Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΥΡΩΠΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ-ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 1-1


Σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο ο Ευρωπός Φούστανης και ο ΑΣ Πρόμαχοι
αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Τα δυο γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκόρ στο 10" 
με κεφαλιά του Σούτογλου απο στημένη φάση.
Η αντίδραση του κόουτς Κανιέμπα ήταν άμεση και με τις δυο αλλαγές που έκανε , κατάφερε να ισορροπήσει 
το παιχνίδι και οι παίχτες του να πετύχουν το τέρμα της ισοφάρισης στο 40" , με τον Γ. Ρατσίτσκα (ΡΑΤΣΙ)
με σουτ μέσα από την περιοχή.
Έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη και οι δυο ομάδες ρίχτηκαν με πείσμα για τη νίκη επιζητώντας το γκολ.
Στην προσπάθειά τους αυτή , αρκετές φορές το παιχνίδι τους έγινε σκληρό και από τις δυο πλευρές .
Τελικά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο , με τις δυο ομάδες να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία, η οποία κατά τη γνώμη μας ήταν καλή
και τα σφυρίγματά της δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΥΡΩΠΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ

ΠΑΡΛΑΚΟΓΛΟΥ Ρ.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Χ.
ΜΠΑΚΑΡΗΣ Ι. 
ΠΑΡΟΤΟΓΛΟΥ Ν.
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Ι.
ΡΩΜΑΣ .Π.
ΜΠΑΚΑΡΗΣ Ε.
ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ Ρ.
ΣΟΥΤΟΓΛΟΥ Κ.
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Χ.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ι.

ΚΟΟΥΤΣ
ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΛΟΣ


ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ

ΝΑΝΟΣ Α.
ΚΩΣΤΙΝΑΣ Χ.
ΒΕΣΚΟΣ Χ.---ΣΑΜΣΟΥΡΗΣ Σ.
ΑΜΠΑΡΗΣ Γ.
ΠΡΟΙΚΟΣ Ι.
ΑΤΖΟΣ Δ.
ΠΟΥΣΙΝΗΣ Τ.
ΝΑΝΟΣ Γ.
ΜΟΥΓΙΟΣ Ι.
ΣΕΛΚΟΣ Δ.---ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ Τ.
ΡΑΤΣΙΤΣΚΑΣ Γ.


ΚΟΟΥΤΣ
ΚΑΝΙΕΜΠΑ


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΑΜΒΑΚΑΣ Φ.

ΒΟΗΘΟΙ
ΤΣΑΛΓΙΝΗΣ Χ.---ΣΙΝΑΠΗΣ Ι.



Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΟΥ.

Ο ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ

Ο ΚΟΟΥΤΣ ΚΑΝΙΕΜΠΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΠΑΓΚΟΣ

ΟΙ ΔΥΟ ΓΚΟΛΚΗΠΕΡΣ

ΤΑΚΗΣ ΓΚΑΖΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΛΚΟΣ

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΥ.

ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΕΙ Ο ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ.

ΤΟ ΣΤΡΙΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΜΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΡΙΞΩ 3.000.000.000 ΔΗΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΙΑ

Η ΜΠΟΤΟΠΑΡΕΑ

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ RAPER DJ "ITOS"

Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

ΑΝΤΡΑΜ

Ο ΣΚΟΡΕΡ "ΡΑΤΣΙ"

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΥ

ΦΟΥΡΤΟΥ

ΠΛΑΓΙΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ

ΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΟ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΑΟΥΛ

Ο ΚΑΠΤΑΙΝ ΚΟΛΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΙ

ΚΑΛΟΖΥΓΙΣΜΕΝΗ ΣΕΝΤΡΑ

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΑ "ΛΕΕΙ" ΣΤΟΝ ΒΟΗΘΟ.

