Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΦΘΟΡΙΟ: ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Φθόριο: Πότε κινδυνεύουμε από αυτό;
Όλη η αλήθεια για το φθόριο, τη θεραπεία με αυτό και τις λευκές κηλίδες στα δόντια. Τι λέει η ειδικός.

Λευκές κηλίδες στην αδαμαντίνη των δοντιών και τοξική δράση στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική λήψη φθορίου με σκοπό την προστασία και ενίσχυση των δοντιών απέναντι στην τερηδόνα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Μαρία Σκουλάτου, χειρουργός-οδοντίατρος της Advanced Dental Clinics, η σωστή χρήση του φθορίου αποτελεί αποδεδειγμένα μεγάλη ασπίδα προστασίας για τα δόντια.  

Ειδικότερα, «σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το φθόριο είναι ένα από τα δεκατέσσερα στοιχεία που θεωρούνται απαραίτητα για την κανονική ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού. Αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό μέσο που διαθέτει η οδοντιατρική για την πρόληψη της τερηδόνας. Γι’ αυτό εξάλλου λέμε ότι οι θεραπείες με φθόριο πρέπει να ξεκινούν ήδη από την ηλικία των δύο ετών, τότε που έχουν βγει τα νεογιλά δόντια» τονίζει η κ. Σκουλάτου. Η συχνότητα των τοπικών εφαρμογών εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε παιδιού, αλλά συνήθως συνίσταται η τοπική εφαρμογή ανά 6μηνο. 

Πότε δεν κινδυνεύουμε
Σύμφωνα με έρευνες, ακόμα και αν πραγματοποιηθεί υπερβολικός αριθμός τοπικών εφαρμογών φθορίου στα δόντια (φθορίωση στο ιατρείο), δεν υπάρχει επιβλαβής επίδραση ούτε στα δόντια, αλλά ούτε και στον οργανισμό. Προσοχή: Για τα παιδιά κάτω των 6 ετών υπάρχουν οι παιδικές φθοριούχες οδοντόκρεμες και τα φθοριούχα στοματοπλύματα, τα οποία περιέχουν μικρότερη συγκέντρωση καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάποσης μεγάλης ποσότητας.
Στο στάδιο διάπλασης και ενασβεστίωσης των μόνιμων δοντιών, όταν αυτά βρίσκονται ακόμη μέσα στα οστά των γνάθων, η λήψη φθορίου μέσω των τροφών (π.χ. ψάρια όπως σολομός, σαρδέλες σε ελαιόλαδο και σκουμπρί), του νερού ή ειδικών συμπληρωμάτων συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του σμάλτου και την αντοχή του απέναντι στην τερηδόνα. Μετά την ανατολή των μόνιμων  δοντιών στο στόμα, η τοπική εφαρμογή φθορίου μέσω φθοριούχου οδοντόκρεμας, ή φθοριούχων στοματοπλυμάτων και φθορίωσης στο ιατρείο , βοηθάει στην επανασβεστίωση επιφανειών της αδαμαντίνης και η εξέλιξη μια αρχόμενης τερηδόνας καθυστερεί ή σταματά.  
Τέλος, σε περίπτωση που η λήψη φθορίου από το νερό, τις τροφές και τα σκευάσματα υπερβεί το 1ppm/μέρα κατά τη διάρκεια διάπλασης των δοντιών μπορεί να εμφανιστούν λευκές κηλίδες στην επιφάνειά τους (κηλιδωτή αδαμαντίνη ή φθορίαση). Η φθορίαση δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας ούτε την φυσιολογική λειτουργία των δοντιών που γίνονται πιο ανθεκτικά στην τερηδονική προσβολή. (Οι κηλίδες μπορεί να οφείλουν την εμφάνισή τους και σε άλλους λόγους π.χ. λήψη τετρακυκλινών, κληρονομικές νόσοι όπως ατελής αδαμαντινογένεση, ίκτερος κ.ά).


Πότε κινδυνεύουμε από το φθόριο
Η υπερβολική λήψη φθορίου άνω των 8mg από νερό, τροφές και φθοριούχα σκευάσματα (π.χ. συμπληρώματα) μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως οστεοσκλήρυνση. Ποσότητες που υπερβαίνουν τα 8mg/μέρα εφόρου ζωής ή εί μήνες οδηγούν σε διαταραχές του θυρεοειδούς, βλάβες των νεφρών κ.ά. 


