Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ.



Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης Θανάση Τσαυτάρη κατέθεσαν βουλευτές του Σύριζα σχετικά με τα χρήματα που καλούνται να πληρώσουν οι παραγωγοί για τις αιτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης 2013 στις ΕΑΣ.


Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έλαβε πολλές διαμαρτυρίες από παραγωγούς οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν για την ενεργοποίηση της ενιαίας ενίσχυσης παρά την σαφή οδηγία του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης οτι η υποβολή αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση 2013 είναι δωρεάν.

Ακολουθεί η ερώτηση για τις χρεώσεις στις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης 2013 απο τις ΕΑΣ:

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αγροτικών ενισχύσεων για το έτος 2013, η οποία τελεί υπό την εποπτεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, υλοποιείται από τις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να απευθύνονται και να καταθέτουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Για τη διαδικασία αυτή έχει υπογραφεί η σύμβαση «Έγκριση ενεργοποίησης δικαιωμάτων προαίρεσης της υπ’ αριθμ. 6023/ΡΜ/2011 σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ένωσης «ΠΑΣΕΓΕΣ – NEUROPUBLIC A.E.», που αφορά στην ανάθεση των υπηρεσιών συμπλήρωσης, συγκέντρωσης και καταχώρησης στη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ των αλφαριθμητικών και γεωχωρικών στοιχείων για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης (ΑΕΕ), η οποία περιλαμβάνει την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης των γεωργών και τα απαραίτητα στοιχεία για τα μέτρα αγροτικής ανάπτυξης, ποιοτικού παρακρατήματος, την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων όλων των επαγγελματιών αγροτών και των κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων για το έτος 2013»

Σύμφωνα δε με τις ρητές οδηγίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Οι Αιτήσεις ΟΣΔΕ 2013 υποβάλλονται δωρεάν από τους παραγωγούς και τις υποβάλλουν δια μέσω των πυλών εισαγωγής (ΕΑΣ) με βάση την υπογραφείσα σύμβαση. Καμία επιπλέον επιβάρυνση για την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2013 δεν είναι επιτρεπτή και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο σημειωθεί, το ποσό της αμοιβής της ΕΑΣ μειώνεται αυτόματα κατά το ποσό που ελήφθη, ενώ σε περίπτωση επανάληψης θα διακόπτεται η συνεργασία με τη συγκεκριμένη ΕΑΣ.» (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δελτίο Τύπου, 18/4/2013)

Εντούτοις, σε πολλές  περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, οι αγρότες για την υποβολή των αιτήσεών τους χρεώνονται με διάφορα ποσά, είτε βαπτισμένα ως «έξοδα για εργασίες διαχείρισης αρχείων παραγωγού (βεβαιώσεις, εκτυπώσεις, φωτοαντίγραφα)» ή για «έξοδα μετακίνησης» των συνεργείων υπαίθρου, είτε χωρίς καμία αιτιολογία στην απόδειξη είσπραξης.

Οι αδικαιολόγητες χρεώσεις αυτές αντιβαίνουν στην υπογραφείσα σύμβαση και τις οδηγίες του Υπουργείου και επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους αγρότες, οι οποίοι καλούνται για ακόμα μία φορά να πληρώσουν για υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ήδη πληρωθεί από το κράτος και θεωρητικά διατίθενται δωρεάν.

Επειδή:
• ο αγροτικός κόσμος όλης της Ελλάδας δεν αντέχει νέες παράπλευρες κάθε είδους επιβαρύνσεις.
• οι προαναφερθείσες χρεώσεις αντιβαίνουν στην υπογραφείσα σύμβαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στις ρητές οδηγίες του Υπουργείου.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

1. Ποιος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων της ανωτέρω σύμβασης;
2. Αν υπάρχουν άλλες υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν οι ΕΑΣ στους παραγωγούς επιπλέον της ανωτέρω σύμβασης και ποιες είναι αυτές.
3. Πως νομιμοποιούνται κάποιες ΕΑΣ να ζητούν χρήματα από τους παραγωγούς για την υποβολή της αίτησης αγροτικών ενισχύσεων του έτους 2013, η οποία προβλέπεται από τη σύμβαση;
4. Τι προτίθεται να πράξει άμεσα ώστε να σταματήσουν οι επιβαρύνσεις των αγροτών οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις αγροτικών ενισχύσεων του 2013, για την παραγωγική στήριξη των εκμεταλλεύσεων τους;
5. Πως θα επιστραφούν τα χρήματα στους παραγωγούς, που καταβλήθηκαν για εργασίες που προβλέπονται από τη σύμβαση



BONITO: Ο ΑΓΙΟΣ!

