Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση «Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία»


«Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία»
  Σε μια κατάμεστη (και με ορθίους) από φίλους του Μ.Μέσκου και του έργου του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στο Παρθεναγωγείο της Έδεσσας,  η εκδήλωση «Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία», που διοργάνωσε ο Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος, υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας και με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας.
Οι ομιλητές : Θωμάς Ιωάννου, ποιητής  - Αποστολία Μαλαδάκη, φιλόλογος - Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής - Βασίλης Παπάς, ποιητής- μίλησαν για την ποίηση και τα έργα του Μάρκου Μέσκου.  Ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς απέδωσε με ξεχωριστό τρόπο και ύφος χαρακτηριστικά ποιήματα του Εδεσσαίου συγγραφέα. Ο τιμώμενος διάβασε ένα κείμενο-χαιρετισμό, αναφερόμενος στο νέο του βιβλίο «Εν Βοδενοίς-Κείμενα εκτός εμπορίου από την ενδοχώρα της Έδεσσας».
Ο Δήμαρχος Έδεσσας,  μίλησε από καρδιάς στο χαιρετισμό του και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Γιάννης Χατζηπέγιου αναφέρθηκε στην πορεία εργασιών του κτιρίου του Μ.Αλεξάνδρου και στο βιογραφικό του Μάρκου Μέσκου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση  τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γιάννου στον Μάρκο Μέσκο. Ακολούθως  ο ποιητής υπέγραψε το βιβλίο του.
 Το νέο βιβλίο παρουσίασε ο Θ.Σαρηγκιόλης, όπου πολλά ιστορικά στοιχεία και πρόσωπα ξετυλίγονται στις σελίδες του. 
 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας Φίλιππος Γκιούρος, η Αντιδήμαρχος Μαρία Βλάχου Κατσάρα, ο Πρόεδρος του ΕΥΖΗΝ Δημήτρης Γιώγας.
  Μέχρι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, τις ώρες 5-8 μ.μ., στο Παρθεναγωγείο  θα λειτουργεί έκθεση έργων ζωγραφικής του Μάρκου Μέσκου. 

Για το Δ.Σ.



Γιάννης Σηφάκης : Οι αγρότες θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ


Γιάννης Σηφάκης : Οι αγρότες θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ ανεξάρτητα από την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων από τους γεωπόνους

       Μετά από επικοινωνία και συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών και την μεγάλη καθυστέρηση των εκτιμήσεων από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: 
        Ο οργανισμός θα αποζημιώσει όλους τους παραγωγούς που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του.
         Η αδυναμία έγκαιρης εκτίμησης των ζημιών, δεν θα αποτελέσει λόγο να αδικηθούν οι παραγωγοί, των οποίων οι καλλιέργειες   υπέστησαν καταστροφές.
         Οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον οργανισμό, θα αποζημιωθούν.
          Η εκτίμηση των ζημιών θα γίνει, με τρόπο που προβλέπεται από τον κανονισμό και αφορά στη συνολική εικόνα περιοχών που επλήγησαν.



  

               Αθήνα 7/11/2016                Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
                                       
                                          Πέλλας     Σηφάκης  Γιάννης 
                                          Ημαθίας   Ουρσουζίδης  Ν. Γιώργος
                                                       Κοζάνης   Δημητριάδης  Μίμης

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 33/2016) θα σημειωθεί σημαντική μεταβολή του καιρού από σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και θυελλώδεις ανέμους (6 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ).
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Αύριο Τρίτη (08-11-2016)
Τα νησιά του Ιόνιου, η Ήπειρος, η Δυτική και η Κεντρική Στερεά, η  βορειοδυτική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα στην αρχή της μέρας, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

2. Μεθαύριο Τέταρτη (09-11-2016)
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και η Κεντρική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Θράκη και από το μεσημέρι σταδιακά και η υπόλοιπη χώρα.

Παρά τη βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βραδύ της Τέταρτης  και από τα Δυτικά, η Θράκη, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς θα επηρεάζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (10-11-2016).


Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ


ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ


Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού και Αναπληρωτής Δήμαρχος παραμένει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης. Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει τα προηγούμενα δύο χρόνια και στον ζήλο τον οποίο επέδειξε στις αρμοδιότητες που του ανατέθηκαν. Όπως είπε, η προσπάθεια αυτή δεν τελειώνει εδώ, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργίου, με απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου.
Ο Δήμαρχος κατά την παρουσίαση του νέου Αντιδημάρχου αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κετικίδη για την αναδιοργάνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και την ενίσχυση της πολεοδομίας, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία. Όπως είπε, τα προηγούμενα δύο χρόνια η Δημοτική Αρχή υλοποίησε σημαντικές παρεμβάσεις και έδωσε λύσεις σε εκείνα τα αυτονόητα που η προηγούμενη Διοίκηση δεν κατάφερε να παρέμβει. Παράλληλα, υπάρχει πλέον ένας σαφής σχεδιασμός που αφορά στο μέλλον, με τη δημιουργία μελετών που θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια.
Παρουσιάζοντας το νέο Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Γεωργίου, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ένα νέο άνθρωπο ο οποίος σε όποια θέση κι αν τοποθετήθηκε μίλησε με το έργο του και κατάφερε να αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας, παρεμβαίνοντας καθοριστικά και βάζοντας τη δική του σφραγίδα.
Ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστος Γεωργίου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που του δείχνει από την πρώτη στιγμή και τόνισε ότι αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη και σκοπεύει να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά. Επίσης, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν κατά τη θητεία του προκατόχου του κ. Γιάννη Κετικίδη, υπογραμμίζοντας ότι άλλαξε την εικόνα της υπηρεσίας της οποίας προΐστανται.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΔΗΣ(Αμερικάνος): ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΔΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ


Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γούδης, με απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου.

Ο Δήμαρχος κατά την παρουσίαση του νέου Αντιδημάρχου αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η συγκεκριμένη Αντιδημαρχία, που έχει ως στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον συμβολικό της χαρακτήρα, καθώς σχετίζεται με μια περιοχή που κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο –μετά τη συνένωση των Δήμων, γνώρισε μεγάλη υποβάθμιση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που έκανε τα προηγούμενα δύο χρόνια ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Αβραμίκας, τον οποίο συνεχάρη για το έργο του.

Παρουσιάζοντας το νέο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Γούδη, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διάθεση για προσφορά και γνωρίζει τα προβλήματα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την αναβάθμιση της Ανατολικής Αλμωπίας.


Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ



       Η χειρουργική αφαίρεση του καταρράκτη, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, βοηθά στη μείωση της Ενδοφθάλμιας  Πίεσης και  στην καλύτερη  διαχείριση των διαφόρων ειδών του γλαυκώματος!
Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι η μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης  αποτελεί σημαντικό παράγοντα  βελτίωσης του ελέγχου της νόσου του γλαυκώματος με μια λιγότερο επιθετική ιατρική θεραπευτική αγωγή.
«Πράγματι η χειρουργική του καταρράκτη με φακοθρυψία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την Ενδοφθάλμια Πίεση  (ΕΟΠ) τουλάχιστον κατά 1.5 mm Hg σε υγιή μάτια χωρίς γλαύκωμα» αναφέρειο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκηςκαι επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών.

