Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Οι εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στον Οπλαρχηγό του Πόντου Βασίλειο Ανθόπουλο


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Μέσα από τη βιογραφία του οραματιστή Πόντιου Οπλαρχηγού Βασίλειου Ανθόπουλου, μαθαίνουμε τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για υψηλά ιδανικά, για την πατρίδα σου και για τα παιδιά σου»

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα και με παλλαϊκή συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στον Οπλαρχηγό του Πόντου Βασίλειο Ανθόπουλο


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες (24/9) οι εκδηλώσεις απότισης ελάχιστου φόρου τιμής στον θρυλικό Αρχικαπετάνιο των Αντάρτικων Δυνάμεων του Πόντου Βασίλειο Ανθόπουλο (1888-1922). Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και το Δήμο Σκύδρας, με τη συμμετοχή Ποντιακών και Προσφυγικών Συλλόγων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με την τέλεση θείας λειτουργίας και επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του Βασίλειου Ανθόπουλου και των θυμάτων των Γενοκτονιών των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Οπλαρχηγού, στο Πάρκο Λαϊκής Αγοράς της Σκύδρας. Οι παραβρισκόμενοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο, υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Σκύδρας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας, σε μία κατάμεστη αίθουσα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απεύθυναν χαιρετισμό η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά και η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας κ. Γιώργος Παναγιωτίδης. Η κα. Αηδονά έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης, χαρακτηρίζοντας τον Βασίλειο Ανθόπουλο οραματιστή Οπλαρχηγό του Πόντου και τονίζοντας ότι «με τον ηρωικό και ανιδιοτελή αγώνα του, άφησε μία σπουδαία παρακαταθήκη, για τη διαχρονική αξία που έχει οι άνθρωποι να μάχονται για την ελευθερία κι άλλα υψηλά ιδανικά».  Η κα. Ιγνατιάδου τόνισε ότι η Σκύδρα αποτελεί τόπο υποδοχής πολλών χιλιάδων προσφύγων από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και τη Θράκη και, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τις θυσίες των προγόνων μας και, μέσα από τη διαφύλαξη και διατήρηση της ιστορικής μας κληρονομιάς και αξιών, δημιουργούμε τις συνθήκες για μία καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία στο μέλλον.

Ο εγγονός του Οπλαρχηγού, Γιάννης Κυριακίδης, μιλώντας εκ μέρους όλων των απογόνων που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κυρία Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά για την πρωτοβουλία να κάνει πράξη το σχεδιασμό μιας εκδήλωσης προς τιμήν του Βασιλείου Ανθόπουλου. Ο κ. Κυριακίδης ευχαρίστησε, επίσης, τους συνδιοργανωτές και όλους όσους έχουν ασχοληθεί διαχρονικά για την ανάδειξη της ιστορίας του. Επίσης, τόνισε ότι οι αγώνες και η θυσία του γενναίου Οπλαρχηγού «ανήκουν» σε όλους τους Έλληνες.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον συγγραφέα-εκδότη Σάββα Καλεντερίδη ο οποίος χαρακτήρισε τον Βασίλειο Ανθόπουλο έναν «ιδιοφυή και διορατικό πολέμαρχο του Πόντου». Αναφέρθηκε εκτενώς στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην οργάνωση και υλοποίηση σημαντικών επιχειρήσεων του αντάρτικου στον Πόντο, τονίζοντας ότι υπήρξε ένας στρατιωτικός ηγέτης με «γεωπολιτική σκέψη». Ο κ. Καλεντερίδης αναφέρθηκε και στα σύγχρονα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή, με επίκαιρο γεγονός το δημοψήφισμα στο Βόρειο Ιράκ για ένα αυτόνομο Κουρδιστάν, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι, μέσα από κατάλληλους χειρισμούς, μπορεί να υπάρξει δίκαιη λύση η οποία θα εξασφαλίσει την ειρήνη και την ανάπτυξη στην περιοχή και στις γείτονες χώρες, ανοίγοντας τον δρόμο και για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα με την επιμέλεια του Συλλόγου Ποντίων Ριζού και της Προέδρου κας Έφης Παπαδοπούλου.  Η Ροζαλία Γαβριηλίδου απήγγειλε ποίημα του Κωνσταντίνου Ανδρεάδη από το Λιποχώρι για τον Βασίλειο Ανθόπουλο, η Άννα Γαλανοπούλου απόσπασμα από το ποίημα «Πάρθεν η Ρωμανία», ενώ η τρισέγγονη του Βασίλειου Ανθόπουλου τραγούδησε παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» και χοράρχη τον Αβεσαλώμ Κυζιρίδη. 


