Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΧρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους του Αρχαγγέλου και του Προδρόμου, επιλύονται με τον πιο ουσιαστικό και άμεσο τρόπο.
Πρόκειται για τις γεωτρήσεις των δύο Τοπικών Κοινοτήτων, η ηλεκτροδότηση των οποίων έχει μπει στην τελική φάση και σύντομα θα δοθούν προς χρήση στους Δημότες.
Έτσι, γίνεται για άλλη μια φορά σαφές από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας, ότι σε έναν αγροτικό Δήμο όπως ο Δήμος μας είναι απαραίτητο να στηριχθεί ουσιαστικά το εισόδημα των αγροτών μας οι οποίοι αγωνίζονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την επιβίωσή τους.
Με τέτοιες σημαντικές παρεμβάσεις, γίνεται πράξη η ανταποδοτικότητα μεταξύ Δήμου και Δημότη και ταυτόχρονα υλοποιείται ένα ουσιαστικό έργο και δεν μένει μόνο στα λόγια.

Από τον δήμο Αλμωπίας.

Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

 Κοπή βασιλόπιτας για το 2016 στο Γυμνάσιο Προμάχων

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές από κοινού με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. 

Ο  Δ/ντής του σχολείου κ. Πασόης Ευστάθιος, αφού ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο στα μαθήματά τους, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους ευχαρίστησε για την έμπρακτη στήριξή τους στην λειτουργία του σχολείου.

Οι τυχεροί μαθητές που έτυχαν το φλουρί σε κάθε τμήμα ήταν οι παρακάτω:
Χατζής Δημήτριος (Α), Ασαλέα Αλεξάνδρα (Β1), Τάτος Ιωάννης (Β2) και Καλογιάννη Τάνια (Γ)

Στην πίτα του συλλόγου των καθηγητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι της καθηγήτριας Ράπτη Αικατερίνης.
Στους τυχερούς μαθητές όπως και στην τυχερή καθηγήτρια δόθηκε ως δώρο  ένα βιβλίο. Όλες οι βασιλόπιτες, οι χυμοί και τα δώρα για τους τυχερούς ήταν προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Επίσης πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που είχε ως δώρο ένα   TABLET VERO W102i 10.1΄΄

Τυχερή της κλήρωσης ήταν η μαθήτρια της Β΄ τάξης Βαρελά Χριστίνα.ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΤο διδακτικό προσωπικό και τα παιδιά του 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Προμάχων, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τις κυρίες Μαρία Μητρέντση και Γεωργία Μητσάνη, για την προθυμία τους να παρασκευάσουν άμεσα με δικά τους υλικά και να προσφέρουν στο Νηπιαγωγείο, τις βασιλόπιτες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Σηφάκης

«Διευκρινήσεις για την παραχώρηση σχολικών χώρων»

Με αφορμή παρερμηνείες και σε αρκετές περιπτώσεις εσφαλμένης εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορά την παραχώρηση σχολικών χώρων, ο Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης ζήτησε διευκρινήσεις από τη Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείο Παιδείας για το ισχύον νομικό πλαίσιο που αφορά τη δυνατότητα, τον τρόπο και την διαδικασία για την παραχώρηση σχολικών χώρων.

Έτσι σε συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Παιδείας, ενημερώθηκε ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για την παραχώρηση σχολικών χώρων (Ν3852/2010, άρθρο 94 δε συνδυασμό με  το άρθρο 75 του ΚΔΚ τομέας ε΄) στις αρμοδιότητες των Δήμων και Κοινοτήτων περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, «η αρμοδιότητα διάθεσης διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας  ή για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τη σχολική επιτροπή».
 Ακόμη διευκρινίστηκε ότι μετά το πέρας της σχολικής λειτουργίας και εφόσον δεν παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδος, σε συνεργασία με την σχολική επιτροπή, ο Δήμος πλέον είναι δυνατόν να παραχωρεί σχολικούς χώρους σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου.
 Επίσης διευκρινίστηκε ότι μετά την ισχύ του Ν 3852/2010 δεν ισχύει πλέον για το συγκεκριμένο θέμα ο Νόμος 1566/1985 (άρθρο 41 παρ. 3) και οι σχετικές εγκύκλιοι  του Υπουργείου Παιδείας Δ4/1171/19-12-1984, Δ4/804/16-12-1997 και Γ1/210/20-2-1998 και η αρμοδιότητα αυτή μεταφέρθηκε  στους Δήμους.
 Για τα παραπάνω η υπηρεσία απέστειλε στον βουλευτή σχετικό έγγραφο.
Μετά από αυτές τις διευκρινήσεις ανοίγεται ένα μεγάλο περιθώριο για την αξιοποίηση των σχολικών χώρων και ειδικά των αύλειων χώρων από τους Δήμους, από φορείς και την τοπική κοινωνία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 18.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Ξενιτίδειο πνευματικό κέντρο Αριδαίας, συγκέντρωση αγροτών.
Σκοπός της συγκέντρωσης, η ενημέρωση για θέματα φορολογικά και ασφάλισης.
Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να προσέλθουν.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
 ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΕΝΟΡΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016
 ο ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Αριδαίας πανηγυρίζει
και θα έχει την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθεί
τεμάχιο του ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ
οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το εξής πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Ιανουαρίου 2016

Ώρα 6:00 το απόγευμα:
Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Ιανουαρίου 2016

Ώρα 7:30 το πρωί:
Πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος
Του Σεβασμιοτάτου  Μητροπολίτου μας κ. Ιωήλ

Ώρα 5:00 το απόγευμα:
Εσπερινός & Παράκληση στον Άγιο Αντώνιο

Το Τίμιο Ξύλο θα τεθεί για προσκύνηση το πρωί
της 17ης Ιανουαρίου στη Θεία Λειτουργία.
                                                                                                   

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...