Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

SOVIET STORY – ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Β’ Π.Π. ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ



“Η ιστορία γράφεται απ΄ αυτούς που έχουν την εξουσία και το χρήμα. Ούτε οι σκλάβοι ούτε οι φτωχοί άνθρωποι έγραψαν ποτέ ιστορία. Αυτά που διαβάζουμε ως ιστορία είναι αυτά που κάποιοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να διαβάσουμε.” 
Σιμόν Πέρεζ (κάτι ξέρει αυτός...
)

ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ" "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ...ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ".


Ξέρεις κάτι; «Η Ελλάδα πεθαίνει»… και καλά κάνει!!

Μπορεί να σε βασανίζουν αναπάντητα ερωτήματα για καιρό..
Μπορεί να νομίζεις πως,γι’αυτά τα ερωτήματα, απαντήσεις δεν θα πάρεις ποτέ!
Κι όμως έρχεται μια στιγμή, που θα δεις μια εικόνα απλή… και αυτή η απλή εικόνα, θα σου λύσει όλες σου τις απορίες!
Ετσι κι εγώ..

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ.


Το ηλεκτρικό χωριό
Ένα οδοιπορικό στη Σητεία, και συγκεκριμένα στο χωριό Σίτανος, αποκαλύπτει στην πράξη την εικόνα ενός κρητικού χωριού που «αναπτύχθηκε» μέσα από τις επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η Τηλεόραση από τους Πολίτες συναντά τους κατοίκους της Σιτάνου και συζητά μαζί τους για τη σημερινή κατάσταση του τόπου.

Οι κάτοικοι μιλούν για τα οφέλη που αρχικά πίστεψαν οτι θα αποκόμιζαν, όπως τις νέες θέσεις εργασίας και τη μείωση ή κατάργηση του τιμολογίου της ΔΕΗ. Για το ποια ανταλλάγματα τελικά ήρθαν από την Πράσινη Ενέργεια στο χωριό τους και το πόσο επηρεάστηκε η ζωή τους μέσα σε μερικούς μήνες. Ακόμα, για το μέγεθος των σημερινών επενδύσεων και το πώς προσεγγίστηκαν οι ίδιοι προκειμένου να διαθέσουν τη γη τους προς "αξιοποίηση", πουλώντας την σε εξευτελιστικές τιμές.

Την ίδια ώρα όμως, οι τοπικοί φορείς φαίνεται να πείθονται για την ανταποδοτικότητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ΑΠΕ που σχεδιάζονται όχι μόνο στην περιοχή της Σητείας, αλλά σε ολόκληρο το νησί. Έτσι η Σίτανος, άλλοτε ιστορικό χωριό στο ιδιόμορφο τοπίο του «οροπεδίου των βράχων» κοντά στο Καρύδι, με το εντυπωσιακό σπήλαιο Όξω Λατσίδι στα βορειοδυτικά του και περικυκλωμένο από σημαντικά μνημεία-σταθμούς για την τοπική ιστορία, σήμερα αποτελεί μικρογραφία της αντίληψης των εταιρειών και των τοπικών φορέων για τη μελλοντική έννοια της ανάπτυξης της υπαίθρου…
Ωστόσο, οι κάτοικοι της Κρήτης αντιδρούν πλέον στην αλόγιστη και μη αναστρέψιμη καταστροφή μεγάλων εκτάσεων του νησιού και μάλιστα χωρίς σημαντικά ανταλλάγματα για τις τοπικές κοινωνίες.



Παραγωγή: Απρίλιος 2012
Ρεπορτάζ: Μάριος Διονέλλης, Νεκταρία Μαυρουδή
Πανοραμική φωτογραφία: Νίκος Περάκης
Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης


ΠΗΓΗ...Τηλεόραση από τους Πολίτες

ΤΙΜΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ.


Τϊμα το ψωμι σου
Βάζω αυτον τον μπανάλ τιτλο γιατι στο κείμενο που ακολουθεί δεν σκοπεύω να το τιμήσω οπως ενοείται από αυτήν την υποτακτική φράση που μας λέγαν μονότονα απο τότε που μπήκαμε στο χώρο της μισθωτής εργασίας και ενοούσαν να μην κατηγορούμε την εργοδοσία για την εκμετάλευση που ασκεί σε μας και αυτήν που μας ζητά να ασκήσουμε για λογαριασμό της σε άλλους. Αντίθετα σκοπεύω με μια αναδρομή στη μέχρι τώρα δουλιά και ζωή μου να καταδείξω απο που βγαίνει το ψωμι μας και οχι απο που μας λένε ότι βγαίνει.

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΘΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ.


