Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ήταν τρεις Πόντιοι και έτρεχαν να σωθούν από τρεις Γερμα-νούς. Ξαφνικά εκεί που έτρεχαν, βλέπουν μπροστά τους ένα πηγάδι.

ΟΙ ΚΛΗΡΩΘΕΝΤΕΣ ΛΑΧΝΟΙ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
 ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ
 ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Θέμα: «5νθήμερη Εκδρομή στην Τήνο, Κληρωθέντες Λαχνοί»
Οι λαχνοί που κερδίζουν την 5νθήμερη εκδρομή στην Τήνο (καλοκαίρι 2014) , έπειτα από κλήρωση που έγινε στις 27 /4/2014 και ώρα 10:30 π.μ., παρουσία πολλών ενοριτών μας είναι αυτοί με τους αριθμούς

4188

 4536

Με εκτίμηση


            Ο εφημέριος του Ναού                                                  Τα μέλη της Επιτροπής

Αιδεσιμότατος π. Γεώργιος Κούλας                                       Αποστολίδης Στυλιανός

                                                                                                    Γεωργίου Ιωάννης

                                                                                                     Δούμος Ιωάννης


                                                                                                    Τυβίκης Χρήστος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΑΣΚΕΔΙ"


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
Χειμάρρας 30, 546 43 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ: 2310 932420, 932473, 932481 – Fax: 2310 932431 – Κιν.: 6983161473
www.paskedi.gr – e-mail: paskedi@paskedi.gr


Προς
ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.
Θεσσαλονίκη  27/04/2014

Αξιότιμε Κύριε Σαββίδη,
Κύριε Πρόεδρε της ΠΑΕ,

Ο “Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης” (ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.) αποτελεί επίσημο όργανο της Πολιτείας και ιδρύθηκε το 2004, ενώ αριθμεί σήμερα περί τα 15.500 μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα με συνεχώς αυξανόμενη τάση.
Με την παρούσα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, τόσο εμείς σαν Δ.Σ., αλλά και όλα τα μέλη μας, τον υπέροχο λαό του Π.Α.Ο.Κ. που για άλλη μια φορά έδωσε πληρότητα και ζωή στα μαγαζιά του κλάδου μας σε όλη την Ελλάδα, κατά τον χθεσινό τελικό κυπέλου Ελλάδος, ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Μια πληρότητα που ήταν όαση, στις άνυδρες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν καθημερινά τα καταστήματά μας.

Δεν έχει καμιά σημασία η ήττα για μια τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ στο διάβα του πάντα αφήνει ίχνη, πράγμα που σημαίνει πως προχωρά κι όσο για σας τους διοικούντες, μιας και βγάζετε καθημερινά τα κάστανα από τη φωτιά, είμαστε βέβαιοι πως θα βγάλετε και το φίδι από την τρύπα.

    Με τιμή

Η Πρόεδρος
Νίκη Κωνσταντίνου                                                                                                                       
Ο Γεν. Γραμματέας
  Ηλίας Καλιώρας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ


 Περιοδεία στους Προμάχους πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη 22/4  η Μαρία Καράμπελα. 

Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, συνομίλησε με πολύ κόσμο και αντάλλαξε απόψεις ενόψει των εκλογών της 18ης Μαΐου, ενώ είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων του όμορφου χωριού.
Σε δήλωσή της στα "Π.Ν." αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους των Προμάχων Αριδαίας για την τόσο θερμή υποδοχή που μου επιφύλλαξαν, αλλά και για τον χρόνο που αφιέρωσαν κατά την επίσκεψή μου, ώστε να συζητήσουμε τα καθημερινά προβλήματα που τους απασχολούν και όχι μόνο.
Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.
Κλείνοντας, θέλω να δηλώσω πως προχωρούμε μπροστά, με συνεχή προσπάθεια, σκληρή εργασία και σχεδιασμό και είμαι βέβαιη πως κάθε πολίτης της περιφέρειας θα μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.
Να είστε καλά".


