Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΓΙΔΑ; - ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Δ. ΜΠΕΓΛΟΠΟΥΛΟΥ



Ο συνεχής οικονομικός μαρασμός των Έλλήνων και η προοπτική ανάπτυξης εξανεμίζονται. Νεκρώνει η αγορά, εκατοντάδες μαγαζιά βάζουν λουκέτο σ' όλη την Χώρα, η απάνθρωπη αφαίμαξη και των βασικών πόρων διαβίωσης δεν έχουν τέλος με την Γερμανική "μπότα" παρούσα.
 Η λαϊκή εντολή που έχει η Κυβέρνηση και οι δεσμεύσεις έναντι του λαού είναι μετέωρες ενώ οι αυτοχειρίες δεν απουσιάζουν η επαναφορά του ΕΝΦΙΑ μας προκαλεί "ανατριχίλα". Ο χρόνος κυλά αρνητικά έως τώρα, η ελπίδα παραγκωνίζεται και τείνει να μετατραπεί σε παγίδα. Για το φλέγον θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων οι Γερμανοί τηρούν σιγή "ιχθύος"ενώ το κομάντο Σόϊμπλε μας απειλεί με Grexit.
 O Βλαδίμηροςπου είναι φιλικά προσκείμενος με την  Ελλάδα δίνει χείρα βοήθειας ενώ η Ε.Ε. αντιδρά σ' αυτή την ενέργεια.Το "εμπάργκο" των Ελληνικών Αγροτικών προϊόντων προς την Ρωσία είναι προ των πυλών και εάν γίνει οι Αγρότες που παράγουν φρούτα για άλλη μια φορά θα πληρώσουν την "Νύφη"...!!!!

Μια είδηση ευχάριστη
ο Έλληνας θ' ακούσει;
internet,  "Tηλεόραση"
πολλοί τα έχουν κλείσει..!!

Αναλγησία επικρατεί
 ο Σόϊμπλε "αγριεύει"
ο Αlex δεν υποχωρεί
& το ρευστό στερεύει..!!

Ο Αντώνης "καραδοκεί"
που τα έκανε μαντάρα
το βλήμα του ο Άδωνις
είναι για φουλ σφαλιάρα..!!

Οι φόροι επανέρχονται
  μας έχουν διαψεύσει
στην κατσαρόλα ο λαός
"πέτρες" θα μαγειρέψει..!!

Οι συντάξεις της ντροπής
 θα βγούνε στο "μεϊντάνι"
ούτε ο Αλέξης θα μπορεί
 να πάει για .. "σεργιάνι"..!!

Λόγια παχιά ακούστηκαν
για εντολές & δεσμεύσεις
 μέχρι τώρα τουλάχιστον
 είναι μόνον υποσχέσεις..!!

Τον Δράκουλα του ΕΝΦΙΑ
  εάν τον "επαναφέρουν"
από τους προηγούμενους
   πέστε σε τι διαφέρουν ;;

Μας βάζουνε το δίλλημα
ευρουλάκι ή δραχμούλα;
για το χρέος οι Γερμανοί
δεν κάνουν κουβεντούλα..!!

Η "ρήξη" είναι "ορατή"
  σφίγγει η Ευρωζώνη
 κάδους ανακατεύουνε
ο κόσμος την πληρώνει..!!

Όσοι στο χρήμα κολυμπούν
   στον κόσμο κυβερνάνε
και δεν τους καίγεται καρφί
 για εκείνους που πεινάνε..!!



Ευάγγελος Μπεγλόπουλος του Δημητρίου
"Γεωργός" - "Πεζογράφος" - "Ποιητής"
Αριδαία Νομού Πέλλας
Τρίτη 12 - 5 - 2015

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΟΧΩΡΙΟΥ



Επίσκεψη του τμήματος Κομμωτικής Τέχνης του Δ.Ι.Ε.Κ. Έδεσσας στο Γηροκομείο
Το τμήμα Κομμωτικής Τέχνης του Δ.Ι.Ε.Κ. Έδεσσας επισκέφτηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 τον Οίκο Υπερηλίκων Κλεισοχωρίου, όπου οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες που έχουν κατακτήσει στη διάρκεια της φοίτησής τους στο Ι.Ε.Κ. Με ανάλογες δράσεις του, το Ι.Ε.Κ. Έδεσσας επιχειρεί να προβάλει τον κοινωνικό χαρακτήρα της κατάρτισης και να αναδείξει τη σημασία της για την τοπική κοινωνία της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής. Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στις εκπαιδεύτριες κυρίες Στεφανίδου Δέσποινα και Κουκουσιάρη Δέσποινα που συντόνισαν την παρουσία των σπουδαστών μας.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ