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κκ. Γιώργος Καρασμάνης και Θεοδώρα Τζάκρη, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά, η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Λάκης Βασιλειάδης, Πέτρος Ζέρζης, Μαρία Καράμπελα, Μαρία Τσαντάκη-Ζωγράφου και Γιάννης Ανδρίτσος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, οι Αντιδήμαρχοι Σκύδρας Μάγδα Παπαδοπούλου και Μιχάλης Μέγας, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σκύδρας, ο πρώην βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Υποδιοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Δημήτριος Καραμούζας, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας κ. Παναγιώτης Φωστηρόπουλος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο επιχειρηματίας κ. Χαράλαμπος Κοτζαβασίλογλου ο οποίος χρηματοδότησε μέρος της κατασκευής του αγάλματος του Βασίλειου Ανθόπουλου, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Δημήτριος Ευαγγελίδης, εκπρόσωποι ποντιακών, προσφυγικών και άλλων συλλόγων και σωματείων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, κ.ά. 






Πληγώνουμε μόνο αυτούς που αγαπάμε περισσότερο…. της Βάσως Ρουμελή


Πληγώνουμε μόνο αυτούς που αγαπάμε περισσότερο….


Έκλεισα την πόρτα κάνοντας θόρυβο, Βαρέθηκα την σιωπή που μαγκώνει τις  κλειδώσεις  των αισθήσεων.  Αυτή η οργή έπρεπε να αδειάσει τις αλήθειες που καίνε και να τολμήσει ελευθερία. Είπα λόγια που πληγώνουν, κουβέντες κοφτερές. Είναι γεγονός άλλωστε ότι πληγώνουμε μόνο αυτούς που αγαπάμε περισσότερο…. Επισημαίνουμε τα λάθη τους, επικρίνουμε τις αποφάσεις τους, τους αμφισβητούμε.
Η αλήθεια είναι ότι κολακεύουμε πάντα αυτούς που δεν γνωρίζουμε. Αυτούς που τους βλέπουμε σε βιτρίνα και αναρωτιόμαστε αν είναι γνήσιοι ή απάτη. Ίσως από συμφέρον, ίσως από βόλεψη, ίσως περιπαιχτικά. Τον δικό μας άνθρωπο όμως δεν χρειάζεται να τον κολακέψουμε  γιατί γνωρίζουμε την αυθεντικότητά του, γιατί τον νοιαζόμαστε και τον αγαπάμε. Θέλουμε μόνο να τον προστατεύσουμε, να είναι ψηλά.
Πόσες φορές δεν βρεθήκαμε σε κίνδυνο, σε αδιέξοδα, σε πλάνες; Πόσες φορές δεν ζητήσαμε ένα χέρι να κρατηθούμε; Στις χαρές όλοι είναι φίλοι, στα δύσκολα σε λυπούνται από μακρυά. Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο πρέπει να έχεις την παρρησία να του λες αλήθειες, να τον συμβουλεύεις, να τον αφήνεις ελεύθερο και να τον συνοδεύεις στις επιλογές και στα λάθη του.
…Περπατώ μόνη, χωρίς κανένα δάκρυ και ο καρατζοβίτης φυσάει τρελά τις σκέψεις μου. Καθαρίζει την καρδιά από την υγρασία του φόβου και γεμίζει φθινοπωρινά φύλλα στις τύψεις. Όχι δεν φοβάμαι. Ποτέ μου δεν φοβήθηκα άλλωστε.  Πολλές φορές λύγισα, νικήθηκα, παρέλυσα από πόνο αλλά όχι από φόβο. Η εποχή μας δεν έχει την πολυτέλεια να αναλωνόμαστε μέσα στο ψέμα και στις οπτασίες. Οι σχέσεις μας οικογενειακές, φιλικές, προσωπικές, πρέπει να είναι καθαρές και ασφαλείς. Αρκετά η ανασφάλεια της κρίσης. Σου είπα αυτά που όφειλα σαν πηγή που ξεχειλίζει γάργαρο νερό, σαν να σου μιλά ο καθρέπτη σου και τέλος!
Σκέφτομαι την «απολαυστική ασάφεια» της Gilda Radner που λέει ότι «η ζωή είναι να μην ξέρεις, να πρέπει να αλλάξεις, να παίρνεις κάθε στιγμή και να την κάνεις όσο καλύτερη γίνεται, χωρίς να ξέρεις τι θα γίνει μετά» και συμφωνώ μαζί της ότι δεν υπάρχει τέλειο τέλος. Βασικά δεν ξέρω αν υπάρχει τέλος και που σφραγίζεται. Κάποια ρολόγια τα σπάμε για να σταματήσει η ώρα εκεί που θα την ορίσουμε εμείς και όχι το σύμπαν.

