Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΠΩΣ ΕΧΑΣΑ 50000 ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ


Ας πούμε πως το πρόσωπο που θα μας διηγηθεί την ιστορία ονομάζεται Γ. Ο Γ. είναι επιτυχημένος στη δουλειά του, αλλά από τα 18 του, άρχισε να παίζει συστηματικά στοίχημα. Ξεκίνησε από ποδόσφαιρο και ομάδες που γνώριζε, για να φτάσει να παίζει χάντμπολ γυναικών, σε ένα απίθανο πρωτάθλημα, μιας επίσης απίθανης χώρας. 15 χρόνια μετά, αφού έχει χάσει πολλά περισσότερα από 50.000 ευρώ, συντρόφους, στιγμές ξεγνοιασιάς, αποφασίζει να μπει σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης. Έπειτα από ένα χρόνο πάλης, αφού κύλησε μερικές φορές, κατάφερε να είναι καθαρός.
Και να η ιστορία του...
Έχεις υπολογίσει πόσα χρήματα μπορεί να έχεις ξοδέψει συνολικά;
Υπήρχε μια περίοδος, τα τελευταία δύο χρόνια, που έγραφα τα ποσά που ξόδευα. Οπότε συνολική εικόνα δεν έχω, αλλά αυτά το ποσό στην περίοδο που σημείωνα ήταν περίπου 50.000 ευρώ.
Όταν είδες το ποσό αυτό, σκέφτηκες τι θα μπορούσες να κάνεις με τα χρήματα αυτά;
Όχι. Την περίοδο που τα υπολόγιζα, όχι. Απλά θα ήθελα να τα έχω για να τα ξαναπαίξω ή να μου τα δώσει κάποιος πίσω για να τα παίξω καλύτερα. Θεωρητικά, το «θα μπορούσα να πάρω ένα αυτοκίνητο», ναι το έχω σκεφτεί… Αλλά δεν σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω εναλλακτικά, πέρα από το να παίξω ξανά. Επειδή έχω κερδίσει και αρκετές φορές, δεν θέλησα να κάνω τίποτε άλλο με τα κέρδη.
Ποιο ήταν το μεγαλύτερο ποσό που έχεις κερδίσει και πού το επένδυσες;
Δεν το ξόδεψα πουθενά, το ξανάπαιξα. Αυτό είναι νόμος όταν είσαι τζογαδόρος. Το ποσό… Μπορούσα να ξεκινήσω με 30 ευρώ και το μεσημέρι να είναι 1000. Έχει συμβεί αρκετές φορές. 
Και το ποσό αυτό έμενε εκεί, δεν τα έβγαζες;
Από τύψεις μπορεί να έβγαζα 200 ευρώ. Από τύψεις και για να εξασφαλίσω πως όταν θα τα χάσω, θα είχα για να ποντάρω ξανά. Αυτή ήταν η κυρίαρχη σκέψη.
Αυτό το κόλλημα με τον τζόγο, επηρέασε κάποια ερωτική σου σχέση;
Όλες! Από κάποιο σημείο κι έπειτα ήταν ό, τι πιο σημαντικό, το παν για μένα, να παίζω. Οπότε η σχέση ερχόταν σε δεύτερη μοίρα. Δεν έδινα ούτε το 20% της προσοχής που θα έπρεπε να δίνω σε έναν άνθρωπο που είναι δίπλα μου. Και αυτό είχε συνέπειες, καταλαβαίνεις. Το αν θα κέρδιζα ή όχι, ήταν συνυφασμένο με το αν κέρδιζα ή όχι. Οπότε πολλές φορές μπορεί να έκανε παπάδες και να έβλεπε εμένα σκατά και να μην καταλάβαινε τι γίνεται. Έχει τύχει να πρέπει να εξηγήσω στην άλλη, στις άλλες, πως «δεν φταις σε τίποτα, έχω χάσει και δεν μπορείς να βοηθήσεις και καθόλου για να είμαι καλά».
Ας μείνουμε λίγο σε αυτό το «δεν μπορείς να βοηθήσεις και καθόλου». Προσπάθησε κάποια πρώην σύντροφός σου να σου πει κάτι; Να βοηθήσει;
Έχει τύχει μια φορά, τα τελευταία χρόνια. Δεν έγινε ακριβώς έτσι. Είχε πει σε μια κοινή παρέα πως «όσο κάνει αυτό το πράγμα, δεν πρόκειται να κάνω τίποτε σοβαρό». Κι εμένα μου είχε κακοφανεί, τύπου «τι λέει;» και χώθηκα ακόμη πιο μέσα στον τζόγο. Σήμερα που το βλέπω και έχω πολύ καλές σχέσεις με τη συγκεκριμένη κοπέλα, είμαστε φίλοι, θεωρώ πως είναι από πιο χρήσιμα που μου έχουν πει εκείνη την περίοδο. Με έκανε να προβληματιστώ.