Επιδράσεις λήψης φθορίου στον οργανισμό
Ποσότητα/μέρα Μέσο Διάρκεια Επίδραση
1ppm                     Νερό βρύσης Εφόρου ζωής Προστασία από την τερηδόνα 65%
2ppm+ Nερό βρύσης Έτη διάπλασης δοντιών Φθορίαση (λευκές κηλίδες)
5mg Νερό, τροφές Εφόρου ζωής Φθορίαση (κηλίδες)
8mg Νερό, τροφές Εφόρου ζωής Οστεοσκλήρυνση
20-80mg Νερό, τροφές Επί σειρά ετών Παραμορφωτική φθορίαση οστών στο 10%  
                                                                                                                            του πληθυσμού
40mg Νερό, τροφές >4 χρόνια                  Απώλεια σωματικού βάρους
50mg Νερό, τροφές Μήνες, χρόνια Βλάβες θυρεοειδούς
100mg Νερό, τροφές Μήνες Επιβράδυνση ανάπτυξης του οργανισμού
>125mg                     Νερό, τροφές           Επί μήνες                                    Βλάβες νεφρών

(Πηγή: Απόστολος Αποστολόπουλος, Προληπτική Οδοντιατρική, εκδ. Συμμετρία, 2003)

Info: Advanced Dental Clinics, τηλ.: 216 2001220, www.advanceddentalclinics.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του 1ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Δήμου Αλμωπίας με τίτλο «Χριστούγεννα στην μαγική Αλμωπία»:

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Φιλανθρωπικές δραστηριότητες ομάδας γυναικών Υδραίας

Φιλανθρωπικές δραστηριότητες του ΚΔΑΠμεΑ «Ηλιαχτίδα»

Δραστηριότητες με face panting, γράμματα στον Αη Βασίλη, ξωτικά και άλλες πολλές δράσεις και παιχνίδια

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο σπιτάκι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλμωπίας

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ


Στην συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης της μονάδας τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Έδεσσας από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής της κλινικής  Βασιλείου Σωτήρης και ο γιατρός Χρήστος Δόντσος
Την Δευτέρα 14.12.2015 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας συνάντηση του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη με τον Υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για την επείγουσα ανάγκη μετεγκατάστασης της μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Έδεσσας. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής της κλινικής Βασιλείου Σωτήριος και ο γιατρός Χρήστος Δόντσος. 
Μετά από την ανάλυση του θέματος από τον βουλευτή και τους γιατρούς ο Υφυπουργός Υγείας εκτιμώντας την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος και την επείγουσα ανάγκη επίλυσης του για να σωθούν ανθρώπινες ζωές αποφάσισε την χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης της μονάδας στο ισόγειο του Νοσοκομείου από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Υπουργείου.  Έδωσε εντολή στον Διευθυντή Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Νίκο Πρωτονοτάριο και στον Οικονομικό Διευθυντή του Υπουργείου Κοματά Γεώργιο να προχωρήσουν με τον συντονισμό των μελετών και εγκρίσεων , την συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου Έδεσσας και της Τεχνικής Υπηρεσίας της 3ης ΥΠΕ για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και δέσμευσε κονδύλι από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Υπουργείου για την εκτέλεση του έργου. 
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία και αποφασιστικότητα το οξυμμένο και χρονίζον αυτό πρόβλημα, το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαιώνισαν κοροϊδεύοντας τον λαό της Πέλλας με ψεύτικες υποσχέσεις. 

Ο βουλευτής καθώς και οι παρευρισκόμενοι γιατροί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την απόφαση αυτή. Ο Γιάννης Σηφάκης, με την ιδιότητα του Μηχανολόγου Μηχανικού και την εμπειρία του σε μελέτες και έργα θα επιβλέψει από κοντά την ολοκλήρωση των μελετών και εγκρίσεων και τον συντονισμό των ενεργειών για να υλοποιηθεί το σημαντικότατο αυτό έργο το συντομότερο δυνατόν.     