 Magnify Image
 Του Zoetic 
Μια φορά και έναν καιρό μου είχαν διηγηθεί μια ιστορία, που τους είχαν διηγηθεί μια ιστορία...
 Από τη στιγμή που επικράτησε  η εκδοχή   που θα σας αφηγηθώ, όσα πειστήρια περί του αντιθέτου και να βρείτε, δύσκολα  θα διαψεύσετε τον μύθο που εμπότισε τη συλλογική  αντίληψη.  Ιστορία δεν είναι αυτό που συνέβη αλλά αυτό που μας μεταφέρθηκε σαν πληροφορία.  
 Λοιπόν, πάμε πάλι.
 Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας κυνηγός, ένα βρέφος  και ο σκύλος τους.  Τον κυνηγό τον έλεγαν  Πιέρ  αλλά αν έχεις αμφιβολίες, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Το μωρό ήταν αβάπτιστο και για αυτό δεν σηκώνω κουβέντα. Το όνομα του σκύλου ήταν Bonito, έτσι τον φώναζε το αφεντικό του. Ο Bonito  δεχόταν αυτή την ιδιοτροπία των ανθρώπων να τον αποκαλούν έτσι. Βέβαια, από το μυαλό του αφεντικού του, δεν πέρασε ποτέ η  σκέψη πως ο Bonito αποκαλούσε εκείνον. Εσάς, αλήθεια, πως σας αποκαλεί ο σκύλος σας;  
 Η μέρα, λοιπόν, ήταν ηλιόλουστη και ο κυνηγός είπε να απομακρυνθεί λίγο για να θηρέψει. «Bonito, το παιδί και τα μάτια σου», είπε στα ιταλικά καθώς  απομακρυνόταν. «Γαβ, γαβ, γαβ», απάντησε ο Bonito, στα σκυλάδικα. Ο Πιέρ είχε εναποθέσει το καλάθι με το μωρό στη σκιά ενός δέντρου, σε ένα σημείο στο οποίο η θέα της θάλασσας, σου έκοβε την ανάσα αν ήσουν άνθρωπος αλλά μάλλον  σε άφηνε αδιάφορο αν ήσουν Bonito. Ο Πιέρ, που λέτε, απομακρύνθηκε αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε πως είχε ξεχάσει το παγούρι του.
 «Πρέπει να επιστρέψω», μουρμούρισε αναποφάσιστα και απογοητευμένα. Τη στιγμή που ολοκλήρωσε την πιρουέτα των 180 μοιρών και βρέθηκε και πάλι μέτωπο με το  δέντρο, η ανάσα του κόπηκε, τα μάτια του πάγωσαν, ο εγκέφαλός του κράσαρε. Ο Bonito είχε δαγκώσει από τον αυχένα το μωρό και το στριφογύριζε γρυλίζοντας. Ο Πιέρ μεθυσμένος από οργή και απελπισία, όπλισε και πυροβόλησε τον Bonito. Ο σκύλος σωριάστηκε στο έδαφος. 
  Αντιλαμβανόμενος  από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι ο θάνατός του θα ήταν άμεσος, δεν μπήκε στη διαδικασία να παλέψει για τη ζωή του.  Αφιέρωσε ένα βλέμμα για το μωρό  και μόλις που πρόλαβε να φτάσει στα ρουθούνια του η μυρωδιά του Πιέρ,  που επέστρεφε. Αποπειράθηκε να χαμογελάσει. Ο Πιέρ έτρεξε δίπλα στο μωρό. Ήταν ζωντανό! Επέστρεψε στον Bonito  και τον ξαναπυροβόλησε. Ο Bonito τινάχτηκε στο χώμα και αισθάνθηκε μέσω της χημικής σύστασης του σάλιου του  πως κατάπιε αίμα. Η πληροφορία έφτασε μέσω των νευρικών απολήξεων του στόματός μου στον εγκέφαλο. Η θερμότητα, η γεύση, η επίγευση,  του μετέδιδαν  πληροφορίες για την βιολογική και ψυχολογική του  κατάσταση: ΘΑΝΑΤΟΣ! Δεν πρόλαβε να διορθώσει το χαμόγελο με το οποίο είχε ξεμείνει. Πέθανε. 
  Ο Πιέρ έτρεμε αλλά ένιωσε σίγουρος για την πράξη του. Λίγες ανάσες αργότερα, όμως,   είδε  με έκπληξη και πανικό ένα τεράστιο φίδι να χάνεται στη χλόη. Κεραυνοβολημένος στρέφει το βλέμμα του  και πάλι προς το σκύλο που είχε μόλις πεθάνει. «Ma che cazzo ho fatto», ούρλιαξε. O Bonito είχε προσπαθήσει να υπερασπιστεί το μωρό. Δολοφονήθηκε από παρεξήγηση. Ο Πιέρ έθαψε τον Bonito στην σκιά του δέντρου και χάραξε σε έναν  πρόχειρο σταυρό,  την ακόλουθη φράση: «Εδώ κείται ο Bonito. Τον σκότωσε η κακία του κόσμου.»  
 Δεν μίλησε για το συμβάν και έφυγε μακριά για να ξεχάσει. Κύλησαν  δεκαετίες, ίσως και αιώνες  -δεν  το πήρες χαμπάρι- και στο σημείο που είχε θαφτεί ο Bonito  κατασκευάστηκε οδικό δίκτυο. Πολλοί οδηγοί σταματούσαν για να θαυμάσουν τη θέα της απέραντης θάλασσας και τον ίσκιο του αιωνόβιου δέντρου. Κάποιοι από αυτούς, αντικρίζοντας τον τάφο του Bonito  και παρακινούμενοι από τη σπαραξικάρδια ομολογία  που ήταν χαραγμένη στο σταυρό προσεύχονταν σε αυτόν τον  άγνωστο.
   Ο καθένας έπλαθε τη δική του εκδοχή για το τι μπορεί να συνέβη και για το ποιος ήταν ο Bonito. Οι ιστορίες ποίκιλαν, αν και τελικά αυτές που επικράτησαν ήταν 2-3, πολύ διαφορετικές ωστόσο μεταξύ τους. Προϊόντος του χρόνου και με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, η οποία  μολονότι δεν γνώριζε την αληθινή ιστορία είχε φτιάξει μια δική της,  η φήμη του Bonito  εξαπλώθηκε πολύ πέρα του αναμενομένου.  Ήταν ένας άγνωστος, ανεπίσημος άγιος και για αυτό τόσο αγαπητός.
  Η πρώτη ομολογία περί θαύματος, ειλικρινής ή μη,  δεν άργησε να έρθει.  Ακολούθησαν και άλλες, σε αυτές τις περιπτώσεις,  είναι να μη γίνει η αρχή. Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που βάφτιζαν τα παιδιά τους Bonito.
 Μέσα σε λίγα χρόνια, ο τάφος του Bonito  έγινε προσκύνημα και ο τοπικός επίσκοπος πρότεινε με χαρά, στο Βατικάνο, την ανάδειξή του  σε άγιο. Η εκκλησία, βέβαια, είχε υιοθετήσει μια ιστορία που διέφερε σε ορισμένα σημεία από εκείνες που έπλαθε ο λαός αλλά κατάφερνε να μην αφήνει παραπονεμένο κανέναν. Γρήγορα χτίστηκε και ένα ξωκλήσι που άμεσα μετατράπηκε σε ναό με σημαντική εμβέλεια. Κάποια στιγμή   διατάχτηκε και η εκταφή του Bonito, σε κλίμα πανηγυρισμών και εφορίας. Η τοπική κοινωνία, για να εκμεταλλευτεί εμπορικά το γεγονός, οργάνωσε εορτασμούς με όλα τα κιτς  χαρακτηριστικά που φαντάζεστε. Ομιλίες επισήμων, παρέλαση όσων είχαν γίνει «καλά» από τον Bonito, υπαίθριο παζάρι με υφάσματα,  θαυματουργές κατσαρόλες, ψητό καλαμπόκι. 
  Όλα ήταν έτοιμα. Οι ουρές, των αυτοκίνητων που συνέρεαν έδιναν την εντύπωση πως η squadra azzurra είχε κατακτήσει το Μουντιάλ. Η εκταφή λάμβανε χώρα  μέσα σε  κορναρίσματα και προσευχές, λατρευτικός πανζουρλισμός.
 ΣΟΚ! O Bonito  είναι σκύλος! 
Ψέλλισαν με έκπληκτα μάτια οι ιερείς που ήταν παρόντες στην εκταφή. Δεν χρειάστηκαν παρά μερικά λεπτά για να μάθουν άπαντες το νέο. Μέχρι και η τοπική τηλεόραση διέκοψε το πρόγραμμά της για να μεταφέρει την είδηση.
 Το αρχικό ξάφνιασμα ακολούθησε προβληματισμός. Μπορεί ένας σκύλος να κάνει θαύματα; Αν ναι, μέσω ποιού θεού; Ενός  με ανθρώπινη μορφή ή με σκυλίσια; Ή μήπως δεν έχει σημασία; Ποια θα ήταν η επίσημη θέση της εκκλησίας; Πως θα δικαιολογούσε ότι προηγήθηκε;  Θα ζητούσε συγγνώμη ανακαλώντας τα θαύματα που «έγιναν»;
 Ξέρετε ποια «λέξη» απαντά ταυτόχρονα σε όλες αυτές τις ερωτήσεις;
ΓΑΒ! 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΟΛ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;


ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ.
H στερεοτυπική απεικόνιση των ιντερνετικών τρολ μου θύμισε την περιγραφή που έκανε η Λώρη Κέζα σε μια συνέντευξη που μου είχε δώσει:
     Στο ίντερνετ σου έχουν επιτεθεί διάφοροι - κυρίως ανώνυμα. Πώς ένιωσες την πρώτη φορά όταν διάβασες ανώνυμα σχόλια για σένα; Πώς νιώθεις τώρα; 
  -Το πρώτο σχόλιο σε μπλογκ έγραφε ότι είμαι «ανύπαρκτο πρόσωπο». Κατάλαβα αμέσως πόσο ανυπόληπτο είναι όλο αυτό το ανώνυμο, κακεντρεχές σύμπαν. Κάποιες φορές ενοχλήθηκα αλλά τώρα δεν τα διαβάζω καν. Είναι χάσιμο χρόνου.
 Εν τω μεταξύ έχω φτιάξει στο μυαλό μου την εικόνα του ανώνυμου υβριστή: είναι χοντρός, βλογιοκομμένος, με πιτυρίδα και βρομοκοπάει μπαγιάτικο σπέρμα από τους επαναλαμβανόμενους αυνανισμούς στοyouporn.  



ΠΗΓΗ... http://www.lifo.gr

"ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΓΡΟΤΕΣ".


«Να γίνουν τα παιδιά μας αγρότες»

Έτοιμοι να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο χωριό και να πιάσουν την... τσάπα εμφανίζονται επτά στους 10 γονείς στην Ελλάδα, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research.


Βάσει της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, σε δείγμα 1417 ενηλίκων, με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας, επτά στους δέκα ερωτηθέντες (69,9%) απάντησαν ότι, αν τα παιδιά τους ήθελαν να γίνουν αγρότες, θα τα ενθάρρυναν (29,4%) ή «μάλλον θα τα ενθάρρυναν» (40,5%).
Παράλληλα, σχεδόν εννέα στους δέκα (87,3%) θεωρούν ότι η επιστροφή στο χωριό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ύπαιθρο, ενώ το 84,2% και το 83% αντίστοιχα, πιστεύει ότι το ίδιο ισχύει για την οικονομία και την απασχόληση. Παράλληλα, το 80,6% θεωρεί ότι ο αγροτικός κλάδος «έχει μέλλον», όπως επισήμανε η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου, επικεφαλής του ka-business.gr, παρουσιάζοντας την έρευνα σε συνέντευξη Τύπου.

Αρνητική εικόνα για τους αγρότες


Ωστόσο, αν και το επάγγελμα του αγρότη φαντάζει πλέον δελεαστικό για τους κατοίκους των αστικών κέντρων, η άποψη που κυριαρχεί για τους Ελληνες αγρότες φαίνεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα θετική, βάσει πάντα της έρευνας. Απαντώντας στο ερώτημα «Ποιο από τα παρακάτω χαρακτηριστικά θα λέγατε ότι ταιριάζει ή δεν ταιριάζει στους Ελληνες αγρότες», σχεδόν επτά στους δέκα επισήμαναν ότι οι αγρότες έχουν «καταχραστεί τα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης» (70,7%) ή ότι «τα περιμένουν όλα από το κράτος» (68,6%). Παράλληλα, το 74,4% των ερωτηθέντων υποστήριξαν ότι οι αγρότες δεν σέβονται το περιβάλλον.

Στο ερώτημα «σε ποιους κλάδους πιστεύετε ότι υπάρχουν οι περισσότερες προοπτικές απασχόλησης στην επαρχία» (μέχρι τρεις απαντήσεις), το 76,9% «έδειξε» τον αγροτικό τομέα, το 55,9% τον αγροτουρισμό, το 40,6% τον τουρισμό- πολιτισμό και το 35,9% τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Η έρευνα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε σήμερα ενόψει του 4ου Συνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη».

Οι απαντήσεις των αγροτών


Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της έρευνας, όταν εξειδικεύονται στους αγρότες (7% του δείγματος). Το 37,4% των αγροτών χαρακτηρίζει ως «προοπτική» την επιστροφή στο χωριό και την αγροτική ενασχόληση και το 25,1% τη θεωρεί ευκαιρία. Το 28,9%, όμως, τη βλέπει ως ανάγκη. «Πώς πιστεύετε ότι οι αγρότες επιβιώνουν σήμερα εν μέσω κρίσης;». Η πλειοψηφία των ίδιων των αγροτών απάντησε σε αυτό το ερώτημα ως εξής: το 44,7% «πολύ δύσκολα, γιατί έχουν χάσει πολλά χρήματα» και το 32,9% «καλύτερα από άλλους κλάδους». Ποσοστό 8,6% δήλωσε πως δεν δικαιώθηκε, που αποφάσισε να ασχοληθεί με τη γεωργία, ενώ το 13,8% περιορίστηκε να απαντήσει ότι «έχει χάσει χρήματα».

