Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

«Σήμερα θα μιλήσουμε για έναν κόσμο που δεν υπάρχει…»



Γράφει η Λένα Καλίδου, δασκάλα.


Έρχονται ένα – ένα στην τάξη. Είναι τα δικά μου 17 παιδιά.

Από τα τεράστια τζάμια κρέμονται σύννεφα και θυμίζει το χρώμα του ουρανού Χριστούγεννα. Είναι φορτωμένα με βαριές σάκες κι ακόμα  νυσταγμένα. Το καθένα κουβαλάει τη μυρωδιά του σπιτιού του.

Καμένο ξύλο και ψητό κοτόπουλο, σαμπουάν με άρωμα τριαντάφυλλο, φρέσκο κέικ πορτοκάλι, κολόνια λεμόνι και ψημένο τοστ. Κρεμούν με τάξη τα πολύχρωμα πανωφόρια τους και τακτοποιούν τις τσάντες και τις κασετίνες τους. Τους δίνω πάντα λίγο χρόνο γι αυτό το πρωί. Η  τάξη παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την τάξη. Προλαβαίνουν να τακτοποιήσουν και τις σκέψεις τους. Κάποια είναι  ακόμα στο κλίμα του σπιτιού τους, η σκέψη τους έχει μείνει εκεί.

Ο Πέτρος άφησε πίσω τον πατέρα του να καπνίζει με βλέμμα ανεξιχνίαστο, ούτε σήμερα δεν πήγε στη δουλειά. Η Σοφία θέλει να κλάψει, ούτε σήμερα ο μπαμπάς την έφερε σχολείο. Έχει μήνες που έφυγε από το σπίτι και τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει ο παππούς. Γιατί δεν είναι ο μπαμπάς της μαζί με τη μαμά της και γιατί δεν την φέρνουν μαζί όπως οι γονείς του Στάθη; Ο Στάθης  αγαπάει τρελά τον μπαμπά, χτες που μάλωναν με τη μαμά είχε κλείσει σφιχτά τα αυτιά του. Όχι δεν πονάνε τώρα, τους είδε αγκαλιασμένους το πρωί και τώρα αγαπάει και τη μαμά! Πολύ. Η γιαγιά της Άννας μάλλον θα χρειαστεί χειρουργείο και η μαμά της κάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα σήμερα όμως την ώρα του πρωινού έκλαιγε. Ο Νίκος ντρέπεται. Ντρέπεται πολύ πάλι είχε ξεχάσει την ορθογραφία το πρωί και έτρωγε γράμματα, πάλι φωνές, πάλι κλάματα. Η Ζωή είναι μαλωμένη με την αδερφή της, την είπε «βλαμμένο»  μπροστά σε όλους και κανείς δεν την μάλωσε επειδή είναι μικρή, μόνο αυτή είναι η μεγάλη εκεί μέσα. Η Σπυριδούλα είναι ευτυχισμένη, από τότε που χώρισαν οι δικοί της είναι όλοι χαρούμενοι, κι αυτή ήρεμη.

Η ηρεμία, είναι μια καλή φίλη των παιδιών από όπου κι αν προέρχεται όποιες κι αν είναι οι συνθήκες που την προκαλούν είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Πρέπει όλα αυτά τα μυαλά τώρα να τα μαζέψω κοντεύει  και 20.

Δυο πρώτες ώρες γλώσσα και το θέμα σήμερα είναι η διαφήμιση. Ανοίγω τον προτζέκτορα και τον υπολογιστή. Ψάχνοντας την προετοιμασία μου λέω δυνατά και τάχα αδιάφορα:

«Σήμερα θα μιλήσουμε για έναν κόσμο που δεν υπάρχει»

Αυτό ήταν τα κέρδισα. Πάντα ένας κόσμος που δεν υπάρχει προκαλεί το παιδικό μυαλό να τον ανακαλύψει. 17 κεφαλάκια όλων των χρωμάτων, ξανθά, μελαχρινά, με μπούκλες, με κοτσίδες, με ουρίτσες ή χτένισμα μοικάνα αρχίζουν σιγά σιγά να ξεχνούν την οικογενειακή καθημερινότητα και για 80 περίπου λεπτά ζουν την σχολική.

Η διαφήμιση αυτή φρικτή απάτη που σφύζει από στερεότυπα και ψεύδη, που κατευθύνει τους αφελείς και προσθέτει απωθημένα και ανασφάλειες στα παιδικά κεφαλάκια ή στα κεφάλια που δεν μεγάλωσαν ποτέ!