Υπήρξε κάτι που έκανες μόνο και μόνο για να παίξεις, που να συνειδητοποίησες πως δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου;
Δεκάδες πράγματα, τι να σου πω… Θα σου πω ένα. Έπαιρνα κάρτες από τα περίπτερα πολύ συχνά, από αυτές για να χρεώνονται τα χρήματα στο λογαριασμό σου. Για πάρα πολύ καιρό, από τη στιγμή που βγήκαν αυτές οι κάρτες, έφευγα από το σπίτι μου ακόμη και στις 5 τα ξημερώματα, για να να βρω περίπτερο, μόνο και μόνο για να βάλω 10 ευρώ στο λογαριασμό μου και να παίξω. Περπατούσα 40 λεπτά και υπήρξαν φορές που έχανα σε μόλις 4 λεπτά. Και ξανά, να παίρνω το μπουφάν και να φεύγω. Εκεί κατάλαβα πως κάτι άλλο με σηκώνει όρθιο και περπατάω, δεν ήμουν εγώ. Κάποια δύναμη με κινούσε, δεν γινόταν αυτό το πράγμα. Να σημειώσω πως ζούσα με τους γονείς μου και κάθε φορά έφευγα σαν κλέφτης. Μπορεί να έκανα αυτό το πράμα 3 και 4 φορές το ίδιο βράδυ, τα ξημερώματα. Για 10 ευρώ. Για 5 λεπτά. Εκεί ένιωθα πως δεν το χω. Δεν είμαι εγώ. 
Από ό, τι καταλαβαίνω, σταμάτησε να είναι το κυνήγι του κέρδους. Τώρα που το βλέπεις πιο ψύχραιμα, τι πιστεύεις πως κυνηγούσες;
Θα σου το πω όπως προκύπτει από την θεραπεία. Πριν ένα χρόνο δεν θα μπορούσα να το είχα αντιληφθεί. Σαν τακτική, κυνηγάς να έχεις περισσότερα χρήματα για να παίζεις, όχι για να κερδίσεις. Αυτό που κάνεις, στην ουσία, είναι ότι ο τζόγος κουκουλώνει πολλά και σημαντικά προβλήματά σου. Αυτό που κάνεις παίζοντας και συνεχίζοντας, με το κεφάλι κάτω, είναι να μην θες να δεις και να αντιμετωπίσεις αυτά τα προβλήματα. Αυτό κάνεις;
Στρουθοκαμηλισμός, δηλαδή…
Ακριβώς. Δεν μπορώ να συγκρουστώ με τη σχέση μου, με τον πατέρα μου, δεν μπορώ να πω στη μάνα μου «πώς με κάνατε έτσι, πως με μεγαλώσατε…» και έτσι πάω εκεί. Το οποίο και το είδα και στις υποτροπές μου. Γιατί δεν είναι πως μπήκα στο πρόγραμμα και δεν ξανάπαιξα. Τον πρώτο χρόνο έκανα πολλές υποτροπές. Την έχω διαβάσει πολύ αυτή τη συμπεριφορά, του «έχω ένα θέμα, δεν μπορώ να το λύσω και να το δουλέψω και παίζω». Είναι τρομερή η απομόνωση. Εσύ και ο εαυτός σου. Και δεν κοιτάς παραέξω. Δηλαδή μπορεί να πέφτουν βόμβες κι εσύ είσαι εκεί. Αυτό.
Πότε συμπλήρωσες το πρώτο σου δελτίο;
Ήταν ΠΡΟ-ΠΟ και ήμουν μεταξύ 9 και 10 ετών. Τότε για εμένα ήταν σαν παιχνίδι. Συζητούσα με τον μπαμπά μου, τα λεφτά δεν ήταν δικά μου, ούτε τα κέρδη θα ερχόταν σε μένα. Ο χαμός έγινε όταν ήρθε το στοίχημα, στα 17 μου. Τότε έγινε η αρχή.
Και τώρα που έχει Μουντιάλ; 
Αυτή είναι ερώτηση. Τώρα που έχει Μουντιάλ και είμαι δύο χρόνια στο πρόγραμμα και ένα χρόνο «καθαρός», μου αρέσει πάρα πολύ να βλέπω τα παιχνίδια. Χαλαρώνω πάρα πολύ και γουστάρω. Δεν υποστηρίζω κανέναν, εντάξει εκτός από την Εθνική στα παιχνίδια της. Αυτό που με ενοχλεί πολύ, αλλά όχι να μην παρασυρθώ, έχω δυνατές «άμυνες» πλέον… Είναι όλη αυτή η κουβέντα για στοίχημα και για σημεία, όχι από την κάθε «κουτσή Μαρία» που παίζει για πρώτη φορά, αλλά από τις εκπομπές και τα αφιερώματα. Αυτή η εκλογίκευση του πράγματος με ενοχλεί πολύ, για παράδειγμα «είναι πάρα πολύ λογικό το Μεξικό να κερδίσει το Καμερούν κι εμείς το έχουμε μελετήσει πάρα πολύ. Και είστε μαλάκες εσείς αν δεν το δείτε και το παίξετε».  Το συζητούσα χθες με ένα φίλο μου και θέλω να μπει ως γνώμη μου, γιατί το πιστεύω σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσα να κάνω και κόμμα… Όσοι άνθρωποι ασχολούνται προτείνοντας για το στοίχημα ή γράφοντας ή κάνοντας εκπομπές για αυτό, έχουν σαφέστατο πρόβλημα με τον τζόγο. Δεν το λέω από τον καναπέ, αλλά βλέποντας το μάτι τους κι επειδή ήμουν έτσι κι εγώ. Όχι τόσο αυτοί που τους παρακολουθούν, όσο αυτοί που τις παρουσιάζουν. 
