Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ.


Ο ΑΣ Πρόμαχοι ανακοινώνει στους φιλάθλους, ότι τα έσοδα του επόμενου εντός έδρας αγώνα με την ομάδα της Ίδας, θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Όσοι φίλαθλοι αλλά και απλοί κάτοικοι επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια του συλλόγου, να προσφέρει ανακούφιση σε συμπολίτες μας, θα μπορούν να προμηθεύονται τα ειδικά κουπόνια-εισιτήρια από τα μέλη του συλλόγου και από επιλεγμένα καταστήματα του χωριού.
Δεν υπάρχει χρηματικό όριο, και ο καθένας δίνει όσα χρήματα  επιθυμεί.
Για το δ.σ. ο γενικός γραμματέας
          Βασίλης Δήμπαλας.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...VIDEO



ΠΟΤΕ μη γυρνάς σπίτι απροειδοποίητα!





4.000 NEEΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 29 ΕΤΩΝ.

  Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2013


Υπογράφτηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση η υπουργική απόφαση που αφορά στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων νέων που είχαν ενταχθεί στις στοχευμένες δράσεις του υπουργείου «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στο κλάδο τουρισμού».
Πρόκειται, ουσιαστικά για τη δεύτερη φάση των παραπάνω επιτυχημένων δράσεων και σκοπός είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας» ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.
Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων άνω των 25 ετών ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες.

"ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ". ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ.

Μάνος Χατζιδάκις, «Το Νησί των Συναισθημάτων»

Μια φορά κι έναν καιρό,υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα Συναισθήματα.
Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, ηΛύπη, η Γνώση, η Αγάπηκαι όλα τα άλλα συναισθήματα.

Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.

Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την τελευταία στιγμή.
Όταν το νησί άρχισε να βυθίζεται, η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια.
Βλέπει τον Πλούτο που περνούσε με μια λαμπερή θαλαμηγό.
Η Αγάπη τον ρωτάει: «Πλούτε, μπορείς να με πάρεις μαζί σου;»,
«Όχι, δεν μπορώ» απάντησε ο Πλούτος. «Έχω ασήμι και χρυσάφι στο σκάφος μου και δεν υπάρχει χώρος για σένα»

Η Αγάπη τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Αλαζονεία που επίσης περνούσε από μπροστά της σε ένα πανέμορφο σκάφος.
«Σε παρακαλώ βοήθησέ με» είπε η Αγάπη.
«Δεν μπορώ να σε βοηθήσω Αγάπη. Είσαι μούσκεμα και θα μου χαλάσεις το όμορφο σκάφος μου» της απάντησε η Αλαζονεία.

Η Λύπη ήταν πιο πέρα και έτσι η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει από αυτή βοήθεια.
«Λύπη άφησέ με να έρθω μαζί σου».
«Ω Αγάπη, είμαι τόσο λυπημένη που θέλω να μείνω μόνη μου» είπε η Λύπη.

Η Ευτυχία πέρασε μπροστά από την Αγάπη αλλά και αυτή δεν της έδωσε σημασία.
Ήταν τόσο ευτυχισμένη, που ούτε καν άκουσε την Αγάπη να ζητά βοήθεια.

Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή: «Αγάπη, έλα προς τα εδώ! Θα σε πάρω εγώ μαζί μου!».
Ήταν ένας πολύ ηλικιωμένος κύριος που η Αγάπη δεν γνώριζε, αλλά ήταν γεμάτη από τέτοια ευγνωμοσύνη, που ξέχασε να ρωτήσει το όνομά του.

Όταν έφτασαν στην στεριά ο κύριος έφυγε και πήγε στο δρόμο του.
Η Αγάπη γνωρίζοντας πόσα χρωστούσε στον κύριο που τη βοήθησε, ρώτησε την Γνώση:
«Γνώση, ποιος με βοήθησε»;
«Ο Χρόνος» της απάντησε η Γνώση.
«Ο Χρόνος;;» ρώτησε η Αγάπη. «Γιατί με βοήθησε o Χρόνος;»

Τότε η Γνώση χαμογέλασε και με τη βαθιά σοφία της είπε:
«Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο
μεγάλη σημασία έχει η Αγάπη».







ΠΗΓΗ:
poiein.gr


ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Γιορτές στη κατοχική Ελλάδα
Ειδήσεις αθλιότητας διάσπαρτες. Νομίζουν οι καλοβαλμένοι ακόμα συμπολίτες και οι μέντορες των πολιτικών λιτότητας πως μέσα στο εορταστικό κλίμα αυτές οι «ειδησούλες» θα είναι σταγονίτσες δυσάρεστες στο γενικότερο κλίμα χαράς και γλεντιού...

Το κακό μ΄αυτό το πόλεμο είναι πως δεν θα μάθουμε ποτέ πόσα θύματα είχε. Γιατί ένα θύμα από σφαίρα είναι ολοφάνερο. Μια καταστροφή από βομβαρδισμό είναι ολοφάνερη. Μια κατάσταση αιχμαλωσίας, βασανισμού, εκτέλεσης είναι ολοφάνερη.

Ποιος όμως θα μπορέσει ποτέ να μετρήσει πόσοι «αδύναμοι κρίκοι» δεν θα είχαν καταλήξει στο νοσοκομείο ή και στο θάνατο, αν είχαν π.χ. θέρμανση, φαγητό, φάρμακα, κάποιο πενιχρό εισόδημα για να επιβιώσουν?....

Ποιος θα μπορέσει να μετρήσει σε μεγαλύτερα μεγέθη, πόσοι άνθρωποι δεν θα είχαν καταλήξει με βασανιστικό και αργό θάνατο από δεκάδες οδυνηρές ασθένειες αν η τροφή δεν ήταν ένα δηλητηριασμένο σκουπίδι, αν ο αέρας που ανασαίνουμε δεν ήταν μια βρώμα, αν το νερό που πίνουμε δεν ήταν ένας βούρκος? 