-Παιδιά, θυμάστε κάποιες διαφημίσεις με αποστειρωμένα τεράστια καθιστικά, λαμπερές γυαλισμένες κουζίνες, λουκούλεια πρωινά  και μια μαμά με πέρλες καλοχτενισμένη και καλοντυμένη λες και βγήκε από το περιοδικό μόδας; Ε; Έναν μπαμπά ατσαλάκωτο, γραββατωμένο, πολυάσχολο και τόσο χαμογελαστό που έχει λύσει τα προβλήματα της ζωής του και το μόνο που έχει να κάνει είναι να διαβάσει την εφημερίδα του πριν το γραφείο; Και το σκυλί; Ένα τεράστιο σγουρότριχο σκυλί να τρέχει πανταχόθεν χωρίς να αιωρείται τρίχα πουθενά;

-ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ

-Ε παιδιά μου, αυτός ο κόσμος δεν υπάρχει!



ΠΗΓΗ...http://www.themamagers.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ



  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ :
 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Καρασμάνης έχει προβεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέτοντας ερωτήσεις και αναφορές σχετικά με θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού. 
Παραθέτουμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του Βουλευτή προς τους αρμοδίους Υπουργούς :  
Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με την καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία.   
Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με την κατάργηση του έργου των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης.  
Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με τις ενέργειες της Κυβέρνησης για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων.  
Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για την διαχείριση των απορριμμάτων στη Χώρα μας. 
Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με την υποχρέωση επιστροφής φόρου που συμψηφίστηκε ή επιστράφηκε στο πλαίσιο επενδυτικών σχεδίων ενταγμένων στους Αναπτυξιακούς Νόμους 2601/1998 και 3299/2004.  
Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Πανελληνίου Συλλόγου Αποστράτων ΕΜΘ, σχετικά με την επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλλει στο ΙΚΑ κι έχουν καταβάλλει παράλληλα και στα οικεία μετοχικά ταμεία.  
Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σχετικά με τις καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων τους. 
Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πέλλας σχετικά με την τήρηση του ωραρίου και του εβδομαδιαίου επιχειρησιακού προγραμματισμού, καθώς και την έγκαιρη διαταγή μέτρων.  
Την κατάθεση ως αναφορών, των επιστολών της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ν. Πιερίας – Ν. Ημαθίας – Ν. Πέλλας σχετικά με τον αποκλεισμό τουριστικών καταλυμάτων από το ΕΣΠΑ και τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στον τουρισμό.  
Την κατάθεση ερωτήσεων σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και την αποζημίωση αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια αναρρωτικής άδειας. 
Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής των Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας, με την οποία ζητούν την άμεση πληρωμή ζημιών, την ανάκληση της απόφασης βάσει κανονισμού για μείωση των ποσών αποζημιώσεων και την αλλαγή του άδικου και ασαφούς κανονισμού του ΕΛΓΑ. 
Την κατάθεση ερώτησης σχετικά με την αναγνώριση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ που εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας.  
Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας, σχετικά με τη χορήγηση αδείας θηλασμού και φροντίδας τέκνων στο προσωπικό που εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. 
Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας σχετικά με την εκταμίευση της χρηματοδότησης των δομών «Βοήθεια στο σπίτι» προκειμένου να καταβληθούν οι μισθοδοσίες των εργαζομένων. 
Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με τον διορισμό επιτυχόντων εργατών καθαριότητας σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ σε Δήμους στους οποίους σήμερα δεν υφίσταται υπηρεσία καθαριότητας. 
Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων και Αναπηρικών Κυλικείων σχετικά με την αύξηση φόρων στα καπνικά προϊόντα και τις επιπτώσεις των μέτρων αυτών.  
Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος των εργαζομένων Π.Ε. Πέλλας σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων στη λειτουργία των Επιτροπών Θεμάτων Γης & Επίλυσης Διαφορών των Περιφερειών και της διαχείρισης των εκτάσεων Δημοσίου. 
Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας σχετικά με τον αποκλεισμό των Δήμων Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.  
Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πέλλας σχετικά με την ενίσχυση με προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας. 
Την κατάθεση ερώτησης σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπής της σύνταξης όσων αγροτών συνεχίσουν να εργάζονται.  

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2016       ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΔΕΣΣΑΣ


ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΔΕΣΣΑΣ

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης το επόμενο διήμερο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από αύριο Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας, θα πραγματοποιηθεί ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα στο οδικό τμήμα με κατεύθυνση από Χαλκηδόνα προς Θεσσαλονίκη από το 21 χλμ. μέχρι το 22,5 χλμ. του δρόμου.
Οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο της εργολαβίας με τίτλο «Συντήρηση της Ε.Ο. 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας έως τα όρια του Ν. Πέλλας – Τμήμα Κόμβος Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης – Χαλκηδόνας έως τα όρια του Ν. Πέλλας» και θα αρχίζουν στις 7 το πρωί.

Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ



       Σχεδόν το 100% των γυναικών με καρκίνο του μαστού αναμένεται να ζει τουλάχιστο για μία δεκαετία στην επόμενη εικοσαετία,  χάρις στην έγκαιρη διάγνωση και αλματώδη εξέλιξη της ιατρικής και των νέων μεθόδων θεραπείας.
Αυτό τόνισε  ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας    κ. Ευάγγελος  Φιλόπουλος  Δ/ντής  της  Κλινικής  Μαστού του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» , μιλώντας σε διάλεξη του  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του  Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδος  με θέμα  «Ο καρκίνος του μαστού στις αρχές του 21ου αιώνα».
«Οι νέες μορφές θεραπειών  που συνεχώς προβάλλουν σχεδόν κάθε χρόνο και εξοπλίζουν την φαρέτρα των γιατρών στον πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού σε συνδυασμό με την επανάσταση  στον τομέα της τεχνολογίας και την ενημέρωση των γυναικών  θα βοηθήσουν στο να μετατρέψουν τον καρκίνο του μαστού σε μία χρόνια νόσο που δεν απειλεί πλέον τη ζωή και την ποιότητα της» ανέφερε ο κ Φιλόπουλος και πρόσθεσε

«Οι νέες θεραπείες έχουν συμβάλλει ήδη στην μείωση των χειρουργικών παρεμβάσεων, στην επιμήκυνση του χρόνου επιβίωσης και στην διαρκώς βελτιούμενη ποιότητα ζωής των ασθενών. Εντυπωσιακά είναι τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως η αύξηση της 5ετούς επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού έφτασε το 2010 στο 85% σε σχέση με το 1972 που ήταν περίπου στο  50%».
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος της  Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας   ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα είναι πρώτος σε συχνότητα εμφάνισης και δεύτερος ως αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Μάλιστα το  2012 καταγράφηκαν στη χώρα μας 5.000 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού (ποσοστό 28% όλων των καρκίνων στις γυναίκες), ενώ ο καρκίνος του πνεύμονα έπληξε 1811 άτομα (ποσοστό 10,3%) και  ο καρκίνος του παχέος εντέρου 1139(ποσοστό 10%) .
Πάντως τα στοιχεία μαρτυρούν ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μείωση της τάσης στη θνησιμότητα και αύξηση των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα, γεγονός ιδιαίτερα αισθητό σ’ όλη την Ευρώπη. Δυστυχώς αυτή η τάση θα συνεχίσει να είναι ανοδική, όσο οι γυναίκες δεν εγκαταλείπουν την καπνιστική συνήθεια.
Εξαιτίας του καπνίσματος οι Έλληνες, και των δύο φύλλων, έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα(25%) μεταξύ 28 χωρών της Ευρώπης.
Η καλύτερη ενημέρωση, η πρόληψη και κατά συνέπεια η έγκαιρη διάγνωση έχουν συμβάλλει, σύμφωνα με τους επιστήμονες , στη μείωση των θανάτων από καρκίνο του μαστού.
Γενικότερα ο κ. Φιλόπουλος επεσήμανε ότι ο καρκίνος είναι υπεύθυνος για το 37,6% των θανάτων σε άτομα ηλικίας κάτω των 65 χρόνων.
Ειδικότερα σε ότι αφορά στον καρκίνο του μαστού τα περιστατικά που καταγράφονται χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες:
  • Σποραδικός (απουσία οικογενειακού ιστορικού καρκίνου)
  • Οικογενής (ύπαρξη τουλάχιστον ενός περιστατικού στην ευρύτερη οικογένεια)
  • Κληρονομικός (2 ή περισσότερα περιστατικά στην οικογένεια που μπορούν να αποδοθούν σε γονιδιακό παράγοντα-κληρονόμιση)
Όπως τόνισε ο κ. Φιλόπουλος το ποσοστό του οικογενούς καρκίνου είναι σχετικά υψηλό στο καρκίνο του μαστού / ωοθηκών, ενώ σε άλλους καρκίνους όπως αυτός του πνεύμονα είναι χαμηλότερο.
Οι επιλογές παρέμβασης  για την πρόληψη για καρκίνο του μαστού σε γυναίκες υψηλού κινδύνου, δηλ. αυτές που έχουν είτε κληρονομικά μεταλλαγμένα γονίδια, είτε λοβιακή νεοπλασία ή πολύ επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό) είναι:
  • Επιτήρηση (αυτοεξέταση, κλινική εξέταση, ψηφιακή μαστογραφία)
  • Χημειοπροφύλαξη (ταμοξιφένη -ραλοξιφένη)
  • Προφυλακτική αμφοτερόπλευρη μαστεκτομή (περίπτωση της διάσημης ηθοποιού Τζολί)
  • Προφυλακτική σαλπιγγοωοθηκεκτομή
Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου σε αρχικό στάδιο ελαχιστοποιεί και την μετάσταση στους λεμφαδένες αφού σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία όγκοι < 1 cmεμφανίζουν λεμφαδενικές μεταστάσεις σε ποσοστό 14,26%, όγκοι  από 1 εως 2 cmποσοστό 33% ενώ το ποσοστό για τους όγκους των 10 cmφτάνει το 78%.