Όταν έφαγε γκολ το Βέλγιο σκέφτηκα «τώρα πρέπει να βάλω 10 ευρώ στην ανατροπή». Εσύ σκέφτεσαι έτσι, παρακολουθώντας τώρα αγώνες του Μουντιάλ;
 Όχι. Σκέφτομαι ακόμη με στοιχηματικούς όρους και νομίζω θα συμβαίνει για πάντα. Ας πούμε, μου άρεσε πάντα να παίζω over/under σε σκορ αγώνων μπάσκετ. Στο μυαλό μου είχαν «κλειδώσει» ακριβώς οι πόντοι που πρέπει να μπαίνουν σε κάθε περίοδο, για να βγει το αποτέλεσμα. Τώρα, εάν δω έναν αγώνα μπάσκετ και είναι στην πρώτη περίοδο το σκορ 23-22, είναι αυτόματη η σκέψη πως αυτό είναι over. Όχι, «αχ να το παιζα». 
Προσπαθείς να μην έχεις φίλους που παίζουν;
Στη θεραπεία, αλλά και μετά, είναι πολύ βασικό να μην έχεις φίλους που παίζουν. Εγώ δεν είχα. Το πολύ πολύ να παίξουν κάτι για πλάκα, αλλά μέχρι εκεί. Όταν μια φορά ο κολλητός μου είχε παίξει, αλλά μου είπε πως δεν θα μου πει τι. Και δεν με ένοιαζε. Αλλά με ανθρώπους που είναι στη φάση μου, δεν μπορώ να κάνω παρέα. Με άρρωστους τύπους σαν κι εμένα και να τους βλέπω να αγχώνονται… Ευτυχώς δεν είχα τέτοιους ποτέ στη ζωή μου.
Βλέποντας όλη αυτή τη ζωή που έκανες, πώς είσαι τώρα; Πιο ήρεμος και κατασταλαγμένος; Αντιμετωπίζεις τα θέματά σου που συνεχώς κουκούλωνες;
Είναι σαν να βγαίνω από ένα τσόφλι αυτή τη στιγμή και να ανακαλύπτω τον κόσμο. Την αδρεναλίνη του τζόγου μπορεί να μην τη βρω με τίποτα. Όσο πιο οριακά παίζεις, τόσο μεγαλύτερη είναι η αδρεναλίνη. Μπορεί να μην την αντικαταστήσω, αν και δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δεν με νοιάζει. Είμαι σταθερά καλά, κάνω πράγματα για μένα, βλέπω ανθρώπους, δουλεύω… Είναι πολύ περίεργο, όταν για παράδειγμα έχεις να παίξεις 10 ημέρες λες «έλα μωρέ, ας παίξω, δεν έγινε και τίποτα». Είσαι πιο αδύναμος. Όταν έχεις να παίξεις ένα χρόνο, αντιμετωπίζεις τα προβλήματα και είσαι εκεί. Δεν είναι όλα τέλεια. Η πιο τρομακτική διαφορά, όμως, είναι στα επίπεδα της ειλικρίνειας. Μπορεί να έχω πει ψέματα ακόμη και σε σένα, που δεν σε ξέρω. Για να δανειστώ λεφτά, να βρω, να λύσω το πρόβλημά μου, έχω πει εκατομμύρια ψέματα. 
Έχασες φίλους έτσι;
Όχι. Ευτυχώς. Για τους φίλους τα ψέματα ήταν τύπου «μαλάκα σήμερα έχω πυρετό, δεν είμαι καλά, δεν θα βγω» και όλο αυτό για να κάτσω μέσα και να παίξω. 
Έχεις μετανιώσει για όλο αυτό;
Ναι, έχω μετανιώσει για τον πόνο που μου έχω προκαλέσει. Γιατί έχει πολύ πόνο, δεν είναι αστείο. Έχει τρελές στιγμές απόγνωσης. Αλλά δεν μετανιώνω για τίποτε, από την άλλη, γιατί έχω φτάσει σε ένα επίπεδο τώρα, να διαχειριστώ πράγματα για τον εαυτό μου που δεν υπήρχε περίπτωση να διαχειριστώ. Να μπω σε ένα δρόμο ειλικρίνειας, να προσπαθώ για πράγματα… Αν δεν είχα παίξει ποτέ, δεν ξέρω καν, πως θα ήμουν τώρα. Μπορεί να ήμουν ένας τύπος που βαριέται να λύσει τα προβλήματά του και κρύβεται. Ένα άβουλο ον. 
ΠΗΓΗ VICE