Γιόρτσος Γεώργιος

ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Από τη ΔΕΥΑ Αλμωπίας ανακοινώνεται ότι:
-Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης 12/5 η επισκευή της βλάβης που σημειώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα, στη βόρεια έξοδο της Αριδαίας (περιοχή Δασάκι) και εξαιτίας της οποίας είχαν συγκεντρωθεί σε σημείο του οδικού δικτύου νερά, δημιουργώντας προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς.
-Ευχαριστούμε τους πολίτες για την κατανόηση και ενημερώνουμε ότι επρόκειτο για βλάβη, που οφείλεται σε πρόβλημα στο σύστημα της αποχέτευσης, το οποίο είχε βουλώσει.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας

Γιάννης Κετικίδης

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ


Στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κετικίδη και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ κ. Χρήστο Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος, που αφορούσε σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στους Δήμους, όπως αυτό των ταμειακών διαθεσίμων, για το οποίο εκδόθηκε ψήφισμα. Ο Δήμαρχος συντάχθηκε με την απόφαση της ΚΕΔΕ κατά της δέσμευσης των αποθεματικών, ενώ όπως αποφάσισε και το Συνέδριο «σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα, η επίλυσή του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της χώρας και τους μισθούς των Δημάρχων. Και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού».


Ο Δήμαρχος  αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου, αναφέρθηκε με δήλωσή του στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν την τοπική αυτοδιοίκηση και στα σοβαρότατα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμου, ενώ όσον αφορά στην Αλμωπία τόνισε ότι «μέσα σε αυτούς τους μήνες που είμαστε στο τιμόνι της διοίκησης, δεν είναι όλα τέλεια και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση, ωστόσο, είναι κοινώς αποδεκτό ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση σε όλους τους τομείς, όπως για παράδειγμα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

                                                                               ΨΗΦΙΣΜΑ
Στο Τακτικό Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που διεξήχθη στη Χαλκιδική από 7-9 Μαΐου, τέθηκε προς συζήτηση το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα, στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Μετά από ενδελεχή συζήτηση , κι αφού ελήφθησαν υπόψη:
·       Το κλίμα ανασφάλειας για την πορεία και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές και η ανάγκη να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο το εθνικό συμφέρον.
·       Η ικανοποίηση για την αποδοχή του αιτήματος της Κ.Ε.Δ.Ε. και τη  νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να εξαιρέσει τα ανταποδοτικά τέλη κάθε μορφής από τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, τα οποία πρέπει να κατατεθούν υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος και να επενδυθούν σε ρέπος .
·       Η ανησυχία εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν γίνει ακόμη  οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες, στη βάση των αιτημάτων της Κ.Ε.Δ.Ε.,  προκειμένου να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική δέσμευση τα κονδύλια που αφορούν είτε ποσά που έχουν κατατεθεί σε συνεταιριστικές τράπεζες, είτε έχουν ήδη δεσμευτεί στους προϋπολογισμούς των Δήμων  για να πληρωθούν έργα που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.
·       Το γεγονός ότι η ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελεί μονομερή πράξη από πλευράς της Κυβέρνησης, που πλήττει ευθέως την συνταγματικά κατοχυρωμένη θεσμική ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.
·       Το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει ακόμη δώσει επίσημη απάντηση στο έγγραφο που της απέστειλε η Κ.Ε.Δ.Ε., με το οποίο ζητά διευκρινήσεις σχετικά με την ασφάλεια των χρημάτων που θα επενδύσουν υποχρεωτικά οι Δήμοι σε ρέπος του Δημοσίου.
·        Η νομική δυνατότητα που έχει η Κυβέρνηση να δεσμεύσει τα χρήματα των Δήμων εφόσον κρίνει ότι είναι απαραίτητα, εκδίδοντας είτε διαπιστωτικές πράξεις , είτε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς να απαιτείται απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων,  αναλαμβάνοντας η ίδια εξολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής.
·       Το γεγονός ότι δεν προσδιορίζεται χρονικά η ισχύς λήξης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με αποτέλεσμα όσο υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα να τίθεται σε αμφισβήτηση η οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια των Δήμων

Αποφασίζουμε:
1.    Να εμμείνουμε στις αποφάσεις που έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων.
2.    Να εξουσιοδοτήσουμε το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. να αναλάβει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρωτοβουλίες για να προωθηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις στα αιτήματα της Κ.Ε.Δ.Ε. τα οποία ακόμη εκκρεμούν , προκειμένου στη συνέχεια να λάβει νέα απόφαση συγκαλώντας έκτακτο Δ.Σ. και Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Δημάρχων.
3.    Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα, η επίλυσή του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της χώρας και τους μισθούς των Δημάρχων . Και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού.