Παρά τα προβλήματα, όμως, το 55,3% των αγροτών του δείγματος, βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και μόλις το 2,2% σκέφτεται να επιστρέψει στην πόλη. Τα σημαντικότερα προβλήματα των αγροτών είναι σήμερα (με βάση το σύνολο των ερωτηθέντων) τα εξής (πολλαπλές απαντήσεις): έλλειψη ενημέρωσης σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας που αφορούν στον αγροτικό κλάδο (72,5%), αδυναμία προσαρμογής στις νέες συνθήκες (54%), αδυναμία επιλογής της κατάλληλης καλλιέργειας (52,3%) και ασταθές οικονομικό περιβάλλον (39,5%).


Αύξηση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, υπενθύμισε ότι οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων έφτασαν πέρυσι σε αξία τα 4,6 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,2%, σε σχέση με το 2012, αλλά υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα περιθώρια.

Πρόσθεσε ότι η ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων αποτελεί πλεονέκτημα, το οποίο όμως πρέπει να αναδειχθεί με κατάλληλες προωθητικές ενέργειες, καθώς -όπως είπε- δεν είναι δυνατόν να διαφημίζουμε την ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου και στη συνέχεια αυτό να πωλείται ως ...ιταλικό.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ.


Όταν οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους, είναι πόλεμοςΟ Γιώργης, ένας από τους χιλιάδες νέους Έλληνες, που μεταναστεύουν για να εργαστούν, γυρίζει την Τετάρτη από τη Γερμανία νεκρός.

Η οδύνη των γονιών του άφατη. Ένα τεράστιο «γιατί» στο φαρμακωμένο βλέμμα τους. "Οι Γερμανοί εκτέλεσαν το θείο μου το γιατρό στην κατοχή, τώρα «πήραν» το παιδί μου", μονολογεί ο Γιάννης, ένας θαυμάσιος άνθρωπος και από τα λαμπρά και έντιμα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Μυροφόρα, η μάνα, μοιάζει πρόσωπο αρχαίας τραγωδίας. Μας είχε ετοιμάσει, λέει, συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα το μισεμό του δικού μας παιδιού. Η ξενότητα αρχίζει να μας κατοικεί εκ νέου με τον ποιο τραγικό τρόπο.

Ο ξεριζωμός, ο ζωντανός ο θάνατος και κάποτε ο κυριολεκτικός, είναι εδώ και πάλι. Γι’ αυτό ο πόλεμος είναι φοβερός, γιατί σκοτώνει τους κατιόντες κι αφήνει τους ανιόντες να μαραζώνουν αργά και βασανιστικά.

Φαίνεται ότι ζούμε συνθήκες ενός ιδιότυπου πολέμου, όπου εξολοθρεύονται οι νέοι. Και αντί να αντισταθούμε σ’ αυτή την απανθρωπιά, σ’ αυτή την παράνοια του συστήματος, επιτρέπουμε στους «μελανοχίτωνες» να περιφέρουν τη βαρβαρότητά τους εναντίον των μεταναστών στην Ελλάδα, όπως ακριβώς άλλοι «μαύροι γηγενείς» περιφέρουν τη βία τους εναντίον Ελλήνων, εναντίον των δικών μας παιδιών –θυμίζω τη δίκη των νεοναζιστών, που σκότωσαν έναν Έλληνα και εννέα Κούρδους- και των λοιπών μεταναστών στις δικές τους χώρες.

Τα παιδιά μας πεθαίνουν. Κι αντί να κάνουμε κάτι, παραμένουμε άλαλοι και αδρανείς στο πλαίσιο μιας έμφοβης ατομικότητας που υποδηλώνει πως τάχα εμείς και τα παιδιά μας θα τη βγάλουμε καθαρή.

Παντού διπλαμπαρωμένα σπίτια και περίκλειστες ψυχές, γι’ αυτό ο τρόμος δεν έχει οδό διαφυγής, δεν έχει τρόπο ν’ ακουμπήσει στον ώμο του διπλανού και να γίνει δύναμη δημιουργική.

Ο φόβος έχει καθηλώσει τους πάντες. Η καθήλωση αυτή ενισχύεται από την πολιτική του χειρότερου, από ψέματα αναμεμιγμένα με τρομοκρατία, από την ανασφάλεια και τη διαλυτική λειτουργία του κοινωνικού αυτοματισμού. Μαζί και η υποβολή της ενοχικής αντίληψης ότι όλοι είμαστε διεφθαρμένοι κι ανίκανοι.

Η ενδοβολή της ενοχής είναι μία από τις βασικές λειτουργίες του ιδεολογικού μηχανισμού του νεοφιλελευθερισμού. Όμως υπάρχει ακόμη μία εξέλιξη, η μετάβαση από τον ατομικισμό στον αυτισμό.

Ειδικά, οι νέοι καταφεύγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκαταστήσουν την ανύπαρκτη κοινωνική επικοινωνία, εγκλωβιζόμενοι, τελικά, στο άγχος, στην πλήξη και στην απραξία.

Το πέρασμα στη δράση που δημιουργεί τις συνθήκες της συνάντησης με τον «άλλο» και την αποκατάσταση της τρωθείσας άνεργης ψυχής δεν επισυμβαίνει ποτέ. Γι’ αυτό και οι εκρήξεις, οι αιφνίδιοι θάνατοι και οι αυτοχειριασμοί. Τι μένει λοιπόν; Το πέρασμα στην Πράξη. Ας κάνουμε κάτι για να σώσουμε τα παιδιά. Γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει μέλλον και για μας ζωή.


ΓΙΩΡΓΟΣ Χ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.



Πόσοι μίλησαν, αλήθεια, για τον ερχομό του θρυλικού Στρατηλάτη στη γη; Και πόσοι μάντεις της αρχαιότητος είχαν προδιαγράψει το μέλλον του ανθρώπου με αφορμή την γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

