Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Κοινοβουλευτική παρέβαση του ΚΚΕ για τις συμβασιούχες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Συμβασιούχες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων

      Οι συμβασιούχες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων είναι σήμερα περίπου οκτώμισι χιλιάδες. Για χρόνια βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία, με το άθλιο εργασιακό καθεστώς της εργολαβίας και η ανανέωση των συμβάσεων τους είναι, τα τελευταία χρονιά, στη διάθεση των εκάστοτε δημοτικών αρχών. Πληρώνονται ψίχουλα και στους περισσότερους Δήμους με καθυστέρηση μηνών και ανάλογα με το ρυθμό καταβολής της δόσης από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
      Αυτό το προσωπικό, γυναίκες στην συντριπτική πλειοψηφία τους, με 12 και 15 χρόνια δουλειάς στα σχολεία στις περισσότερες των περιπτώσεων, σηκώνουν στους ώμους τους τον κρίσιμο τομέα υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων μια και το μόνιμο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων παραμένει διαχρονικά λειψό και σε ένα μεγάλο μέρος του έχει πια συνταξιοδοτηθεί.
      Το πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων έχει επιδεινωθεί και απαιτεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό που συνεπικουρεί τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας καθόλη την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και δεν αφορά άπλα την καθαριότητα των αιθουσών με το πέρας της. Μια ανάγκη που ειδικά για τα Νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χωράς είναι αδήριτη για την υγιεινή των παιδιών και που δυστυχώς οι κυβερνήσεις κωφεύουν διαχρονικά στην κάλυψη της.
      Όμως σήμερα οι συνθήκες υγιεινής στα σχολεία είναι ορατό να οδηγηθούν σε ακόμη πιο επικίνδυνους δρόμους αν η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα μέτρα και αφήσει τα πράγματα να εξελιχτούν με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.
      Χιλιάδες συμβασιούχες καθαρίστριες τον Ιούνιο 2020 θα οδηγηθούν σε απόλυση, αφού είναι γνωστό ότι η όποια δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων τους -με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο (Άρθρο 115 του ν 4547/2018) λήγει. Μια ορατή εξέλιξη που πολλαπλασιάζει τα επικίνδυνα αδιέξοδα στην υγιεινή των σχολείων με γνωστή την λειψή χρηματοδότηση των δήμων για αυτή την ευθύνη που τους έχει ανατεθεί, με γνωστό το περιοριστικό πλαίσιο που ισχύει για τις προσλήψεις αυτού του προσωπικού στους δήμους και με ανύπαρκτο - σε αυτή την φάση - χρονικό ορίζοντα, για τους Δήμους, να κινήσουν τις διαδικασίες με αποτέλεσμα για την όποια πρόσληψη προσωπικού.
      Με βάση τα παραπάνω η Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να λύσουν αυτό το καίριο ζήτημα άμεσα και να δώσουν επιτέλους οριστική λύση με τη μονιμοποίηση των καθαριστριών στα σχολεία. Κάθε κυβερνητική ολιγωρία θα σημαίνει και την υπογραφή της να απολυθούν χιλιάδες συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολεία και τη βούληση της η καθαριότητα των σχολείων να παραδοθεί σε εργολάβους και ΚΟΙΝΣΕΠ.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός και η Κυβέρνηση,
·      Αν θα επιμείνουν στην εφαρμογή του απαράδεκτου υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που τους παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με ορατό το ενδεχόμενο, την νέα σχολική χρονιά, να μπούνε οι εργολάβοι καθαριότητας στα σχολεία ή θα προχωρήσουν επιτέλους στη μονιμοποίηση των ήδη υφιστάμενων σχολικών καθαριστριών που για χρόνια κρατιούνται σε ομηρία και πληρώνονται με τα ψίχουλα της εργολαβίας της αίθουσας.
·      Αν θα ενισχύσουν περαιτέρω με την αναγκαία χρηματοδότηση τους δήμους, ώστε να ανταποκριθούν με επάρκεια στο έργο της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και τη διασφάλιση με σύγχρονους όρους της υγιεινής παιδιών και εκπαιδευτικών.

Οι Βουλευτές
Κατσώτης Χρήστος
Δελής Γιάννης
Καραθανασόπουλος Νίκος
Κομνηνάκα Μαρία
Λαμπρούλης Γιώργος
Παπαναστάσης Νίκος
Συντυχάκης Μανώλης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...