Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Έχασα τη γυναίκα μου

Ένας άντρας πλησιάζει μια πανέμορφη γυναίκα σε ένα σουπερμαρκετ και της λέει:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Σας  προσκαλούμε να έλθετε  στην συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που θα γίνει στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Αριδαίας  και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου στις 18 Νοεμβρίου  2015, ημέρα Τετάρτη  και ώρα   19.00΄ (7.00 μ.μ), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Ενημέρωση του σώματος για θέματα που αφορούν τον Δήμο από τον κ. Δήμαρχο

1ο
Λήψη απόφασης για αποστολή αιτήματος στον ΕΟΤ για παροχή σύμφωνης γνώμης του, σε ενέργεια τουριστικής προβολής που προωθεί ο Δήμος Αλμωπίας.

2ο
Ορισμός εκπροσώπων στην Προγραμματική Σύμβαση με την Π.Κ.Μ.-Π.Ε. Πέλλας σχετικά με την παραχώρηση μηχανημάτων έργου.  

3ο
Έγκριση 2ου ΑΠΕ – Τακτοποιητικός του έργου «Μελέτη Υδραυλική Αρδευτικών Δικτύων Τ.Κ. Σωσάνδρας»

4ο
Έγκριση της με αρίθ. 54/2015 απόφασης του ΚΕ.Κ.Π.-Α Δήμου Αλμωπίας, περί «ψήφισης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ» μετά από γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.»

5ο
Έγκριση της με αρίθ. 55/2015 απόφασης του ΚΕ.Κ.Π.-Α Δήμου Αλμωπίας, περί «Έγκρισης στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων ΝΠΔΔ ΚΕ.Κ.Π.-Α του Δήμου Αλμωπίας για το οικονομικό έτος 2016».

6ο
Έγκριση της με αρίθ. 79/2015 απόφασης της ΔΗΚΕΑ Δήμου Αλμωπίας, περί «Έγκρισης 3ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΑ, οικ.έτους 2015»   

7ο
Λήψη απόφασης για ίδρυση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑ) στο Δήμο Αλμωπίας

8ο  
Υποβολή για έγκριση πίνακα εγγράφων προς εκκαθάριση αρχείου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών (αρίθ. πρωτ. 31391/02-11-2015 εισήγηση Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης)

9ο
Υποβολή για έγκριση πίνακα εγγράφων προς εκκαθάριση αρχείου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών (αρίθ. πρωτ. 31900/09-11-2015 εισήγηση Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης)

10ο
Χορήγηση παραγωγικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών στον παραγωγό Ογρότη Άγγελο του Ιωάννη

11ο
Χορήγηση άδειας για λειτουργία επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου στον Σλατίντση Νικόλαο του Γεωργίου

 12ο
Παράταση της διαδικασίας αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών 

13ο
Γενική Αναμόρφωση Προϋπολογισμού

14ο
Διαγραφές οφειλών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους

15ο
Τροποποίηση της αρίθ. 324/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την Ανανέωση συνδρομής του Δήμου Αλμωπίας  στην νομική βάση πληροφοριών «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ»

16ο
Λήψη απόφασης σχετικά με την αρίθμ. 409/19-12-2013 προσφυγή της εταιρείας ΜΗΤΣΚΑΣ ΑΘ.- ΝΙΤΣΗ Μ. ΟΕ για την επιβολή τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων στο Κέντρο διασκέδασης ΔΗΜΗΤΡΑ (αρίθμ. 1-2/2014 πρακτικά Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών)

17ο
Καθορισμός του τρόπου πληρωμής του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων

18ο
 Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών –

 Αναμόρφωση προϋπολογισμού

19ο
Αποδοχή χρηματοδότησης : «Επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών από πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τίτλο 5μηνης απασχόλησης» μηνός Ιουλίου 2015.

20ο
Έγκριση πρακτικών ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης καυσίμων και επιλογή προμηθευτή.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ - 140 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ



Περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον συναυλιακό χώρο Le Bataclan στο κέντρο του Παρισιού και άλλοι 40 σε άλλες τοποθεσίες μέσα στην πρωτεύουσα και σε προάστιά της στις πολλαπλές επιθέσεις εξτρεμιστών, δήλωσε αξιωματούχος στο Δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

 Ένας δεύτερος απολογισμός ανεβάζει τα θύματα σε 158 ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ένοπλοι και τουλάχιστον ένας βομβιστής-καμικάζι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον πολυσύχναστων εστιατορίων, μπαρ και του χώρου συναυλιών Μπατακλάν το βράδυ της Παρασκευής. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων χωρίς προηγούμενο στη χώρα.

