Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Απαγόρευση αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους, χειμάρρους και στα λοιπά ρέοντα ύδατα της ΠΚΜ.

 


Από την Π.Κ.Μ. (Δ/νη Αγροτικής Οικονομίας) ανακοινώνεται ότι

αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: ΨΟ2Φ7ΛΛ-99Β

η με αριθ. 237417/1815/4-4-2022 Απόφαση

απαγόρευσης ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους, χειμάρρους και στα λοιπά ρέοντα ύδατα της ΠΚΜ

για το διάστημα από Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 12.00π.μ.

έως και

την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 και ώρα 12.00 πμ

Με πρωτοβουλία της τοπικής κοινωνίας οργανώθηκε στα Λουτρά Πόζαρ ημερίδα για την τουριστική ανάπτυξη της Αλμωπίας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ, Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΛΛΑ

Με πρωτοβουλία της τοπικής κοινωνίας οργανώθηκε στα Λουτρά Πόζαρ ημερίδα για την τουριστική ανάπτυξη της Αλμωπίας. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Λουτρακίου «Οι φιλόξενοι» και την Ομάδα Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Voras Mountain Actions. 

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου  κ.Μαρία Πασόη η οποία καλοσώρισε θερμά τους επισκέπτες και τους ομιλητές στα Λουτρά Πόζαρ αναφέροντας  πως είναι ανάγκη η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών εμπειρίας και σε άλλες αγορές δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής. Με την σειρά τους οι ομιλητές έδωσαν το στίγμα της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από την αξιοποίηση του φυσικού, πολιτιστικού και κοινωνικο-οικονομικού περιβάλλοντος. 

Ο Δρ.Βλάσης Βλασίδης ανέλυσε διεξοδικά τις προοπτικές της ανάδειξης των μνημείων και των διαδρομών του Α’Παγκοσμίου Πολέμου η αρχή της λήξης του οποίου συνέβει στην περιοχή Ντόμπρο Πόλε. Ανέφερε όλες τις περιοχές του Μακεδονικού Μετώπου στην Αλμωπία, τους Προμάχους, το Λουτράκι, τον Μεγαπλάτανο, την Χρυσή, την Σκύδρα,  την Έδεσσα, τα ορεινά χωριά της Πέλλας και του Καιμάκτσαλάν με το σημαντικότερο μνημείο το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.Η ανάδειξη όλων των μνημείων μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο και χρειάζεται συλλογική προσπάθεια με σεβασμό και αισθητικές παρεμβάσεις. 

Ο Δρ.Ευάγγελος Κυριακού, ειδικός διαχείρισης προορισμών και υπεύθυνος Τουρισμού της Έδεσσας ανέλυσε πόσο σημαντικό είναι τα θέματα της έγκυρης πληροφόρησης και της ισχυρής δυνατότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης να δημιουργεί τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη, την ανάγκη για ενίσχυση των τμημάτων τουρισμού με εξειδικευμένο επιστημονικά προσωπικό ενώ παράλληλα ανέδειξε και την ανάγκη προσβασιμότητας με το άνοιγμα της συνοριακής πύλης βόρεια των Προμάχων που θα έδινε πρόσβαση στα «τυφλά σημεία» της Δυτικής και Ανατολικής Αλμωπίας με την κάθετη προς την Εγνατία Οδό και θα διευκόλυνε σημαντικά 600.000 επισκέπτες να γνωρίσουν την Ορεινή Πέλλα, το Καιμάκτσαλαν, τα Λουτρά Πόζαρ, την Έδεσσα με τους Καταρράκτες, την Αρχαία Εγνατία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους στην γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Πέλλα συμπλήρωσε ο Δρ.Ευάγγελος Κυριακού είναι ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα με χερσαία σύνορα χωρίς συνοριακή πύλη παρά την θεσμοθέτησή της μετά την συμφωνία των Πρεσπών. 

Ο Παναγιώτης Μουρούτης, Περιβαλλοντολόγος ανέφερε τις σημαντικές δυνατότητες οικοτουρισμού μέσα από την βιοποικιλότητα του Ορεινού όγκου ενώ ο Ανδρέας Μπούκας έδωσε το σημαντικό στίγμα του τοπικού πολιτισμού και την ανάγκης δημιουργίας χώρων πολιτισμού και ανάδειξης της τοπικής αγροτικής κουλτούρας και καθημερινότητας στην ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αριδαίας Χρήστος Μπάτσης,  ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Νίκος Παρούτογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ιορδάνης Τζαμτζής ο βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης ο πρ.εμπορικου συλλογου Γεωργιος Γκλαβακης και δημοτικοι συμβουλοι.  Ακολούθησαν παρεμβάσεις από πολίτες και τοπικούς φορείς με απαιτήσεις κυρίως στο πολιτικό προσωπικό για περισσότερη πράξη και λιγότερα λόγια. Δυστυχώς τόσο η κεντρική κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν αφήσει την Αλμωπία μόνη στην μοίρα της και τους ανθρώπους της όπως και όλης της Πέλλας να παλεύουν μόνοι τους.  Την  εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου από όλη την ευρύτερη περιοχή στο φιλόξενο χώρο του πνευματικού κέντρου Λουτρακίου. Την επόμενη ημέρα οργανώθηκε επίσκεψη στα σημεία ενδιαφέροντος προκειμένου να υπάρξουν σαφείς προτάσεις προκειμένου να υπάρξει από κοινού ανάπτυξη δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Αλμωπίας και της Ορεινής Πέλλας.



 

 (Από TASTV.gr)


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...