Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΑΛΛΕΣ; Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΠΑΝΤΑ



Οι άνδρες κοιτούν τις όμορφες γυναίκες στο δρόμο, την παραλία, παντού. Αυτό ισχύει για τους άνδρες που είναι παντρεμένοι, έχουν σχέση ή είναι ελεύθεροι. Eίναι στη φύση τους.Μάλιστα η εφημερίδα Daily Mail κατατάσσει σε σχετική λίστα, αυτή τη συμπεριφορά των ανδρών ως το Νο1 πρόβλημα σε ζευγάρια που αποφασίζουν να πάνε διακοπές μαζί.
Αλλά μπορεί αυτή η ενστικτώδης έλξη τους με το γυναικείο σώμα να είναι απειλή για την σύζυγο τους, τη φίλη, ή σύντροφο; Η απάντηση έρχεται από τους επιστήμονες σε αυτό το βίντεο.
-----




Πηγήonmed.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Σας  προσκαλούμε να έλθετε  στην συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που θα γίνει στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Αριδαίας  και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου στις 10 Ιουνίου  2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα   20.00΄ (8.00 μ.μ), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Ενημέρωση του σώματος για θέματα που αφορούν τον Δήμο από τον κ. Δήμαρχο

1ο : Περί συμμετοχής  σε Δίκτυο του άρθρου 101 του Ν.3852/2010, ως τροποποιήθηκε και ισχύει, με τη μορφή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό την επωνυμία  «ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ» με διακριτικό τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΓΕΥΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ»

2ο : Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔ-Ορισμένου Χρόνου (2 μηνών) για κατεπείγουσες, εποχικές ή πρόσκαιρες ανάγκες του Δήμου

3ο : Καθορισμός ειδικοτήτων του προσωπικού  που θα προσληφθεί με σχέση εργασίας ΙΔ-Ορισμένου Χρόνου (8 μηνών) για κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα 

4ο : Διαφοροποίηση τελών ύδρευσης (αρίθ. 18/2015 Απόφαση  του Δ.Σ. ΔΕΥΑ-Αλμωπίας)

5ο : Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.  ΚΕ.Κ.ΠΑ. του Δήμου Αλμωπίας.

6ο : Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων

7ο: Κοπή δέντρων εντός κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αλμωπίας

8ο: Αντικατάσταση υδρονομέα αρδευτικής περιόδου 2015 στην Τ.Κ. Προμάχων λόγω παραιτήσεως.

9ο : Τροποποίηση της υπ’αρίθ. 94/2015 Απόφασης Δ.Σ., περί καθορισμού αρδευτικής περιόδου έτους 2015, τομέων άρδευσης, αριθμού υδρονομέων ανά τομέα και διάρκεια απασχόλησης
  
10ο : Μη επανασύσταση της υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας

11ο : Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος- 
 16η Γενική Αναμόρφωση προϋπολογισμού, οικ. έτους 2015.

12ο : Αποδοχή χρηματοδότησης που αφορά αναγγελία πίστωσης για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας

13ο : Αποδοχή χρηματοδότησης για κάλυψη δαπανών καταβολής μισθωμάτων κτιρίων ΚΕΠ

14ο : Διαγραφές οφειλών από χρηματικούς καταλόγους

15ο : Tροποποίηση της με αρίθ. 238/2011 Α.Δ.Σ. με τίτλο « Επιβολή τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων υπέρ Δ.Αλμωπίας»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Δυνατότητα ένταξης των καθυστερούμενων εισφορών μικρομεσαίων αγροτών στην ρύθμιση οφειλής των 100 δόσεων, χωρίς την προϋπόθεση εξόφλησης των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

