Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο που αφορά στη συντήρηση δημοτικής οδοποιίας σε Τ.Κ. του Δήμου Αλμωπίας.



ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ, ΝΟΤΙΑ, ΡΙΖΟΧΩΡΙ, ΠΙΠΕΡΙΑ, ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ, ΟΡΜΑ, ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ, ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 58.959,13
ΣΑΤΑ 2017
ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΚΩΤΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο που αφορά στη συντήρηση δημοτικής οδοποιίας σε Τ.Κ. του Δήμου Αλμωπίας.
Συγκεκριμένα, η μελέτη περιελάμβανε τις Τ.Κ. Περίκλειας, Νότιας, Ριζοχωρίου, Πιπεριάς, Λυκοστόμου, Όρμας, Πολυκάρπης, Μεγαπλατάνου – Μοναστηρακίου. Με την παρέμβαση αυτή επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς έκλεισαν οι περισσότερες λακκούβες στα παραπάνω χωριά.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 58.959,13 ευρώ (με το ΦΠΑ) από το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Για κάποιους μπορεί να θεωρούνται αυτονόητες τέτοιες παρεμβάσεις, για εμάς όμως που παλεύουμε καθημερινά με ελάχιστα χρήματα τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Όλα χρειάζονται επίμονη προσπάθεια για να επιτευχθούν. Με αυτή την παρέμβαση δίνουμε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα των οικισμών. Δεν σταματάμε όμως εδώ: Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 έχουν ενταχθεί κι άλλα χωριά».

" Η Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά, ώστε να μην επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών"



Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΠΟΤΕ Η ‘ΣΥΜΦΩΝΙΑ’ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ» - ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κοινή συνέντευξη τύπου για το ζήτημα των Σκοπίων παραχώρησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι «η Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά», ώστε να μην επικυρωθεί η «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήρισε, «συμφωνία των Πρεσπών» με τα Σκόπια «και το κείμενο αυτό να μείνει στην ιστορία ως ένα κείμενο που απλά υπέγραψαν κάποτε ένας κύριος Κοτζιάς με έναν κύριο Ντιμιτρόφ».
Η πρώτη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Περιφέρεια, όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι η σύγκληση την επόμενη Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στη Θεσσαλονίκη, κοινής – διευρυμένης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τα Δημοτικά Συμβούλια των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και με προσκεκλημένους τους φορείς, τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. «Ένας και μόνο είναι ο στόχος μας, να μην επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.
«Σήμερα, δεν ερχόμαστε μοιρολατρικά να αποδεχτούμε ως τετελεσμένα τα γεγονότα και τα αποτελέσματα της κατάπτυστης ‘συμφωνίας των Πρεσπών. Σήμερα είμαστε εδώ ενωμένοι όσο ποτέ για να αποτρέψουμε να μετατραπούν τα γεγονότα και τα αποτελέσματα αυτά, σε τετελεσμένα. Ξεκάθαρα, επαναλαμβάνω αυτό που είπα δημόσια και το Σάββατο, πριν την υπογραφή της συμφωνίας: Η Αυτοδιοίκηση στη Μακεδονία και σε ολόκληρη την χώρα θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε αυτή η συμφωνία να μην επικυρωθεί ποτέ. Τα ψέματα τελείωσαν. Η βουβή και κρυφή διπλωματία τελείωσε. Η ώρα της ευθύνης για όλους και για τον καθένα ξεχωριστά ξεκίνησε», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης επισήμανε τα διαδοχικά λάθη της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και γενικότερα στο χειρισμό του ζητήματος των Σκοπίων.
«Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια δεν αποτελεί λύση, αλλά εθνική ήττα. Αποδείχθηκαν, εκτός από εμμονικοί, και μοιραίοι για τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα, υπογράφοντας μια συμφωνία που ανοίγει νέες πληγές υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου μας. Και μάλιστα αρνούνται και στερούν από τον ελληνικό λαό το δικαίωμά του να εκφραστεί δημοκρατικά για αυτή τη συμφωνία’, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κουνάνε και το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία, λοιδορώντας και καθυβρίζοντας τους πολίτες που αντιδρούν. Ακόμα όμως και η προπαγάνδα έχει όρια. Δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό, υπόγειο και οργανωμένο σχέδιο. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας είναι απόρροια αποκλειστικά και μόνο των λαθών της κυβέρνησης και της κατάπτυστης συμφωνίας που υπέγραψε, αγνοώντας την ισχυρή πλειοψηφία του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και η Αυτοδιοίκηση της χώρας βγαίνει μπροστά. Κάνουμε το πρώτο βήμα» και ανακοίνωσε τη σύγκληση κοινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με όλους τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Στην κοινή αυτή διευρυμένη συνεδρίαση θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς, τα Επιμελητήρια, τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, οι Ιερές Μητροπόλεις, οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης θα προσκληθούν οι Περιφέρειες και τα Δημοτικά Συμβούλια Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
«Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο να παραδώσουμε στα Σκόπια, μακεδονική ταυτότητα, γλώσσα, και όνομα, να δώσουμε δηλαδή, υπόσταση στον αλυτρωτισμό. Δεν αποδεχόμαστε τη συμφωνία, δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Ενωμένη η αυτοδιοίκηση θα εκφράσει τον ελληνικό λαό για το θέμα. Καλά θα κάνει, έστω και τώρα, έστω και αργά η Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα πολιτικά κόμματα, και κάθε Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου ξεχωριστά, να ακούσουν τον ελληνικό λαό. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έχει πλέον την εθνική και ιστορική ευθύνη για το παρόν και το μέλλον της χώρας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Αυτοδιοίκηση όλης της χώρας είναι ενωμένη, με στόχο να ενώσει κι όχι να διχάσει τους Έλληνες, να συμβάλει θετικά, «ώστε να μπορέσουμε ως χώρα και ως λαός να σηκώσουμε ξανά ψηλά το κεφάλι». «Διαπιστώνω ότι οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, όχι μόνον της Μακεδονίας, αλλά όλης της Ελλάδος, είναι εξοργισμένοι, γιατί κάποιοι βάφτισαν ρεαλισμό την υποχωρητικότητα. Είναι εξοργισμένοι γιατί βαφτίστηκε το ξεπούλημα της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας, ως αναγκαία υποχώρηση και μέρος της λύσης σε ένα πρόβλημα που χρόνιζε. Διαφωνούμε απόλυτα με τη συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση. Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να έχει ισχύ, αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής και του ελληνικού λαού. Τονίσαμε την ανάγκη για ένα τόσο σοβαρό θέμα, την τελική απόφαση να την πάρει όχι η Βουλή, αλλά ο ίδιος ο λαός, με τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος. Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι μονόδρομος. Είναι δημοκρατική διέξοδος. Γνωρίζουμε καλά ότι δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν με βάση τις θεσμικές μας αρμοδιότητες να κάνει δημοψήφισμα. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να κινητοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνίες , ώστε να απαιτήσουν αυτές το δημοψήφισμα. Αυτό επίσης που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαιτήσουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν ότι δεν θα επικυρώσουν καμία τέτοια συμφωνία με την ψήφο τους, αν και όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία».
Ο κ. Κυρίζογλου επισήμανε: «Μετά μια εξάμηνη διαπραγμάτευση, χωρίς να αποφανθεί η Βουλή επί του θέματος, χωρίς δημοψήφισμα χωρίς εκλογές, χωρίς τη δημοκρατική νομιμοποίηση, υπογράφηκε μια συμφωνία, την οποία δεν αποδεχόμαστε. Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε στο πλαίσιο του νόμου και του Συντάγματος. Θέλω να καταγγείλω την ακραία στάση της αστυνομίας , αλλά και την αλαζονεία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά για τους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά ανήμερα της συμφωνίας στις Πρέσπες. Δεν μπορεί να επιδεικνύεται τέτοια αγριότητα σε πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά. Αυτό δείχνει μια καθεστωτική και αντιδημοκρατική νοοτροπία. Αν τολμήσουν να μας συκοφαντήσουν και να παραχαράξουν τα όσα λέμε, τους απαντάμε: Δεν σας φοβόμαστε. Πρόκειται για ένα θέμα που υπερβαίνει τα κόμματα και τις συμφωνίες. Η συμφωνία που υπογράφηκε είναι απαράδεκτη και η συνείδηση του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να τη δεχτεί. Το πατριωτικό αυτό ζήτημα υπερβαίνει κόμματα και ιδεολογίες».
Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος τόνισε την αντίθεσή του στη «συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ», όπως είπε και σημείωσε ότι «η συμφωνία δεν είναι αποδεκτή επειδή εκτός των άλλων δεν αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα του ζητήματος των Σκοπίων, τον αλυτρωτισμό. Πιστεύουμε σε ένα κοινό μέλλον ειρήνης, ασφάλειας και φιλίας και στη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε πεδίο διασυνοριακής συνεργασίας και ανάπτυξης, αλλά με όρους αποδεκτούς».
Την αντίθεσή τους στη «συμφωνία» δήλωσαν στη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης και η Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυσίδου, ενώ το παρών έδωσαν και πολλοί Δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας.