Η ΠΑΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΛΑΪΚΑΤΖΗΔΕΣ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Για τα εξοντωτικά μέτρα ενάντια σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές
                     
                      Στα νύχια του μεσάζοντα και μεγαλέμπορου, προσπαθεί να ρίξει η κυβέρνηση με το αντιδραστικό νομοσχέδιο «Για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος», χιλιάδες μικρούς και φτωχομεσαίους αγρότες-λαϊκατζήδες. Αυτούς  που κατάφεραν να πουλάνε τη σοδειά τους στις λαϊκές αγορές , παρακάμπτοντας το μεσάζοντα και να βγάζουν ένα μεροκάματο για να ζήσουν και να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα. Ταυτόχρονα η λαϊκή οικογένεια έχει τη δυνατότητα για  ντόπια , φρέσκα και σε προσιτές τιμές προϊόντα.
  Τα  εργαλεία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση είναι αυτά του ΟΟΣΑ και της ΕΕ που στόχο έχουν να συγκεντρώσουν  και το εμπόριο των λαϊκών αγορών στους  μεγαλέμπορους  και τις εμπορικές αλυσίδες των σούπερ Μάρκετ. Γιατί  στο νομοσχέδιο αυτό:
1)                 Αυστηροποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις  χορήγησης και ανανέωσης των αδειών και απαιτούνται  φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για  ΟΓΑ  και ΕΛΓΑ. Όταν η πλειοψηφία αδυνατεί να πληρώσει και είναι ανασφάλιστη με όποιες συνέπειες στους ίδιους και τις  οικογένειες τους. Η διάρκεια της άδειας είναι 2-12 μήνες.   Ουσιαστικά τους οδηγεί  στα νύχια και τους εκβιασμούς των μεγαλεμπόρων – μεσαζόντων και στη δραστική μείωση του εισοδήματος. Επίσης αποκλείει ουσιαστικά τους συνταξιούχους του ΟΓΑ να πηγαίνουν στις λαϊκές για να συμπληρώσουν την πενιχρή σύνταξη, αφού ζητάει το 50% του εισοδήματος να είναι από την αγροτική δραστηριότητα. Το ίδιο σκληρά μέτρα παίρνει και για τους επαγγελματίες αυτοαπασχολουμένους. Δηλαδή στερεί το δικαίωμα στη δουλειά και το μεροκάματο, σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν φόρους και χαράτσια!
2)    Εισάγονται υπερβολικά και  εξοντωτικά πρόστιμα άμεσης είσπραξης μέχρι 5000 ευρώ και ποινές που φτάνουν μέχρι  φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (π.χ. γι ανακριβή στοιχεία, δεν έχουν άδεια κ.ά). Όταν στους μεγαλέμπορους και επιχειρηματίες πριν βάλουν κυρώσεις,  τους κάνουν μέχρι και τρεις φορές συστάσεις και προειδοποιήσεις για παραβάσεις που έχουν να κάνουν με την προστασία της δημόσιας υγείας  (προβλέπεται  στο ν.4235/2014 του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Αντιμετωπίζονται άνθρωποι του μεροκάματου ως εγκληματίες! Φυσικά για τους εφοπλιστές που χρωστάνε 100 εκατομμύρια ευρώ στο ΝΑΤ δεν υπάρχουν ποινές, αλλά ούτε και φόροι , φοροαπαλλάσσονται με νόμο!
3)    Διαχωρίζει τις θέσεις παραγωγών από τους επαγγελματίες, αν και σήμερα είναι διακριτός ο διαχωρισμός αυτός με τις υποχρεωτικές πινακίδες που φέρουν οι πάγκοι . Επίσης οι θέσεις θα παραχωρούνται με κλήρωση κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να πρέπει ο κάθε αγρότης ή επαγγελματίας να ξαναστήνει την πελατεία του στην αρχή κάθε χρονιάς.
4)     Μεταφέρουν στους οικείους δήμους και την αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τον ανώτερο αριθμό θέσεων όλων των λαϊκών αγορών, που λειτουργούν στη χωρική τους αρμοδιότητα. Δημιουργούν, έτσι υπαρκτούς κινδύνους ,  ρουσφετιών σε εκλογική πελατεία, αλλά και ανταποδοτικά τέλη.
5)    Αν και πριν λίγους μήνες,  τον Φλεβάρη υπήρξε  νομοθεσία για τους βιοκαλλιεργητές, έρχεται τώρα μια  καινούργια, που δημιουργεί επιπλέον σοβαρά προβλήματα και πλήρη ανασφάλεια στον χώρο των βιοκαλλιεργητών!
 Όλα αυτά που είναι  εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ονομάζει η κυβέρνηση  υγιή ανταγωνισμό και  “απελευθέρωση των επαγγελμάτων” που προωθεί η Ε.Ε. προκειμένου να συγκεντρωθεί και το εμπόριο στους λίγους, που θα εκμεταλλεύονται τους πολλούς .  Γι αυτό η ΠΑΣΥ  στηρίζει την κοινή απεργιακή κινητοποίηση, που έχουν αναγγείλει  τη Δευτέρα, οι  μικροαγροτοπαραγωγοί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες πωλητές στις λαϊκές αγορές, αντιδρώντας στο  νομοσχέδιο της καταστροφής τους.
   Ταυτόχρονα καλούμε σε ενίσχυση της συμμαχίας και του αγώνα τους,  με κάθε  έκφραση αλληλεγγύης από αγροτικούς συλλόγους,  Ομοσπονδίες  και συντονιστικά από τις αγροτικές κινητοποιήσεις , αλλά και με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της πολικής Κυβέρνησης, Ε.Ε. που υπερασπίζονται τα μονοπώλια σε βάρος της αγροτιάς, εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων.