Με αυτά και με άλλα έχασα την «δεδηλωμένη» μα όχι την ψυχή μου. Το θάρρος είναι του πολεμιστή, η οργή είναι του αδικημένου και η αγάπη χάρισμα. Μπορεί να σου φαίνεται γελοίο, αλλά  πολυαγαπημένε μου φίλε αν θέλεις να ακούς κολακείες κράτα τους «ακόλουθους»  σου και συνέχισε να ζεις στην όποια πλάνη σου! Εγώ σε αγαπώ με μπέσα! 

Βάσω Ρουμελή

#BEACTIVE street tennis και ποδηλατική εκδρομή στην Αριδαία


#BEACTIVE
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, 23-30 Σεπτεμβρίου 2017.
Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας και η Γ Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας συμμετέχει και φέτος πάρα πολύ ενεργά στη δράση BEACTIVE στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στην χώρα μας υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το γενικό θέμα της εκστρατείας είναι και πάλι «#BeActive» («να είστε ενεργοί») και ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Το Σάββατο σε συνεργασία με τους Φίλους του ποδηλάτου Αλμωπίας και τη ΔΕΚΕΔΑ έγινε ποδηλατική εκδρομή από την Αριδαία  μέχρι το Κέντρο Αντισφαίρσιης στην Πιπεριά, όπου τα παιδιά και μεγάλοι συμμετείχαν σε δραστηριότηες.

Την Κυριακή στον Κεντρικό πεζόδρομο της Αριδαίας οργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία street tennis.





ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Καθρέπτης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Καθρέπτης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών»

Την τεράστια συμβολή του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Γιαννιτσών στην ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τόπου μας, υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης με την παρουσία του στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου που το στεγάζει. Συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για τη μεγάλη προσπάθεια της ανακαίνισης, καθώς και τους δωρητές για τις πολύτιμες προσφορές τους.
Ο πρώην Υπουργός, δεν παρέλειψε βέβαια να εξάρει την μεγάλη συνδρομή και των προηγουμένων Διοικήσεων – Προέδρων, μελών των Δ.Σ. – και δωρητών, καθώς και όλων όσοι έχουν εργαστεί και εργάζονται ακούραστα γι’ αυτό για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι.
Το Μουσείο είναι δημιούργημα της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», στην οποία ο πρώην Υπουργός πίστεψε, στηρίζοντάς την από την πρώτη στιγμή με όλες τις δυνάμεις του… Και δικαιώθηκε, καθώς τα 25 χρόνια της ανεκτίμητης δράσης της καταγράφονται στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως μια περίοδος μεγάλης πολιτιστικής προσφοράς στις παραδόσεις μας και γενικότερα στον Τόπο μας.  
Η κατασκευή του Μουσείου άλλωστε, ήταν όραμα και στόχος της Εταιρίας από το πρώτο της κιόλας Δ.Σ. το 1992, υλοποιήθηκε το 1997 και έχει δεχτεί ως τώρα χιλιάδες επισκέπτες που έχουν αποκομίσει άριστες εντυπώσεις.
Όπως επίσης έργο της ίδιας Εταιρίας είναι και η λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, ενός θεσμού - κατάκτηση για την πόλη και τον Νομό μας, με ανεκτίμητη και πολυδιάστατη προσφορά στην Παιδεία, στην Εκπαίδευση και γενικότερα στη Γνώση και στον Πολιτισμό