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Γιάννης Σηφάκης : Να μην κοπεί το επίδομα απομακρυσμένης παραμεθόριας περιοχής από τους υπάλληλους στην Πέλλα
Θα παρέμβει σήμερα στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης δήλωσε ότι θα παρέμβει σήμερα προς τον αρμόδιο Υπουργό για να μην κοπεί για την Πέλλα το επίδομα απομακρυσμένης παραμεθόριας περιοχής ( στην ζώνη των 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα) στο ενιαίο μισθολόγιο των υπαλλήλων κατά την διάρκεια της συζήτησης στα πλαίσια της επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει για τα προαπαιτούμενα καθώς και στην αυριανή ολομέλεια. 
Κατά τον βουλευτή η έννοια «απομακρυσμένη παραμεθόρια περιοχή μικρότερη των 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα» έχει την έννοια της δυσπρόσιτης, στην πράξη, παραμεθόριας περιοχής και όχι μόνο με κριτήριο τις χιλιομετρικές αποστάσεις όπως φαίνονται από τον χάρτη. 
Η Πέλλα είναι ο μοναδικός Νομός στην Μακεδονία χωρίς καλή πρόσβαση στους κύριους συγκοινωνιακούς άξονες. Δεν περνάει από αυτόν η Εγνατία Οδός , ούτε έχει κάθετη στην Εγνατία Οδό. Είναι σαφές ότι η πρόσβαση στην ζώνη των 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα στην Πέλλα είναι δαιδαλώδης, δύσκολη αν ληφθεί υπ’ όψιν και το ορεινό ανάγλυφο της ζώνης αυτής. Είναι αδιανόητο να θεωρούνται απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές άλλοι Νομοί από τους οποίους διέρχεται η Εγνατία ή έχουν γρήγορη πρόσβαση με την ύπαρξη κάθετης στην Εγνατία και να μην είναι η Πέλλα που έχει καταδικαστεί σε συγκοινωνιακή απομόνωση. 
Ο βουλευτής ζητά την αποκατάσταση της αδικίας αυτής για την Πέλλα με την πρόσθεση της στους Νομούς στους οποίους οι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να δικαιούνται το επίδομα απομακρυσμένης παραμεθόριας περιοχής.  

ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ - Α.Σ. ΠΡΟΜΑΧΟΙ 4-0 | ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ (ΒΙΝΤΕΟ).


Δείτε φάσεις και τα γκολ από τον αγώνα Εδεσσαϊκός - ΑΣ Πρόμαχοι 4-0 στο βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube από τον χρήστη EdessaNewsTV

EDESSANEWS.GR
ΚΑΜΕΡΑ ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Σας καλούμε να έρθετε στις 14 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00΄π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2015.

ΘΕΜΑ 2ο   Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας υλοποίησης του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑΣ, ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ».

ΘΕΜΑ 3ο   Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας υλοποίησης του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ, ΜΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ».

ΘΕΜΑ 4ο   Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας υλοποίησης του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ (ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ, ΞΙΦΙΑΝΗ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ».

ΘΕΜΑ 5ο   Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας υλοποίησης του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ (ΠΡΟΜΑΧΟΙ, ΠΙΠΕΡΙΑ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ».

ΘΕΜΑ 6ο   Έγκριση παράτασης 2ης προθεσμίας υλοποίησης του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ».

ΘΕΜΑ 7ο   Συγκρότηση  Επιτροπής Παραλαβής Χαρακτηρισμού Εδάφους 
Επιτροπής Παραλαβής και Ελέγχου Ποιότητας Υλικών  
Επιτροπής Παραλαβής Αφανών Εργασιών
για το έργο  υποέργο 1 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ» της Πράξης(340155) «ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ».

ΘΕΜΑ 8ο   Απευθείας ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση κουφωμάτων σχολικού κτιρίου ΤΚ Ξιφιανής, ΤΚ Όρμας».

ΘΕΜΑ 9ο   Απευθείας ανάθεση του έργου «Συντήρηση σχολικών κτιρίων δήμου Αλμωπίας».

ΘΕΜΑ 10ο   Απευθείας ανάθεση του έργου «Συντήρηση πλατείας Χρυσής».

ΘΕΜΑ 11ο   Έγκριση παράτασης σύμβασης του έργου «Ασφαλτοστρώσεις στη Δ.Ε Εξαπλατάνου».