ΑΝΤΡΑΜ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ

ΕΜΜΕΣΟ ΦΑΟΥΛ

ΧΑΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ

ΑΨΗΜΑΧΙΕΣ

ΤΖΑΡΤΖΑΡΙΣΜΑΤΑ

ΜΠΑΜΠΗΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΠΗΓΑΔΑΚΙ

ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΤΡΙΟ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΡΗΣ.

ΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΑΣΕΛΑ.


Εντύπωση αλλά και αρνητικά σχόλια απέσπασε ένας "ιδιότροπος" παπάς που κοινωνούσε σε εκκλησία της Πάτρας, αφού δεν επέτρεπε τη Θεία Κοινωνία σε όσους φορούσαν μασέλα!

Οι ηλικιωμένοι πιστοί που θέλησαν να κοινωνήσουν , βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάτι που δεν υπολόγιζαν: Ο παπάς που έκανε τη λειτουργία εκείνη την ημέρα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης, απευθύνθηκε στους πιστούς, παίρνοντας μάλιστα το μικρόφωνο (ώστε να τον ακούσουν όλοι!), λέγοντας τους πώς όσοι από αυτούς φορούσαν μασέλες δε θα μπορούσαν να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, παρά μόνο εάν την αφαιρούσαν!
Οι πιστοί, ακούγοντας τις απαιτήσεις του παπά, αντέδρασαν, υψώνοντας και εκείνοι με τη σειρά τους τη φωνή τους, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο είναι προσβλητικό και υβριστικό.
Τελικά, οι πιστοί βγήκαν κερδισμένοι, μιας και ο ιερέας πήρε πίσω το αίτημά του, κοινωνώντας όλους τους πιστούς, ανεξαιρέτως!
Πρώτα οι άντρες και μετά οι γυναίκες!
Ένας ακόμη παπάς, στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, είχε τη δική του απαίτηση. Έτσι, ζήτησε από τις γυναίκες που βρίσκονταν στην εκκλησία να... κάνουν ένα βήμα πίσω, αφήνοντας τους άντρες να κοινωνήσουν πρώτοι!
Ο διαχωρισμός αυτός προκάλεσε την έκπληξη των γυναικών, όμως, σε αυτήν την περίπτωση κράτησαν σιγή ιχθύος. Στη συνέχεια λοιπόν ο πάτερ, ζήτησε από το αντρικό φύλο να χειροκροτήσει το γυναικείο για τη σπάνια υπομονή που υπέδειξε!





ΠΗΓΗ...cosmo

ΦΟΒΕΡΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.


Κύριε Υπουργέ Άμυνας, επιτρέψτε μου να σας εκθέσω το πρόβλημά μου και να σας ζητήσω να τακτοποιήσετε το θέμα μου… 

Περιμένω να μου “έρθει το χαρτί” για να παρουσιαστώ στο στρατό.Είμαι 24 χρονών και έχω παντρευτεί μια χήρα 44 χρονών, η οποία έχει μια κόρη 25 χρονών, την οποία παντρεύτηκε ο πατέρας μου. Επομένως ο πατέρας μου, αφού παντρεύτηκε την κόρη μου, είναι γαμπρός μου.

Επιπλέον η κόρη μου, αφού είναι σύζυγος του πατέρα μου, έγινε και μητριά μου.

Η γυναίκα μου κι εγώ αποκτήσαμε τον περασμένο Ιανουάριο ένα γιο. Κατά συνέπεια εκείνος, είναι αδερφός της συζύγου του πατέρα μου και κουνιάδος του πατέρα μου. Είναι όμως και θείος μου, αφού είναι αδερφός της μητριάς μου.Άρα ο γιος μου είναι θείος μου.

Η σύζυγος του πατέρα μου απέκτησε τα Χριστούγεννα ένα γιο, ο οποίος είναι ταυτόχρονα αδερφός μου, αφού είναι γιος του πατέρα μου, και εγγονός μου,αφού είναι γιος της κόρης της γυναίκας μου.Τότε εγώ είμαι αδερφός του εγγονού μου και, επειδή ο σύζυγος της μητέρας κάποιου είναι πατέρας του, αυτό έχει ως αποτέλεσμα εγώ να είμαι πατέρας της κόρης της γυναίκας μου και αδερφός του γιου της.