Το 2013 αυξήθηκαν ξαφνικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για αγρότες και αγρότισσες, ακόμη και για όσους είχαν συμπληρώσει το 65ο έτος ηλικίας και είχαν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Αυθαίρετα κόπηκαν οι συντάξεις τους και μεταφέρθηκαν στην επόμενη διετία πληρώνοντας 2 χρόνια παραπάνω ασφάλισης. Η ασφάλιση στον ΟΓΑ είναι η πλέον άδικη, αφού προϋποθέτει 47 ολόκληρα χρόνια ασφαλιστικής εισφοράς (από 20 ως 67 ετών) για να μπορέσει κάποιος να πάρει πλήρη σύνταξη.
Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΓΑ, περίπου 245.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν ασφαλιστικές οφειλές από οικονομική αδυναμία και στερούνται ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης. Σε πολλές περιπτώσεις μέσα στην οικογένεια επιλέγεται να πληρώνεται, λόγω οικονομικής αδυναμίας, μόνο μία ασφαλιστική εισφορά και συνήθως οι γυναίκες αγρότισσες μένουν ανασφάλιστες με ότι αυτό συνεπάγεται και για την σύνταξη τους.
Η πρόσφατη ρύθμιση που βρίσκεται σε ισχύ για τις 100 δόσεις ρύθμισης της οφειλής των εισφορών δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Αφού σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 28 του Νόμου 4321/2015, προϋπόθεση για την υπαγωγή στην ρύθμιση των 100 δόσεων, είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/3/2015 και εφεξής.
Στον ΟΓΑ όμως, οι εισφορές των ασφαλισμένων πληρώνονται ανά εξάμηνο, συνεπώς πρέπει να πληρώσουν το τρέχον εξάμηνο (τρέχουσα εισφορά), που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και αποτελεί αντικίνητρο και ταυτόχρονα να πληρώσουν μαζί και την πρώτη δόση από τις 100 δόσεις για να μπουν στην ρύθμιση.
Το αποτέλεσμα είναι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών να αδυνατεί κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις να ενταχτεί και να εξυπηρετηθεί από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Γι αυτό και η πρόσφατη ανακοίνωση από τη Διοίκηση του ΟΓΑ, ότι η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, παρατείνεται μέχρι τις 26 Ιουνίου 2015, θα είναι χωρίς αντίκρισμα, δεδομένου ότι οφειλέτες κυρίως είναι μικρομεσαίοι αγρότες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει, ώστε οι καθυστερούμενες εισφορές μικρομεσαίων αγροτών να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων, χωρίς να είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εξόφληση του τελευταίου εξαμήνου (τρέχουσα εισφορά), αλλά να υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριληφθεί και αυτή στη ρύθμιση. Καθώς και αν σκοπεύει να μειώσει τα χρόνια συνταξιοδότησης για τους αγρότες.

H Βουλευτής


Διαμάντω Μανωλάκου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ


Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνεται ότι :

Οι εξετάσεις των Φαρμακοποιών για την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις 26-5-2015 στην ιστοσελίδα της Π.Κ.Μ., θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη, στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως εξής:

                                                  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-06-2015     ΩΡΑ  9:00-12:00  Έλεγχος Φαρμάκων
                                         ΩΡΑ 12:00- 15:00 Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή Χημικών Σκευασμάτων

ΤΡΙΤΗ 16-06-2015           ΩΡΑ 9:00 -12:00  Εκτέλεση Συνταγών
                                         ΩΡΑ 12:00-15:00  Αναγνώριση πλειόνων Φαρμάκων

                                             ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ (ή ΓΡΑΠΤΕΣ) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-06-2015      ΩΡΑ 9:00-12:00  Ελληνική Φαρμακοποιία –Φαρμακοτεχνία
                                          ΩΡΑ 12:00-15:00  Φαρμακευτική Εμπορευματολογία –
                                                                    Στοιχεία Ιστορίας-Νομοθεσία

ΠΕΜΠΤΗ 18-06-2015          ΩΡΑ 9:00-12:00  Φαρμακολογία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-06-2015   ΩΡΑ 9:00-12:00  Τοξικολογία


Τροποποίηση  του προγράμματος γίνεται από τους εξεταστές σύμφωνα και με το υπόλοιπο πρόγραμμα λειτουργίας της Σχολής και ενημερώνεστε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Ορίζεται ως καταληκτική  ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών η 11-06-2015 ημέρα Πέμπτη.
Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το παραπεμπτικό τους τη Δευτέρα 15-06-2015 και ώρα 9:00 στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.
Το παράβολο των 11,74 €, οι υποψήφιοι το προμηθεύονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων της Θεσσαλονίκης, Ερμού & Καρόλου Ντήλ γωνία και το καταθέτουν στη γραμματέα της Επιτροπής την πρώτη ημέρα των εξετάσεων.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...