 «Η μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης μέσω της αφαίρεσης του καταρράκτη είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο συμπληρωματικό εργαλείο στα χέρια του οφθαλμίατρου  για την  διαχείρισή του γλαυκώματος» εξηγεί ο κ Κοζομπόλης.
Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους δεν είναι απολύτως σαφές γιατί η ενδοφθάλμια πίεση πέφτει μετά από την αφαίρεση του καταρράκτη. Πιθανολογείται ότι η αντικατάσταση του πεπαχυσμένου κρυσταλλοειδή φακού με πιο λεπτό ενδοφθάλμιο φακό βαθαίνει τον πρόσθιο θάλαμο και διευρύνει τη γωνία κάνοντας ίσως το μάτι να “αναπνεύσει”.
Αυτή η νέα μετεγχειρητική κατάσταση προφανώς διευκολύνει την απορροή του υδατοειδούς υγρού το οποίο είναι υπεύθυνο για την αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης όταν δεν απομακρύνεται στην ποσότητα που απαιτείται.
« Το φαινόμενο αυτό της μείωσης της ΕΟΠ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό κυρίως σε ασθενείς με στενή γωνία προσθίου θαλάμου και καθιστά την χειρουργική του καταρράκτη ως θεραπεία επιλογής για την διαχείριση αυτού του είδους του γλαυκώματος και την μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης» αναφέρει ο κ Κοζομπόλης και προσθέτει
 «Μάλιστα επειδή οι ασθενείς αυτοί στην πλειοψηφία τους είναι  υπερμέτρωπες και βρίσκονται και στην πρεσβυωπική ηλικία, η αφαίρεση του φακού ακόμη και σε αρχόμενη φάση καταρράκτη προσφέρει συνολική λύση και στο ζήτημα του γλαυκώματος αλλά και στην αντιμετώπιση της υπερμετρωπίας και πρεσβυωπίας, ειδικά σήμερα που διαθέτουμε ενδοφακούς υψηλής ποιότητος και ειδικής κατασκευής».
 
Οι αναλύσεις που αφορούν στην μείωση της ΕΟΠ μετά από φακοθρυψία ανέδειξαν:
-         Σε ασθενείς με καταρράκτη και γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας (ΠΓΑΓ): 13% μείωση της ΕΟΠ και μείωση κατά 12% στον αριθμό των φαρμάκων που χρησιμοποιούσαν οι ασθενείς για την θεραπεία του γλαυκώματος
-         Σε ασθενείς με καταρράκτη και ψευδοαποφολίδωτικό γλαύκωμα: μείωση κατά 20% της ΕΟΠ και  μείωση 35% στα αντιγλαυκωματικά φάρμακα
-         Σε ασθενείς με καταρράκτη και γλαύκωμα κλειστής γωνίας:  μείωση 30% της ΕΟΠ και μείωση 58% στα αντιγλαυκωματικά φάρμακα
 
Για να υπάρξουν τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα απαιτείται εξειδίκευση από τον χειρουργό, ο οποίος θα πρέπει να φροντίζει ιδιαίτερα κατά το τέλος της επέμβασης της αφαίρεσης του καταρράκτη, να αφαιρεί πλήρως το χρησιμοποιούμενο ιξωδοελαστικό( ειδικό παχύρευστο υγρό που χρησιμοποιείται στην οφθαλμοχειρουργική τόσο στον καταρράκτη όσο και στο γλαύκωμα)  ώστε να αποφευχθεί αύξηση της ΕΟΠ τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες διότι αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για το οπτικό νεύρο.
Επειδή οι ασθενείς με γλαύκωμα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν αύξηση της ΕΟΠ λόγω στεροειδών πρέπει επίσης να προσεχθεί η μετεγχειρητική αγωγή.
Σε γλαυκώματα με οριακή ΕΟΠ η χειρουργική αφαίρεση του καταρράκτη μπορεί να είναι αρκετή για να σταθεροποιήσει την ασθένεια με μείωση ή διακοπή της αντιγλαυκωματικής θεραπείας.
 

http://www.glaucoma-laser-eyecenter.gr.  Τηλ.  213Ο325910

Σειρά συναντήσεων και επαφών του Γιάννη Σηφάκη τις τελευταίες μέρες σε Αριδαία, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Σταυροδρόμι, Αξό, Άθυρα και Πιπεριά


Σειρά συναντήσεων και επαφών  του Γιάννη  Σηφάκη  τις τελευταίες μέρες σε Αριδαία, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Σταυροδρόμι, Αξό,  Άθυρα και  Πιπεριά  για διάφορα θέματα της Πέλλας

