουν, όπως και η αγροτιά, καμιά ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση.
 Τα μέτρα αυτά θα επιταχύνουν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της γης και της παραγωγής, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, τον έλεγχο του τραπεζικού, βιομηχανικού και εμπορικού κεφαλαίου στην παραγωγή και διακίνηση των διατροφικών προϊόντων και θα οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα και στην ανεργία και άλλους, χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση είναι δίκαιη η αγανάκτηση, η οργή και ο αγωνιστικός αναβρασμός της αγροτιάς, απέναντι στη νέα ΚΑΠ, τη φοροληστεία, τη μείωση των κρατικών δαπανών για την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία κλπ.
Είναι μονόδρομος η κοινή δράση του φτωχού αγρότη, του μισθωτού εργαζόμενου, του επαγγελματοβιοτέχνη, για να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.
Αγώνας τώρα για:
  • Αφορολόγητο εισόδημα που είναι αναγκαίο για να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Αναλογική φορολόγηση των επιπλέον εισοδημάτων και γενναία φορολόγηση των μεγαλοαγροτών καπιταλιστών και των μονοπωλιακών ομίλων
  • Μείωση του κόστους παραγωγής των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και δωρεάν παροχή υπηρεσιών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια. Να διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης.
  • Μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

Η επιβίωση απέναντι στη φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων αναδεικνύει την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του λαϊκού παράγοντα, με την ενδυνάμωση της συμμαχίας με τους εργάτες, τους μικροεπαγγελματίες, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...