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν 185 σύνεδροι, κατά 57,1 λευκό και 10 σύνεδροι τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης


"Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΒΟΥΤΑΝΕ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΖΩΗ" - ΚΑΡΠΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



«Σ’ αυτόν τον τόπο, υπάρχουν χέρια που βουτάνε βαθιά μέσα στη γη για να σπείρουν και να δώσουν ζωή, σ’ έναν τόπο που ερημώνει, που στέκει ξεχασμένος. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν και παλεύουν να φτιάξουν τη μοίρα τους. Ξέρουν καλά πως η φυγή δεν είναι νίκη. Μόνο το έργο, η προσπάθεια, η δουλειά μπορεί να χορτάσει την ψυχή και να σώσει τον κόσμο. Πολλά χέρια μαζί, μπορούν να κάνουν θαύματα! Καρπός Φροντίδας».


Η McCain Hellas παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση  τη δράση «Καρπός Φροντίδας», ένα φιλόδοξο εγχείρημα που επιχειρεί να μεταδώσει τις αρχές του Corporate Social Responsibility στη χώρα μας.
Με το εταιρικό δόγμα της McCain, «Be GoodDo Good», το οποίο έχει εμπνεύσει αρκετές παρόμοιες δράσεις του ομίλου ανά τον κόσμο και σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η McCain Hellas υποστηρίζει 25 παραγωγούς στο χωριό Νότια της Αλμωπίας, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ελληνικό προϊόν το οποίο αναμένεται να διατεθεί στα τέλη Αυγούστου από τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος.
Σύμφωνα με την κα. Ξανθή Παπαδάκη, administrator manager της ΜcCain Hellas τα κριτήρια επιλογής της Νότιας ήταν τα εξης:
- ο μέσος όρος στρεμματικής απόδοσης
- η γεωγραφική περιοχή και κλιματολογικές συνθήκες
- ο αριθμός των μικρών παραγωγών στην περιοχή
- κοινωνικά κριτήρια με έμφαση στα μειωμένα αγροτικά εισοδήματα και στα ποσοστά των νέων ανέργων.


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, κ. Δημήτρης Μπίνος μιλώντας για την υλοποίησή αυτής της πρωτοβουλίας στην περιοχή μας, τόνισε ότι είναι ιδιαιτέρως τιμητική και συνεχάρη τους παραγωγούς που αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Σημείωσε ακόμα ότι ο Δήμος θα είναι κοντά στην προσπάθεια αυτή «ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες που ενδεχομένως θα προκύψουν».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κετικίδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Managing Director για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, κ. Γκόνος, ο Πρέσβης του Καναδά κ. Peck, καθώς και εκπροσώποι της Τράπεζας Πειραιώς και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που είναι αρωγοί του όλου εγχειρήματος.



Σχετικά βίντεο:



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



Ανοιχτή   επιστολή                                                                                                

Προς τους Επαγγελματίες-Καταστηματάρχες
Χώρων Εστίασης, Ψυχαγωγίας και 
Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Κυρίες και Κύριοι,
       
   Σας γνωρίζουμε ότι o Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) σχεδίασε ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων δημοτικών αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά  απορρίμματα.

   Η διαδικασία ξεκίνησε µε την τοποθέτηση ειδικών κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών σε επιλεγμένα δημοτικά σημεία. Θα ακολουθήσουν επαναλαμβανόμενες ενημερωτικές επισκέψεις για εσάς και το προσωπικό των επιχειρήσεων σας. Παρακαλούμε να δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες στους υπαλλήλους της επιχείρησής  σας ώστε να αποθέτετε στο εσωτερικό των μπλε κωδώνων συλλογής γυαλιού τις ποσότητες γυάλινων συσκευασιών που συλλέγονται  χωριστά  στην επιχείρησή σας  κατά τη διάρκεια κάθε εργάσιμης ημέρας.

   Η συνεργασία σας κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος.    
                      