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τρείς γέροι κουβέντιαζαν τα προβλήματά τους.

Λέει ο πρώτος: 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ "Βοήθεια στο Σπίτι" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ


  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Προβλήματα  εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Σκύδρας, στην Π.Ε. Πέλλας.
          
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και τους εθνικούς πόρους, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εκτός από την ελλιπή στελέχωση των μονάδων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των δώδεκα εργαζόμενων (νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και οικογενειακοί βοηθοί) στις τέσσερεις μονάδες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Σκύδρας, στην Π.Ε. Πέλλας. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες, ενώ πλέον δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους.
Επιπλέον, αναγκάζονται να επιβαρύνονται οι ίδιοι με τα έξοδα της μετακίνησης τους στα χωριά του Δήμου καθώς από τις τέσσερεις μονάδες, αυτοκίνητο διαθέτουν μόνο οι δύο. 
Να σημειωθεί ότι το “Βοήθεια Στο Σπίτι” λήγει το Σεπτέμβρη 2014 και ότι στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τίτλο “Εκπαίδευση – Κατάρτιση -Απασχόληση” αναφέρονται μόνο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και καμιά άλλη δομή.
Στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που η κατάσταση για τα φτωχά λαϊκά στρώματα συνεχώς επιδεινώνεται, η ανάγκη για ανάπτυξη των δημόσιων και δωρεάν προνοιακών υπηρεσιών που θα καλύπτουν πλήρως όλες της ανάγκες τους, χωρίς αποκλεισμούς, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί πια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·      Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη πληρωμή τους.
·      Να μη σταματήσει τη λειτουργία του το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» καθώς και άλλες κοινωνικές δομές (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, βρεφονηπακοί και παιδικοί σταθμοί κλπ.).
·      Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων ώστε να καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες, καθώς επίσης και να εξασφαλιστούν αναγκαίες δομές για τη λειτουργία τους.
·      Να παρέχονται αποκλειστικά από μόνιμες κρατικές δομές αναπτυγμένες πανελλαδικά, χρηματοδοτούμενες  κατά 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και με αξιοποίηση των κονδυλίων από την ΕΕ.
·      Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσους έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και απολύτως δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική, εισοδηματική κατάστασή τους, είτε είναι Έλληνες ή μετανάστες.


Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ


Στο πλευρό των πληγέντων αγροτών από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου 
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Στο πλευρό των πληγέντων αγροτών από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις βρίσκεται τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίες έπληξαν πολλές καλλιέργειες. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και επλήγησαν καλλιέργειες σιτηρών, μηδικής, ψυχανθών, βάμβακος, καπνού, ηλίανθου, βιομηχανικής τομάτας, κηπευτικών, οπωροφόρων, αμπελοειδών κλπ.

Ήδη με σχετική εντολή που δόθηκε προς στον ΕΛΓΑ, από την πρώτη στιγμή, όλα τα στελέχη των Υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ αλλά και της Κεντρικής Διοίκησης κινητοποιήθηκαν προκειμένου να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές, να διενεργηθούν οι απαραίτητες επισημάνσεις για τον προσδιορισμό του ύψους και της έκτασης των ζημιών και να δοθούν σχετικές οδηγίες τόσο στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ όσο και στους παραγωγούς.

Επισημαίνεται ότι, ήδη, σε πολλές περιοχές και πριν την ημερομηνία λήξης υποβολής των δηλώσεων ζημιάς, έχει ξεκινήσει το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων από τις καλλιέργειες που χρήζουν άμεσης εκτίμησης, ενώ, από τις αμέσως επόμενες ημέρες,  θα ενισχυθούν όσα από τα Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ έχουν ανάγκες με τον απαραίτητο αριθμό γεωτεχνικού προσωπικού προκειμένου να συνεχιστεί με γρήγορους ρυθμούς το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων.

Αντιλαμβανόμενη, η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ, τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πληγέντες αγρότες, διαβεβαιώνει ότι θα διασφαλίσει το απολεσθέν εισόδημά τους.  