ΧΩΡΙΣ αμφιβολία, για τον Μέγα Αλέξανδρο έχουν χυθεί ποταμοί μελάνης, ώστε να καταγράψουν την ζωή του, να σκιαγραφήσουν την προσωπικότητά του ή να περιγράψουν τα όσα μυστήρια και παράδοξα συνέβησαν κατά τον σύντομο και βραχύβιο χρόνον της ζωής του πάνω στη γη. Ακόμη πιο πολλά έχουν γραφεί για την εκπληκτική και αξιοζήλευτη στρατηγική του, τις μάχες που έδωσε ή την οικονομική και πολιτική του στρατηγική πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούσαν τα έθνη που κατακτούσε.
Τίθεται, όμως, το αγνωνιώδες και (γιατί όχι;) μυστηριώδες
ερώτημα: «Υπήρχαν άραγε στο παρελθόν άνθρωποι που προεφήτευσαν τον ερχομό του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη γη; Υπήρχαν άραγε μάντεις ή προφήτες που είχαν την δυνατότητα να σκίσουν το πέπλο του μυστηρίου και να διαβλέψουν την εμφάνιση στη γη του θρυλικού Στρατηλάτου,;»
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι στην αρχαία και σύγχρονη ελληνική γραμματεία κυκλοφορούν διάφορα κείμενα που άλλα μεν είναι σοβαρά και άλλα φέρουν τον τίτλο «Φυλλάδες», όπως για παράδειγμα «Η Φυλλάδα του Μεγ’ Αλέξαντρου», η οποία αποδίδεται σε κάποιον «Ψευδο-Καλλισθένη», με διάφορες μυθοπλασίες και υπερβολικές αφηγήσεις.
ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ Η ΣΙΒΥΛΛΑ
Όπως είναι γνωστόν, στην ελληνική αρχαιότητα υπήρχαν διάφορες Σίβυλλες οι οποίες, όπως αποκαλύπτουμε και μέσα στο βιβλίο μας «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητος», προέβλεπαν συγκλονιστικά γεγονότα. Μία εξ αυτών, η Σίβυλλα η Χαλδαία, που έζησε κατά την εποχήν της οικοδομήσεως του Πύργου της Βαβέλ σύμφωνα με τον Σχολιαστήν του Πλάτωνος, προέβλεψε επί λέξει τα εξής:
« Σίβυλλαι μέν γεγόνασι δέκα, ὧν πρώτη ὄνομα Σαμβήθη. Χαλδαίαν δέ φασιν αυτήν οἱ παλαιοί λόγοι, οἱ δέ μᾶλλον Ἑβραίαν. καί δή και ἑνί τῶν παίδων τοῦ Νῶε εἰς γυναῖκα ἁρμοσθῆναι, καί συνεισελθεῖν αὐτῶ τε και τοῖς ἄλλοις ἐν τῆ κιβωτῶ. ταύτην και τά περί τῆς πυργοποιΐας χρησμωδῆσαί φασι, και ὅσα τοῖς τούτων συνέβη τολμήμασιν χρησμωδῆσαι δέ πρό τῆς διαιρέσεως τῶν γλωσσῶν γεγενημένη <ν> γλώσση φασί τά χρησμωδηθέντα τῆ Ἑβραΐδι. οὐ μήν δέ, ἀλλά καί τά κατά τόν Ἀλέξανδρον τόν Μακεδόνα προειπεῖν...» ( Dialogue Phdr Stephanus page 244b, bis Line 21).
Κοντολογίς, η Σίβυλλα η Χαλδαία, ευρισκομένη μέσα εις την Κιβωτόν του Νώε, προέβλεψε την πυργοποιίαν, την διαίρεσιν των γλωσσών και τον ερχομό του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Και όχι μόνον…
Μέσα στο Λεξικόν της επιτροπής Σουίδα (ή Σούδα) διαβάζομεν, ότι η εν λόγω Σίβυλλα είχε προβλέψει και τον ερχομό του Χριστού στη γη: " ἡ περί τοῦ δεσπότου Χριστοῦ μυρία προθεσπίσασα καί τῆς αὐτοῦ παρουσίας» !!
ΤΙ ΕΙΔΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Βεβαίως, περί των προφητειών για τον Μέγα Αλέξανδρο βρίσκουμε πολλά στοιχεία μέσα στις διάφορες «Φυλλάδες» που κυκλοφορούν ανά την Οικουμένη.
Ας δούμε, όμως, τι λέει ο «Ψευδο-Καλλισθένης» σε μία περίεργη, σκόπιμη ή εσκεμμένη προφητεία, μιας και όλα όσα λέγονται είναι ανιστόρητες τερατολογίες, αφού ο εν λόγω παραμυθατζής θέλει την Ολυμπιάδα να συνουσιάζεται με τον βασιλιά της Αιγύπτου Νεκτεναβώ, ο οποίος, για να την προσεταιρισθή, ήλθε στην Μακεδονία και μετήλθε πολλών τεχνασμάτων και ραδιουργιών, μέχρι που έφθασε εις το σημείον, εκμεταλλευόμενος την απουσίαν του Φιλίππου ο oποίος ήτο εις εκστρατείαν, να μεταμορφωθή ακόμη και σε θεό, που θα εμφανιζόταν στον ύπνο της Ολυμπιάδος, ώστε να έχη την δυνατότητα να πραγματοποιήση με άνεσιν τους δικούς του ερωτικούς πόθους:
«Το βράδυ εις το όνειρόν της η Ολυμπιάς είδε πως να ήλθεν ο Θεός ο Άμμων εις το παλάτιόν της, ο οποίος την αγκάλιασε, και έλαβε μεγάλη θεραπείαν από αυτόν. Της εφάνη πως την επλάκωσεν επάνω εις ένα χρυσόν κρεββάτι, και της είπε σήμερον η μήτρα σου να λάβη παιδίον. Ευθύς εξύπνησεν η Ολυμπιάς, και κράζει τον Νεκτεναβόν και του λέγει Απόψε είδα τον Θεόν εκείνον εις τον ύπνον μου, και επιθυμώ πολλά να μείνω με αυτόν. Ο Νεκτεναβός την ηρώτησε τι λογής τον είδε, και εκείνη είπεν ωσάν ένα Τράγον μεγαλοκέρατον, και κάμε την τέχνην σου δια να ματαέλθη βράδυ. Ο Νεκτεναβός της είπεν αν θέλης να λάβης το ποθούμενόν σου, δος μου άδειαν να μείνω εις το παλάτι σου, δια να κάμω συντροφίαν του Θεού του Άμμωνος. Αυτή του απηλογήθη, και του είπε σου δίδω κάθε ελευθερίαν να έχης, μόνον αυτόν τον Θεόν να κάμης δια να τον έχω εις συντροφίαν μου. Ο Νεκτεναβός της απεκρίθη βράδυ θέλω να σου τον φέρει χωρίς άλλο, και μείνε ήσυχη.
Ωσάν έλαβεν ο Νεκτεναβός από την Ολυμπιάδα την άδειαν δια να μείνη εις το παλάτι της, επήγε, και επήρε κέρατα μεγάλα και ένα τομάρι τράγου. Έβαλε τα κέρατα εις το κεφάλι του, ενδύθη το δέρμα του τράγου, γινόμενος ωσάν εκείνος ο Θεός, και επήγε το βράδυ εις το κρεββάτι της Ολυμπιάδος. Έμεινε με αυτήν ολίγην ώραν, έπειτα της είπε Βασίλισσα, το παιδίον οπού γεννηθή, θέλει είναι αρσενικόν, θέλει έχη μεγάλαις χάρες επάνω του, και θέλει ορίσει όλην την οικουμένην. Τότε εκατέβη από το κρεββάτι και εδιάβη εις την κατοικίαν του. Το ταχύ εσηκώθη η Ολυμπιάς και επήγε εις τον Νεκτεναβόν, και του είπεν απόψε με τον Θεόν έλαβα μεγάλην αγαλλίασιν, και σε παρακαλώ κάμε τον να έρχεται κάθε βράδυ εις εμέ. Ο Νεκτεναβός της είπε δος μου τελείαν την άδειαν δια να σου τον φέρνω κάθε βράδυ. Η Ολυμπιάς του είπε πάλιν θέλεις να σου δώσω άδειαν; Εγώ σου είπα να μην έχης κανένα εμπόδιον, και κάμε εκείνο πού ηξεύρεις. Ωσάν επήρε τέτοιαν ελευθερίαν ο Νεκτεναβός, ήτον πάντα με αυτήν, και έκανε εκείνο οπού επιθυμούσεν, ημέραν και νύκτα. Απερνώντας καμπόσος καιρός, εγγαστρώθη η Ολυμπιάς, και άρχισε να αγροικά το παιδίον εις την κοιλίαν της. Κράζει τον Νεκτεναβόν, και αρχίζει να κλαίει, λέγουσα πώς να κάμω, ανίσως και έλθη ο άνδρας μου, και με εύρη εγγαστρωμένην, οπού φοβούμαι να μη με φονεύση; Ο Νεκτεναβός της είπεν άφησε εμένα την κυβέρνησιν δι’ αυτήν την υπόθεσιν…» («Η Φυλλάδα του Μεγ’ Αλέξαντρου», Αθήναι 1935, σελ. 75-76).
ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΣΗΜΙΕΣ
Άλλες προφητείες, περί της γεννήσεως του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή μάλλον κάποιες διοσημίες καλύτερα, είναι αυτές που καταγράφει συνοπτικά και ο γνωστός Έλλην σκηνοθέτης κ Νίκος Σοφιανός μέσα στο βιβλίο του «Ζει ο Αλέξανδρος;», τις οποίες και επισημαίνουμε:
«Το 356 π.Χ. στις έξι του Εκατομβαιώνα, πρώτου μήνα του αττικού χρόνου – που οι Μακεδόνες τον έλεγαν Λώο -, γεννήθηκε στην Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ο Αλέξανδρος. Γ΄… ο Αλέξανδρος ο Μέγας, που έμελλε να γίνει η συναρπαστικότερη φυσιογνωμία της παγκόσμιας Ιστορίας.
Μυστήριο, η αχλύ του μύθου και θεών επιφάνειες περιβάλλουν την στιγμή της γέννησης των μεγάλων θεμελιωτών πολιτισμών και θρησκειών.
Η γέννηση του Αλέξανδρου, του πιο χαρακτηριστικού ίσως κράματος ανθρώπινου και θεϊκού μεγαλείου, τυλίγεται κυριολεκτικά μέσα στα πέπλα θαυμαστών φαινομένων που αναδίδουν μιαν εξαιρετικά γοητευτική οσμή. Ο ίδιος, άλλωστε, ο Αλέξανδρος – κατά τον Πλούταρχο – «ανέδιδε ευωδίαν», κι έτσι μυρωμένοι είναι οι μύθοι και οι θρύλοι, που συνοδεύουν τη γέννησή του.
« Όταν γεννήθηκε ο Αλέξανδρος
σημάδια τρανά φανερωθήκαν.
Οι αετοί και τ’ άλογα αναρριγήσαν,
η Άρτεμις στον τοκετό ξεχάστηκε
και κάηκε ο ναός της,
καθώς τον ουρανό έσχιζε
η θεϊκή αστραπή του Δία».
Είναι νύχτα της 22ας προς την 23η Ιουλίου του 356 π.Χ.
Η Ολυμπιάδα, βασίλισσα της Μακεδονίας, κόρη του βασιλιά των Μολοσσών Νεοπτόλεμου, φέρνει στον κόσμο μέσα στο ανάκτορο της Πέλλας τον διάδοχο του θρόνου, Αλέξανδρο.
Την ίδια εκείνη νύχτα πυρπολήθηκε, από τον Ηρόστρατο, ο ναός της Αρτέμιδας – προστάτιδας του τοκετού – στην Έφεσο.
Ο Φίλιππος Β΄, βασιλιάς της Μακεδονίας, γιος του Αμύντα, πληροφορείται την γέννησή του γιου του, ταυτόχρονα με την είδηση της νίκης των στρατευμάτων του στην Ιλλυρία και των αλόγων του στην Ολυμπία.
Και την ίδια εκείνη νύχτα, δύο βασιλικοί αετοί πέταξαν απ’ τον Όλυμπο κι ήρθαν και στάθηκαν στην στέγη του ανακτόρου της Πέλλας.
Μύθοι, θρύλοι, δοξασίες και υπερφυσικά φαινόμενα συντροφεύουν από τότε την ζωή και το έργο του μεγάλου Μακεδόνα.
Έτσι, εκείνη τη νύχτα που ήρθε στον κόσμο ο Αλέξανδρος, γεννήθηκε μαζί του ένα συναρπαστικό, επικό παραμύθι, που ως τις μέρες μας συνεχίζει να γοητεύει τις ψυχές των ανθρώπων.
Ένα παραμύθι, που γίνεται ακόμη πιο σαγηνευτικό, όταν ανακαλύπτει κανείς ότι είναι πέρα για πέρα αληθινό
»!..







