Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ


Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Τηγανελαίων από την Π.Ε. Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Επιβραβεύουμε την οικολογική συνείδηση των μαθητών η οποία δημιουργεί ελπίδα για το μέλλον της Πέλλας και του πλανήτη»  


Στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Ανακύκλωσης Τηγανελαίων που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σε συνεργασία με την Εταιρία Ανακύκλωσης “Ionian Recycle”, τους Δήμους, τις σχολικές Κοινότητες, την εκκλησία, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών, τις επιχειρήσεις και άλλους τοπικούς φορείς, παραδόθηκε ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης στο δημοτικό σχολείο Αξού. Το δημοτικό σχολείο Αξού είχε διακριθεί, μαζί με τα δημοτικά σχολεία Άρνισσας και Ζέρβης, στην ποσότητα τηγανελαίου που συγκέντρωσε (αναλογικά με το μέγεθος των σχολείων).   

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε στην παράδοση του πετρελαίου για να συγχαρεί και να ευχαριστήσει προσωπικά τη διευθύντρια κα. Φανή Κάμτση, τους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου για την ενεργητική συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, «η φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά είναι μία στάση ζωής η οποία μας δίνει ελπίδα για το μέλλον. Η οικονομική κρίση έδειξε τα όρια του υπέρμετρου καταναλωτισμού και ανέδειξε τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης, της αποταμίευσης, της ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων και ενέργειας κι άλλων αξιών που εδώ και αιώνες καλλιέργησαν οι Έλληνες. Οι μαθητές, όπως και οι επιχειρηματίες και όλη η τοπική κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που στήριξε και έδωσε πνοή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανελαίων, δίνει ένα μάθημα οικολογικής συμπεριφοράς, για ένα βιώσιμο μέλλον σ’ έναν πλανήτη που έχει «κρούσει τον κώδωνα κινδύνου» εδώ και πολλά χρόνια. Η επιτυχία του προγράμματος μάς γεμίζει αισιοδοξία. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην κάλυψη τρεχουσών αναγκών των σχολικών μονάδων εκπαίδευσης, παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι η συνέχιση του Προγράμματος σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες της Πέλλας».


Το πετρέλαιο θέρμανσης δόθηκε από την Εταιρία Ionian Recycle ανταποδοτικά και συμβολικά για τη συμμετοχή του σχολείου στο Πρόγραμμα. Ο κ. Θεοδωρίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Διονύση Κορσιάνο για την συμβολή του στο πρόγραμμα. Πετρέλαιο θέρμανσης έχει δοθεί επίσης στο δημοτικό σχολείο Άρνισσας και, τις προσεχείς ημέρες, θα δοθεί στο δημοτικό σχολείο Ζέρβης. Το πρόγραμμα συνεχίζεται έχοντας ως στόχο να διατεθούν μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου σε περισσότερα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.    

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ".



Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού για τον Δήμο Αλμωπίας <<αλλάζουμε την Αλμωπία>> 
με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Σηφάκη θα βρίσκεται στην κεντρική οδό της πόλης, στην οδό Κύπρου 9, 
δίπλα στην πρώην λέσχη αξιωματικών.


ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ 2 - 0


Δυνατό παιχνίδι χωρίς όμως ουσία, έγινε στο κοινοτικό γυμναστήριο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ  των Προμάχων, όπου ο τοπικός ΑΣ κέρδισε τον Ηρακλή Γαρεφείου με σκορ 2-0.
Στην αρχή του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του Προμαχιώτη Γιάννη Λουκοβίτη, που «έφυγε» τόσο πρόωρα και οι ποδοσφαιριστές των Προμάχων αγωνίστηκαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια προς ένδειξη πένθους.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο για τις δυο ομάδες και η  ποιότητα του παιχνιδιού ήταν πολύ μέτρια.
Οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 8’ όταν το σουτ-φάουλ του Αμπάρη βρήκε το δοκάρι του Α. Παρασκευά.
Ο Δ. Νάνος στο 10’ πλασάρει μόλις λίγο άουτ.
Στο 18’ σουτ του Δ. Σέλκου φεύγει ψηλά άουτ.
Οι του Ηρακλή απειλούν την εστία του Α. Νάνου στο 25’ όταν από σέντρα του Δ. Μίσκου, ο Μ. Μάρκου πιάνει κεφαλιά που φεύγει έξω.
Στο 28’ μπαλιά ακριβείας του Δ. Νάνου, βρίσκει τον Αμπάρη που πλασάρει άουτ.
Ο Σίσκος για τον Ηρακλή, κλέβει την μπάλα, επιχειρεί τεχνικό πλασέ και η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ.
Στο 40’ ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Παρασκευάς, κάνει την επέμβαση του αγώνα σε δυνατό σουτ του Γ. Νάνου, σώζοντας την εστία από σίγουρη παραβίαση.
Το ημίχρονο τελείωσε με την κεφαλιά του Σίσκου, που απείλησε την εστία των Προμάχων, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει δικαιωματικά στους γηπεδούχους, αφού επικράτησαν στην κατοχή της μπάλας καθώς και στις προσωπικές μονομαχίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι  εμφανίστηκαν ασύνδετοι και εκνευρισμένοι.
Στο 48’ παρόλα αυτά, ο Μ. Μάρκου για τους Γαρεφειώτες, χάνει κλασική ευκαιρία με πλάγιο σουτ, που φεύγει μόλις άουτ.
Οι Πρόμαχοι πιέζουν και με τον νεοεισελθόντα Προίκο χάνουν μοναδική ευκαιρία, αλλά  η μπάλα ύστερα από το καλοζυγισμένο σουτ του, βρήκε το δοκάρι και βγήκε έξω.
Στο 54’ σουτ δυνατό του Γ. Νάνου αποκρούεται θαυμάσια από τον διακριθέντα τερματοφύλακα του Ηρακλή.
Το 1-0 σημείωσε ο  Μούγιος στο 65’ με κεφαλιά, ύστερα από όμορφη σέντρα του  Αμπάρη.
Ο Δ. Σέλκος κερδίζει τη μπάλα μετά από σύγχυση στην άμυνα του Ηρακλή, και σουτάρει λίγο άουτ στο 75’.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν και χάνουν ευκαιρία με τον Μάρκου στο 88’ το σουτ του οποίου μπλοκάρει ο Α. Νάνος.
Στο 89’ ο Ν.Νάνος πιάνει καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Γ. Νάνου, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ γλείφοντας το δοκάρι των  φιλοξενούμενων.
Το 2-0  σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Γ. Νάνος επιχείρησε μια επέλαση από τα πλάγια και βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον επερχόμενο «μικρό» της ομάδας Γιώργο Τανούρη, ο οποίος με υποδειγματικό τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή, πετυχαίνοντας και το πρώτο  του γκολ με τον ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ.

Από τους νικητές διακρίθηκαν οι Καραδοσίδης, Άτζος, Γ. Νάνος, Ν. Νάνος και Γ. Τανούρης, ενώ κορυφαίος ήταν ο Γ. Προίκος, η είσοδος του οποίου ήταν καταλυτική και «άνοιξε» την ομάδα.
Από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκαν οι Μίσκος, Μάρκου, Σίσκος, Κόγιος, ενώ άριστες εντυπώσεις άφησε ο τερματοφύλακας Α. Παρασκευάς που ήταν κορυφαίος.
Η διαιτησία του κυρίου Κουκούλη ήταν ακριβοδίκαιη και σωστή, χωρίς να αδικήσει καμιά ομάδα, ενώ οι βοηθοί του Βαμβακάς και Στόϊτσης, σχεδόν αλάνθαστοι.

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Α. Νάνος
Δ. Νάνος(Χ. Κωστινάς)
Γ. Νάνος
Ν. Νάνος
Γ. Αμπάρης
Δ. Άτζος
Χ. Καραδοσίδης
Ι. Μούγιος
Δ. Σέλκος(Γ. Τανούρης)
Σ. Σαμσούρης(Γ. Προίκος)
Δ.Ρατσίτσκας

ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ
Α. Παρασκευάς
Π. Μάρκου
Μ. Μάρκου
Τ. Παρασκευάς
Δ. Παρασκευάς
Θ. Σίσκος(Πασχαλίδης)
Σ. Κόγιος
Δ. Μπίνος(Λ. Τουρλάκης)
Χ. Τουρλάκης
Δ. Μίσκος

Χ. Χρηστίδης























































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...