Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ προς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις για τις ζημιές από τη θεομηνία της 25ης Φεβρουαρίου»



 Επιστολή προς τον νέο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, απέστειλε ο Γιώργος Καρασμάνης, με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές στο Νομό από την κατακλυσμιαία νεροποντή της 25ης Φεβρουαρίου.
          Επισημαίνει ότι αρμόδια να προχωρήσει σε ενέργειες για την ενεργοποίηση του Νομοθετικού Πλαισίου βάσει του οποίου θα αποζημιωθούν και, γενικότερα θα στηριχτούν ουσιαστικά οι πληγέντες, είναι η υπ’ αυτόν Περιφέρεια. Διαπιστώνει αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες και ζητεί την άμεση προσωπική παρέμβασή του.

(Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής):

Φίλε Απόστολε…
          Ασφαλώς, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, είσαι πλήρως ενημερωμένος για τη θεομηνία της πρωτοφανούς νεροποντής που, στις 25 παρελθόντος Φεβρουαρίου, έπληξε με σφοδρότητα την Πέλλα και προκάλεσε τεράστιας έκτασης και μεγέθους ζημιές, όχι μόνον στην αγροτική παραγωγή και σε υποδομές του Νομού, αλλά και εξίσου μεγάλες καταστροφές σε επιχειρήσεις, εργοστάσια, αποθήκες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κλπ.  
          Προσωπικώς, έχω ήδη απευθυνθεί στους συναρμόδιους υπουργούς – και δια της κοινοβουλευτικής οδού, αλλά και κατ’ ιδίαν – αλλά, αν και έχει περάσει ενάμισης μήνας, τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει για την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων. Αντιθέτως, πληροφορούμαι ότι, από την Περιφέρεια της οποίας προΐστασαι (και η οποία, επαναλαμβάνω, είναι η καθ’ ύλην αρμόδια), ακόμη δεν έχει υποβληθεί καν αίτημα, προκειμένου να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής! Και ακόμη, στην Περιφέρεια δεν έχουν συγκροτηθεί οι αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου να διενεργηθούν επιτόπιες αυτοψίες, να καταγραφούν οι πραγματικές ζημιές και να υποβληθούν στα αρμόδια Υπουργεία για τα περαιτέρω!!
          Γι’ αυτό, με την επιστολή μου αυτή, συμπαρατάσσομαι με το κοινό και επιτακτικό αίτημα, να ενεργοποιηθεί άμεσα το Νομοθετικό Πλαίσιο το οποίο, ως γνωστόν, προβλέπει πραγματικές αποζημιώσεις, διευκολύνσεις και, γενικά, ουσιαστική στήριξη στους πληγέντες, ενέργειες για τις οποίες, ζητώ την παρέμβασή σου.

Φιλικά

Γιώργος Καρασμάνης  

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013
θα πραγματοποιηθεί διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος
από τις  8π.μ. έως τις 1.30μ.μ., 
στις τοπικές κοινότητες: Σαρακηνών(Κορυφή), Όρμας, Μεγαπλατάνου(Μοναστηράκι), 
και στην τοπική κοινότητα Πολυκάρπης από τις 8π.μ. έως τις 9π.μ.,
λόγω εργασιών αποκατάστασης των τεχνικών βλαβών.

Από το Δήμο Αλμωπίας 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ DETROP



Ευχαριστήριο του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη προς τους επιχειρηματίες της Π.Ε. Πέλλας

Μετά από την επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού DETROP η οποία πραγματοποιήθηκε 7-10 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού της ΠΚΜ κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαριστεί δημόσια τους επιχειρηματίες της Π.Ε. Πέλλας οι οποίοι διέθεσαν δωρεάν τα προϊόντα των επιχειρήσεών τους για τις ανάγκες της συμμετοχής στην έκθεση. Η συμμετοχή της Πέλλας στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και προσέλκυσε πλήθος επαγγελματιών της αγοράς. Ο κ. Θεοδωρίδης προσδοκά ανάλογη αγαστή συνεργασία και σε μελλοντικές δράσεις με στόχο την προβολή της δυναμικής της Πέλλας στον τομέα των τροφίμων, των ποτών και της μεταποίησης.

Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που μετείχαν στην έκθεση προσφέροντας τα προϊόντα τους είναι: ΑΛΤΕΡΡΑ Α.Ε., Γαία Πέλλας, Conex Α.Ε., Eco Food A.E., Escarcom A.E., Καράμπελας Α.Ε., Κρόνος Α.Ε., SKO Π. Κρυσταλλίδης Α.Ε., Παπανάρετος Α.Ε. ΑΤΕΝ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ Β. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ & ΣΙΑ Α.Β. & Ε.Ε., ΧΙΟΝΑΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕΡΙΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ, «Αγροβότανα Βόρας» Ευριπίδης Μπαλτάκης, «Αλμωπία» Τσιρόπουλος Γιώργος, «Ανάστω» Ακριτίδου Αναστασία, «Καϊμάκτσαλαν» Γκανά Λίτσα, «Αρχαγγελικό» Σιώπκας Δ. Γεώργιος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ «ΣΠΙΤΙΚΟ», «Τα γλυκά της Αθηνάς» Μακρίδου Αθηνά. Επίσης, Ζλάτης Αλλαντοποιία Κονσερβοποιία Εδέσσης Α.Β.Ε.Ε., Κοτόπουλα Μεσημερίου Γαλανός Α.Ε., Σφαγεία Αλμωπίας Α.Ε., Χριστάκης Α.Β.Ε.Ε., Γερακάρης Δημήτρης & ΣΙΑ Ε.Ε., ΜΑΚΑΛ Κ. ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., Αγροτικός Συν/σμός Άρνισσας, Αγροτικός Συν/σμός Παναγίτσας, Παραγωγικός Συν/σμός Γυναικών Άρνισσας «Ο ΒΟΡΡΑΣ», Μέλι Αλμωπίας Βότσης Διονύσης, «Μελίαμα». Ακόμη συμμετείχαν οι «Πλαγιές Βόρρα» Οινοποιείο, Οινοποιείο Λίγας Θωμάς ΕΠΕ «Κτήμα Λίγας», Τοπικός Οίνος Πέλλας Δεληανδρέου Ειρήνη, «Κτήμα Αλεξανδρίδη», Οινοποιείο Estete Καρακίτσης, Οινοποιείο Μελετιάδη και Τσιρόπουλος Χ. Αναστάσιος «Γεωργική Εκμετάλλευση».

