Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Προγράμματα Μελισσοκομίας έτους 2021



 Έδεσσα, 5 Φεβρουαρίου 2021

Προγράμματα Μελισσοκομίας έτους 2021

«Υποβολή αιτήσεων στα πλαίσια  υλοποίησης του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2021»


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας και το Κέντρο Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2021, σας ενημερώνει τα ακόλουθα : Όσοι μελισσοκόμοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση και  δικαιολογητικά για την ένταξή τους στα προγράμματα μελισσοκομίας  για τις δράσεις   3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών - προμήθεια μεμονωμένων κινητών βάσεων κυψελών) έτους 2021 και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (μετακινήσεις μελισσοσμηνών) έτους 2021, μπορούν να τα υποβάλουν στο Κέντρο Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη έως τις 10/2/2021 ή στην ΔΑΟΚ Πέλλας για διευκόλυνση αυτών.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την Δράση 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών - προμήθεια μεμονωμένων κινητών βάσεων κυψελών) είναι: 

Αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα και σχετική Υπ. Δήλωση, Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης (αριθμός λογαριασμού), Τιμολόγιο αγοράς κυψελών με εξοφλητική απόδειξη και αποδεικτικό ηλεκτρονικής πληρωμής (ημερομηνία αγοράς κυψελών έως 20/5/21).

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι μελισσοκόμοι που έχουν στην κατοχή 20 κυψέλες και άνω σύμφωνα με το οποίο δικαιούνται να αντικαταστήσουν το 10% από τις κατεχόμενες κυψέλες (όσες αναγράφονται στη δήλωση διαχείμανσης ή στη θεώρηση του Μ.Β από τον 9ο έως τον 12ο  μήνα), με κυψέλες  πλήρης  (γονοφωλιά). Επιπλέον για  πρώτη χρονιά οι μελισσοκόμοι δικαιούνται να ενισχυθούν και για την προμήθεια μεμονωμένων κινητών βάσεων κυψελών (ξύλινων ή πλαστικών), σε ποσοστό 20% από τις κατεχόμενες.

Οι μελισσοκόμοι που έχουν είδη υποβάλλει αίτηση για το πρόγραμμα αντικατάστασης κυψελών έτους 2021 δεν χρειάζεται να υποβάλλουν νέα αίτηση για την αγορά των κινητών βάσεων . Θα πρέπει όμως να προσκομίσουν τα παραστατικά αγοράς κυψελών αντικατάστασης (ως κυψέλη πλήρης 10%), και αγοράς κινητών πάτων (20% πλαστικούς ή ξύλινους ) με τα αποδεικτικά εξόφλησης αυτών, προκειμένου να ενισχυθούν. 

Το ποσό της ενίσχυσης θα οριστεί με την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης και θα εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετεχόντων στις δράσεις.  Η κατάθεση των παραστατικών μπορεί να γίνει στην είσοδο της Π.Ε. Πέλλας  έως 31  Μαρτίου ή να σταλούν  ταχυδρομικά στο Κέντρο Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας έως τις 20/5/21.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την Δράση 3.2 Οικονομική Στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας (μετακινήσεις μελισσοσμηνών) είναι:

2 Αιτήσεις (Υποδείγματα 2 και 5 του προγράμματος) και σχετική Υπ. Δήλωση, Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης ( αριθμός λογαριασμού ), Εκκαθαριστικό της ΔΟΥ (το πιο πρόσφατο), Βεβαίωση επαγγελματία αγρότη ως 20/6/21, Άδεια κυκλοφορίας φορτηγού (αν υπάρχει), Δελτία Αποστολής ή Φορτωτικές: επιλέξιμες μετακινήσεις από 11/2/21 ως 20/6/21

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι επαγγελματίες αγρότες που έχουν στην κατοχή τους 110 μελισσοσμήνη και άνω, με αγροτικό ακαθάριστο εισόδημα πάνω από 5.000€.

Το Κέντρο Μελισσοκομίας έχει τη δυνατότητα να αποστείλει ηλεκτρονικά, σε όποιον μελισσοκόμο το ζητήσει,  τα σχετικά έντυπα. Οι μελισσοκόμοι στη συνέχεια μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε ταχυδρομικά, στην παρακάτω διεύθυνση, είτε με email (kmkmakedonias@gmail.com), εκτός από τα τιμολόγια αγοράς κυψελών και αγοράς κινητών πάτων, τα οποία πρέπει να αποστέλλονται πρωτότυπα. Επίσης δίνεται η δυνατότητα οι αιτήσεις να γίνονται μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο του ΥΠΑΑΤ: 

http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2/aithsh-melissokomikou-mhtroo

Ταχυδρομική Δ/νση: Κέντρο Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας, Τ.Θ. 60705, Θέρμη Θεσ/νίκης Τ.Κ. 57001

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε  στο  Κέντρο Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας  στους επόπτες μελισσοκομίας κ. Σοφία Βαρτάνη Σοφία και Δρακόντη στα τηλέφωνα 2310 471544, 471110 (εσωτ.101,104) και  στην  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας στην κ. Αικατερίνη Καλαϊτζίδου στο τηλέφωνο 2381351398 ή ηλεκτρονικά στο e-mail:kkalaitzidou@pella.gr



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: Ανακοίνωση για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης.