http://smokefreegreece.gr/

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ IVF EMBRIO MEDICAL CENTER.



       Διεθνής αναγνώριση για το πρωτοποριακό έργο των Ελλήνων  γυναικολόγων στον τομέα  της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αποτελεί η υποψηφιότητα  σε παγκόσμιο διαγωνισμό ιατρικού τουρισμού του  IVF Embio Medical Center,  ως η«Καλύτερη Κλινική Εξωσωματικής της Χρονιάς»!
Η υποψηφιότητα του  IVF Embio Medical Center  αποδεικνύει ότι η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, κάνει τη διαφορά και πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής!
Το IVF Embio Medical Center, με επιστημονικό διευθυντή τον γυναικολόγο Δρ. Θάνο Παράσχο,  έχει να επιδείξει ένα πλούσιο και πρωτοποριακό επιστημονικό έργο σε παγκόσμιο επίπεδο διεκδικεί τον τίτλο της  «Καλύτερης Κλινικής Εξωσωματικής της Χρονιάς» στη διασυνοριακή αναπαραγωγική φροντίδα, σε παγκόσμιο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στις 26 Μαΐου.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα η διεθνούς φήμης , έγκυρη και αντικειμενική Εφημερίδα Ιατρικού Τουρισμού http://awards.imtj.com/,
Οι κλινικές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό εξετάζονται εξονυχιστικά βάση σειράς κριτηρίων, ενώ την επιτροπή των κριτών αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που Ελληνικό Κέντρο Εξωσωματικής είναι υποψήφιο για μια τέτοια διάκριση.
Το Embio επιλέχθηκε σύμφωνα με τη συνεχή και επιτυχημένη πορεία του στην εξυπηρέτηση υπογόνιμων ζευγαριών απ’ όλο τον κόσμο, τα οποία έρχονται στην Ελλάδα για εξωσωματική γονιμοποίησηhttps://www.ivf-embryo.gr/exosomatiki-ivf/exosomatiki-gonimopoiisi/enimerotika-vinteo/stadia-exosomatikis-gonimopoiisis-se, προκειμένου να αποκτήσουν παιδί. Τα ζευγάρια αυτά συνήθως έχουν κάνει θεραπεία εξωσωματικής στη χώρα διαμονής τους, χωρίς όμως επιτυχία. Επιλέγουν, λοιπόν, την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Embio όπου, με την καθοδήγηση του Δρ. Παράσχου και σε συνδυασμό με τις εξελιγμένες δυνατότητες του Κέντρου, εξασφαλίζονται τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Η επιλογή όμως του Embio, ως υποψήφια κλινική εξωσωματικής προς βράβευση, κάθε άλλο παρά τυχαία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Το Εmbio είναι ένα κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που ακολουθεί τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα και εφαρμόζει τις πιο εξελιγμένες σύγχρονες μεθόδους τόσο σε επίπεδο προεμφυτευτικού ελέγχουόσο και σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και τις μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης,μεταξύ των οποίων είναι καιοι τεχνικές μικρογονιμοποίησης https://www.ivf-embryo.gr/exosomatiki-ivf/exosomatiki-gonimopoiisi/mikrogonimopoiisi-icsi, που αφορούν προβλήματα με σπέρμα. Επίσης, μεταξύ άλλων παρέχει πολλές εναλλακτικές όπως την εξωσωματική με φυσικό κύκλο  https://www.ivf-embryo.gr/exosomatiki-ivf/exosomatiki-gonimopoiisi/fysikos-kyklos/exosomatiki-gonimopoiisi-se-fysiko-kyklo καιτη δυνατότητα κατάψυξης ωαρίωνμε τη μέθοδο της υαλοποίησης, που διασφαλίζει καλύτερη συντήρηση και μεγαλύτερα ποσοστά γονιμοποίησης, αλλά και λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούν υπογονιμότητα τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, όπως για παράδειγμα η ενδομητρίωση στις γυναίκες και η αζωοσπερμία στους άνδρες.
Πέρα από τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας, η αποτελεσματικότητα του κέντρου επιβεβαιώνεται κι από τις μαρτυρίες  https://www.ivf-embryo.gr/eipan-gia-mas/exosomatiki-me-ton-thano-parasho
  των υπογόνιμων ζευγαριών, που πλέον είναι γονείς!
Ότι η Ελλάδα, πάντως, παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε σχέση με άλλες χώρες είναι γενικά γνωστό, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι αυτό αποτελεί μια καλή προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.
Παρόλα αυτά, η βράβευση ελληνικού κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από διεθνή φορέα είναι σίγουρα ένα πολύ σπουδαίο γεγονός για τη χώρα μας, που με αυτό τον τρόπο θα επιβεβαιώσει ότι δεν υστερεί σε λαμπρούς επιστήμονες και επιστημονικές μεθόδους, που μπορούν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη επιτυχία σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα γονιμότητας και την εξωσωματική γονιμοποίηση  μπορείτε να απευθυνθείτε στο 210-6774104 ή στο paraschos@ivf-embryo.gr ή με μήνυμα στο https://www.ivf-embryo.gr/.