Σειρά συναντήσεων και επαφών πραγματοποίησε το τριήμερο από 4 ως 7 Νοέμβρη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης
Αριδαία
Συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αριδαίας. Μετά από συνάντηση του με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πέλλας παρενέβη στο Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των τελευταίων κενών οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ( περί τις 10 θέσεις) και ενίσχυση του γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πέλλας
Έδεσσα
Συμμετείχε σε εκδήλωση του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οποία τιμήθηκε ο σπουδαίος Εδεσσαίος ποιητής Μάρκος Μέσκος για την 60χρονη συμβολή του στην Ελληνική ποίηση. Ο Μέσκος εξέφρασε μέσα από την ποίηση του τα δίκαια των ταπεινών, των καταφρονεμένων, των εκτελεσμένων αναδεικνύοντας την ιστορική και πολιτική διάσταση και εντάσσοντας σε αυτήν τον άνθρωπο σαν φυσική και συλλογική οντότητα.  Η εκδήλωση (που έγινε στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο του Παρθεναγωγείου) ανέδειξε για άλλη μια φορά την ανάγκη ολοκλήρωσης της επισκευής – κατασκευής του χώρου του συλλόγου (στο τέως κινηματοθέατρο) που μετά την ολοκλήρωση της έγκρισης των μελετών από το Κ.Α.Σ. και την ένταξη του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα.
Γιαννιτσά
Ο βουλευτής συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Βόρεια Ελλάδα κ. Ιωσήφ Αλεξανδρίδη και τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο στο Δημαρχείο Πέλλας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο προσφυγικό θέμα.
Σταυροδρόμι
Πραγματοποιήθηκαν  συναντήσεις του βουλευτή με το ενοριακό συμβούλιο του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου  και αγρότες για θέματα του χωριού.
Αξός
Συνάντηση με αγρότες για ενημέρωση και προώθηση της ιδέας για την οργάνωση του αγροτικού κόσμου σε οργανώσεις παραγωγών καθώς και ενίσχυση του Συνδέσμου εκπροσώπησης Συνεταιρισμών και Ομάδων παραγωγών που έχει πρόσφατα συσταθεί.
Άθυρα
Παράδοση δωρεάς σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές για το σχολείο του χωριού και συναντήσεις με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον πολιτιστικό σύλλογο.
Πιπεριά

Συμμετοχή του βουλευτή στην ιδιαίτερα  επιτυχημένη  εκδήλωση γιορτής τσίπουρου και ενημέρωση των παραγωγών τσίπουρου για τις αποφάσεις της κυβέρνησης  στον τομέα αυτόν  για την φετινή καθώς και την επόμενη ( από 01-08-2017) παραγωγική περίοδο. 

Φιλανθρωπική συναυλία με τον Γιώργο Υδραίο στα πλαίσια της επίσκεψης των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α σας προσκαλούν την στην φιλανθρωπική συναυλία με τον Γιώργο Υδραίο και το επιτελείο του.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της επίσκεψης των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 8:00 μ. μ.  στο  Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας

Αντί εισιτηρίου θα γίνεται προαιρετική συγκέντρωση τροφίμων για τις ανάγκες των ωφελούμενων των δομών Β.Σ.Σ.