Κι ο κατάλογος από θανάτους που οφείλονται σε πολιτικές που έχουν σαν κεντρικό άξονα, την απληστεία, τη μωροδοξία, την αλλαζονεία και όλο το κακό συναπάντημα της σκοτεινής πλευράς της ανθρώπινης φύσης, είναι ατελείωτος. Ηταν, είναι και θα είναι ατελείωτος...
Επικεντρώνοντας όμως τη προσοχή μας στο εδώ και τώρα της μνημονιακής Ελλάδας, το βέβαιο είναι πως άνθρωποι πεθαίνουν από τη πείνα, το κρύο, την ελλειπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις υποβαθμισμένες συνθήκες υγιεινής ή επάρκεια βασικών αγαθών στη καθημερινότητα.

  • Πόσο φιλάνθρωπο είναι φέτος να ανάψουμε, όσοι μπορούμε, λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, όταν άνθρωποι κοιμούνται με κεριά το βράδυ ξεπαγιασμένοι?..
  • Πόσο φιλάνθρωπο είναι να ψάχνουμε τι θα στοιβάξουμε στο καρότσι του σουπερ μάρκετ για να νοιώσουμε ικανοποιημένοι και χορτασμένοι όταν έξω από το κατάστημα θα υπάρχουν χέρια απλωμένα που θα παρακαλάνε για να γεμίσουν μια σακούλα με γάλα, ψωμί, λίγα μακαρόνια για να βγάλουν τις γιορτές ζωντανοί?..
  • Πόσο φιλάνθρωπο θα είναι να νοιώθει το παιδί μας ασφαλές και χαρούμενο με τα πακετάκια δώρα κάτω από το δέντρο, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει πως υπάρχουν πολλά παιδιά, ίδια μ΄αυτό που δεν έχουν τη χαρά στο σπίτι τους αυτές της γιορτές ούτε λίγης θέρμανσης...


Και φυσικά θα πεταχτεί κάποιος και θα πει, και τι θέλεις να αφήσουμε τα παιδιά μας χωρίς δώρα, να μην αγοράσουμε τη γαλοπούλα μας, να μην πιούμε το κρασί μας, επειδή κάποιοι είναι εξαθλιωμένοι και πεθαίνουν αβοήθητοι?
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ο καθένας μας στη μικρή του μίζερη ζωούλα είναι ένα πρωθυπουργίσκος, ένα τροικανούλης για άλλους κατώτερους από αυτόν, που τους ζυγίζει και τους μετράει ανάλογα με το δικό του βόλεμα. Οι κάθε είδους τρόικες δεν κάνουν τίποτα περισσότερο και λειτουργούν απέναντί σου που είσαι μικρός και τιποτένιος μπροστά στο δικό τους τομάρι, όπως εσύ ακριβώς λειτουργείς για τους δικούς σου υπηκόους ανά περίσταση.

  • Είναι ο γείτονας που δεν νοιάστηκες ποτέ να μάθεις αν ζει ή αν πέθανε.
  • Είναι το κοριτσάκι που του ανάβεις κεριά και λιβάνια ΑΦΟΥ πεθάνει από τις αναθυμιάσεις μιας κ@λόσομπας.
  • Είναι η γιαγιά που θα κουνήσεις το κεφάλι λυπημένα ΑΦΟΥ πεθάνει στημένη σε κάποια σκαλιά ζητιανεύοντας ένα κομμάτι ψωμί.
  • Είναι το αίμα που φοβάσαι να δώσεις όταν γίνεται έκκληση για βοήθεια. 
  • Είναι τα δεκάδες ιδρύματα κάθε είδους, που σε απάνθρωπες συνθήκες ζουν πεταμένοι χιλιάδες άνθρωποι και δεν μπήκες ποτέ στο κόπο να ενημερωθείς τουλάχιστον που είναι, τι συμβαίνει, ποιος ευθύνεται και τι πρέπει να γίνει?
  • Είναι εκείνη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ποτέ δεν θα κάνεις και ποτέ δεν θα κατέβεις αγανακτισμένος στη πλατεία για να παλαίψεις για τους «άπορους» των φτωχοκομείων, για τους «απερίθαλπτους ασθενείς», για τα νέα παιδιά που σβήνουν μέσα στη κόλαση των νακρωτικών, για τα παιδιά που είναι κλεισμένα στα σκλαβοπάζαρα της σάρκας, για τους ανθρώπους που δουλεύουν στις πιο βρώμικες δουλείες , στους χώρους εργασίας των οποίων δεν έχεις πατήσει ποτέ ούτε που ξέρεις πως είναι.


Δεν είναι η τρόικα απάνθρωπη. Δεν είναι οι κυβερνώντες απάνθρωποι. Είναι απάνθρωπο όλο το σύστημα που θρέφει συνεχώς πολίτες τομαρο-κεντρικούς. Ανθρώπους που η αρχή και το τέλος της ενασχόλησης του μυαλού τους είναι με ποιο τρόπο θα φάνε, θα γ@μίσουν, θα γλεντήσουν ή θα ξαπλάρουν καλύτερα, ή στη καλύτερη περίπτωση πως θα φυλάξουν τη φωλίτσα τους, τα παιδάκια τους, τα παιχνιδάκια τους, τα βίτσια τους και τους εθισμούς τους...

