Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΖΗΣΩ;

Έρχεται μια στιγμή που συνειδητοποιείς πως ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και πως ήδη έχεις διανύσει αρκετά χιλιόμετρα ζωής.
Όταν είσαι πολύ, πολύ νέος στα πρώτα φτερουγίσματα σου, ο χρόνος είναι τόσο φιλικός μαζί σου, κυλάει όμορφα και αργά.
Νομίζεις πως όλη η ζωή σου ανήκει και πως ο κόσμος θα είναι πάντα εκεί έξω περιμένοντάς σε να τον κατακτήσεις.
Δεν λογαριάζεις τις ευκαιρίες που προσπερνάς, ούτε τα νυσταγμένα πρωινά που σε πλακώνει το στρώμα.
Δεν υπολογίζεις, ούτε τα λεπτά, ούτε τις ώρες.
Έλα μωρέ δε βαριέσαι και αύριο μέρα είναι, λες.
Και οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες χρόνια.
Κάνεις όνειρα και λες: ''όταν θα μεγαλώσω θα γίνω αυτό κι εκείνο'' και μια μέρα ξυπνάς και οι αριθμοί δεν σου βγαίνουν.
Κοιτιέσαι στον καθρέφτη και βλέπεις πως στην όψη δεν έχουν αλλάξει και πολλά, αλλά οι φίλοι σου έχουν αρχίσει ήδη να βγάζουν άσπρες τρίχες και σε λίγο θα αρχίσεις να βγάζεις κι εσύ.
Τα χρόνια σου έχουν γίνει ξαφνικά μπόλικα και αντί να κυνηγάς εσύ τα όνειρά σου, σε κυνηγούν εκείνα.
Έρχονται και σου χτυπούν την πόρτα και σου τραβούν τα πόδια κάτω από την κουβέρτα...
Σηκώνεσαι, πλένεσαι, σκουπίζεσαι και κοιτάς την ώρα...
"Άραγε προλαβαίνω να ζήσω;"
γράφει η Χριστίνα Ανδρομέδα στο enfo.gr




ΠΗΓΗ...http://www.diekdikw.g

Submitted by Katerina ApLou



 on September 17, 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΑΠ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας                                     και Εσωτερικών 


Θέμα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Νομαρχιακή Επιχείρηση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας με την επωνυμία: ''ΠΕΛΛΑ - ΑΜΙΓΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΛΛΑΣ'' ( «ΕΥΡΩΑΠ» ).

        Με την κατά πλειοψηφία Απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας (Αριθμ. Συνεδρίασης 14/23-06-2011, Αριθμ. Απόφασης 189, ΑΔΑ: 4ΑΣΟ7ΛΛ-4ΩΟ), προχώρησε στη λύση της Αμιγούς Νομαρχιακής Επιχείρησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας με την επωνυμία: ''ΠΕΛΛΑ - ΑΜΙΓΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΛΛΑΣ''  ( σε συντομογραφία «ΕΥΡΩΑΠ» ), που συστήθηκε με την υπ΄αρ. 40/1999 απόφαση του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Πέλλας (ΦΕΚ 645/1999, τ. Β’), και τροποποιήθηκε με την υπ΄αρ. 73/1999 απόφαση του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Πέλλας (ΦΕΚ 1373/1999, τ. Β’) .
        Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, που είχε τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρρας - Καϊμακτσαλάν, απασχολούνταν μια πλειάδα εργαζομένων, οι οποίοι, τόσα χρόνια μετά τη λύση της, εξακολουθούν και παραμένουν απλήρωτοι.
         Με βάση τα παραπάνω 
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να εξοφληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους πρώην εργαζόμενους στην «ΕΥΡΩΑΠ»;

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ


Άθως - Τα χρώματα της Πίστης

Στράτος Καλαφάτης

Για την ολοκλήρωση αυτής της εργασίας χρειάστηκαν πέντε χρόνια και είκοσι έξι συνολικά ταξίδια στην Αθωνική Πολιτεία.

 Σε αυτό το διάστημα επισκέφτηκα και φωτογράφησα σχεδόν στο σύνολο της την Επικράτεια του Αγίου Όρους.

 Υπάρχουν φωτογραφίες από κάθε γωνιά. Μέσα από μονές, κελιά, σκήτες, σπηλιές και ησυχαστήρια. 


O φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης
Πριν από μερικές μέρες εγκαινιάστηκε στην Θεσσαλονίκη μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις φωτογραφίας των τελευταίων μηνών. 
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει το μεγάλο πρότζεκτ του αναγνωρισμένου Έλληνα φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη, με τίτλο "Άθως- Τα χρώματα της πίστης". 

Περισσότερες από εκατό φωτογραφίες από κάθε γωνιά της Αθωνικής Πολιτείας παρουσιάζονται για πρώτη φορά, μετά από χρόνια ενδελεχούς καταγραφής και δεκάδες επισκέψεις του καλλιτέχνη στο Άγιο Όρος. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ

Άθως - Τα χρώματα της Πίστης

Άθως - Τα χρώματα της Πίστης

Άθως - Τα χρώματα της Πίστης

Άθως - Τα χρώματα της Πίστης

Άθως - Τα χρώματα της Πίστης

Άθως - Τα χρώματα της Πίστης

Άθως - Τα χρώματα της Πίστης

Άθως - Τα χρώματα της Πίστης

Άθως - Τα χρώματα της Πίστης

Stratos Kalafatis   ________________________________________

 *Info ΑΘΩΣ / ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

 Πού: Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, στη Βίλα Καπαντζή – Λεωφ. Βασ. Όλγας 108, τηλ.: 2310 295 170-1

 Διάρκεια: Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2014

 Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη: 9.00-16.00 Τετάρτη & Πέμπτη: 14.00-21.00 Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή: 10.00-18.00 

Δευτέρα: κλειστά





 Πηγή: www.lifo.gr

ΠΩΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ

Magnify Image

Το δικό τους ιδεολογικό στίγμα δίνουν οι μυρωδιές ενός ανθρώπου, σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων Πενσιλβάνια, Χάρβαρντ και Μπράουν που δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό πολιτικής επιστήμης "American Journal of Political Science.

   Όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές δεξιοί και αριστεροί έχουν διαφορετική μυρωδιά και μάλιστα οι άνθρωποι ξεχωρίζουν ποιος είναι συντηρητικός και ποιος προοδευτικός μόνο με τη μύτη.

   Οι 146 εθελοντές που τοποθετήθηκαν με βάση τις πολιτικές του πεποιθήσεις, κλήθηκαν να φοράνε επί 24 ώρες κάτω από την μασχάλη τους σφουγγαράκια για να ποτιστούν με τον ιδρώτα τους. Σε αυτό το διάστημα δεν έπρεπε να κάνουν μπάνιο ή να φοράνε άρωμα.

   Στη συνέχεια, μια δεύτερη ομάδα μύριζαν τα σφουγγαράκια και τα βαθμολογούσαν σε μια κλίμακα από το ένα έως πέντε. Και αυτοί οι εθελοντές προηγουμένως είχαν δηλώσει τις πολιτικές προτιμήσεις τους.

   Η δεύτερη ομάδα δεν μπορούσε να συσχετίσει συγκεκριμένη ομάδα με συγκεκριμένη οσμή, χωρίς να το συνειδητοποιούν όμως οι εθελοντές προτιμούσαν περισσότερο τη μυρωδιά αυτών με τους οποίους ταίριαζαν ιδεολογικά.

   Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξηγεί γιατί οι άνθρωποι βρίσκουν συχνά σεξουαλικό και συναισθηματικό σύντροφο με τον οποίο ταιριάζουν και πολιτικά.   

Σημειώνουν πάντως ότι υπάρχει πιθανότητα ως 10%  τα ευρήματα τους να είναι τυχαία και ζητάνε και άλλη έρευνα.




 Πηγή: www.lifo.gr

ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στο Αφγανιστάν, τη χειρότερη χώρα για να γεννηθείς κορίτσι, οι γονείς μεγαλώνουν τις κόρες τους σαν να είναι αγόρια -κυριολεκτικά [εικόνες]

Είναι το καλά κρυμμένο οικογενειακό μυστικό. Ο γιος της οικογένειας είναι στην πραγματικότητα ένα bacha posh. Ενα κορίτσι ντυμένο αγόρι, ένα κορίτσι που προσποιείται το αγόρι για να προλάβει να ζήσει ελεύθερα, να πάει σχολείο, να παίξει χωρίς όρια και κριτική. Μια σκληρή πραγματικότητα για τα κορίτσια που μεγαλώνουν σαν αγόρια και ξαφνικά πρέπει να γίνουν υποταγμένες γυναίκες.