Γιατί οφείλουμε να διδάσκουμε τα Αρχαία Ελληνικά στα παιδιά μας


Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που μας υποχρεώνουν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επικοινωνήσουν όσο γίνεται περισσότερο με τον αρχαίο κόσμο.
Πρώτα απ’ όλα, γιατί είμαστε κι εμείς Έλληνες. Από τον καιρό του Ομήρου ως σήμερα έχουν περάσει κάπου δυο χιλιάδες εφτακόσια χρόνια.
Στους αιώνες που κύλησαν οι Έλληνες βρεθήκαμε συχνά στο απόγειο της δόξας, άλλοτε πάλι στα χείλια μιας καταστροφής ανεπανόρθωτης νικήσαμε και νικηθήκαμε αμέτρητες φορές, δοκιμάσαμε επιδρομές και σκλαβιές αλλάξαμε θρησκεία στους τελευταίους αιώνες η τεχνική επιστήμη μετασχημάτισε βασικά τη μορφή της ζωής μας και όμως κρατηθήκαμε Έλληνες, με την ίδια γλώσσα -φυσικά εξελιγμένη-, με τα ίδια ιδανικά, τον ίδιο σε πολλά χαραχτήρα και με ένα πλήθος στοιχεία του πολιτισμού κληρονομημένα από τα προχριστιανικά χρόνια.
Στον πνευματικό τομέα κανένας λαός δεν μπορεί να προκόψει, αν αγνοεί την ιστορία του, γιατί άγνοια της ιστορίας θα πει άγνοια του ίδιου του ίδιου του εαυτού του. Είμαι Έλληνας, συνειδητός Έλληνας, αυτό θα πει, έχω αφομοιώσει μέσα μου την πνευματική ιστορία των Ελλήνων από τα μυκηναϊκά χρόνια ως σήμερα.
Ο δεύτερος λόγος που μας επιβάλλει να γνωρίσουμε την αρχαία πνευματική Ελλάδα είναι ότι είμαστε κι εμείς Ευρωπαίοι. Ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίζεται στον αρχαίο Ελληνικό, με συνδετικό κρίκο τον ρωμαϊκό. Με τους άλλους Ευρωπαίους μας δένει βέβαια και ο Χριστιανισμός, όσο και να μας χωρίζουν ορισμένα δόγματα.
Μα και ο Χριστιανισμός έπρεπε να δουλευτεί πρώτα με την Ελληνική σκέψη, για να μπορέσει ν’ απλώσει έπειτα στον ευρωπαϊκό χώρο. Η ρίζα του πολιτισμού των Ευρωπαίων όλων είναι ο αρχαίος Ελληνικός στοχασμός και η τέχνη, γι’ αυτό δεν μπορεί να τα αγνοεί κανείς, αν θέλει να αισθάνεται πως πνευματικά ανήκει στην Ευρώπη.
Μα ο κυριότερος λόγος που δεν επιτρέπεται οι νέοι μας ν’ αγνοούν την αρχαία Ελλάδα είναι άλλος: στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα χρονικά του κόσμου ανακαλύφτηκε ο άνθρωπος ως αξία αυτόνομη, ο άνθρωπος που θέλει να κρατιέται ελεύθερος από κάθε λογής σκλαβιά, και υλική και πνευματική.
Μέσα στους λαούς που περιβάλλουν τον ελληνικό χώρο στα παλιά εκείνα χρόνια υπάρχουν πολλοί με μεγάλο πολιτισμό, πάνω απ’ όλους οι Αιγύπτιοι και οι Πέρσες. Οι λαοί όμως αυτοί ούτε γνωρίζουν ούτε θέλουν τον ελεύθερο άνθρωπο. Το απολυταρχικό τους σύστημα επιβάλλει στα άτομα να σκύβουν αδιαμαρτύρητα το κεφάλι μπροστά στο βασιλέα και στους θρησκευτικούς αρχηγούς.
Η ελεύθερη πράξη και η ελεύθερη σκέψη είναι άγνωστα στον εξωελληνικό κόσμο. Και οι Έλληνες; Πρώτοι αυτοί, σπρωγμένοι από μια δύναμη που βγαίνει από μέσα τους και μόνο, την δεσποτεία θα την μεταλλάξουν σε δημοκρατία, και από την άβουλη, ανεύθυνη μάζα του λαού θα πλάσουν μια κοινωνία από πολίτες ελεύθερους, που καθένας τους να νιώθει τον εαυτό του υπεύθυνο και για τη δική του και για των άλλων την προκοπή. Ο στοχασμός είναι κι αυτός ελεύθερος για τα πιο τολμηρά πετάματα του νου και της φαντασίας.
Ο Έλληνας είναι ο πρώτος, που ενώ ξέρει πως δεν μπορεί ατιμώρητα να ξεπεράσει τα σύνορα του ανθρώπου και να γίνει θεός, όμως κατέχεται από μια βαθιά αισιοδοξία για τις ανθρώπινες ικανότητες και είναι γεμάτος αγάπη για τον άνθρωπο, που τον πιστεύει ικανό να περάσει τις ατέλειές του και να γίνει αυτό που πρέπει να είναι ο τέλειος άνθρωπος.
Αυτή η πίστη στον τέλειον άνθρωπο, συνδυασμένη με το βαθύ καλλιτεχνικό αίσθημα που χαρακτηρίζει την ελληνική φυλή, δίνει στον αρχαίον Έλληνα τον πόθο και την ικανότητα να πλάσει πλήθος ιδανικές μορφές σε ό,τι καταπιάνεται με το νου, με τη φαντασία και με το χέρι:
Στις απέριττες μορφές που σχεδιάζουν οι τεχνίτες στα αγγεία της καθημερινής χρήσης, στη μεγάλη ζωγραφική, στην πλαστική του χαλκού και του μαρμάρου, πάνω απ’ όλα στο λόγο τους, και τον πεζό και τον ποιητικό.
Αυτόν τον κόσμο θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας, για να μορφωθούν για να καλλιεργήσουν τη σκέψη τους αναλύοντας τη σκέψη των παλιών Ελλήνων για να καλλιεργήσουν το καλλιτεχνικό τους αίσθημα μελετώντας ότι ωραίο έπλασε το χέρι και η φαντασία των προγόνων τους για να μπορέσουν κι αυτοί να νιώσουν τον εαυτό τους αισιόδοξο, ελεύθερο και υπεύθυνο για τη μοίρα του ανθρώπου πάνω στη γη προπαντός για να φουντώσει μέσα τους ο πόθος για τον τέλειον άνθρωπο.
 [Ι. Θ. Κακριδής, arxaia-ellinika.blogspot.gr]