Στα λόγια μπορούμε όλοι να γίνουμε ήρωες, μάρτυρες ή η Μαρία Τερέζα που αγκαλιάζει όλους τους δυστυχισμένους αυτού του κόσμου. Μπορούμε να φαντασιωθούμε πως είμαστε καλύτεροι από τον δίπλα. Διακαιότεροι. Πιο ευαίσθητοι. Στα λόγια μπορούμε να παραστήσουμε τους μεγάλους επαναστάτες ή τους άγιους. 

Η αλήθεια όμως είναι πως αυτές οι γιορτές βρίσκουν το κόσμο μοιρασμένο. Σ΄εκείνους που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έχει συμβεί, ή απλά δεν τους ενδιαφέρει γιατί θα γιορτάσουν, θα πιούν, θα γλεντήσουν, μες τη ζεστασιά τους, τα δεντράκια με τα φωτάκια, τα πακέτα δώρα, τα μεζεδάκια τους και τα κρασάκια τους, κι εκείνους που δεν θα έχουν τίποτα από τα παραπάνω ή θα έχουν ελάχιστα, μια μίζερη έκδοση της χαράς, και φυσικά όλους τους αγανακτισμένους-επαναστατημένους σε κατάσταση ανακωχής που "έλα μωρέ, μη μιζεριάζουμε συνέχεια ας φάμε τώρα τα μελομακάρονα και τις γαλοπούλες, ας το γλεντήσουμε λιγάκι και μετά τα φώτα ξαναπιάνουμε τη μουρμούρα"

Αποφάσισα να ασχολούμαι λιγότερο με το άθλημα της διαμαρτυρίας, γιατί πρέπει να έχω γερά νεύρα αυτές τις μέρες να περιμένω με το καλαθάκι πίσω από κάτι καρότσια που νομίζεις πως εφοδιάζονται για ένα χρόνο τρόφιμα, θα πρέπει να υπομείνω περισσότερο την ορθοστασία στο λεωφορείο γιατί έχουν βγει σαν τους σεληνιασμένους με τα αυτοκίνητα έξω να αγοράσουν τα μπιχλιμπίδια, θα πρέπει να κρατάω τη ψυχραιμία στις μ@λακίες που θα βλέπω που είναι πάντα πολλαπλασιασμένες επί δέκα αυτές τις μέρες.

Αυτά λοιπόν για τους φίλους που ρωτάνε τι έπαθα, γιατί δεν γράφω, γιατί εξαφανίστηκα. Εδώ είμαι δεν εξαφανίστηκα, απλά εξαφανίστηκε η διάθεσή μου να σχολιάζω το εμφανές. Δηλαδή την αναληγσία του κράτους και την αδιαφορία των πολιτών. Την αθλιότητα των πεινασμένων και την αναισθησία των χορτάτων. Το θράσος των ενόχων και το φόβο των αθώων. Οπως είπε κάποιος "έλα μωρέ πάντα υπήρχαν φτωχοί και πεινασμένοι" Και είναι αλήθεια. Στη ποσοότητα θα το χαλάσουμε? Οπως όταν ήταν μερικές χιλιάδες οι πεινασμένοι και μερικά εκατομμύρια οι χορτάτοι που δεν τους καιγόταν καρφάκι, έτσι τώρα είναι μερικά εκατομμύρια οι δυστυχισμένοι και λίγο πιο περιορισμένος ο αριθμός των χορτάτων? Ε και? Οι γιορτές θα γίνουν για εκείνους που έχουν ακόμα. 

Λεφτά υπάρχουν. Για πολλούς, ακόμα. Οι υπόλοιποι? Θα πάρουμε ακριβώς αυτό που διεκδικήσαμε. Την ανούσια και κουραστική τελικά κλάψα μας. Γιατί όταν επί τρία χρόνια σε τσακίζουν και το μόνο που κάνεις είναι να βρίζεις και να απειλείς στο γάμο του καραγκιόζη ή να ζητιανεύεις, δεν είναι τίποτα άλλο από κλάψα. 

Αυτές οι γιορτές είναι γιορτές σε κατοχικό κλίμαΑυτοί που θα γιορτάσουν χωρίς καμμία ενοχή δεν έχουν καμμία σχέση με το νόημα της αγάπης. Κι αυτοί που δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν θα ελπίζουν σ΄ενα θαύμα. Η μόνη ελπίδα που έχουν οι πεινασμένοι είναι οι άνθρωποι που έχουν λίγα ακόμα να τους δώσουν ένα πιάτο φαί, μια κουβέρτα, ένα παιχνίδια για τα παιδιά τους, ένα χαμόγελο. Εκείνοι οι λίγοι άνθρωποι που θα νοιαστούν. Γιατί μόνο από αυτούς τους φτωχούς που θα μοιραστούν το λίγο που έχουν με το καθόλου που δεν έχει ο διπλανός τους, θα υπάρξει το αληθινό νόημα της αγάπης. Η επιδεικτική ελεημοσύνη, τα γκαλά με τις τηλεοπτικές κάμερες από δίπλα να διαφημίζουν τη καλή πράξη του χρόνου που θα γίνει από τους φιλάνθρωπους χοντρούς σβέρκους είναι εντελώς εμετικό. 

Το πρόβλημα είναι πως όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι θα συνεχίζει, όσο τα πεινασμένα χέρια αντί να γίνουν γροθιές θα είναι απλωμένα έτοιμα για ζητιανιά... Το εξαθλιωμένο πλήθος πολλοί το φοβήθηκαν, τους ζητιάνους ουδείς.







ΠΗΓΗ:
Συνήθης Ύποπτος

http://www.ramnousia.com

"ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ" ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


Η ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι
 σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου
 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας η Παιδική παράσταση
 "Ιφιγένεια και Καλικάντζαρος" 
από το Μικρό Θέατρο Λάρισας.