23/09/2017




ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΙΡΤΖΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
22-9 2017

H Nομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ν.Πέλλας ανακοινώνει την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στο ν. Πέλλας, την Τρίτη 3 οκτωβρίου 2017.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού θα ανακοινωθεί σε επόμενο  δελτίο τύπου, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος συννενοήσεων της ΝΕ με το αρμόδιο γραφείο του Υπουργού.

ΠΑΟ Κερασιάς - ΑΣ Πρόμαχοι 0 - 7 για το κύπελλο της ΕΠΣ Πέλλας

 Παιχνίδι για έναν ρόλο, αυτόν των φιλοξενούμενων, διεξήχθη στο γήπεδο της Κερασιάς όπου ο τοπικός ΠΑΟ ηττήθηκε από τον ΑΣ Πρόμαχοι με σκορ 0-7 για το κύπελλο της ΕΠΣ Πέλλας.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο αντιπάλων ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με τους Προμαχιώτες να επικρατούν σε όλα τα σημεία και να παίρνουν τα σκήπτρα του αγώνα από τα πρώτα δευτερόλεπτά του και μέχρι το τέλος του, μη δίνοντας τροφή για ευοίωνες ελπίδες στους γηπεδούχους για κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Με τη νίκη του αυτή ο ΑΣ Πρόμαχοι πέρασε στην επόμενη φάση του θεσμού και αναμένει πλέον την κλήρωση για τον επόμενο αντίπαλό του στον νοκ-άουτ αγώνα που θα ακολουθήσει.

Τα γκολ:
0-1 στο 1’ ο Κυριακίδης με κοντινό πλασέ ύστερα από λάθη της άμυνας του ΠΑΟ.
0-2 στο 4’ ο Ιωάννου με πλασέ.
0-3 στο 33’ ο Κυριακίδης.
0-4 στο 42’ ο Ιωάννου με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
0-5 στο 43’ ο Κυριακίδης με δυνατό σουτ από την μικρή περιοχή.
0-6 στο 55’ ο Ιωάννου με σουτ σε κενή εστία.
0-7 στο 85’ ο Καραγιαννίδης μετά από πάσα του Κυριακίδη.

Από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Ουρούμης, Παπαθανασίου και ο τερματοφύλακας Τζαβέλλας ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί και ο ήρωας του αγώνα, που παρά τους τραυματισμούς που υπέστη, παρέμεινε στις επάλξεις της εστίας του δίνοντάς όλες του τις δυνάμεις παρά τους δυνατούς πόνους.
Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Κυριακίδης, Ιωάννου, Τσιμτσιρίδης και Μούγιος.
Η διαιτησία του κυρίου Καρατζά (Ζιώγλης, Σαμαράς) ήταν άριστη χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

ΠΑΟ Κερασιάς: Τζαβέλλας, Γκέντζης, Παπαναστασίου, Γουλάκης, Γεωργίου, Πασσαλής, Πασιαλής, Ουρούμης, Παπαθανασίου, Τζούλης, Ν. Γουλάκης.

ΑΣ Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Προίκος, Σαμσούρης (Κωστινάς), Μπογδάνης (Άτζος), Μούγιος, Νάνος, Ρατσίτσκας, Τσιμτσιρίδης (Παπαβέντσης), Ιωάννου, Καλογιάννης (Καραγιαννίδης) Κυριακίδης.    






























ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...