Στην Άρνισσα Πέλλας τιμήθηκαν οι πεσόντες της Μάχης του Οστρόβου


Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11 το πρωί σε μια λιτή εκδήλωση σε ένδειξη σεβασμού και φόρου τιμής στο 1ο χιλ/τρο έξω από την  Άρνισσα Πέλλας  στον χώρο του μνημείου πεσόντων της Μάχης του Οστρόβου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για 5η συνεχόμενη χρονιά στους πεσόντες Έλληνες πολεμιστές  καθιερομένος εορτασμός απελευθέρωσης της Άρνισσας από τον τουρκικό ζυγό.
 Στην εκδήλωση τίμησε με την παρουσία τους αρκετός κόσμος από όλα τα χωριά της περιοχής Βεγορίτιδας και  κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δήμαρχο Έδεσσας, από Εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, Εκπρόσωπο της II Μεραρχίας Πεζικού, Αντιδήμαρχο Δήμου Έδεσσας, Πρόεδρο Τ.Κ. Άρνισσας, Αναπλ. Υποδ/ντή Δ.Α. Πέλλας, Διοικητή Π.Υ. Έδεσσας, Εκπρόσωπο Α' βάθμιας Εκπ/σης, Δ/ντή Β' βάθμιας Εκπ/σης, Εκπρόσωπο Πεσόντων Αγωνιστών, Εκπρόσωπο εθελοντών Κρητών, Εκπρόσωπο Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, Εκπρόσωπο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών Ν. Πέλλας, από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Άρνισσας (ΜΕΣΝΑ) και από τον Σύλλογο Ποντίων "Οι Αργοναύτες" και από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άρνισσας και μαθητές του Γυμνασίου & Λυκείου ΄Αρνισσας.

Ομιλία για την Μάχη του Οστρόβου ανέπτυξε ο Δάσκαλος Κάρτας Ηλίας και ο Εκπαιδευτικός Συγγραφέας Ιωάννης Παπαλαζάρου ενώ για το μνημείο δύο λόγια είπε και ο κ. Βαρδάκας Αθανάσιος.