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΝΤΟΜΑΤΙΕΣ.


 Τον σκότωσε για πέντε ντοματιέςΕννέα από τα 11,5 χρόνια που του επιβλήθησαν θα πρέπει να περάσει στη φυλακή ο 67χρονος ομογενής Περικλής Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του δύο δολοφονίες, η μία μάλιστα με αφορμή πέντε ντοματιές.
Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο ο Π. Παπαδόπουλος, το 2011, σκότωσε τον 72χρονο ομογενή Αντώνιο Μιρτσόπουλο μετά από καυγά τους για τις ντοματιές.
Ο δράστης φύτεψε πέντε ντοματιές στον κήπο του Μιρτσόπουλου, στο Κλάιτον της Μελβούρνης και όταν το θύμα του ζήτησε τον λόγο τσακώθηκαν και πάνω στη φιλονικία τους τον σκότωσε, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.
Η δικαστής Μπέτι Κινγκ είπε ότι η απόφαση του Παπαδόπουλου να φυτέψει ντοματιές στον κήπο που είχε ετοιμάσει ο Μιρτσόπουλος ήταν προκλητική.
«Και οι δυο φαίνεται πως ήσασταν δυο στριφνά γεροντάκια, με διάθεση ο ένας να κάνει την ζωή του άλλου δύσκολη. Αλλά να επιτρέψετε αυτή η εχθρότητα να φτάσει στο σημείο του θανάτου του Μιρτσόπουλου είναι απαράδεκτο» είπε η δικαστής.
Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως ο Παπαδόπουλος είχε σκοτώσει την ξαδέλφη του στην Ελλάδα «για ασήμαντη αφορμή» και είχε καταδικαστεί. Είχε μείνει στη φυλακή από το 1992 έως το 2008.
Η δικαστής Κινγκ τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για την κοινωνία. «Είσαι 67 χρονών και έχεις σκοτώσει δυο ανθρώπους, σε ξεχωριστά επεισόδια για ασήμαντο λόγο» ανάφερε στον Π. Παπαδόπουλο η δικαστής.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΥΚΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΤΕΟ.


 Τσουχτερά πρόστιμα για δίκυκλα χωρίς ΚΤΕΟΔιευκρινίσεις για το θέμα του τεχνικού ελέγχου των δικύκλων από τα ΚΤΕΟ δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, επισημαίνοντας πως αρμόδιες για το χρονοδιάγραμμα ελέγχου των δικύκλων είναι οι Περιφέρειες και ο προγραμματισμός ανήκει σ΄ αυτές.
Υπενθυμίζεται ότι από χθες 8 Απριλίου, όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων άνω των 50 κυβ. εκατ. δεν έχουν περάσει έλεγχο, των οποίων η άδεια είναι πριν από το 2001, καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η υποχρέωση τεχνικού ελέγχου των δικύκλων, καθορίστηκε το 2009 με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, σύμφωνα με την οποία «… με απόφαση του οικείου Νομάρχη καταρτίζεται πρόγραμμα πρόσκλησης για τεχνικό έλεγχο των κυκλοφορούντων στο νομό μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων …».
Επειδή δεν υπήρχαν γραμμές ελέγχου δικύκλων στα ΚΤΕΟ της χώρας, οι έλεγχοι ξεκίνησαν επίσημα το 2011 στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Στη συνέχεια, το 2012, (με την υπ΄ αριθ. ΚΥΑ 37566/5116/10/2012), ορίστηκε ότι οι σχετικοί έλεγχοι καταρτίζονται με πρόγραμμα του «οικείου Περιφερειάρχη». Στο πλαίσιο αυτό η σχετική Πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής, για τον τεχνικό έλεγχο των δικύκλων της Περιφέρειας, για το 2013, ανακοινώθηκε προ τετραμήνου, στις 11 Δεκεμβρίου 2012».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΙΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.


biting elbows bad motherfucker video insane office escape 2 440x221 250x180 Κυκλοφόρησε το πιο βίαιο μουσικό βίντεο κλιπ όλων των εποχών [βίντεο] Πρόκειται για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μουσικά βίντεο κλιπς όλων των εποχών, κάθε δευτερόλεπτο του οποίου θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για πλήθος αντιδράσεων και εισαγγελικών παρεμβάσεων.
Πρόκειται για το μουσικό κομμάτι «Bad Motherfucker» του μοσχοβίτικου ροκ συγκροτήματος Biting Elbows, ο frontman του οποίου διετέλεσε και χρέη σκηνοθέτη του βίντεο, το οποίο έχει σημειώσει στο YouTube πάνω από 11.000.000 θεάσεις.
Προειδοποιούμε τους αναγνώστες πως το βίντεο περιέχει πλήθος σκηνών που μπορεί να ενοχλήσουν.

ΠΗΓΗ...iefimerida.gr

SPIEGEL: ΝΑ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Spiegel: Να πόσα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα – Η Αθήνα δε διεκδικεί αποζημιώσεις για να μη δυσαρεστήσει τη Μέρκελ
- 162 δισ. ευρώ το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα 
- Αν το Βερολίνο κατέβαλε τις κατοχικές αποζημιώσεις, θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους 
- Τι αναφέρει η απόρρητη έκθεση Ελλήνων εμπειρογνωμόνων για το χρέος της Γερμανίας 
- «Δεν είναι η ώρα να ξεκινήσουμε διαμάχη με το Βερολίνο», δηλώνει ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος. 
Αν το ήθελε, η Γερμανία θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα. Όχι δανείζοντάς την ξανά. Απλά καταβάλλοντας τις αποζημιώσεις από τον Α’ και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πόρισμα που είχε ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση για το ύψος των κατοχικών αποζημιώσεων είναι έτοιμο, αλλά κρατείται μυστικό.

Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα, αυτό είναι δεδομένο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι εμπειρογνώμονες σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής. Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση το Spiegel, αλλά πάει το θέμα, λίγο παρακάτω!

Σύμφωνα λοιπόν με το γερμανικό περιοδικό, το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα φτάνει τα 162 δισεκατομμύρια ευρώ. 108 δισ. ευρώ για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών και 54 δισ. για το κατοχικό δάνειο, που αναγκάστηκε να δώσει η ελληνική κυβέρνηση την περίοδο 1942-1944. 