Η ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.


15Ήρθαν στη ζωή, πιασμένα χέρι – χέρι. Μια φωτογραφία λίγα λεπτά μετά τη γέννα που μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει. Συγκίνηση και ένα γλυκό χαμόγελο.

Την ανέβασε στο facebook o Dr Άρης Τσιγκρής, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος.

Και έγραψε: μίση ώρα ζωής...έχουν δεν έχουν...και δεν ξεχάστηκαν στιγμή, οι συνήθειες μέσα στην μήτρα της μαμάς....σαν διδυμάκια που μοιράζονταν τον ίδιο σάκο και τον ίδιο πλακούντα.... συχνά στα υπέρηχα που γίνονταν κατα καιρούς πιάνονταν χέρι χέρι μέσα στην κοιλιά...τώρα κάνουν ακριβώς το ίδιο...μόλις βρέθηκαν πάλι το ένα κοντά στο άλλο......».


alt



ΠΗΓΗ...newsit.gr

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΗΔΩΝ.


15Το έθιμο των Αναστενάρηδων, το οποίο χάνεται στα βάθη των αιώνων, πρόκειται να αναβιώσει σήμερα, ανήμερα της γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας κυρίως, εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας, κρατώντας εικόνες και εκστασιασμένοι από το χορό, θα βαδίσουν, με γυμνά πόδια, πάνω σε ένα στρώμα πυρακτωμένων κάρβουνων.

Στα πέλματα τους δεν παρατηρείται κανένα έγκαυμα, φαινόμενο που δεν επιδέχεται επιστημονική εξήγηση.

Εικάζεται ότι τα Αναστενάρια αποτελούν την αναβίωση αντίστοιχων θρησκευτικών τελετών της αρχαιότητας, για λατρεία του θεού Διόνυσου.

Η γιορτή αρχίζει με ξέφρενο χορό, υπό τους ήχους τοπικών παραδοσιακών οργάνων και με ψαλμωδίες, ακολουθεί η ζωοοθυσία και στη συνέχεια οι Αναστενάρηδες, κρατώντας τις εικόνες, βγαίνουν από το κονάκι και αρχίζουν να χορεύουν στα αναμμένα κάρβουνα.

Οι αναστενάρηδες είναι άτομα μυημένα στην τελετουργία του εθίμου αυτού. Η μύηση διαρκεί πολλά χρόνια και ο αρχιαναστενάρης είναι αυτός που κρίνει πότε ο μυούμενος είναι έτοιμος για πυροβασία, αλλά και, κάθε φορά, ποιοι από τους αναστενάρηδες θα πατήσουν στα κάρβουνα.

Δεν είναι γνωστό γιατί η κοινωνία των αναστενάρηδων είναι κλειστή, είναι βέβαιο όμως ότι διακατέχονται από βαθιά πίστη στο θρύλο και στους προστάτες-αγίους και ότι τη στιγμή της πυροβασίας φαίνεται να βρίσκονται σε έκσταση.

Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει και ο βασικός εμψυχωτής της ομάδας, ο αρχιαναστενάρης. Σ' αυτόν οφείλεται και η στενή σχέση που έχουν μεταξύ τους, όπως και η αφοσίωσή τους στο έθιμο.

Κάθε χρόνο καταφθάνουν στα χωριά της Μακεδονίας, όπου τηρείται ευλαβικά το θρησκευτικό έθιμο, επιστήμονες που προσπαθούν να εξηγήσουν την πυροβασία, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρουν. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΝΑΡΚΑΛΙΕΥΤΕΣ!


Μέλισσες ναρκαλιευτές στην Κροατία! (video)
Μετά τα σκυλιά και τους αρουραίους και οι μέλισσες μπήκαν στον αγώνα κατά των ...ναρκών! Κροάτες επιστήμονες εκπαίδευσαν επί μερικά χρόνια τις μέλισσες να τρώνε διάλυμα ζάχαρης αναμεμιγμένης με ουσίες με μυρωδιά εκρηκτικών, και τώρα τη μυρωδιά αυτή τη συνδέουν με το φαγητό. Εντοπίζοντας τα εκρηκτικά, οι μέλισσες πετούν προς αυτά και μπορούν να εντοπίζουν τα βλήματα και τις νάρκες σε απόσταση μέχρι 5 χιλιόμετρα!

Μετά από τους πολέμους στα Βαλκάνια, στην Κροατία έχουν μείνει περίπου 100.000 νάρκες και βλήματα που δεν έχουν ανατιναχθεί. Οι πρώτες δοκιμές των «φτερωτών ναρκοσυλλεκτών» θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Μπενκόβατς, η οποία αποτέλεσε σκηνή σκληρών συγκρούσεων κατά τον πόλεμο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews:

ΒΡΕΣ ΤΟ ΛΕΞΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.


Βρες το λεξάριθμο του ονόματός σου και τι σημαίνει!
Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που προβάλουμε τον εαυτό μας. Η πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, μας αποκαλύπτει τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό μας και πώς επηρεάζει τη ζωή μας.

Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση, κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Το ονοματεπώνυμό μας μπορεί να μεταφραστεί σε έναν λεξάριθμο, προσθέτοντας τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε γράμμα που εμπεριέχει.

Πώς θα βρεις τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμου σου; Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε το βαπτιστικό σου όνομα και το επώνυμό σου. Στη συνέχεια γράψε κάτω από κάθε γράμμα του ονοματεπώνυμού σου τον αριθμό που του αντιστοιχεί.

Για να δεις ποιος αριθμός αντιστοιχεί σε κάθε γράμμα δες την παρακάτω ακολουθία:
Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, Ζ=7,
Η=8, Θ=9, Ι=1, Κ=2, Λ=3, Μ=4,
Ν=5, Ξ=6, Ο=7, Π=8, Ρ=9, Σ=1,
Τ=2, Υ=3, Φ=4, Χ=6, Ψ=7, Ω=8.

Πρόσθεσε όλους τους αριθμούς του ονοματεπώνυμου σου μέχρι να βγει μονοψήφιος αριθμός.

Εφόσον βρήκες τον μονοψήφιο λεξάριθμο που αντιπροσωπεύει το όνομα σου, διάβασε τώρα την πλήρη ερμηνεία του και μάθε με λεπτομέρεια όλα τα χαρακτηριστικά με τα οποία σε έχει προικίσει το ονοματεπώνυμό σου.

Λεξάριθμος 1 - «Ο ηγέτης» Είσαι ένας άνθρωπος που θέλει να έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα. Διαθέτεις έναν παρορμητικό και αποφασιστικό χαρακτήρα και δεν διστάζεις να ρισκάρεις, αρκεί να καταφέρεις στη ζωή σου να αγγίξεις την επιτυχία. Δεν μπορείς να δεχτείς ποτέ την ήττα και προσπαθείς πάντα με εύστροφες και πρωτοποριακές ιδέες να ξεχωρίζεις και να διαπρέπεις. Σου αρέσει να κατευθύνεις, να καθοδηγείς, να συμβουλεύεις και να οργανώνεις τους πάντες και τα πάντα. Σου αρέσει να λειτουργείς ανεξάρτητα και αυθόρμητα και δεν μπορείς ποτέ να δεχτείς τις κατευθύνσεις άλλων, γιατί θέλεις πάντα να κάνεις του κεφαλιού σου και να έχεις την πλήρη ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Εκφράζεις τα συναισθήματά σου με έντονο τρόπο και αρκετές στιγμές γίνεσαι αρκετά υπερβολικός στις αντιδράσεις σου. Δεν αντέχεις τη ρουτίνα, γι αυτό και φροντίζεις πάντα με την πλούσια ενεργητικότητά σου και την ευχάριστη διάθεσή σου και τις πρωτοβουλίες σου ...;να διώχνεις μακριά σου τη ρουτίνα! Παρόλο που γίνεσαι πολύ αγαπητός σε όλες σου τις κοινωνικές επαφές, πολύ συχνά εκδηλώνεις μία πολύ εγωκεντρική, αλλά και επιθετική συμπεριφορά και με τον τρόπο σου απομακρύνεις τους ανθρώπους από δίπλα σου. Παρόλα αυτά κερδίζεις πάντα το χαμένο έδαφος σε όλες σου τις υποθέσεις με ευκολία, γιατί έχεις αυθορμητισμό και αυθεντικότητα.