ΘΕΜΑ 12ο   Απευθείας ανάθεση έργου με τίτλο: «Κατασκευή τσιμενταύλακα ομβρίων υδάτων Φιλώτειας».

ΘΕΜΑ 13ο   Απαλλαγή υπολόγου πάγιας προκαταβολής.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

"ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΑΥΣΤΡΙΑΣ: ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΙΣΡΟΗ" ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Dimitri Messinis / SOOC
Με αυστηρή γλώσσα απάντησε η επικεφαλής των Πρασίνων στην Αυστρία, στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας για το προσφυγικό.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης της Αυστρίας δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διακοπεί η «εισροή» στην Αυστρία, καθώς έρχονται πάρα πολλοί άνθρωποι.
«Δεν πρόκειται για μια "εισροή", αλλά πρόκειται για ανθρώπους, αντέταξε η αρχηγός του αυστριακού κόμματος των Πράσινων που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, Εύα Γλαβίσνιγκ.
Οι Κουρτς και Γλαβίσνιγκ είχαν έντονη αντιπαράθεση για το προσφυγικό στην εφημερίδα «Εστεραιχ».
Η επικεφαλής των Πράσινων, είπε πως «μπορεί να είναι γνωστό σε όλους, ότι στη Συρία και στα γειτονικά κράτη απαιτείται τάχιστα μία σταθεροποίηση», ρώτησε όμως τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης για το πώς θέλει να σταματήσει τους πρόσφυγες.
«Τι σημαίνει αυτό το <κλείσιμο των συνόρων>; Πρέπει πραγματικά τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαικής Ένωσης να προστατευτούν με τη βία των όπλων;» ρώτησε η Γλαβίσνιγκ
«Οποιος δεν προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα διακινδυνεύει μία διάλυση του χώρου της Συνθήκης Σένγκεν, καθώς δεν μπορούν να φθάνουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι στην Κεντρική Ευρώπη χωρίς να έχουν καταγραφεί και ούτε όλοι οι άνθρωποι που έρχονται στην Ευρώπη είναι Σύροι πρόσφυγες πολέμου, αλλά άνθρωποι σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής» απάντησε ο Κουρτς.
Μάλιστα ο αυστριακός ΥΠΕΞ σημείωσε πως η Αυστρία δεν θα είναι πλέον σε θέση να υποδεχθεί την επόμενη χρονιά πάλι τόσους πολλούς ανθρώπους και το ζήτημα της ενσωμάτωσης είναι και ένα θέμα αριθμού των ανθρώπων, ενώ δύσκολο είναι επίσης το ζήτημα της αγοράς εργασίας, όπου, όπως τονίζει, σε αντίθεση με τους αρχικούς ισχυρισμούς, πάρα πολλοί πρόσφυγες έχουν κακή κατάρτιση, τη στιγμή μιας συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας στην Αυστρία.
Η αρχηγός των Πρασίνων μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει στο προσφυγικό ζήτημα μία κοινή ευρωπαϊκή λύση, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά την κριτική του υπουργού, ότι με «αφελείς αερολογίες, όπως αλληλεγγύη και ειλικρίνεια» δεν θα επιλυθεί το προσφυγικό πρόβλημα.


Πηγή: www.iefimerida.gr

ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ

Μαγεία στον ουρανό: Χριστουγεννιάτικη πανσέληνος μετά από 38 χρόνια
Ο Αγιος Βασίλης μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να χρησιμοποιήσει το φως της Πανσελήνου για να κάνει βόλτες στον ουρανό πάνω στο έλκηθρο.
Τα φετινά Χριστούγεννα πέρα από τη λάμψη των στολισμένων δένδρων και σπιτιών θα πλημμυρίζονται από το φως ενός σπάνιου φεγγαριού
Σύμφωνα με τη NASA, η σπάνια πανσέληνος που θα υπάρξει τα Χριστούγεννα θα είναι στον ουρανό για πρώτη φορά μετά το 1977.
Για να δει κάποιος ξανά αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα του 2034.
Η τελευταία χριστουγεννιάτικη πανσέληνος ήταν πριν από 38 χρόνια, το 1977.