Το συνολικό ποσό των 162 δις ευρώ αντιστοιχεί στο 80% του σημερινού ΑΕΠ της Ελλάδας και σε περίπτωση που θα καταβάλλονταν, θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους της χώρας!

Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν τίθεται πλέον θέμα αποζημιώσεων και η ελληνική «πατάει φρένο», θεωρεί το θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο και φοβάται ότι θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις της με τον πιο σημαντικό δανειστή της Ευρώπης.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων είχε λάβει εντολή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να διερευνήσει πιθανή αξίωση καταβολής αποζημιώσεων από την Γερμανία. Και κατέληξε στο πόρισμα των 80 σελίδων. Όμως το πόρισμα χαρακτηρίστηκε «άκρως μυστικό».

Σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία που δημοσιεύει Το Βήμα, βάσει του πορίσματος, η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις, ούτε για το κατοχικό δάνειο, ούτε για τα δεινά που υπέστη κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Η έκθεση βασίζεται σε 761 τόμους από αρχειακό υλικό, μεταξύ αυτών συμφωνίες, νομοθετικά κείμενα και δικαστικές αποφάσεις.
Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της επιτροπής, Παναγιώτης Καρακούσης, οι εμπειρογνώμονες επεξεργάστηκαν 190.000 σελίδες διασκορπισμένες σε διάφορα αρχεία, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν στα υπόγεια δημοσίων κτιρίων.

Και έφτασαν τελικά στο πόρισμα των 80 σελίδων. Το οποίο, σύμφωνα με το Spiegel, έχει ήδη φτάσει στα χέρια του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Γράφει το Spiegel:
«Η ελληνική κυβέρνηση πατάει φρένο. Χαρακτηρίζει την αναφορά «ευαίσθητο θέμα» γιατί φοβάται πως θα καταστρέψει τη σχέση της με τον κυριότερο δανειστή της.
Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πως η ελληνική κυβέρνηση αποφεύγει τη σύγκρουση με τη Γερμανία.
Η ευθύνη για το πόρισμα δεν είναι πια μόνο του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει μπλεχτεί, ακόμη και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει λάβει τις 80 σελίδες».

«Θα υπάρξει απόφαση σε ανώτατο επίπεδο για την αποκάλυψη (της έκθεσης) και ο Σαμαράς θα αποφασίσει», είπε στο Spiegel ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος και πρόσθεσε πως «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μια διαμάχη με το Βερολίνο».

Τα κατοχικά δάνεια


Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μόνο η Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει των λογαριασμών που τηρούσε, γνωρίζει το σύνολο των καταβολών προς τους κατακτητές σε όλο το διάστημα της Κατοχής. Το συνολικό ποσό που αφορά τη Γερμανία ανέρχεται σε 1.617.781.093.648.819 δρχ. και στην Ιταλία σε 220.479.188.480 δρχ. Μετά την αφαίρεση των εξόδων κατοχής που καταβάλλονταν σύμφωνα με τον νόμο που υπήρχε και όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί με τους κατακτητές η Γερμανία έλαβε ως προκαταβολές 1.530.033.302.528.819 δρχ. και η Ιταλία αντίστοιχα 157.053.637.000 δρχ.

Αυτά τα ποσά είναι τα λεγόμενα κατοχικά δάνεια που θα έπρεπε – κατά τις Συμφωνίες του Μαρτίου του 1942 και του Δεκεμβρίου του 1942 – να επιστραφούν με τη λήξη του πολέμου.

Μόνο από την πρώτη αποτίμηση που έγινε αμέσως μετά τον πόλεμο από την Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται ότι το ποσό αντιστοιχούσε σε 4,5 εκατ. χρυσές λίρες Αγγλίας.



Πηγή:
NewsIt


ΦΟΒΟΣ.



Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής. Είναι ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, μια φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού χωρίς να απαιτείται συνειδητή σκέψη. Ο φόβος πρέπει να διακρίνεται από τη σχετική συναισθηματική κατάσταση του άγχους το οποίο εκδηλώνεται ως εσωτερική ένταση και το οποίο συνήθως συμβαίνει χωρίς την ύπαρξη οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής, απειλής μάλιστα που γίνεται αντιληπτής ως ανεξέλεγκτης ή αναπόφευκτης. Στην περίπτωση της συναισθηματικής κατάστασης του φόβου έχουμε να κάνουμε σχεδόν πάντα με μελλοντικά γεγονότα, με καταστάσεις ή συμπεριφορές τις οποίες μπορούμε να διαφύγουμε ή να αποφύγουμε. Ο φόβος θα μπορούσε επίσης να είναι μια στιγμιαία αντίδραση σε κάτι που συμβαίνει στο παρόν.
Όταν όμως ο φόβος συνεχίζει να υφίσταται, ενώ δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος και σε καταστάσεις υπερβολικού στρες, τότε μετατρέπεται σε φοβία και γίνεται εμπόδιο στην φυσιολογική αντιμετώπιση της καθημερινότητας του ατόμου. Η φοβία είναι ένας επίμονος και παράλογος φόβος κάποιου συγκεκριμένου αντικειμένου ή κατάστασης, που έχει ως αποτέλεσμα την επιθυμία αποφυγής αυτού αντικειμένου που στην πραγματικότητα δεν αποτελεί σπουδαία πηγή κινδύνου.