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΡΟΜΑΖΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

Magnify Image

Η τριών ετών Victoria Wilcher τον περασμένο Απρίλη δέχθηκε επίθεση από τρία σκυλιά. Η επίθεσή τους έξω από το σπίτι του παππού της την υποχρέωσε να περάσει καιρό στο νοσοκομείο και άφησε το πρόσωπό της γεμάτο θλιβερά σημάδια.

   Η μικρή επέζησε, αλλά θα πρέπει να υποβληθεί σε σειρά χειρουργείων προκειμένου να γίνει αποκατάσταση της ζημιάς. Ακόμη και τότε τα σημάδια της επίθεσης θα την ακολουθούν μιας και έχει χάσει το ένα της μάτι και την ικανότητα να κινεί την δεξιά πλευρά του προσώπου της. 

Magnify Image

Η ασφαλιστική αρνείται να καλύψει πλήρως το ποσό της αγωγής και τις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και οι γονείς της προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν χρήματα μέσω μιας σελίδας στο Facebook. 

  H σελίδα αυτή μέχρι πριν λίγες μέρες είχε μόλις 250 υποστηρικτές. Πλέον έχει 150.000 και η ιστορία της μικρής κάνει το γύρο του κόσμου μετά από μια ακόμη δυσάρεστη είδηση...   Στις 12 Ιουνίου υπήρξε αυτή η κοινοποίηση η οποία αμέσως έκανε αίσθηση και εξόργισε: 



Victoria's Victories
Community · 170,020 Likes
 · June 12 at 8:21pm ·Edited · 
Does this face look scary to you?
Last week at KFC in Jackson MS this precious face was asked to leave because her face scared the other diners. I personally will never step foot in another KFC again and will be personally writing the CEO.

Magnify Image

Η Victoria βρισκόταν σε εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας και σύμφωνα με τον ισχυρισμό της γιαγιάς της που τη συνόδευε ο διευθυντής του καταστήματος ζήτησε να φύγουν γιατί προκαλούσαν φόβο στους υπόλοιπους πελάτες.
   Ακούγεται απίστευτα απάνθρωπο και σκληρό, αλλά όλα δείχνουν πως το περιστατικό είναι αληθινό οπότε και το ξέσπασμα στα social media ήταν ανάλογο.
   Η εταιρεία ζήτησε δημόσια συγνώμη και ανακοίνωσε πως θα ερευνήσει το περιστατικό δείχνοντας μηδενική ανοχή. 

Σήμερα και ενώ τα KFC ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει την έρευνα για το περιστατικό υπήρχαν δύο επιλογές:
 Θα μπορούσαν να κάνουν μία ακόμη δήλωση με την οποία θα ξεκαθάριζαν πως ο υπάλληλος δεν αντιπροσωπεύει την πολιτική τους, πως διώχθηκε, πως όλα ήταν ένα λάθος κτλ...και να προσπαθήσει με τυπικό τρόπο να κάνει το περιστατικό να ξεχαστεί.
  Η άλλη επιλογή ήταν να αποδείξει πόσο πραγματικά εννοεί μια συγνώμη ένας επιχειρηματικός κολοσσός.
   Πριν λίγο ανακοίνωσαν πως θα καλύψουν με 30.000$ τα έξοδα για τα χειρουργεία και την αποκατάσταση της μικρής Victoria.   Ακόμη και αν αυτό είναι ένας τρόπος να αντιστρέψουν την αρνητική διαφήμιση, δεν παύει να είναι μια κίνηση που δεν τη λες και συνηθισμένη. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΟΤΑΝ Η ΧΙΛΗ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ



Η Χιλή απέκλεισε την Ισπανία από το Παγκόσμιο Κύπελλο με 2-0. Τη στιγμή του δεύτερου γκολ αν ήσασταν στην πρωτεύουσα  Σαντιάγκο να τι θα ακούγατε...


ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ PETA ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΥΜΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑΣ

Ακτιβίστριες της PETA σκανδάλισαν με τα γυμνά σώματά τους  -Διαμαρτυρήθηκαν για την κρεατοφαγία [εικόνες]

Ακτιβίστριες της PETA διαμαρτυρήθηκαν σχεδόν γυμνές κατά τη διάρκεια ετήσιου φεστιβάλ κρέατος στον Καναδά.
Οι καλλίγραμμες κοπέλες ,φορώντας μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες και εσώροχο στο χρώμα του δέρματος κάλυπταν το γυμνό στήθος τους με αυτοσχέδια πλακάτ. Μάλιστα, είχαν διαχωρίσει μέρη του σώματός τους με μαύρο μαρκαδόρο, όπως γίνεται με το κρέας των ζώων: «Ολα τα ζώα έχουν τα ίδια μέλη. Δοκιμάστε να γίνετε χορτοφάγοι», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν και που περιεργάζονταν οι περαστικοί.
Σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν το κοινό να τις δει ως ένα κομμάτι κρέας.
Πάντως, στο διαδίκτυο, αρκετοί χρήστες δεν στάθηκαν ευγενικά με το σκοπό τους: «Δνε έχω φτερούγες, οπότε η PETA μου λέει ότι δεν μπορώ να φάω φτερούγες κοτόπουλου;», αναφέρει ένας χρήστης.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ...ΗΔΟΝΟΒΛΕΨΙΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ

Καλλιτέχνης... ηδονοβλεψίας: Πέρασε από ακτίνες Χ περαστικούς -Ολα τα απίθανα που ανακάλυψε στις τσέπες και στις τσάντες τους [εικόνες]

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μοιάζουν οι άνθρωποι... κάτω από τα ρούχα τους; Τι έχουν μέσα στις τσέπες τους, στις σακούλες που κουβαλούν οι περαστικοί στο δρόμο; Την απορία ανέλαβε να λύσει ένας Βρετανός καλλιτέχνης ο οποίος πέρασε από ακτίνες χ απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Μαζί με τις τσάντες τους. Τα ευρήματα προκαλούν... έκπληξη.
Για να κάνει πράξη τη νέα του δουλεία «ηδονοβλεπτικές ακτίνες χ» ο καλλιτέχνης Νικ Βίσεϊ χρησιμοποίησε ένα μηχάνημα ακτίνων, λαμβάνοντας βέβαια τα κατάλληλα μέτρα, έτσι ώστε όσοι περάσουν από αυτές να μην δεχθούν επικίνδυνη ακτινοβολία και πέρασε από σκάνερ τους... πάντες, δίνοντας έτσι μια εικόνα για όλα τα περίεργα που μπορεί να κουβαλά κανείς πάνω του.

Χρήματα κρυμμένα στις... ζαρτιέρες μιας στριπτιζέζ, προφυλακτικά στην πίσω τσέπη του παντελονιού μιας νεαρής γυναίκας, ο κύριος με τα δαντελένια εσώρουχα, σύνεργα ναρκωτικών στην τσέπη ενός νεαρού, ένα ζευγάρι χειροπέδες στην τσάντα ενός μπίζνεσμαν δίπλα από το λαπτοπ, βελόνες πλεξίματος στην τσάντα μιας ηλικιωμένης, είναι μόνο μερικά από τα ευρήματα του καλλιτέχνη.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΚΟΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ



Μπορεί να έχει χάσει την όραση και την ακοή του, όμως το πάθος του για το ποδόσφαιρο δεν τον έχει εγκαταλείψει. Οταν λοιπόν η εθνική Βραζιλίας παίζει στο Μουντιάλ, πρέπει με κάποιο τρόπο να ενημερώνεται για τα αποτελέσματα της.
 Ετσι, δυο φίλοι του έχουν αναλάβει το ρόλο του... άμεσου ανταποκριτή. Δημιουργούν ένα «μίνι» γήπεδο ποδοσφαίρου, κρατούν και μετακινούν τα χέρια του φανατικού Βραζιλιάνου οπαδού πάνω σε αυτό, προσπαθώντας να του μεταφέρουν τις κινήσεις που γίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι φάσεις εξελίσσονται, η... ανταπόκριση στέφεται με απόλυτη επιτυχία και ο ίσως πιο πιστός οπαδός της Σελεσάο ζει τον αγώνα με μεγάλη ένταση.
 Οταν έρχεται η στιγμή του πρώτου γκολ, η χαρά στο πρόσωπο του είναι εμφανής. Πανηγυρίζει με τη καρδιά του και υψώνει ψηλά τις γροθιές σαν να βρίσκεται στις κερκίδες του γηπέδου. Απίστευτες στιγμές συγκίνησης τόσο για τον οπαδό, όσο και για όλους τους υπόλοιπους που μοιράζονται τη χαρά μαζί του.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΠΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Μία από τις πιο αθόρυβες και επικίνδυνες ασθένειες είναι ο καρκίνος του πνεύμονα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενδεικτικό της «αθόρυβης» δράσης του είναι πως στο 40% των περιπτώσεων, η διάγνωση γίνεται αφού η νόσος έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα, στο 1/3 των περιπτώσεων, ο καρκίνος έχει φτάσει το στάδιο 3.
Μάθετε τα απλά σημάδια που υποδεικνύουν καρκίνο του πνεύμονα και προστατευθείτε
Επίμονος βήχας
Μπορεί να οφείλεται απλά σε ένα κοινό κρυολόγημα ή μία λοίμωξη του αναπνευστικού. Ωστόσο, σε περίπτωση που συνεχίζει για περισσότερο από μια ή δύο εβδομάδες, είναι ξηρός και συνοδεύεται από βλέννα τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα κάποιον ειδικό.
Αλλαγή στον τύπο του βήχα
Ιδιαίτερα αν είστε καπνιστής, σε περίπτωση που ο βήχας αλλάξει, μην το αγνοήσετε. Συγκεκριμένα, αν ο βήχας είναι πιο συχνός, προκαλεί βαθύτερο ή βραχνό ήχο, αιμόπτυση ή περισσότερη βλέννα από το συνηθισμένο, καλό θα είναι να υποβληθείτε στις απαραίτητες εξετάσεις.
Η δύσπνοια
Πρόκειται για ένα πιθανό σύμπτωμα του καρκίνου του πνεύμονα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή αν εμφανίζετε μετά από μία εργασία, που παλαιότερα μπορούσατε να κάνετε χωρίς ενοχλήσεις.
Πόνος στο στήθος, τον ώμο ή την πλάτη
Ενημερώστε το γιατρό σας αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε είδος πόνου στο στήθος, είτε αυτός είναι οξύς, ήπιος, σταθερός ή επαναλαμβανόμενος ανά διαστήματα. . Όταν ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί πόνο στο στήθος, η ενόχληση μπορεί να προκύψει από διογκωμένους λεμφαδένες ή μετάσταση στο θωρακικό τοίχωμα του υπεζωκότα (επένδυση γύρω από τους πνεύμονες) ή στις νευρώσεις. Επίσης, ο καρκίνος του πνεύμονα μερικές φορές σχετίζεται και με τον πόνο στον ώμο, το βραχίονα ή τον αυχένα.
Συριγμός ή σφύριγμα κατά την αναπνοή
Ο συριγμός είναι δυνατόν να οφείλεται στους αεραγωγούς που έχουν μπλοκάρει ή έχουν φλεγμονή. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συνδέεται με αιτίες που είναι θεραπεύσιμες, ωστόσο μπορεί να είναι επίσης ένα σύμπτωμα του καρκίνου του πνεύμονα.
Αλλαγή στη φωνή
Ιδιαίτερα, η βραχνάδα μπορεί να προκληθεί από ένα απλό κρυολόγημα, αλλά ενδεχομένως η αιτία να είναι πιο ανησυχητική.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους
Η απώλεια βάρους στην περίπτωση του καρκίνου μπορεί να προκύψει από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία χρησιμοποιούν την αποθηκευμένη ενέργεια του σώματός σας.
Πονοκέφαλος
Ίσως πρόκειται για σημάδι ότι ο καρκίνος του πνεύμονα έχει εξαπλωθεί στον εγκέφαλο. Βέβαια, ο κάθε πονοκέφαλος δε σημαίνει αυτόματα μετάσταση στον εγκέφαλο, απλά μερικές φορές, ένας όγκος του πνεύμονα μπορεί να δημιουργήσει πίεση στην άνω κοίλη φλέβα, η οποία είναι η μεγάλη φλέβα που κινεί το αίμα από το άνω μέρος του σώματος προς την καρδιά, προκαλώντας πόνο.



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: ΙΑΠΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-0



Με παίκτη λιγότερο για σχεδόν μια ώρα αγώνα, η Ελλάδα πήρε το 0-0 με την Ιαπωνία και θα παίξει τον τελικό πρόκρισης κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού την τελευταία αγωνιστική.

Η τύχη της γύρισε την πλάτη από νωρίς αλλά η Εθνική ομάδα κατάφερε να μείνει ζωντανή. Όχι μόνο κόντρα στους Ιάπωνες αλλά και στο κόλπο της πρόκρισης. Έχασε τον Μήτρογλου στο μισάωρο και λίγο αργότερα τον Κατσουράνη με δεύτερη κίτρινη αλλά κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή της η ελληνική ψυχή.

Οι παίκτες του Σάντος ήταν λιγότεροι στο γήπεδο αλλά τόσο παθιασμένοι που αυτό δεν φάνηκε. Έτρεχαν όλοι, μάρκαραν όλοι, το ήθελαν πολύ όλοι!

Όταν χρειάστηκε ο Καρνέζης «καθάρισε» αλλά-δυστυχώς για μας-το ίδιο έκανε και ο Καβασίμα για τους Ιάπωνες. Το 0-0 αυτό ξεκαθαρίζει απόλυτα το τοπίο...

Γιατί έφτασε η ώρα για έναν τελικό για... Έλληνες! Από αυτούς που οι διεθνείς μας έχουν τα κότσια να παίξουν. Νίκη απέναντι στους Ιβοριανούς και νίκη ή ισοπαλία των Κολομβιανών με τους Ιάπωνες και η πρόκριση θα είναι δική μας.