Επομένως είμαι ο παππούς μου... 





ΠΗΓΗ...to-parakseno

ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.


Δύο Έλληνες φέρνουν την ψηφιακή επανάσταση!
Αν ο Έλληνας βάλει κάτι στο μυαλό του, τελείωσε...

Περήφανους μας κάνουν δύο Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ. Δημιούργησαν το personspot, το οποίο εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες επικοινωνίας που δίνουν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως εξηγούν ο Γιάννης Βελισσαράκος και ο Άγγελος Κωστόπουλος στην εφημερίδα «Έθνος», ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει το περιοδικό του αντλώντας υλικό από το διαδίκτυο και μελλοντικά συντάσσοντας δικά του πρωτογενή θέματα!
Το περιεχόμενο του περιοδικού μπορεί να δημοσιευτεί αυτόματα σε όλες τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter και το Linkedln.
«Ο χρήστης αντλεί το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει και το ανεβάζει στο περιοδικό που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα μας. Αυτό το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες έχει λογαριασμό αλλά και τις σελίδες άλλων χρηστών που θα επιλέξουν να γίνουν συνδρομητές του περιοδικού.»
Το ψηφιακό περιοδικό του personspot, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη που δεν έχει την δυνατότητα να φτιάξει ένα μπλογκ, να εκφραστεί και να μοιραστεί τα ενδιαφέροντά του.
Γιατί το μυαλό του Έλληνα κάνει θαύματα...



ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ;

Θέλεις πραγματικά να αλλάξεις ;

Σύντομα θα πεθάνεις, κι ακόμα δεν έγινες απλός και φυσικός και ατάραχος· ούτε ελευθερώθηκες από το φόβο ότι θα σε βλάψει κάτι έξω από σένα· κι ούτε είσαι πονετικός με όλους· κι ακόμη δε λες να καταλάβεις ότι η σοφία σημαίνει δίκαιες πράξεις.
Μάρκος Αυρήλιος


Αν ένας άνθρωπος καυχιέται ότι δουλεύει πάνω στον εαυτό του, αλλά δεν παρουσιάζει καμία αλλαγή, εάν το «εγώ» του παραμένει το ίδιο σκληρό και άκαμπτο, εάν η σχέση του με τους άλλους παραμένει η ίδια, εάν δεν αναβλύζει άκοπα αγάπη απ’ την καρδιά του, εάν δεν υπάρχει απλότητα και φυσικότητα στις πράξεις του, εάν δε βιώνει γαλήνη και ηρεμία, τότε ο άνθρωπος αυτός αποδεικνύει ότι δεν έχει αλλάξει. Και αν δεν έχει αλλάξει τότε είναι φανερό ότι δεν δουλεύει σωστά πάνω στον εαυτό του. Απλώς σπαταλά τον πολύτιμο χρόνο του.


Χρειάζεται να παρατηρούμε διαρκώς τον ίδιο μας τον εαυτό με σκοπό να γνωρίσουμε τι έχουμε και τι μας λείπει. Υπάρχουν πολλά ελαττώματα που πρέπει να εξαλείψουμε και πολλές πνευματικές αρετές που πρέπει να αποκτήσουμε εάν θέλουμε να βαδίσουμε στον ευθύ δρόμο. Αλλά το λανθασμένο συναίσθημα του εγώ δεν επιτρέπει σε πολλούς να προχωράνε στο δύσκολο μονοπάτι της απελευθέρωσης. Αυτό το λανθασμένο συναίσθημα μπερδεύεται πάντοτε με το συναίσθημα του Είναι. Εάν δεν ανοίξουμε καλά τα μάτια μας, το λανθασμένο συναίσθημα του εγώ μπορεί να μας κάνει όλους να αποτύχουμε στην παρούσα ύπαρξη




Ξάνθη Φιλοσοφείν, Φιλοσοφικό Καφενείο




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η GOOGLE ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ.