Εγγραφές στο ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Έδεσσας



                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Το ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Έδεσσας ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ότι θα πραγματοποιήσει εγγραφές για το νέο διδακτικό έτος 2018-2019 και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τις παρακάτω ημερομηνίες: 
10/7/2018,24/7/2018,7/8/2018,21/8/2018 από τις 9πμ-13πμ. 

Από 1/9/2018 έως και 15/9/2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά  στη γραμματεία του ΔΙΕΚ (ΦΙΛΙΠΠΟΥ 37-ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ) κατά τις εργάσιμες ημέρες από 8πμ-14μμ. 

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να εγγραφούν πρέπει να προσκομίσουν : 
-Απολυτήριο Λυκείου 
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 
-Φ/ο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου 
-Αίτηση που συμπληρώνεται στη γραμματεία του ΔΙΕΚ 

Τηλ 2381022340 
Εκ του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Έδεσσας. 

Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος



Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστα Αποστόλου


Οι τρέχουσες εξελίξεις στον αγροδιατροφικό και μεταποιητικό κλάδο και, κυρίως η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ήταν η βάση της συζήτησης ανάμεσα στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και στον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστα Αποστόλου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κας Αηδονά στην Έδεσσα.

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα ενόψει της νέας μεταποιητικής περιόδου, με το συμπύρηνο ροδάκινο να αποτελεί τη σημαντική πρώτη ύλη για τις βιομηχανίες και, ταυτόχρονα, κρίσιμη πηγή εισοδήματος για τους παραγωγούς. Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι η ποσότητα του συγκεκριμένου φρούτου θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, ενώ, η ποιότητα θα είναι βελτιωμένη.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των μεταβολών που παρατηρούνται και αφορούν τη μείωση παραγωγής στις δενδροκαλλιέργειες, με την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κα. Αηδονά να εκφράζει την ανησυχία της και σύμφωνα με την ενημέρωση από συνεργάτες, για τη δυσαναλογία που εντοπίζεται ανάμεσα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις και παραγόμενες ποσότητες. Για το θέμα αυτό έγινε αναφορά στην εκπόνηση των περιφερειακών σχεδίων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (ΠΕΣΠΚΑ), μελέτη που εκπονείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σύντομα θα έχει ανάδοχο. Ακόμη, τέθηκε το θέμα των διεθνών εξελίξεων και του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ χωρών που ίσως επηρεάσουν και την κομπόστα ως προϊόν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Η κα. Αντιπεριφερειάρχης και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. στάθηκαν και στο ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας των υδάτινων αποδεκτών, στα μέτρα που πρέπει όλοι να λάβουν, ώστε, να αποφευχθεί η υποβάθμιση – ρύπανση του περιβάλλοντος, δεδομένων των πολύ αυστηρών προδιαγραφών της κείμενης νομοθεσίας που περιλαμβάνει και επιβολή κυρώσεων, όπως επισήμανε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και συνεργάτης της κας Αντιπεριφερειάρχη, Στέφανος Αργυράκης που συμμετείχε στη συνάντηση.

Ο κ. Αποστόλου ευχαρίστησε την κα. Αηδονά για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, «ανανεώνοντας το ραντεβού» για συνεργασία και επικοινωνία για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος το επόμενο διάστημα.

Κοινή διαμαρτυρία ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων, ξεκινούν οι Σύλλογοι της Αλμωπίας.


Κοινή διαμαρτυρία ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων, ξεκινούν οι Σύλλογοι της Αλμωπίας.