Το ματς:

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε η πρόθεση της Ιαπωνίας να παίξει από τα πλάγια και ειδικά από τα δεξιά καθώς ο Τζακερόνι ήθελε να «χτυπήσει» στην πλευρά του κακού στην πρεμιέρα Χολέμπας. Επίσης, ήταν εμφανές ότι η Εθνική είχε επιλέξει να δώσει την μπάλα στον αντίπαλο και να κυνηγήσει την κόντρα προκειμένου να βρει χώρους. Σε μια τέτοια φάση, ο Κονέ με την συμπλήρωση 10 λεπτών, πήρε μέτρα με την μπάλα και ένα καλό σουτ, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στην εστία της Ιαπωνίας. Το σουτ στο 21ο λεπτό από τον Οσάκο που πέρασε λίγο άουτ και η εκτέλεση φάουλ του Χόντα στο 28' που κατέληξε στα χέρια του Χόντα, ήταν ό, τι πιο επικίνδυνο είχαν να επιδείξουν οι αντίπαλοί μας στο πρώτο μισάωρο του ματς όμως απειλητική δεν είχε καταφέρει να γίνει ούτε η ελληνική ομάδα επί της ουσίας.

Κάπου εκεί άρχισαν τα άσχημα... Το πρώτο κακό μαντάτο για τον Σάντος ήταν ο τραυματισμός του Μήτρογλου σε μια διεκδίκηση, κάτι που έφερε στο 34΄τον Γκέκα στο ματς, στην κορυφή της επίθεσης. Το δεύτερο και πολύ σημαντικότερο, ήταν η αποβολή του Κατσουράνη στο 38' με δεύτερη κίτρινη κάρτα που άφησε την Ελλάδα με παίκτη λιγότερο σε ένα ματς που έδειχνε ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Στο 40' σημειώθηκε ωστόσο η καλύτερη στιγμή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τον Τοροσίδη να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Καβασίμα να διώχνει εντυπωσιακά. Ένα λεπτό αργότερο, ο Σάντος αναγκάστηκε να... θυσιάσει τον Φετφατζίδη για να περάσει τον Καραγκούνη, προσπαθώντας με το 4-4-1 πλέον, να καλύψει την «τρύπα» μετά την αποβολή. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Το ίδιο μοτίβο και ο ίδιος ρυθμός έμειναν στο ματς και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η Εθνική λίγο πιο... παθιασμένη από την αποβολή και έπειτα αλλά προβληματική στο να απειλήσει την αντίπαλη εστία και από την άλλη η Ιαπωνία με μια φλύαρη κατοχή της μπάλας, δεν έδειχνε ικανή για κάτι ιδιαίτερο. Η μπάλα στο 59΄δεν έκανε το χατήρι στον Γκέκα που έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ αλλά ο Καβασίμα πρόλαβε να την διώξει με υπερένταση, στερώντας το γκολ από την ελληνική ομάδα η οποία στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στα στημένα που περνούσαν από τα πόδια του Καραγκούνη. Πραγματική απειλή ένιωσε ο Καρνέζης στο 68' όταν ο Καγκάβα γύρισε πολύ ωραία την μπάλα αλλά ο Οκούμπο-ευτυχώς-δεν έβαλε καλά το πόδι του ώστε να νικήσει τον εξουδετερωμένο Καρνέζη και έτσι έμεινε το 0-0. Αλλά και στο 70΄με τον Ουτσίντα να μην εκμεταλλεύεται το λάθος του Παπασταθόπουλου στην περιοχή... Στο 80΄ο Σάντος έριξε στο ματς και τον Σαλπιγγίδη αντί του εξαιρετικού αλλά πολύ κουρασμένου Κονέ προκειμένου ουσιαστικά να τα παίξει όλα για όλα... Φάσεις πέρα από ένα σουτ στο 87΄του Χολέμπας δεν υπήρξαν, ο Καρνέζης στο 89΄που χρειάστηκε «καθάρισε» στο σουτ του Έντο και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Πού κρίθηκε: Υπάρχουν δύο σημεία που έκριναν το ματς. Το ένα είναι ο τραυματισμός του Μήτρογλου και η αποχώρησή του από το ματς και το δεύτερο η αποβολή του Κατσουράνη. Όχι επειδή με δέκα δεν πήγε καλά η Εθνική. Αλλά κυρίως επειδή χρειάστηκε να «θυσιαστεί» ο Φετφατζίδης και να αλλάξουν ρόλο παίκτες που δημιουργικά θα μπορούσαν να έχουν προσφέρει περισσότερο.

MVP του coppa.gr: Ο Ορέστης Καρνέζης. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και ειδικά στο 89΄όταν νίκησε τον Έντο και κράτησε το μηδέν στο παθητικό.

Συνθέσεις:

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Οκαζάκι, Οκούμπο, Κόνο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Έντο), Οσάκο (57΄Καγκάβα), Γιοσίντα

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (80΄Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (34΄Γκέκας)




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...