Η Google τιμά τον Οδυσσέα Ελύτη!

Αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα νομπελίστα, Οδυσσέα Ελύτη, ανήμερα της συμπλήρωσης 101 χρόνων από τη γέννησή του, είναι το σημερινό λογότυπο της γνωστής μηχανής αναζήτησης μέσω της γνωστής εφαρμογής «doodle»!

Ο Οδυσσέας Ελύτης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Αλεπουδέλη, γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά καταγόταν από την Μυτιλήνη. Ανήκει κι αυτός στη λεγόμενη γενιά του 30 και στην αρχή παρουσιάστηκε στην ποίηση ως σουρεαλιστής με την ποιητική συλλογή «Προσανατολισμοί«.

Μέσα στην κατοχή κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Ήλιος ο Πρώτος». Η θάλασσα, ο ουρανός, ο ήλιος κι ο έρωτας είναι τα κεντρικά στοιχεία που προβάλλονται κι εξυμνούνται σε όλα τα ποιήματά του.

Αλλά ο Ελύτης δεν είναι μόνο ένας φυσιολάτρης, είναι κι ένας θερμός πατριώτης. Μετά την απελευθέρωση θα κυκλοφορήσει το έργο «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για το χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας«, που αποτελεί ένα μήνυμα για την ελληνική αλλά και πανανθρώπινη ελευθερία.

Στη συνέχεια αφού εκδώσει το βιβλίο «Η καλοσύνη στις Λυκοπαριές«, θα σωπάσει για αρκετά χρόνια ενώ μάλιστα θα φύγει από τη χώρα και θα εγκατασταθεί στο Παρίσι, όπου θα σπουδάσει και θα μεταφράσει πολλά ποιήματα Γάλλων ποιητών. Αργότερα θα εκδώσει νέες ποιητικές συλλογές και μάλιστα το πιο αντιπροσωπευτικό έργο της λογοτεχνικής του παραγωγής, το «Άξιον Εστί«.

Στη συνέχεια ο Ελύτης θα εκδώσει τα: «Έξι και μια τύψεις για τον ουρανό«, » Ήλιος ο ηλιάτορας«, «Τα ρω του έρωτα«, » Το φωτόδεντρο και η 14η Ομορφιά«, «Το μονόγραμμα» και «Τα ετεροθαλή«.

Κυκλοφόρησε επίσης τα δοκίμια «Ο ζωγράφος Θεόφιλος» και «Ανοιχτά χαρτιά«, καθώς και πολλά άλλα. Ακόμη μετέφρασε με επιτυχία ποιήματα των: Λόρκα, Ελυάρ και Λωτρεαμόν.

Το 1976 κυκλοφόρησαν τρία ακόμα βιβλία του με τους τίτλους: «Δεύτερη γραφή«, «Η μαγεία του Παπαδιαμάντη» και «Σηματολόγιο«. Τα έργα του Ελύτη μεταφράστηκαν και σε πολλές ξένες γλώσσες.

Ο Ελύτης σπουδαιότατος και πνευματώδης ποιητής με παγκόσμια ακτινοβολία, αξιολογήθηκε και τιμήθηκε όπως πραγματικά του άξιζε. Το 1979 τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το έργο του «Άξιον εστί».

Ο μεγάλος ποιητής πέθανε στις 18 Μαρτίου του 1996 από ανακοπή καρδιάς στην Αθήνα.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΜΑΝΟΥΛΑ ΘΑ ΦΥΓΩ ΜΗΝ ΚΛΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.


Mανούλα, θα φύγω, μην κλάψεις για μένα.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟ
Παιδί μου, ώρα σου καλή!
Ένα 25χρονο παιδί με ταλέντο ήρθε να μου πει ότι δεν μπορεί να δουλεύει πια στην Ελλάδα και φεύγει. Πληρώνεται καλά, πληρώνεται στην ώρα του - αλλά δεν αντέχει, λέει, αυτήν την ατμόσφαιρα τρόμου.