 Τα σύνορα της Γαλλίας σφραγίστηκαν, οι αρχές κάνουν αυστηρές συστάσεις στους πολίτες και ζητούν να μην κυκλοφορούν, ενώ στρατός και αστυνομία αναπτύσσουν δυνάμεις σε όλη τη γαλλική πρωτεύουσα. Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε πριν από λίγο την κινητοποίηση 1.500 στρατιωτικών επιπλέον.

   Εκατόμβη νεκρών άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες στην αίθουσα συναυλιών «Μπατακλάν» όπου κρατούσαν τους θεατές ως ομήρους . Γύρω στους 100 υπολογίζονται οι νεκροί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αστυνομικής πηγής στις 2.00 ώρα Ελλάδας, μετά το τέλος της εφόδου των αστυνομικών.
 Τρεις φερόμενοι ως τρομοκράτες είναι επίσης νεκροί ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες θεατών που κατάφεραν να βγουν σώοι πριν από την έφοδο, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν βόμβες, εκρηκτικά και αυτόματα όπλα, φωνάζοντας «είναι για τη Συρία». Δεκάδες ασθενοφόρα ευρίσκονται ήδη έξω από το Μπατακλάν, ενώ οι υπηρεσίες τεσσάρων κεντρικών νοσοκομείων της πρωτεύουσας είναι κινητοποιημένες για να υποδεχθούν τα θύματα. 

Στο Μπατακλάν βρέθηκε πριν από λίγο και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς του. Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα διεξαγάγει έναν «αδυσώπητο» αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι χθες οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 120 ανθρώπους.

 «Θελήσαμε να έλθουμε εδώ, ανάμεσα σε όσους βίωσαν αυτή τη βαρβαρότητα, για να πούμε ότι θα δώσουμε μάχη, η οποία θα είναι αδυσώπητη» για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Ολάντ έξω από τον χώρο συναυλιών όπου τρεις ένοπλοι εισέβαλαν χθες και διέπραξαν μακελειό.
 Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για περίπου 100 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. 



Πηγή: www.lifo.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ



Κοινή Συνάντηση εργασίας μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας κκ. Κ. Καλαϊτζίδη, Θ. Θεοδωρίδη και Αντιπροέδρου ΕΛΓΑ κ. A. Ζανιά 

Στην ατζέντα της συζήτησης οι αποζημιώσεις των αγροτών και η αγροτική ανάπτυξη 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας κκ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη και Θεόδωρου Θεοδωρίδη αντίστοιχα και του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιου Ζανιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο τις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα. 

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για την υφιστάμενη κατάσταση στον αγροτικό τομέα στην ευρύτερη περιοχή Ημαθίας και Πέλλας, τονίζοντας τη σημασία της αγροτικής ανάπτυξης για την εθνική και τοπική οικονομία, μέσω των εξαγωγών. Επίσης, αναφέρθηκαν εκτενώς στις ιδιαιτερότητες του αγροτικού τομέα και τις επιπτώσεις που έχει στις αγροτικές παραγωγές η «κλιματική αλλαγή». Τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος των αγροτικών παραγωγών πλήττονται από θεομηνίες και άλλες καταστροφές και ασθένειες, δημιουργώντας συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους αγρότες. Η προώθηση αλλαγών στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που θα προβλέπει τη δίκαιη και ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη της αγροτικής παραγωγής είναι αναγκαία. Επιτακτικά τέθηκε επίσης το θέμα των καθυστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων και την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών για την καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους. Από την πλευρά του ο κ. Ζανιάς, ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι άμεσα πρόκειται να εκταμιευτούν 7,5 εκατομμύρια ευρώ και τους προσεχείς μήνες άλλα 45 εκατομμύρια ευρώ τα οποία πρόκειται να καλύψουν εκκρεμότητες αποζημιώσεων των προηγούμενων χρόνων και της τρέχουσας περιόδου. 