Απρίλης 2014                                         

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΥ

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ


Χειμωνιάτικο σκηνικό θυμίζει ο καιρός την Κυριακή, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα που τοπικά, κυρίως στα ηπειρωτικά, θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα ενδέχεται κατά τόπους να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στην Ήπειρο, από 12 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι. 


Αναλυτική πρόγνωση

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους.

θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί.

θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση .

Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


ΟΤΑΝ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΚΛΑΨΕ...

Γεμάτα τα μικρά στρογγυλά τραπεζάκια μέσα και έξω από το καφενείο, γεμάτα από βιαστικούς πελάτες που έρχονται έτσι στα γρήγορα έναν καφέ να πιουν, να στυλωθεί η ψυχή τους, και μετά να ξαναπάνε απέναντι, δίπλα να σταθούν στο δικό τους άνθρωπο, δίπλα ή καλύτερα ένα να γίνουν με τον πόνο και την ανημπόρια, που κατάληψη έχουν κάνει σε όλα τα πατώματα, σε όλα τα δωμάτια του μεγάλου νοσοκομείου και έχουν ποτίσει θαρρείς ολόκληρο το τεράστιο οικοδόμημα.
Ένα καφεδάκι, μια-μια η ρουφηξιά αλλά η σκέψη είναι εκεί, και τα πόδια χορεύουν σαν να βιάζονται να πάνε πάλι κοντά σε αγαπημένο άρρωστο.
 —Κάτσε εδώ, καλά είναι, τι καφέ θες να πάω να φέρω.

Σε λίγο γύρισε με το δισκάκι, δυο νεράκια και δυο καφεδάκια. Λίγα τα λόγια τους αλλά φανέρωναν την έντασή τους, την έγνοια και την ανησυχία τους. Μια φωνή έκανε και τους δυο να γυρίσουν το κεφάλι.
 —Με λένε Άγγελο και, αν επιτρέπετε, θα ήθελα να καθίσω μαζί σας.

Βουβά δόθηκε η άδεια και ο Άγγελος έσυρε την καρέκλα του και κάθισε κοντά τους με τους ώμους γερμένους, όχι τόσο από τα χρόνια όσο από τον πόνο που κουβάλαγε μέσα του.

Επάνω η Ελένη μου πεθαίνει. Πονάει, πεθαίνει. Όλα έγιναν ξαφνικά. Πονάω μου είπε εδώ. Στη θάλασσα ήμασταν. Οι εξετάσεις έδειξαν καρκίνο στο πάγκρεας. Οι γιατροί μου είπαν να την ξεγράψω. Έτσι ξαφνικά, όλα, σε ενάμιση μήνα. 
—Ο Θεός να σας δίνει δύναμη, το καλύτερο να γίνει.