  Ο   ΔΗΜΑΡΧΟΣ    ΑΛΜΩΠΙΑΣ
         ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

STOP ΣΤΗΝ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΒΑΖΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ



STOP  στην   οστεοαρθρίτιδα που πλήττει και τις αρθρώσεις του χεριού (ώμος, καρπός, δάκτυλα) βάζουν πλέον οι ορθοπαιδικοί με τη χρήση αυτόλογων βλαστοκυττάρων!
Μάλιστα τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι εξίσου εντυπωσιακά με αυτά για τις αρθρώσεις των κάτω άκρων ( γόνατο, ισχίο). 
«Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα για την αντιμετώπισητης οστεοαρθρίτιδας που πλήττει τις αρθρώσεις του χεριούείναι το νέο όπλο στη φαρέτρα μας με εντυπωσιακά αποτελέσματα»τονίζει ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριούκαι αντιπρόεδρος για το 2014 της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού -Άνω Άκρου,κ Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης και συνεχίζει.

«Τα βλαστοκύτταρα λαμβάνονται με απλή διαδικασία από το υποδόριο λίπος της κοιλιάς και  αφού καλλιεργηθούν εμφυτεύονται στην άρθρωση. Εκτός από την ευνοϊκή επίδραση στο σταμάτημα της φθοράς του χόνδρου,  βαθμιαία μετατρέπονται τελικά σε χονδροκύτταρα και καλύπτουν τα κενά  του χόνδρου που έχει προκαλέσει η νόσος, συντηρώντας έτσι για ικανό χρονικό διάστημα τον αρθρικό χόνδρο».
Αποτελέσματα από την εφαρμογή παρόμοιων θεραπειών με βλαστοκύτταρα  παρουσιάστηκαν στο 8ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στην Βομβάη της Ινδίας.
 
               
 
 
 
 
                  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ
 
 Σύμφωνα με τον  κ Ιγνατιάδη τα βλαστοκύτταρα λαμβάνονται από λιποκύτταρα της κοιλιάς του ασθενή, με  ταχεία λήψη με τοπική αναισθησία μέσα από τομή ενός εκατοστού.
Στη συνέχεια γίνεται ειδική επεξεργασία και καλλιεργούνται στα εργαστήρια για περίπου ένα μήναμε σκοπό τον πολλαπλασιασμό τους. Ακολούθως με ένεση εγχέονται μέσα στην  άρθρωση του πάσχοντος.
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα καθώς μέσα στους επόμενους  δυο μήνες ο ασθενής αρχίζει να απαλλάσσεται από τους πόνους και τις ενοχλήσεις που προκαλεί η οστεοαρθρίτιδα.
«Η θεραπεία εφαρμόζεται  και έχει άριστα αποτελέσματα για αναστολή εξέλιξης ( σταθεροποίηση) αρχόμενων, ήπιων και μεσαίου βαθμού αρθρίτιδων, στις περιπτώσεις όπου υπάρχει το βασικό υπόστρωμα του αρθρικού χόνδρου»εξηγεί ο κ Ιγνατιάδης.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα βλαστοκύτταρα μέσω ειδικών μηχανισμών εκτός από την ευνοϊκή επίδραση στο σταμάτημα της φθοράς του χόνδρου,   βαθμιαία μετατρέπονται. τελικά σε χονδροκύτταρα  και συμπληρώνουν  το χόνδρινο υπόστρωμα της αρθρικής επιφανείας που έχει καταστραφεί από τη  νόσο
Η θεραπεία έχει καλύτερα αποτελέσματα  όταν ταυτόχρονα εφαρμοσθεί και αποφόρτιση της άρθρωσης, ελάττωση βάρους(για γόνατο), ακινητοποίηση με νάρθηκες(για αντίχειρα). Επίσης μπορεί να συνδυασθεί με θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες ή και ενέσεις ενδαρθρικές υαλουρονικού οξέος.
 
ΟΣΤΕΟΡΘΡΑΤΙΔΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 
Η οστεοαρθρίτιδα  είναι νόσος που προσβάλλει όλη την άρθρωση, (χόνδρο, υποχόνδριο οστούν και θύλακο συνδεσμικά στοιχεία )και εμφανίζει πόνο και δυσκαμψία .
Σύμφωνα με Αμερικάνικες στατιστικές μελέτες στο γενικό πληθυσμό ηλικίας πάνω από 30 χρόνων  το 13% πάσχει από τη νόσο χωρίς συμπτώματα, ενώ το 4,7 παρουσιάζει. Σε ηλικίες άνω των 65 χρόνων αντίστοιχα έχουμε το 33,6% χωρίς και το 19,3% με συμπτώματα.
Η νόσος πλήττει κυρίως το  γόνατο, το ισχίο, τα χέρια και  τη σπονδυλική στήλη . Προτιμά περισσότερο τις γυναίκες και συνήθως  τα συμπτώματα εμφανίζονται μετά τα 40-45 χρόνια.
Η πιο συνήθης μορφή είναι η ιδιοπαθής ή πρωτοπαθής (γονίδιο), ενώ υπάρχει και η δευτεροπαθής, όπου αρχικά έχεα προηγηθεί αρχική φθορά από κάποιο τραύμα και μετά εξελίσσεται σαν την ιδιοπαθή.
 Μέχρι σήμερα  οι ασθενείς απαλλάσσονταν από τη νόσο  μόνο με αρθροπλαστική αντικατάσταση της άρθρωσης. Συντηρητικά εφαρμόζονταν φυσικοθεραπείες, χορήγηση αντιφλεγμονωδών, απώλεια βάρους και πρόσφατα προσετέθη και η βελτιωτική θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες (αυτόλογους από τα αιμοπετάλια). Η θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα φαίνεται να δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της νόσου χωρίς χειρουργείο.