Πηγή: www.iefimerida.gr/

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Φρίκη: Οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να σκοτώνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες [εικόνες & βίντεο]
«Είμαι παιδί με ειδικές ανάγκες, το ISIS θέλει να με σκοτώσει». Με αυτό το φρικιαστικό μήνυμα, μια ιρακινή οργάνωση ακτιβιστών αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με την «Mosul Eye» το Ισλαμικό Κράτος ζητά από τα μέλη του να σκοτώσει όλα τα παιδιά και τα μωρά που γεννιούνται με σύνδρομο Down.
Οπως αναφέρει ο οργάνωση ακτιβιστών, το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε ένα «θρησκευτικό διάταγμα» με βάση το οποίο τα μέλη του πρέπει να σκοτώσουν όλα τα παιδιά με σύνδρομο Down, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και όσα έχουν γενετικές ανωμαλίες.
Υποστηρίζει δε πως το τελευταίο διάστημα έχει καταγράψει πάνω από 38 δολοφονίες παιδιών, ηλικίας από μίας εβδομάδας έως τριών μηνών στη Συρία αλλά και στη Μοσούλη παιδιών με σύνδρομο Down.
Όλα τους σκοτώθηκαν από ασφυξία ή θανατηφόρο ένεση, σε μια πρακτική που θυμίζει τους Ναζί οι οποίοι επίσης δολοφονούσαν παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς τα θεωρούσαν «βάρος για την κοινωνία».
«Δεν φτάνει που σκοτώνουν άντρες γυναίκες, ηλικιωμένους, τώρα θέλουν να δολοφονούν και παιδιά», σημειώνουν οι ακτιβιστές σε ανακοίνωσή τους.


Πηγή: www.iefimerida.gr

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΛΙΣ ΕΔΩΣΕ 100.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ


Συνήθως, οι περισσότεροι εργαζόμενοι περιμένουν με λαχτάρα δύο πράγματα.
 Το δώρο των Χριστουγέννων και το καθιερωμένο μπόνους επίτευξης στόχων που δίνεται στο τέλος κάθε χρονιάς. Όσοι τα παίρνουν ακόμη τουλάχιστον.

 Ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας του πετρελαίου στο Τέξας των ΗΠΑ αποφάσισε να κάνει τη διαφορά, αφού έδωσε σε κάθε έναν από τους 1.381 υπαλλήλους του, μπόνους 100.000 δολαρίων. 

  Πρόκειται για τον Jeff Hildebrand, CEO της Hilcorp, ο οποίος αποφάσισε να ανταμείψει τους εργαζόμενους της εταιρείας του για την επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί από το αναπτυξιακό πλάνο της Hilcorp και δεν ήταν άλλος από το διπλασιασμό της αξίας της σε πέντε χρόνια.

   Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Hildebrand αποφασίζει να προσφέρει κίνητρα στους εργαζόμενους του. Το 2010, τους προσέφερε τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ ενός αυτοκινήτου αξίας 50.000 δολαρίων ή 35.000 δολάρια μετρητά πάλι ως μπόνους για την επίτευξη στόχου. 



Πηγή: www.lifo.gr

ΠΑΠΥΡΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ "ΒΙΒΛΙΟ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Ο «Πάπυρος από το Δερβένι», ένας αρχαίος πάπυρος,μοναδικός στο είδος του, ανήκει πλέον στην τεκμηριωμένη κληρονομιά της ανθρωπότητας
Ο «Πάπυρος από το Δερβένι», ένας αρχαίος πάπυρος,μοναδικός στο είδος του, ανήκει πλέον στην τεκμηριωμένη κληρονομιά της ανθρωπότητας 

Ο Πάπυρος του Δερβενίου, το αρχαιότερο «βιβλίο» της Ευρώπης, κατέχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται επισήμως υπό τη σκέπη της UNESCO. 

  Το μοναδικό αυτό εύρημα, αποτελεί το αρχαιότερο αναγνώσιμο χειρόγραφο της Ευρώπης και ήρθε στο φως το 1962 στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στα υπολείμματα της νεκρικής πυράς ενός πλούσια κτερισμένου τάφου των ύστερων κλασικών χρόνων.