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες επέδωσαν επίσης σχετικό υπόμνημα με τα σημαντικότερα θέματα και αιτήματα των αγροτών που χρειάζεται να διευθετηθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ. Επιγραμματικά συμπεριλαμβάνονται τα επόμενα: 

1. Επίλυση εκκρεμοτήτων του φακέλου ΠΣΕΑ 2013 που αφορά αποζημιώσεις για ελιές, συμπύρηνα, κ.ά. 
2. Επίλυση εκκρεμοτήτων αποζημιώσεων από το 2014 που αφορά χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλες και πλημμύρες. 
3. Διευθέτηση αποζημιώσεων για το 2015 που αφορά συμπύρηνα ροδάκινα, επιτραπέζια, νεκταρίνια, κεράσια και αχλάδια, για τα οποία ενώ πληρώθηκε το ασφάλιστρο ο ΕΛΓΑ τα ενέταξε σε άλλη κατηγορία και δεν είναι δυνατή η καταβολή αποζημιώσεων.
4. Επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης των καταστροφών που έχουν λάβει τους προηγούμενους μήνες του 2015. Μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα πορίσματα με αποτέλεσμα να καθυστερούν υπερβολικά οι αποζημιώσεις. 
5. Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν πλέον τις αγροτικές καλλιέργειες σε ετήσια βάση. Απαιτείται άμεσα η αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις θεομηνιών και για όλο το χρόνο. 
6. Δεδομένων των καθυστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων, χρειάζεται να θεσπιστεί δεσμευτικό χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποπληρωμής των δικαιούχων.  

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ & ΠΟΡΕΙΕΣ του ΠΑΜΕ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



       Με αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις & πορείες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά συμμετείχε το ΠΑΜΕ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 12ης  Νοέμβρη. Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις  στους «Μ.Καταρράκτες» της Έδεσσας & στη Πλατεία ΕΠΟΝ                                      ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά.
       Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες με τα πανό του ΠΑΜΕ  με συνθήματα : «Ελλείμματα και χρέη των πλουτοκρατών – φορτώνονται στις πλάτες των εργατών», «ΔΤΝ & Τρόϊκα ληστεύουν τους εργάτες – κέρδη φέρνουνε στους κεφαλαιοκράτες», «Τα μνημόνιά τους να καταργηθούν – με των εργατών την πάλη να ανατραπούν», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά – εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Εργάτες, Αγρότες, ΕΒΕ και μαθητές – με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», «Εργατιά – Αγροτιά – μια φωνή και μια γροθιά», κ.ά., ενάντια σε μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το δικαίωμα στη δουλειά και την ασφάλιση των εργαζομένων, για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς. 

     ►  Η συγκέντρωση της Έδεσσας ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) Πέλλας Γιάννη Σουμελίδη, δηλώνοντας το αγωνιστικό παρών της αγροτιάς στην απεργιακή συγκέντρωση  των εργαζομένων, παλεύοντας τη βάρβαρη φοροεπιδρομή της μικρομεσαίας αγροτιάς με τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου κυβέρνησης & ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού. Κατήγγειλε την άγρια φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ & τα μειωμένα κονδύλια της νέας ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ για τη γεωργία, που όλα μαζί βαράνε στο «ντορό» της συγκέντρωσης γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων» και το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. 

       Κεντρικός ομιλητής από τη γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Τραπεζανίδης, καλώντας τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε γενικό ξεσηκωμό, γιατί λένε ψέματα πως δεν θάρθουν άλλα μέτρα. Κάλεσε τους εργαζόμενους «να φτιάξουν το δικό τους ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει τις αντεργατικές πολιτικές συγκυβέρνησης & ΕΕ - με μνημόνια ή χωρίς αυτά - χωρίς την αναγνώριση κανενός χρέους από μεριάς τους, χωρίς παζάρεμα τρόπων αποπληρωμής του, χωρίς “καλύτερα μνημόνια”, δεν υπάρχουν τέτοια». Πρέπει να έχουμε καθαρό στο μυαλό μας ότι η επίθεση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά δικαιώματα δεν θα έχει ημερομηνία λήξης. Κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα, όχι μόνο δεν τελειώνουν εδώ, με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, αλλά το κυρίως «γεύμα» των ανατροπών είναι μπροστά. 
 Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει από τους εργαζόμενους ότι τα μέτρα που θα νομοθετήσει  το επόμενο διάστημα θα περιλαμβάνουν την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των αποδοχών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέσω του «νέου μισθολογίου» την προς το χειρότερο αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και την παγίωση της ζούγκλας στην αγορά εργασίας. 
Επιπλέον εξαπολύουν νέα φοροεπιδρομή στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα, μέσω του ΕΝΦΙΑ, της αύξησης της φορολογίας των αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, της μείωσης του επιδόματος πετρελαίου, της αύξησης του αγροτικού πετρελαίου και άλλων διάφορων φόρων. Με πρόσχημα τα μειωμένα κέρδη της ΔΕΗ, προκαταβάλλουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγιά της και έχουν ήδη ξεκινήσει να κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά. Φέρνουν νέες ιδιωτικοποιήσεις που θα τις πληρώσει ο λαός μέσω πανάκριβων τιμολογίων και υπηρεσιών. Προβλέπουν ακόμα και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών περιλαμβάνοντας και την πρώτη κατοικία. 