www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr,τηλ. 210 6974280,  κιν. 6944251529.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ




Σύγκλιση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2015 και Ημερίδα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στην διαπεριφερειακή περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Εστιάζουμε στην πρόληψη και ζητάμε την συμμετοχή και συνεργασία των πολιτών


Η Π.Ε Πέλλας προσκαλεί τους εκπροσώπους του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες να παραβρεθούν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2015 και στην Ημερίδα για την επιχειρησιακή ετοιμότητά μας για την αντιμετώπιση περιπτώσεων έκτακτων αναγκών στην διαπεριφερειακή περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 12.00μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (5ος όροφος) στην Έδεσσα.

Κατά τη διάρκεια του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας θα συζητηθούν ο σχεδιασμός και οι δράσεις των εμπλεκομένων φορέων του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2015 καθώς, επίσης, και η επιχειρησιακή μας ετοιμότητα για τη διαχείριση κινδύνων από την αύξηση της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας που αποτελεί ένα κρίσιμο θέμα πολιτικής προστασίας που προέκυψε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι συμμετέχοντες Φορείς παρακαλούνται για την προετοιμασία της παρουσίασης του επιχειρησιακού τους σχεδιασμού που θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της συνάντησης. 


Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει συνοπτικά εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, υπηρεσιακών στελεχών και επιστημόνων για την πολιτική προστασία και λήψη κατάλληλων διαχειριστικών μέτρων στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη διασυνοριακή ζώνη της υδρολογικής λεκάνης της Βεγορίτιδας.  

ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΒΟΥΝΤΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ: Η ΠΕΙΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