Ώρες παράστασης: 17.30 & 19:30 μ.μ.:. Είσοδος 8€.


Το Μικρό Θέατρο Λάρισας παρουσιάζει
ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
“ Η Ιφιγένεια και ο Καλικάντζαρος ”

ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΑΡΙΔΑΙΑ
ΤΡΙΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
2 ΜΟΝΟ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 17:30 & 19:30
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 6988331721
ΕΙΣΟΔΟΣ 8 
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ
ΜΕ   ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
“Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος”
ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ  ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Μια Χριστουγεννιάτικη, διαδραστική θεατρική παράσταση για μεγάλους και μικρούς, βασισμένη στο παραμύθι της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή – Κελεπούρη σε θεατρική διασκευή Βαλεντίνο  Βαλάση.

Η γάτα η Ιφιγένεια, η γιαγιά – Σοφία, οι καλικάντζαροι Αταξίμ  και Σκανταλίμ και ένας…. απρόσκλητος επισκέπτης μπλέκονται  σε αταξίες, παρεξηγήσεις και απρόσμενες ιστορίες, διδάσκοντας σε μικρούς και μεγάλους τις αληθινές αξίες της ζωής!!!
Eντυπωσιακά σκηνικά , φαντασμαγορικά κοστούμια και ειδικά εφέ και καταπληκτικές μουσικές συνθέτουν μια ΑΞΕΧΑΣΤΗ παιδική παράσταση !
Μια παράσταση που μας θυμίζει να έχουμε πίστη στον εαυτό μας, αυτοβελτίωση και εξωτερίκευση των θετικών στοιχείων του χαρακτήρα μας!!!

Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική Επιμέλεια : Βαλεντίνο Βαλάσης
Παίζουν : Ευγενεία Μαντζιαφού  - Χρήστος Κορδελάς – Μίμης Καπέρδος 
Μουσική - ηχητική επιμέλεια : Πασχάλης Λόκας
Σχεδιασμός Φώτων : Πασχάλης Λόκας
Φωτογραφίες : Θωμάς Χρυσοχοϊδης
Παραγωγή: Μικρό Θέατρο Λάρισας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι θα λειτουργήσει και εφέτος η χριστουγεννιάτικη πλατεία στην Αριδαία με τη συμμετοχή στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια των πολιτιστικών συλλόγων, επαγγελματιών της περιοχής, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, κ.τ.λ.

Σας προσκαλούμε λοιπόν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30π.μ. στην Χριστουγεννιάτικη πλατεία μας για να στολίσουμε μικροί και μεγάλοι τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μας, με τη βοήθεια του Αϊ Βασίλη.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και άλλα happenings και δράσεις όπως ζωγραφική προσώπου, κ.τ.λ.

Επιπλέον, ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του οποίου είναι και μέλος και την ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας (Βοήθεια στο Σπίτι) θα συγκεντρώνει αγαθά πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα -απορρυπαντικά – παιχνίδια την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Αριδαίας.


"Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι για όλους"

ΟΙ MADREDEUS ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ. ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ;