—Ποιος Θεός; Τίποτα δεν υπάρχει, ούτε Θεός ούτε διάβολος. Τι μου λες τώρα; Τίποτα, τίποτα. Χήρα η Αδριανούλα, η κόρη μου και με ένα κάρο αρρώστιες. Εμείς μεγαλώνουμε τη Γιωργίτσα, την εγγονούλα μας. Τι θα κάνω τώρα; Τι θα κάνω; Ένα φίλο είχα κολλητό 35 χρόνια και τώρα που πλούτισε με πούλησε, ούτε να τη δει δεν ήρθε. Φοβάται μήπως του ζητήσω λεφτά. Σκατά, τίποτα δεν υπάρχει…

Και ξεστόμισε βλαστήμιες ο Άγγελος, βλαστήμιες φοβερές. Και ανατρίχιασαν όλοι, όσοι τις άκουσαν. Βλαστημούσε Θεό και Αγίους, τη ζωή του την ίδια. Το πρόσωπό του άγριο γεμάτο θυμό, τα χείλια του πανιασμένα το χρώμα του προσώπου του κατακίτρινο και πελιδνό.

Την είδα να απλώνει το χέρι της και τρυφερά να κρατάει το δικό του, λες και τον γνώριζε χρόνια. 
—Μη βλαστημάς Άγγελε, μη, σε παρακαλώ. Άκουσέ με, κοίταξέ με στα μάτια και άκουσέ με. Μην τα βάζεις με το Θεό. Φαίνεσαι καλός και έξυπνος άνθρωπος.

—Αν υπάρχει, είναι κακός. Αν ήταν καλός, δε θα είχε φτιάξει έτσι τα πράγματα.

—Άγγελε, σκέψου, πόσο καλά τα έχει φτιάξει. Έφτιαξε τον κόσμο μας όμορφο, αλλά ασχήμια τον γεμίσαμε. Σκέψου ποιος φταίει, σκέψου ποιος μολύνει, ποιος χαλάει του Θεού την πλάση. Ποιος φαρμάκωσε τα τρόφιμα, ποιος τα μετάλλαξε, ποιος πείραξε τα φάρμακα. Εμείς Άγγελε, εμείς καταστρέφουμε τα πάντα. Εμείς κάνουμε τους πολέμους και αδιάκριτα σκορπάμε το θάνατο. Εμείς σκορπάμε την ορφάνια. Εμείς αδειάζουμε τις αγκαλιές των μανάδων. Εμείς γεμίσαμε όλων των ειδών τους καρκίνους τον κόσμο. Εμείς ευθυνόμαστε για εκατομμύρια θανάτους από πείνα, δίψα και αρρώστιες. Άγγελε, μην τα βάζεις με το Θεό. Μην αρνιέσαι τον Πατέρα σου και ορφανεύεις, τώρα που περισσότερο από ποτέ Τον χρειάζεσαι.

—Ξέρεις σε πόσα μοναστήρια πήγα, πόσα τάματα έχω κάνει; Είπε αυτός και η φωνή του είχε μαλακώσει. Το πρόσωπό του ημέρευε.

—Δε μας χρωστάει ο Θεός. Εμείς χρωστάμε σ’ Αυτόν και στους εαυτούς μας. Είσαι έξυπνος άνθρωπος, μπορείς να καταλάβεις. Σήκωσε ψηλά τα μάτια σου, κοίτα Επάνω. Εκεί θα βρεις δύναμη και παρηγοριά. Θα προσευχόμαστε για σένα, την Ελένη σου την Αδριανή και τη Γιωργίτσα σας. Στο υπόσχομαι.

Το κυρτό του σώμα ίσιωσε, κάλυψε τα μάτια με τα χέρια του και ψιθύρισε ένα ευχαριστώ.
 Χωρίς να χαιρετίσει κίνησε να πάει απέναντι, να σταθεί κοντά στην Ελένη του, με βήμα πιο σταθερό κι ας άκουγαν όλοι το λυγμό του.
 Γιατί, όταν ο Άγγελος ίσιωσε το κορμί του και κοίταξε ψηλά, έκλαψε.