Λεξάριθμος 2 - «Ο συντροφικός» Βασική προτεραιότητά σου είναι να διατηρείς στη ζωή σου ένα ήρεμο και αρμονικό κλίμα και να απολαμβάνεις την αγάπη και την συντροφικότητα γύρω σου. Δεν αντέχεις ούτε στιγμή τη μοναξιά, θέλεις συνέχεια να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που δίνεις και παίρνεις συναίσθημα. Διαθέτεις μία φιλήσυχη και ντροπαλή φυσιογνωμία, θέλεις τον χρόνο σου για να ανοιχτείς συναισθηματικά, παρόλα αυτά όταν κάποιος άνθρωπος κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, τότε είσαι βιβλίο ανοιχτό και αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά και με πίστη στη σχέση σας (αυτό αφορά τόσο τις ερωτικές - όσο και τις φιλικές, οικογενειακές σχέσεις). Θέλεις πάση θυσία να αποφεύγεις τους καβγάδες, γι αυτό και δεν συζητάς τα παράπονά σου αλλά προσπαθείς με την διπλωματία, να φέρεις τις καταστάσεις στην ποθητή πορεία. Ο διχασμός και η αναποφασιστικότητά σου είναι μερικά από τα ελαττώματά σου, έχεις ανάγκη πάντα από την ηθική παρότρυνση και τη συμβουλή των αγαπημένων σου προσώπων. Σε όλες τις μορφές των σχέσεών σου, δίνεις πάρα πολλά χωρίς να έχεις την απαίτηση να λάβεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεσαι το θύμα στις σχέσεις σου, γιατί αρκετοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τον δοτικό χαρακτήρα σου. Η γλυκύτητα και η ζεστασιά σου, σε κάνουν να ξεχωρίζεις και να γίνεσαι πολύ αγαπητός.


Λεξάριθμος 3 - «Ο επικοινωνιακός» Διαθέτεις μία ευχάριστη και ενθουσιώδη προσωπικότητα και είσαι λάτρης της επικοινωνίας. Έχεις εξαιρετική άνεση στο λόγο σου, τόσο τον γραπτό - όσο και τον προφορικό και καταφέρνεις πάντα εύστοχα να πείθεις ακόμα τους πιο δύσπιστους ανθρώπους, για όλα τα μηνύματα που θέλεις να τους περάσεις. Σου αρέσει η πρόοδος και ιδιαίτερα η τεχνολογία, χρησιμοποιείς πολύ το ίντερνετ και δεν μπορείς ούτε στιγμή να κυκλοφορήσεις χωρίς να έχεις μαζί σου το κινητό σου τηλέφωνο. Είσαι ένας ιδιαίτερα εκφραστικός άνθρωπος, πολύ γενναιόδωρος και αντιμετωπίζεις τα πάντα με μεγάλη αισιοδοξία. Δεν σταματάς ποτέ να επεκτείνεις τις γνώσεις σου και επιδιώκεις πάντα να μαθαίνεις κάτι καινούριο και να εξελίσσεσαι. Έχεις πλούσια φαντασία και καλλιτεχνικά ταλέντα και σου αρέσει να καταπιάνεσαι με αρκετές δραστηριότητες μαζί. Αρκετές στιγμές αφήνεις στη μέση τα σχέδιά σου και γίνεσαι ασυνεπής στις υποχρεώσεις σου, γιατί δεν δίνεις την ανάλογη προσοχή που επιβάλλεται. Λατρεύεις την κοινωνική ζωή και τη διασκέδαση, φροντίζεις πάντα να εντυπωσιάζεις τους πάντες με τον χειμαρρώδη χαρακτήρα σου, αλλά και την ιδιαίτερα ελκυστική εξωτερική σου εμφάνιση!


Λεξάριθμος 4 - «Ο υπεύθυνος» Είσαι ένας άνθρωπος σοβαρός, υπεύθυνος και απόλυτα οργανωμένος. Δεν σου αρέσει να ξεφεύγεις από τα όρια, γι αυτό και από πολύ νεαρή ηλικία θέτεις ένα πρόγραμμα στη ζωή σου, το οποίο τηρείς πάντα με ευλάβεια και συνέπεια. Είσαι άνθρωπος της λογικής και των «πρέπει» και δεν αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από το συναίσθημα. Ο λόγος σου είναι συμβόλαιο, τηρείς πάντα τις υποσχέσεις σου και φροντίζεις να ολοκληρώνεις με επιτυχία όλα όσα καταπιάνεσαι, γιατί πολύ απλά είσαι τελειομανής! Στις σχέσεις σου είναι πιστός, αφοσιωμένος, έντιμος και στηρίζεις πάντα ηθικά και πρακτικά όποιον έχει ανάγκη. Σου αρέσει η οικογένεια και ένας από τους κυρίαρχους στόχους στη ζωή σου είναι να πραγματοποιήσεις έναν επιτυχημένο γάμο και να γευτείς τη χαρά να αποκτήσεις παιδιά. Απορρίπτεις όλες τις μοντέρνες και σύγχρονες ιδέες και επιλέγεις έναν συντηρητικό και παραδοσιακό τρόπο σκέψης, αλλά και ζωής. Με την ωριμότητα και την υπευθυνότητά σου καταφέρνεις να διατηρείς σταθερές και μακρόχρονες φιλίες και σχέσεις στη ζωή σου. Παρόλα αυτά αρκετές στιγμές η έλλειψη φαντασίας, αλλά και η αυστηρή τήρηση των κανόνων που εσύ επιβάλλεις στη ζωή σου, σε κάνουν αρκετά προβλέψιμο και οδηγείς τη σχέση σου στη ρουτίνα.


Λεξάριθμος 5 - «Ο φιλελεύθερος» Είσαι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί ούτε στιγμή να τεθεί σε περιορισμό και θέλεις κάθε στιγμή της ζωής σου να νιώθεις ελεύθερος και ανεξάρτητος. Λατρεύεις τον έρωτα, το φλερτ και έχεις έντονη σεξουαλική ζωή, ωστόσο δεν σου αρέσει να μπαίνεις σε μία δέσμευση όπου πρέπει να τηρείς πρέπει και κανόνες. Είσαι ανοιχτόμυαλος, έχεις φιλελεύθερες ιδέες και σου αρέσει να εξελίσσεσαι. Θέλεις να είσαι καινοτόμος και να προκαλείς πάντα με τις επιλογές και τις αποφάσεις σου. Σου αρέσει να ζεις νέες εμπειρίες και επιζητάς πάντα το καινούριο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο. Έχεις την ικανότητα να προσαρμόζεσαι εύκολα σε κάθε περίσταση και γίνεσαι αγαπητός σε όλους τους ανθρώπους, γιατί έχεις το ταλέντο να γεφυρώνεις κάθε χάσμα. Δεν στέκεσαι ποτέ στις λεπτομέρειες, σε νοιάζει πάντα η ουσία και ακολουθείς το ένστικτο της στιγμής. Πολλές φορές γίνεσαι αγχώδης, νευρικός και ανυπόμονος, γιατί θέλεις όλα να γίνονται τη στιγμή που τα θέλεις εσύ. Είσαι πολύ καλός στη θεωρία, γιατί οι ιδέες σου είναι ξεχωριστές και ιδιαίτερες, συναντάς όμως δυσκολίες στην πρακτική εφαρμογή των ονείρων, των σχεδίων και των σκέψεών σου. Αλλάζεις πολύ συχνά της απόψεις σου και χαρακτηρίζεσαι από αστάθεια. Παρόλα αυτά καταφέρνεις να διατηρείς πάντα τον ενθουσιασμό και την παιδικότητά σου. Έχεις κέφι για ζωή και το δείχνεις κάθε ώρα και στιγμή.


Λεξάριθμος 6 - «Ο κοινωνικός» Είσαι ένας κοινωνικός, εξωστρεφής άνθρωπος, που θέλει πάντα να λειτουργεί συλλογικά και ποτέ αυτόνομα. Διαθέτεις μία ευχάριστη και πολύ αγαπητή προσωπικότητα και κερδίζεις εύκολα το θαυμασμό και τα θετικά σχόλια. Βασική προτεραιότητα στη ζωή σου είναι οι σχέσεις σου. Απεχθάνεσαι τη μοναξιά και μπορείς να σημειώσεις πρόοδο και ανάπτυξη στη ζωή σου, μόνο όταν διατηρείς μία ισορροπία σε όλες τις σχέσεις σου. Δίνεις μεγάλη αξία στη φιλία, στην ενότητα και στη συνύπαρξη, σέβεσαι απόλυτα τις ανάγκες όλων και έχεις την προθυμία να προσφέρεις απλόχερα τη φροντίδα σου, κάθε ώρα και στιγμή. Πολύ συχνά γίνεσαι υπερπροστατευτικός με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και σε πιάνουν και οι ανασφάλειές σου όταν «μυριστείς» κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά των οικείων σου. Για σένα η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, γι αυτό και πολύ συχνά μπορεί να πιαστείς από κάποιο «ασήμαντο» στοιχείο και να σε πιάσουν οι ιδιοτροπίες σου. Έχεις την τάση να παρασύρεσαι σε αλόγιστα έξοδα, θέλεις να ικανοποιείς κάθε καταναλωτική ανάγκη δική σου, αλλά και των αγαπημένων σου προσώπων. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου είναι τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα. Σου αρέσει η μουσική, ο χορός, το θέατρο και γενικότερα κάθε μορφή τέχνης.