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση, όπου αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος, το οποίο θα κληθούν να διαμορφώσουν και να υπογράψουν όλοι οι σύλλογοι της περιοχής, καθώς επίσης και η πραγματοποίηση πορείας και ομιλίας στην πόλη της Αριδαίας το προσεχές διάστημα.
Αύριο, Παρασκευή 22/6 στις 21:00, στο πνευματικό κέντρο της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Καλούνται ΟΛΟΙ οι Σύλλογοι (Πολιτιστικοί, Αθλητικοί, Γονέων και Κηδεμόνων, Σωματεία κ.α.), καθώς επίσης και κάθε ενεργός πολίτης, να συμμετέχουν στην αυριανή συνάντηση.

Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα!!

ΜΕ ΤΙΜΗ
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Επιτροπή:
Τσαμπούρης Γιώργος
Ιγνατίδης Κώστας
Βαφειάδης Σταύρος
Χολίδης Μπάμπης
Χουρσόγλου Ολυμπία

Πρόσληψη του Χρήστου Δούμου στην θέση του Γενικού Αρχηγού του Αλμωπού Αριδαίας


Η διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του Χρήστου Δούμου στην νευραλγική θέση του Γενικού Αρχηγού. 
Ο έμπειρος 40χρονος πρώην ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων, στην Β' Εθνική κατηγορία με την φανέλα του Εδεσσαϊκού, στην Γ' Εθνική με την Καστοριά, τον Εδεσσαϊκό και τον Αετό Σκύδρας, στην Δ' Εθνική στον Άρη Προφήτη Ηλία, στον Ηρακλή Εδέσσης και τον Αετό Σκύδρας ενώ έχει αγωνιστεί στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία με τον Άρη Λουτρακίου και στην Α' ερασιτεχνική με τον Πας Ξιφιανής. Επίσης έχει διατελέσει προπονητής στην Μ. Θύελλα Λυκοστόμου στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ το 2015 ανέλαβε τον Ακρίτα Σωσάνδρας στην Β΄ Ερασιτεχνική και ανέβασε την ομάδα κατηγορία 2 διαδοχικές χρονιές όπου ανέβηκε στην Α1' Ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Πέλλας και  παρέμεινε και φέτος. 
Ο Χρήστος Δούμος έχει αξιόλογο ποδοσφαιρικό παρελθόν και αποτελεί ιδανική επιλογή για τον Αλμωπό την παρούσα χρονική στιγμή, τον καλωσορίσουμε στην μεγάλη οικογένειά μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον έργο του.

1η τροποποίηση (παράταση υποβολής αιτήσεων στήριξης) πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο υλοποίησης του Μ19 του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 για έργα δημοσίου χαρακτήρα


1η  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ (ως προς την ημερομηνία λήξης της)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΠΡΑΞΕΩΝ) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 19, ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 19.2 ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020  (για ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)  του ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER  ΠΕΛΛΑΣ

η ΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΟΤΔ) της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. 
Ανακοινώνει ότι η ΕΔΠ στη συνεδρίασή της Νο 7/15.06.2018 έλαβε την απόφαση παράτασης της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αίτησης στήριξης στο Μ19 του ΠΑΑ 2014-2020 για παρεμβάσεις έργων δημοσίου χαρακτήρα. 
Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση ως καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στήριξης ορίζεται η 31η Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00 από τις 02 Ιουλίου 2018 που ήταν μέχρι σήμερα. 
Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, τη συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης και άλλες διευκρινήσεις, υπεύθυνοι είναι οι κ.κ. Καλτσίδης Ιωάννης και Γαβριηλίδης Γεώργιος τηλέφωνο 23810 24858,     e-mail: anpe@otenet.gr 
Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις στήριξης εκτός των ανωτέρω προθεσμιών και αιτήσεις για τις οποίες δεν έχει προηγηθεί ηλεκτρονική υποβολή της πρότασης στο ΟΠΣΑΑ.
Περαιτέρω πληροφορίες για το ΠΑΑ 2014-2020, το σύστημα διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020, το θεσμικό πλαίσιο των πράξεων που εντάσσονται σ’ αυτό, τους κανόνες επιλεξιμότητας των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των αιτήσεων στήριξης, βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ο.Τ.Δ. της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. www.anpe.gr και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr Η πλήρης πρόσκληση με τα Παραρτήματά της και όλο το αναλυτικό πληροφοριακό υλικό, τίθεται στη διάθεση των ενδιαφερομένων σε έντυπη καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή είτε από την έδρα της ΑΝ.ΠΕ. είτε μέσω του διαδικτύου.
Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Π.
Γιάννου Δημήτριος

3η μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ»



Η 3η μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ» πλησιάζει!