     ►  Τη συγκέντρωση των Γιαννιτσών άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό  του ο Λάσκος Βαγγέλης από μέρους των αγροτών της ΠΑΣΥ καταγγέλλοντας  «τα νέα αντιαγροτικά μέτρα της συγκυβέρνησης, που έρχονται να προστεθούν στις απλήρωτες για μήνες παραγωγές για αγρότες & κτηνοτρόφους, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια, στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ χωρίς την κάλυψη όλων των ζημιών, η μη κάλυψη των απωλειών από το Ρώσικο εμπάργκο, κ.ά. Πρέπει η φτωχομεσαία αγροτιά να δίνει καθημερινά & συντονισμένα τη δική της αγωνιστική απάντηση σ’αυτές τις αντιαγροτικές πολιτικές».
    
       Κεντρικός ομιλητής ο Μιχάλης Καλαϊτζής από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών & την τοπική γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ. 
        Στην ομιλία του ανέφερε : 
        «Η διάψευση των προσδοκιών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενίσχυσε σε μεγάλο μέρος των εργαζομένων και του λαού την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, τις αντιλήψεις ότι «τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει». Ενίσχυσε όμως και τα ιδεολογήματα της εργοδοσίας, των κομμάτων της και των εκπροσώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους και το λαό, πέρα απ' αυτόν που απαιτεί ολοένα και περισσότερες θυσίες για χάρη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας.
       Η σημερινή απεργία της 12ης  Νοεμβρίου να είναι το πρώτο βήμα σε μια προοπτική κλιμάκωσης και απόδειξης ότι εμείς έχουμε τη δύναμη. Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας. Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στο σφαγιασμό.
       Και η σημερινή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κρύβουν ότι τα δικά μας βάσανα, οι δικές μας απώλειες, έγιναν κέρδη, προνόμια των λίγων. Οι ανάγκες μας απαιτούν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για φιλολαϊκή πολιτική, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Για αυτές τις ανατροπές οργανώνουμε τις δυνάμεις μας και τη συμμαχία μας. Τέτοιο κίνημα παλεύουμε να οργανώσουμε. Έτσι δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Συντονίζουμε τα βήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με την Πανελλαδική Συσπείρωση ΕΒΕ, την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας». 




ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Γ. ΣΗΦΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ



Γιάννης Σηφάκης :  Δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα για συνέχιση της αστυνομικής παρουσίας σε Άρνισσα και Κρύα Βρύση