Magnify Image
Ξεκίνησαν από την Πορτογαλία και κατέκτησαν όλο τον κόσμο με μια μουσική που έχει τις ρίζες της στη γλυκιά μελαγχολία του saudade, στους ήχους του φάντο και των λαϊκών τραγουδιών. Τα τραγούδια τους ήταν καινούργια και σύγχρονα αλλά πρόσφεραν μια ιδιαίτερη συγκίνηση που τα έκαναν να μοιάζουν σαν να ξεπηδούν από το παρελθόν. 
Οι ίδιοι, οι Madredeus μπορεί να αρνούνται τον τίτλο του έθνικ συγκροτήματος αλλά εμείς τους θεωρούμε συνώνυμο της Πορτογαλίας. Από την πρώτη εκείνη φορά που ακούσαμε το τραγούδι τους O Pastor πέρασαν 25 χρόνια.
   Και απόψε το βράδυ που έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα μας εξηγήσουν κάθε σταθμό αυτού του ταξιδιού. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τη δεκαετία του '80 και την ημέρα που δύο νεαροί μουσικοί από τη Λισαβόνα αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα εποχή ήχων. Και θα καταλήξει στο σήμερα των Madredeus, στα τρία εκατομμύρια δίσκους τους, στις αμέτρητες περιοδείες, στα πολλά βραβεία.
   «Στην Αθήνα θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα θέαμα που διασχίζει όλο μας το ρεπερτόριο και να σας ταξιδέψουμε στη μουσική μας με στάσεις από την πρώτη μέρα μέχρι το σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να σας αποδείξουμε πως πέρα από το προσωπικό μας όραμα για την μουσική των Madredeus, το συγκρότημα έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα των ετών και από όλους εσάς, από τις πόλεις που μας ενέπνευσαν, από τους πολλούς μουσικούς που φιλοξενήθηκαν στο συγκρότημα όλα αυτά τα χρόνια» λέει ο Πέδρο Αϊρες Μαγκαλιάες.
 Ο νέος τους δίσκος στον οποίο βασίζεται η αποψινή συναυλία περιλαμβάνει 30 κομμάτια, που αντιστοιχούν σε κάθε κεφάλαιο της καριέρας τους. Εχει τίτλο Essencia, κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο και είναι μια συλλογή από τα πιο εμβληματικά θέματά τους αλλά «ντυμένα» με νέο ήχο. 
Ο Πέδρο Αϊρες Μαγκαλιάες και o Ροντρίγκο Λεάο ήταν δύο Πορτογάλοι ροκάδες που άρχισαν να πλήττουν με τη ρόκ και την ποπ μουσική και το 1985 αποφάσισαν να ξαναανακαλύψουν τους παραδοσιακούς ήχους με τον δικό τους τρόπο. Ήθελαν να προχωρήσουν πέρα από την ανώδυνη πορτογαλική ποπ, αλλά δεν ήθελαν να καταφύγουν στο παλιό φάντο. Έψαχναν κάτι σύγχρονο, αλλά με ρίζες, ανοιχτό στον κόσμο, αλλά με πορτογαλική σφραγίδα.
 Άρχισαν να γράφουν και να φέρνουν στην παρέα τους και άλλους μουσικούς, βρήκαν τον ήχο που έψαχναν, αλλά τους έλειπε η φωνή. Την ανακάλυψαν τυχαία, ένα βράδυ στο Bairro Alto της Λισαβόνας, όταν άκουσαν ένα 18χρονο, άγνωστο, κορίτσι που τραγουδούσε φάντο για τους φίλους της με μια ιδιαίτερη αλλά υπέροχη φωνή. Κάλεσαν την Τερέζα Σαλγκουέιρο να την ακούσουν στο παλιό μοναστήρι Madre de Deus. Οι καθαρές της ερμηνείες και οι περίτεχνες συνθέσεις του Πέδρο και του Ροντρίγο χάρισαν στο συγκρότημα το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο. Ετσι, το παρθενικό τους άλμπουμ Dias da Madredeus κυκλοφόρησε το 1987.
   Το 1994, ο Βιμ Βέντερς τους κάλεσε να γράψουν τη μουσική της ταινίας του Lisbon Story, η ταινία προβλήθηκε στις Κάνες και οι Madredeus απέκτησαν πια διεθνή απήχηση. Το 2007 η Τερέζα Σαλγκουέιρο, σημαία του συγκροτήματος, έφυγε και οι Μadredeus έμειναν άφωνοι. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αποτραβήχτηκαν, ώσπου πριν από λίγο καιρό αποφάσισαν πως ήρθε η στιγμή να βρουν το σημερινό τους μουσικό στίγμα.   «Έχουμε κάνει άπειρες οντισιόν όλα αυτά τα χρόνια. Έχω ακούσει πολλούς μουσικούς και πάντα πίστευα ότι καθένας τους έχει κάτι να προσφέρει σε ένα συγκρότημα που είναι συνηθισμένο στις αλλαγές» λέει ο Πέδρο Αϊρες Μαγκαλιάες. «Ευτυχώς έχω πολλούς φίλους από το χώρο της κλασικής μουσικής που συνεχώς μας εξέφραζαν την επιθυμία τους να δουλέψουν μαζί μας.
 Το 2012, λοιπόν , με ένα μαγικό τρόπο ξαναμαζεύτηκαν στο συγκρότημα ο κιμπορντίστας Carlos Maria Trindade, που για χρόνια έπαιζε μαζί μας, αλλά και νέοι δεξιοτέχνες όπως οι βιολονίστες Jorge Varrecoso και Antonio Figueiredo και ο βιολοντσελίστας, Luis Clode. Στο τέλος, έλειπε μόνο η φωνή. Καταλήξαμε στην πολύ νεαρή, μόλις 23 ετών Μπεατρίς Νούνες καθώς προέρχεται από το χώρο της κλασικής μουσικής και σε αυτό το νέο εγχείρημα την είχαμε ανάγκη την κλασική, την τζαζ μουσική αλλά και την φρέσκια ματιά της».
    Εδώ που τα λέμε τα 25 χρόνια ζωής του το συγκρότημα δεν τσιγκουνεύτηκε, ούτε και φοβήθηκε τις αλλαγές. Η σύνθεση τους έχει αλλάξει ουκ ολίγες φορές...
   «Ξέρετε στην Πορτογαλία υπάρχουν πολλοί καλοί μουσικοί αλλά εγώ δεν είμαι πια 25 ετών για να έχω κουράγιο να δοκιμάζομαι σε ριζικές αλλαγές. Πράγματι το δυσκολότερο κομμάτι ήταν να βρεθεί μια ερμηνεύτρια που θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε ένα τόσο δύσκολο ρόλο: να γίνει η αντικαταστάτρια μιας γυναίκας που ήταν η σημαία του συγκροτήματος. Όμως, οι υπόλοιποι ίδιοι είμαστε. Ίσως λίγο πιο σοφιστικέ, ίσως λίγο πιο βιρτουόζοι, αλλά πάντα Madredeus». 
Γιατί νιώσατε την ανάγκη να παίξετε τα τραγούδια σας διαφορετικά; Στο νέο μας δίσκο Essencia πράγματι τα κομμάτια αποκτούν μια πιο κλασική χροιά. Δεν είναι κάτι που έγινε επί τούτου. Ήταν η νέα σύνθεση της ομάδας που προκάλεσε την νέα ανάγνωση. Οι κιθάρες, η φωνή της Μπεατρίς και κυρίως τα βιολιά κάνουν την διαφορά. Δεν ξέρω αν είναι ένα μουσικό προφίλ που θα διατηρήσουμε. Η μουσική άλλωστε είναι μια περιπέτεια που δεν ξέρεις ποτέ που θα σε οδηγήσει.

     Info Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, ώρα 8.30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Τιμές: €14,00 – 25,00 – 35,00 – 50,00 (Διακεκριμένη Ζώνη). Ειδικές τιμές: 7,50 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και Α.Μ.Ε.Α.) και 9,50 € (65+ και πολύτεκνοι).

 Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


Πλούσιος σε δραστηριότητες για τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας ο Δεκέμβριος.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολλών φίλων και μελών του συλλόγου, σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας, σεμινάριο  με θέμα πρώτες βοήθειες (φώτο).