Η κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου μας πλησιάζει! Η 3η μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογός μας πραγματοποιείται την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης.

Στην εκδήλωση θα χορέψουν τα μέλη των τμημάτων του Συλλόγου μας.

Το μοναδικό μουσικό σχήμα που θα έχουμε και φέτος κοντά μας απαρτίζεται από σπουδαίους καλλιτέχνες της δημοτικής παράδοσης όπως ο Μάκης Τσίκος στο κλαρίνο, ο Γιάννης Καψάλης και η Γιώτα Γρίβα στο τραγούδι!

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας για τη στήριξη των προσπαθειών μας.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους στην μεγάλη μας εκδήλωση!

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ.

Κανονικά συνεχίζεται η υλοποίηση των τεχνικών έργων και παρεμβάσεων που έχει προγραμματίσει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας




Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Η υλοποίηση των έργων που έχει προγραμματίσει η Π.Ε. Πέλλας συνεχίζεται απρόσκοπτα»


Κανονικά συνεχίζεται η υλοποίηση των τεχνικών έργων και παρεμβάσεων που έχει προγραμματίσει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για το τρέχον έτος.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά που αφορούσαν σημαντικές παρεμβάσεις για την Πέλλα.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία έργα ύψους 110.000,00 € τα οποία αφορούν «Κοπή Χόρτων και καθαρισμός ερεισμάτων οδικού δικτύου ΠΕ Πέλλας 2018», προϋπολογισμού 70.000,00 € και «Τοποθέτηση διατάξεων ελέγχου ταχύτητας εντός κατοικημένων περιοχών», προϋπολογισμού 40.000,00 €.

Επιπλέον, ψηφίστηκε, επίσης κατά πλειοψηφία, σε προηγούμενη συνεδρίαση, η «Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού για την ανάθεση της σύµβασης του έργου: «Βελτίωση – επισκευή υφιστάµενων οδοστρωµάτων οδικού δικτύου ΠΕ Πέλλας (α) Τµήµατα της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Φλώρινα και (β) της Επαρχιακής Οδού 3 ∆ιασταύρωση µε Εθνική Οδό 2 (πλησίον Ριζαρίου) – Σεβαστειανά – Σκύδρα – Ριζό – όρια Νοµού Πέλλας», Προϋπολογισµού: 2.500.000,00 €», έργο που θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας.

Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρει: «Συνεχίζουμε κανονικά την υλοποίηση του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού, ο οποίος είναι προσαρμοσμένος σε ανάγκες που υπάρχουν και αντιμετωπίζουμε με όσα μέσα διαθέτουμε. Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια και διευκολύνοντας την πρόσβαση. Προωθούμε όλες τις παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει, μικρές ή μεγαλύτερες, δεδομένης της γραφειοκρατίας και του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία μας. Ελπίζω και εύχομαι, στο άμεσο μέλλον, όταν θα προχωρήσουμε στην έγκριση κι άλλων έργων, οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων να λαμβάνονται ομόφωνα, διότι, όλοι μας πρέπει να εργαζόμαστε για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».


Το επόμενο διάστημα η Π.Ε. Πέλλας πρόκειται να δημοπρατήσει έργα συντήρησης ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της και σε διάφορα σημεία όπου υπάρχουν ανάγκες με παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 375.000,00 €.

Εκδηλώσεις της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων για τη λήξη του διδακτικού έτους


Εκδηλώσεις του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων για τη λήξη του διδακτικού έτους 2017-18.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρουσίασαν εργασίες που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και θεατρικά δρώμενα με διάφορα θέματα.

Στ’ τάξη : «Και του … στραβού το δίκιο» (θεατρικό)

Ευχαριστίες στον Διευθυντή Χρήστο Γρηγοριάδη για την παραχώρηση του υλικού.




















Εκδηλώσεις της Γ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων για τη λήξη του διδακτικού έτους


Εκδηλώσεις του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων για τη λήξη του διδακτικού έτους 2017-18.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρουσίασαν εργασίες που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και θεατρικά δρώμενα με διάφορα θέματα.

Γ’ τάξη : Το ηλιακό σύστημα

Ευχαριστίες στον Διευθυντή Χρήστο Γρηγοριάδη για την παραχώρηση του υλικού.

























ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...