   Η γραφή του παπύρου χρονολογείται ανάμεσα στο 340 και στο 320 π.Χ., το βιβλίο όμως το οποίο αντιγράφεται σε αυτόν είναι πολύ παλαιότερο και χρονολογείται περίπου στο 420-410 π.Χ. Σύμφωνα με τους μελετητές, το κείμενο που κινείται στα όρια μεταξύ θεολογίας και φιλοσοφίας, ανήκει στην ορφική γραμματεία. Ο συγγραφέας του βιβλίου ήταν πιθανότατα ο Ευθύφρων από τα Πρόσπαλτα της Αττικής. Το εύθραυστο αυτό εύρημα, θεωρείται κομβικής σημασίας τεκμήριο στη μελέτη της αρχαίας ελληνικής θρησκείας και φιλοσοφίας και η ένταξή του στον Διεθνή Κατάλογο της UNESCO αποτελεί σημαντική επιτυχία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

   Ο Πάπυρος του Δερβενίου, αποτελεί από τον Οκτώβριο του 2015 την πρώτη ελληνική εγγραφή στον διεθνή κατάλογο του προγράμματος της Unesco «Μνήμη του Κόσμου» (Memory of the World).   Ο φάκελος της υποψηφιότητας υποβλήθηκε από την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, με βάση πρόταση της Ελληνικής Επιτροπής για το Πρόγραμμα «Μνήμη του Κόσμου», πρόεδρος της οποίας είναι ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Νικολόπουλος.   

   Για την επιστημονική τεκμηρίωση της υποψηφιότητας, η επιτροπή συνεργάστηκε με τη διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Πολυξένη Αδάμ-Βελένη και την αρχαιολόγο Δόμνα Τερζοπούλου.

   «Η εγγραφή του Παπύρου του Δερβενίου στη Μνήμη του Κόσμου της UNESCO έχει εξαιρετική σημασία για την Ελλάδα. Έχει εθνική σημασία, γιατί δείχνει και συνέχεια του πολιτισμού μας, αλλά και επιστημονική, γιατί είναι ένας πάπυρος που εντάσσεται τους καλούμενους παπύρους της λογοτεχνίας και έχει φιλοσοφικό ενδιαφέρον» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην πρώτη επίσημη εκδήλωση για την εγγραφή του Πάπυρου του Δερβενίου στον Διεθνή Κατάλογο  της UNESCO «Μνήμη του Κόσμου», που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.  
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
   «Θα πρέπει να μιλήσω για τη φιλοσοφική διάστασή του, γιατί ένα από τα σπαράγματα αναφέρεται στον Ηράκλειτο, τοποθετείται δίπλα στα σπαράγματα που έχουν εκδώσει οι κλασικοί φιλόλογοι και ιστορικοί της φιλοσοφίας: Βάλτερ Κραντς και Χέρμαν Ντιλς» προσέθεσε ο κ. Πελεγρίνης.
   «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα, και πιστεύω ότι μετά από αυτό μπορούν να ακολουθήσουν και πολλές άλλες εγγραφές. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στο ότι υποβλήθηκε ένας πλήρης και πολύ υψηλών προδιαγραφών φάκελος. Ο Πάπυρος του Δερβενίου είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα και ένα εξαιρετικά μοναδικό τεκμήριο της αρχαιότητας» είπε η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Πολυξένη Βελένη.  




Πηγή: www.lifo.gr

ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ ΓΙΑ ΤΑ 15.5 ΕΚ. - ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟΣ



16 τζακ ποτ και 15,5 εκατομμύρια ευρώ στην πρώτη κατηγορία προκάλεσαν και σήμερα τεράστιες ουρές και πρωτοφανή συμμετοχή στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

   Την περασμένη Κυριακή συμπληρώθηκαν 20.264.479 στήλες, αλλά δεν υπήρξε τυχερός στην πρώτη κατηγορία.

   Η κλήρωση μόλις ολοκληρώθηκε και οι τυχεροί αριθμοί για τα 15,5 εκατομμύρια είναι:
  10 - 27 - 28 - 31 - 38  και Τζόκερ το 3. 

  Και όμως , μετά από τα σερί τζακ ποτ, ένας υπερτυχερός κερδίζει τα 15,5 εκατομμύρια ευρώ. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...