«Αισθάνομαι ότι από στιγμή σε στιγμή θα πέσει το ταβάνι να με πλακώσει», λέει. Θα πάει, λοιπόν, στην Αγγλία, θα τον φιλοξενήσουν αρχικά κάτι φίλοι του κι ελπίζει, με λίγο πείσμα, να βρει τη θέση του.

Κι έπειτα, είναι η πόλη. Όταν έρχονται τα δύσκολα, χρειάζεσαι εκτόνωση. Στον απόηχο του κραχ του 1929 γεννήθηκε μια κουλτούρα εξωστρεφής, τζαζ και αρχοντορεμπέτικη που δεν είχε ανάλογο. Στα χρόνια του μπλιτζ οι Λονδρέζοι γλένταγαν σαν να μην υπάρχει αύριο. Στη χρεοκοπημένη Αθήνα, τι να κάνει; Να ξημεροβραδιάζεται μιλώντας για τη δόση; Είναι 25 χρόνων και θέλει ζωή, όχι λογιστική - ούτως ή άλλως, ποτέ ο άνθρωπος δεν άντεχε πολλή πραγματικότητα. 

Δεν είναι ο πρώτος που φεύγει από τη σαστισμένη πόλη. Όσοι δεν τολμούν να μεταναστεύσουν γυρνάνε στις επαρχίες τους: ανοίγουν πάλι τα παιδικά δωμάτια, οι μάνες δεν ξέρουν αν πρέπει να χαρούν, που ξανάχουν τα παιδιά τους, ή να λυπηθούν, που τα βλέπουν έτσι ηττημένα.

Κι εδώ, τι θα γίνει; Ποιοι θα μείνουν στ’ άδεια σπίτια; Ποια ταλέντα θα δουλέψουν και θα δημιουργήσουν τη νέα ιστορία μας;

Αλλά δεν είναι μόνο οι φευγάτοι. Είναι και τα μικροθηρία που στην αναμπουμπούλα χαίρονται. Οι αψιμαχίες των μπαχαλάκηδων. Το αλληλοφάγωμα που άρχισε (όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει πριν από πέντε μήνες) και θα γιγαντωθεί. Είναι τα σπασμένα νεύρα κάθε προσώπου που συναντάς, το (δίκαιο) παραλήρημά του εναντίον της νοσηρής δράκας που μας κυβερνά, το οποίο καταλήγει να γίνεται παραλήρημα εναντίον όποιου στέκεται δίπλα του.

Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν, διότι κοινωνία (με την κυριολεκτική έννοια) δεν υφίσταται και ο καθένας αισθάνεται μόνος κι έρημος κι εξαπατημένος! Ένας μυστικός εμφύλιος σέρνεται κάτω από τη σκέψη των Ελλήνων. Η «Διχόνοια» του Σολωμού, ο Κολοκοτρώνης στην Ακροναυπλία. Υπό πίεση, οι Έλληνες γίνονται πάλι κλέφτες κι αρματολοί στις σπηλιές του άτακτου αγώνα (εναντίον ποιου;), καθένας το μπαϊράκι του, πόλεις-κράτη, άνθρωποι-νησιά. Θα φαγωθούμε μεταξύ μας! (Κι οι κλέφτες θα πίνουν το κοκτέιλ τους στο Μανχάταν, ατιμώρητοι!)

Συνεπώς, είδα το παιδί με συμπάθεια. Του ευχήθηκα να πετύχει, χωρίς εθνικούς δεκάρικους. Η Ελλάδα δεν του φέρθηκε καλά, δεν της χρωστάει τίποτα. Ας φύγει, τουλάχιστον αυτό να ζήσει τα ωραία χρόνια του ωραία.