Ο συντάκτης της Guardian παρακολουθούσε την έξι ετών Μέχραν να παίζει ποδόσφαιρο στο σχολείο της στην Καμπούλ και σκεφτόταν πως τελικά δεν είναι και τόσο κακό το να είσαι κορίτσι στο Αφγανιστάν. Φοράει λερωμένα σανδάλια, κλοτσάει όσο πιο δυνατά μπορεί την μπάλα. Η μπλούζα της, φορεμένα μέσα από το παντελόνι και τα κοντά μαύρα μαλλιά της ανακατεμένα. Είναι βρώμικη, αλλά δεν την νοιάζει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι όμορφη σαν κοριτσάκι η Μέχραν, ή να είναι ντροπαλή και μετρημένη όπως επιβάλλεται να είναι τα άλλα κορίτσια στο Αφγανιστάν που δεν τους επιτρέπεται η έντονη φυσική δραστηριότητα και βέβαια υπάρχουν κανόνες για το ντύσιμο, που συμπεριλαμβάνουν φορέματα και μαντήλα. Βλέπτε, η Μαχρέν είναι  bacha posh.


Τί σημαίνει αυτό; Η ακριβής μετάφραση σημαίνει ότι είναι ένα κορίτσι «ντυμένο σαν αγόρι». Στο Αφγανιστάν όπου σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη είναι η χειρότερη χώρα για να γεννηθείς κορίτσι και όπου το προσδόκιμο ηλικίας για μια γυναίκα είναι τα 44 έτη.  Bascha posh είναι τα κορίτσια που κυκλοφορούν ως αγόρια. Μέχρι πρόσφατα η ύπαρξη αυτών των κοριτσιών δεν επιβεβαιωνόταν ούτε καν από τους ξένους που ειδικεύονταν στη μελέτη του Αφγανιστάν. Κι όμως, σύμφωνα με την Guardian είναι μια αρχαία πρακτική  που υπήρχε ακόμα και πριν την επιβολή του Ισλάμ στη χώρα.

Κάθε οικογένεια κρατά καλά κρυμμένο το μυστικό ότι γέννησε κορίτσι και το μεγαλώνει ως bacha posh. Μέχρι που φτάνει το κρίσιμο στάδιο της εφηβείας... Και αν το φαινόμενο αυτό γίνεται ανεκτό μέχρι κάποια ηλικία, η κοινωνία απαιτεί κάποια στιγμή αυτά τα παιδιά να λειτουργήσουν ως κανονικές γυναίκες. Με όλους τους περιορισμούς, τους κανόνες και τη φιλοσοφία ζωής μιας γυναίκας στο Αφγανιστάν. Το σοκ είναι μεγάλο. Οταν προς το τέλος της εφηβείας οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται το αληθινό φύλο. Το ανέμελο παιδί πρέπει να γίνει υποταγμένη γυναίκα, να παντρευτεί, να κάνει παιδιά, να υπακούει τον άντρα της, να καλύψει το σώμα της, να αλλάξει συμπεριφορά . Ναι μεν είχε πριν το προνόμιο να παρακολουθήσει κανονικά σχολείο, να νιώσει ελεύθερο, μέρος της κοινότητας. Ομως αυτά θα γίνουν πια ένα μακρινό παρελθόν σε ένα επώδυνο μέλλον. Μια μητέρα τριών παιδιών που έζησε 20 χρόνια ως αγόρι και μετά εξαναγκάστηκε να παντρευτεί έναν άγνωστο άντρα και να κάνει παιδιά, δήλωσε στην αρθρογράφο της Guardian ότι μισεί τους γονείς της.  Ζει ακόμα μέσα στη σύγχυση.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: "ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ"

Αμφίπολη: Επιμένει τοπική εφημερίδα της Καβάλας ότι βρέθηκαν δύο επιγραφές

Επιμένει τοπική εφημερίδα της Καβάλας για την ύπαρξη δύο επιγραφών στον τύμβο της Αμφίπολης, οι οποίες «φωτίζουν» το μυστήριο για τον ένοικο του τάφου. 


Σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της αναφέρει:

«Με τις εντυπωσιακές εικόνες από τις δύο Καρυάτιδες, συνεχίστηκαν οι αποκαλύψεις από τον μεγάλο ταφικό μνημείο του μεγάλου Τύμβου της Αμφίπολης. Ολόσωμες πλέον οι δύο κόρες εκθέτουν την ομορφιά τους και πάλι στο φως, μετά από 2.300 χρόνια, παραμένοντας ωστόσο «σφίγγες» καθώς δεν δίνουν κανένα νέο στοιχείο για τον ένοικο ή τους ένοικους  του νεκρικού θαλάμου.

Εκτός βέβαια και αν τις επόμενες ημέρες επιβεβαιωθεί αυτό που γράψαμε στο «Χ» εδώ και δέκα ημέρες, σχετικά με την ύπαρξη δύο επιγραφών, αφού σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, αλλά που έχουν διαψευσθεί από το ΥΠΠΟΑ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, στον τάφο βρέθηκαν δύο επιγραφές!!!".  

Και συνεχίζει το δημοσίευμα:

«Μάλιστα οι δικές μας πληροφορίες θέλουν τις δύο επιγραφές να βρέθηκαν μπροστά από τις Καρυάτιδες, ως δώρο προς τους σύγχρονους ανασκαφείς, για το πείσμα και την επιμονή τους,  και αυτός να ήταν ο πραγματικός λόγος που στην θέασή τους δάκρυσαν τα μέλη της ανασκαφικής ομάδας.

Όσον αφορά το περιεχόμενο των επιγραφών οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι είναι στα χέρια ειδικού επιγραφολόγου που τις μελετάει και σύντομα θα καταλήξει σε συμπεράσματα. Το κείμενο δε των επιγραφών είναι γραμμένο στην ελληνιστική γλώσσα, την Κοινή της εποχής εκείνης για όλους τους πολίτες της Ανατολής και στην οποία έχει γραφτεί και η Καινή Διαθήκη, αρκετούς αιώνες μετά την επικράτησή της".

«Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η επικεφαλής αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη εμφανίζεται με τόσο κατηγορηματικό τρόπο να δηλώνει ότι ο τάφος είναι των ελληνιστικών χρόνων και δεν είναι σε καμία περίπτωση ρωμαϊκός, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει προς τους βιαστικούς και άφρονες συναδέλφους της ότι θα είναι καλύτερα να ενημερωθούν πρώτα για τα ευρήματα και μετά να μιλήσουν», καταλήγει. Πηγή: xronometro.com




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ - ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Αυτή είναι η Ελλάδα: Εντυπωσιακό γράφημα δείχνει πόσοι πραγματικά είμαστε και από πού κρατάει η σκούφια μας [εικόνα]

Πόσοι είμαστε; Ποιοι είμαστε; Με τι ασχολούμαστε; Ποιες είναι οι ρίζες μας; Αλλά και κάμποσα άλλα ευφάνταστα και άκρως χρηστικά ερωτήματα καλείται να απαντήσει το εντυπωσιακό γράφημα της εταιρείας interweave.
Με απλό και ευσύνοπτο τρόπο, ουσιαστικά, αυτό το infographic κάνει την ανατομία της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς παρουσιάζει την ακριβή πληθυσμό, τη διάρθρωσή του ανά ηλικία, φύλλο και επαγγελματικό προσανατολισμό και φτάνει μέχρι το πόσες ώρες περνάμε on line.

ΤΟ IPHONE6 ΤΑ.....ΣΠΑΕΙ

Τελικά το iPhone 6 δεν είναι... ατρόμητο -Το βίντεο που δείχνει ότι σπάει εύκολα [εικόνες&βίντεο]