Ο φόβος του αγνώστου μας αποσπά την προσοχή από το γνωστό.
Ylipe, 1936-2003, Γάλλος συγγραφέας & ζωγράφος


Υπάρχουν πολύ λίγα τέρατα που να δικαιολογούν το φόβο που έχουμε γι’ αυτά.
André Gide, 1869-1951, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1947


Η υπερβολική ανησυχία οδηγεί σε ακινησία.
Antonio Gramsci, 1891–1937, Ιταλός κομμουνιστής ηγέτης



Κάνε πάντα αυτό που φοβάσαι να κάνεις.
Ralph Waldo Emerson, 1803-1884, Αμερικανός φιλόσοφος






 Τίποτε στη ζωή δεν είναι για να το φοβόμαστε, αλλά για να το κατανοήσουμε.
Μαρία Κιουρί, 1867-1934, Γαλλίδα φυσικός



Καλύτερα να χαθείς παρά να μισείς και να φοβάσαι.
Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος



Το να ανησυχείς δεν στερεί το αύριο από τις λύπες του. Στερεί το σήμερα από τη δύναμή του.
Corrie Τen Boom, 1892-1983, Δανέζα που έσωσε Εβραίους από τους Ναζί



Όποιος φοβάται να υποφέρει, υποφέρει ήδη απ’ αυτό που φοβάται.
Michel de Montaigne, 1533-1592, Γάλλος δοκιμιογράφος



Ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου και εκδηλώνεται με διαφορετικές μορφές, όπως: ντροπή, ζήλια, θυμός, αναίδεια, αλαζονεία. Κι αυτό που προκαλεί το φόβο είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Jwami Prajnanpad, Αγνώστων λοιπών στοιχείων







Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει το θησαυρό που ψάχνεις.
Joseph Campbell, 1904-1987, Αμερικανός καθηγητής



Ο φόβος είναι το θεμέλιο κάθε κυβερνητικής εξουσίας.
John Adams, 1735-1826, Αμερικανός πρόεδρος [1797-1801]



Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος.
Φραγκλίνος Ρούζβελτ, 1882-1945, Αμερικανός πρόεδρος [1936-1945]



Αν προχωράς προς την κατεύθυνση όπου ο φόβος σου μεγαλώνει, βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο.
Milorad Pavic, 1929-2009, Σέρβος συγγραφέας



Οι δειλοί πεθαίνουν πολλές φορές πριν το θάνατό τους.
Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616, Άγγλος συγγραφέας







Ο συλλογικός φόβος ερεθίζει το αγελαίο ένστικτο και τείνει να προκαλεί το μένος εναντίον αυτών που δεν θεωρούνται μέρος της αγέλης.
Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος



Κανένας άνθρωπος ούτε ομάδα ούτε έθνος δεν μπορεί να ενεργήσει ανθρώπινα ή να σκεφθεί σωστά υπό το κράτος ενός μεγάλου φόβου.
Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος



Κανένα πάθος δεν κλέβει τη θέληση και τη λογική απ’ το μυαλό του ανθρώπου, όσο ο φόβος.
Edmund Burke, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος



Ο φόβος πάντα ξεκινάει από την άγνοια.
Ralph Waldo Emerson, 1803-1884, Αμερικανός φιλόσοφος







Όσο πιο πολύ μεγαλώνεις το φόβο για τα ναρκωτικά και το έγκλημα, τους μετανάστες και τους εξωγήινους, τόσο περισσότερο ελέγχεις τους ανθρώπους.
Noam Chomsky, 1928-, Αμερικανός γλωσσολόγος & ακτιβιστής



Στην πολιτική, ό,τι αρχίζει με φόβο, συνήθως καταλήγει σε αποτυχία.
Samuel Taylor Coleridge, 1772-1834, Άγγλος ποιητής & φιλόσοφος



Μπορείς να φοβάσαι μόνο αυτό που νομίζεις ότι ξέρεις.
Jiddu Krishnamurti, 1895-1986, Ινδός θεοσοφιστής



Φόβος είναι η ψυχική ταραχή που προκαλείται από την αναμονή του κακού.
Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος







Ο φόβος νικάει περισσότερους ανθρώπους από οτιδήποτε άλλο πράγμα στον κόσμο.
Ralph Waldo Emerson, 1803-1884, Αμερικανός φιλόσοφος



Οι άνθρωποι έχουν επινοήσει εκατομμύρια θεών, για να κρύψουν την ίδια τη δύναμή τους -που την φοβούνται- από τους εαυτούς τους.
Louis Scutenaire, 1905-1987, Βέλγος σουρεαλιστής & Αναρχικός



Δεν έχει νόημα να ανησυχείς για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις, αφού δεν μπορείς να κάνεις τίποτε γι’ αυτά. Και για ποιο λόγο να ανησυχείς για πράγματα που ελέγχεις; Το να ανησυχείς σε κρατάει ακινητοποιημένο
Wayne W. Dyer, 1940-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας



Όσοι το χάλκεον χέρι
Βαρύ του φόβου αισθάνονται,
Ζυγόν δουλείας ας έχωσι.

Θέλει αρετήν και τόλμην
Η ελευθερία.
Ανδρέας Κάλβος, 1792-1869, Ποιητής




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ..."


Click on the slide!
Απόφαση-βόμβα Σαμαρά. "Ζητάμε εδώ και τώρα τις γερμανικές αποζημιώσεις". Στα 162 δις ανέρχεται το ποσό
Απάντηση -βόμβα στα γερμανικά "εγκλήματα" των τελευταίων μηνών και τις ωμές παρεμβάσεις στα της Ελληνικής οικονομίας δρομολογεί η ελληνική πλευρά! 
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΥΠΕΞ, υπό τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, η δεύτερη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την επιστροφή του υπουργού από την Κροατία.

Κατά την διάρκεια της υπηρεσιακής συνάντησης δόθηκαν οδηγίες για να δρομολογηθεί αίτημα προς την Γερμανία καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την γνώση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να ζήτησε προσωπικά να δρομολογηθεί το θέμα και το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί επίσημο έγγραφο προς τη Γερμανία, ενώ το αίτημα αναμένεται να το θέσει ο ίδιος ο Μεσσήνιος πολιτικός, προς την Άνγκελα Μέρκελ.

Το ποσό που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα από τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, ανέρχεται σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στα χέρια της η Ελλάδα, στα 162 δις ευρώ (80% του ελληνικού ΑΕΠ)!

Ποσό που μπορεί να βγάλει τη χώρα μας από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει...

ΑΝΑΡΠΑΣΤΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ.


Ανάρπαστη η ιστοσελίδα για τις γιαγιάδες
Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο για άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών εγκαινιάστηκε, σύμφωνα με το BBC. Ο λόγος για το Gransnet. Η ονομασία του παραπέμπει στην αγγλική λέξη grandmother, που σημαίνει «γιαγιά».

Το εγχείρημα χρηματοδοτείται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Nominet Trust. Το ίδρυμα παρέχει κονδύλια για ανάπτυξη σε τεχνολογικές εφαρμογές με κοινωνικούς σκοπούς.