Την Παρασκευή  6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Πάρτυ του Συλλόγου στο Cafe Bar Daripo στην Αριδαία (φώτο) όπου οι φίλοι και τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας διασκέδασαν στους ρυθμούς του Dj Marios Touloumtzis.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος επανήλθε στα λημέρια του και πραγματοποίησε πεζοπορία από το χωριό Άνω Γαρέφι μέχρι την κορυφή Γκόλου Μπίλου, σε μία διαδρομή η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.


Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Βουνού, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας "Into the mind" στα γραφεία του συλλόγου 9:00 μ.μ. και θα γίνει και η κλήρωση των δώρων του Party!

Τέλος την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ο σύλλογος θα βρεθεί στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν όπου αν το επιτρέψει ο καιρός θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία μέχρι την κορυφή Προφήτης Ηλίας (2524 μ.)  αλλιώς θα απολαύσουμε το χιόνι και θα περιηγηθούμε στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου.

Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 6976979137 Ιωαννίδης Ισίδωρος. 

ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΑΓΕΛΑΔΑ.

Βρες την αόρατη αγελάδα
Ένα διαδικτυακό παιχνίδι για τις βαρετές ώρες .

Και λίγο καμένο... κάνε κλικ στο λινκ που ακολουθεί.
 Κάτι σαν το "ζεστό, κρύο"!

http://findtheinvisiblecow.com/

"ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΜΕΣΑ": ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Magnify Image
Στο πλαίσιο του προγράμματος Συν Στο Πλην και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου 2013, η ανεξάρτητη ΜΚΟ PRAKSIS ετοίμασε το spot με τίτλο «Είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα». Όλο το project πραγματοποιήθηκε από εθελοντές.
Το πρόγραμμα Συν Στο Πλην στηρίζεται σε δύο πυλώνες: σε αυτόν της πρόληψης με το πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας και σε εκείνον της παρέμβασης με τα Ανοικτά Κέντρα Υποδοχής Αστέγων (Days centres).
    Η PRAKSIS λειτουργεί δύο Ανοικτά Κέντρα Υποδοχής Αστέγων σε Αθήνα και Πειραιά που απευθύνονται σε άστεγους αλλά και σε εκείνους που εν δυνάμει βρίσκονται σε συνθήκες αστεγίας. Από τον Μάιο του 2012 μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί τα Κέντρα Ημέρας της PRAKSIS 3.524 άνθρωποι. Πρόκειται για άτομα που κοιμούνται στον δρόμο στα αυτοκίνητά τους, ή βρίσκονται σε αναμονή μιας έξωσης ή ζουν σε ένα σπίτι χωρίς νερό ή χωρίς ρεύμα. Στα Κέντρα Ημέρας βρίσκουν τις στερούμενες υποδομές (τη δυνατότητα να κάνουν ένα μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους, να έχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη) και βέβαια την απαραίτητη ψυχοκοινωνική στήριξη για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν ξανά.
Ο πυλώνας της πρόληψης υλοποιείται μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Κατοικίας και υποστηρίζει σε μηνιαία βάση 550 οικογένειες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο όχι μόνο την οικονομική ενίσχυση του νοικοκυριού αλλά και την επανένταξή του στον κοινωνικό ιστό. Για αυτό τον λόγο εκτός από την οικονομική ενίσχυση για τα έξοδα του νοικοκυριού (ενοίκιο, λογαριασμοί σπιτιού, διατακτικές σε supermarket για τρόφιμα και καθαριστικά) παρέχεται από την Οργάνωση νομική και ψυχολογική υποστήριξη αλλά και εργασιακή συμβουλευτική για την επανένταξη του νοικοκυριού στον εργασιακό στίβο. 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Ο ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ πέρυσι μίλησε ελληνικά για τον πόνο του άλλου, φέτος ουρλιάζει - Ο Ισπανός γόης επιμένει [βίντεο]

Πέρυσι ο Χαβιέρ Μπαρδέμ έμαθε ελληνικά για να μας δείξει ότι η αλληλεγγύη για τον πόνο του άλλου δεν έχει σύνορα. Φέτος, καλεί όσους πονάμε για τα εκατομμύρια των ασθενών που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, να ουρλιάξουμε μαζί του μέσα από το νέο συγκλονιστικό σποτ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που προκαλεί αίσθηση.
Το σποτ ξεκινά με τον Μπαρδέμ να εμφανίζεται στο πλάνο κι ενώ ξεκινά να ουρλιάζει, δεν ακούγεται τίποτα. Σαν να βρίσκεται σε έναν εφιάλτη από τον οποίο θέλουμε να βγούμε όλοι, αλλά δεν μπορούμε. Ο θεατής παραξενεύεται με την εικόνα του διάσημου Ισπανού ηθοποιού. «Υπάρχει μια επιδημία για τον πόνο του άλλου στη χώρα μας» ακούμε τον εκφωνητή. «Αν κι εσύ πονάς επειδή εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, ούρλιαξε! Ούρλιαξε τώρα!».
Εκείνη ακριβώς την στιγμή, ο Μπαρδέμ ξεσπά με όλη του τη δύναμη σε ουρλιαχτό καθηλώνοντας τους πάντες μπροστά στην οθόνη τους. Η κραυγή του είναι διαπεραστική, εκκωφαντική, από τα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ένα ουρλιαχτό που, συμφωνα με το popaganda, βγαίνει επιτέλους στην επιφάνεια για όλους εκείνους τους ανθρώπους που καθημερινά ζουν τον εφιάλτη τους και υποφέρουν χωρίς κανένας να θέλει να τους ακούσει. Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ξαφνικά αποκτούν φωνή – «είμαστε κι εμείς εδώ και έχουμε ανάγκη να ζήσουμε με αξιοπρέπεια».