Πουλάει ήδη τρελά, παρά την «τσιμπημένη» τιμή του. Ήδη οι προαγορές σε πάρα πολλές χώρες έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις της Αpple. Το iPhone 6 αναμένεται να είναι το νέο ένδοξο απόκτημα των απανταχού εραστών της τεχνολογίας πρώτης γραμμής.
Όλα καλά και ωραία, με τη μόνη διαφορά ότι το νέο «έργο» της Apple δεν είναι ατρόμητο! Κοινώς: αν σας πέσει κάτω, τότε θα κλαίτε τα χρήματά σας διότι το πιο πιθανό είναι να σπάσει η οθόνη του. Και ως γνωστόν η αλλαγή οθόνης κοστίζει ακριβά!
Κάποιοι ευφάνταστοι ανήρτησαν ήδη στο youtube βιντεάκια από σχετικά «πειράματα» που έκαναν για να αποδείξουν την ευθραυστότητα του εν λόγω κινητού. Μάλιστα, έκαναν και κάτι προχωρημένο: πήραν όλη τη σειρά των iPhone και τα μεταχειρίστηκαν αναλόγως για να δουν ποιο θα αντέξει. Το μοναδικό που πέρασε άνετα τα τεστ αντοχής ήταν το iPhone 3GS που έκανε την εμφάνισή του το 2009, αλλά η Apple το απέσυρε από την κυκλοφορία το 2012.
Η αλήθεια είναι ότι έστω και θρυμματισμένη οθόνη, τα iPhone συνεχίσουν να δουλεύουν, αλλά πώς μπορείς να αντέξεις να έχεις ένα ακριβοπληρωμένο κινητό του οποίου η οθόνη μοιάζει με ιστό αράχνης;





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Η 21ΧΡΟΝΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΗΘΗ

Η 21χρονη με τα τρία στήθη -Οι φωτογραφίες που προκάλεσαν σάλο στο Διαδίκτυο[εικόνες]

Σάλο έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί μιας 21χρονης που υποστηρίζει ότι υπεβλήθη σε επέμβαση, όχι αυξητικής στήθους, αλλά προσθετικής... ενός ακόμη στήθους, με σκοπό να έχει τρία! Η νεαρή έχει διοχευτεύσει μάλιστα και τα... σχετικά πειστήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή  φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται να έχει τρία στήθη. Το αν είναι πραγματικές ή προϊόν φωτομοντάζ... εξετάζεται.

Η 21χρονη μασέρ Τζασμίν Τριντεβίλ (πρόκειται για ψευδώνυμο) υποστηρίζει στη σελίδα της στο Facebook, ότι πριν από λίγους μήνες υπεβλήθη σε προσθετική επέμβαση τρίτου στήθους. Κάτι το οποίο όπως υποστηρίζει ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αφού δεν έβρισκε καν πρόθυμο πλαστικό χειρουγό να της κάνει την επέμβαση.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της χρειάστηκε να επικοινωνήσει με περισσότερους από 50 γιατρούς πριν βρει αυτόν που δέχθηκε τελικά να της προσθέσει ένα τρίτο στήθος. «Ηταν πραγματικό δύσκολο να βρεθεί κάποιος γιατρός, γιατί η εγχείρηση αυτή αποτελεί σπάσιμο του ηθικού κώδικα», ανέφερε χαρακτηριστικά η 21χρονη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη και πρόσθεσε: «Ο πλαστικος με υποχρέωσε να υπογράψω συμφωνητικό ότι δεν θα αποκαλύψω ποτέ το όνομά του καθώς φοβόταν ότι θα του δημιουργηθεί πρόβλημα». Η επέμβαση, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της νεαρής, κόστισε 20.000 δολάρια και περιελάμβανε την εισαγωγή ενθέματος σιλικόνης και την εμφύτευση θηλής. Μετά την εγχείρηση, ένα τατουάζ γύρω από τη θηλή συμπλήρωσε την.... εικόνα.

Οσο για τους λόγους που αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο; Η 21χρονη υποστηρίζει ότι προχώρησε στην επέμβαση αυτή προκειμένου να καταστρέψει την εικόνα της και να μην αρέσει πλέον στους άνδρες. «Δεν θέλω να βγαίνω ραντεβού πια», προσέθεσε. «Σκέφθηκα ότι οι περισσότεροι άνδρες θα βρίσκουν την εμφάνισή μου περίεργη και αηδιαστική. Εγώ, ωστόσο, μπορώ ακόμη να αισθάνομαι όμορφη και καλά με τον εαυτό μου όταν βάφομαι και ντύνομαι ωραία».