Ήδη, η νέα ιστοσελίδα έχει προσλάβει 20 «τοπικούς διαχειριστές», όλοι τους άνω των 50 ετών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, περίπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τους διαδίκτυο. Μάλιστα, το 40% αυτών είναι ηλικίας άνω των 75 ετών.

Πιλοτικά, η εφαρμογή θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε διάφορες περιοχές της Βρετανίας, όπως το Μπλάκπουλ, το Εδιμβούργο, το Οξφορντσάιρ και το Ουόρθινγκ.

Μαθήματα, εθελοντικές δράσεις και λοιπές ψυχαγωγικές δραστηριότητες θα γίνονται γνωστές στους ηλικιωμένους μέσω του Gransnet.

Ανάμεσα στους πρώτους γνωστούς στο ευρύ κοινό χρήστες του νέου ιστότοπου περιλαμβάνονται η συγγραφέας Κάθι Λετ, η παρουσιάστρια της τηλεόρασης Τζούντι Φίνεγκαν καθώς και ο ηθοποιός Τίμοθι Σπαλ.

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΣΛΑΒΙΚΑ.


Ξέφυγαν οι Σκοπιανοί: Απαιτούν από το Δήμαρχο Φλώρινας να μιλά σλάβικα
Συνεχίζουν τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας οι Σκοπιανοί οι οποίοι μετά την ανερυθρίαστη προσπάθεια κλοπής της ελληνικής ιστορίας επιχειρούν προπαγάνδα και κατά της ελληνικής γλώσσας.

Μετά τη δημιουργία μνημείων στα οποία εμφανίζεται ο Αριστοτέλης να διδάσκει τον Μέγα Αλέξανδρο, διαβάζοντας του έναν «πάπυρο» που γράφει στα σλαβικά ότι «Η δημοκρατία είναι το θεμέλιο της ελευθερίας», οι Σκοπιανοί έχουν τώρα την απαίτηση από τον Δήμαρχο Φλώρινας να μιλά τη γλώσσα τους!
Δημοσιογράφος της εφημερίδας Dnevnik των Σκοπίων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο
«Θέλαμε να πληροφορηθούμε πότε θα συζητηθεί, η εκμάθηση της σλαβικής γλώσσας στους κατοίκους της Μελίτης, είπε στο τηλέφωνο ο Σκοπιανός δημοσιογράφος στον κ. Βοσκόπουλο.
«Δεν καταλαβαίνω, δεν ομιλώ άλλη γλώσσα πλην της ελληνικής και της ιταλικής», απάντησε στα αγγλικά, ο Δήμαρχος της Φλώρινας.
Όπως αναφέρει το planitarxis.blogspot.gr, o Σλάβος δημοσιογράφος του ‘Ντνέβνικ’, επέμενε να ομιλήσουν στα σλαβικά αλλά ο Δήμαρχος απαντούσε ότι τη μόνη ξένη γλώσσα που γνωρίζει ήταν τα ιταλικά και τους παρέπεμψε στο γραμματέα του.
Η αρνητική απάντηση του κ. Βοσκόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων της εφημερίδας που είχαν την απαίτηση ο δήμαρχος της Φλώρινας να μιλά σλάβικα.
Με ένα άκρως ειρωνικό κείμενο οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας  «Ντνέβνικ» επιτέθηκαν στον κ. Βοσκόπουλο επειδή αρνήθηκε να τους μιλήσει στη γλώσσα τους.
Τελικά ο δημοσιογράφος μίλησε με συνεργάτη του Δημάρχου αναφορικά με το θέμα των κατοίκων χωριών της Φλώρινας που έχουν σλαβική καταγωγή και ζητούν να έχουν εκπαίδευση στη σλαβική γλώσσα, σύμφωνα με αίτημα που κατέθεσε ο Πάντε Ασλάκοφ από τη Μελίτη.
Η Σκοπιανοί φαίνεται πως έχουν ξεφύγει. Η προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και της ελληνικής ιστορίας δεν έχει όρια, καθώς έφτασαν στο σημείο να αποκαλούν ακόμα και τον Παρθενώνα μνημείο των Σλάβων.
Μήπως πρέπει επιτέλους να βάλει κάποιος φρένο σε αυτή την προπαγάνδα;

ΝΟΜΙΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΡΟ ΤΟΥ 1975.


Νόμιμα όλα τα αυθαίρετα προ του 1975
Μεγάλη ανατροπή στον τομέα των ακινήτων επιφέρει η πρόβλεψη του νέου νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που δημοσιοποιείται μέσα στις επόμενες μέρες, πως όλα τα κτίσματα προ του 1975 θεωρούνται νόμιμα είτε διαθέτουν οικοδομική άδεια είτε όχι.

Λύνεται κατ΄ αρχήν ένα χρόνιο πρόβλημα πολλών πολιτών, οι οποίοι έχουν χάσει την οικοδομική άδεια ή νομίμως δεν διαθέτουν (παραδείγματος χάριν σε περιπτώσεις σεισμοπαθών), παράλληλα όμως ανεβαίνει η αξία δεκάδων ακινήτων ιδίως της περιφέρειας που τώρα μπορούν να αναβαθμιστούν και να αξιοποιηθούν.

Ωστόσο και για αυτή την κατηγορία αυθαιρέτων ισχύει η εξαίρεση εκείνων των κτισμάτων που προσκρούουν στις επιταγές του Συντάγματος περί προστασίας του περιβάλλοντος και έχουν ανεγερθεί σε δάση, αναδασωτέες περιοχές, αιγιαλό και παραλία, δημόσιους χώρους, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.

Σύμφωνα με το Έθνος, το νομοσχέδιο προβλέπει πως η ανέγερση ενός ακινήτου προ του 1975 θα πρέπει να αποδεικνύεται με δημόσιο έγγραφο είτε με αεροφωτογραφίες.

Νομιμοποιούνται

-Τα κτίσματα προ του 1975 είτε διαθέτουν οικοδομική άδεια είτε όχι
-Τα κτίσματα με μικρές πολεοδομικές παραβάσεις που διαθέτουν οικοδομική άδεια και δεν αυξάνουν την προβλεπόμενη επιφάνεια
-Ημιυπαίθριοι χώροι περιορισμένης επιφάνειας, πάλι εντός οικοδομικής άδειας.