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

"ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΘΕΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ".

Σκύδρα 21-10-2013

Την Δημιουργία Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στο Νομό Πέλλας ζήτησε ο Βουλευτης Πελλας κ. Ιορδανης Τζαμτζης από την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζέτα Μακρή κατά την συνάντηση τους στο Υπουργείο Υγείας στις 4-12-2013.
Ο κ. Τζαμτζής κατέθεσε στην Υφυπουργό σχετική επιστολή στην οποία 
αναφέρει:



                                                   ΠΡΟΣ                                                               
Υφυπουργό Υγείας κα. Μακρή Ζέτα


     Θέμα: «Δημιουργία Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στο Νομό Πέλλας»

Κύρια Υπουργέ,
Η εξάπλωση της χρήσης ουσιών και άλλων μορφών εξάρτησης έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις μέρες μας.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στη χρήση ουσιών ή σε άλλες μορφές εθισμού και ο δρόμος της επιστροφής στη ζωή για όσους αποφασίσουν να τον ακολουθήσουν είναι δύσβατος.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν στο περιθώριο και παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί.
Η απεξάρτηση και επανένταξη δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση, για αυτό σήμερα, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, η υποστήριξη της πολιτείας είναι ο καταλύτης στη διαδικασία απεξάρτησης και ισότιμης ένταξης.

Κυρία Υπουργέ,
ο Νομός Πέλλας είναι ένας παραμεθόριος νόμος και η δημιουργία Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων θα βοηθούσε τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης να πάρουν ευκολότερα την απόφαση επιστροφής στη ζωή, καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις από την Θεσσαλονίκη όπου υπάρχουν Κέντρα Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων δεν βοηθά στην απόφαση αυτή.

Είμαι βέβαιος ότι θα σας ευαισθητοποιήσει το θέμα αυτό και θα δώσετε την καλύτερη λύση.


Με εκτίμηση

Ιορδάνης Τζαμτζής


Βουλευτής ΝΔ Πέλλας 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Η ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ
ΑΡΙΘ. 2774

ΘΕΜΑ:  Μεταφορά της ημέρας διενέργειας της λαϊκής αγοράς Αριδαίας λόγω αργίας

Ο _ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Έχοντας υπόψη:
1) Το Ν. 2323/95 [ΦΕΚ 145 Α/1995] <<Υπαίθριο Εμπόριο και άλλες διατάξεις>> όπως ισχύει έως σήμερα.
2) Την υπ' αριθμ. 263/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας  <<Καθορισμός ωραρίου λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς Αριδαίας>>.
3) Το Ν.3852/2010 [ΦΕΚ.87/7-6-2010 τεύχος Α΄] <<Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης>> άρθρο 94 παρ.6 υποπαρ.32 σύμφωνα με τον οποίο η έκδοση αποφάσεων για ίδρυση, μετακίνηση, διάλυση και καθορισμό του τρόπου της εν γένει λειτουργίας λαϊκών αγορών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχει μεταβιβαστεί στους Δήμους.
4) Το γεγονός ότι η αργία της Σύναξης της Θεοτόκου (δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων) συμπίπτει  με την ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Αριδαίας.  
5) Τις ανάγκες της αγοράς.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Αριδαίας της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου 2013, λόγω της αργίας της Σύναξης της Θεοτόκου  (δεύτερη μέρα Χριστουγέννων) να διενεργηθεί την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013. Η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής ισχύει μόνο για την συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1. Σωματείο πωλητών λαϊκών αγορών Αλμωπίας
2. Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας
3. Γραφείο Δημάρχου

                                                                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.

Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει όλους τους πωλητές λαϊκών αγορών της δικαιοδοσίας του (επαγγελματίες και παραγωγούς),  ότι πρέπει  να προσέλθουν στην Υπηρεσία από τις 9/12/2013 έως τις 20/12/2013 για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητές τους όσο αφορά το ημερήσιο τέλος για την περίοδο από 08/08/2013 (ημερομηνία μεταφοράς της αρμοδιότητας του ημερήσιου τέλους στους δήμους) έως 31/12/2013.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με το νέο νόμο Ν.4177 (ΦΕΚ Α΄173/08-08-2013) “H μη καταβολή του ημερήσιου τέλους από υπόχρεο για χρονικό διάστημα πέραν των δύο (2) μηνών, συνεπάγεται την αναστολή ισχύος της άδειας μέχρι την τακτοποίηση της οφειλής, η οποία επιβάλλεται με απόφαση Δημάρχου” 

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕ Ο ΜΑΝΑΔΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ!!!

Πρόστιμο 500 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου σε χωριό του Εβρου για το τσιγάρο που άναψε ο... μοναδικός πελάτης

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Το μέτρο της απαγόρευσης του τσιγάρου στα μαγαζιά και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά... Ωστόσο, στην περίπτωση του ιδιοκτήτη καφενείου στο χωριό Γιαννούλη Εβρου φαίνεται πως οι αστυνομικοί ξεπέρασαν κάθε όριο.
Ο καταστηματάρχης καλείται να πληρώσει πρόστιμο 500 ευρώ για το τσιγάρο που είχε ανάψει ο ένας και μοναδικός πελάτης.
Στη Γιαννούλη, το μοναδικό καφενείο του χωριού ανοίγει για μία με δύο ώρες την ημέρα. Οι πελάτες, κάποιους από τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού. Αυτό, ωστόσο, δεν ενόχλησε τους αστυνομικούς να πραγματοποιήσουν έρευνες και μάλιστα να επιβάλλουν πρόστιμο στον καταστηματάρχη, γιατί ο μοναδικός πελάτης που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί είχε ανάψει τσιγάρο.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΠΟΤΟ.