Η Άρνισσα κάθε 5 Νοεμβρίου έχει ακόμη μια  παραπάνω ημέρα και λόγο να εορτάζει κάθε χρόνο ως επίσημη επέτειο απελευθέρωσής της από την τουρκοκρατία πριν 104 ολόκληρα χρόνια. Σημαντική ημέρα γιατί έγινε η τελική μάχη στο λεκανοπέδιο της 'Αρνισσας ('Οστροβο). Προς τιμήν των τριών στρατιωτών που πολέμησαν στη μάχη αυτή αλλά και όλων όσων πολεμιστών από όλη την Ελλάδα αγωνιστήκαν και έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής αλλά και αργότερα:


Οι πεσόντες και τιμηθέντες εξ ονόματος όλων αυτών:
Στρατιώτης 
Αλεξανδρόπουλος Γ. Ιωάννης 
από Κωνσταντίνοι Μεσσηνίας
Στρατιώτης 
ΚΑΡΑΤΖΑΣ Κ. Ανδρέας 
από την Ερμούπολη Σύρου
Στρατιώτης
ΝΤΕΝΤΑΚΗΣ Ν. Βασίλειος 
από το Δράμεση Ευβοίας




Στο μνημείο τοποθετήθηκε μαρμάρινη πλακέτα που περιγράφει με λίγα λόγια το ιστορικό της μάχης της 'Αρνισσας (Οστρόβου)




Σημαντική η βοήθεια των: Συγγραφέα και Ιστορικό Παπαλαζάρου Ιωάννη
και Βαρδάκα Αθανασίου συνταξιούχο Δασικό, 


οι οποίοι συνέβαλαν στα μέγιστα ώστε να καταγραφεί ιστορικά μετά από έρευνα και ανεύρεση στοιχείων της ιστορίας της μάχης της Άρνισσας όπως επίσης και να βρεθούν τα ονόματα των παραπάνω πεσόντων που έλαβαν μέρος στην απελευθέρωση της 'Αρνισσας, μέσω του Γ.Ε.Σ. (Γενικού Επιτελείου Στρατού) Τμήμα Ιστορίας, αλλά και την βοήθεια όλων των τοπικών αρχών κ. Δημάρχου, Αντιδημάρχου και Ιερέα της Άρνισσας Πάτερ Νικόλαο Τούλη, μετά από πρότασή τους να ανεγερθεί το παραπάνω μνημείο στη μνήμη τους.



ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Αριδαία, 6/11/2016

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος παρέστη στην τελετή που πραγματοποίησε στον χώρο της Μαθητικής Εστίας Αριδαίας η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας, με σκοπό να ευχαριστήσει όλους όσους πλαισίωσαν την προσπάθεια για το Θερινό Σχολείο που έλαβε χώρα στον Δήμο μας το περασμένο Καλοκαίρι.
Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημαντική δράση που παρουσιάζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και συνεχάρη τα στελέχη της και ιδιαίτερα τον Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Κούγκα με τον οποίο όπως είπε έχει αναπτυχθεί μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία σε πολλά επίπεδα που αφορούν την περιοχή μας.
Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, του οποίου η συνδρομή ήταν πολύτιμη για την πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, βραβεύτηκαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, καθώς επίσης και ο Δήμος Αλμωπίας για τη συμβολή του. Την προσπάθεια ενίσχυσε και η Προϊσταμένη της Μαθητικής Εστίας κ. Γεσθημανή Πασχαλίδου, η οποία με πολλή προσπάθεια και προσωπική εργασία κατάφερε να φιλοξενήσει τους μαθητές.
Ο Δήμος Αλμωπίας βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και αυτό πλέον αναγνωρίζεται και από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Είναι ενδεικτική η δήλωση του Διευθυντή του Γυμνασίου Εξαπλατάνου κ. Χαράλαμπου Παυλίδη, ο οποίος ανέφερε πως μετά από πολλά χρόνια υπάρχει μια Δημοτική Αρχή που ασχολείται με τα θέματα εκπαίδευσης.






ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Αριδαία, 6/11/2016

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος: «Με προγραμματισμό και σχεδιασμό βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης γύρω από το παλιό Διοικητήριο Αριδαίας (Άσπρη Αποθήκη).
Ο Δήμος Αλμωπίας διέθεσε το ποσό των 24.000 ευρώ από το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016 για την ανάπλαση της συγκεκριμένης τοποθεσίας, η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε μνημείο εγκατάλειψης.
Με αυτή την ουσιαστική παρέμβαση αλλάζει η άσχημη εικόνα με τις δεκάδες λακκούβες, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται χώροι στάθμευσης για τους συμπολίτες μας σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης. Παράλληλα, θα διευκολυνθούν οι μαθητές και οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου, οι οποίοι αναγκάζονταν πολλές φορές να περπατούν μέσα στις λάσπες για να φτάσουν στο σχολείο τους.
Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού στον περιβάλλοντα χώρο σε συνεργασία με το εργοτάξιο του Δήμου Αλμωπίας.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Πρόκειται για ένα αίτημα πολλών ετών της σχολικής κοινότητας. Η συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν αναγκαία, καθώς πρόκειται για ένα κεντρικό σημείο της πόλης της Αριδαίας. Στόχος μας να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης για να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αριδαίας από τα αυτοκίνητα. Όσο περνά ο καιρός, οι υποσχέσεις μας γίνονται πραγματικότητα. Με προγραμματισμό και σχεδιασμό βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά και ακόμη περισσότερη διάθεση για προσφορά στον τόπο μας. Συνεχίζουμε!».




Διέλεξη του Δρ. Δ. Δρογίδη με θέμα «Θέατρο και Εκπαίδευση» στο Δημόσιο ΙΕΚ Αριδαίας 2/11/16


Διέλεξη του Δρ. Δ. Δρογίδη με θέμα «Θέατρο και Εκπαίδευση» στο Δημόσιο ΙΕΚ Αριδαίας 2/11/16

Γράφει ο Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επιμορφωτική ομιλία του Σχολικού Συμβούλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 3ης εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πέλλας, κου Δημητρίου Δρογίδη στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με θέμα Θέατρο και Εκπαίδευση στους σπουδαστές του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου-Κινηματογράφου. Η διάλεξη εξελίχθηκε σε μία ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση ανάμεσα στον εισηγητή, τους σπουδαστές του τμήματος, τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ, κο Γιώρτσο Γεώργιο, και το εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος για την τέχνη της υποκριτικής ταξιδεύοντάς μας στους δρόμους της θεατρικής τέχνης-. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, κος Ιωάννης Αβραμίδης. Το συναρπαστικό κομμάτι της Θεατρικής Αγωγής αλλά και το παιχνίδι ρόλων στην εκπαίδευση που έχει ως σκοπό τόσο την μάθηση όσο και την παιδαγωγία αλλά και την κοινωνικοποίηση των παιδιών και των νεαρών εφήβων καθώς και την συνεργασία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους συνεχίζει να γοητεύει την εκπαιδευτική κοινότητα και να αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές της κοινωνίας. 

Η Ομάδα Υποκριτικής τέχνης του ΔΙΕΚ Αριδαίας αποτελείται από τους:
Αναστασία Χατζηλιάδου - εκπαιδεύτρια
Κωνσταντίνος Καγλάτης - σπουδαστής
Κατερίνα Κυριακίδου - σπουδάστρια
Μαριάννα Πιστοφίδου - σπουδάστρια
Μαρία Χατζηπουγάτσα - σπουδάστρια
Όλγα Κιουρτσίδου - σπουδάστρια
Κωνσταντίνα Χριστιανίδου - σπουδάστρια
Brunilda Halilaj - σπουδάστρια
Μαργαρίτα Αδαμαντίδου – σπουδάστρια

ΔΕΙΤΕ - Τα βίντεο της διάλεξης για το «Θέατρο και Εκπαίδευση»






ΠΗΓΗ: Διάλεξη για το θέατρο και την εκπαίδευση στο ΔΙΕΚ Αριδαίας (Βίντεο – φωτό)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...