Μάρενα - Ελληνικός παραδοσιακός χορός Μακεδονίας (Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ)



Μικτός κυκλικός χορός του γάμου.
Ο χορός έχει δύο μέρη. Στο πρώτο που είναι αργό η λαβή των χεριών έως το 4ο βήμα είναι από τις παλάμες με τα χέρια τεντωμένα κάτω, ενώ από το 5ο τα χέρια λυγίζουν στους αγκώνες και εκτελούνται 12 κινήσεις σε 4 μουσικά μέτρα. Στο δεύτερο που είναι γρήγορο τα χέρια είναι συνέχεια τεντωμένα κάτω και εκτελούνται 10 κινήσεις σε 3 μουσικά μέτρα.
http://xoroimakedonias.blogspot.gr/20...

Χορός, που το όνομά του προέρχεται από μια περιοχή της Επισκοπής, το Μάρεν που υπήρχαν πηγές, πολλά νερά με πέτρες και πηδώντας οι κοπέλες από πέτρα σε πέτρα διαγράφονταν τα βήματα και έτσι προέκυψε ο χορός μάρενα.

Ο χορός περιέχει και στίχο στο τοπικό σλαβοφανές ιδίωμα όπου δυστυχώς μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας τραγούδια όπου περιείχαν λόγια διώχθηκαν από το Ελληνικό κράτος, είτε λόγο μη γνώσης της τοπικής παράδοσης των Ελλήνων σλαβόφωνων είτε υπό την πίεση τότε των Βουλγάρων για αναγνώριση μειονότητας εντός της Ελλάδας με πρόσχημα το γλωσσικό ιδίωμα.Αυτή τη στάση του ελληνικού κράτους εκμεταλλεύτηκαν οι Βούλγαροι και σήμερα Σκοπιανοί και προσπαθούν τόσα χρόνια να οικειοποιούνται ως δικά τους παραδοσιακά τραγούδια και χορούς Ελλήνων σλαβόφωνων της Μακεδονίας.
https://www.pemptousia.gr/2013/06/to-...

Ορχήστρα Γιαννάκη Ζλατάνη.

Εικόνες βίντεο:
Επισκοπή Ημαθίας, Π.Σ. Νέων Πολυπλατάνου ''ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ'' (ΗΜΑΘΙΑ), Σχολή Αριστοτέλη (πάνω στο δρόμο που οδηγεί από το χωριό Κοπανός προς την επαρχία της Νάουσας του Νομού Ημαθίας. Βρίσκεται δίπλα στην φυσική πηγή Κεφαλάρι, στην θέση Ισβόρια, στην αρχαία πόλη της Μακεδονίας Μίεζα. Η σχολή ιδρύθηκε στο Νυμφαίο, ιερό αφιερωμένο στις Νύμφες των νερών), ο Μακεδονικός τάφος της Κρίσεως, ο Μακεδονικός τάφος των Ανθεμίων, οι Μακεδονικοί τάφοι των Λύσωνος και Καλλικλέους (Λευκάδια Ημαθίας), Βασιλικοί τάφοι-Βεργίνα (τάφος του Βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β')...

Η Μακεδονία ΕΙΝΑΙ Ελλάδα!!!






ΠΗΓΗ...https://www.youtube.com/watch?v=-ii0ebRe_6M&feature=youtu.be

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...