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΠΑΟ. ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ ΣΚΟΡ 4-1

Με απόλυτο σόουμαν τον Μάρκους Μπεργκ που πέτυχε χατ-τρικ (!), ο Παναθηναϊκός έκανε "φύλλο και φτερό" τον ΠΑΟΚ και με σκορ 4-1 πανηγύρισε πανάξια το 18ο Κύπελλο στην ιστορία του.
Ο 72ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έφερε αντιμέτωπους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και δίπλα είχε μπει φαρδιά πλατιά η ταμπέλα "ντέρμπι", όμως η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μετέτρεψε το κατ'ευφημισμόν ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο.Έχοντας τον Μάρκους Μπεργκ σε τρομερή βραδιά (όπως δηλαδή συνέβαινε συνήθως στα περισσότερα φετινά ματς του πρωταθλήματος) να πετυχαίνει τρία γκολ και τους περισσότερους άσους της να βγάζουν απίστευτη ενέργεια, σιγουριά και προσωπικότητα στο χορτάρι, επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-1 του ΠΑΟΚ και κατέκτησε με το σπαθί της το τρόπαιο, 18ο στην ιστορία της στο θεσμό.
Ουσιαστικά, οι "πράσινοι" συνέχισαν με κεκτημένη ταχύτητα από τις πολύ καλές εμφανίσεις τους σε ολόκληρο το δεύτερο γύρο της φετινής Super League και με όπλο την κυριαρχία στο χώρο του κέντρου, την δεινότητα στη γραμμή κρούσης και την εξαιρετική φυσική κατάσταση, δεν άφησαν περιθώριο για αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους.
Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να "μπει" ποτέ στο πνεύμα του τελικού παρά μόνο για περίπου 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, με τους "ασπρόμαυρους" να μην ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων (πρώτος τελικός που συμμετείχαν μετά το 2003) και να απογοητεύουν τους 22.000 οπαδούς τους που ταξίδεψαν με μεγάλα όνειρα και προσδοκίες στην Αθήνα.
Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0 αλλά τα πάντα να είναι ρευστά, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο στήθηκε ένα απερίγραπτο αγωνιστικό πάρτι από πλευράς "πρασίνων".
Με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο σκορ μόλις στο 55', ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει στο 70' από την άσπρη βούλα, όμως τελικά αποδείχτηκε πως το γκολ αυτό ήταν της... παρηγοριάς καθώς ο Μπεργκ έβαλε την οριστική ταφόπλακα στον "Δικέφαλο" με το χατ-τρικ που πέτυχε στο 88ο λεπτό.
Παράλληλα έδωσε το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο γήπεδο αλλά και σε όλη την Ελλάδα από τους φίλους του Παναθηναϊκού, που είδαν την ομάδα τους να κυριαρχεί και να φτάνει σε μία άνετη και δίκαιη επικράτηση απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο.


H ταυτότητα του τελικού

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Καιρός: Βροχόπτωση
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κερκύρας)
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)
4ος διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ (56' Βούκιτς), Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας (56' Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (75' Λαγός), Καρέλης, Μπεργκ
Γκολ: Βούκιτς (70' (πεν.)) / Μπεργκ (15', 50', 88'), Καρέλης (54')
Κίτρινες κάρτες: Κουτρουμπής (19'), Καρέλης (55'), Ζέκα (60'), Μπεργκ (89΄) / Κάτσε (18')ΠΗΓΗ...http://www.sport24.gr/

Α.Δ.Α.Κ.Α. "ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕΛΙΔΑ"Σήμερα η Αλμωπία γύρισε σελίδα  ! 

Η συμμετοχή των δημοτών της Αλμωπίας στο συνδυασμό Α.Δ.Α.Κ.Α. (Ακομμάτιστη Δράση Ανάπτυξης Κατοίκων Αλμωπίας) δίνει τέλος στη στασιμότητα και στις φαμίλιες που τόσα χρόνια διαχειρίζονταν τις τύχες της Αλμωπίας σα να είναι μαγαζάκι τους. 

Άραγε τι τους ενώνει και γίνανε ομοτράπεζοι, άνθρωποι που μέχρι πρότινος ήταν άσπονδοι εχθροί;

Η συμμετοχή της Α.Δ.Α.Κ.Α. στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014, δίνει τη δυνατότητα στην κοινωνία της Αλμωπίας να δώσει τέλος σε συμμαχίες, που με τις επιλογές τους, σκόπιμες και μη, έφεραν σε αυτό το χάλι την Αλμωπία. 

Η Αλμωπία γύρισε σελίδα! 

Πρώτα η Αλμωπία! Α.Δ.Α.Κ.Α.


