Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των χόρτων στο οδικό δίκτυο ΠΕ Πέλλας



Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των χόρτων στο
οδικό δίκτυο ΠΕ Πέλλας  
Παρακολούθηση της πορείας εργασιών από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή


Με γοργό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των χόρτων και ο καθαρισμός των ερεισμάτων εκατέρωθεν των οδών των κεντρικών αρτηριών αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται καθαρισμός από τη βλάστηση, με αποψίλωση και κλάδεμα χόρτων και θάμνων, με ιδιαίτερη έμφαση στις τάφρους και στα πρανή των οδών, με κατάλληλο μηχανικό εξοπλισμό. Στα δύσβατα σημεία ο καθαρισμός πραγματοποιείται με χειρονακτική εργασία. Ακόμη, πραγματοποιείται καθαρισμός στις νησίδες κι άλλα σημεία που εμποδίζουν την ορατότητα και ασφαλή διακίνηση των διερχόμενων οχημάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής πραγματοποίησε αυτοψία για τον έλεγχο της πορείας των εργασιών. Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Μας ενδιαφέρει η ασφαλής διέλευση των οχημάτων που, εκτός των άλλων, είναι ενδεικτική του τοπικού πολιτισμού για τους επισκέπτες και τουρίστες της Πέλλας. Η ανάπτυξη αυτοφυούς βλάστησης δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων καθώς, επίσης, και τη γρήγορη απορροή των ομβρίων. Τα έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών συνεχίζονται μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα, την πορεία υλοποίησης του οποίου παρακολουθώ καθημερινά, σε συνεργασία με τους συνεργάτες μου και τα στελέχη της ΠΕ Πέλλας».



Διαβάστε την εβδομαδιαία εφημερίδα "Νέα της Αλμωπίας".









ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ Σ.Ε.Α.Ν. ΠΕΛΛΑΣ



Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πέλλας, ενημερώνει τα μέλη του και τους φίλους του ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας  θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 9 Φεβρουαρίου  2020 και ώρα 12:00μ.μ.  στη Λέσχη Αξιωματικών Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Έδεσσας.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Πέτρος  Κ  Μαγκούτης

Δοκιμαστικές εργασίες με παροχέτευση ποσότητας νερού στον χείμαρρο «Ξεροπόταμο» Έδεσσας



Επείγουσα Ανακοίνωση

Δοκιμαστικές εργασίες με παροχέτευση ποσότητας νερού στον χείμαρρο «Ξεροπόταμο» Έδεσσας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας (ποταμός Εδεσσαίος)» πρόκειται να γίνει δοκιμαστική παροχέτευση νερού στον κεντρικό χείμαρρο «Ξεροπόταμο» που διέρχεται από την πόλη της Έδεσσας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και κατά τις ώρες 11.00π.μ. έως και 2.00μ.μ. πρόκειται να γίνει δοκιμή εργασιών, με άνοιγμα των μεταλλικών θυρών του αντίστοιχου θυροφράγματος και παροχέτευση μεγάλων ποσοτήτων νερού προς τον χείμαρρο «Ξεροπόταμο». Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μεγάλη ποσότητα νερού θα περάσει από τον χείμαρρο Ξεροπόταμο και, συνεπώς, απαγορεύεται αυστηρά η προσέγγιση της όχθης και διέλευση στο εσωτερικό του χειμάρρου λόγω υψηλού κινδύνου.

Οι δοκιμαστικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τον Ανάδοχο του έργου, υπό την επίβλεψη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Πέλλας ενώ αναμένεται να παραβρεθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, λόγω της μεγάλης σημασίας για την πολιτική προστασία και διαφύλαξη της στεγανότητας του αστικού ιστού του συγκεκριμένου έργου.  

Κοπή βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν Πέλλας.


Μέσα σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου  2020 και 20:00 μμ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν Πέλλας. 
Στην  βραδιά παραβρέθηκαν  πέρα από τα μέλη της ομοσπονδίας και τους προέδρους των σωματείων  και μέλη των οικογενειών τους και έτσι δόθηκε ένας άλλος αέρας στην λαμπερή βραδιά .
Ο πρόεδρος Ιωάννης Μανωλακης στο σύντομο λόγο του ενημέρωσε για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και φυσικά τον συνόδευσε  με εγκάρδιες ευχές για την νέα χρονιά. 
Τυχερός  της βραδιάς  ο γενικός γραμματέας Νικόλαος  Περτσεμλης , οπότε  η βραδιά συνεχίστηκε σε χαρούμενο  κλίμα. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ                         ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΠΕΡΤΣΕΜΛΗΣ 



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...