Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣΣε προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις χρειάζεται να υποβάλλονται όλα τα παιδιά κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας (4 έως 6 ετών), τονίζουν οι οφθαλμίατροι!
Κι αυτό γιατί πολλές οφθαλμολογικές παθήσεις μπορούν να προληφθούν  και να θεραπευτούν πιο εύκολα και με καλύτερα αποτελέσματα, αν διαγνωστούν στην προσχολική ηλικία, αντίθετα δε αν δεν εντοπιστούν έγκαιρα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα όρασης.

«Η καλύτερη θεραπεία  είναι η πρόληψη και αυτό χρειάζεται να γίνει κανόνας για όλους μας σήμερα και πιο συγκεκριμένα σε όσους είναι γονείς»τονίζειο διαπρεπής  χειρουργός οφθαλμίατρος  Δρ Γιάννης Μάλλιας και προσθέτει
«Κάθε παιδί χρειάζεται να εξετάζεται προληπτικά τις πρώτες ημέρες μετά την γέννηση του και για ευνόητους λόγους μέσα στο μαιευτήριο. Προληπτικά, η οφθαλμολογική εξέταση είναι αναγκαία να επαναλαμβάνεται όταν το παιδί βρίσκεται στην προσχολική ηλικία  (4 έως 6 ετών)».
Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους στην πρώτη οφθαλμολογική εξέταση, η οποία πραγματοποιείται μέσα στο Μαιευτήριο, γίνεται έλεγχος:
 
Øσυγγενών ανωμαλιών των βλεφάρων
Øάλλων επικουρικών μορίων,
Øύπαρξης μονόπλευρης ή αμφοτερόπλευρης βλεφαρόπτωσης,
Øτων αντανακλαστικών της κόρης,
Øύπαρξης κολοβώματος στην ίριδα,
Øμερικής ή ολικής ετεροχρωμίας της ίριδας,
Øτης οφθαλομοκινητικότητας
Øτης ύπαρξης ή όχι στραβισμού
Øγια την  ύπαρξη Συγγενούς Καταρράκτη ή Γλαυκώματος
Øή συγγενούς θόλωσης του κερατοειδούς.             
 
