Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημ. Σχολείου Αριδαίας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Συνεχές το ενδιαφέρον μας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Πέλλας

Συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας είχε σήμερα (24/2) ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στο γραφείο του, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποτελείται από τους κκ. Ζαρζαβατσάκη Δημήτριο (Πρόεδρο), Σαμαρά Δημήτριο (Γραμματέα),  Θεοδώρα Σαχίνη (Ταμία) και Ιωσιφήδου Ιορδάνα (υπεύθυνη Πολιτιστικών-Καλλιτεχνικών).

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας κατασκευάστηκε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην περιοχή του Κέντρου Υγείας, αποτελεί πρότυπο σύγχρονου διδακτηρίου και στεγάζει ήδη 9 τμήματα και μία ειδική τάξη ένταξης για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τους εκπροσώπους των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου τη διοργάνωση της εκδήλωσης εγκαινίων, την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης της αυλής του και τη βελτίωση του εξοπλισμού των τάξεων και σχολικών εργαστηρίων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για τη συνεργασία του και το ενδιαφέρον του για συνεχή βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου.

                                                                                                                                                                                   

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΑΣΚΕΔΙ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ



          Στα πλαίσια της προσπάθειας του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ‘’ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.’’, να ενημερώσει τον τεράστιο κλάδο των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης όλης της Χώρας, σε θέματα όπως:
1) Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα
2) Εκπαίδευση σε κανόνες Υγιεινής - Voucher
3) Ωράριο λειτουργίας
4) Αντικαπνιστικός Νόμος
5) Ηχορρύπανση - Ηχομόνωση
6) Φορολογικά - Ασφαλιστικά
7) Πρόστιμα

 συνδιοργανώνει ημερίδες με Δήμους και Επιμελητήρια. Το άμεσο πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1)    ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, Πολύκαστρο Κιλκίς, Τρίτη 24 Φεβρουαρίου και από ώρα 17.00 – 19.30. Είσοδος ελεύθερη
2)    ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, Δημοτική αίθουσα Αριδαίας Πέλλης, Αριδαία, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου και από ώρα 17.00 – 19.30. Είσοδος ελεύθερη.
3)    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, Αίθουσα Επιμελητηρίου Λάρισας, Λάρισα, Πέμπτη 5 Μαρτίου και από ώρα 17.00 – 19.30. Είσοδος ελεύθερη
4)    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, Αίθουσα Επιμελητηρίου Ξάνθης, Ξάνθη, Δευτέρα 16 Μαρτίου και από ώρα 17.00 – 19.30. Είσοδος ελεύθερη

Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες της Εστίασης και Διασκέδασης των ως άνω περιοχών, να παρακολουθήσουν τις ημερίδες για δικό τους όφελος.

Σειρά προτεραιότητας έχουν, μετά από έκδηλο ενδιαφέρον, από μεριάς Δήμων, οι:
1)    Δήμος Ιητών
2)    Δήμος Κόνιτσας
3)    Δήμος Μεγαρέων
4)    Δήμος Ιωαννιτών
5)    Δήμος Δελφών
6)    Δήμος Καλαμάτας
7)    Δήμος Τρικκαίων
8)    Δήμος Βορείων Τζομέρκων


Και από μεριάς Επιμελητηρίων, τα:
1)    Επιμελητήριο Σάμου
2)    Επιμελητήριο Λασηθίου
3)    Επιμελητήριο Φθιώτιδας
4)    Επιμελητήριο Άρτας
5)    Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης


Όσοι Δήμοι και Επιμελητήρια θέλουν παρόμοια ημερίδα, ας εκδηλώσουν ενδιαφέρον εδώ paskedi@paskedi.gr ή τηλέφωνο στο 2310 932420

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΠΟΥ-ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Κοινωνικό ταμπού το οποίο κοστίζει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία είναι ακόμη και σήμερα οι αιμορροΐδες!
Σύμφωνα με μελέτες οικονομολόγων, κάθε χρόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  λόγω αιμορροΐδων χάνονται περισσότερες από 224.000 ώρες εργασίας, το κόστος των οποίων υπολογίζονται γύρω στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ!
Σύμφωνα με τους γιατρούς αυτό συμβαίνει  γιατί η πάθηση αποτελεί ακόμη και σήμερα  κοινωνικό ταμπού , κάτι που αποδεικνύεται από έρευνα του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας  σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού  μόλις το 0,3% των ασθενών επισκέπτεται τον ιατρό.
 Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι σήμερα ,η εξέλιξη της τεχνολογίας με το νέο ασύρματο μηχάνημα υπερήχων TRILOGY, βάζει τέλος στο πρόβλημα των αιμορροΐδων μέσα σε τριάντα λεπτά!
«Το κοινωνικό ταμπού ακόμη και σήμερα  φρενάρει την πλειοψηφία των ασθενών με αιμορροΐδες να απευθυνθούν στο γιατρό, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να επιτείνεται κάνοντας την ζωή τους δύσκολη» αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος  της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και  Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικό Περιστερίου ( www.axiarchos.gr).