Απαγορεύονται

-Η νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε δάση, αναδασωτέες περιοχές, αιγιαλό και παραλία, δημόσιους χώρους, αρχαιολογικούς χώρους
-Η νομιμοποίηση αυθαιρέτων που κατασκευάστηκαν μετά την 28η Ιουλίου 2011

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ…

1
Ο Ιερός Καβάσιλας μας λέει: «Ο άρτος που διανέμεται ως αντίδωρο, έχει από πριν αγιασθεί, επειδή προσφέρθηκε στον Θεό.
Όλοι οι εκκλησιαζόμενοι χριστιανοί τον δέχονται με ευλάβεια μέσα στην δεξιά κυρτή τους παλάμη και ασπάζονται το δεξί χέρι του Ιερέως… που πριν από λίγο ακούμπησε και κομμάτιασε το πανάγιο Σώμα του Σωτήρος Χριστού. Επειδή αγιάσθηκε ολόκληρο, γιαυτό πιστεύεται από την Εκκλησία μας ότι το χέρι του λειτουργού μεταδίδει αυτόν τον αγιασμό σε όσους το αγγίζουν και το ασπάζονται».

Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το αντίδωρο:
• Πρέπει να μοιράζεται μέσα σε ησυχία και τάξη
• Το παίρνουμε από το χέρι του Ιερέα και όχι από το παγκάρι
• Τοποθετούμε το δεξί μας χέρι πάνω στο αριστερό και με ανοιχτή την παλάμη
• Οι ιεροψάλτες ψάλλουν ύμνους κατά την διάρκεια της διανομής
• Πρέπει να είμαστε νηστικοί για να το φάμε
• Το καταναλώνουμε όλο και δεν το πετάμε πουθενά
• Μην ξεχνάμε ότι δίνεται αντί-δώρου δηλαδή αντί για το μεγάλο δώρο που είναι η Θεία Κοινωνία, αλλά και ως επιπλέον δώρο για αυτούς που κοινώνησαν. Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι ουδεμία σύγκριση πρέπει να γίνεται μεταξύ του αντιδώρου και της Θ. Κοινωνίας ή να θεωρηθεί το αντίδωρο ως “ισάξιο” της Θ.Κοινωνίας.

Πιο αναλυτικά (του π.Θεολόγου):
α. Το αντίδωρο βγαίνει από τα πρόσφορα, που προσεκόμισαν και προσέφεραν οι πιστοί, προκειμένου να τελεσθεί η Θ. Λειτουργία (γι’αυτό και η ονομασία “πρόσφορο”, από το ρήμα προσφέρω). Το πρόσφορο ζυμώνεται με προσευχές και θυμιάματα και σφραγίζεται με τα σύμβολα του Χριστού μας ΙC XC ΝΙΚΑ.
Γι’αυτό ήδη από την παρασκευή του ενέχει ευλογία, δεν είναι κοινός άρτος. Με το που προσφέρεται στο Άγιο Βήμα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αγιασμό. Τελικά, αμέσως μετά τον Καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων, όπου το τμήμα του προσφόρου, που προσκομίσθηκε στο Άγιο Δισκάριο και την Αγία Τράπεζα, έγινε Σώμα και Αίμα Χριστού, παίρνει ο Λειτουργός τα κάνιστρα με το Αντίδωρο ένα-ένα και τα υψώνει εμπρός από την Αγία Τράπεζα λέγοντας “Μέγα το Όνομα της Αγίας Τριάδος”.
Αυτό είναι μιά προσομοίωση της πράξεως που προηγήθηκε στο “τα σα εκ των σων”, όπου ο Λειτουργός ύψωσε και σχημάτισε στον αιθέρα το σχήμα του Τιμίου Σταυρού, δοξολογώντας ευγνωμονικά τον Πλαστουργό μας. Έτσι το Αντίδωρο αποκτά και μιά ακόμη ευλογία. Επίσης ωρισμένοι Ιερείς λέγουν και μιά άλλη σύντομη ευχή (όχι απαραίτητη – η ευλογία κατέρχεται με τη Δοξολόγηση του εν Τριάδι Προσκυνητού και Λατρευτού Θεού μας): “ευλόγησον, Κύριε, τους άρτους τούτους και τους εξ αυτών μεταλαμβάνοντας αγίασον”.
Ομοίως, άλλοι Λειτουργοί προσθέτουν έναν Θεομητορικό Ύμνο: “η το Χαίρε δι’Αγγέλου δεξαμένη και τεκούσα τον Κτίστην τον ίδιον, Παρθένε σώζε τους σε μεγαλύνοντας”. Και κάπου συνάντησα έναν ευσεβέστατο Εφημέριο (σε χωριό των Καλαβρύτων) που λειτουργεί καθημερινώς! να λέει “η το Χαιρε δι’Αγγέλου δεξαμένη και τεκούσα τον Κτίστην τον ίδιον, Παρθένε Υπερένδοξε, Απειρόγαμε, Υπερευλογημένη, σώζε τους σε μεγαλύνοντας”. Τούτο, πραγματικά, έχει τη θέση του, διότι το Αντίδωρο συμβολίζει το σώμα της Αειπαρθένου. Είναι τμήμα του προσφόρου, απ’όπου προήλθε ο Αμνός του Θεού. Και άκουσα κάποτε ένα παιδάκι που κοινώνησε να προσέρχεται στο Αντίδωρο και να λέει, “μαμά, να πάρουμε τώρα και την Παναγία μας”.

β. Καλό είναι το Αντίδωρο να υπάρχει σε ένα κάνιστρο κοντά σε όσους κοινωνούν, ώστε αμέσως μετά τη Θ. Μετάληψη να λαμβάνουν ένα κομμάτι και να σπογγίζουν τα χείλη και το στόμα τους.

γ. Μερικοί αποζητούν το λεγόμενο “Ύψωμα”. Αυτό είναι Αντίδωρο, αλλά τέτοιο κομμάτι που να διατηρεί τη σφραγίδα του Κυρίου (IC XC ΝΙΚΑ) πάνω του. Και το θεωρούμε πιό τιμητικό. Το προσφέρει ο Ιερεύς σε όσους ήδη είχαν προσκομίσει πρόσφορο γιά την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, ή σε όσους τιμώνται (πχ Δήμαρχος του τόπου) ή σε συγγενείς ανθρώπου, του οποίου τελούμε Μνημόσυνο, προς παρηγορίαν τους μεγαλυτέρα.
Τούτο όμως δεν πρέπει να καταλήγει να γίνεται αφορμή ξεσυνέργιας ή παρεξηγήσεων. Ίδια είναι η ευλογία που παίρνουμε. Ακόμη και με τα ψίχουλα που απέμειναν στο κάνιστρο!! Κι’όσο πιό ευλαβική και κατανυκτική και ανώτερη και εύτακτη είναι η ψυχή μας, τόσο πιό πολύ ωφελούμεθα.