«Οι παθήσεις  αυτές είναι σημαντικό να διαγνωστούν έγκαιρα διότι αν υπάρχουν, χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως το παιδί πάσχει από συγγενές γλαύκωμα, χρειάζεται αντιμετώπιση δίχως καθυστέρηση, διότι η καθυστέρηση οδηγεί σε τύφλωση. Επιπλέον, αν η βλεφαρόπτωση είναι μεγάλη, σε βαθμό που καλύπτει τη κόρη του ματιού,  προκαλεί αμβλυωπία (τεμπέλιασμα του ματιού)»εξηγεί ο Δρ Γιάννης Μάλλιας.
Με τη συμπλήρωση των πρώτων τεσσάρων χρόνων και μέχρι το παιδί να πάει στο σχολείο, είναι η σειρά της επόμενης προληπτικής εξέτασης. Σε αυτή την ηλικία το παιδί είναι συνεργάσιμο, οπότε  πραγματοποιείται ένας πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος.
 Στην εξέταση αυτή γίνεται έλεγχος για τον αποκλεισμό ύπαρξης συγγενούς καταρράκτη και συγγενούς  γλαυκώματος, τα οποία μπορεί να υπάρξουν από τη γέννηση ή να εμφανισθούν λίγο αργότερα.
Επίσης γίνεται έλεγχος στην κινητικότητα των οφθαλμικών βολβώνγια την ύπαρξη στραβισμού, ο οποίος μπορεί να μην έχει γίνει αντιληπτός από τον παιδίατρο ή τους γονείς. Πραγματοποιείται η πρώτη σκιασκοπία, μια απλή και ανώδυνη εξέταση, με την οποία θα διαπιστώσουμε αν το παιδί πάσχει από κάποια διαθλαστική ανωμαλία όπως μυωπία, υπερμετρωπία η αστιγματισμό.
 Σε περίπτωση ύπαρξης διαθλαστικής ανωμαλίας, το παιδί χρειάζεται  να φοράει γυαλιά για να βλέπει καλά, καθώς επίσης για την αποφυγή ανάπτυξης αμβλυωπίας (τεμπέλιασμα του ματιού).
Αν ο γιατρός με την εξέταση διαπιστώσει, αμβλυωπία τότε συστήνει στους γονείς την κάλυψη του υγιούς ματιού με στόχο τη βελτίωση της όρασης στο «τεμπέλικο» μάτι. Η αμβλυωπία μπορεί να διορθωθεί με κάλυψη σε παιδιά μικρότερα της ηλικίας των δέκα χρόνων. Όσο πιο νωρίς ανακαλυφθεί το πρόβλημα της αμβλυωπίας, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η θεραπεία.
 Σε περιπτώσεις ανισομετρωπίας (δηλαδή ύπαρξης διαφορετικού βαθμού διαθλαστικής ανωμαλίας ανάμεσα στα δύο μάτια) διορθώνουμε αρχικά το διαθλαστικό πρόβλημα με γυαλιά. Αυτή η διόρθωση συνδυάζεται με την ταυτόχρονη κάλυψη του άλλου «υγιούς» ματιού.
Ανάλογα με τη βαρύτητα της αμβλυωπίας μπορεί να συστηθεί ολική κάλυψη για ορισμένες μέρες ή, συχνότερα, μερική κάλυψη, για ορισμένες ώρες κάθε μέρα. Για την επιτυχία της θεραπείας, πρωταρχικής σημασίας είναι η συνεργασία των μικρών ασθενών, αλλά και των γονιών, διότι η κάλυψη μπορεί να χρειαστεί να γίνεται για αρκετό χρόνο.
« Η συχνότερη διαθλαστική ανωμαλία των παιδιών είναι η υπερμετρωπία, στην οποία το είδωλο εστιάζεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή, με αποτέλεσμα το παιδί να βλέπει θολά τόσο κοντά όσο και μακριά. Η διαφορά, όμως, στην υπερμετρωπία ανάμεσα στους οφθαλμούς, έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχόμενη θολή εικόνα στο περισσότερο υπερμετρωπικό μάτι. Το άλλο μάτι στέλνει στο κέντρο της όρασης στον εγκέφαλο την καθαρή εικόνα, ενώ το μάτι με τη θολή εικόνα «τεμπελιάζει». Μεγάλη σημασία έχει, επομένως, η έγκαιρη διάγνωση της διαφοράς της υπερμετρωπίας και η διόρθωσή της με γυαλιά, ώστε να προληφθεί η αμβλυωπία ή να θεραπευθεί, εφόσον ήδη υπάρχει»καταλήγει ο  Δρ Γιάννης Μάλλιας.
Η πλήρης διόρθωση, ακόμη και μικρής διαθλαστικής ανωμαλίας, στα παιδιά της σχολικής ηλικίας είναι απαραίτητη, διότι προκαλεί κοπιωπία, αποφυγή της μελέτης και κακή επίδοση στο σχολείο.
 Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδικά γυαλιά είναι καλό να είναι πλαστικά, ελαφρά και άθραυστα ώστε να μην εγκυμονούν κινδύνους για το παιδί σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης, σε παιδιά ηλικίας πέντε με έξι χρόνων γίνεται έλεγχος της χρωματικής αντίληψης με ειδικούς πίνακες Ishiharaγια την πιθανή διάγνωση κάποιας δυσχρωματοψίας. 

www.malliaseye.gr210-9320215.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ


Καλούνται όσοι εκμεταλλεύονται καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια και παρεμφερείς επιχειρήσεις, καταστήματα, περίπτερα, πρατήρια υγρών καυσίμων, πάγκους, κλπ και έχουν τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα, ζαρτινιέρες κλπ σε πεζοδρόμια, οδούς, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους γενικά, καθώς και όσοι χρησιμοποιούν τέντες ή άλλα σκιάδια, βενζιναντλίες, δεξαμενές υγρών καυσίμων, υπέδαφος, διαμορφωμένα πεζοδρόμια για προσπέλαση αυτοκινήτων, να υποβάλλουν αίτηση στον Δήμο και να καταβάλλουν τα τέλη για τη χρήση της άδειας χρήσης αυτών
Οι ενδιαφερόμενοι ζητούνται να προσκομίσουν :
1.     Αίτηση (χορηγείται από το Πρωτόκολλο στα δημοτικά κτίρια Αριδαίας και Εξαπλατάνου)
  1. Φωτοτυπία της άδειας του καταστήματος
  2. Σχεδιάγραμμα του κοινόχρηστου χώρου που χρησιμοποιείτε
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 28 Σεπτεμβρίου.
Η προϊσταμένη του Τμήματος
Μακρυγιάννη Πολυξένη

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης
Επιγαρίδου Σοφία

16α ΠΟΖΑΡΙΤΙΚΑ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ARIDEA CUP 2014 - ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑAridea Cup 2014: Ημέρα Πρώτη

Πλήθος αγώνων περιλάμβανε η πρώτη μέρα του Aridea Cup στα γήπεδα της Πιπεριάς. Από τις 09:00 το πρωί μέχρι 09:00 το βράδυ, έλαβαν μέρος 32 αγώνες για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του τουρνουά.
 Παρουσία αρκετού κόσμου, οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και το θέαμα ήταν χορταστικό. Από τους αθλητές του ομίλου της Αριδαίας, ο Στέργιος Τσαρκνιάς, νίκησε πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και ανανέωσε το ραντεβού του για αύριο όπου θα συνεχιστούν οι αγώνες με αμείωτο ρυθμό.
 Την Τρίτη 26 Αυγούστου λοιπόν, στις 10:00 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της επόμενης φάσης. Ραντεβού στα γήπεδα


ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣΔείτε ποιοί εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι δεν ορκίστηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του δήμου Αλμωπίας. 

Δεν ορκίστηκαν :

Άλωρο
Τσιμτσιρίδης Ηλίας
Νικιφορίδης Αντώνης

Άψαλος
Παπαδόπουλος Δημήτρης

Κωσταντία
Μαρμαρίδης Χρήστος

Ξιφιανή
Μήνου Πέτρος

Όρμα
Μήτσκας Σταύρος

Σαρακηνοί
Συλέκτης Γεώργιος

Φούστανη
Βακαλφώτης Γρηγόριος

Τσάκοι
Σαρακηνλής Χρήστος

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι. Σας ευχαριστώ για την αποψινή σας παρουσία. Επιτρέψτε μου να ευχηθώ στο σύνολο της νέας δημοτικής αρχής, στους Δημοτικούς συμβούλους , στα τοπικά συμβούλια και στους εκπροσώπους όλων των συνδυασμών που εκλέχθηκαν, δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους.
  Ευχαριστώ τον πνευματικό μου για την σημαντική βοήθεια που μου πρόσφερε στην απόφασή μου. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου για την υπομονή τους και τη διαρκή στήριξη. Ευχαριστώ τη σχολική κοινότητα του πρώτου Γυμνασίου Αριδαίας για την συμπαράστασή τους κατά τη διάρκεια που εγώ έδινα τον προσωπικό μου αγώνα. Ευχαριστώ τη διεύθυνση διοικητικού προσωπικού και στήριξης αιρετών του Δήμου μας για την άψογη οργάνωση της αποψινής τελετής. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους συνυποψηφίους του συνδυασμού μας που δεν κατάφεραν να εκλεγούν.
  Αναλαμβάνουμε σε λίγες ημέρες τη διοίκηση του Δήμου μας. Σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο. Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση ενός μεγάλου γεωγραφικά Δήμου, από τους μεγαλύτερους στη χώρα, κατεξοχήν αγροτικού, με δεκάδες δημοτικά διαμερίσματα διάσπαρτα σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Εγώ και οι συνεργάτες μου στεκόμαστε με σοβαρότητα απέναντι σ' αυτήν τη βαριά ευθύνη. Τα προβλήματα του Δήμου μας είναι πολλά και συσσωρευμένα από καιρό. 