 Ιδού γιατί οι πεινασμένοι είναι και θυμωμένοι
Πριν εμπλακείτε σε καβγά, περάστε πρώτα από το... ψυγείο σας. Επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι τα ξεσπάσματα θυμού και επιθετικότητας συνδέονται με τα μειωμένα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.
Σύμφωνα με νέα νέα αμερικανική μελέτη, οι πεινασμένοι είναι πιο θυμωμένοι από τους καλοφαγωμένους.
Όμως, επίσης, δείχνει για πρώτη φορά πως ένας απλός, αλλά υποτιμημένος μέχρι σήμερα βιολογικός παράγοντας, η πείνα (που προκαλείται από το χαμηλό ζάχαρο), καθώς υποσκάπτει τον αναγκαίο αυτοέλεγχο, μπορεί να παίζει ρόλο στην ποιότητα και πορεία ενός έγγαμου βίου, ακόμα και στον κίνδυνο ενδοοικογενειακής βίας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Μπραντ Μπούσμαν του Πανεπιστημίου του Οχάιο, σύμφωνα με την Independent, μετρούσαν κάθε πρωί και βράδυ επί 21 συνεχόμενες ημέρες το επίπεδο της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα 107 παντρεμένων ζευγαριών. Η μελέτη έδειξε ότι όσο πιο πεσμένο ήταν το ζάχαρο ενός από τους δύο συντρόφους, τόσο πιθανότερο ήταν να έχει προηγηθεί καυγάς μεταξύ τους (αν ήταν πεσμένο και στους δύο, τότε τα πράγματα χειροτέρευαν...)
Στο τέλος της έρευνας, διάρκειας τριών εβδομάδων, οι άνθρωποι που συστηματικά εμφάνιζαν χαμηλότερο ζάχαρο, ήταν οι πιο πρόθυμοι να βάλουν τις φωνές στον/στη σύζυγό τους, με πιο μεγάλη ένταση και για περισσότερη ώρα σε σχέση με όσους είχαν υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης.
«Οι άνθρωποι τρελαίνονται, όταν πεινάνε. Το αίσθημα πείνας μπορεί να επηρεάσει με άσχημο τρόπο τη συμπεριφορά μας, ακόμα και με τους ανθρώπους που συνδεόμαστε πιο στενά» δήλωσε ο Μπραντ Μπούσμαν.
voodoodoll_01-d96ecd32c756d1d15db995e3861f55601a3d50ad-s40-c85
Εθελοντές με χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους κάρφωσαν περισσότερες καρφίτσες στις κούκλες βουντού των συζύγων τους από ό, τι τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα.
Η πρωτοτυπία της μελέτης ήταν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι οι ερευνητές έδωσαν σε όλους τους συζύγους από μια κούκλα - βουντού, που αντιπροσώπευε το «έτερον ήμισύ» τους και την οποία μπορούσαν, όποτε αισθάνονταν την ανάγκη λόγω θυμού, να τρυπούν με 51 βελόνες, που επίσης είχαν προμηθευτεί. Ανάλογα με το πόσες βελόνες είχε καθημερινά κανείς μπήξει στην κουκλίτσα του και πόσο βαθιά, οι επιστήμονες είχαν ένα μέτρο των αρνητικών συναισθημάτων κάθε συζύγου (το τρύπημα της κούκλας γινόταν κατ' ιδίαν και χωρίς να είναι μπροστά ο/η σύζυγος).
Το αποτέλεσμα: όσο χαμηλότερο ήταν το βραδινό ζάχαρο του άνδρα ή της γυναίκας, τόσο περισσότερο κατατρυπημένη ήταν η κούκλα της ή του συζύγου. Κι αυτό άσχετα με το πόσο ικανοποιημένοι από τον γάμο τους είχαν δηλώσει, σε σχετικό ερωτηματολόγιο, οι δύο σύζυγοι, προτού αρχίσει η έρευνα.
Γιατί, όμως, το μειωμένο ζάχαρο κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στον θυμό και την επιθετικότητα; Σύμφωνα με τους ερευνητές, η γλυκόζη αποτελεί «καύσιμο» για τον εγκέφαλο, ενώ ο αυτοέλεγχος (ώστε να περιορίζεται ο θυμός) απαιτεί αυξημένη εγκεφαλική-νοητική ενέργεια. Όταν το «καύσιμο» γι' αυτή την ενέργεια μειώνεται, τότε και ο αυτοέλεγχος περιορίζεται.
Τα επίπεδα ζαχάρου μπορούν γρήγορα να αυξηθούν με την κατανάλωση υδατανθράκων ή τροφών με ζάχαρη.
_______
  Πηγή: iefimerida.gr από npr.org

ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ: ΤΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΑ ΤΗΓΑΝΙΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ - Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ



Η αντικολλητική στρώση των τηγανιών μαγειρέματος φαίνεται πως δεν είναι και τόσο καλή για το υγιεινό μαγείρεμα.

   Όπως ενημερώνουν με μια συλλογική δήλωση τους πάνω από 200 κορυφαίοι επιστήμονες στην ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ, τα εν λόγω τηγάνια όπως και κάποιοι τύποι συσκευασιών φαγητού, διαθέτουν τα χημικά poly και perfluoroalkyl, γνωστά και ως PFAS.   Έρευνες στον τομέα των ζωικών επιστημών έχουν αποδείξει ότι μερικά PFAS μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία των ανθρώπων.

   Σχετικά με τις βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν στην υγεία, αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μεταβολές στην τοξικότητα στο συκώτι, διαταραχές στον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα, προβλήματα στην κύηση, καρκίνο σε διάφορα όργανα, ακόμη και τον θάνατο.

   Tα PFAS μεταδίδονται μέσα από τα καταναλωτικά αγαθά που τα περιλαμβάνουν, την βιομηχανική δραστηριότητα και τις πολεμικές επιχειρήσεις στον αέρα, το νερό και το έδαφος.
 Για την αντιμετώπιση της εξάπλωσής τους, οι εν λόγω επιστήμονες συνέταξαν μια σειρά λύσεων που απευθύνονται ξεχωριστά σε κυβερνήσεις, την επιστημονική κοινότητα και τους παραγωγούς.
 Χαρακτηριστική είναι η πρότασή τους για την σηματοδότηση των προϊόντων που περιέχουν PFAS ώστε να αναγνωρίζονται εύκολα από τους καταναλωτές. 

C.H.I.P.. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ



Μια πραγματικά πρωτοποριακή ιδέα ενός υπολογιστή που δεν ξεπερνά σε μέγεθος μια πιστωτική κάρτα, είναι open source, μαθαίνει τον κόσμο προγραμματισμό, είναι πανίσχυρος για τα κυβικά του, μπαίνει στο Internet, επιτρέπει την επεξεργασία κειμένου, λειτουργεί σε συνδυασμό με πληθώρα συσκευών και κοστίζει μόλις 10 ευρώ, σπάει τα ταμεία του Kickstarter, σύμφωνα με το BBC. 