 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Ανακοίνωση για Eλάχιστο Eγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης

Παράταση Ισχύος Εγκριτικών Αποφάσεων

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού υπεγράφη και δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμ. Δ13οικ.3107/68/21-1-2021 (ΦΕΚ Β΄238) υπουργική απόφαση με την οποία παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Φεβρουάριος, Μάρτιος και Απρίλιος 2021. Σε αυτές τις αιτήσεις εμπεριέχονται και παρατείνονται εκ νέου οι αιτήσεις που παρατάθηκαν


Στον ακόλουθο πίνακα αποτυπώνεται

Α. Ο μήνας έγκρισης των αιτήσεων που παρατείνονται, Β. Ο μήνας επανυποβολής τους μετά τις παρατάσεις:

Μάιος 2020 ή

Αύγουστος 2020

Ιούνιος 2020 ή

Σεπτέμβριος 2020

Ιούλιος 2020 ή

Οκτώβριος 2020

 

Β. Μήνας Επανυποβολής (μετά την παράταση)

Μάιος 2021

Ιούνιος 2021

Ιούλιος 2021


Υπενθυμίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

γ) Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους.


Πληροφορίες: Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας- Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλμωπίας τηλ.2384021300 e- mail: social@0598.syzefxis.gov.gr  (αρμόδιοι υπάλληλοι: Βαρδάρη Π.& Νατσιούλα Τ.)


Δασική απαγορευτική διάταξη βοσκής για το πρώην κοινοτικό δάσος Σωσάνδρας «Πέτενρικ» Δήμου Αλμωπίας.



 Από το Δασαρχείο Αριδαίας ανακοινώνεται ότι

αναρτήθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αριθ. 61ΜΣΟΡ1Υ-62Ω, 

η με αριθ.3/2021 Δασική απαγορευτική διάταξη βοσκής για το πρώην κοινοτικό δάσος Σωσάνδρας «Πέτενρικ» Δήμου Αλμωπίας.

Η ισχύς της απαγόρευσης ξεκινά στις 23 Απριλίου 2021

 Επισημαίνεται ότι οι παραβάτες της απόφασης και όσοι κατ’ εντολή τους ενεργούν παράνομα, διώκονται κατά τις διατάξεις των άρθρων 68 και 276 του ΝΔ 86/69


Δ. ΤΖΑΜΤΖΗΣ: «Παραπληροφορεί τους πολίτες η κ. Τζάκρη»



Δ. ΤΖΑΜΤΖΗΣ: «Παραπληροφορεί τους πολίτες η κ. Τζάκρη»

Απαρέγκλιτη προτεραιότητα παραμένει για την Κυβέρνηση και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το μεγάλο έργο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Η πρόσφατη ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυθαίρετες παρερμηνείες, όταν μάλιστα αυτές εξυπηρετούν μόνο ευτελείς κομματικές σκοπιμότητες .

Στη χθεσινή συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, είδε «μαύρα σύννεφα» πάνω από το τεράστιας σημασίας έργο, στη θέση της «λιακάδας» δηλαδή, που επικρατούσε πάνω από το εν λόγω έργο επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, όταν δηλαδή επί 5 χρόνια, το μόνο που έγινε ήταν να δοθούν 10 εκατ. για τις απαλλοτριώσεις του έργου και όταν το 2010, τα 120 εκατ. που είχαν δοθεί από την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, η κυβέρνηση της κ. Τζάκρη, τα μετέφερε σε δρόμους του δικτύου της Θεσσαλονίκης.

Τι κι αν πληροφορήθηκε η κ. Τζάκρη από τον Περιφερειάρχη μας, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι κατατέθηκε ήδη πρόταση για ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Τι κι αν έλαβε τις διαβεβαιώσεις του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι ο δρόμος θα κατασκευασθεί ακόμη και αν  χρειασθεί να ενταχθεί σε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο (ΠΔΕ, ΣΔΙΤ, ΕΣΠΑ).

Διαβεβαίωση την οποία έδωσε ο κ. Τζιτζικώστας και κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στην ΠΕ Πέλλας στις 9-9-2019, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Πάρις Μπίλλιας, κατά την σύσκεψη που συγκάλεσα στο Διοικητήριο Πέλλας τον Νοέμβριο του 2019.

Παρακάμπτοντας την αλήθεια η κ. Τζάκρη, προέβαλλε αυθαίρετους ισχυρισμούς και θεώρησε χρήσιμο να παραπληροφορήσει τους πολίτες, οι οποίοι δικαίως αγανακτούν όταν οι ανάγκες και τα προβλήματά τους αποτελούν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Δυστυχώς, η  διασπορά ψευδών ειδήσεων ( fake news), είναι το μόνο όπλο στην                           « αντιπολιτευτική φαρέτρα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι, ότι ένα δίκαιο αίτημα πολλών γενεών συμπολιτών μας, η κατασκευή της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Εδέσσης, έχει πάρει επιτέλους τον δρόμο της υλοποίησης.

Είμαστε υπερήφανοι που συμβαίνει επί των ημερών μας και ευγνώμονες προς τον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη  και τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα διότι τιμούν τις δεσμεύσεις τους.



Παρατείνεται η χρονική περίοδος θήρας αγριόχοιρου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021

 


Από το Δασαρχείο Αριδαίας ανακοινώνεται ότι

αναρτήθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αριθ. ΨΛΑΘΟΡ1Υ-ΒΙΨ, 

η με αριθ.4/2021 Τροποποίηση ρυθμιστικής διάταξης θήρας,

 σύμφωνα με την οποία  

παρατείνεται η χρονική περίοδος θήρας αγριόχοιρου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...