- Κυρίες και κύριοι, συμπολίτες μου. 'Οτι τόνισα στα κείμενά μου αλλά και στις δημόσιες δηλώσεις μου κατα τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα το εννοούσα. Έχουμε συνηθίσει στον τόπο μας τα μεγάλα λόγια να τα ακολουθεί η αδράνεια και η απογοήτευση. Δε θα μείνουμε  προσκολλημένοι σε ιδεοληψίες, της μιζέριας και της ηττοπάθειας. Ότι δηλαδή αυτή είναι η κατάσταση, πολύ δύσκολα αλλάζει, θα δούμε τι θα κάνουμε… και με την πρώτη δυσκολία τα παρατάμε. Θα προχωρήσουμε λύνοντας ένα-ένα τα προβλήματα.
 - Με πολύ δουλειά. Από όλους μας. Με πρώτο το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του που θα κληθούν να υπηρετήσουν από θέση ευθύνης το Δήμο. Η λέξη κλειδί είναι η λέξη ΥΠΗΡΕΤΩ. Η Ελληνική γλώσσα αυτήν τη λέξη επέλεξε για το λειτούργημα αυτό. Και αυτό είναι το πνεύμα, το πνεύμα της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ που θα πρέπει να διαπνέει όλους μας. Και πρώτα απ' όλους τους αιρετούς. Όχι φυσικά με την έννοια της υποτέλειας. Αλλά με την έννοια της ανιδιοτελούς και άνευ όρων προσφοράς προς τους συμπολίτες μας. Πηγαίνουμε πρώτοι στο καθήκον και φεύγουμε τελευταίοι. Δεχόμαστε τον έλεγχο, δίνουμε λόγο, λειτουργούμε σαν ομάδα. 
 - Αναβαθμίζουμε το θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεχόμαστε με σεβασμό το δημοκρατικό έλεγχο της αντιπολίτευσης αλλά ταυτόχρονα επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συνέναιση. Τα προβλήματα του τόπου μας είναι κοινά. Στον κοινό αγώνα δεν περισσεύει κανείς.
- Σε ένα τόσο μεγάλο γεωγραφικά Δήμο, με υψηλό κατακερματισμό ως προς τα δημοτικά διαμερίσματα πιστεύουμε στην αποκέντρωση των δημοτικών υπηρεσιών. Αναβαθμίζουμε το ρόλο των τοπικών συμβουλίων και των προέδρων των χωριών. Τους παρέχουμε πόρους ώστε να επιλύουν κάποια από τα επείγοντα προβλήματα επί τόπου.
- Δίνουμε έμφαση στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Τα θέματα της καθημερινότητας όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός πρέπει να γίνουν επί τέλους αυτονόητες παροχές προς τους πολίτες και να πάψουν να τους απασχολούν.
- Οργανώνουμε άμεσα καλύτερα τις Δημοτικές υπηρεσίες . Για να γίνουν πιο αποτελεσματικές και φιλικές προς τον πολίτη. Θα στηριχτούμε στους υπαλλήλους του Δήμου μας. Τους θεωρούμε πολύτιμους συνεργάτες. Θα τους εμπιστευτούμε. Θα τους παράσχουμε την στήριξη που απαιτείται, αλλά ταυτόχρονα θα θέσουμε χρονοδιαγράμματα και δείκτες αποτελεσματικότητας γιατί δεν έχουμε κανένα περιθώριο ολιγωρίας. Η περίοδος όπου οι λέξεις λογοδοσία , έλεγχος, παραγωγικότητα, ήταν άγνωστες τελειώνει στις 1 Σεπτέμβρη. Στο σημείο αυτό θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω το προσωπικό του Δήμου μας, που παρά το έλλειμμα στη διοίκηση από την ημέρα των εκλογών ως σήμερα, κατάφεραν να διατηρήσουν το Δήμο σε λειτουργία, υπερβάλλοντας εαυτό. Το διάστημα των τριών μηνών από τις εκλογές έως την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης είναι πολύ μεγάλο. Θα πρέπει η πολιτεία να το ξαναδεί ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον φαινόμενα προβληματικής διοίκησης.
- Αξιοποιούμε το σύνολο των Δημοτικών υποδομών. Με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Είναι απαράδεκτο ο Δήμος να ενοικιάζει ακίνητα και να μην αξιοποιεί τα δικά του.
- Ενισχύουμε το γραφείο προγραμματισμού και αναβαθμίζουμε το ρόλο του. Στόχος είναι η εξεύρεση πόρων. Το γραφείο αυτό θα αποτελέσει την καρδιά του σχεδιασμού του Δήμου μας. 
- Δρομολογούμε άμεσα λύσεις στα προβλήματα της τεχνικής υπηρεσίας και της πολεοδομίας.
- Εστιάζουμε με ευαισθησία στα θέματα της κοινωνικής πρόνοιας. Προωθούμε την ιδέα της δημιουργίας κοινωνικού ιατρείου στην πόλη μας.