Εμείς εδώ. Στη μοιραία πόλη. Φύλακες ερειπίων. Μοιραίοι κι εμείς - με τον δικό μας τρόπο.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΑ «ΜΑΤΙΑ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

15
Σε δυο μήνες από σήμερα η Τουρκία θα αποκτήσει τα δικά της μάτια στο διάστημα αφού ο κατασκοπευτικός  δορυφόρος Göktürk-2 ο οποίος αναπτύχθηκε από το τουρκικό κρατικό ερευνητικό ίδρυμα TUBITAK UZAY και την κρατική εταιρεία TAI θα εκτοξευτεί στις 15-25 Δεκεμβρίου 2012 από το κινεζικό κέντρο διαστημικό Jiuquan.

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος θα έχει διακριτική ικανότητα 2,5 μέτρα και θα μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες συνολικού όγκου 15 Gbit. Ο Göktürk-2 πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες την περίφημη ΜΙΤ και πρόσφατα δοκιμάστηκε για την απόδοση του στην Γαλλία.
Το συμβόλαιο για την ανάπτυξη και κατασκευή του δορυφόρου υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν στις 13 Απριλίου του 2007 και το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή την 1 Μαΐου του 2007.  Ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Göktürk-2 θα τεθεί σε τροχιά 700 χλμ από την επιφάνεια της Γής, η κάθε περιστροφή του θα διαρκεί 98 λεπτά, ο χρόνος μετάδοσης δεδομένων στο σταθμό ελέγχου στην Γής θα διαρκεί 40 λεπτά την κάθε ημέρα, το δε βάρος του δορυφόρου είναι 409 κιλά.

Ο δορυφόρος και τα επιμέρους υποσυστήματα του κατασκευάζονται εν μέρει από την κρατική εταιρεία ΤΑΙ ενώ το ηλεκτροπτικό σύστημα αγοράστηκε το εξωτερικό. Τα περισσότερα από τα υποσυστήματα του δορυφόρου είναι CΟTS ορισμένα έχουν αναπτυχτεί από τουρκικές εταιρείες όμως το βασικότερο πλεονέκτημα των Τούρκων είναι η εμπειρία που απέκτησαν στην ολοκλήρωση των επιμέρους συστημάτων πάνω σε μία πλατφόρμα και η συνολική εμπειρία από την πραγματοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος.  

Η διακριτική ικανότητα του Göktürk-2 δεν είναι ικανοποιητική για στρατιωτική χρήση μόλις 2,5 μέτρα με αμφίβολη ποιότητα. Η απόκτηση ενός τέτοιου συστήματος το οποίο θα είναι σε αποκλειστική χρήση από την Τουρκία δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Αν Μεσόγειο. Αν και η Ελλάδα διαθέτει πρόσβαση στις υπηρεσίες ενός σαφώς καλύτερου δορυφόρου του Helios IIB ο συγκεκριμένος δορυφόρος αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, με την Γαλλία να κατέχει την τεχνολογία για την κατασκευή του Helios 2B και τη αρμοδιότητα για την διαχείριση του δορυφόρου.

Από τον Helios 2B η Ελλάδα μπορεί να λάβει σαφώς ανώτερης ποιότητας πληροφορίες χωρίς όμως να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή πάρα μόνο κατόπιν προγραμματισμού πάντα σε σχέση με την διαθεσιμότητα του δορυφόρου.

Από την άλλη πλευρά οι Τούρκοι μπορούν να έχουν αποκλειστική χρήση του δορυφόρου τους κάθε στιγμή που αυτοί το επιθυμούν, ενώ το 2013 πρόκειται να εκτοξευτεί ο δεύτερος κατασκοπευτικός δορυφόρος της Τουρκίας ο Göktürk-1 ο οποίος κατασκευάζεται από την Telespazio με αισθητήρα κατά πάσα πιθανότητα ιταλικής κατασκευής ο οποίος έχει θεωρητική διακριτικότητα 0,8 μέτρα. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ".