Ωστόσο, σίγουρα οι άνδρες και η προσπάθεια απώθησής τους, δεν είναι ο μόνος λόγος που την οδήγησαν στο να λάβει την απόφαση αυτή, αφού η 21χρονη έχει προσλάβει μόνη της τηλεοπτικό συνεργείο που την ακολουθεί με σκοπό να φτιάξει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της. Στόχος της να προβληθεί από το ΜΤV

Οσον αφορά το πώς εξέλαβε ο περίγυρός της τη νέα της... εμφάνιση; Η 21χρονη υποστηρίζει ότι οι γονείς της αντέδρασαν έντονα. Η μητέρα της, όπως λέει, δεν της μιλάει και επέβαλε και στην αδελφή της Τζασμίν να κάνει το ίδιο. Να κόψει δηλαδή κάθε επικοινωνία μαζί της.

Το αν η 21χρονη όντως έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προσθετικής τρίτου στήθους ή οι φωτογραφίες που έχει διοχετεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι προϊόν photoshop αποτελεί ένα μεγάλο ερώτημα. Πόσο μάλλον όταν οι φωτογραφίες της κάτι θυμίζουν... Τι; Σκηνές από την ταινία Total Recall του Σβαρτζενέκερ, που είχε βγει στις αίθουσες το 1999. Σε αυτή εμφανιζόταν μια γυναίκα που είχε τρία στήθη.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Oι απίστευτες προλήψεις για το φαγητό που πρέπει να γνωρίζετε [εικόνες]

Είναι αδιανόητες οι προλήψεις που υπάρχουν ανά τον κόσμο για διάφορες τροφές ή διατροφικές συνήθειες. Κι όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψην. Μάλιστα το bon appetit έκανε μια λίστα με τις πιο... δημοφιλείς. 

Το σκόρδο προφυλάσσει από βρικόλακες και κακό μάτι

Αν σπάσεις το αυγό σου και είναι δίκροκο σημαίνει ότι κάποιος γνωστός σου θα παντρευτεί ή θα κάνει δίδυμα.

Αν χυθεί αλάτι θεωρείται κακή τύχη. Για να ξορκίσεις το κακό ρίξε λίγο αλάτι πίσω από τον αριστερό σου ώμο με το δεξί σου χέρι!

Αν κόψεις ένα καρβέλι ψωμί και δεις μέσα στην ψύχα μία τρύπα σημαίνει πως κάποιος θα πεθάνει. Αν ψήνεις ψωμί μόνος σου φρόντισε να χαράσσεις το σχήμα του σταυρού πριν το φουρνίσεις. 

Τα noodles συμβολίζουν την μακροζωία. Αρα δεν πρέπει ποτέ να τα κόβεις για να τα μαγειρέψεις ή να τα φας γιατί σημαίνει ότι κόβεις χρόνια από τη ζωή σου. 

Μη βάζεις ποτέ γάλα στο τσάι σου πριν την ζάχαρη γιατί θα μείνεις ανύπαντρος! Αν όμως στο πάτο του φλιτζανιού δεις ότι έχει μέινει ζάχαρη χωρίς να διαλυθεί αφού πιείς όλο το τσάι σου, αυτό σημαίνει πως κάποιος είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί σου.

Αν ο καφές σου έχει φουσκάλες μάζεψέ τις με ένα κουτάλι και πιες της. Σημαίνει ότι θα πάρεις λεφτά. 

Δώσε σε κάποιον ένα πορτοκάλι και θα σε ερωτευθεί. 

Το να πετάς ρύζι σε νεόνυμφους τους φέρνει ευζωία, μακροζωία και τύχη.

Αν σου πέσει ένα πιρούνι σημαίνει ότι θα σε επισκεφθεί μια γυναίκα. Αν πέσει μαχαίρι ο επισκέπτης θα είναι άντρας. Το κουτάλι αντιστοιχεί σε παιδί. 

Φύτεψε έναν μαϊντανό και θα μείνεις έγκυος. 

Μη δώσεις απευθείας, χέρι με χέρι μια καυτερή πιπεριά σε φίλο γιατί θα ψυχρανθεί η σχέση σας. Ακουμπησέ την στο τραπέζι για την πάρει.

Μη δίνεις χέρι με χέρι ένα μαχαίρι αν δεν θες να μαλώσεις με τον άλλο.

Μην τρως φιστίκια όταν βλέπεις αθλητικό αγώνα γιατί θα χάσει η ομάδα σου


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...