δ. Παίρνοντας το αντίδωρο από το χέρι του Ιερέα, συγχρόνως και επικοινωνούμε μαζί του. Τον προσεγγίζουμε. Έκείνος λουσμένος στην ιερότητα και τη Θεϊκή Χάρη (και στον ιδρώτα συχνά, έναν ξεχωριστό ιδρώτα κατανύξεως) κι’οι εκκλησιαζόμενοι, που μέχρι τώρα ήταν απέναντι, κάπως απόμακροι, να έρχονται και να τον εγγίζουν, σα να εγγίζουν τον ίδιο το Χριστό μας.
Εκείνη τη στιγμή και ο Ιερέας θα δείξει μιά διακριτική οικειότητα προς κάθε ψυχή της Ενορίας του, θα τους χαιρετήσει με το όνομά τους, θα τους ευχηθεί, θα στείλει χαιρετίσματα σε κάποιον κατάκοιτο της οικογενείας κοκ. Λιτά όμως. Και χωρίς διαχύσεις ή πληθωρικά χαμόγελα ή άσχετα θέματα και καθυστερήσεις. Μέσα στο κλίμα της Λειτουργίας!

ε. Αρκετές φορές από τα πρόσφορα που έφεραν οι πιστοί περίσσεψαν πολλά. Είναι ευλογία αυτό. Δείχνει πόσο οι πιστοί συμμετέχουν στο μεγάλο γεγονός της Θ. Λειτουργίας. Οι Ιερείς κρατούν ωρισμένα, γιά να λειτουργήσουν ενδιαμέσως της εβδομάδος, και τα υπόλοιπα είναι επιτρεπτό να τα διοχετεύσουν σε σπίτια ευσεβών χριστιανών. Σκεφθείτε μάλιστα όταν υπάρχει πανηγύρι, πόσα περισσεύουν!..

Δεν είναι άτοπο να τα παραλάβουν οι πιστοί, αλλά πρέπει να παρατεθούν στο τραπέζι, όπου καθόμαστε κανονικά και κάνουμε προσευχή, τραπέζι οικογενείας, όπου όλα είναι ευλογημένα και ιερά, και έτσι το πρόσφορο, που το λαμβάνουμε ως ψωμί, προσθέτει στην ιερότητα του τραπεζιού μας.

Υπάρχει και η περίπτωση να το φρυγανίσουμε λίγο, ώστε να διατηρηθεί και να το λαμβάνουμε με το τσάϊ μας. Ομοίως και ευλογημένο τμήμα Αντιδώρου μπορούμε να φρυγανίζουμε (γιά να διατηρηθεί πολλές μέρες), ώστε να λαμβάνουμε το πρωί κατά την προσευχή μας. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΑΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -Η ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.


1Του πρωτοπρεσβύτερου Χρήστου Τσάκαλου

Στην Ελλάδα της κρίσεως ξεπηδούν διάφορα προβλήματα. Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι η επαιτεία και ειδικά αυτή που γίνεται από ανήλικα παιδιά και μάλιστα πολλές φορές προερχόμενα από το εξωτερικό.
Συνήθως η επαιτεία συνοδεύεται και από την βία κάθε μορφής. Δυστυχώς πίσω από τους επαίτες αυτούς βρίσκονται κυκλώματα που ασκούν βία στα άτομα αυτά.   
Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι ο θάνατος ενδεκάχρονου κοριτσιού στην Θεσσαλονίκη, που ζητιάνευε στα φανάρια και παρασύρθηκε από διερχόμενο λεωφορείο. Το μοναδικό πρόσωπο που εμφανίσθηκε στο νεκροτομείο για να παραλάβει τη σορό ήταν μια γυναίκα πενήντα χρονών που δήλωσε γιαγιά της ενδεκάχρονης. Επέδειξε στις Αρχές το διαβατήριο με τα στοιχεία του κοριτσιού, ωστόσο αποδείχθηκε ότι το έγγραφο  ανήκε σε άλλο κορίτσι τσιγγάνικης καταγωγής από την Βουλγαρία. Αυτό το επιβεβαίωσαν οι Βουλγαρικές Αρχές.

     Οι περισσότεροι από αυτούς είναι θύματα κυκλωμάτων από την Βουλγαρία και την Ρουμανία που τους χρησιμοποιούν για να θησαυρίζουν. Στρατολογούνται από συμμορίες τσιγγάνων στις κοινότητες των Ρομά, που μόνο στην Βουλγαρία υπολογίζονται στις 600.000, και μεταφέρονται με λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη, όπου αναπτύσσονται σε επίκαιρα σημεία στο εμπορικό κέντρο.

     Με την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το άνοιγμα των συνόρων,χιλιάδες Ρομά – τα πρώτα θύματα της κρίσεως που σάρωσε τις χώρες μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος -  κατέφυγαν σε Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, όπου πολλοί εξ αυτών επιδόθηκαν στην επαιτεία αλλά και στις μικροκλοπές. Οι Αρχές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην απέλασή τους, κυρίως διότι προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

     Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες κρουσμάτων βίας κάθε μορφής από τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως. Η άσκηση βίας δεν επιχειρείται μόνο με χειροδικίες ή επιθέσεις με άλλα μέσα. Η βία ασκείται με πολλούς τρόπους και μέσα. Η βία έχει σκοπό την άλωση του  ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα της ζωής του ( ψυχολογική βία, σωματική βία, οικονομική βία, οικογενειακή βία, συνειδησιακή βία κ.ο.κ.).

     Η κάθε μορφή βίας ξεκινάει από διαφορετικά κίνητρα, χρησιμοποιεί πολλά και διάφορα μέσα και στοχεύει σε διαφορετικούς στόχους και σκοπούς. Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις θέμα είναι ο άνθρωπος και η ανθρώπινη ελευθερία, το πανάκριβο αυτό αγαθό και δώρο, που ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο και που οι ανθρώπινοι νόμοι κατοχυρώνουν με νομοθετικές πράξεις και αποφάσεις.