 Ακομμάτιστη Δράση
 
Ανάπτυξης 

Κατοίκων Αλμωπίας


Ανδρέας Κόγιος

Υπ. Δήμαρχος Αλμωπίας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

          Φέτος συμπληρώνονται 128 χρόνια πάλης και δράσης από την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο που η εργατική τάξη έδωσε το αίμα της για το 8ωρο. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σβήσει την Εργατική Πρωτομαγιά. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τιμάμε και διεκδικούμε αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

          Η Τοπική Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Πέλλας τιμά την Κόκκινη Πρωτομαγιά και καλεί στην εκδήλωση – αφιέρωμα στην 1η Μάη -  που πραγματοποιεί  την Κυριακή 27 Απρίλη, στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, στην αίθουσα των υπολογιστών. 

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ


Έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου
Πολιτικής Προστασίας από τον
Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη
Σε πλήρη ετοιμότητα το σύνολο του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας


Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εκτιμώντας ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων καθώς συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα  του μετεωρολογικού σταθμού της ΔΕΗ, το ύψος της βροχόπτωσης το τελευταίο δωδεκάωρο ξεπέρασε τα 101 χιλιοστά βροχής, ενώ το κρίσιμο όριο για τη λήψη μέτρων εκτάκτου ανάγκης είναι στα 80 χιλιοστά. Ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας ήταν σε κινητοποίηση με τη λήψη μέτρων αποφόρτισης των ποταμών και χειμάρρων και καθαρισμού του οδικού δικτύου από νωρίς το πρωί, ενώ το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε έκτατα σε ολομέλεια νωρίς το απόγευμα.


Στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας εκτός από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Ταγματάρχης Νικόλαος Συμεωνίδης εκ μέρους της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Παναγιώτης Φωστηρόπουλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παραδόπουλος Σεραφείμ, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Θεοχάρης Τελιανίδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας Χρήστος Μπιμπίτσος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Έδεσσας Σάββας Νεσλεχανίδης, ο Προιστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκύδρας Βασίλειος Καρυπίδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πέλλας Ελευθέριος Αβραμίδης, το στέλεχος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Στέφανος Αργυράκης, ο υδραυλικός Μηχανικός Ιάκωβος Τσελίδης, ο Διευθυντής του Συγκροτήματος Αλιάκμονα της ΔΕΗ Αλέξανδρος Καραγιαννίδης και ο Διευθυντής του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Άγρα Ιωάννης Κρουσταλλακίδης. Με όσα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην σύσκεψη, υπήρχε συνεχής τηλεφωνική επικοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν τα δεδομένα και λήφθηκε απόφαση για ελεγχόμενη λειτουργία του αντιπλημμυρικού Έδεσσας, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρών στην ευρύτερη περιοχή της Σκύδρας ή αλλού.

Το όργανο εξουσιοδότησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για τη λήψη απόφασης μέτρων εκτάκτου ανάγκης, εφόσον χρειαστεί, τις προσεχείς ώρες (σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν).


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναδείχθηκε το θέμα ανάγκης συντονισμού των υπηρεσιών και φορέων σε διαπεριφερειακό επίπεδο, καθώς μεγάλο μέρος των νερών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας μέσω της Τάφρου 66 συγκεντρώνονται στον ποταμό Αλιάκμονα ο οποίος έχει περιορισμένη δυνατότητα παροχετευτικότητας προς τον Θερμαϊκό Κόλπο. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης πρότεινε τη διοργάνωση μίας ευρείας σύσκεψης με την συμμετοχή των Περιφερειαρχών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων για τον καλύτερο συντονισμό λήψης προληπτικών μέτρων πολιτικής προστασίας και διερεύνησης αναγκαίων τεχνικών έργων που χρειάζεται να υλοποιηθούν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής.

Εντωμεταξύ, ειδικά μηχανήματα σε συνεργασία με την Τροχαία και τους Δήμους εκτελούν καθαρισμούς του οδικού δικτύου σε όσα σημεία δημιουργήθηκε ή δημιουργείται πρόβλημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε και ήταν σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.


Ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας και τεχνικών έργων θα παραμείνουν σε επιφυλακή τις προσεχείς ώρες. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...