Το κυνήγι των μεταλλαγμένων αγριογούρουνων μόλις ξεκίνησε, στο εξαιρετικά ραδιενεργό Κόκκινο Δάσος του Τσερνόμπιλ.

1942 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ.



"Διοτίμα μου, 
φεύγω αυτοθέλητα. Αφανίζομαι όρθιος, στιβαρός και περήφανος. Ετοίμασα τούτη την ώρα βήμα- βήμα ολόκληρη τη ζωή μου, που υπήρξε πολλά πράγματα, αλλά πάνω από όλα εστάθηκε μια προσεκτική μελέτη θανάτου. Τώρα που ανοίγω τα χέρια μου και μέσα τους συντρίβω τον κόσμο, είμαι κατάφορτος με αισθήματα επιδοκιμασίας και κατάφασης. 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

15
Η εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, έγινε ύστερα από όραμα της Αγίας Πελαγίας.

ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: ΠΕΡΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ

15
«Η ελεημοσύνη αληθώς είναι βασίλισσα  που κάνει τους ανθρώπους να είναι παρόμοιοιμε τον Θεό. Είναι ελαφριά και γρηγοροπετούσα,έχει χρυσά φτερά και κάνειπτήση που ευφραίνει τους αγγέλους.

ΕΜΒΙΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!


Αμερικανοί επιστήμονες ολοκλήρωσαν το πρώτο στον κόσμο υπολογιστικό μοντέλο ενός έμβιου οργανισμού. Το επίτευγμα θεωρείται ένα πολύ σημαντικό βήμα στο πεδίο της υπολογιστικής βιολογίας, καθώς οι ερευνητές ανέπτυξαν το πρώτο λογισμικό που αντιγράφει και προσομοιώνει πλήρως ένα μικροοργανιαμό. Συγκεκριμένα, το μονοκύτταρο παρασιτικό βακτήριο Mycoplasma genitalium, που ζει στο γεννητικό και το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου και θεωρείται το μικρότερο βακτήριο στον κόσμο.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Στάνφορντ και του Ινστιτούτου Κρεγκ Βέντερ, με επικεφαλής τον καθηγητή βιοτεχνολογίας Μάρκους Κάβερτ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό βιολογίας "Cell", σύμφωνα με τους «Times», κατέγραψαν κάθε μοριακή δράση και αντίδραση που λαμβάνει χώρα κατά τον κύκλο ζωής του εν λόγω παθογόνου μικροοργανισμού. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια 128 συνδεδεμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, προσομοίωσαν ψηφιακά αυτές τις αλληλεπιδράσεις, δημιουργώντας έναν εικονικό μονοκυτταρικό οργανισμό, χρησιμοποιώντας προς τούτο μία πληθώρα παραμέτρων και αλγορίθμων.
Οι επιστήμονες έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πλήρες μοντέλο (λογισμικό) ενός οργανισμού, πράγμα που, μεταξύ άλλων, θα τους βοηθήσει να μελετήσουν και να κατανοήσουν καλύτερα τις διάφορες βιολογικές διαδικασίες σε κυτταρικό επίπεδο (δυναμική πρωτεϊνών, εντοπισμός νέων λειτουργιών των γονιδίων κ.α.), να επέμβουν σε αυτές και έτσι να πετύχουν πιο αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία μιας ασθένειας. Μεταξύ άλλων, χάρη στο νέο λογισμικό θα καταστεί ταχύτερη και πιο ολοκληρωμένη η έρευνα νέων φαρμάκων και γονιδιακών θεραπειών.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ.


Τα έντομα γίνονται μοντέλα

Τα «εξάποδα φρικιά» δεν είναι τόσο τρομακτικά όσο νομίζουμε

ΚΙΝΕΖΙΚΑ SMARTPHONES 50 ΔΟΛΑΡΙΩΝ.


Οι Κινέζοι σχεδιάζουν smartphones των 50 δολαρίων!

Χωρίς θεαματικά χαρακτηριστικά αλλά με 3G, WiFi και Bluetooth

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ.


Στα πρόθυρα νέας επισιτιστικής κρίσης ο πλανήτης

Η ξηρασία καταστρέφει τις καλλιέργειες καλαμποκιού

ΤΟ YOU TUBE ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ.


Μία νέα λειτουργία στο Youtube μπορεί κι εντοπίζει και στη συνέχεια θολώνει τα πρόσωπα όσων συμμετέχουν σε κάποιο βίντεο.

ΡΥΘΜΙΣΗ-ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ.ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΣΤΟ 30%



- Ποιοι μπορούν να μπουν στη ρύθμιση
- “Στο κόκκινο” δάνεια ύψους 50 δισ. ευρώ
- Τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου για τους δανειολήπτες

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...