Λεξάριθμος 7 - «Ο μοναχικός» Είσαι ένας εσωστρεφής άνθρωπος που δυσκολεύεται να χαρίσει την εμπιστοσύνη του με ευκολία στους γύρω του. Σου αρέσει η αναζήτηση σε όλους τους τομείς, φροντίζεις πάντα να εξελίσσεις τις γνώσεις σου. Ασχολείσαι με τη φιλοσοφία, με τη θρησκεία, την έρευνα, τον αποκρυφισμό και διαθέτεις εξυπνάδα, σοφία αλλά και ωριμότητα. Λατρεύεις τη μελέτη, το διάβασμα και θέλεις να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες. Πολύ συχνά απομακρύνεσαι από όλους και από όλα και χάνεσαι στις σκέψεις σου. Έχεις πολλές φορές την ανάγκη να απομονώνεσαι και να ανασυγκροτείς τις δυνάμεις σου. Παρόλο που το κυρίαρχο χαρακτηριστικό σου είναι η μοναχικότητα, είσαι ένας πολύ φιλόξενος και ζεστός άνθρωπος και έχεις την ικανότητα να αποφορτίζεις τους γύρω σου από το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις. Έχεις τον ρόλο του συμβουλάτορα, του υποστηρικτή και του καθοδηγητή στις σχέσεις σου, όχι επειδή το επιδιώκεις, αλλά επειδή εμπνέεις εμπιστοσύνη και ωριμότητα. Πολύ συχνά νιώθεις « συναισθηματική εξάρτηση» από τα αγαπημένα σου πρόσωπα και δεν μπορείς να διαγράφεις ή να αποχωρίζεσαι ανθρώπους από τη ζωή σου. Σου αρέσει η φύση, η θάλασσα και το όνειρό σου είναι κάποια στιγμή της ζωής σου να απομακρυνθείς από την βουή της πόλης και να ζήσεις μία ήρεμη και μοναχική ζωή σε ένα ήσυχο και απόμερο μέρος στην εξοχή. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου είναι η διαίσθησή σου, φρόντισε να την αναπτύξεις ακόμα περισσότερο και να την εμπιστεύεσαι πάντα, γιατί ποτέ δεν πέφτει έξω.


Λεξάριθμος 8 - «Ο φιλόδοξος» Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσωπική σου ανάπτυξη και στην επιτυχία σου. Είσαι ένας άνθρωπος με όνειρα, φιλοδοξίες και θέτεις πάντα τον πήχυ πολύ ψηλά και κάνεις τα πάντα, για να κατακτάς ότι βάλεις στο μυαλό σου. Ποτέ δεν παρεκτρέπεσαι από τους αρχικούς σου στόχους, δείχνεις απέραντη αφοσίωση σε όλα όσα θέλεις να κερδίσεις και δίνεις μάχες για να επιτύχεις. Δίνεις πάντα το καλό παράδειγμα σε όλους, γιατί διαθέτεις θάρρος, επιμονή και έναν απέραντο δυναμισμό. Θέλεις να υπάρχει οικονομική άνεση στη ζωή σου και επικεντρώνεσαι πολύ στην ύλη. Δεν σκέφτεσαι ποτέ μόνο τον εαυτό σου, αλλά θα προσφέρεις γενναιόδωρα συναισθηματικά και υλικά σε όποιον έχει ανάγκη. Με το πέρασμα των ετών στη ζωή σου θα γευτείς την οικονομική και επαγγελματική καταξίωση. Πολλές στιγμές στέκεσαι στην επιφάνεια των πραγμάτων και αδιαφορείς για την ουσία, που είναι και η πιο σημαντική. Στον ερωτικό τομέα είσαι άνθρωπος της λογικής, δίνεις προτεραιότητα στο σεξ και αν ταιριάξεις σεξουαλικά με το σύντροφό σου, τότε είσαι απόλυτα ευχαριστημένος και πλήρης. Δώσε προσοχή στο πείσμα σου, γιατί πολλές φορές γίνεσαι εξαιρετικά ανυπόμονος και πιεστικός στους γύρω σου.


Λεξάριθμος 9 - «Ο ονειροπόλος» Είσαι ένας φιλήσυχος και ονειροπόλος άνθρωπος με ιδανικά και αξίες, που επιθυμείς μία καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο αύριο και αγωνίζεσαι για να υπερασπίζεις τα δικαιώματα τα δικά σου, αλλά και όλων των ανθρώπων. Διαθέτεις μεγάλες ευαισθησίες, είσαι φιλικός, πρόσχαρος και εξυπηρετικός. Τάσσεσαι πάντα υπέρ των αδύναμων και έχεις πολλές κοινωνικές ευαισθησίες. Είναι πολύ πιθανό στη ζωή σου να συμμετάσχεις σε φιλανθρωπική οργάνωση και να αγωνιστείς για έναν καλύτερο κόσμο ! Έχεις πλούσια φαντασία, πολλές ιδέες και δεν διστάζεις να πάρεις πρωτοβουλίες. Παρόλα αυτά, αρκετές στιγμές δεν μπορούν να γίνουν πράξη όλα όσα έχεις προγραμματίσει, γιατί είναι εκτός πραγματικότητας . Στα οικονομικά σου θα γευτείς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό δεν θα σε πτοήσει ούτε στιγμή, γιατί έχεις μάθει να ζεις και με τα λίγα, αλλά και με τα πολλά. Δώσε προσοχή όμως, γιατί είσαι αρκετά αμελής στις πρακτικές υποχρεώσεις σου και πολύ συχνά μπορεί να ξεχνάς να πληρώσεις λογαριασμούς ή να ματαιώνεις πράγματα που μπορεί να κάνεις σήμερα ...για αύριο.

ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.


Τρόμος από το θρύλο της Νύφης στη Φλώρινα
Ο θρύλος της Νύφης του Αγίου Νικολάου φαίνεται πως είναι πραγματικότητα.
Στην Φλώρινα και συγκεκριμένα στην γειτονιά του Αγίου Νικολάου, πριν από πολλά χρόνια και ενώ ήταν έτοιμη να παντρευτεί μια γυναίκα τον αγαπημένο της, αυτός δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Αντιθέτως τον βρήκαν κρεμασμένο το ίδιο βράδυ σε ένα δέντρο πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Από 'κείνη την ημέρα η νύφη, τριγυρνάει στους δρόμους της περιοχής αναζητώντας τον. Μαρτυρίες κατοίκων λένε ότι κάποια βράδια τα σκυλιά της περιοχής αρχίζουν και γαβγίζουν χωρίς λόγο.

Πολλοί έχουν ακούσει το κλάμα της ενώ τριγυρνάει στα στενά της γειτονιάς. Ακόμα και σήμερα αυτόπτες μάρτυρες λένε πως έχουν ακούσει το κλάμα της και την έχουν δει να γυρίζει από δρόμο σε δρόμο. Μια παρέα νεαρών εδώ και αρκετές μέρες προσπαθεί να βρει λύση σ' αυτό το μυστήριο που απασχολεί τους κατοίκους της Φλώρινας, κάνοντας βραδυνές βόλτες γύρω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τα παιδιά αυτά, η νύφη, υπάρχει και συνεχίζει να ψάχνει τον κρεμασμένο άντρα της γυρνώντας από δρόμο σε δρόμο

ΣΟΚ: ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΨΗΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.


ΣΟΚ: Συνέλαβαν 28χρονο που μετέφερε ψημένα ανθρώπινα έμβρυα!!!
Σάλο έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη η είδηση ότι ένας Βρετανός συνελήφθη στην Ταϊλάνδη, αφού βρέθηκε να μεταφέρει έξι ψημένα ανθρώπινα έμβρυα, τυλιγμένα με φύλλα χρυσού, τα οποία προορίζονταν για τελετουργία μαύρης μαγείας.

Τα αγέννητα έμβρυα βρέθηκαν πακεταρισμένα σε μία βαλίτσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο είχε καταλύσει στην περιοχή της Chinatown της Μπανγκόκ. Ο 28χρονος Τσόου Χοκ Κουέν, ο οποίος έχει βρετανικό διαβατήριο με καταγωγή από την Ταϊβάν, ομολόγησε στην αστυνομία ότι είχε αγοράσει τα έμβρυα αρκετές μέρες νωρίτερα έναντι περίπου 4.000 δολαρίων, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο την πηγή προέλευσής τους.

Ο ίδιος δήλωσε πως πρόθεσή του ήταν να τα περάσει στην Ταϊβάν όπου θα πωλούνταν έξι φορές πάνω από την αρχική τους τιμή στο διαδίκτυο σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι η κατοχή τους θα τους φέρει καλοτυχία και ευημερία. Ο άντρας ομολόγησε επίσης ότι εκτελούσε διαταγές ενός άλλου Ταϊβανέζου, ο οποίος ταξίδευε συχνά στην Ταϊλάνδη για τη «συγκομιδή» εμβρύων με σκοπό τη χρήση τους σε τελετουργίες μαύρης μαγείας.