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε σήμερα 12 Νοεμβρίου με τον κ. Μαστρογιάννη Βασίλειο, Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και παρέδωσε υπόμνημα του για την αναθεώρηση της απόφασης κατάργησης των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας Ν. Πέλλας. 
Τα βασικά σημεία του υπομνήματος του βουλευτή ήταν η ανάγκη ύπαρξης διασπαρμένης αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα ( με δεδομένη την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας) για την διατήρηση και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη, η πραγματικότητα ότι η ύπαρξη των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας δεν δημιουργούν επιπλέον σημαντικό λειτουργικό κόστος λόγω ύπαρξης δημοτικών ή ιδιόκτητων κτιρίων κλπ, η ανάγκη αστυνόνευσης του πολλαπλάσιου πληθυσμού στην περιοχή της Βεγορίτιδας την χειμερινή περίοδο ( με την ύπαρξη πολλών χιλιάδων τουριστών στο χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν, Αγ. Αθανάσιο κλπ καθώς και η αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή της Κρύας Βρύσης. 
Η δέσμευση του κ. Μαστρογιάννη εκ μέρους του κ. Υπουργού ήταν η επανεξέταση του θέματος και σε όποια περίπτωση η συνέχιση της παρουσίας του συνόλου της υφιστάμενης αστυνομικής δύναμης σε Άρνισσα και Κρύα Βρύση στις αντίστοιχες περιοχές για αστυνόμευση. Τόνισε ότι οι υπηρεσίες αστυνόμευσης και η παρουσία περισσότερων αστυνομικών σε περιπολίες για την δημιουργία αισθήματος ασφάλειας θα βελτιωθούν.
Ακολουθεί το υπόμνημα του Γιάννη Σηφάκη: 
 Υπόμνημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαου  
Θέμα : Να επανεξεταστούν οι καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας Ν. Πέλλας
Στην εκδήλωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στις 11/11/2015 στην Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκε για τον Ν. Πέλλας η κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των αστυνομικών τμημάτων ανά Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.  
Η αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών έχει σαν στόχο την εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού. 
Όσον αφορά την κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας επιθυμώ να σας αναφέρω τα εξής:  
1. Όπως γνωρίζετε η αστυνομική διεύθυνση Πέλλας είναι υποστελεχωμένη, χαρακτηριστικά αντιστοιχεί 1 αστυνομικός σε κάθε 500 περίπου κατοίκους την ίδια στιγμή που σε όμορους Νομούς η αναλογία είναι κάτω από 1:200. Το γεγονός αυτό έχει προφανείς επιπτώσεις στην αίσθηση ασφάλειας του πληθυσμού και στην ουσιαστική αστυνόμευση του παρά τις , πραγματικά, υπερβολικά φιλότιμες προσπάθειες του αστυνομικού διευθυντή και όλων των στελεχών και αστυνομικών. Στην κατάσταση αυτή ακόμη και μόνο η ύπαρξη αστυνομικών τμημάτων στην Κρύα Βρύση και Άρνισσα , παρά την υποστελέχωση τους σε σχέση με το οργανόγραμμα (8 έναντι 15 στην Άρνισσα και 15 έναντι 30 στην Κρύα Βρύση) βοηθά σημαντικά στην αίσθηση ύπαρξης αστυνομικής δύναμης διασπαρμένης χωροταξικά στον Νομό Πέλλας, στον οποίο οι αποστάσεις μεταξύ των διαφόρων περιοχών είναι πολύ μεγάλες. 
2. Δεν εξοικονομούνται πόροι με την κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας καθόσον στεγάζονται σε δημοτικά ή ιδιόκτητα κτίρια του δημοσίου και τα λειτουργικά τους έξοδα ( ηλεκτρικό ρεύμα κλπ) καλύπτονται από τους δήμους.
3. Στην περιοχή της Άρνισσας ο πληθυσμός κατά την χειμερινή περίοδο πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης προς το χιονοδρομικό του Καϊματσαλάν και της γύρω περιοχής ( Αγιος Αθανάσιος κλπ) και στην Κρύα Βρύση παρατηρούνται φαινόμενα αυξημένης εγκληματικότητας.  
Για τους παραπάνω λόγους ζητώ την επανεξέταση της κατάργησης των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας μεταφέροντας το γενικό αίτημα όλων των φορέων της Πέλλας καθώς και των κατοίκων της. 

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 
ΘΕΜΑ: «Να μην καταργηθούν τα Αστυνομικά Τμήματα Κρύας Βρύσης και Άρνισσας»

          Μόλις χθες παρουσιάστηκε και επισήμως από κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Θεσσαλονίκη, το σχέδιο της Κυβέρνησης για την (υποτιθέμενη) ¨αναδιάρθρωση¨ των αστυνομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το οποίο επίκειται η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης  και Άρνισσας. 
Σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα τόσο στα αστικά και ημιαστικά κέντρα, όσο και στην ύπαιθρο, προσλαμβάνει δυστυχώς εφιαλτικές διαστάσεις, η οριστική όπως φαίνεται απόφαση για κατάργηση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού μας, έχει προκαλέσει έντονες και εύλογες ανησυχίες στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι διαπιστώνουν πως το εναπομείναν αίσθημα ασφαλείας τους, πλήττεται ακόμη περισσότερο. 
Είναι προφανές ότι, η και επισήμως προαναγγελλόμενη κατάργηση, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σύνολο της τοπικής κοινωνίας η οποία απαιτούσε και απαιτεί, όχι μόνον τη συνέχιση λειτουργίας των δύο αστυνομικών Τμημάτων, αλλά και την περαιτέρω άμεση και ουσιαστική ενίσχυσή τους σε αστυνομικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα να παρέχουν και να βελτιώσουν την ασφάλεια σε περιοχές με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών και τουριστών, όπως προσδοκούν οι κάτοικοι – νοικοκυραίοι και επαγγελματίες - από τα Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας αντίστοιχα.
Είναι επιεικώς ακατανόητο και εξοργιστικό, να εκτιμά το Υπουργείο και, προφανώς η Κυβέρνηση ότι, τα δεδομένα και γνωστά προβλήματα ελλιπούς στελέχωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων και την μεταφορά του ίδιου αριθμού αστυνομικών απλώς σε άλλη υπηρεσία. Ειδικότερα, στο σχέδιο που προτάθηκε θα μεταφερθεί περίπου λιγότερο από το 6% του αστυνομικού προσωπικού σε άλλη υπηρεσία. Ωσάν με τη συγκεκριμένη επιλογή, να αντιμετωπίζεται – αν είναι δυνατόν - η μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ή, να επιτυγχάνεται  εξοικονόμηση προσωπικού και εξορθολογισμός κατανομής του.!!! 
ΕΠΕΙΔΗ
Υπάρχουν εφικτές λύσεις στο μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα, όπως:
*Το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης να στελεχωθεί πλήρως και να ενισχυθεί άμεσα κι αφού αλλάξει η εδαφική και πληθυσμιακή αρμοδιότητα του, να αστυνομεύει και τις περιοχές του πρώην Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έτσι, και το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης θα παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας σε όλη αυτή την ευρύτερη περιοχή αλλά και όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες των Γιαννιτσών θα αστυνομεύουν αποτελεσματικότερα τις λοιπές περιοχές αφού δεν έχουν μια αχανή περιοχή αστυνόμευσης, ενώ κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και με το Αστυνομικό Τμήμα Άρνισσας.       
            Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κύριε Υπουργέ :
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβεί προσωπικά εσείς και η Κυβέρνηση για την αποτροπή εφαρμογής, της κατάργησης των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας. Υπηρεσίες οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι παρέχουν υψηλές υπηρεσίες ασφαλείας στους πολίτες, σε περιοχές με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών και τουριστών αντίστοιχα και από τα οποία εξιχνιάζονται καθημερινά παραβατικές ενέργειες;