- Δεν υπάρχουν για εμάς πολίτες δυο κατηγοριών. Οι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και οι λίγοι ασυνεπείς. Είναι υποχρέωσή μας να απαιτήσουμε και αν είναι αναγκαίο να επιβάλουμε την ισονομία των πολιτών. Ο Δήμος θα είναι παρών, βοηθός και συμπαραστάτης του δημότη  και ο δημότης θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, για να έχει το δικαίωμα να είναι αυστηρός κριτής πράξεων ή παραλείψεων της διοίκησης.  Δε θέλω εδώ να φανώ ανάλγητος ή να παρεξηγηθώ. Δεν αναφέρομαι στους συμπολίτες μας εκείνους που αδυνατούν αποδεδειγμένα. Αυτοί θα τύχουν τις καλύτερης μεταχείρισης και βοήθειας του Δήμου.


Κυρίες και κύριοι. Δημιουργούμε το πλαίσιο ενός πολιτικού πολιτισού στη μετάβαση απο τη μια Δημοτική Αρχή στην επόμενη. Και σήμερα φένεται πως κάτι αλλάζει. Και αυτό το κάτι δεν είναι μόνο το κλίμα ή οι κανόνες της ευγένειας που το επέβαλαν. Το επέβαλε η πραγματικότητα. Είναι τώρα η ώρα αυτό το δεδομένο να το πάμε στο επόμενο επίπεδο. Και οι δημοτικές αρχές να διαδέχονται η μια την άλλη απο εδώ και πέρα με μόνο διακύβευμα τις πολιτικές και την αξία των προσώπων. 
  Θέλω να τονίσω τελειώνοντας το πόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο Δήμος μας απο ενεργούς πολίτες, πολίτες που εθελοντικά θα προσφέρουν εκεί που μπορούν και όσο μπορούν τις υπηρεσίες τους. Η καθαριότητα δεν είναι μόνο υπόθεση της Δημοτικής Αρχής, αλλά του καθενός απο μας αφού όλους μας αφορά. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επαινέσω όσες εθελοντικές προσπάθειες σημειώθηκαν και βοήθησαν στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Συμπαραστάτες μου καλώ και όλους τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης , απερχόμενους Δημάρχους, αφού γνωρίζω οτι όλοι αυτοί αγάπησαν τον τόπο και προσπάθησαν για αυτόν. Είμαι ανοικτός στις προτάσεις τους, στις παρατηρήσεις τους και επιζητώ τη συνεργασία τους. Επιπλέον ζητώ τη συμπαράσταση και τη συνεργασία της Εκκλησίας στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, ιδιαίτερα στις μέρες μας που πολλοί συμπολίτες μας δοκιμάζονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.Μαζί θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
  Τέλος δεσμεύομαι οτι θα υπηρετήσω με τον ίδιο ζήλο όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας απο το πιο μικρό εως το πιο μεγάλο βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΠάει μια ξανθιά με την φίλη της σε μία παράσταση μπαλέτου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...