Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

1η Διαβούλευση ΔΕΥΑ Αλμωπίας


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΑΛΜΩΠΙΑΣ

1η _Διαβούλευση_ΔΕΥΑ_Αλμωπίας
Για πρώτη φορά πραγματοποιείται σειρά Διαβουλεύσεων από την Δ.Ε.Υ.Α Αλμωπίας με διάφορους φορείς ξεκινώντας με την σημερινή πρόσκληση με όλα τα τοπικά συμβούλια του Δήμου μας ώστε να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση με θέματα που απασχολούν χρόνια την επιχείρηση αυτή.

Συνέχεια στην ενημέρωση έχει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης , έπειτα το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης για την Δ.Ε.Υ.Α ώστε να καταλήξουμε στην Γενική Συνέλευση με όλους τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας που εκεί αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σε πολλά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α και πως η επιχείρηση αυτή έφτασε σε σημείο να αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα αλλά και με ποιον τρόπο θα μπορέσει να ανακάμψει και να αναβαθμιστεί . 

Συγκεκριμένα, στόχος των συνεχόμενων διαβουλεύσεων και τέλος η διαβούλευση με τους πολίτες είναι να ενημερώσουμε για την αξία του νερού, για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης καθώς και των υποχρεώσεων προς τους πολίτες , αλλά να ενημερωθούν και για τις υποχρεώσεις που έχουν οι ίδιοι οι πολίτες προς την Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε πολίτης τον ανταποδοτικό τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης που εργάζεται για την ορθολογική διαχείριση του νερού για τον πολίτη.

Επίσης, θα μιλήσουμε για την επίλυση των προβλημάτων σε σχέση με σημαντικά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε για θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης σε συνάρτηση με την ισότιμη μεταχείριση των πολιτών στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας . 
Έπειτα, θα συζητήσουμε για την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης και την αποκατάσταση των αδικιών για όλους ,καθώς και την αλλαγή του κανονισμού δικτύου ύδρευσης, βάση των αναγκών που προκύπτουν για την εξέλιξη, αναβάθμιση και ευελιξία του τρόπου λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α. 

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μια σύγχρονη Δ.Ε.Υ.Α όπως προτάσσουν οι δύσκολοι & απαιτητικοί καιροί στα πλαίσια της ισότιμης αντιμετώπισης προς όλους τους πολίτες για την αποκατάσταση των αδικιών και την εξέλιξη και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για όλους.

Δηλώσεις αποθεμάτων και συγκομιδής ρυζιού


Δηλώσεις αποθεμάτων και συγκομιδής ρυζιού

Το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ.Α.Ο.Κ. ΠΕ Πέλλας ενημερώνει τους παραγωγούς ρυζιού ότι έχουν υποχρέωση, σύμφωνα με τον Καν.1709/2003 της Επιτροπής,
1. να δηλώσουν  τα αποθέματα ρυζιού, που είχαν την 31/08/2016. Η δήλωση θα υποβληθεί άμεσα συμπληρώνοντας το παράρτημα Ι του Κανονισμού,
2. να συμπληρώσουν άμεσα το παράρτημα ΙΙΙ του Κανονισμού που αφορά τις συγκομισθείσες ποσότητες ρυζιού 2016.
Η συμπλήρωση και των δυο παραρτημάτων είναι υποχρεωτική, ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αποθέματα ή δεν συγκομίστηκε ρύζι από αγροτεμάχιο που δηλώθηκε ως καλλιέργεια ρυζιού.(Πληροφορίες: Π.Γεωργιάδου 2381352314).

Παράταση για την έκδοση Άδειας Εγκατάστασης σε υφιστάμενες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν χωρίς Άδεια Εγκατάστασης


«Υφιστάμενες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις χωρίς Άδεια Εγκατάστασης»

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 4, παράγραφος 1 του νόμου 4424/2016 (ΦΕΚ 183Α'/27-09-2016), δίδεται χρονική παράταση για την έκδοση Άδειας Εγκατάστασης σε υφιστάμενες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν χωρίς Άδεια Εγκατάστασης.
Συγκεκριμένα, όλες οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οι οποίες από τις 12-03-2012 (έναρξη ισχύος του ν.4056/2012 ΦΕΚ 52Α) λειτουργούν χωρίς Άδεια Εγκατάστασης, υποχρεούνται έως τις 31-12-2018 να λάβουν Άδεια Εγκατάστασης με την υποβολή σχετικής αίτησης συνοδευόμενης από όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Κατά τη διάρκεια της παραπάνω προθεσμίας αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων, κατεδάφισης, που τυχόν έχουν εκδοθεί, και ανακαλούνται οριστικά, εφόσον εκδοθεί η άδεια εγκατάστασης.
Μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας, η άδεια εγκατάστασης χορηγείται μόνο αν υποβληθεί η αίτηση, με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και αφού καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο έχει επιβληθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ή και τις διατάξεις του άρθρου 10του ν.4056/2012 ΦΕΚ 52Α.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται
·         στα αρμόδια γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας στην Έδεσσα (τηλ.: 2381351217 & 2381351256) και στα Γιαννιτσά (τηλ.: 2381352318).

·         στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων http://wwww.minagric.gr

Με επιτυχία η ολοκλήρωση της δράσης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών


Με επιτυχία η ολοκλήρωση της δράσης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών 

Με το σύνθημα «χάρισε ζωή» ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η δράση για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, με διοργανωτές την Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Έδεσσας, σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ). 

Η δράση στεγάστηκε στο κτίριο «Χατζηγιάννη» του Δήμου Έδεσσας και, όλη την προηγούμενη εβδομάδα, δεκάδες εθελοντές συμμετείχαν στη διαδικασία καταγραφής με τη χορήγηση δείγματος σάλιου. Στο χώρο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, με τον Διευθυντή του ΠΕΔΥ Έδεσσας κ. Αθανάσιο Λαμπρόπουλο, τους δημοτικούς συμβούλους κκ. Δημήτρη Ταπαζίδη και Κώστα Λαμπρόπουλο, τον Προιστάμενο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Μπιμπίτσο, στελέχη του ΕΚΑΒ, κ.ά. που στηρίζουν τη δράση. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τους οργανωτές για την προσπάθεια και, κυρίως, τους δεκάδες εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση. Εξάλλου, όλες τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση από το προσωπικό του ΠΕΔΥ Έδεσσας για την αξία που έχει η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών η οποία αποτελεί μοναδική ελπίδα για έναν ασθενή που πάσχει από λευχαιμία ή κάποια άλλη σοβαρή ασθένεια του αίματος.  

Η δράση συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ Έδεσσας (πρώην ΙΚΑ, επί της οδού Φλωρίνης), τις πρωινές ώρες καθημερινά, με μία εξαιρετικά απλή, ανώδυνη και απολύτως ασφαλή διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά. 



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...