Ο Ερωτών 


Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η αντιμετώπιση της κρίσης προϋποθέτει ανάπτυξη και στήριξη της τοπικής πραγματικής οικονομίας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας


Ο  Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε με τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας στο γραφείο του στο Διοικητήριο, τα οποία του μετέφεραν την εικόνα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος την τελευταία περίοδο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι στηρίζει απόλυτα τις θέσεις και προτάσεις του Συλλόγου, οι οποίες, εξάλλου, αντανακλούν την πραγματικότητα και είναι σε σωστή κατεύθυνση. Υπογράμμισε επίσης ότι «για να μπορέσει η ελληνική κοινωνία να ξεπεράσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης, χρειάζεται να μπει τέλος στην ύφεση και να υπάρξουν κίνητρα για επενδύσεις και μέτρα στήριξης της τοπικής πραγματικής οικονομίας».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Έδεσσας ανέλαβε την πρωτοβουλία επαφών με τις τοπικές αρχές και φορείς προκειμένου να κάνει γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά και να προωθήσει τις θέσεις του οι οποίες θα θέσουν τα θεμέλια να την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας. Επίσης, κατέθεσε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.


Επιγραμματικά, οι μικρομεσαίοι έμποροι της χώρας λένε:
ΟΧΙ, στα λουκέτα, στην ανεργία, στην λαιμητόμο των «κόκκοινων δανείων» και των πλειστηριασμών σπιτιών, περιουσιών, ελπίδων και αξιοπρέπειας.
ΟΧΙ στην φυγή ελλήνων μικρομεσαίων, στην «επιχειρηματική μετανάστευση» και στην «καταναλωτική αιμορραγία» σε γειτονικές, «φορολογικά φιλικές» χώρες.
ΟΧΙ στην αναποτλεσματική υπεροφορολόγηση, στη συνεχή επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και στην πλήρη αφαίμαξη και εξόντωση των συνήθων υποζυγίων.
ΟΧΙ στην πτώχευση του ΟΑΕΕ, στην κατάρρευσή του από άλογη διαχείριση και υφαρπαγή της περιουσίας του, που οδηγεί σε ανασφάλεια και «συντάξεις φτώχειας» δύο τουλάχιστον εμπορικές γενιές.

Και αντίστοιχα:

ΝΑΙ στην ανάπτυξη με απασχόληση, με πρόγραμμα και σχεδιασμό για την αναδιάταξη της παραγωγής και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής αγοράς.
ΝΑΙ στην πάταξη της γραφειοκρατίας, του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και γενικότερα της παραοικονομίας.
ΝΑΙ στην απλοποίηση, επικαιροποίηση, εναρμόνιση και εφαρμογή μίας δίκαιης φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
ΝΑΙ στην διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των εμπόρων, επάνω στις αρχές του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της καλής πίστης.
ΝΑΙ στην στήριξη της ανταγωνιστικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων και στην επιβίωση της μεσαίας τάξης.

ΝΑΙ στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση και στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΝΙΣΣΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης: «ΟΧΙ στη κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας »

Επιστολή διαμαρτυρίας του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Επιστολή με την οποία εκφράζει την έντονη διαφωνία και διαμαρτυρία του για την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει μια σειρά από βάσιμα επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία η μόνη λύση για την Πέλλα είναι η διατήρηση και ενδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής μας.