Στα τελετουργικά μαύρης μαγείας της Ταϊλάνδης, όπως και σε ανάλογα άλλα που παρατηρούνται στην Κίνα, τα διατηρημένα έμβρυα θεωρούνται για τον κάτοχό τους σύμβολα ευημερίας και καλοτυχίας. Προτιμούνται δε τα αρσενικά έμβρυα, τα οποία αφαιρούνται χειρουργικά από τη μήτρα και εν συνεχεία ψήνονται και τυλίγονται σε φύλλα χρυσού. Η εν λόγω πρακτική, αν και απαγορευμένη, είναι ευρέως διαδεδομένη στις παραδόσεις των εν λόγω χωρών.

ΠΗΓΗ...www.briefingnews.g

ΓΙΑΜΕΛ: ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ.


Γιάμελ: Το γερμανικό χωριό όπου ζουν μόνο νεοναζιστές
Στο Γιάμελ, ένα χωριό της ανατολικής Γερμανίας, οι ξένοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

Οι κάτοικοι κάνουν εξάσκηση στη σκοποβολή σε στόχους που υπάρχουν πάνω στα δέντρα, τα ροτβάιλερ  γαβγίζουν αδιάκοπα στη θέα μιας άγνωστης φυσιογνωμίας, ενώ οι οργισμένοι οι κάτοικοι ουρλιάζουν σε επισκέπτες: «πηγαίνετε πίσω στη Δύση».
Στον τοίχο μιας εξιδανικευμένης οικογένειας της Αριας Φυλής η επιγραφή αναφέρει: «Το χωριό Γιάμελ είναι ελεύθερο, κοινωνικό, εθνικό».
Το συνεργείο της Daily Telegraph επισκέφτηκε το χωριό για τις ανάγκες ρεπορτάζ. Το Γιάμελ έχει γίνει διάσημο για έναν και μόνο λόγο. Ολοι ή σχεδόν όλοι οι κάτοικοί του είναι λάτρεις του Τρίτου Ράιχ. Ναζιστές. Νοσταλγοί της Μεγάλης Γερμανίας που ξεσηκώθηκαν όταν δικαστήριο τους ανάγκασε να κατεβάσουν μια άλλη επιγραφή που έδειχνε τη γενέτειρα του Χίτλερ. Οσοι δεν ενστερνίζονται τα πιστεύω της πλειοψηφίας υποφέρουν. Πέφτουν θύματα παρενόχλησης και βανδαλισμών.
Τα μέλη αυτής της κλειστής κοινωνίας δηλώνουν περήφανοι για τα ακροδεξιά ναζιστικά τους φρονήματα. Κάνουν συγκεντρώσεις προς τιμή του Χίτλερ και φωνάζουν Heil μαζεμένοι γύρω από φωτιές.
Το Γιάμελ βρίσκεται κοντά στα κεντρικά γραφεία του ακροδεξιού κόμματος που πήρε 6% στις  εκλογές. Εξέχων στέλεχος του Γιάμελ και εκλεγμένος πολιτικός της ακροδεξιάς, ο Σβεν Κρούγκερ είναι ένας από αυτούς που προέτρεψαν τους νεοναζιστές να μετακομίσουν εκεί και να δημιουργήσουν τη δική τους έδρα.

ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ 76ΧΡΟΝΟΥ ΙΕΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΙΣΙΔΩΡΟ" ΤΟΥ.


Ταξίδι ζωής προς τη Βηθλεέμ 76χρονου ιερέα με τον "Ισίδωρο" του!Από την Γαλλία, μέσω της Ελλάδας, θέλει να φτάσει στη Βηθλεέμ. Ο λόγος για τον 76χρονο ιερέα, ο οποίος με το γάιδαρό του αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι ζωής, ασυνήθιστο για τους περισσότερους.

Ο Γάλλος ιερέας διάβαζε πάντοτε Οδύσσεια και Ιλιάδα και έτσι έμαθε τις ομορφιές της Ελλάδας αλλά και την ιστορία της.

Ξαφνικά, πέρυσι και συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου 2012 ο ιερέας, 75 ετών τότε, πραγματοποίησε πορεία ειρήνης κατά των πυρηνικών όπλων.

Έτσι, από τη χώρα του, με τον αγαπημένο του γάιδαρο, Ισίδωρο, θέλησε να φτάσει μέχρι τη Βηθλεέμ. Ο 76χρονος σήμερα πια, έμεινε από τις 15 Απριλίου στην Λεπτοκαρυά. Φιλοξενήθηκε από οικογένεια και ξεναγήθηκε στον Όλυμπο και στα Λείβηθρα από τον πρώην αντιδήμαρχο, Σ. Γιάντσιο.

Συνέχισε το όνειρό του στις 17 του μήνα, ξεκινώντας το ταξίδι του για την Αθήνα. Έμεινε για λίγες μέρες εδώ για να ξεκουραστεί και να συνεχίσει το ταξίδι του. Στην Αθήνα συνάντησε και τον ανιψιό του, Γκαϊτόν που ήρθε από τη Γαλλία, για να τον βοηθήσει. Ο 76χρονος έμεινε για λίγες μέρες στην Αθήνα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Λαύριο για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Το newsbeast.gr τον συνάντησε στην Αθήνα λίγο προτού ξεκινήσει πάλι το ταξίδι του και συνομίλησε για λίγο μαζί του.

«Αγαπάω πολύ την Ελλάδα», είπε και σημείωσε ότι με ένα καράβι που θα πάρει από το Λαύριο θα συνεχίσει το δρόμο του για να αγωνιστεί κατά των πυρηνικών όπλων. Και μέχρι τον Ιούνιο, υπολογίζει ότι θα έχει φτάσει στη Γαλλία με τον αγαπημένο του, Ισίδωρο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΩΣ ΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ 4ο AGROQUALITY FESTIVAL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια στο 4ο Agro Quality Festival, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 17 ως τις 19 Μαΐου 2013. Η διάκριση αυτή προέκυψε έπειτα από σχετική απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, που αναγνωρίζει στην ΠΚΜ την εξέχουσα θέση που κατέχει στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και την τιμά με ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  συμμετείχε στο 4ο Αgro Quality Festival με ένα περίπτερο 277 τετραγωνικών μέτρων που φιλοξένησε  45 επιχειρήσεις από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες παράγουν τοπικά ποιοτικά προϊόντα (ελαιόλαδο- ελιές, κρασιά, όσπρια, οπωροκηπευτικά, βιολογικά, αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αλλαντικά,  μέλι, κλπ.),  προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας.  Στόχος της συμμετοχής ήταν η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η  προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
           “Η επιλογή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως τιμώμενης Περιφέρειας στο 4ο  Agro Quality Festival αποτελεί ύψιστη διάκριση για μας και μια επιβράβευση της πολιτικής που εφαρμόζουμε στην ΠΚΜ με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, της εξωστρέφειας και της εξαγωγικής δραστηριότητας της Κεντρικής Μακεδονίας. Η παρουσία μας στο 4ο Agro Quality Festival ήταν υποδειγματική. Ανταποκριθήκαμε επάξια στις αυξημένες απαιτήσεις και αποδείξαμε ότι η Περιφέρειά μας αποτελεί περιοχή με υψηλή δυναμική, η οποία μπορεί επάξια να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εθνική οικονομία. Προς την κατεύθυνση αυτή παρέχουμε ουσιαστική στήριξη και διευκολύνουμε, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες και συνέργειες, τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις του τόπου μας ώστε να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Τα εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα της μακεδονικής γης που προβλήθηκαν στην έκθεση  απέσπασαν ιδιαίτερα θετικές κριτικές, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό τους επίπεδο και την ανώτερη ποιότητά  τους.  Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε αποφασισμένοι να     ισχυροποιήσουμε την παρουσία μας σε εκθέσεις τέτοιου βεληνεκούς, όπως το 4ο Agro Quality Festival, προκειμένου να αναδείξουμε την ανταγωνιστική αξία των προϊόντων μας, που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής  μας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις διεθνείς αγορές”,  δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
           “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέχει την πρώτη θέση στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας, αντιπροσωπευτικών του πλούτου και της ποικιλίας του τόπου μας, που κερδίζουν τις προτιμήσεις και την εμπιστοσύνη όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των ξένων καταναλωτών. Το 4ο Agro Quality Festival ήταν μια ιδανική ευκαιρία τους παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας να προβάλουν τα προϊόντα τους και για το λόγο αυτό τους διευκολύναμε παραχωρώντας τους δωρεάν χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας”, τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς και αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας.
           Επίσης, στο πλαίσιο του 4ου Αgro Quality Festival πραγματοποιήθηκε και ο 3ος διαγωνισμός Ελληνικής Επιτραπέζιας Ελιάς, όπου στην κατηγορία Gourmet οι πράσινες τσακιστές ελιές με λεμονοπίπερο του Χλιάπα απέσπασαν το χάλκινο βραβείο.
Στόχος του 4ου Agro Quality Festival, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας  ήταν η προβολή και ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από μια σειρά δράσεων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης (17-19 Μαΐου 2013).

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...