Πρόκειται για τον υπολογιστή C.H.I.P. της εταιρείας Next Thing Co. που στην πρώτη του βέρσιον θα κυκλοφορήσει εξοπλισμένος με έναν επεξεργαστή 1Ghz, μνήμη RAM 512MB και χωρητικότητα 4GB ενώ θα διαθέτει έξοδο σύνδεσης συμβατή με κάθε τύπο τηλεόρασης ή μόνιτορ. Παράλληλα ο C.H.I.P. θα μπορεί να συνδεθεί ασύρματα στο internet μέσω Wi-Fi, αλλά και με μια πληθώρα περιφερειακών συσκευών μέσω Bluetooth 4.0. 



Οι πρώτοι C.H.I.P. θα αρχίσουν να διατίθενται στους υποστηρικτές του project στο Kickstarter, στις αρχές του 2016, ενώ η εταιρεία που έχει ήδη συντρίψει τον αρχικό στόχο των 50 χιλιάδων δολλαρίων (επί του παρόντος βρίσκεται στις 690.000 δολάρια), υπόσχεται και μια φορητή εκδοχή του C.H.I.P. με οθόνη και κόστος που δεν θα ξεπερνά τα 50 ευρώ. 

   Παρακολουθήστε το βίντεο παρουσίασης του εντυπωσιακά λεπτού και προσιτού υπολογιστή CHIP στο ακόλουθο βίντεο: 

https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/1805765/video-534975-h264_high.mp4

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ



Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην νομιμοποίηση της κάνναβης καθώς και σε οποιαδήποτε ενέργεια συμβάλλει στην διάδοση και στην κοινωνική αποδοχή των ψυχοτρόπων ουσιών.

   Στην ανακοίνωσή του που δημοσιοποιείται σήμερα, λίγες ώρες μετά τη γιορτή στο Σύνταγμα, αναφέρεται πως δεν μπορεί να τίθεται θέμα νομιμοποίησής της.

   Αναλυτικά:

   Η κάνναβη ως ψυχοτρόπος ουσία, μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση και ενέχει σοβαρούς κινδύνους ειδικά για τους εφήβους και τα άτομα νεαρής ηλικίας.
 Έχει διαπιστωθεί ότι η εύκολη πρόσβαση στις ψυχοτρόπες ουσίες αυξάνει την κατανάλωσή τους.
 Για το λόγο αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να τίθεται θέμα νομιμοποίησής της κάνναβης αλλά είμαστε αντίθετοι και σε οποιαδήποτε ενέργεια υποβαθμίζει τις συνέπειες από τη χρήση της και δημιουργεί ένα πλαίσιο κοινωνικής αποδοχής. 



Πηγή: www.lifo.gr

ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΤΟ "SWEET CHILD O' MINE" ΤΩΝ GUNS N' ROSES ;



Οι Guns N’ Roses πρόσφατα κατηγορήθηκαν ότι έκλεψαν το κομμάτι μιας άλλης μπάντας για το μεγαλύτερο χιτ τους. Ένα μουσικό site από την Αυστραλία, το Max TV ανακάλυψε αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στο ‘Sweet Child O’ Mine’ και στο κομμάτι του 1981 ‘Unpublished Critics’ από μια αυστραλέζικη ροκ μπάντα, τους Crawl.

   Τα δύο κομμάτια όπως ισχυρίζονται έχουν τον ίδιο ρυθμό και τις ίδιες μελωδίες ακόμη και τα ίδια ‘ahh’ που αρχίζει η κάθε γραμμή των στίχων. Βέβαια δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει το διάσημο ριφ του Slash αλλά γενικά τα τραγούδια έχουν περισσότερα κοινά το ένα με το άλλο από ότι π.χ. το ‘Blurred Lines’ και ‘Got To Give It Up’.

   Το κομμάτι ‘Unpublished Critics’ είναι το άλμπουμ των Crawl ‘Sirocco’ και ήταν νούμερο ένα επιτυχία στην πατρίδα τους αλλά καθόλου γνωστό έξω από αυτήν. Παρόλα αυτά υπήρχε σε μια αμερικάνικη συλλογή του 1984 που κυκλοφόρησε η Geffen – η εταιρεία που υπέγραψαν το 1986 οι GN’R.

    Όπως λέει η ιστορία, ο Slash αρχικά έφτιαξε το ριφ για ‘Sweet Child O’ Mine’ και αργότερα η μπάντα έγραψε το υπόλοιπο κομμάτι γύρω από αυτό. Ο Axl Rose είχε δηλώσει ότι είχε εμπνευστεί από τους Lynyrd Skynryd.