     Ανυπόφορη, πλέον, έχει γίνει στην καθημερινή μας ζωή η άσκηση βίας στις μορφές της επαγγελματικής και οργανωμένης επαιτείας, καθώς και της κλοπής. Αναζητώντας τα αίτια,, ουδόλως επιθυμούμε να αποκρύψουμε και να αποσιωπήσουμε την σκληρή καθημερινή πραγματικότητα της ανέχειας, της φτώχειας και της πείνας. Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν καλούς συμβούλους τέτοιων αντικοινωνικών συμπεριφορών.

     Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε, ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν αντέχει άλλο τέτοιου είδους βιασμούς. Στον δρόμο που περπατάμε, στην εργασία μας, σε όλους τους χώρους παροχής υπηρεσιών ή εμπορίου αγαθών, όπου είμαστε υποχρεωμένοι να βρεθούμε, στους Ιερούς Ναούς που πηγαίνουμε να προσφέρουμε τη λατρεία μας στον Θεό, παντού ερχόμαστε αντιμέτωποι με την οργανωμένη και βιομηχανοποιημένη επαιτεία.

     Πίσω από τον εγκάθετο επαίτη, με την κακόγουστη εμφάνιση, το κακόμοιρο ντύσιμο, τα παραποιημένα σωματικά, νοητικά και κινητικά φαινόμενα, κρύβονται οι οργανωμένες κλίκες, τα «αφεντικά», οι «βιομήχανοι», οι σχεδιαστές όλης αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και του αθέμιτου παραπλουτισμού. Κρύβονται εκείνοι που θέλουν να εξαφανίσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να εκμεταλλευθούν τους ανθρώπους αυτούς.

     Μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα ο παράγων άνθρωπος γίνεται αντικείμενο ανελέητης εκμεταλλεύσεως και συνειδησιακής κακοποιήσεως. Μέσα  του δημιουργείται μια δουλοπρεπής αντιμετώπιση της καταστάσεως αυτής. Ο επαίτης είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής  κρίσης και της φτώχειας που μαστίζει την χώρα μας. Η επαιτεία είναι  φαινόμενο που συνεχώς θα αυξάνεται, αν δεν γίνει κάτι καλύτερο σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο  μας.

     Οι επαίτες δημιουργούν, χωρίς να το επιδιώκουν, γύρω μας ένα καταθλιπτικό κλίμα, ικανό να μας ασκήσει ψυχολογική πίεση και η εικόνα τους να μας δημιουργήσει ηθικά διλήμματα. Οι επαίτες, κυρίως τα παιδιά, θα έχουν επιπτώσεις από  τα αφεντικά «προστάτες» τους, αν δεν επιστρέψουν με ικανοποιητικό «μεροκάματο».

     Η επαιτεία είναι κοινωνικό φαινόμενο και πρέπει να αντιμετωπισθεί από την Πολιτεία και όχι από την εξατομικευμένη «φιλανθρωπία». Εκεί όμως που δεν υπάρχει κοινωνική ομπρέλα και στήριγμα συλλογικό, μπαίνει σε λειτουργία η ατομική ανάγκη που απευθύνεται στις φιλάνθρωπες διαθέσεις του καθενός μας ξεχωριστά. Χωρίς να αποκλείουμε την αρετή της ελεημοσύνης, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί.

    Ένα ακόμη πρόβλημα που έχει προκύψει από την επαιτεία είναι η ταλαιπωρία, που υφίστανται τα μικρά παιδιά. Τα παιδιά που κρατούν στην αγκαλιά τους γυναίκες επαίτες είναι ναρκωμένα για να μην διαμαρτύρονται και να κάθονται ήσυχα.

     Επίσης κάποιες εξαφανίσεις συνανθρώπων μας που γίνονται τώρα τελευταία, σχετίζονται με το εμπόριο οργάνων ανθρωπίνων σωμάτων. Είναι και αυτό το γεγονός σχετικό με την βιομηχανοποίηση της ανθρώπινης δυστυχίας και φτώχειας. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

"ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΟ UAV": ΤΟ ΝΕΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ!!!



Η εταιρία BSK Defense ΑΕ με έδρα τα Χανιά ανακοινώνει την έναρξη των πτητικών δοκιμών του νέου μη επανδρωμένου τακτικού αεροσκάφους Phaethon G Series.

Οι πρώτες πτητικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Μαΐου και θα διαρκέσουν 6 μήνες.

Η εξέλιξη του συστήματος διήρκεσε 4 χρόνια και τα προβλεπόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι:

Διάρκεια πτήσης: >6 ώρες
Εμβέλεια: 140 χμ
Μέγιστο βάρος: 50 κιλά



Η εταιρία BSK Defense S.A συστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2008 στα Χανιά Κρήτης.
Ιδιοκτήτης είναι ο Απόστολος Βροντουλάκης, η μητέρα του οποίου κατάγεται από τους Προμάχους και με email του μας ενημέρωσε, ότι το αεροσκάφος το ονομάζει "Προμαχιώτικο".
  Είμαι ο Απόστολος Βροντουλάκης, ο ανιψιός του Γιώργου του Σέλκου.
 Εκτός από την ΑΓΑΠΗ μας σου στέλνω και link από το καινούργιο αεροπλάνο
 της εταιρίας μου (Ιδιοκτήτης). Αν το εντάξεις στη στήλη σου θα ήθελα να το ονομάσεις
 Προμαχιώτικο και να μεταφέρεις τη αγάπη μου στο χωριό μας. 
Ευχαριστώ! 

Η αποστολή της, όπως αναφέρει η εταιρία, είναι να αναπτύξει και να προσφέρει μια πλήρη γκάμα μη επανδρωμένων συστημάτων, εξοπλισμένα με μοναδικά χαρακτηριστικά. Τα προϊόντα της εταιρίας βασίζονται σε μια εμπειρία  άνω των 36 ετών στην αγορά.

Η εταιρία παρουσιάζει στον ιστότοπό της μια σειρά από προτάσεις μη επανδρωμένων αερομέσων, τα οποία στοχεύουν στην προσφορά ολοκληρωμένων συσστημάτων για τον τομέα της εκπαίδευσης.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...