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μορφωτικός Σύλλογος Προμάχων
«ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ»

Οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 27 Οκτώβριου 2012 και ψήφισαν όλα τα ταχτοποιημένα μέλη ανέδειξαν ως Νέο Επταμελές Συμβούλιο (ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ) τους παρακάτω:

1.ΒΕΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2.ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
3.ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
5.ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Π)
6.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
7.ΤΣΑΜΠΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Χθες, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 το νέο επταμελές συμβούλιο συνεδρίασε με θέμα "ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ" και ανέδειξε τους εξής:

ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
ΤΣΑΜΠΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ)
ΒΕΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)
ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)
ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (ΤΑΜΕΙΑΣ)
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΜΕΛΟΣ)
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (ΜΕΛΟΣ)

ΠΑΜΕ Ν.ΠΕΛΛΑΣ - 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ σε ΕΔΕΣΣΑ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-ΣΚΥΔΡΑ-ΑΡΙΔΑΙΑ




Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη        
Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11.00’ το πρωί
        - Στην ΕΔΕΣΣΑ - «Μικροί Καταρράκτες»
        - Στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος )
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7 το απόγευμα
        -  Στη Σκύδρα - Πλατ. Ελευθερίας ( ΤΑΞΙ ) 
        -  Στην Αριδαία - Κεντρική Πλατεία   

Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη! 
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!
Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό!
Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία. 
Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ οργανωμένα από κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα κόντρα στις φωνές που μας καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση. Να τελειώσουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που αποτελούν νεροκουβαλητή κυβερνήσεων και εκλογικών σχεδιασμών, τους φορείς της ήττας και της μοιρολατρίας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την εναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.
Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ! - ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ !
Ή εμείς ή τα μονοπώλια!
Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων.


Δεν είναι ανίκητοι! Μπορεί το κράτος των μονοπωλίων να φαίνεται ισχυρό, αλλά τη μάχη την κερδίζει ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημενος, αυτος που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και που πρέπει να σημαδέψει. Ο εργαζόμενος λαός, δεν πρέπει απλά να αρκεστεί σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μετρά, αλλά να οξύνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν, να δημιουργήσει συνθήκες αδυναμίας λειτουργίας στο πολιτικό σύστημα, να προκαλέσει τριγμούς, να το παραλύσει, να μη μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα. 
ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις λένε χοντρά ψέματα, είναι επικίνδυνοι. Να μη ματώσει άλλο ο λαός έχοντας ως λύση έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος.
Η αποδοχή της διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέα μέτρα, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών. Όσο παραμένουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αναγνωρίζουμε το χρέος, όσο αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική δε θα μπορούμε να αποτρέπουμε μέτρα και την εξαθλίωση. 
Όσο υπάρχουν μονοπώλια δε θα υπάρχει ζωή και προοπτική!
Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, ανέργους - μισοάνεργους -μισοεργαζόμενους, σύγχρονους ζητιάνους να παρακαλάμε για εργασία σε διάφορα ψευτοπρογράμματα. Ο στόχος που έχουν είναι να πληρώσει την καπιταλιστικη κρίση ο λαός, να βγουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι σε κάθε κλάδο. 
Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε τους σχεδιασμούς τους!
Τρόικα, κεφαλαίο, ΕΕ και κόμματα της πλουτοκρατίας δεν αλλάζουν.
Τιμή και ευθύνη για σένα είναι ο μαχητικός αγώνας, η περηφάνια, η πίστη ότι θα νικήσεις.
Άλλαξε εσύ θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφικά, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της, με τους αυτοαπασχολουμένους, με τη φτωχή αγροτιά να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα. Να πάρουμε στα χέρια μας τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη !
Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11.00’ το πρωί
        - Στην ΕΔΕΣΣΑ - «Μικροί Καταρράκτες»
        - Στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος )
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6.30’ το απόγευμα
        -  Στη Σκύδρα - Πλατ. Ελευθερίας ( ΤΑΞΙ ) 
        -  Στην Αριδαία - Κεντρική Πλατεία   

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...