   Ο James Reyne των Crawl είχε προσέξει τις ομοιότητες – έπαιζε ακόμη και στοιχεία από το ‘Sweet Child O’ Mine’ στις συναυλίες του σύμφωνα με τους φαν του – αλλά δεν τον ενδιαφέρει να κινηθεί νομικά.

   «Δεν είναι απίθανο» είπε οι Guns N’ Roses να είχαν ακούσει το τραγούδι τους πρώτα αλλά «Δεν πρόκειται να τα βάλω με τους δικηγόρους τους».








ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΠΡΟΣ Ν. ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: "ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ"



Σφοδρή επίθεση κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη εξαπέλυσε η Αρχιεπισκοπή με αφορμή τα σχόλια του βουλευτή για τις τιμές αρχηγού κράτους που αποδόθηκαν στο λείψανο της Αγ. Βαρβάρας που έφτασε χθες στο Ελ. Βενιζέλος από τη Βενετία.

   Ο κ. Φίλης μίλησε το πρωί στο Mega περί «εμπορίας λειψάνων» ενώ η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, κάνει λόγο από την πλευρά της, για επιχείρηση περιορισμού της ελευθερίας της θρησκείας. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο διευθυντής Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδιάρης τόνισε:
 «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας.
  Καλόν είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων ''προοδευτικών'' λαϊκισμών"». 

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΜΟΥΘ: 5 ΕΚ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ADIDAS ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030

Συμφωνία μαμούθ: Η Μπάγερν θα παίρνει 5 εκατ. ευρώ το μήνα από την Adidas μέχρι το 2030

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μπορεί η πρόκριση της στον τελικό του Champions League να είναι πολύ δύσκολη μετά το 3-0 από την Μπαρτσελόνα, ωστόσο η Μπάγερν... κερδίζει εκτός.
Η γερμανική ομάδα συμφώνησε μέχρι το 2030 με την Adidas με το ποσό να φτάνει τα 900 εκατ.ευρώ. Δηλαδή, 60 εκατ.ευρώ τον χρόνο, ήτοι 5 εκατ.ευρώ το μήνα!
Η Adidas έχει περίπου το 9% των μετοχών της Μπάγερν και ο εκτελεστικός διευθυντής της βαυαρικής εταιρίας αθλητικών ειδών Χερμπερτ Χάινερ είναι στο Δ.Σ. της ομάδας από το 2003.



Και η Adidas δεν έμεινε εκεί. Θα δώσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περίπου 94 εκατ.ευρώ για συμφωνία από το προσεχές καλοκαίρι μέχρι και 2025.
Το χρήμα φέρνει επιτυχίες και οι επιτυχίες το χρήμα.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ-ΠΑΟΚ ΜΕ....4 ΜΠΑΛΕΣ

Παγκόσμιο ρεκόρ: Στη Νέα Σμύρνη γινόταν αγώνας με τέσσερις μπάλες στο γήπεδο [βίντεο]

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΑ... ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥ
Παγκόσμιο ρεκόρ: Στη Νέα Σμύρνη γινόταν αγώνας με τέσσερις μπάλες στο γήπεδο!!!


Το χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ έμοιαζε με... παρωδία. Αργησε να ξεκινήσει, τελείωσε τελευταίο και ενώ σε όλα τα γήπεδα είχαμε αποτελέσματα.
Ο Πανιώνιος ήθελε απλά να μην χάσει και τα... κατάφερε απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στο φινάλε μάλιστα επιστρατεύθηκαν τα... πάντα.
Η φάση που θα μείνει στην ιστορία είναι στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ κάνει επίθεση και ξαφνικά από την πλευρά που είναι ο πάγκος του Πανιωνίου εμφανίστηκαν ακόμη δύο μπάλες. Στον αγωνιστικό χώρο βρισκόντουσαν ταυτόχρονα τρεις μπάλες!
Ο Σιδηρόπουλος διέκοψε το ματς και ενώ ο Ιτάνζ μάζευε στην πλευρά του μια 4η μπάλα. O κόσμος στη Νέα Σμύρνη αγωνιούσε μεν, γελούσε δε με αυτά που έβλεπε. Πόσο χειρότερα πια;
Βλέπετε, μοιάζει με παγκόσμιο φαινόμενο να υπάρχουν τέσσερις μπάλες στο χορτάρι την ώρα του αγώνα. Και το είδαμε αυτό χθες στη Νέα Σμύρνη, στην τελευταία αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος του οποίου το επίπεδο πια ξύνει... τον πάτο του βαρελιού.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...