Άλλωστε, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ήταν ο πρώτος που είχε κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου» πριν από τρεισήμισι περίπου χρόνια με την υπ’ αριθ. 1367/18-2-2011 επιστολή του για την επερχόμενη κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας, όμως, τότε κάποια κυβερνητικά στελέχη είχαν σπεύσει να διαψεύσουν αυτήν την εξέλιξη.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχη:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αρχικά, με αφορμή το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων στην Επικράτεια θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Άρνισσας και Κρύας Βρύσης και ζητούμε την διατήρηση και ενίσχυσή τους με προσωπικό και υποδομές.

Η παρουσίαση του σχεδίου για την αναδιάρθρωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων, ώστε να είναι σύσσωμη η παρουσία τοπικών αρχών και φορέων για να εκφράσουν τις απόψεις τους επί της πρότασης.

Άλλωστε, πρόκειται για μια κατ’ επίφαση διαβούλευση του σχεδίου αναδιάρθρωσης με την οποία δίνεται η εικόνα ότι είναι ήδη προαποφασισμένη η υλοποίηση του προγραμματισμού που έχει κάνει η Κυβέρνηση.

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και, ειδικότερα, τις περιπτώσεις των δύο Αστυνομικών Τμημάτων που περιλαμβάνονται στα προς κατάργηση Τμήματα, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι πλήττεται βάναυσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στην καθημερινότητά τους. Ακόμη, το δημοσιονομικό, αλλά και το όφελος από τη διαχείριση και μετακίνηση του προσωπικού των δύο υπηρεσιών είναι πάρα πολύ μικρό.

Ειδικότερα, το Αστυνομικό Τμήμα Άρνισσας καλύπτει μια περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα, στην ακριτική Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, η οποία, σημειωτέον, γειτνιάζει με την FYROM με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και τάξη στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, όλες τις εποχές του χρόνου η περιοχή κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό υπάρχουν μεγάλες ανάγκες, λόγω και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που διαμορφώνονται το χειμώνα. Συνεπώς, μία κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Άρνισσας, όχι μόνο δεν θα λύσει τα προβλήματα αλλά θα επιδεινώσει την κατάσταση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο χρόνος που απαιτείται ώστε να καλυφθεί η απόσταση Τ. Κ. Παλαιού Αγίου Αθανασίου – Έδεσσα είναι σχεδόν πενήντα (50) λεπτά.

Αναφορικά με το Αστυνομικό Τμήμα της Κρύας Βρύσης, το οποίο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και δεν επιβαρύνει το δημόσιο, υπογραμμίζουμε ότι η κατάργησή του θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στο αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, όπως έξαρση εγκληματικότητας, αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας και δυσλειτουργία διεκπεραίωσης σχετικών γραφειοκρατικών υποθέσεων εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλοδαπών εργατών γης από τρίτες χώρες.

Επιπρόσθετα, το Αστυνομικό Τμήμα της Κρύας Βρύσης έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες σε επείγοντα και άκρως σοβαρά περιστατικά που σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια. Άλλωστε, η ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών και της Κρύας Βρύσης πολύ συχνά ελέγχεται από τις αστυνομικές υπηρεσίες όχι μόνο της Πέλλας, αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας, για περιστατικά που έχουν σχέση με διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, αφού ο μεγάλος κάμπος ευνοεί την ύπαρξη τέτοιων καλλιεργειών. Και σε αυτό το κομμάτι το Αστυνομικό Τμήμα της Κρύας Βρύσης προχωρά σε συντονισμένες ενέργειες και επιχειρήσεις καταστολής με σημαντικές επιτυχίες.

Γεωγραφικά, το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης ανήκει στον Δήμο Πέλλας ο οποίος, με τον πληθυσμό να φτάνει τις 65 χιλιάδες κατοίκους κατατάσσεται δέκατος (10ος) της Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και τριακοστός όγδοος (38ος) πανελλαδικά. Δηλαδή, με την κατάργηση του πολύ σημαντικού, λόγω της γεωγραφίας του, Αστυνομικού Τμήματος αποδυναμώνεται ένας από της μεγαλύτερους Δήμους της Χώρας.