Η πιο σοβαρή φάρσα -Τον έπεισαν ότι ήταν 10 χρόνια σε κώμα, για να τον κάνουν να

Οι πλάκες μεταξύ φίλων γίνονται συνήθως απλά για να γελάσουν όλοι. Μία παρέα στο Λούισβιλ όμως σκηνοθέτησε ολόκληρη φάρσα για τον πιο σοβαρό λόγο. Προκειμένου να κάνουν τον φίλο τους να σταματήσει να πίνει, ώστε να σώσουν τη δική του ζωή, όπως και άλλων ανθρώπων.

Ο φίλος τους είχε ήδη συλληφθεί πέντε φορές να οδηγεί μεθυσμένος. Η παρέα του αποφάσισε ότι ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι. Τον έκαναν λοιπόν να πιστέψει πως είχε πέσει σε κώμα για δέκα χρόνια, προκειμένου να τον τρομάξουν ώστε να αλλάξει τη ζωή του.
Η αφορμή δόθηκε όταν σε μία ακόμη έξοδο, ο άνδρας λιποθύμησε από το πολύ αλκοόλ. Ο φίλος του- ο Τομ Μέιμπ που είναι από τους γνωστούς φαρσέρ στο YouTube- τα είχε όλα έτοιμα. Με τους υπόλοιπους μετέτρεψαν ένα γραφείο σε μονάδα εντατικής θεραπείας και μετέφεραν εκεί τον φίλο τους.
Οταν το «θύμα» συνήλθε, μία νοσοκόμα τον καθησύχασε πως όλα θα πάνε καλά και φωνάζει το γιατρό. Η φάρσα ήταν τόσο οργανωμένη, που η ομάδα είχε ετοιμάσει και ειδήσεις για τη Μάιλι Σάιρους και τον Τζάστιν Μπίμπερ, αλλά για το έτος 2023, οι οποίες έπαιζαν στην τηλεόραση όσο ο «ασθενής» περίμενε το γιατρό.

Οταν ο τελευταίος μπήκε στο δωμάτιο, ενημέρωσε τον άνδρα πως ήταν για δέκα χρόνια σε κώμα γιατί είχε τροχαίο επειδή οδηγούσε μεθυσμένος. Στη συνέχεια τον εξετάζει, αλλά στην πορεία αρχίζει να χτυπά τον «ασθενή», καθώς είναι ο εγκέφαλος πίσω από τη φάρσα, ο φίλος του.
Η παρέα ανέβασε το βίντεο στο YouTube καθώς όπως λέει στόχος τους είναι μέσα από τη φάρσα να μεταφέρουν ένα πολύ σοβαρό μήνυμα, πως κανείς δεν πρέπει να οδηγεί μεθυσμένος.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


Η Π.Ε. Πέλλας κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Σε δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας πρωτοστατεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και προσωπικά ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Συγκεκριμένα, από τις 13 Νοεμβρίου ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας στους τέσσερις Δήμους της περιοχής. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου έτους.

Μέχρι τώρα έχουν μοιραστεί στους 23 δικαιούχους φορείς σε Αριδαία, Γιαννιτσά, Έδεσσα, και Σκύδρα 8 τόνοι κασέρι και 7 τόνοι γραβιέρα, ενώ υπολείπονται ακόμη η φέτα, τα ζυμαρικά και το λάδι. Ειδικότερα, συνολικά, θα διανεμηθούν 109 τόνοι ζυμαρικών, 44 τόνοι λαδιού και 14 τόνοι φέτας.

Την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 11 και 12 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, στους Δήμους Έδεσσας, Σκύδρας και Αλμωπίας θα γίνει η διανομή προϊόντων φέτας και ζυμαρικών, 20.613 τεμαχίων του μισού κιλού φέτα ΠΟΠ και 77.616 κιλά ζυμαρικά. Διανομή αντίστοιχων προϊόντων ήδη γίνει στο Δήμο Πέλλας το προηγούμενο διάστημα.

Επιπλέον, η Π.Ε. Πέλλας, ως βασικός εταίρος του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ», Πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Θεοδωρίδης, συμμετέχει στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο του δικτύου οργανώνεται η μεγάλη εκδήλωση «Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι για Όλους» που περιλαμβάνει συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών. Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ώρες 10.00-14.00 & 17.00-20.00 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρες 10.00-14.00 παράλληλα, στους τέσσερις Δήμους της Π.Ε. Πέλλας. Οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθεί η συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών είναι στην Έδεσσα τα Μικρά Καταρρακτάκια, στα Γιαννιτσά το ισόγειο του Δημαρχείου, στην Αριδαία η κεντρικής Πλατεία, και στη Σκύδρα το περίπτερο του Δήμου στο Χωριό του Άϊ – Βασίλη, στο χώρο της λαϊκής αγοράς.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στις παραπάνω δράσεις ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά:
«Οι δράσεις που υλοποιούμε και οι πρωτοβουλίες στις οποίες συμμετέχουμε αποδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η στήριξη των συμπολιτών μας που τη δύσκολη αυτή περίοδο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης αποτελεί μια πράξη ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Η διανομή τροφίμων και η εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» είναι σημαντικές δράσεις, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων. Δίνουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να προσφέρουν τρόφιμα σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη  και παιχνίδια στα παιδιά, χαρίζοντας χαμόγελο και στιγμές χαράς. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» για τις συνεχείς, οργανωμένες προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Π.Ε. Πέλλας στις οποίες είμαστε αρωγοί. Δεδομένων των περιορισμένων μέσων που διαθέτουμε καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την διατήρηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και των αξιών της κοινωνίας μας».  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...