 Η θεραπεία των αιμορροΐδων  σήμερα γίνεται πλέον  πολύ γρήγορα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια.  Κι αυτό γιατί η νέα γενιά TRILOGY, συνδυάζει όλα τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα της μεθόδου των υπερήχων, με την ευελιξία της ασύρματης τεχνολογίας.
 Το TRILOGY  προσφέρει στους ασθενείς:
  • ασφαλή και  ριζική θεραπεία σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους,
  •  άμεση ανακούφιση από όλα τα συμπτώματα
Στους χειρουργούς το TRILOGYδίνει :
  • τα πλεονεκτήματα των υπερήχων ( DOPPLER), χωρίς  καλώδια
  • μέγιστη ακρίβεια ανίχνευσης των παθολογικών αιμορροϊδικών αγγείων
  • άνεση και ελευθερία χειρισμού της συσκευής χωρίς κανένα περιορισμό στις κινήσεις
Σύμφωνα με το Δρ. Ξιάρχο, που έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από δύο χιλιάδες επεμβάσεις θεραπείας αιμορροΐδων με υπερήχους, η τρίτη  γενιά της μεθόδου ,περιλαμβάνει την κορυφαία τεχνολογία σε μια μικρή, εύκολη στο χειρισμό, συσκευή η οποία παρέχει το ύψιστο επίπεδο χειρουργικής άνεσης.
 
                          ΟΙ  ΥΠΕΡΗΧΟΙ  ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ
 
Με τους υπέρηχους αντιμετωπίζονται ριζικά και  τα τρία κύρια συμπτώματα της νόσου των αιμορροΐδων. Αιμορραγία, κνησμός, πόνος.
Επίσης αποκαθιστά την πρόπτωση των αιμορροΐδων έξω από τον πρωκτό και ελαχιστοποιεί τον πόνο. Ακόμη δεν προκαλεί εκτομή ή ακρωτηριασμό των ιστών, αλλά ούτε και πληγή.
Οι ασθενείς έχουν γρήγορη  ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες άμεσα.
Η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα η θεραπεία να γίνει χωρίς γενική  αναισθησία.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μετά την εμφάνιση των ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων πάνω από 800.000 ασθενείς έχουν αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα των αιμορροΐδων παγκοσμίως.
«Η επέμβαση, όπως εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, τροποποιείται ώστε να καλύπτει μεμονωμένα τον κάθε ασθενή επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα με πλήρη ασφάλεια καθώς καταγράφεται στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό των ευχαριστημένων ασθενών».
Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό χειρουργικών μεθόδων θεραπείας της νόσου, είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ο παράγοντας ασφάλεια αφού δεν έχει καταγραφεί ποτέ ούτε μία σοβαρή επιπλοκή μετά τη χειρουργική αποκατάσταση της αιμορροιδοπάθειας με τη χρήση υπερήχων.
 
               ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ  TRILOGY
 
Η  συσκευή διαθέτει:
  • Νέα τεχνολογία Bluetooth(υπέρυθρες ακτίνες)
  • Βελτιωμένη πηγή ψυχρού, ενδοσκοπικού φωτισμού για μέγιστη ορατότητα
  • Ακριβές και αξιόπιστο σύστημα ανίχνευσης με υπερήχους των παθολογικών αιμορροϊδικών αρτηριών
  • Μεγαλύτερο χειρουργικό πεδίο εργασίας
  • Πλήρης και απεριόριστη εργονομία και δυνατότητα χειρισμών από το χειρουργό σε όλους του άξονες με ευλυγισία.

www.axiarchos.gr  Τηλ. 2107296584, 6938340082

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
                 Γενικού Λυκείου Αριδαίας



Το σχολείο των ονείρων μας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Αριδαίας
σας προσκαλεί
στην ομιλία - συζήτηση  του καθηγητή Γιώργου Τσιάκαλου
με θέμα «Το σχολείο των ονείρων μας»,
που θα γίνει στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο,
την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, στις 19.00.




Σύντομο βιογραφικό του Γεωργίου Τσιάκαλου

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ γεννήθηκε το 1946 στο Σουφλί Έβρου και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και στη Θεσσαλονίκη. Το 1964 μετανάστευσε στη Γερμανία. Σπούδασε Βιολογία, Γεωλογία/Παλαιοντολογία, Δημογραφία, Παιδαγωγική, Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Αμβούργο, στο Κίελο και στο Ντόρτμουντ. Διδάκτορας των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Κιέλου και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Ζίγκεν, του Όλντεμπουργκ και της Βρέμης, και στην Ανώτατη Παιδαγωγική Σχολή της Ρηνανίας. Από το 1984 είναι καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ, της οποίας έχει εκλεγεί τρεις φορές Κο­σμήτορας και 6 φορές πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος. Πρόεδρος του Ιδρύματος Νίκος Πουλαντζάς (1997-2005).

Επικεφαλής, για πέντε χρόνια, της επιτροπής για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Κύπρο. Έγραψε πολλά επιστημονικά άρθρα και βιβλία, στα ελληνικά και στα γερμανικά. Πολλές ήταν και οι παρεμβάσεις του με άρθρα και σχόλια στα ΜΜΕ. Οι έρευνές του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων (βιολογία της συμπεριφοράς, πτυχές της ζωής των μεταναστών, ρατσισμός, κριτική θεώρηση της εκπαίδευσης, κοινωνικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα των μειονοτήτων κ.ά.). Στο επίκεντρο των ενασχολήσεων και των κειμένων του βρίσκεται σχεδόν πάντοτε η αναζήτηση των όρων και των προϋποθέσεων της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μια αναζήτηση για την οποία επιμένει πως, πέρα από παιδαγωγική πρόταση, είναι το κεντρικό πολιτικό στοίχημα, το μεγάλο διακύβευμα του καιρού μας. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...