Επιπλέον, η απόσταση που πρέπει να διανύσουν τα στελέχη των Αστυνομικών Υπηρεσιών των Γιαννιτσών, όπου βρίσκεται η έδρα του Δήμου Πέλλας είναι πολύ μεγάλη ενώ, οι αρμοδιότητες φτάνουν σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων. Έτσι, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να υπάρξει πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, τη στιγμή μάλιστα που στον εν λόγω Δήμο ανήκουν τριάντα τρεις (33) Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο χρόνος κάλυψης της απόστασης Τ.Κ. Αθύρων – Τ. Κ. Σταυροδρομίου είναι μία (1) ώρα!

Μία πρόταση, την οποία είχαμε καταθέσει παλιότερα αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση θα ήταν η επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης με στελέχη που σήμερα υπηρετούν στις υπηρεσίες των Γιαννιτσών, με παράλληλη όμως αύξηση αρμοδιοτήτων του Α.Τ. Κρύας Βρύσης στη Δημοτική Ενότητα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση υπαλλήλων από το Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών, παραμένει το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης αναβαθμισμένο και καλύπτονται στον τομέα της αστυνόμευσης κοντινές μεταξύ τους περιοχές αποτελεσματικά και άμεσα.

Συν τοις άλλοις, η τοπική οικονομία θα υποστεί μεγάλο πλήγμα, διότι, η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος θα επιφέρει ένα «ντόμινο» αποχωρήσεων υπηρεσιών που έχουν απομείνει στην περιοχή καθώς και κλείσιμο επιχειρήσεων. Άρα, η πολιτική της Κυβέρνησης κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την ανάπτυξης και της προόδου.

Θα θέλαμε ακόμη να σχολιάσουμε την αύξηση των περιπολιών για την καλύτερη αστυνόμευση που αναφέρεται ως η απάντηση στην κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων. Αυτή η επιλογή δεν είναι λύση, ιδίως όταν οι υποδομές και, συγκεκριμένα, τα περιπολικά που θα χρησιμοποιούνται από τα στελέχη των Αστυνομικών Τμημάτων είναι σε άθλια κατάσταση, γεγονός που καθιστά αδύνατη την αποτελεσματική αστυνόμευση των περιοχών.

Ως εκ τούτου, αντιδρούμε στην κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Άρνισσας και Κρύας Βρύσης και ζητούμε την ενίσχυση των δομών της για την ακόμη καλύτερη αστυνόμευση των περιοχών, σε μία ακριτική Περιφερειακή Ενότητα με της γεωγραφικές ιδιαιτερότητες.

Άλλωστε, εκτενή αναφορά για τα προβλήματα που πρόκειται να δημιουργηθούν αλλά και την κατάσταση που επικρατεί έκανε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου στην παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης όπου παραβρέθηκε.

Η λογική των «τυφλών» δημοσιονομικών περικοπών δεν αρμόζει στην Ελληνική Περιφέρεια που υφίσταται της τραγικές συνέπειες των μνημονίων και, συνεχώς, αποδυναμώνεται.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο σχεδιασμός για τις αλλαγές στο Πρόγραμμα «Καλλικράτης» προσδιορίζεται στο 2017. Συνεπώς προτείνουμε η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων να πραγματοποιηθεί παράλληλα με τις τροποποιήσεις του «Καλλικράτη» ώστε να δημιουργηθεί μια λειτουργική οργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα με κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και δεν μπορεί να υποστεί κάτι ανάλογο με τα Αστυνομικά Τμήματα Άρνισσας και Κρύας Βρύσης που βρίσκονται σε περιοχές με πολλά και δυσανάλογα προβλήματα.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία, ζητάμε να εξετάσετε με προσοχή το αίτημά της και παραμένουμε στη διάθεσή της για περισσότερες πληροφορίες.

Με εκτίμηση,
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»


Να επισημάνουμε ότι η επιστολή κοινοποιείται στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Στρατηγό Δημήτριο Τσακνάκη.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ
Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΕΛΛΗΣ 11 – ΕΔΕΣΣΑ
Τ.F.: 23810 27367
ΕΔΕΣΣΑ   58200
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου το Σωματείο Κρεοπωλών Έδεσσας γιόρτασε τους προστάτες  του Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Tο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Σωματείου συγκεντρώθηκαν στην οικογενειακή ταβέρνα Ο ΠΕΤΡΟΣ στους Λύκους Έδεσσας.
Για ακόμη μια φορά τα μέλη του Σωματείου δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και αποφάσισαν να προσφέρουν ποσότητα κρέατος σε κοινωνικό συσσίτιο της περιοχής μας . Παράλληλα συζητήθηκαν  προβλήματα και θέματα που απασχολούν τον κλάδο του Παραδοσιακού Κρεοπώλη.



          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΟΥΛΕΜΑΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                                           ΓΕΝΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                   

    

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...